|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
iustyna1 Trzymam kciuki za dobre wyniki
oliweczka1985 kliknęłam Byłyśmy wczoraj z Ewka na drugim obiedzie u mojej mamy, byłam w ogródku a Ewka w tym czasie zjadła kluski z sosem, smażone sznycle z indyka i surówke... ![]() Póki co nie smażymy ani nie solimy-za to inne przyprawy jak najbardziej Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-06-04 o 17:10 |
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
stronczek po takiej wysokiej gorączce powinnac z Wikusia siedzieć w doku co najmniej dobę, bo mała osłabiona gorączką i może coś złapać, a poza tym jak osłabiona to może się pocić, a wystarczy mały wiaterek, i ja przewieje, no chyba że u Was cieplutko, ale ja bym została w domu
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2256 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Julka szczupła i jeszcze ma sporo luzu - waży jakieś 9,5kg - na długość też jej bardzo nogi nie przeszkadzają więc jeździ ![]() - za jakiś miesiąc pomyślimy o większym. Cytat:
![]() mały gigancik rośnie mi ten zięć jak na drożdzach.Cytat:
![]() cały dzień myślałam o Tobie dziś Cytat:
w zasadzie sporo je naszego żarcia - ale raczej dostaje swoje jedzenie - zupy, ziemniaki z sosem, kluski lane z zupką uwielbia najlepiej dorosłą łyżeczką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() aaaaaaa- zakochałam się Marinko - ale wyczynowiec z Ciebie - a Igor dzielny zuch - jak grzecznie wysiedział - gdzie robiłaś foto? w kodaku? ja jutro muszę też cyknąć do dyplomu pewnie znowu wyjdę paskudnie.. ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Oliweczko -zagłosowane - tylko dziewczyny żeby uznali głos na Julke to trzeba też polubić stronkę tego fotografa na fejsie - nie tylko samo zdjęcie Julci bo inaczej nie uzna Waszego głosu ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz idziemy kupić. Mamy Lidla pod nosem, a ktory masz kolor pomarańczowy czy zielony? Ja chyba wezme zielony. |
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela zielony...
Przez cały dzień nie zrobiłam nic. Poniedziałki zawsze u mnie takie rozmemłane. Beata a jakie zupki gotujesz? Trochę mi głupio i wstyd przed samą sobą że ide na łatwiznę i tylko słoiki i słoiki...no nie tylko, bo sporo je naszego.. ja sama dla nas gotuję bardzo mało zup, 1 w tygodniu albo i nie, bo tż nie zupowy. Najczęściej obiad to mięso, do tego smażone, kotlety, sos mięsny, mięso pieczone, itp. .. Teraz sezon na swoje warzywa się zacznie to może wiecej zup będę gotować i Sara skorzysta. Poniekąd też zawsze się przed sobą tłumacze ze nie mam blendera ( wiem, teraz to nie jest wytłumaczenie) Oj tam masło maślane mi wyszło, nie przekazałam tego co chciałam do końca
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową porą.
Wykorzystałam dziś dzień wolnego i pomyłam okna, poprałam i poprasowałam firanki. Jestem z siebie dumna, mimo że od jakiejś godziny kropi deszcz i niszczy moje dzieło A makarony z salonu tak mi się poplątały w pralce, że myślałam że będą do wyrzucenia. Męczyłam się z kołtunami chyba z pół godziny, ale ostatecznie wiszą już w oknie. Nigdy mi się tak nie robiło ![]() Patik, Marinka, no i Justynka zdrówka Wam życzę Eweeve myślę o Twoim tatku i wierzę, że wszystko pójdzie jak po maśle Oliweczka ślicznie się prezentujecie ![]() Brumku czyli można powiedzieć, że Tymonek chodzi. Super Mój Dominek chciałby tylko stać, a jeszcze kolanka słabe i nie daje rady zbyt długo. Choć rwie się okropnie ![]() Stronczek jak Wiki? Byłyście w tym sklepie? Chyba skuszę się na ten namiot z lidla W sierpniu planujemy nad morze skoczyć. W sumie kwatera już zaklepana
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko w Kodaku właśnie. Ale zdzierają, za 6 zdjęć 25 zł
. No ale mus to mus. I tak wyszłam jak pół dupy zza krzaka, nawet się nie malowałam bo mi się nie chciało. Nie podobają mi się te zdjęcia, schowam na dno portfela to co mi zostanie.Kurde, zaprosiłabym Was jutro, ale ja jeszcze zasmarkana ![]() ależ mnie przeczyściło po truskawach, o raju, a jak brzuch bolał, masakra. Zrobiłam gulasz, ale nie spróbuję, bo nie lubię mięsa, specjalnie dla M. zrobiłam, bo bidny od 6 do 22 dziś w robocie. Ciekawe, czy dobry
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua ucałuj Zosieńkę na okoliczność jej miesięczny
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
patik mój też już raczej na jedzeniu dorosłych chociaż ok 2 razy w tyg. dam m słoika.
Zupy jakie je ( te co my): jarzynowa, pomidorowa, rosół, barszcz. takie tylko robię, innych nie lubię. Mięso: to różnie, mało je, nie lubi. Często robię, że gotuje troszeczkę kawałka kurczaka i dodaję do zupy, którą już mam. A jak nie to gotuje ten kawałek z włoszczyzną i jakoś tak pociapie. MM normalnie, kaszki od m-ca nie tknie jakoś. Jogurty normalne, naturalne, albo i nie. Różnie. Daję mu też gdzieś raz, dwa razy w tyg. parówkę z szynki to je ze smakiem. Jajecznice rzadko, ale czasem zje. Kanapki z dzemem, innych nie chce.Np. dziś na obiad nie jadł nic konkretnego, dostał właśnie tą parówkę, no i spróbuję mu dać tego gulaszu trochę.
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna konkurs nadal trwa, właśnie się dowiedziałam
![]() Dziewczyny proszę o głosy dla nas
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez raz się zdarzyło, że makarony były jednym wielkim supłem. Ja już chciałam wyrzucać do śmieci, ale tż cierpliwy do takich spraw, siedział i chyba z godzinę rozwiązywał ![]() Oliweczka zgrabniutka mamusia w dwupaku i Julka też piękna stojąca postawa eve myślami jestem z Wami, musi być dobrze z tatą!!! patik zdrówka!! A moja gwiazda upodobała sobie nagminne wchodzenie do pudła na zabawki! Spędza w nim większość czasu gdy jesteśmy w domku W załączeniu foty i Beatko wklejam jedną fotkę z widoczną krostką (choć tez obstawiam jakieś ugryzienie przez jakąś muszkę)
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
Chol.erny konkurs!!!!!!!!
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przed 18 goraczka znow skoczyla, dalam lek i juz spada... w sklepie nie bylysmy, jezeli nie mam do czegos pewnosci to tego nie robie, dlatego nie poszlysmy. W sumie dobrze, ale juz wariuje w tych czterech scianach Cytat:
|
||
|
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jasne, jakby jej spacer zaszkodził, to byś miała wyrzuty. Swoją drogą wygląda to na trzydniówkę, skoro innych objawów nie ma. Tak czy tak, zdrowia życzę
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
mi też tak wyszło jak stronczkowi jak chciałam trochę Wam poklikać.
|
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Może ktoś napisze do admina? (nie ja, wstydliwa jestem :P )
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka zazdroszczę Ci tego stanu
Patik a blisko do centrum? jak okolica? jakie widoki z okna? Ja chciałam na ten dł weekend teraz... Jacieee Władysławowo |
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy jakieś 580 km
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.
Sara od powrotu ze szpitala poprawiła się ze spaniem. Śpi 2 razy po 2-3 h... Teraz śpi od 17, na śpiocha dałam jej mm i zmieniłam pieluchę. I śpi nadal. Nie wiem co ono sobie wyobraża, uduszę jak mi zrobi pobudkę o 4 rano ![]() Po powrocie z gór nauczyła się sama zasypiać w łóżeczku, no i po szpitalu też taka zmiana e głupi ten konkurs ![]() Jaciee ja byłam we władku. Poza morzem, latarnią morską, kawałkiem parku, muzeum motyli czy jakoś tak to nic nie ma do zwiedzania. Typowo morska miejscowość, dosyć mała. No ale tu chodzi o morze, wode i plaże a nie zwiedzanie. My jak teraz pojedziemy kiedyś nad morze to do łeby Zanetaa od krupówek 15 minut spacerkiem, 5 minut od kościółka na krzeptówkach. Dosyć blisko. Widok z okna na góry nie za bardzo, coś tam wiadać, zależy z jakiego pokoju, Ale duże podórko i miejsce na zabawę dla dzicki, grill, itp. Nie ma ciasnoty jak wszędzie, że ledwo auto zaparkujesz. Alibany sama rozkosz ta Twoja łobuziara, statnie zdjęcie super.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-06-04 o 20:33 |
|
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) a nie tak jak kiedyś na balety do samego rana ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Pochłonęłam całą czekoladę i zagryzłam ją truskawkami. Cudowne połączenie
|
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje w imieniu Wiki |
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee My mamy ponad 600km, boję się póki co tej trasy z damą,ale chętnie bym się wybrała nad morze.Ja mieszkałam w Chłapowie w sumie wioska obok Władka,ale codziennie pieszko chodziliśmy do Władka i tak. W Chłapowie jest piękny klif, tam często latają paralotnia jak się nie mylę, są pyszne rybki i tanie !We Władku tak jak Patik pisze latarnia, port jakieś tam muzeum, ale możesz dojechać autobusem na Hel i pozwiedzać, na Helu jest fokarium
Patik 2-3h moja tyle razem śpi w ddzień przy dwóch drzemkach
|
|
|
|
#2278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nie byliśmy na dworzu od środy
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shirka chyba Ty pytałas o gacie małego , kupiłam je w TEXTILMARKET dziewczyny z racji mojej rodzinnej sytuacji nieaktualny jest mój wyjazd do Zakopca, a rzuciło mi się w oczy ,że ktoś pytał o lokum . Mam rezerwację (dla 4 dorosłych i dziecka )tam gdzie był nasz Paticzek, w terminie 30/06-07/07 może któraś z Was jest chętna ?? jesli nikt chętny nie będzie to bedę do kobitki dzwonić z anulacją ale głupio mi tak bo nie wiem czy znajdzie chętnych siła wyższa niestety ...Zosiu wszystkiego naj naj Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-06-04 o 21:15 |
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zupy daje nasze ale my nie dodajemy vegety czy innych przypraw. piekny brzuszek. Dostalam @ znowu masakra. Wynikow cyto nie mam, jutro jeszcze raz do lekarki musze zadzwonic. Szymon ma dwa kolejne zabki, razem juz 8 i po raz pierwszy zjadl 160 ml kaszki na noc wystraszyl sie, ze mu wode bede podawac w nocy. Dzisiaj budzil sie co trzy godziny na mleko. Masakra.Sto lat dla naszej Zosienki.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

co uczula. Ja jak byłam mała to miałam gorączkę i biegunke po truskawkach.

rośnie mi ten zięć jak na drożdzach.
. Pogadałam z lekarzem, ale to opisze później.

zębole

No jasne, jakby jej spacer zaszkodził, to byś miała wyrzuty. Swoją drogą wygląda to na trzydniówkę, skoro innych objawów nie ma. Tak czy tak, zdrowia życzę
moja tyle razem śpi w ddzień przy dwóch drzemkach