|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#242 |
|
kosmitka
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Lulla a ile płaciliście? Ile to kosztuje?
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecka nie ma od dobrego kwadransa, podziwia
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ok 370 zl ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- To jest nasz fotelik, a tu jest info wlasnie o tym ze te foteliki maja nowy system montazu
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Dobra kawa nigdy nie jest zła ![]() Ancia u nas Stefek jada podobnie. O 24-1 mleko i potem budzi się 4-5, ale przeciągam go herbatką do 6 i o 6 dostaje dopiero mleko. Tyle, że o 24-1 wypije do max 180 mleka, a rano 200ml. Ancia my mamy roemer, ale widze, że on nie jest na isofix. Przynajmniej nie doczytałam. Wiem, że isofix ma model roemer savefix plus tt isofix. Acelinko Marcelitek hejo łobuzie ![]() Co sądzicie o pchaczach do nauki chodzenia? Stefek chce już spacerować. Narazie przechadza się wzdłóż sofy i dwóch puf, stolika. Widziałam takiego pchacza w smyku i powiem szczerze, że mialabym obawy, czy on nie poleci na twarz pchająć to? Nie odjedzie to do przodu? Stokrotka wy macie taki? Acha u nas, to by pchał po kaflach
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Sorry, że wbijam bez nadrabiania , ale tz cały tydzień w domu, i drań nie daje posiedzieć, bo sam ciągle by siedział![]() Wpadam żebyście trzymały kciuki bo idę do gina założyć wkładkę anty i się boję ![]() Sto lat dla Zuzi i Agatki za 9 m I dla dzisiejszych solenizantów Szymusia i Leosia ![]() Postaram się nadrobić wieczorkiem. Choć przy takim tempie to nie wiem czy ogarnę ![]()
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dokladam sie do zyczen
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Minio, nie ma się czego bać!
Małgosia, nie jestem jeszcze w 100% przekonana do tego pchacza bo mam podobne obawy, że skończy się to jakąś kontuzją. Ale nie mówię kategorycznie nie. |
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwilon się obudził. Spał całe 40 minut. Przynajmniej poczytałam co uWas i napilam sie kawy. A teraz uciekamy do Babci na pierogi
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, moze byc strach. Nasz nie jest wlasnie taki lekki dlatego jak tylko zacznie chodzic to bedzie sie uczyl z tym.
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukam potem opinii jakiś ortopedów na temat takich pchaczów i jak się zorientuje co i jak to się z Wami tą wiedzą podzielę.
|
|
|
|
#254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, nadrabiam po kawałku
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat warzyw i owoców ![]() Hej, dobrze widziałam, że też jesteż ze Śląska? Cytat:
Chciałam troszkę zwolnić i co nieco uporządkować. Mniej więcej się udało ![]() Benio od ciotecek ucałowany ![]() Cytat:
Dziewcyny, jak Wam się pracuje? Napiszcie coś niecoć, bo ja już się martwię jak to u nas będzie Teraz mam dużo czasu na różne rzeczy, a potem coś czuję, że nie będę wyrabiać. Najbardziej martwi mnie poranne wstawanie o 5tej. Teraz ledwo się umiem zwlec prze ósmą.Proszę Nadrabiam dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Hehe, to widzę, że nie tylko moim Beniem będzie się dziadek zajmował ![]() Cytat:
![]() Hahaha, a ja myślę, co to a kod ![]() Niezły ten lew ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszecie o fotelikach samochodowych, jeszcze o tym nie myślałam. Czy ta baza jest lepsza od zapinania pasami? A przy kupnie krzesełka na co trzeba zwrócić uwagę? Też jeszcze nie mamy Beniu też miał wczoraj jakiś kiepski dzień, jedynie rano po drzemce był zadowolony i jak przyszła ciocia i się z nim pobawiła. A tak to cały dzień jęki, płacze. Tylko na ręce, ewentualnie gdzieś w zasięgu wzroku, żebym była. Nawet smoczek go nie uspokajał już. Aż wieczorem oglądałam mu paszczę, czy na pewno nic nie wychodzi, ale to go tylko jeszcze bardziej rozzłościło. Dziś też wstał lewą nogą, pobuczał, pokręcił się, nie mógł zasnąć. W końcu padł na podłodze, zaniosłam do łóżeczka. Chwila oddechu ![]() Ale naprodukowałam
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-05 o 12:42 |
|||||
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Wpadam na chwilę, bo Kamilka usnęła na drugą drzemkę a ze nie wiem ile będzie trwała to lecę prasować
![]() Cytat:
Kamilka dzisiaj 7 mcy kończy... |
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde. Nowy wątek a ja nie wiedziałam nawet
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Oooo kurcze i jakie miłe widoki na wejściu. Agnyska ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Ciężko powiedzieć. Jak ja się opiekowałam Ninką to mnie strzelało jak widziałam te zblazowane starsze Panie, które leciały na ławkę przy placu zabaw, wyciągały gazetę, lub szukały towarzyszki do plotek. Zabraniały praktycznie wszystkiego. Bo tu brudno, bo to niebiezpieczne, bo to dziecko za głośno krzyczy Wydaje mi się, że takie osoby siłą rzeczy są mniej kreatywne, mniej energiczne i mają jakieś swoje schematy wychowawcze,które mogą wcielać w życie i szczepić w tobie czy dziecku. I nie wiem czy mają aż tyle cierpliwości. I czy przypadkiem nie są z czasów, kiedy to wychowanie wiązało się z przypieprzeniem z linijki czy czegoś takiego
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla naszej najmłodszej królewny |
|
|
|
|
#258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#259 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej maminki
teraz siedzi i gryzie ręce lalki i bałagani na całego i zaczepia mnie hihihimłoda może mieć werwę i pomysły, a z drugiej strony może nie mieć tyle doświadczenia co starsza, a starsza mniej energii i siły i swoje przekonania, które niekoniecznie muszą się z naszymi pokrywać...ale jakbym miala szukać to chyba takiej młodszej... współczucia..Michasi po podawaniu Lactulosy Debridatu i jedzenia jabłka trochę się poprawiło..a było juz tez cięzko... hej Marcelek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a montowal mi go sprzedawca...Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- no to sto latek ![]() ![]() aaa...Acelinko zaciśnięte![]() aaa..Mamozo lwik super |
|||||||
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kamilki
i nieskromnie się pochwalę, że moja Lenka kończy dzisiaj 9 miesięcy
|
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do życzeń!
Sto lat dla Kamilki, Lenki, Szymka i Leona. Przyszła paczka z Bobovity- druga z poradnikiem żywienia dzieci starszych. Dołączyli słoiczek z rosołkiem i kaszkę mleczną. Fajnie, ale szkoda bo Ignas nie może ani jednego Oddam może sąsiadce, też ma takiego fajnego, małego bąbla![]() Zważyliśmy się dziś- magiczna granica 10 kg została przekroczona Widzę że tu dyskusja o opienkunkach rozgorzała- trudna sprawa, ja bym chyba intuicji zaufała ![]() Mam pytanko: ile Wasze dzieciaczki jedzą dziennie chrupek kukurydzianych?
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Szymka i Lenki i Leosia
Kamilce już życzyłam![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() zależy od dnia - ale myśle że nie więcej niż 10 dziennie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
8znikłam po 11 bo zasnęłam z dzieckiem na podłodze hehe , potem wstaliśmy obudziliśmy tatusia
zrobiłam obiadek , ogarnęłam chatę, teraz piliśmy kawusie no i czekam na koleżankę ma przyjechać z synkiem hehegratulacje dla dzisiejszch WSZYSTKICH solenizantów za skończone kolejne miesiące Lula fajny ten fotelik, ja tez sie musze zacząc orientowac co i jak ![]() chrupek moje dziecko je około 5 dziennie czasm mniej czasem wiecej, zalezy, reguły nie mamy
|
|
|
|
#264 | |
|
kosmitka
|
Lulla poczytałam instrukcję i widze, że on nie ma isofixu. Podejrzewam, że to polski system montażu, bo to polska firma jest, pewnie działa tak jak isofix, a nie nazywają tego isofixem, by nie bulić kasy/opłaty licencyjnej czy jakoś tak.
Ja się teraz waham między cybexem a romerem. Cybex przemawia do mnie, bo tańszy i to o 400 zł. Agnyska - jak miało pomóc i pomogło, to najważniejsze. Małgosia my mamy pchacza w spadku, faktycznie to jest niebezpieczne, ale Ola, po której to mamy, radziła z tym sobie świetnie hahaha. I w sumie to nawet jakoś na początku nauki chodzenia. Co to ja jeszcze miałam. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cotka potwierdzasz moje obawy o nianię. U nas mieszkamy na takim osiedlu 3 bloków, gdzie jest mnóstwo małych dzieci i co za tym idzie - niań. Nawet moją mamę zaczepiały i chciały ją do koła niań zaprosić ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
Cytat:
Cytat:
tylko coby nie zapomnieć ![]() Cytat:
![]() dziekujemy i też cmokamy z okazji 7 m-cy ![]() Cytat:
fajne są takieCytat:
i widze ze szybko poszło Acelinko ![]() no i po ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- byłam dzis u fryzjera zapomniałam sie pochwalić ale tylko kolorek zrobiłam i troche mi poprawiła cieniowanie. Niestety nie udało mi sie wepchnąć na 30 czerwca już, a chciałam zeby mnie na wesele uczesała. No trudno, sama swoje sianko pospinam jakoś
|
|||||
|
|
|
#266 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
powróciłam z zakupów z łupami w postaci sukienki, butów i koszulki
No i sto lat dla wszystkich solenizantów i solenizantek |
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla solenizantów Hej Cotka ![]() Cytat:
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
widzę, że Agnyska zawitała Lula, doczytałam o Mikusiu, biedaczek mały Mamo Zosi i cooo też się doczekałaś, jak już go widać to lada dzień się ujawni no i lew bomba!i pokaż co tam upolowałaś ![]() Acelinka ![]() Minio za wizytę ![]() co tam jeszcze miałam. a. my mamy "pchacza" z fp, ale nasz jest składany i póki co Miśko się nim bawi na siedząco ![]() a chrupek to nie ma wyliczonych, czasem zje więcej czasem mniej, a czasem wcale ![]() no i wszystkiego naj naj dla Kamili, Lenki, Szymonka i Leonka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

.

Teraz mam dużo czasu na różne rzeczy, a potem coś czuję, że nie będę wyrabiać. Najbardziej martwi mnie poranne wstawanie o 5tej. Teraz ledwo się umiem zwlec prze ósmą.