|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34501729]eee nie przejmuj sie tylko wcinaj.dzidek jest najważniejszy.po co sobie odmawiać.ja jem tyle samo ile przed ciaża,no moze czasem zdarza mi sie zjesc wiecej obiadów w ciągu dnia a kg przybywaja jakos sameco to witamin to ja nie biore bo doktorek mój nie zalecił[/QUOTE] haha... mam to samo, nie jem inaczej a ostatnie 2 tyg. i dwa kilo więcej ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34502488]no to nie źle.ja nie chce znieczulenia ale w razie czego bo to mój pierwszy poród więc nie wiem czy sie nie przecenie chce mieć tam gdzies świadomosc ze moge dostać.nie fajnie.ale 55 km to nie dużo.myśle ze spokojnie byś zdążyła katee [/QUOTE]dokładnie, jak się da też chcę spróbować bez - ale dobrze mieć znieczulenie w zanadrzu ![]() Cytat:
Maggie gratuluję córeczki ![]() Katee pomyślnej wizyty
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Ja też od początku czułam, że to będzie chłopiec. Mój mąż zresztą też. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie na początku byłam na 100% pewna, że dziewczynka, potem byłam na 100% pewna, że chłopczyk
![]() A wogóle to patrzę sobie na brzuszka i ciągle nie mogę uwierzyć, że tam w środku Maluszkowa mieszka i zawsze mnie taka czułość bierze, że szok ![]() Od przyszłego miesiąca biorę się ostro za zakupy chyba zdążę
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo,tak bardzo pragnęłam dzidzi że czasem do dziś nie mogę uwierzyć ze mam swoją kruszynkę i kocham ją nad życie
|
|
#3186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kurna przysnełam sobie i w sumie żałuje że wstałam bo już 20 to sie nie opłacało |
|
|
|
|
#3187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciągle widzę siebie z testem i głupią miną ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Chyba zacznę prasowanko. 15 min. dziennie na sprzątanie i mam porządek
|
|
#3188 |
|
Konto usunięte
|
ja sobie dziś przeglądałam zdjecia rózne z usg i próbowałm sie doszukać do kogo jest bardziej podobny ale za cholere nie wiem
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh .. to tak jak ja mina nieziemska ... po tylu latach ciężko było uwierzyć że to nie sen ... a tu maleńka kopie i daje o sobie znać ...niesamowite uczucie ... oby już był wrzesień
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Tatuś mi przywiózł truskaweczki i rzodkiewkę z działki. Takie swoje to całkiem inne w smaku jak te kupne
![]() Tak w ogóle to jestem miło zaskoczona zachowaniem mojego taty. Głaska mnie po brzuchu, pyta czy mały kopie. Jak z Paulą byłam w ciąży to prawie do samego końca sprawiał wrażenie że mój brzuch to spożywczy a nie ciąża. Teraz zajęło mu oswojenie się z myślą że będzie dziadkiem krócej
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna przysnełam sobie i w sumie żałuje że wstałam bo już 20 to sie nie opłacało Ja ostatnio przed kąpielą się tak wgapiałam w swój brzuszek w lustrze i próbowałam sobie wyobrazić tam w środku mojego syneczka. To na prawdę niesamowite, że nosimy takie kruszynki w brzuszkach.
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe ja miałam takiego banana ze jak TŻ przyszedł z pracy i mnie zobaczył to odrazu wiedział i spytał" co?? W ciązy jesteś ?? " hahaha
|
|
|
|
#3194 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nadziwić się nie mogę, że w brzuchu mam żywą istotę, która niedługo będzie z nami. często wyobrażam sobie ten dzień, gdy ją trzymam w ramionach, jak raczkuje, jak mówi, że mnie kocha Cytat:
no bo przecież "specjaliści" z klinki orzekli, że bez in vito ciąży nie będzie. a tu taki psikus
|
|||
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ... zemną na sali leżała dziewczyna która brała pigułki ... to dopiero miała zagwajkę jak się dowiedziała ... nie zazdroszczę
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja widzę, że mój mężuś zaczyna się oswajać z myślą, że trzecia osóbka wkroczy w nasze życie. Dotyka brzucha, czasem coś powie do Alicji... To takie miłe ![]() Jak ostatnio zajrzałam tu na wątek to któraś z Pań się smuciła bo jej partner był obrażony, że będzie dziewczynka a nie chłopiec. To musi być bolesne... Myślę, że panom, ktorzy mają takie podejście należałoby powiedzieć, że to oni są nosicielami chromosomów odpowiedzialnych za płeć dziecka, także niech się obrażają na siebie, a nie na partnerkę |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tu dwie krechy Najpierw poleciałam do lekarza sprawdzić czy to nie pomyłka. I mąż mówi: ta.... to twój popsuty termometr
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, za wpisanie na liście, że będzie dziewczynka, jeszcze poproszę o dopisanie imienia Alicja
|
|
|
|
#3199 |
|
Konto usunięte
|
ja od razu wiedziałam że coś jest na rzeczy.tak sie dziwnie czułam,tak mnie ćmiło w brzuchu.nawet pamiętam że był wtedy sylwester i chciałam piwko bezalkoholowe kupić i wkurzona byłam że nigdzie nie było.a pare dni później zrobiłam test i cały dzień sie zastanawiałam jak powiedzieć tak ładnie jakoś tżetowi i szliśmy wtedy na dziewczyne z tatuażem czy coś tam innego do kina a wczesniej byliśmy na zakupach w rossmanie i nie wytrzymałam i mu między półkami powiedziałam
![]() a nie to był chyba sherlock holms:p Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-06-04 o 20:35 |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
oj te wspomnienia nie ? hehe ... mój mąż wiedział że ja w ciąży jestem i jeszcze się na niego złościłam że głupoty plecie .. ale on swoje i mi mówił że jak nie wierzę to moja sprawa ale wkrótce będziemy rodzicami i chodził z bananem i śpiewał fasolki ... yyy
|
#3201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja nie potrafie pojac jak ktos moze chciec bez ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508211]ja od razu wiedziałam że coś jest na rzeczy.tak sie dziwnie czułam,tak mnie ćmiło w brzuchu.nawet pamiętam że był wtedy sylwester i chciałam piwko bezalkoholowe kupić i wkurzona byłam że nigdzie nie było.a pare dni później zrobiłam test i cały dzień sie zastanawiałam jak powiedzieć tak ładnie jakoś tżetowi i szliśmy wtedy na dziewczyne z tatuażem czy coś tam innego do kina a wczesniej byliśmy na zakupach w rossmanie i nie wytrzymałam i mu między półkami powiedziałam
![]() a nie to był chyba sherlock holms:p[/QUOTE] Mi pierwszy test przed sylwestrem wyszedł negatywnie więc balowałam prawie pierwszy miesiąc ciąży bez przerwy Szczególnie, że bolał mnie brzuch jak na okres, a to już bejbik był
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a jak to u Was jest ze słodyczami. dajecie je dzieciom bez ograniczeń czy istnieją jakieś zasady, kiedy mogą je dostać?
pytam z ciekawości bo ja chciałabym by moja mała jak najdłużej nie znała smaku czekolady. tzn, takiej ze sklepu, nie mam na myśli domowych ciast czy deserów. mój tż ma takie samo zdanie ale boję się, że nam się to nie uda ze względu na rodziców i teściów wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może. to samo moja teściowa, przyjeżdża do niej jakiś dzieciaczek a ona hop do sklepu i wraca z ogromniastą czekoladą. na dodatek gdy któraś z mam, mówi małemu, żeby najpierw zjadł obiad a później słodycze to ona mówi do tego malca, żeby nie słuchał mamy tylko zjadł czekoladkę |
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, juz od dawna was podczytuję. Jestem w 20 tygodniu ciąży, termin na 24.10. Pisze, bo mam pewne pytanie a dokladnie chodzi mi o to jak są wózki 3 w 1 to tam jest nosidelko i czy ono ma takze funkcje fotelika samochodowego? Zawsze wydawalo mi sie ze nie, ale teraz mam wątpliwości. Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja teściowej wmawiałam, że mi te jej tzatziki zaszkodziły
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34507542]ja sobie dziś przeglądałam zdjecia rózne z usg i próbowałm sie doszukać do kogo jest bardziej podobny ale za cholere nie wiem
[/QUOTE]Mój mały ma długie kości udowe i piszczelowe, więc jedyne podobieństwo - do męża - on ma nogi jak cindy crawford, długie i zgrabne ![]() Ja w Sylwestra jakoś pić nie mogłam, wódke była dla mnie za ciepła i jakaś taka dziwna. W Nowy Rok powiedziałam mężowi, że chyba będzie tatusiem, bo po 3 kieliszkach nad kibelkiem siedziałam ledwo 12 doczekałam. 5 stycznia miałam dostać okres, 7 zrobiłam test z mężusiem i już małego mojego miałam w brzuszku.
|
#3207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.blog.przedporodem.pl/alko...oczatek-ciazy/ |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
brzusio w 17 tyg
|
|
|
|
#3209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a podobno jesli chodzi o wzrost to dzidki pod tym względem bardziej do mam są podobne |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli nie chcesz żeby teściowa wykarmiała dziecko czekoladą to jej na początku o tym powiedz. Albo lepiej niech mąż powie, że macie takie i takie zasady i prosicie żeby się ich trzymała. Moja koleżanka tak wyszkoliła swoją córkę, że ona nawet jak dostała czekoladę to zjadła tylko paseczek bo tyle jej było wolno. Ja tam specjalnie zabraniać nie będę, chyba że Maluszkowa nie będzie jadła innych rzeczy. Ale od czasu do czasu przyjemność dziecku się należy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

[/QUOTE]

Najpierw poleciałam do lekarza sprawdzić czy to nie pomyłka. I mąż mówi: ta.... to twój popsuty termometr 

Szczególnie, że bolał mnie brzuch jak na okres, a to już bejbik był
wkurza mnie strasznie, kiedy moja mama wciska wnuczkom po czekoladzie,nie pytając mojej siostry o zdanie. jej to nie przeszkadza, ale ja wolałabym by najpierw spytała mnie po cichu czy może.