|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Hello
![]() ta pogoda to jest jaki skandal - początek czerwca i 14 stopni ![]() anna99302 - pytałaś o spojenie. Mnie pobolewa - nie przesadzając - od dwóch miesięcy i nic złego się nie dzieje Cytat:
I pomóc w reorganizacji sypialni. ![]() ![]() ![]() Cytat:
A już powoli jest czym, bo mała ma rezydować w sypialni a niestety to pomieszczenie wciąż wygląda jak wyglądało, w dodatku nie da się po prostu wstawić łóżeczka (bo się nie zmieści), tylko trzeba jakiś mebel stąd wyprowadzić, wkomponować w duży pokój i w ogóle. Wszystkie najmniejsze ciuszki Zosi są upchane w mojej szafie (też w dużym pokoju), reszta rzeczy wciąż w kartonach. I naprawdę nie mamy kiedy się za to wszystko zabrać, bo sama mebli przenosić nie będę, a mąż dostał 2 tygodnie temu nową (drugą i wymarzoną) pracę i albo go nie ma od rana do wieczora, albo go nie ma po 3-4 dni. Nie wiem, jak to będzie, po prostu odsuwam ten problem od siebie ![]() Cytat:
(ale co znaczy - porodówka jednoosobowa? to istnieją wieloosobowe?? tzn nie chodzi mi nawet o wystrój szpitala, ale zapotrzebowanie - naprawdę się zdarza, że kobiety leżą rzędem obok siebie, i rodzą w tym samym czasie?) Właśnie zadzwoniła do mnie przyjaciółka (jednocześnie jest to koleżanka z pracy męża), że zamówili leżaczek i mam się na dniach spodziewać przesyłki. Ciekawa jestem, jaki wybrali
|
|||
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj link
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.2 niestety w wielu szpitalach funkcjonują sale porodowe wieloosobowe - łóżka porodowe są oddzielone kotarami
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
muminek mój lekarz też niestety zdzierus totalny.. teraz pewnie będę miała co tydzień wizyty (od połowy ciąży mam co 2 - chociaż ty masz od początku
) to też nic się od niego nie dowiem, zawsze jest wszystko ładnie , pięknie nic się nie dzieje.. to po ch.u.j. tyle tych wizyt.. i 120 i 120 a mi do 1. pieniędzy nie starcza bo muszę przecież dla lekarza zapłacić.. :/Wiem nie którzy powiedzą "to idź na nfz" no ale czy ja wiedziałam że to tak będzie wyglądać? A po za tym u nas nie ma w mieście gina, jeżdżę 30km. Więc nawet te nfz , to w godz popołudniowych nie przyjmuje a ja przecież do 5mc pracowałam w godz 6-15.. no i w sumie to już końcówka.. D. powiedział że jak będę miała chodzić co tydzień to mi pieniędzy nie da.. i weź tu żyj ... |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy w biedronie i są słodkie pluszaczki
|
|
|
|
#2196 | ||||||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Ja jakoś się nie stresuje ale to może dlatego, że przy pierwszym dziecku szału przygotowań nie było, bo też kasy niet i wiecie co? Nie odczułam, że mi czegoś strasznie brak naprawdę(no może oprócz pampersów przy wyjątkowo paskudnej kupie ale to były czasy jeszcze tetrówek i nielicznych było stać na pampki) Był nasz własny dach nad głową, wózek, ciuszki, kosmetyki i łózeczko a przede wszystkim urodziłam zdrową i grzeczną córcię więc czułam się szczęśliwa Same zobaczycie jak te wszystkie pierdoły teraz tak"niezbędne" nie będziecie specjalnie zauważać, bo tak zapatrzone będziecie w wasze maluszki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam go, bo mi kręgosłup zaczął chorować na sprężynowych wersalkach tż jak się przeprowadziłam do niego a że mam skoliozę takie łóżko z silikonem było najbezpieczniejszą opcją, że zakup będzie trafiony. Cytat:
a te okłady z kawy musze sobie zapamiętać i jak mi się nie uda cc załatwić to będe robić.Cytat:
Cytat:
ooolllccciiiaaa Bez paniki ale ja bym dla spokoju ducha jednak pojechała sprawdzić czy wszystko ok. Cytat:
Pogoda do bani już któryś dzień pod rząd, w sumie tragedii nie ma, bo wolę to od upałów ale kurcze jak słońca nie ma truskawki od razu drożeją Ciekawa też jestem jaki sierpień będzie jak rodzić będę ale jak znam swojego pecha, to będę miała powtórkę z rozrywki i żar się z nieba będzie lał Ale to wtedy jak ciastek zabieram wiatrak ze sobą i niech mi ktoś coś powie
|
|
|
#2197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taki pledzik zostawiłabym do przykrycia, bo pod pupą to maluszek może wyczuć każdy szew. Podszyjesz to drugą warstwą, czy zostanie jedna? Cytat:
Wyprawki też jeszcze nie skompletowałam, ale wczoraj uporządkowałam listę tego, co jeszcze muszę kupić i pozycji jest sporo, ale w ostateczności część można kupić nawet po porodzie. Cytat:
W każdym razie wiesz, co robić, więc jest nieźle.---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-05 o 13:49 |
|||||
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze masz trche czasu, zdążysz skompletowac potrzebne rzeczy |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 | |||||||
|
Rozeznanie
|
mi za to mówi ciągle, że mam mały...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mąż mojej siostry właśnie przez otwieranie piwa zębami ułamał sobie górną jedynkę i to na kilka dni przed moim weselem ![]() gratulacje Cytat:
Cytat:
leżeć i odpoczywać ![]() Cytat:
również gratuluje Cytat:
gratuluje udanej wizyty
|
|||||||
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.m-shop.eu/NIVEA_BABY-k676-0--default.html http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=27_32 http://dobrekosmetyki.co.uk/nivea-ba...are-p-688.html http://www.polskie-lekarstwa.co.uk/c...category_id=31 juak bede miala wene to bardziej przyjze sie tym stronom i porownam oferte i ceny przede wszystkim
|
|
#2202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() ![]() ![]() Cytat:
I pewnie zanim zaczną wypłacać zasiłek za kolejne zwolnienia to muszą zrobić porządek z tym pierwszym. nel_a za 28tc nadalka za 38 tc Cytat:
Cytat:
Gratuluję 37 tygodnia Cytat:
Cytat:
![]() pumas świetne wieści po wizycie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem przerażona
dziś rano wstałam, żeby ugrzać sobie mleko do płatków na śniadanie. I nagle czuję, że coś mi pociekło troszeczkę po nogach. Ale to była tylko wydzielina, jak zwykle z rana.. Poszłam więc się podmyć i nagle na rękę wypadł mi chyba czop takie galaretowate, spore, białe coś. To napewno nie była wydzielina zwykła, nigdy czegoś takiego nie miałam... Zaczynam się bać
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, spisałam plan porodu, w sumie to chyba najbardziej po to, żeby małż wiedział, czego ma pilnować jak coś. No i chodziło mi też o to, żeby wyraźnie było zaznaczone, że nie chcę mieć podanej oksytocyny bez wyraźnego powodu i nie chcę, żeby dziecko było szczepione szczepionką szpitalną i bez naszej wiedzy. teoretycznie szpital nie ma prawa zaszczepić dziecka niczym bez zgody rodzica, ale w praktyce bywa z tym różnie
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
I jestem ponownie
![]() Okazało się,że mój mąż zamiast odinstalować grę,usunął jakiś plik Windows-a . Na szczęście obyło się bez wysyłki do serwisu.Aguś - gdyby nie to,że mam bujaczek z FP to pewnie ten leżaczek wzięłabym od ręki , bo wcześniej brałam go pod uwagę. Ale chyba właśnie Blue,coś pisała wcześniej że jest zainteresowana.Zaraz postaram się chociaż trochę nadrobić co pisałyście. . .
|
#2206 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to są naciągacze i tyle,ja się liczyłam że prywatnie będą koszty chciałam mieć dobrą opieke ale są chyba jakieś granice przyzwoitości![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To już lepiej poprosić kogoś, o kupienie w Polsce i wysłanie paczką do UK. Jest mnóstwo firm kurierskich, które biorą po funcie za każdy kilogram i to byłaby chyba najtańsza opcja, gdybyś też zdecydowała się na te kosmetyki.
|
|
|
|
|
#2208 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
i trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, zabieram koktajl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A o tych okładach z kawy pierwsze słyszę,ale jak ma pomóc to trzeba próbować ![]() Dziewczyny piszecie o planach porodu. Wam też dali taką kartkę do uzupełnienia?Bo ja mam taką w formacie A4 , i tam poszczególne etapy porodu. Do każdego etapu przypisane są różne sytuacje i mam zaznaczyć "x" jeśli się na daną rzecz zgadzam. Np. czy chce pani dotknąć główki podczas jej rodzenia,czy pępowina ma zostać odcięta dopiero gdy sama przestanie pulsować. itd
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie bo kupiłam ją w sklepie na mieście z katalogu - dooopa mnie ćmiła, żeby już kupić tapetę i nie chciało mi się jechać do jakiegoś Leroya czy Praktikera. Ale jakoś to przeżyję, bo to tylko jedna rolka.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z ciekawostek Wam powiem, że moja ginka, oprócz prywatnej praktyki, pracuje w szpitalu i w jakieś dni w przychodni na nfz. I na początku maja powiedziała, że na nfz są zapisy na listopad Niech żyje nfz...A to się ustawił doktorek... |
||
|
|
|
#2210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiecie co szykuję???ciasto bananowe Hani ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
#2211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gdzie jest prince?! |
||
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- też zrobiłaś? Ja się na razie nad tym zastanawiam... |
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu rozumiem
To może Blue będzie chętna ![]() Cytat:
Prince pisała, że dzisiaj cały dzień może nie mieć neta
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha musiałam przegapić posta
|
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie nektarynki i arbuza, ktoś chętny? W ogóle mam fazę na owoce
Dla ewentualnych zainteresowanych fotki tego leżaczka na sprzedaż
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kosmetykow J&J rozne sa opinie.
Moja kolezanka ma miesiecznego bobasa i mi je polecila, zreszta Hania chyba tez tych uzywala. Czy jest wiekszy wybor? jasne ze jest ale jakos nigdy sie tym szczegolnie nie interesowalam. Ponoc te w ASDZIE "little angel" tez sa dobre. Wlasnie z tej serii mam krem na brodawki. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ja tez ![]() i mam jagody w lodowce i chyba je z cukrem pochlone
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I prze to nie wiem czy robić plan porodu - w sumie najbardziej mi zależy, żeby nie przebijali pęcherza płodowego i żeby nie pocięli mi krocza. Swoją drogą początek tego planu rodzenia mnie rozbawił: - Chciałabym rodzić w sali pojedynczej. - Zależy mi, by w sali był prysznic lub wanna. - Chciałabym, by w sali była toaleta. Szybciutko zweryfikowałam wygląd naszego szpitala i zaczęłam głośno się śmiać
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

I pomóc w reorganizacji sypialni. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) to też nic się od niego nie dowiem, zawsze jest wszystko ładnie , pięknie nic się nie dzieje.. to po ch.u.j. tyle tych wizyt.. i 120 i 120 a mi do 1. pieniędzy nie starcza bo muszę przecież dla lekarza zapłacić.. :/
Następnym razem jak tylko zacznie mnie boleć, mam się zgłosić i już na wstępie to natną ambulatoryjnie, żebym nie musiała znosić tego bólu, jak to narasta przez parę dni. No i tak jak wcześniej, po połogu na stół i wyciąć to całkiem.

Wyprawki też jeszcze nie skompletowałam, ale wczoraj uporządkowałam listę tego, co jeszcze muszę kupić i pozycji jest sporo, ale w ostateczności część można kupić nawet po porodzie. 

w ogóle już ledwo daję radę z goleniem... brzuch mi przeszkadza i Mały kopie

wiadomo końcówka ciąży to gina nie zmienie a on może z nas zdzierać bo widzi że chuchamy i dmuchamy pierwsze dziecko i wogóle,doktorek nie ma serca za grosz
i trzymam kciuki za wizytę