Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 21:55   #3241
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

hmm ja chyba się skusze i sobie zamówię kilka .. na jeden dzień 10 by wystarczyło ? na noc będą pampersy to pewne ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:57   #3242
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
a jaka oszczędność
Fakt

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
a ja jeszcze zapytam ...
co sądzicie o tych pieluszkach

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...364969841.html
Mam wielorazowe
Są prześliczne. Mi u maluszka się nie sprawdziły bo młody lał na potęgę często przesikiwał.
Ale teraz super się sprawdzają jak chcę go odpieluchować.
ale ogólnie są osoby, które ich używają są bardzo zadowolone.
Polecam stronę Pieluszkarnia - to skarbnica wiedzy i akcesoriów takiego pieluchowania

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:58   #3243
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
hmm ja chyba się skusze i sobie zamówię kilka .. na jeden dzień 10 by wystarczyło ? na noc będą pampersy to pewne ...
myśle że 10 spokojnie wystarczy
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:00   #3244
katiem
Wtajemniczenie

10 na dzień powinno wystarczyć.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-04, 22:04   #3245
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Przed porodem już chodzi? Za czasów gdy ja jako środowiskowa byłam to tylko po porodzie się chodziło.
Ja zanim zaszłam w ciążę to nie miałam pojęcia, że tak to funkcjonuje. Dopiero od znajomych dowiedziałam się, że u nas w mieście położną środowiskową wybrać najlepiej już ok. 20 tygodnia ciąży, bo przychodzi już przed porodem monitorować ciążę i pomagać (przyuczać) przyszłej mamie, szczególnie przy pierwszej ciąży.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Dziewczyny a te witaminy o których piszecie np Femibion to bez recepty są nie?? Bo ja kurcze biorę tylko kwas foliowy i może zastąpić go teraz jakimiś witaminkami...nic mi ta moja ginka nie powiedziała a ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać
Tak, Femibion jest dostępny bez recepty Po 13 tc należy kupić Natal 2. Cena w zależności od apteki to 50-60 zł.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Z położną w szpitalu czy środowiskową?
środowiskową
Stary 2012-06-04, 22:04   #3246
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Zrobiłam test w ten sam dzień
a ja 22 stycznia
Cytat:
a ja jeszcze zapytam ...
co sądzicie o tych pieluszkach

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...364969841.html
ja sie od dawna zastanawiam nad nimi.. i chce ich uzywac tak moze od 3 miesiąca

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:04   #3247
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tatuś mi przywiózł truskaweczki i rzodkiewkę z działki. Takie swoje to całkiem inne w smaku jak te kupne
Tak w ogóle to jestem miło zaskoczona zachowaniem mojego taty. Głaska mnie po brzuchu, pyta czy mały kopie. Jak z Paulą byłam w ciąży to prawie do samego końca sprawiał wrażenie że mój brzuch to spożywczy a nie ciąża. Teraz zajęło mu oswojenie się z myślą że będzie dziadkiem krócej
jak to miło ze strony tatki
do mojego chyba nie dociera, że zostanie po raz pierwszy dziadkiem swojej ukochanej pierworodnej wyczekanej córuni.... Czasami mi się wydaje, że ma za złe tżowi, że mu córeczkę zabrał.... choć całe szczęście po naszym ślubie przestał patrzeć na mnie jak na dziecko - męczące to było okropnie...
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
hehe ja miałam takiego banana ze jak TŻ przyszedł z pracy i mnie zobaczył to odrazu wiedział i spytał" co?? W ciązy jesteś ?? " hahaha
ja dzień po świętach Bożego Narodzenia, gdy powinnam dostać okres już przeczuwałam, że tego okresu to ja przez rok najbliższy nie zobaczę... 29.12 zrobiłam test, choć mąż kazał mi czekać, ale się uparłam. 30.12 powędrowałam do gina i tak nowy rok świętowaliśmy już we trójkę w pełni świadomie
w sumie udało się w 3 cyklu. a tak miało być trudno, takie mieliśmy mieć małe szanse i bez długotrwałego leczenia i wielkiego szczęścia miało się nie udać....

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Myślę, że panom, ktorzy mają takie podejście należałoby powiedzieć, że to oni są nosicielami chromosomów odpowiedzialnych za płeć dziecka, także niech się obrażają na siebie, a nie na partnerkę
przydałoby sie niektórym przydało...
po dzisiejszym usg pytam męża (był święcie przekonany, że zrobił synka) czy jest bardzo zawiedziony. Mówił, że nie, że się cieszy, tylko musi sie przyzwyczaić. całe szczęście... przynajmniej odrobiną rozsądku się wykazał.

Cytat:
Napisane przez olus0607 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, juz od dawna was podczytuję. Jestem w 20 tygodniu ciąży, termin na 24.10. Pisze, bo mam pewne pytanie a dokladnie chodzi mi o to jak są wózki 3 w 1 to tam jest nosidelko i czy ono ma takze funkcje fotelika samochodowego? Zawsze wydawalo mi sie ze nie, ale teraz mam wątpliwości. Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam
Oluś, 3w1 to gondola, spacerówka i fotelik samochodowy, który można wpinać do stelaża wózka
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
brzusio w 17 tyg
śliczny brzuszek
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34508596]hehe ja 5 robiłam test.nawet sobie ten dzien w kalendarzu zapisałam
a podobno jesli chodzi o wzrost to dzidki pod tym względem bardziej do mam są podobne[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
brałam yasminelle, z zegarkim w reku zawsze, mialam alarm nastawiony. żadnej biegunki, wymiotow, zeby sie tabletka mogla nie wchlonoc, nic!! naprawde nie wiem jak to sie stalo tak wiec po porodzie bedziemy sie podwojnie zabezpieczac, bo chyba juz samym tabletkom nie zaufam
no ładnie.... w końcu nic nie daj100% pewności, oprócz szklanki wody
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Gratuluję córci!!! Mnie też zmroziło jak przeczytałam o tych 8 tygodniach
mam wielką nadzieję, że wytrzymamy dłużej niż tylko te 8 tygodni. Od jakiegoś czasu powtarzam głaszcząc brzuszek, żeby sobie spokojnie rosła i się na świat nie spieszyła i jeszcze 10 tygodni wytrzymała w tym przyjemnym miejscu. Oby posłuchała
Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te witaminy o których piszecie np Femibion to bez recepty są nie?? Bo ja kurcze biorę tylko kwas foliowy i może zastąpić go teraz jakimiś witaminkami...nic mi ta moja ginka nie powiedziała a ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać
te wszystkie witaminy są bez recepty. najlepiej podczas wizyty najbliższej zapytaj gina o konieczność brania witamin. Może w ogóle ich nie potrzebujesz i dlatego nic nie masz zalecone? a jak tak, to nie ma co się na siłę farmakologią faszerować, lepiej jakieś warzywka i owoce ze sprawdzonego źródła zajadać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:07   #3248
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zanim zaszłam w ciążę to nie miałam pojęcia, że tak to funkcjonuje. Dopiero od znajomych dowiedziałam się, że u nas w mieście położną środowiskową wybrać najlepiej już ok. 20 tygodnia ciąży, bo przychodzi już przed porodem monitorować ciążę i pomagać (przyuczać) przyszłej mamie, szczególnie przy pierwszej ciąży.

środowiskową
Kurcze w sumie ostatnio pytała mnie dlaczego dzwonię po porodzie.
To super, że mace taki system.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-04, 22:09   #3249
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

mam wielką nadzieję, że wytrzymamy dłużej niż tylko te 8 tygodni. Od jakiegoś czasu powtarzam głaszcząc brzuszek, żeby sobie spokojnie rosła i się na świat nie spieszyła i jeszcze 10 tygodni wytrzymała w tym przyjemnym miejscu. Oby posłuchała
Trzymam mocno kciuki, żeby córcia pomieszkiwała w brzuszku jak najdłużej.
Stary 2012-06-04, 22:09   #3250
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero od znajomych dowiedziałam się, że u nas w mieście położną środowiskową wybrać najlepiej już ok. 20 tygodnia ciąży, bo przychodzi już przed porodem monitorować ciążę i pomagać (przyuczać) przyszłej mamie, szczególnie przy pierwszej ciąży.
U mnie w mieście też jest coś takiego, położna od 20 tyg ciąży może przychodzić do ciężarnej co tydzień... Ale ja tam nie chcę. Chodzę do szkoły rodzenia i nie widze potrzeby, żeby mi położna co tydzień do domu przychodziła przed porodem.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:10   #3251
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwcia nie bajeruj że wstawiłaś realne foty kocyka bo ja przecież ich nie widziałam tylko te na all były .. nooo

idę bonie ma wyników a ja jestem zmęczona ...
będę jutro ...
pa mamusie
Pewnie ze realne foty wstawilam.
Najpierw z kokardą i wieszakiem a potem rozłozony.
To żes wymyśliła ze nierealne
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:15   #3252
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze w sumie ostatnio pytała mnie dlaczego dzwonię po porodzie.
To super, że mace taki system.
Moja ciocia, która rodziła we wrześniu pierwszą wizytę miała już po porodzie i podobno położna też się zdziwiła, że dzwoni tak późno. Może to wszystko zależy od miasta?

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
U mnie w mieście też jest coś takiego, położna od 20 tyg ciąży może przychodzić do ciężarnej co tydzień... Ale ja tam nie chcę. Chodzę do szkoły rodzenia i nie widze potrzeby, żeby mi położna co tydzień do domu przychodziła przed porodem.
O kurcze, ja mam nadzieję, że to jednak nie będą cotygodniowe wizyty, bo ja nie mam póki co czasu na to, tym bardziej, że kobitka umówiła się ze mną na wczesną, poranną godzinę, a ja lubię pospać jak już uda mi się zasnąć. A ja ciągle myślę o szkole rodzenia, bo u nas podobno jest bezpłatna przy szpitalu. W sumie tylko tyle o niej wiem, więc przynajmniej podpytam tę położną o tę kwestię.
Stary 2012-06-04, 22:18   #3253
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt

Mam wielorazowe
Są prześliczne. Mi u maluszka się nie sprawdziły bo młody lał na potęgę często przesikiwał.
Ale teraz super się sprawdzają jak chcę go odpieluchować.
ale ogólnie są osoby, które ich używają są bardzo zadowolone.
Polecam stronę Pieluszkarnia - to skarbnica wiedzy i akcesoriów takiego pieluchowania

zamówię sobie je na próbę ale nie będę szaleć i wezmę ich 5 .. jeżeli będę widziała że się spisują to domówię nie ????

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34510885]myśle że 10 spokojnie wystarczy[/QUOTE]

musze wypróbować ... więc chyba sobie 5 zamówię ...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja 22 stycznia

ja sie od dawna zastanawiam nad nimi.. i chce ich uzywac tak moze od 3 miesiąca

hmm ja właśnie chcę sprawdzić jak to by było gdyby te zapodać sobie ...

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Pewnie ze realne foty wstawilam.
Najpierw z kokardą i wieszakiem a potem rozłozony.
To żes wymyśliła ze nierealne

hmm na pocztę czy na forum ? ide pocztę okupować bo pewnie tam wrzuciłaś i mi nie powiedziałaś

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

a ja się zastanawiam gdzie sojka i gda ?
Stary 2012-06-04, 22:21   #3254
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

zamówię sobie je na próbę ale nie będę szaleć i wezmę ich 5 .. jeżeli będę widziała że się spisują to domówię nie ????

[/COLOR]a ja się zastanawiam gdzie sojka i gda ?
Zobaczysz, że się zakochasz.
Bardzo ładne szyje też Babyetta - to z Krakowa.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-04, 22:22   #3255
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A tu foteczki

znalazłam ufff ... no ładny jest
Stary 2012-06-04, 22:23   #3256
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
HEJ KOBIETKI

maggie gratuluję córeczki,zielonej synka.Super,że wszystko dobrze!

Ja biorę Magne B6 3x2 a za glukozę na czczo płaciłam 10zł,potem po 2godz.kolejne 10zł.
Co do Rossmana,w tele tygodniu jest gazetka kiedy będą fajne promocje i np.9-10 czerwca bielenda sexi mama przeciw rozstępom 150ml-11,09,
19czerwca AA ja&mama krem przeciw rozstępom 200ml-20,39zł
Myślę,że się opłaci

Na 18.00 mam wizytę...
Toć dobrze, że mówisz. Ja ten kupuję za 35 zeta. Muszę sobie w telefonie zapisać.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:24   #3257
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczysz, że się zakochasz.
Bardzo ładne szyje też Babyetta - to z Krakowa.
a to na all też mają pieluszki ?
muszę teraz rozeznać się które wybrać bo ceny się dość wahają
Stary 2012-06-04, 22:27   #3258
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

musze wypróbować ... więc chyba sobie 5 zamówię ...

hmm ja właśnie chcę sprawdzić jak to by było gdyby te zapodać sobie ...

hmm na pocztę czy na forum ? ide pocztę okupować bo pewnie tam wrzuciłaś i mi nie powiedziałaś

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Jerooooona, na forum wstawiłam no :p
Masz szczęście że znalazłaś

Ale leje na dworze
A do Zakopanego nie pojedziemy na pewno z powodu pogody :banghead:
A juz chłop na czwartek i niedziele do roboty zapisany
Stary 2012-06-04, 22:28   #3259
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jerooooona, na forum wstawiłam no :p
Masz szczęście że znalazłaś
nie burz się kochana już widziałam pikny kocyk Alanka nie ? no ... po kocyku Cię poznam jak po osiedlu będziesz śmigać

teraz to ja już idę ..
pa do juterka
Stary 2012-06-04, 22:29   #3260
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
u mnie chociaz swinka morska jest kobietą
przynajmniej mam taka nadzieje

JAk mój dzidziuś okaże się facetem to będzie trzech facetów i ja jedna - tż, pies i dzidzia:P
Stary 2012-06-04, 22:30   #3261
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiesz, że nie wiem. Sprawdzę.
Jak kupowałam dopiero wchodziły na rynek. Na allegro były pojedyncze sztuki i nie tak ładne.
W internecie może kilka stron było. Pieluszkarnia zawsze miała strasznie drogie - bo firmowe.
Dlatego znalazłam Babyettę - babeczka szyje.
Ale teraz widzę, że na allegro też już są bardzo fajne - i za dobrą cenę.
Ważne tylko czy chcemy bambusowe czy z mikrofibry.
Dla maluszka na początek mikrofibra - bo odciąga wilgoć do środka.
Bambusowe mi się teraz przydają, jak mi zależy, żeby młody czuł, że ma mokro - choć niestety mu to nie przeszkadza

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-04 o 22:35
Stary 2012-06-04, 22:31   #3262
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ja do Poznania mam 50km, a tam chcę rodzić . Nie wyobrażam sobie gdzieś indziej
A w którym kierunku? Bo ja studiuję w Pzn. i mam 70 km do Pzn. - może mijam koleżankę po drodze
Stary 2012-06-04, 22:32   #3263
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

\ja czytalam na wizazu gdzies o nich. Jest wątek i tam mówiły dziewczynjy których nie kupowac bo kiepskie a które super są... poszukaj.

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 22:32   #3264
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

mój króliczek do roku czasu był Zuzią aż pewnego dnia zauważyłam, że zwierzak ma jakieś ogromne guzki na dole brzuszka. bardzo się przestraszyłam, bo poprzedniego uszatego uspaliśmy z powodu nowotworu.
no więc wpadam go gabinetu zalana łzami i tłumaczę weterynarzowi, że króliś ma jakąś narośl i żeby go ratował, a on chwilę popatrzył, zrobił oczy jak 5 złotych a po chwili wyparował, że zwierzak będzie żył a te narośla to ... JĄDRA
matko, jak mi było wstyd
przez kilka miesięcy unikałam tego weterynarza. nawet sama nauczyłam się obcinać pazurki małemu by tam nie chodzić

za Zuzia zmieniła się na Zenka
Zenek górą
Stary 2012-06-04, 22:35   #3265
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Sojka nas podgląda, ale coś się nie oddzywa do nas ostatnio Gda pewnie niedługo do nas wpadnie, bo ona tak jak ja... ciągle pojawia się i znika.

Mnie nadal martwi nieobecność Weroniki, bo przepadła nam gdzieś dziewczyna.
Stary 2012-06-04, 22:35   #3266
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

hmm no to czekamy na sprawdzenie tejże informejszyn
Za tydzień w środę mam wizytę i usg połówkowe - mam nadzieję, ze się wtedy dowiem.
Stary 2012-06-04, 22:36   #3267
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie burz się kochana już widziałam pikny kocyk Alanka nie ? no ... po kocyku Cię poznam jak po osiedlu będziesz śmigać

teraz to ja już idę ..
pa do juterka
Oj tam sie nie burze wcale a wcale
A ja to kurka tam nie bede jezdzic z małym bo w tym domu u teściów mi go zaczadzą cygaretami. Siostry se przyjadą do nas a tescie raz na chrzciny i nigdy więcej
A tak w ogóle to ja czekam na drugi kocyk :p
A te imie to nie jest pewne bo mnie wkurzają pod blokiem u mnie jak sie drą na tego zapijaczonego Alana i mnie to zniechęca...
Stary 2012-06-04, 22:38   #3268
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

aga przerobiłam wszystko ale wydaje mi się że wszystkie podejścia kićkam z metodami i technikami .. no nic trzeba liczyć na szczęście bądź na PANIE DAJ 3
My kiedyś wstawiliśmy taki obrazek.... ale i tak nie dał
Stary 2012-06-04, 22:40   #3269
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja już usypiam - dobranoc babeczki
Stary 2012-06-04, 22:43   #3270
anesh_
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34507415]mam tak samo.ryczec mi sie chce ze sczescia czasem ze tam w srodku mam taka mała istotke i że ten Leoś jest mój

kurna przysnełam sobie i w sumie żałuje że wstałam bo już 20 to sie nie opłacało[/QUOTE]

ja tyż tak tego małego brzdąca kocham i mówię do niego: mój dzidku i z niecierpliwością czekam, aż poznam płeć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości