wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 16:20   #601
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurczę, czemu ja nie potrafię podejść na luzie? Boję się trochę, ale przecież nie ma co się nastawiać..
Na szczęście nie mam żadnych niepokojących dolegliwosci (poza tym, że ogólnie mi średnio), no poza tą sobotą jak jeszcze nie wiedziałam a bardzo bolało - swoją drogą ciekawe czemu..

Miskowa : kurczę kciuki trzymam, żeby badania przeszły pomyślnie i w miarę bezstresowo.
Debrah, gratulacje!!!
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 16:25   #602
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Debrah, gratulacje!!!
Dziękuje
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:31   #603
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Faktycznie niestandardowy pogląd Dlaczego tak uważasz?

U mnie się już rozpogodziło, może i u Ciebie za niedługo się zrobi lepiej
Bo sądzę ze do tego 8 tygodni natura powinna decydować czy płód ma przetrwać czy nie.

Poza tym mam takiego lekarza który twierdzi że nie można w tak wczesnym stadium robić USG dopochwowego..bo jest to niebezpieczne dla płodu. i ja mu wierzę.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:16   #604
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Bo sądzę ze do tego 8 tygodni natura powinna decydować czy płód ma przetrwać czy nie.

Poza tym mam takiego lekarza który twierdzi że nie można w tak wczesnym stadium robić USG dopochwowego..bo jest to niebezpieczne dla płodu. i ja mu wierzę.
Hm - co lekarz to opinia, zobaczymy co powie mi ta moja lekarka (do niej idę z polecenia, 1 raz).
Ale mam nadzieje, że jakkolwiek będzie w stanie stwierdzić czy wszystko ok, najwyżej przyjdę za 2 tygodnie.

Dam znać oczywiście bo to teraz u mnie jest temat na topie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 10:20   #605
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Debrah gratuluję
Stary 2012-06-03, 18:07   #606
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Debrah gratulacje!!!! Aż mi się przypomniały te emocje zaraz po zrobieniu testu

Wybraliśmy w końcu imię Maszyna losująca w postaci Oliwki wylosowała Dawida. Teraz próbuję się przyzwyczaić
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:34   #607
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Wybraliśmy w końcu imię Maszyna losująca w postaci Oliwki wylosowała Dawida. Teraz próbuję się przyzwyczaić

bardzo ladne imie wybrala/wylosowala Oliwka

a ja sie pochwale bylismy w Ikei i kupilismy Mai nowe lozeczko jest przyszlosciowe bo rosnie z dzieckiem

zdecydowalismy sie na biale bo takie bede jej pozniej pasowac do mebli

no i oczywiscie musialam je juz skrecic ale narazie postawilismy u mamy w pokoju bo musimy dokupic materac ale i tak Maja jest w nim zakochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 03.06.12mini002.jpg (89,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.06.12mini005.jpg (88,4 KB, 32 załadowań)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 20:39   #608
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Dawid - hm..dość oryginalnie. Niepopularne teraz. Fajnie.

A Ty juz jak na szpilkach...mi się znowu przypomina okres przedporodowy Niefajny czas. Oby synek w końcu ruszył do wyjścia

Kotku fajowe łóżeczko Oby Maja spała w nim jak najlepiej
Stary 2012-06-04, 08:13   #609
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Gratuluję chociaż to imię niekoniecznie mi się podoba

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
bardzo ladne imie wybrala/wylosowala Oliwka

a ja sie pochwale bylismy w Ikei i kupilismy Mai nowe lozeczko jest przyszlosciowe bo rosnie z dzieckiem

zdecydowalismy sie na biale bo takie bede jej pozniej pasowac do mebli

no i oczywiscie musialam je juz skrecic ale narazie postawilismy u mamy w pokoju bo musimy dokupic materac ale i tak Maja jest w nim zakochana
Też chcieliśmy B do dużego łóżka przenieść ale nie mamy gdzie postawić kolejnego, chyba będzie musiał poczekać na własny pokój

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:09   #610
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Kotku, świetne łóżko Moje dziecko tak się wierci przez sen, że bałabym się, że mimo takich bocznych barierek wypadłoby na podłogę

Niuniu
, nie mam zdania co do tego imienia, ale bardziej na plus Obecnie faktycznie mało popularne, tak jak moja Ewa

Miałam kupić naklejki na ścianę do pokoju Ewy, ale dojrzewa we mnie myśl, żeby samej coś namalować na ścianie Żadnych imitacji bajek disnejowskich, jedynie twórczość własna

Kupiłam ten pasek obniżający zapięcie biustonosza - wydaje mi się nieco niepraktyczne, ma zdolność do przesuwania się Może, gdyby był podbity silikonem, to co innego. Zresztą i tak mam bardziej wyciętą bluzkę.
Trudno, jestem skazana na takie ustrojstwo: http://www.intymna.pl/s23366,produkt...n=TradeDoubler Mam już taki, ale ma za małą "miskę". Moja bluzka, oprócz mocno wyciętych pleców, ma też dość szerokie ramiona, przez które widać ewentualny stanik. Nie jest obcisła, więc delikatnie obwisły biust nie bedzie się tak rzucał w oczy

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:09   #611
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Niu, fajnie, że imię wybrane. Ja akurat nie przepadam za nim, ale najważniejsze, żeby w Waszej rodzince się przyjęło i żeby pasowało do małego.

Weekend to dla mnie jedna wielka podróż: 16 godzin w dwa dni. W sobotę pobudka o 3, o 4 wyjazd, krótki pobyt, w niedzielę komunia chrześnicy, powrót.
W piątek dopiero przed północą panowie skończyli poprawki i montaż kuchni, więc spałam 3 godziny. Nie zdążyłam się nią nacieszyć. Teraz co chwilę chodzę i nie dowierzam, że to moja kuchnia. Gdybym przez 2 lata nie męczyła się ze starymi meblami, pewnie przyjęłabym sytuację normalnie. Ale widząc różnicę po prostu nie mogę wyjść z szoku. Wyszło tak, jak chciałam, a nawet lepiej. Oczywiście wszystko nadal mamy w kartonach i nie wiem, kiedy się uporam z organizacją, bo pracy mam full.
Po tygodniu stołowania się w knajpkach tęsknię za domowym posiłkiem.
Schudłam jeszcze trochę (nie wiem jak, po jadałam ostatnio dziwnie przez te wyjazdy i brak kuchni), więc mam 46 kg.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 09:12   #612
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

Niu, fajnie, że imię wybrane. Ja akurat nie przepadam za nim, ale najważniejsze, żeby w Waszej rodzince się przyjęło i żeby pasowało do małego.

Weekend to dla mnie jedna wielka podróż: 16 godzin w dwa dni. W sobotę pobudka o 3, o 4 wyjazd, krótki pobyt, w niedzielę komunia chrześnicy, powrót.
W piątek dopiero przed północą panowie skończyli poprawki i montaż kuchni, więc spałam 3 godziny. Nie zdążyłam się nią nacieszyć. Teraz co chwilę chodzę i nie dowierzam, że to moja kuchnia. Gdybym przez 2 lata nie męczyła się ze starymi meblami, pewnie przyjęłabym sytuację normalnie. Ale widząc różnicę po prostu nie mogę wyjść z szoku. Wyszło tak, jak chciałam, a nawet lepiej. Oczywiście wszystko nadal mamy w kartonach i nie wiem, kiedy się uporam z organizacją, bo pracy mam full.
Po tygodniu stołowania się w knajpkach tęsknię za domowym posiłkiem.
Schudłam jeszcze trochę (nie wiem jak, po jadałam ostatnio dziwnie przez te wyjazdy i brak kuchni), więc mam 46 kg.
Wrzuć zdjęcia

Ja mam ostatnio dość znaczne deficyty snu, które w ogóle mi nie przeszkadzają. Moja mama się martwi

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-04, 09:16   #613
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Wrzuć zdjęcia

Ja mam ostatnio dość znaczne deficyty snu, które w ogóle mi nie przeszkadzają. Moja mama się martwi
Wrzucę, jak się trochę ogarnę. Może jutro.
Stary 2012-06-04, 10:15   #614
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć

Z imionami jest tak, że każdemu podoba się coś innego, i o to chodzi bo głupio by było gdyby po świecie chodziły tylko Julki i Antosie Ja podchodzę do tego w ten sposób, że ma się podobać nam i nie zrobić krzywdy dziecku a co myśli reszta świata to już poboczna sprawa. A tak właściwie to już odetchnęłam z ulgą, że wybrane bo już myślałam, że nie znajdziemy żadnego kompromisu

Asiuk a skąd ten deficyt snu? Siedzisz po nocach nad projektami czy dokucza Ci bezsenność? A z malowaniem podziwiam, mi taki pomysł nawet nie przeszedł przez głowę ale to dlatego, że nie mam za grosz talentu plastycznego

Emilko też jestem ciekawa kuchni, pochwal się jak ogarniecie. Ja uwielbiam wszelkie zmiany w mieszkaniu, z nowej kuchni pewnie bym nie wychodziła tylko przestawiała, dotykała i podziwiała
U nas w ten weekend mała zmiana w pokoiku dziecinnym bo tak naprawdę wymiana oświetlenia a co chwilę chodziłam, zapalałam i się jarałam że fajnie wyszło

Haniu no jak na szpilkach, ostatnimi dniami jestem jednym wielkim skurczem, z Oliwką tego nie doświadczyłam. Już marzę o tym, żeby młody był po tej stronie brzucha, gdyby nie chęć karmienia piersią to bym się upiła ze szczęścia z okazji pozbycia się tego monstrualnego bebzola
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:52   #615
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuć zdjęcia

heh..u mnie to sam. Przez to ze ja mam deficyty mama po nocach nie śpi
A ja funkcjonuje normalnie

Tylko chudnę i chudnę.
Stary 2012-06-04, 11:59   #616
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:21   #617
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

W pracy mam taki zapiernicz, że masakra... jeszcze na jednego maila nie odpiszę, a już przychodzą w jego miejsce 3 kolejne...
Więc ciężko mi się wbić...

Misku, jak się czujesz?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:29   #618
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

W pracy mam taki zapiernicz, że masakra... jeszcze na jednego maila nie odpiszę, a już przychodzą w jego miejsce 3 kolejne...
Więc ciężko mi się wbić...

Misku, jak się czujesz?
niezmiennie zaj... full detox na lato
Stary 2012-06-04, 12:52   #619
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk a skąd ten deficyt snu? Siedzisz po nocach nad projektami czy dokucza Ci bezsenność? A z malowaniem podziwiam, mi taki pomysł nawet nie przeszedł przez głowę ale to dlatego, że nie mam za grosz talentu plastycznego
Nie wiem. Z piątku na sobotę spałam 4 godziny, przez cały dzień było ok, byłam momentami zmęczona. Zdrzemnęłam się w środku dnia na 10 minut, bo za chwilę mnie młoda obudziła. A wieczorem nie chciało mi się w ogóle spać do 1 w nocy. Położyłam się z rozsądku I podobnie mam na co dzień od niecałego tygodnia.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heh..u mnie to sam. Przez to ze ja mam deficyty mama po nocach nie śpi
A ja funkcjonuje normalnie

Tylko chudnę i chudnę.
Ja też bym chciała chudnąć przy tym

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
niezmiennie zaj... full detox na lato
Czy coś się ruszyło w sprawie przyjęcia do szpitala? Co na odmowę powiedział Twój lekarz?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-04, 13:52   #620
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Czy coś się ruszyło w sprawie przyjęcia do szpitala? Co na odmowę powiedział Twój lekarz?
nic się nie zmieniło, bo nie byłam drugi raz, może dziś podjadę. Mój lekarz mnie uprzedzał, że tak może być, w zależności na kogo się trafi. Zresztą ja sama też się tego spodziewałam, zbyt dużo już doświadczyłam w polskich szpitalach.
Trudno. Nadal będę czekać na zmianę, mając nadzieję, że jakoś przetrwam bezboleśnie te 3 dni robocze w tym tygodniu, kolejne 4 dni przeleżę pewnie w domu a potem będą już jakieś wyniki moje do odbioru, to może coś się wyjaśni
Stary 2012-06-05, 08:33   #621
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Co tu tak pusto?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-05, 08:38   #622
carmelova
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było, ale podczytuję prawie na bieżąco i jestem totalnie zakochana w Mani Zmieniłam stanowisko w pracy, więc mam więcej wyjazdów. Do tego ślub coraz bliżej.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 08:46   #623
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Ogarnęłam wczoraj kuchnię - mniej więcej. Na razie jest to ustawienie testowe Muszę kupić pojemniki na produkty sypkie, łatwiej mi będzie je ustawić na magic cornerze.
W każdym razie dziś mam zamiar się wreszcie wyżyć kulinarnie.
Mam zamiar zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie rabarbarowym z Kwestii Smaku.

Mam dziś do zrobienia tylko jedną rzecz pracową - mam nadzieję, że nie rozciągnę tego na cały dzień do północy, co zazwyczaj zdarza mi się w takich sytuacjach

Aaaa, korzystacie z szybkowaru?
Dostałam od teściowej, ale nie ma polskiej instrukcji. W necie też nie mogę znaleźć, więc póki co tylko domyślam się jak się to obsługuje i co można przyrządzić. Macie jakieś ulubione przepisy?
Stary 2012-06-05, 08:50   #624
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było, ale podczytuję prawie na bieżąco i jestem totalnie zakochana w Mani Zmieniłam stanowisko w pracy, więc mam więcej wyjazdów. Do tego ślub coraz bliżej.
Jakie stanowisko teraz piastujesz?
Kiedy masz ślub?

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

Ogarnęłam wczoraj kuchnię - mniej więcej. Na razie jest to ustawienie testowe Muszę kupić pojemniki na produkty sypkie, łatwiej mi będzie je ustawić na magic cornerze.
W każdym razie dziś mam zamiar się wreszcie wyżyć kulinarnie.
Mam zamiar zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie rabarbarowym z Kwestii Smaku.

Mam dziś do zrobienia tylko jedną rzecz pracową - mam nadzieję, że nie rozciągnę tego na cały dzień do północy, co zazwyczaj zdarza mi się w takich sytuacjach

Aaaa, korzystacie z szybkowaru?
Dostałam od teściowej, ale nie ma polskiej instrukcji. W necie też nie mogę znaleźć, więc póki co tylko domyślam się jak się to obsługuje i co można przyrządzić. Macie jakieś ulubione przepisy?
Jak się ogarniesz, to pstryknij fotkę
Nigdy nie korzystałam z szybkowaru.

Zabieram się za robotę.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-06-05, 08:56   #625
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Misku, kurcze, co za fatalna sytuacja. Najgorsze, że dalej nie wiesz, co Ci jest... A czujesz się choć troszkę lepiej?

Emi, ale fajnie, że kuchnia już prawie gotowa Wklej zdjęcia jakieś

Ja nie korzystam z szybkowaru...a nie ma instrukcji po angielsku?

Carmelova, gdzie byłaś, jak Cię nie było? Jak przygotowania do ślubu?

Hania

Stary 2012-06-05, 08:59   #626
carmelova
Zakorzenienie

asiuk teraz jestem Account Managerem na UK w firmie IT, a ślub już 21 lipca.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Butter przygotowania idą pełna parą Jako dowód rzeczowy pokażę zdjęcie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1338570375
Stary 2012-06-05, 09:01   #627
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Misku, kurcze, co za fatalna sytuacja. Najgorsze, że dalej nie wiesz, co Ci jest... A czujesz się choć troszkę lepiej?

Emi, ale fajnie, że kuchnia już prawie gotowa Wklej zdjęcia jakieś

Ja nie korzystam z szybkowaru...a nie ma instrukcji po angielsku?

Carmelova, gdzie byłaś, jak Cię nie było? Jak przygotowania do ślubu?
Wkleję na pewno
Jest instrukcja po angielsku, ale dużo w niej "specjalistycznego" słownictwa, więc i tak musiałabym siąść ze słownikiem - na razie mi się nie chce choć pewnie tak się skończy.
Podobnie jak jeszcze nie ogarnęłam piekarnika i zmywarki... stoją tylko

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Butter przygotowania idą pełna parą Jako dowód rzeczowy pokażę zdjęcie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1338570375
Pięknie wyglądasz

I gratuluję awansu! Super!
Stary 2012-06-05, 09:02   #628
carmelova
Zakorzenienie

Emilka dziękuję Nie używasz piekarnika? Toż to grzech!
Stary 2012-06-05, 09:07   #629
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

No to faktycznie, ślub już wkrótce.
Wyglądasz świetnie !!

No i gratuluję awansu

Emi, no co jak co..ale piekarnik?? To najważniejsze urządzenie w moim domu

Hania

Stary 2012-06-05, 09:10   #630
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Emilka dziękuję Nie używasz piekarnika? Toż to grzech!
Od piątku mam nową kuchnię i sprzęt, ale w weekend mnie nie było w domu i jeszcze wszystkiego nie ogarnęłam.
Też się dziwię, bo piekarnik to mój ulubiony sprzęt kuchenny

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
No to faktycznie, ślub już wkrótce.
Wyglądasz świetnie !!

No i gratuluję awansu

Emi, no co jak co..ale piekarnik?? To najważniejsze urządzenie w moim domu
dokładnie

muszę go umyć i obczaić - ma zupełnie inne ustawienia - pokrętła i oznaczenia niż mój stary... mam też coś takiego jak pieczenie wielopoziomowe, dostałam też termosondę, co mnie bardzo ucieszyło, ale trzeba to gdzieś jakoś podłączyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości