|
|
#3841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3842 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=568229 w tym się zaczytałam (sorry za ciągnięcie off-topa). Jakby mnie ktoś zaprosił na ślub bez chociażby poczęstunku, to by mi było przykro. Chodzi mi o to, że człowiek się specjalnie szykuje, inwestuje w jakiś prezent a młodzi co? Dzięki, biorą od gości podarki i spier... wszyscy, nawet głupiej kawy Wam nie zaproponujemy. Nie chodzi o to, że jestem interesowna, no ale głupio by mi było, gdyby ktoś dla mnie poświęcił czas a ja bym po ceremonii zaślubin wzieła prezent i narazie wszystkim. |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha niezła akcja
Wiecie co? Cieszę się, że już praktycznie 2 lata jestem po ślubie i nie muszę się takimi bzdurami martwić. Mnie zawsze będzie rozwalać wydawanie masy kasy na buty weselne, które założy się raz. Nie zaglądam nikomu do portfela , żeby nie było. No i te buty typowo weselne są w większości tak ohydne, że szkoda gadać.
|
|
|
|
#3846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, że dla kogokolwiek coś takiego może być akceptowalne wizualnie, bo o podobaniu się to już nawet nie wspominam:
med_3589682.jpg Chyba bym wolała kupić jakieś cieliste, których teraz jest od groma przecież, albo kolorowe, bo fajnie to według mnie wygląda Białych butów na 99% już bym nigdy później nie założyła i "o dziwo" nie z powodu jakichś "przesądów" (których się chyba niektórzy wszędzie doszukują już - serio nie kumam jaki może być "przesąd" związany z butami ślubnymi ![]() No chyba, że takie ![]() handmade_shoe_edit_by_lora_zombie_by_lora8-d4q10oi.jpgiron_fist_shoes_by_lora_zombie_ii_by_lora8-d4q0gj1.jpg
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U nas z kolei niewiele osób wiedziało o poprawinach, bo założyliśmy, że wszyscy przyjdą i została sama rodzina i ci najbliżsi znajomi, którzy spali w hotelu. Jak dzwoniłam do reszty, to byli zaskoczeni. Najbardziej mnie moja świadkowa wnerwiła, bo do niej dzwonię, ona zdziwiona. Mówię jej, że bus ich wszystkich pozbiera a ona, że niee wieee czy się wyyrooobiii itd. No to jej podziękowałam i nara. Do dziś jej nie widziałam. A to była moja bardzo dobra kumpelka ze studiów. Innej nie mogłam mieć, bo mamy ślub konkordatowy i młodsza siostra M. była wtedy nieletnia, więc nie mogła a starsza siostra M. miała tylko cywilny i ksiądz się nie zgodził |
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) szpilkach chodziłam jeszcze 3 lata po ślubie, aż się rozsypały i odżałować nie mogłam, bo naprawdę je lubiłam ![]() A te drugie, hand made buty fantastyczne!
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam je o wiele wcześniej zanim jeszcze myślałam o ślubie i noszę je do dzisiaj ![]() Mój TŻ też ostatnio miał problem, że ma ślub cywilny i nie mógł być świadkiem na ślubie swojego wieloletniego przyjaciela w kościele, na szczęście koperta z plikiem stówek rozwiązała problem moralny księdza i nie było cyrku. |
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
W tych drugich bym się zabiła, ale są piękne
Ja kupiłam dwie pary w deichmannie. Jedną na obcasie, żeby dotrwać jakoś ładnie do tortu, a drugą - baleriny, żeby jakoś przeżyć resztę imprezy. Nie ma ich co prawda już na stronie sklepu, ale były o wiele ładniejsze od tych typowych ślubnych. Nasz proboszcz nie dał się niczym przekonać Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-06-05 o 11:04 |
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i właśnie ja też wolałabym jakieś "neutralne", co by je później móc spokojnie nosić ![]() A buty obłędne, od dłuższego czasu kombinuję jakich farb do takiego przedsięwzięcia użyć
|
|
#3853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tak sobie jadę komunikacją miejską, to zdarza mi się zaglądać w witryny sklepów z sukniami ślubnymi i rozwala mnie nawet nie natłok koszmarków z toną diamencików, koronek i falbanek, ale to, że dominują suknie z gorsetem. Nie mówię od razu, że to niewygodne, ale te gorsety niemal zawsze odstają, niezależnie od rozmiaru biustu panny młodej. No i ja osobiście miałabym cały dzień stresa, że mi to spadnie
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwalił ten chłopek . Nie ogarniam facetów farbujących sobie włosy, tym bardziej w taki sposób
.
|
|
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szyłam kieckę z gorsetową gówą dla koleżanki, która piersi nie ma praktycznie wcale, a sukienka trzymała się na niej idealnie, bo była dobrze dopasowana w tali i po żebrach, a gorę miała modelowaną cięciami, lekko usztywnioną, żeby ta góra nie zjeżdżała i trzymało się jej to świetnie całą imprezę.
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem, jak to ksiądz się nie zgodził? A co mu do tego, jaki kto ma ślub o0?
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Wg prawa kanonicznego nie mógł tego zrobić, bo konkordat, to częściowo ślub cywilny. No ale starszemu człowiekowi nie przegadasz. Nie chcieliśmy jakoś już kombinować, więc łatwiej było mi poprosić koleżankę. Kasy za wiele nie dostał, bo powiedzieliśmy, że dajemy tyle ile możemy i koniec. Teraz mi to zgrzewa, ważne, że mamy to za sobą.
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to to tym bardziej będzie dziwnie wyglądało Nie wiem, ja jestem zdania, że na jedną imprezę można się trochę podporządkować i sobie białą czy kremową kieckę odpuścić, ale jak ktoś koniecznie musi iść pod prąd i nie wiadomo co nie wiadomo komu udowadniać to jego sprawa Stawianie się na siłę przeciwko jakimś tam utartym zwyczajom jest po prostu na pewnym etapie dla mnie ociupinkę dziecinne ![]() Natomiast mnie by to na miejscu PM raczej rozśmieszyło
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle, muszę w końcu kieckę oddać do komisu... jakoś jak jestem w PL zawsze o tym zapominam.
|
|
|
|
#3863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za ludzie Cytat:
![]() Cytat:
Nie zabronię żadnej babce nałożyć białej sukni, ale twierdzenie że to tradycja i TRZEBA... no naprawdę? Urwie coś komuś jak panna młoda założy inny kolor kiecki? A sytuacje w stylu mam brzuch i idę do ślubu kościelnego w białej kiecy i welonie no jest trochę zabawne. I ja rozumiem, że mimo wpadki taka dziewczyna chce białą suknie i welon bo sobie wymarzyła, jednak nie zmienia to faktu, że jest wtedy chodzącym oksymoronem
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2012-06-05 o 11:58 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do kolorowych sukien ślubnych nie mam kompletnie nic ![]() Nie rozumiem natomiast skąd od razu taki najazd na spokojne wyrażenie swojego zdania... To że Twoja rodzina Ci coś dyktuje w kwestii ślubu to nie znaczy od razu, że mnie osobiście w ogóle cokolwiek Twój ślub obchodzi i zamierzam Ci cokolwiek narzucać czy choćby sugerować...
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2012-06-05 o 11:59 |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest najazd tylko kontynuacja dyskusji, akurat Twój post zacytowałam i odniosłam się do pierwszego zdania:
Cytat:
Nie lubię cytować tysiąca postów, a twój zahaczający o ten temat był ostatni. I dlaczego piszesz teraz o mnie personalnie, ja czyjegoś zdania (szczególnie nieznajomej mi osoby z internetu) nie odbieram od razu jako wyznacznik mojego życia i zachowania. Dyskusja ot i tyle.
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2012-06-05 o 12:03 |
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Tenebra chodziło mi o sytuację, w której młoda jest w kolorowej sukience, a jakaś dziewczyna zaproszona na wesele przychodzi w białej koronkowej (bo chyba o taką sytuację chodziło hihi) - to dla mnie by wyglądało dziwnie, a nie PM w kolorowej sukni
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja jestem z tych, co to jak tam gdzieś było napisane wyżej, robię tak jak chcę i jak mi się podoba, choćby miało to być wbrew tradycji i wyglądać dla innych śmiesznie...
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wtrącam się w niczyje ciuchy, jak dla mnie to ktoś może na ślub przyjść w dresie albo dżinsach i trampkach jak to czynią niektóre megaalternatywne nastolatki, dla których ubranie się stosownie do okazji to ciężki zamach na ich wolność - to tylko świadczy o takiej osobie ![]() Kurde, a myślałam, że jestem na wątku "moda, która Cię rozwala" ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
A co do totalnie-nie-ślubnej, ja bym taką kieckę na własny na luzie założyła, więc co kto lubi
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a co jak Panna Młoda nałoży fiolecik? ![]() Co tutaj wszyscy dzisiaj tacy drażliwi i wszystko do siebie biorący, kurcze?
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Się napisałam tyle mi mi się error wywalił i cały post sie poszedł walić
No to jeszcze raz: Zacytowałaś wypowiedź hihi, którą ja zrozumiałam w stylu "skoro gdy młoda ma białą suknię to zabrania się nakładania białych/kremowych kiecek przez gości co zrobić jak młoda ma inny kolor suknie np. fioletowy? Zabronić (bądź uznać za fo pa) nałożenie fioletowych sukienek przez gości?" Więc tym tokiem kontynuowałam temat. Cytat:
![]() Już tak w skrócie napisałam. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Oficjalnie dementuję, że na kogoś najeżdżam, napisałam moje zdanie ot, i tyle. A to że komuś coś urwie nie uznałabym za jakies straszne słowa itp.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

A jeśli kiedyś uznamy sam ślub cywilny za błąd to zawsze możemy wziąć kościelny i urządzić weselicho. Albo nie, ostatniego bym nie mówiła, bo by mi jeszcze 25 lat głowę suszyli...

, żeby nie było. No i te buty typowo weselne są w większości tak ohydne, że szkoda gadać.

Kupiłam je o wiele wcześniej zanim jeszcze myślałam o ślubie i noszę je do dzisiaj 
Po tym jak wrzuciłam wieszak z moją kremową sukienką którą zamierzam założyć na wesele...
Jak dla mnie to to tym bardziej będzie dziwnie wyglądało
co za ludzie