|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Irenka tydzień urlopu wtedy wezmę i tydzien sicka ale do polski w tym roku raczej nie pojadę chciałam w lato a nie da rady a na święta urlopu nie dostanę bo w grudniu na rok na przód se składa
Więc raczej tu sobie odpoczbe nad morze czy cos zobaczę Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Emigrantki - Rozmowa na luzie - Co dziś u Was słychać?
Cytat:
... szkoda tylko ze tutaj taka szopke odstswiaja pt jacy my yo jestesmy wspaniali u nas taka rownosc panuje itd |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to o grudniu moge zapomniec nawet jakbym zlozylam 2 lata naprzod ja biore na sierpien 2 tyg a potem mi tydzien zostanie to sobie na miejscu odpoczne w pazdzierniku czy listopadzie no chybaze trafimy tanie bilety i wyrobimy sie z kasa to znowu francja ( pomarzyc mozna ale za tz-a rodzinka sie teskni ) |
|
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
to jest jakies połnocne swieto
Cytat:
, w okresie swiateczno-noworocznym mamy zyczenia tzn. jeden dzien wolny czy to na swieta czy nowy rok, bo wiadomo,ze kazdy chce choc troszke czasu miec dla najblizszych, reszte dni swiatecznych pracujemy tak jak zostanie ustalony grafik.---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w okresie swiatecznym mamy wolne tylko i wylacznie 25 grudnia bo jest zamkniete jeden dzien i w wielkanocna niedziele bylo zamkniete w poprzednich latach ale nie pamietam jak w tym roku
z urlopami to akurat niby teoria jest taka ze nie da rady w grudniu , no i zeby pisac 2 tyg przed urlopem ale czasem jak za duzo napisze w tym samym czasie to jest problem dlatego ja zazwyczaj pisze 2-3 mies przed ( zreszta bilety wtedy mam taniej ) a pracuje okolo 80 osob wiec nawet jak wiecej nas wezmie urlop to jak wczesniej wiedza to jakos sobie ustawia ten grafik |
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, ale wam zazdroszcze urlopów, ja chyba najbliższy będę miała w święta, wtedy pojadę do Polski, czyli rok od czasu kiedy byłam tam ostatni raz
(mogłabym pojechać na kilka dni zanim zacznę nową pracę, ale nie będzie mnie na to stać. ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Irenko, Twój TŻ to francuz? ![]() a sktórej części Francji pochodzi? ![]() Byłam w zeszłe wakacje 3 tygodnie w Sete, nad morzem na południu, ale jakoś ten kraj średnio mi się spodobał. mArzę o wycieczce do Chin lub Tajlandii
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
pochodzi z Ile de France a dokladniej region 77
wiecej na pw jak chcesz
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
u nas z urlopem wogole bd teraz ciekawie... bo mysmy wlasciwie w kwietniu wrocili z 3tyg w pl... wiec w najblizszym czasie nie mamy planow co by jechac... ale mamy dwa razy po 3/4 dni wolnego podrzad wiec kto wie.. jeski trafia sie tanie bilety
poza tym moj brat w lipcu leci do stanow. .. ponoc na 6msc a jak to bd wygladalo w rzeczywistosci to cholera jedna wie wiec pasuje nam sie z nim zobaczyc .... u nas o dziwo z rana NIE PADA! szok ale tylko do popoludnia pozniej znow tajfuny DZIEWCZYNY Z UK (paczka) szukam namiarow na sprawdzonych ludzi u ktorych mozna nadac paczke na trasie pl-uk i uk-pl oczywista super sobra i extra tania haha... potrzebuje zeby towart byl dowieziony w calosci a napis na opakowaniu 'nie.zucac' bd faktycznie uszanowany. .
|
|
|
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Ja wyslalam przez Eagle transport zadowolona jestem nadana w pon przed bozym narodzeniem doszła w piątek
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! A raczej kiepski... macie tak czasami że budzicie się z totalnym dołem? Prawie bym się nad kawą poryczała i to bez powodu, wszystko mnie wnerwia. Jakieś rady na taki beznadziejny dzień?
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ktorej czesci spain sobie pomieszkujesz? ...ja na kiepski dzien mam jedna regule... CALY CZAS sb powtarzam ze to wszystko nie jest na zawsze i w koncu sie moj horror skonczy w tym wypadku ten cholerny dluuugi dzien ja tez mam dzis lekkiego dola... a raczej jestem w takim psim humorze wszystko mnie taaak wkurza,chce mi sie plakac i jestem klebkiem nerwow... wszystko tak sie sklada ze zaczynam wymiekac jeszcze inne wieksze i mniejsze problemy i mamt komplet... ehhh ale ten dzien tez minie a jutro wolne po jutrze tez i ide wtedy na ten dzien probny...a dzis ide sobie pobiegac NARESZCIE po 1,5msc przerwy
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
myaja moze bardziej ,, nie rzucac " uszanuja
tak czy inaczej mysle ze i tak rzucaja - lepiej to cos w srodku zabezpieczyc , owinac itd ja tylko raz z jakiejs w Irlandii korzystalam wiec nie pomoge puki co jakos zaczynam sie lepiej czuc wczoraj zaczelismy wieczorem ogladac ,, game of thrones" i sie wciagnelismy tak ze mysle ze dzis pierwsza serie skonczymy
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
ale wstyd... przepraszam za byka ortograficznego...
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
kazdemu sie zdarza
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi zazawyczaj pomaga rozmowa z kims bliskim, wyjscie gdzies do ludzi itp. Ja raczej nie budze sie z dolem, a jak juz mi sie to zdarzy to szybko mi przechodzi na widok mojego radosnego dziecka ![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
matko z corka... dziewczyny jesli jeszcze raz zobacze ta torbe i jej pazie -czyt królowa i jej obstawe rodziny krolewka to chyba dostane kota
![]() na wszystkich kanalach te pajace z tymi kapeluszami w piorach hihihiale swoja droga to podziwiam ich patriotyzm wszyscy naprawde strasznie przezywaja cale te uroczystosci
|
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
mi krolowa nie przeszkadza
hahawiecej placa wiec kij haha |
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
komu placa to placa:|
my cholerka mamy ta sama stawke wrrr... :| no ale czego oczekiwac po fshc...
|
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
ja mam 1,5 a szkoda ze mam trening jakbym kontraktowa bym miala double wiec za dwa dni dzis i jutro 100f wiecej;/
no ale zawsze cos a i tak do pracy wg grafiku trzeba przyjsc |
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wsparcie
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
ja poszlam na drinka, dissarano z cola pilam
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
to ile u was teraz swietuja ?
|
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
Poniedziałek i wtorek bank holiday jest
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
hej można dołączyć?
nie ma to jak rozmowa z osobami, które wiedzą co to emigracja ![]() ja na emigracji 5 lat - Irlandia, od 3 lat próbuję się stąd wydostać i za każdym razem coś się dzieje.... Wy chcecie na stałe pozostać w krajach w których jesteście? |
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Ja sie chce zostać w UK na stałe
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() ja od wczoraj walczylam z internetem,dziadostwo sie popsulo... jutro ide do tego hotelu i nawet sobie paznokiety na ta czesc zrobilam hahaha...pozatym stara bida czy na stale w uk???... uhhh temat rzeka,i nawet najstarsi gorale tego nie wiedza... do uk jechalismy z mysla ze zobaczymy jak sie sprawy uloza... zalozylismy plan 2-3 letni jesli przez ten czas oboje sie 'ustawimy' zawodowo i rodzinnie na tyle ze bd zadowoleni - nie wracamy. natomiast jesli nic sie nie zmieni zjezdzamy ![]() co prawda od jakiegos czasu chodzi za nami mysl co by zjechac do kraju juz w grudniu tego roku ale pewnie i tak nic z tego nie bedzie ... przykre jest to ze tu jestesmy zupelnie sami... ehhh moim marzeniem jest sciagnac tu brata z zona i rodzicow wtedy bd extra bosko ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- aaaaaaaaaaaaaaa... zapomnialabym!!! czy ktoras z Was zna jakis program online do nauki spelowania w j.ang? np ktos cos mowi a ja notuje pozniej sprawdzam czy dobrze itp kurcze wiem ze takie cus jest ale za pierona nie moge sb przypomniec nazwy... bd wdzieczna za pomoc
|
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
nie pomoge bo nie znam takiego, na studiach mialam fonetyke wiec te krzaczki ze slownika umiem czytac jak sie czyta
![]() jak chcesz wiedziec jak co sie czyta to od biedy i google translator przeczyta tez ![]() ale nie mam pojecia o jaki program moze chodzic |
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Kachaaa - dzieki
no nic bd dalej szukac![]() mnie raczej chodzi o sama pratyke spelowania a Ty wlasciwie po jakich studiach jestes i co robisz w uk? ![]() ktora z was lubi kosmetyki - lakiery sally hansen - ? Która z dziewczyn moze mi cos napisan nt lakiery pani Sally Hansen ? ![]() znlazlam sobie na ebayu od groma tegoż produktu i nie wiem za ktory sie zabrac bo są chyba z 4 odcienie... |
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
nieee ja rzucilam po roku filologie;p i nie zaluje
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- pracuje na heathrow |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak ogromnie tęsknie za domem. Czuję się tu bardzo samotna pomimo to, że mam u boku męża. Jest mnóstwo Polaków ale co z tego skoro nadajemy na zupełnie innych falach? Mnie picie do upadłego i palenie baki nie jara, no sorry
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

...
, w okresie swiateczno-noworocznym mamy zyczenia tzn. jeden dzien wolny czy to na swieta czy nowy rok, bo wiadomo,ze kazdy chce choc troszke czasu miec dla najblizszych, reszte dni swiatecznych pracujemy tak jak zostanie ustalony grafik.