|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
Cytat:
. Nie spojrzałam tylko jak było z daniami gorącymi.... nie mam pojęcia... W każdym razie zimnej płyty miał dostatek
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Dziewczyny tak mnie boli głowa ze zaraz
![]() Jaka wg Was powinna być szerokość alejki?? O ile przy braku namiotów nie ma problemu, o tyle przy namiotach muszę mieć to wyliczone. 2m jest ok? czy wystarczy 1,5m? |
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
wątpie
za długo to trwa, poza tym niektóre z nich udzielają się na wizażu ale na innych wątkach![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Dziewczyny macie jakąś gotową listę pytań, które zadawałyście przy rezerwowaniu sali? Jutro jak dobrze pójdzie idziemy z Tż-tem zaklepać termin. Niby wiem o co pytać ale boję się, że o czymś zapomnę |
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
· Cena za osobe dorosla i cena za dziecko · Zaliczka, kiedy nalezy ja wplacic i w jakiej wysokosci? · Kiedy trzeba uregulowac reszte naleznosci? · Na ile osob przeznaczony jest lokal? · Do kiedy nalezy podac ostateczna liczbe gosci? · Do kiedy ostatecznie nalezy ustalic menu? · Czy w czasie slubu bedzie dostepny ktos z kadry kierowniczej? · Czy jest wydzielone miejsce dla palacych? · Czy dostepny jest parking samochodowy dla gosci? · Do ktorej godziny moze trwac wesele? · Od ktorej do ktorej trwaja poprawiny? · Kiedy mozna przywiesc alkohol, napoje, tort, owoce i ciasta (o ile sala weselna nie oferuje tych rzeczy w cenie biletu)? · Czy chlodnia lub lodowka bedzie do dyspozycji? · Gdzie przechowywany jest alkohol i kto ma dostep do tego miejsca? · Czy w cene jest wliczony chleb powitalny? · Czy w cene jest wliczony pierwszy kieliszek szampana na powitanie pary mlodej i gosci? · Czy dekoracja lokalu, sali taneczno-jadalnej i stolow jest wliczona w cene (warto poprosic o zdjecia udekorowanej Sali)? · Czy mozemy sami zaproponowac uklad stolow na Sali weselnej? · Czy sala dysponuje swiecznikami, wazonikami i innymi dekoracjami stolu? · Czy za stluczone kieliszki ( i inne szklane naczynia ) jest pobierana dodatkowa oplata i w jakiej wysokosci? · Menu dla gosci: - Czy jest z gory ustalone czy mozna wprowdzic wlasne zmiany? - Czy posilki sa przygotowywane na miejscu, czy zajmuje sie tym jakas zewnetrzna firma? - Ilosc goracych posilkow i zimnych przekasek - Czestotliwosc serwowania dan - Czestotliwosc wymieniania talerzykow - Sposob podawania dan: na polmiskach czy od razu wydzielane sa porcje dla kazdego goscia i podawane na talerzu? - Jakie napoje, soki proponuje dom weselny (marki napoi), czy soki sa podawane w kartonikach czy dzbankach i jaka ilosc na osobe? - Czy kawa i herbata sa w ilosciach nieograniczonych, czy z limitem? - Ciasta i owoce czy dom weselny ma je w swojej ofercie, jesli tak to w jakiej ilosci przypada na osobe? - Tort- czy dom weselny ma w swojej ofercie, czy trzeba zamawiac go na wlasna reke? · Jakie jest menu na poprawiny? · Klimatyzacja Sali · Ilu kelnerow bedzie pracowalo przy naszym weselu? · Stan zastaw obiadowych oraz dzbanki na soki · Czy za zespol, kamerzyste, fotografa placi sie tak samo, jak za gosci weselnych i czy jest dostepny osobny stolik dla nich? · Czy po weselu mozemy zabrac jedzenie, kiedy mozna je odebrac, czy zapewniaja panstwo pojemniki? · Jak wczesnie mozna otrzymac klucze od Sali i na jak dlugi okres czasu? · Zwrocic uwage czy parkiet nie jest zbyt sliski · Czy w czasie wesela bedzie ktos odpowiedzialny za czystosc toalety i jej wyposazenie w reczniki, mydlo, papier? · Czy jest miejsce na przechowywanie cennych rzeczy i prezntow np.sejf? · Czy bedzie szatnia, czy w czasie wesela bedzie ja ktos obslugiwal? · Gdzie usytuowana jest kuchnia, czy widac ja z Sali · Jakie jest oswietlenie pomieszczenia? · Czy w obiekcie znajduje sie agregat pradotworczy, czy w razie braku pradu poniesiemy dodatkowe koszta za korzystanie z agregatu? · Od jak dawna dziala lokal, jak wiele imprez zorganizowali w ostatnim czasie? · Czy mieli jakies wpadki w czasie organizacji wesela i jak sobie poradzili? 2. Noclegi dla gosci: · Cena za pokoj/ za osobe dorosla i za dziecko (czy sa jakies znizki, jesli wynajmuje sie wieksza ilosc pokoi)? · O ktorej nalezy sie wymeldowac z pokoju? · Czy pokoj dla nowozencow jest wliczony w cene Sali? · Do kiedy ostatecznie nalezy podac liste gosci? napięcie (ważne dla zespołu) oświetlenie (o to pytaja kamerzyści) ile za menu dla zespołu/fotografów etc czy to co zostanie pakuja czy robią chleb na powitanie czy mają kieliszki do rozbicia czy trzeba przynieść swoje Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-06-05 o 14:30 |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o niżej myszka napisała ja i na sale i do zespołu poszłam z kartką
|
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to co myszka napisała
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie o to mi chodziło Naprawdę o to wszystko pytałaś?![]() Cytat:
Ale baba się zdziwi, już widze jej minę Pomysli, że jestem obłąkana tak jak wtedy co pytałam o umowę
|
||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę robić racuchy, ciekawe jakie wyjdą, bo robię pierwszy raz
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głownie o menu, obsługę, ceny, klimatyzację, tort i ciasta , parking, noclegi reszta to kosmetyczne sprawy
|
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry
|
||
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele z tych wątpliwości rozwieje pani z którą będziesz rozmawiać, bo ona sama Ci zacznie opowiadać wszystko. Sporo rzeczy dostrzeżesz sama A o resztę pytaj![]() Chyba ni było tych pytań, a są bardzo bardzo ważne! ZAIKS i korkowe. Koniecznie musicie zapytać. ZAIKS to opłata za muzykę, powinien ją pokryć zespół lub sala, ale najczęściej robi to sala. Korkowe - opłata za wniesienie swojego alkoholu, jeśli nie macie go w cenie. U nas ZAIKS płaci sala, a korkowego nie ma ![]() Koniecznie o to spytaj, bo to są bardzo duże kwoty, żeby potem nie bylo niespodzianek.
|
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i słowa mi się podobają |
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam o tyle moze lepiej, że kurczaka zjem, wiec bedziemy robic tak, żeby i dla mnie i dla reszty bylo cos dobrego
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do słuchania, ale do tańczenia
|
|
#1037 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z zakupów, przy okazji rozniosłam CV. Pogoda jest po prostu tragiczna! Nic tylko wchodzić pod kocyk
![]() Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy tłucze się u Was butelki przed weselem? U nas jest taka tradycja, ale zastanawiamy się czy nie zrobić tego tydzień wcześniej bo nie chce mi się dzień przed weselem siedzieć z goścmi do 23, wolałabym odpocząć. Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-05 o 15:00 |
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do pogrubionego |
||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta mi się spodobała. Kurcze pojechałabym, ale czy ja tam dostałabym rozmiar na siebie Rozmawiałam z mamą nawet ostatnio i chyba nie ma sensu na razie rozglądać się za suknią szczególnie, że figura ostatnio mi się zmienia bardzo...
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta oferta jest wazna do końca roku
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
zupełnie nie rozumiem, dlaczego dopiero teraz trafiłam na ten wątek Melduje się kolejna PM 2013 ![]() Cytat:
też obczaiłam to "odbicie"
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednak ja to oleje - wykupuje się za drobiazgi, a na koniec za biżuterię, która Pan Młody nakłada swojej przyszłej żonie ![]() Naszyjnik, kolczyki itd
|
||
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na tym weselu co byłam filet był zrobiony na 3 rodzaje:devolaj, z pieczarkami, z chrzanem, schabowe, schab z pieczarkami i serem, jeszcze jakieś zawijańce, schab w sosie, karkówka pieczona. Chyba z dobre 10 rodzajów mięs było. Jak dla mnie bardzo dużo. |
|
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Opowiedz coś o sobie, TŻcie, o Was
|
||
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
witam
od rana was podczytuje w pracy, ale teraz dopiero mi sie rozluźniło tez zazdroszczę wam ogladania sukienek, bo ja będę raczej wypozyczać, albo cholera wie.. boje sie że w nic nie wejdę w salonie.. a nie chce tez dawać 2 tys. za kieckę.... ale niektóre robia wrażenie i zazdraszczam witam nową PMkę z "lustrzanym odbiciem"
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

z tego co pytałam w hotelach to nie ma z tym problemu ani różnic w cenach
. Nie spojrzałam tylko jak było z daniami gorącymi.... nie mam pojęcia... W każdym razie zimnej płyty miał dostatek
Nasz najpiękniejszy dzień

Własnie o to mi chodziło

U nas za wódkę
nawet Pan Młody był pod wrażeniem.... mam tylko nadzieje, że to sie wytnie