Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 13:33   #2191
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Hello
ta pogoda to jest jaki skandal - początek czerwca i 14 stopni

anna99302 - pytałaś o spojenie. Mnie pobolewa - nie przesadzając - od dwóch miesięcy i nic złego się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to tak, wyprawkę mam całą skompletowaną, torbę do szpitala spakowaną, plan porodu już nawet spisany, no i co ja teraz będę robić?
możesz wpaść do mnie i mnie spakować I pomóc w reorganizacji sypialni.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!
czy wy też jesteście tak przerażone zbliżającym się rozwiązaniem jak ja??

wydaje mi się, że tak mało mam czasu a jeszcze tyle do zrobienia-przede wszystkim przebudowa pokoju, malowanie, zakup nowych mebelków itp, itd....BOJĘ SIĘ!!!: brzydal:
moje rozwiązanie teoretycznie za 3 tygodnie, ale odwiecznym zwyczajem nie myślę - więc się nie stresuję A już powoli jest czym, bo mała ma rezydować w sypialni a niestety to pomieszczenie wciąż wygląda jak wyglądało, w dodatku nie da się po prostu wstawić łóżeczka (bo się nie zmieści), tylko trzeba jakiś mebel stąd wyprowadzić, wkomponować w duży pokój i w ogóle. Wszystkie najmniejsze ciuszki Zosi są upchane w mojej szafie (też w dużym pokoju), reszta rzeczy wciąż w kartonach.
I naprawdę nie mamy kiedy się za to wszystko zabrać, bo sama mebli przenosić nie będę, a mąż dostał 2 tygodnie temu nową (drugą i wymarzoną) pracę i albo go nie ma od rana do wieczora, albo go nie ma po 3-4 dni.
Nie wiem, jak to będzie, po prostu odsuwam ten problem od siebie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej ho
My już po ostatniej wizycie tej ciąży - dziwne uczucie.
Mała podrosła, waży obecnie 2700 g, czyli od ostatniej wizyty urosła ok. 1 kg. Jestem bardzo zadowolona, bo już się bałam, że zostanie "calineczką"
Ja nie przytyłam ani kilograma, co jest niedorzeczne i pokazuje, jak dokładnie jestem ważona za każdym razem
Szyjka skrócona i rozmiękczona, skurcze widoczne na KTG, ale nie bolesne.
Mam przygotowywać się psychicznie na poród od 20.06. i już przygotowywać krocze, czyli robić okłady z kawy, które rozmiękczają te okolice i uelastyczniają - co ma zapobiec ew. nacięciu. Dla waszej wiadomości - zaparza się kawę, czeka aż ostygnie, namacza się gazik albo jakąś szmatkę i przed snem przez 15 min przykłada się tą miksturę do krocza.
Pani gin zadowolona wyglądem mojej szyjki i tym, że idziemy ku rozwiązaniu.
Ja z tego wszystkiego poszłam do szpitala podpisać umowę, przy okazji zajrzałam na porodówkę jednoosobową, do porodów rodzinnych, gdzie będziemy rodzić i natchnęłam się optymizmem - jest tak pięknie, jest kanapa skórzana, plazma na ścianie, wanna, prysznic, aneks kuchenny itd Jakoś damy radę !
gratuluję udanej wizyty!
(ale co znaczy - porodówka jednoosobowa? to istnieją wieloosobowe?? tzn nie chodzi mi nawet o wystrój szpitala, ale zapotrzebowanie - naprawdę się zdarza, że kobiety leżą rzędem obok siebie, i rodzą w tym samym czasie?)

Właśnie zadzwoniła do mnie przyjaciółka (jednocześnie jest to koleżanka z pracy męża), że zamówili leżaczek i mam się na dniach spodziewać przesyłki. Ciekawa jestem, jaki wybrali

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:36   #2192
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
[/COLOR]właśnie znalazłam polska firme, ktora sprzedaje kosmetyki w uk. Ale oni sobie ceny wymyslili, masakra jakas
Nie wiem, jak to się stało, ale odpowiedź na Twoje pytanie, jest przed postem, w którym je zadałaś Daj link

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:36   #2193
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

możesz wpaść do mnie i mnie spakować I pomóc w reorganizacji sypialni.

(ale co znaczy - porodówka jednoosobowa? to istnieją wieloosobowe?? tzn nie chodzi mi nawet o wystrój szpitala, ale zapotrzebowanie - naprawdę się zdarza, że kobiety leżą rzędem obok siebie, i rodzą w tym samym czasie?)
Ad.1 haha jakby nie to, że podróżowanie u mnie zakazane, to chętnie bym się zjawiła

Ad.2 niestety w wielu szpitalach funkcjonują sale porodowe wieloosobowe - łóżka porodowe są oddzielone kotarami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:37   #2194
nadalka
Zakorzenienie

muminek mój lekarz też niestety zdzierus totalny.. teraz pewnie będę miała co tydzień wizyty (od połowy ciąży mam co 2 - chociaż ty masz od początku ) to też nic się od niego nie dowiem, zawsze jest wszystko ładnie , pięknie nic się nie dzieje.. to po ch.u.j. tyle tych wizyt.. i 120 i 120 a mi do 1. pieniędzy nie starcza bo muszę przecież dla lekarza zapłacić.. :/
Wiem nie którzy powiedzą "to idź na nfz" no ale czy ja wiedziałam że to tak będzie wyglądać? A po za tym u nas nie ma w mieście gina, jeżdżę 30km. Więc nawet te nfz , to w godz popołudniowych nie przyjmuje a ja przecież do 5mc pracowałam w godz 6-15.. no i w sumie to już końcówka..
D. powiedział że jak będę miała chodzić co tydzień to mi pieniędzy nie da.. i weź tu żyj ...
Stary 2012-06-05, 13:37   #2195
phdwao
Zakorzenienie

bylismy w biedronie i są słodkie pluszaczki mąz nie wytrzymał i wziął tygryska, będzie do kompletu z tygryskowymi śpioszkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (32,7 KB, 22 załadowań)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:45   #2196
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Dziewczyny!!!

wydaje mi się, że tak mało mam czasu a jeszcze tyle do zrobienia-przede wszystkim przebudowa pokoju, malowanie, zakup nowych mebelków itp, itd....BOJĘ SIĘ!!!: brzydal:
Ja jakoś się nie stresuje ale to może dlatego, że przy pierwszym dziecku szału przygotowań nie było, bo też kasy niet i wiecie co? Nie odczułam, że mi czegoś strasznie brak naprawdę(no może oprócz pampersów przy wyjątkowo paskudnej kupie ale to były czasy jeszcze tetrówek i nielicznych było stać na pampki) Był nasz własny dach nad głową, wózek, ciuszki, kosmetyki i łózeczko a przede wszystkim urodziłam zdrową i grzeczną córcię więc czułam się szczęśliwa
Same zobaczycie jak te wszystkie pierdoły teraz tak"niezbędne" nie będziecie specjalnie zauważać, bo tak zapatrzone będziecie w wasze maluszki

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mnie boli spojenie i biodra w nocy strasznie mnie nawalają.

A ja już po wizycie u chirurga. Założył mi opatrunek z maścią, która powinna zagoić świeżo pękniętą ranę i zapobiec nawrotowi szybkiemu. Ale jak to powiedział, to ma prawo się zbierać, póki tego nie wytnę. Więc z moi m szczęściem pewnie przed samym porodem mi się to zacznie zbierać Następnym razem jak tylko zacznie mnie boleć, mam się zgłosić i już na wstępie to natną ambulatoryjnie, żebym nie musiała znosić tego bólu, jak to narasta przez parę dni. No i tak jak wcześniej, po połogu na stół i wyciąć to całkiem.
W sumie sensownie brzmi i choć wierze,że miłe nie jest, to zawsze mogłoby być gorzej. Niestety ciąża rzadko wygląda jak z obrazka gdzie przyszła mama rozanielonym wzrokiem głaszcze swój brzuszek i musimy borykać się z różnymi boleściami. Jedyne pocieszenie, że wraz z porodem wszystko znika

Cytat:
no patrz, a jak moi rodzice się ostatnio przeprowadzali, to ja głupia zamiast zabrać materiały, które tam zalegały od nie wiem kiedy (niektóre bardzo fajne), to pomagając je wzięłam i wywaliłam
Nie miej do siebie pretensji, wróżkami nie jesteśmy i nie przewidzimy wszystkiego

Cytat:
a propos łóżek- czy któraś ma może materac z Ikei i może poradzić który jest fajny i nie super drogi??
Ja mam za niecały tauzen z warstwą silikonową i kocham ten materac Pod wpływem ciepła ciało wtapia się w materac i człowiek czuje się otulony i jak dotąd ja przesypiam całe noce i po nich nic mnie nie boli.
Kupiłam go, bo mi kręgosłup zaczął chorować na sprężynowych wersalkach tż jak się przeprowadziłam do niego a że mam skoliozę takie łóżko z silikonem było najbezpieczniejszą opcją, że zakup będzie trafiony.

Cytat:
Hej ho
Mała podrosła, waży obecnie 2700 g, czyli od ostatniej wizyty urosła ok. 1 kg. Jestem bardzo zadowolona, bo już się bałam, że zostanie "calineczką"
Ja nie przytyłam ani kilograma, co jest niedorzeczne i pokazuje, jak dokładnie jestem ważona za każdym razem
Mam przygotowywać się psychicznie na poród od 20.06. i już przygotowywać krocze, czyli robić okłady z kawy, które rozmiękczają te okolice i uelastyczniają - co ma zapobiec ew. nacięciu. Dla waszej wiadomości - zaparza się kawę, czeka aż ostygnie, namacza się gazik albo jakąś szmatkę i przed snem przez 15 min przykłada się tą miksturę do krocza.
Ja z tego wszystkiego poszłam do szpitala podpisać umowę, przy okazji zajrzałam na porodówkę jednoosobową, do porodów rodzinnych, gdzie będziemy rodzić i natchnęłam się optymizmem - jest tak pięknie, jest kanapa skórzana, plazma na ścianie, wanna, prysznic, aneks kuchenny itd Jakoś damy radę !
To super! a te okłady z kawy musze sobie zapamiętać i jak mi się nie uda cc załatwić to będe robić.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dziękuje!a wiesz to jest cwaniak i mówi tak: no tutaj musimy obserwować ciąża jest delikatna itd itp...i co ja mam powiedzieć eh
To mu powiesz, że wyjechałaś, bo musiałaś ale się nic nie działo więc jesteś teraz, no i oczywiście lista pytań, żeby cię palant zapamiętał

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Nie zmieści się Ja muszę mieć w pokoju wózek, a on zabierze nam sporo miejsca
Nie możesz wózka trzymać na klatce? My jak się uprzeć zmieścimy wózek w pokoju ale będe raczej trzymać przy swoich drzwiach ale my mieszkamy na 6 piętrze więc może nam nie ukradną

ooolllccciiiaaa Bez paniki ale ja bym dla spokoju ducha jednak pojechała sprawdzić czy wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ok,w takim razie zaraz po dentyście zadzwonię do gin, może ma dyżur i podjadę na oddział. Dzięki. A teraz idę do dentysty.
Nawet jak twój gin nie będzie miał dyżuru to jedź. Zresztą od ktg są siostry na IP po co fatygować specjalnie lekarza do tego, no ale może ja się nie znam

Pogoda do bani już któryś dzień pod rząd, w sumie tragedii nie ma, bo wolę to od upałów ale kurcze jak słońca nie ma truskawki od razu drożeją
Ciekawa też jestem jaki sierpień będzie jak rodzić będę ale jak znam swojego pecha, to będę miała powtórkę z rozrywki i żar się z nieba będzie lał Ale to wtedy jak ciastek zabieram wiatrak ze sobą i niech mi ktoś coś powie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:49   #2197
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a my z Miłoszemzaczynamy dzisiaj 37 t.c
stawiam sernik i koktajl owocowy
Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
uszyłam pledzik pod pupe małemu, nic szczególnego, bo sie uczę, ale sie narobiłam
Ładny pledzik. Jeszcze trochę, a wyciągnę z szafy swoją maszynę.
Taki pledzik zostawiłabym do przykrycia, bo pod pupą to maluszek może wyczuć każdy szew. Podszyjesz to drugą warstwą, czy zostanie jedna?
Cytat:
Dziewczyny!!!

Przeraża mnie nieprzygotowany pokój. Wyprawki też jeszcze nie skompletowałam, ale wczoraj uporządkowałam listę tego, co jeszcze muszę kupić i pozycji jest sporo, ale w ostateczności część można kupić nawet po porodzie.
Cytat:
A ja już po wizycie u chirurga. Założył mi opatrunek z maścią, która powinna zagoić świeżo pękniętą ranę i zapobiec nawrotowi szybkiemu. Ale jak to powiedział, to ma prawo się zbierać, póki tego nie wytnę. Więc z moi m szczęściem pewnie przed samym porodem mi się to zacznie zbierać Następnym razem jak tylko zacznie mnie boleć, mam się zgłosić i już na wstępie to natną ambulatoryjnie, żebym nie musiała znosić tego bólu, jak to narasta przez parę dni. No i tak jak wcześniej, po połogu na stół i wyciąć to całkiem.
Oby zaczęło się zbierać po porodzie, a nie przed! W każdym razie wiesz, co robić, więc jest nieźle.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
musiałabys skombinować 16 kwadratów polarowych 20x20cm i drugie tyle na spód, ewentualnie jednolity polar duży na spód
Już widzę odpowiedź na moje pytanie o spód.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-05 o 13:49
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:50   #2198
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ładny pledzik. Jeszcze trochę, a wyciągnę z szafy swoją maszynę.
Taki pledzik zostawiłabym do przykrycia, bo pod pupą to maluszek może wyczuć każdy szew. Podszyjesz to drugą warstwą, czy zostanie jedna?
Przeraża mnie nieprzygotowany pokój. Wyprawki też jeszcze nie skompletowałam, ale wczoraj uporządkowałam listę tego, co jeszcze muszę kupić i pozycji jest sporo, ale w ostateczności część można kupić nawet po porodzie.
od spodu tez podszyłam polarkiem

jeszcze masz trche czasu, zdążysz skompletowac potrzebne rzeczy
Stary 2012-06-05, 13:55   #2199
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ho
Poważnie brzmi. Cieszę się, że wszystko w porządku.
Stary 2012-06-05, 13:56   #2200
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mój gin powiedział mi dzis ze mam duzy brzuch
mi za to mówi ciągle, że mam mały...

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Paula z umowami zlecenie mam mało do czynienia - ale skoro dostajesz zasiłek to na pewno jesteś zgłoszona do ubezpieczeń społecznych, a co za tym idzie pewnie po porodzie będzie przysługiwać Ci zasiłek macierzyński. Z tym, że w tym celu raczej będzie potrzebny jakiś kontakt z firmą, więc lepiej nie rozstawać się z nimi na noże (nawet jak ciężko u nich cokolwiek załatwić)
Proponuję zadzwonić do ZUSu - na informację, która zajmuje się zasiłkami, popytaj o macierzyński i o zasady udzielania. Bo dlaczego miałabyś nie skorzystać.
tak zrobię, dzięki

Cytat:
ogoliłam nogi i mnie teraz pieką w ogóle już ledwo daję radę z goleniem... brzuch mi przeszkadza i Mały kopie
ja się na ślepo golę, ale aż zadziwiająco dobrze mi wychodzi

Cytat:
No ja to w wannie prawie, że kamasutrę stosuję żeby się ogolić i sapię jak jakiś prosiak przy tym

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
nie trzeba bylo piwa zebami otwierac
mąż mojej siostry właśnie przez otwieranie piwa zębami ułamał sobie górną jedynkę i to na kilka dni przed moim weselem

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
28tc

dziś wizyta u gin dowiem się ile mały mierzy i waży
gratulacje

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hey, Ja już po śniadanku - kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem

Dobra , lecę nadrabiać...

aa no i dzisiaj zaczynamy 38 tc
gratulacje

Cytat:
No to tak, wyprawkę mam całą skompletowaną, torbę do szpitala spakowaną, plan porodu już nawet spisany, no i co ja teraz będę robić?

leżeć i odpoczywać

Cytat:

również gratuluje

Cytat:
Hej ho

gratuluje udanej wizyty
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:56   #2201
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak to się stało, ale odpowiedź na Twoje pytanie, jest przed postem, w którym je zadałaś Daj link

http://www.m-shop.eu/NIVEA_BABY-k676-0--default.html

http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=27_32

http://dobrekosmetyki.co.uk/nivea-ba...are-p-688.html

http://www.polskie-lekarstwa.co.uk/c...category_id=31

juak bede miala wene to bardziej przyjze sie tym stronom i porownam oferte i ceny przede wszystkim

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 13:58   #2202
Mandragorrka
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Cytat:
dzi to, że musiałam poprawiać papier z informacją o numerze konta (zgadnijcie przez kogo?), a ZUS ma ponad 30 dni na wypłatę zasiłku ale licząc od dnia, kiedy dotrą do nich wszystkie prawidłowo wypełnione dokumenty. Więc sobie poczekam.
I też nie jestem pewna jak to jest, jak z pierwszym zwolnieniem coś było nie tak, to mimo to resztę powinni płacić normalnie zanim się poprawi to pierwsze zwolnienie
Dziwne z tym Twoim L4, mam trochę do czynienia z ZUSem i oni na ogół - pracownikom, bardzo szybko wysyłają zasiłki. Jeśli są jakieś braki w dokumentacji to dzwonią do firmy, proszą żeby wysłać im faksem (i potem pocztą), żeby poprawione dokumenty dotarły do nich jak najszybciej - bo chcą szybko "załatwić" sprawę.
I pewnie zanim zaczną wypłacać zasiłek za kolejne zwolnienia to muszą zrobić porządek z tym pierwszym.

nel_a za 28tc

nadalka za 38 tc Jeszcze trochę i będziesz rodzić

Cytat:
O spisałś plan porodu? Ja się do tego nie zabrałam i chyba raczej nie będę spisywać.

Cytat:
Kochane wczoraj byłam tak rozgoryczona po wizycie że aż sie popłakałam,dziękuje Wam za wszystkie komentarze i słowa otuchy.Mój gin był wporządku do połowy ciąży póżniej okazało się że jest nastawionym na kase zdzieraczem i tyle wiadomo końcówka ciąży to gina nie zmienie a on może z nas zdzierać bo widzi że chuchamy i dmuchamy pierwsze dziecko i wogóle,doktorek nie ma serca za groszod początku miałam wizyty co dwa tyg. ok byłam pod stałą kontrolą ale teraz wizyty co tydzień które trwają 7min?!przecież wiadomo że jakby coś się działo to odrazu przyjeżdżam albo dzwonie do niego.
No nic pozostaje mi nie myśleć o tym i cieszyć się że to już końcówka z z następną dzidzią jeżeli będzie nam dane napewno wybiore innego gina.Przepraszam że Wam smędze
Nie smędzisz Tym bardziej, że gin bardzo nie ładnie Cię potraktował... Tyle dobrego że zaczął się tak zachowywać dopiero przy końcówce. Jeszcze troszkę i Wasze maleństwo będzie na świecie.

Gratuluję 37 tygodnia

Cytat:
uszyłam pledzik pod pupe małemu, nic szczególnego, bo sie uczę, ale sie narobiłam
Boski

Cytat:
Mam nadzieję, że przed porodem nie będziesz już musiała iść do chirurga

pumas świetne wieści po wizycie To teraz pozostaje Ci tylko czekanie na poród

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wiecie co, pisałam Wam 3 czy 4 dni temu że mały coś nie chce się ruszać. Nie chciałam do tej pory panikować bo zwalałam to na niskie ciśnienie i tak jak pisałyście na to że maluszki też mają gorsze dni. Ale powoli zaczyna mnie niepokoić że czwarty dzień prawie wcale go nie czuję, puknie lekko ze dwa razy na dzień i tyle. Na szczęście często ma czkawkę więc nie panikuję tak ostro ale mimo wszystko dziwnie mi bo do tej pory szalał jak nie wiem. I zastanawiam się czy on nie ma już miejsca na takie wygłupy i mam olać sprawę czy jechać kontrolnie na ktg...
Dobrze, że się rusza, ale na wszelki wypadek jedź na ip, niech sprawdzą

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:03   #2203
Paulaaa23
Rozeznanie

Dziewczyny jestem przerażona dziś rano wstałam, żeby ugrzać sobie mleko do płatków na śniadanie. I nagle czuję, że coś mi pociekło troszeczkę po nogach. Ale to była tylko wydzielina, jak zwykle z rana.. Poszłam więc się podmyć i nagle na rękę wypadł mi chyba czop takie galaretowate, spore, białe coś. To napewno nie była wydzielina zwykła, nigdy czegoś takiego nie miałam... Zaczynam się bać
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:09   #2204
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne z tym Twoim L4, mam trochę do czynienia z ZUSem i oni na ogół - pracownikom, bardzo szybko wysyłają zasiłki. Jeśli są jakieś braki w dokumentacji to dzwonią do firmy, proszą żeby wysłać im faksem (i potem pocztą), żeby poprawione dokumenty dotarły do nich jak najszybciej - bo chcą szybko "załatwić" sprawę.
I pewnie zanim zaczną wypłacać zasiłek za kolejne zwolnienia to muszą zrobić porządek z tym pierwszym.
aaaa bo to ZUS w małej mieścinie i oni mieli problem nawet z tym, że mam na zwolnieniach wpisany adres zamieszkania, a nie zameldowania

tak, spisałam plan porodu, w sumie to chyba najbardziej po to, żeby małż wiedział, czego ma pilnować jak coś. No i chodziło mi też o to, żeby wyraźnie było zaznaczone, że nie chcę mieć podanej oksytocyny bez wyraźnego powodu i nie chcę, żeby dziecko było szczepione szczepionką szpitalną i bez naszej wiedzy. teoretycznie szpital nie ma prawa zaszczepić dziecka niczym bez zgody rodzica, ale w praktyce bywa z tym różnie

Stary 2012-06-05, 14:13   #2205
asia665
Wtajemniczenie

I jestem ponownie

Okazało się,że mój mąż zamiast odinstalować grę,usunął jakiś plik Windows-a . Na szczęście obyło się bez wysyłki do serwisu.

Aguś - gdyby nie to,że mam bujaczek z FP to pewnie ten leżaczek wzięłabym od ręki , bo wcześniej brałam go pod uwagę. Ale chyba właśnie Blue,coś pisała wcześniej że jest zainteresowana.

Zaraz postaram się chociaż trochę nadrobić co pisałyście. . .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:19   #2206
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Ciężki motyw z tym ginem, z jednej strony chciałoby się olać sprawę i przychodzić co 2 - 3 tyg jak to jest w standardzie, z drugiej strony obawiasz się pewnie żeby mu nie "podpaść" skoro to ordynator szpitala, w którym będziesz rodzić.. Ale nie dużo zostało do rozwiązania W Kielcach tak się wycwanili, że praktycznie trudno o ginekologa na nfz. Tam gdzie rodzę wszyscy przyjmują prywatnie. Ja mam wizyty co miesiąc ale tak czy inaczej przeplatane z usg za które dodatkowo się płaci. A niektórzy lekarze już od początku życzą sobie żeby bywać co 2tyg.
tego się tyrzymam że już niedługo rozwiązanie,w tym szpitalu też wszyscy przyjmują tylko prywatnie,mój doktorek nawet nie ma usg w gabinecie muszę jeżdzić do szpitala,ciężki temat ale teraz już mam jakieś doświadczenie na przyszłość
Cytat:
muminek mój lekarz też niestety zdzierus totalny.. teraz pewnie będę miała co tydzień wizyty (od połowy ciąży mam co 2 - chociaż ty masz od początku ) to też nic się od niego nie dowiem, zawsze jest wszystko ładnie , pięknie nic się nie dzieje.. to po ch.u.j. tyle tych wizyt.. i 120 i 120 a mi do 1. pieniędzy nie starcza bo muszę przecież dla lekarza zapłacić.. :/
Wiem nie którzy powiedzą "to idź na nfz" no ale czy ja wiedziałam że to tak będzie wyglądać? A po za tym u nas nie ma w mieście gina, jeżdżę 30km. Więc nawet te nfz , to w godz popołudniowych nie przyjmuje a ja przecież do 5mc pracowałam w godz 6-15.. no i w sumie to już końcówka..
D. powiedział że jak będę miała chodzić co tydzień to mi pieniędzy nie da.. i weź tu żyj ...
jak ja się sama o coś nie zapytam to gin mi nic nie powie,tzn.pierdzieli farmazony ale o wszystkim tylko nie o ciąży to są naciągacze i tyle,ja się liczyłam że prywatnie będą koszty chciałam mieć dobrą opieke ale są chyba jakieś granice przyzwoitości
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

To mu powiesz, że wyjechałaś, bo musiałaś ale się nic nie działo więc jesteś teraz, no i oczywiście lista pytań, żeby cię palant zapamiętał
nie dam się
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratuluję!
dziękuje
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość

również gratuluje
dziękuje
Cytat:

Nie smędzisz Tym bardziej, że gin bardzo nie ładnie Cię potraktował... Tyle dobrego że zaczął się tak zachowywać dopiero przy końcówce. Jeszcze troszkę i Wasze maleństwo będzie na świecie.

Gratuluję 37 tygodnia
dziękuje bardzo!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:24   #2207
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
O kurde, ceny faktycznie z kosmosu! To już lepiej poprosić kogoś, o kupienie w Polsce i wysłanie paczką do UK. Jest mnóstwo firm kurierskich, które biorą po funcie za każdy kilogram i to byłaby chyba najtańsza opcja, gdybyś też zdecydowała się na te kosmetyki.

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:43   #2208
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
28tc

dziś wizyta u gin dowiem się ile mały mierzy i waży
i trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Hey, Ja już po śniadanku - kanapeczki z pasztetem i kiszonym ogórkiem

Dobra , lecę nadrabiać...

aa no i dzisiaj zaczynamy 38 tc

Cytat:

, zabieram koktajl

Cytat:
Hej
Przyszłam na chwilkę, będę Was nadrabiać i lecę się szykować do gina
Karolina trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Hej ho
Super,że po wizycie wszystko OK. Twoja malutka sporo przybrała, zazdroszczę luksusów na porodówce
A o tych okładach z kawy pierwsze słyszę,ale jak ma pomóc to trzeba próbować

Dziewczyny piszecie o planach porodu.
Wam też dali taką kartkę do uzupełnienia?Bo ja mam taką w formacie A4 , i tam poszczególne etapy porodu. Do każdego etapu przypisane są różne sytuacje i mam zaznaczyć "x" jeśli się na daną rzecz zgadzam. Np. czy chce pani dotknąć główki podczas jej rodzenia,czy pępowina ma zostać odcięta dopiero gdy sama przestanie pulsować. itd

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:45   #2209
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
a nie można wymienić tej tapety?
Niestety nie bo kupiłam ją w sklepie na mieście z katalogu - dooopa mnie ćmiła, żeby już kupić tapetę i nie chciało mi się jechać do jakiegoś Leroya czy Praktikera. Ale jakoś to przeżyję, bo to tylko jedna rolka.

Cytat:
Ad.2 niestety w wielu szpitalach funkcjonują sale porodowe wieloosobowe - łóżka porodowe są oddzielone kotarami
U nas tak samo. Z tym, że sale są oddzielone murowanymi ścianami, czyli z jednej strony są drzwi i wchodzi się jak do pokoju a z drugiej nie ma już ściany, tak, żeby położna mogła swobodnie przechodzić między boksami i rodzącymi - oczywiście liczę, że jak pójdę rodzić to nie będzie zbyt wielu rodzących

Cytat:
w przychodni do której należę jest okropny gin :/ Póki nie byłam w ciąży to mi nie przeszkadzał - wizyty co 3 miesiące po receptę, raz w roku badanie i dało się przeżyć, ale z ciążą absolutnie nie chciałabym do niego chodzić. Cieszę się, że mamy kasę na to, żebym mogła iść prywatnie do lekarza (zresztą lekarka fajna, więc nie mam co narzekać)

A z ciekawostek Wam powiem, że moja ginka, oprócz prywatnej praktyki, pracuje w szpitalu i w jakieś dni w przychodni na nfz. I na początku maja powiedziała, że na nfz są zapisy na listopad Niech żyje nfz...

Cytat:
tego się tyrzymam że już niedługo rozwiązanie,w tym szpitalu też wszyscy przyjmują tylko prywatnie,mój doktorek nawet nie ma usg w gabinecie muszę jeżdzić do szpitala,ciężki temat ale teraz już mam jakieś doświadczenie na przyszłość
A to się ustawił doktorek...

Stary 2012-06-05, 14:47   #2210
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
bylismy w biedronie i są słodkie pluszaczki mąz nie wytrzymał i wziął tygryska, będzie do kompletu z tygryskowymi śpioszkami
też mam tygryska- moja Mamuśka Liluni zakupiła

a wiecie co szykuję???ciasto bananowe Hani

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ja mam za niecały tauzen z warstwą silikonową i kocham ten materac Pod wpływem ciepła ciało wtapia się w materac i człowiek czuje się otulony i jak dotąd ja przesypiam całe noce i po nich nic mnie nie boli.
Kupiłam go, bo mi kręgosłup zaczął chorować na sprężynowych wersalkach tż jak się przeprowadziłam do niego a że mam skoliozę takie łóżko z silikonem było najbezpieczniejszą opcją, że zakup będzie trafiony.
a możesz podac jego nazwę?? bo trochę jednak ich mają
Stary 2012-06-05, 14:49   #2211
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
I jestem ponownie

Okazało się,że mój mąż zamiast odinstalować grę,usunął jakiś plik Windows-a . Na szczęście obyło się bez wysyłki do serwisu.
super!
Cytat:

, zabieram koktajl

Wam też dali taką kartkę do uzupełnienia?Bo ja mam taką w formacie A4 , i tam poszczególne etapy porodu. Do każdego etapu przypisane są różne sytuacje i mam zaznaczyć "x" jeśli się na daną rzecz zgadzam. Np. czy chce pani dotknąć główki podczas jej rodzenia,czy pępowina ma zostać odcięta dopiero gdy sama przestanie pulsować. itd
ja wypełniłam i wydrukowałam ze strony rodzicpoludzku.pl

gdzie jest prince?!
Stary 2012-06-05, 14:54   #2212
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Nam nie dali, ale tego typu plany porodu - do zakreślania, były w prawie każdej gazecie jaką dostaliśmy na sr. Z położną rozmawialiśmy o planach porodu - polecała skonsultować je również z ginekologiem prowadzącym. Szczególnie ważne gdy kobieta rodzi po raz pierwszy i nie wie czego może się spodziewać.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

też zrobiłaś? Ja się na razie nad tym zastanawiam...

Stary 2012-06-05, 14:59   #2213
agunia82
Zakorzenienie

Asiu rozumiem To może Blue będzie chętna

Cytat:
super!

gdzie jest prince?!
ja też z tej strony wypełniałam

Prince pisała, że dzisiaj cały dzień może nie mieć neta

Stary 2012-06-05, 14:59   #2214
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
też mam tygryska- moja Mamuśka Liluni zakupiła

a wiecie co szykuję???ciasto bananowe Hani
słodki jest
Stary 2012-06-05, 15:07   #2215
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie bo kupiłam ją w sklepie na mieście z katalogu - dooopa mnie ćmiła, żeby już kupić tapetę i nie chciało mi się jechać do jakiegoś Leroya czy Praktikera. Ale jakoś to przeżyję, bo to tylko jedna rolka.

A to się ustawił doktorek...
dobrze ż e tylko jedna rolka,a doktorek zasługuje na
Cytat:
Nam nie dali, ale tego typu plany porodu - do zakreślania, były w prawie każdej gazecie jaką dostaliśmy na sr. Z położną rozmawialiśmy o planach porodu - polecała skonsultować je również z ginekologiem prowadzącym. Szczególnie ważne gdy kobieta rodzi po raz pierwszy i nie wie czego może się spodziewać.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

też zrobiłaś? Ja się na razie nad tym zastanawiam...
zrobiłam ale biore pod uwagę że go nie dam właśnie dlatego że nie wiem czego się spodziewać,pytałam gina on mówi wypełnić i to by było na tyle
Cytat:
Prince pisała, że dzisiaj cały dzień może nie mieć neta
aha musiałam przegapić posta
Stary 2012-06-05, 15:11   #2216
agunia82
Zakorzenienie

Kupiłam sobie nektarynki i arbuza, ktoś chętny? W ogóle mam fazę na owoce

Dla ewentualnych zainteresowanych fotki tego leżaczka na sprzedaż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg leżaczek 1.jpg (88,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leżaczek 2.jpg (84,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leżaczek 3.jpg (61,9 KB, 11 załadowań)

Stary 2012-06-05, 15:14   #2217
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie nektarynki i arbuza, ktoś chętny? W ogóle mam fazę na owoce
ja chętna ja tez mam faze na owoce, od początku ciąży
Stary 2012-06-05, 15:15   #2218
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Co do kosmetykow J&J rozne sa opinie.
Moja kolezanka ma miesiecznego bobasa i mi je polecila, zreszta Hania chyba tez tych uzywala.
Czy jest wiekszy wybor? jasne ze jest ale jakos nigdy sie tym szczegolnie nie interesowalam.
Ponoc te w ASDZIE "little angel" tez sa dobre.
Wlasnie z tej serii mam krem na brodawki.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
ja chętna ja tez mam faze na owoce, od początku ciąży
ja tez
i mam jagody w lodowce i chyba je z cukrem pochlone

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:15   #2219
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
d
zrobiłam ale biore pod uwagę że go nie dam właśnie dlatego że nie wiem czego się spodziewać,pytałam gina on mówi wypełnić i to by było na tyle
No właśnie położna mówiła: plan porodu jak najbardziej ok, ona jest za świadomym rodzeniem, ale jest problem jak kobieta rodzi pierwszy raz, kompletnie nie wie czego się spodziewać.
I prze to nie wiem czy robić plan porodu - w sumie najbardziej mi zależy, żeby nie przebijali pęcherza płodowego i żeby nie pocięli mi krocza.

Swoją drogą początek tego planu rodzenia mnie rozbawił:
- Chciałabym rodzić w sali pojedynczej.
- Zależy mi, by w sali był prysznic lub wanna.
- Chciałabym, by w sali była toaleta.
Szybciutko zweryfikowałam wygląd naszego szpitala i zaczęłam głośno się śmiać Niemożliwe do wykonania, ale małż powiedział, że zawsze mogę iść do prywatnej kliniki i za poród zapłacić 16.000 to wtedy będę mieć wszystko co chcę

Stary 2012-06-05, 15:20   #2220
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
od spodu tez podszyłam polarkiem

jeszcze masz trche czasu, zdążysz skompletowac potrzebne rzeczy
Skompletować zdążę na pewno, tylko raczej przez internet, bo dziś brzuch mnie bardzo ciągnął, więc na wyprawy do hipermarketów nie mam ochoty.
Gorzej z miejscem na łóżeczko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości