![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wiem co jest, że nikt nie chce mnie nawet poznać:(
myślcie sobie co chcecie, wyzywacie mnie, daje upust swojej złości bo nie macie na kim. To że ktoś ma inne zdanie niż wy nie znaczy, że jest zły ograniczony itd. W realu nie chciałabym z wami utrzymywać kontaktu bo mówicie wszystko co ślina na język przyniesie nie myśląc o konsekwencjach swoich wypowiedzi. Macie więcej wad w swoim zachowaniu ode mnie. Nie do wiary, ale tacy są Polacy nienawistni i zazdroszczący wszystkiego. Nic nie napisałam na ten temat, że wszyscy ze wsi mają nie iść na studia tylko po co ma iść jak ktoś wie, że sobie nie poradzi na to idzie? Przykładem jest wymieniona jakaś dziewczyna, która mało mnie obchodzi. Po drugie mam koleżankę ze wsi i sobie radzi. Bo to od nas samych zależy czy się przyłożymy do nauki jeśli nam czegoś brakuje w wiedzy. Wiem, że w takich szkołach z reguły jest niski poziom bo ogólniak i technikum to nie to samo. W ogólniaku jeśli zdajesz biologię to masz 6h albo więcej w tygodniu tych zajęć a w technikum 1h tygodniowo. Lepiej zda biologię ten, który miał tych zajęć więcej aniżeli ten, który miał go mało przez całe trzy lata.
Wierzę, że są normalni ludzie, ale takich jest mała garstka. Miałam styczność z klientami i ludzie są różni. Ale ci w młodszym przedziale wiekowym większość pozostawia wiele do życzenia i jeszcze sporo musi się nauczyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czego Ci zazdrościmy, uświadom mi? ![]() A o co chodziło? Żebyśmy Ci powiedziały że jesteś za dobra i dlatego nikt nie jest zainteresowany? Czy żebyśmy Ci obiecywały że poznasz przystojnego bruneta który okaże się (trzydziestoletnim) księciem z bajki? Chciałaś opinii, dostałaś ją. Zgodną jak rzadko kiedy na wizażu. Więc może warto się jednak zastanowić nad sobą.
No, I'm no ones wife But oh, I love my life And all that jazz Edytowane przez All That Jazz Czas edycji: 2012-06-04 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() macie rację..zamęczę się tym wszystkim bo wszystko biorę do siebie i muszę analizować każdy detal. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi dopóki koleżanka z grupy o tym nie wspomniała jaka jest większość ludzi. Wtedy bardziej zaczęłam zwracać na to uwagę Edytowane przez Marin8d Czas edycji: 2012-06-05 o 00:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Nie pamietam kiedy widzialam ostatni raz taka zgodnosc wypowiedzi na wizazu
![]() a co do problemu autorki : Ja juz jej nie lubie ,chociaz nie znam osobiscie,wystarcza mi jej wypowiedzi na forum,nikt nie lubi ludzi wiecznie narzekajacych,wiecznie niezadowolonych ,ktorym nigdy nic nie pasuje,ktore widza tylko i wylacznie negatywne strony wszystkiego i wszystkich ,ktore bez przerwy sa nastawione na NIE ! ,a na dodatek tak slepe ,ze nie potrafia dostrzec swoich wad widza je tylko u innych.... autorko,powinnas sie powaznie nad soba zastanowic i zanim zaczniesz jakakolwiek znajomosc dojsc do ladu z sama soba ,bo szczerze wate w to alby ktokolwiek chcial sie zaprzyjaznic czy zwiazac z kims tak niepowaznym,niedojrzalym i negatywnie nastawionym do wszystkiego jak Ty... ![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
dobra już dobra..mam 15 lat i jestem niedojrzała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Błędne wnioski. Kompletnie nic nie rozumiesz.
Nawet tutaj widać tylko żądania. Rozumiem, że gdybyś napisała, że próbujesz wychodzić, spotykać się z ludźmi, rozmawiać z facetami, - ale Ty tylko skreślasz i wykluczasz, nie masz żadnej inicjatywy, tylko żądania i wymagania - to inni muszą bawić księżniczkę Marin8d. Nie mogę aż uwierzyć, że tacy ludzie istnieją naprawdę ![]() W tym wszystkim najmniej chodzi o to, żeby lubili Cię wszyscy i żebyś Ty wszystkich lubiła - nikt od Ciebie tego nie wymaga, popadasz ze skrajności w skrajność. I wydajesz mi się być bardzo samotna, ale nie widzisz w sobie żadnych powodów dla obecnego stanu rzeczy - to inni są winni, to inni Cię wykluczają - ale jak myślisz - wykluczają Cię ze względu na Twoją niepełnosprawność (jaka by nie była), czy na to, że po prostu trudno z Tobą wytrzymać? Ale spoko, ja też miałam 15 lat i byłam kiedyś najmądrzejsza, wina nigdy nie leżała po mojej stronie. ![]() Może obudzisz się, wytrzeźwiejesz za kilka lat, jak będziesz zdolna do jakiejkolwiek samokrytyki.
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2012-06-05 o 00:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
mam się zdołować i skrytykować samą siebie? Nie chce mi się
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
no tak, ale ja na co dzień nie krzywdzę ludzi a i tak mają do mnie wonty co niektórzy. Może po wakacjach coś się zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Nie wystarczy ich nie krzywdzić aby do Ciebie lgnęli. Znajdź w sobie odrobinę dobrej energii i optymizmu, to wystarczy. Założę się, że znajomi zauważą różnicę, a Ty ich zmianę w stosunku do siebie. Spróbuj, to się przekonasz. Nic nie tracisz w końcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Wonty, tzn co konkretnie i w jakich sytuacjach?
Po prostu powinnaś DAĆ LUDZIOM SIĘ POLUBIĆ tzn., dać coś od siebie, wyjść z czymś, miło zaskoczyć, nie zniechęcać się na wstępie, albo w ogóle zanim zaczniesz jakąkolwiek rozmowę, bo inni są gupi, tylko Ty jesteś mądra. Powiedzenie sobie, że daje się ciała w jakiejś dziedzinie nie musi oznaczać od razu "dołowania się" - tak samo jak każdy, masz zalety, masz też i wady - i to takie, które uniemożliwiają Ci normalne kontakty z ludźmi, więc może nad tym popracować? Samo się nie zrobi.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
i w tym tkwi twoj blad... u siebie widzisz same zalety,a u innych same wady ,mam wrazenie ,ze w twoim mniemaniu poprostu nikt Ci do piet nie dorasta ,nikt nie jest dosc dobry dla Ciebie ,a zastanowilas sie nad tym czy ty jestes wystarczajaco dobra dla innych?
Czasem kazdy z nas powinien sie przez chwile zastanowic nad samyn soba i nad swoim zachowaniem,bo skoro jest jak jest to chyba znaczy ,ze cos jest nie tak,ale z toba ,a nie z calym swiatem ....
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Kropka nad i ukazująca w pełnej krasie Twoją niedojrzałość. Zanim będziesz z pogardą spoglądać na 24 latków żartujących o seksie, ludzi, którzy lubią w knajpie wypić browara albo tych gorzej wykształconych, spójrz najpierw na siebie - bo inaczej nie pozbędziesz się problemu pt. nikt mnie nie chce poznać. Staniesz się z czasem jeszcze bardziej zamknięta na ludzi, aby ochronić wielkie ego jeszcze bardziej będziesz sobie wkręcać, że to z nimi a nie z Tobą właśnie jest coś nie tak i umrzesz samotna albo z kotem na kolanach.
Nie chce Ci się zmieniać aby ludzie Cię polubili - to im się nie dziw, że nie chce im się wysilać aby lubić taką (paskudną) wersję Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Skoro tak to w porządku. Krytykuj nadal wszystkich wkoło (ale siebie nigdy , bo Ty jesteś nieskazitelna). Krytykuj 24 latków bo mówią o seksie, krytykuj tych co chodzą na imprezy bo piją, krytykuj tych którzy mają kogoś bo są szczęśliwi, krytykuj 30 latków, bo Cię nie chcieli, krytykuj tych ze wsi bo mają niski poziom wykształcenia. Może nikt nie chce Cie poznać bliżej bo na wszystkich patrzysz z góry, u wszystkich widzisz same wady a na swój temat nie pozwalasz powiedzieć ani słowa.
Kolejna porcja miejsc w których mogłabyś kogoś poznać (ale musiałabyś wyjść z domu, uśmiechnąć się do ludzi a Tobie pewnie się nie chce): -wszelkie imprezy związane z Euro (ale pewnie uważasz że ludzie lubiący piłkę są prości) -wyjazdy, wycieczki dla singli (ale pewnie uważasz że tam będą sami desperaci i nienormalni skoro do tej pory nie znaleźli sobie kogoś) -karaoke (śpiewanie a fuj, przecież oni przy tym często piją) -basen (nie bo woda jest mokra) -rower, rolki, łyżwy, sanki, narty (nie, bo ci ludzie pewnie gadają tylko o seksie) -pub,dyskoteka (o nie w życiu nie pójdziesz do miejsca takiej rozpusty) -msza (nie, bo to nudne i ludzie jacyś tacy) -park(pełno par, szczęśliwych ludzi którzy nigdy nie byli samotni i pewnie śmieją się z samotnych) -biblioteka (a kto by chodził do biblioteki, Ciebie pewnie stać na nowe książki, a kogo nie stać nie jest wart Twojej uwagi) -kurs gotowania lub wszelkie inne kursy (nie, przecież nie chcesz byle kogo) -fora internetowe, portale randkowe (nie, internet to zło) No to Autorko siedź w domu i czekaj może ten Twój książe sam do Ciebie przyjedzie, Ty go zlustrujesz i sprawdzisz czy aby przypadkiem nie jest byle kim, czy nie gada o seksie i wtedy łaskawie go weźmiesz. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2012-06-05 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie coraz mniej konsekwentnie rozwijana prowokacja. Tyle chociaż, że założona przez kogoś, kto dobrze zna dynamikę wizażowych wątków i prześledził typowe odruchy obronne co niektórych gości. Za to mały punkcik.
![]() |
#112 | |
Hrodebert
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Większość ludzi choć raz zauroczyło się kimś bez wzajemności. Nie jesteś wyjątkiem. Cytat:
![]() Może powinnaś spojrzeć na siebie bardziej krytycznie, bo jak na razie szukasz usprawiedliwienia dla swoich porażek i niepowodzeń w innych osobach na najpewniej problem leży w tobie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
To jest straszne, ale niestety tacy ludzie naprawdę istnieją - sama mam nieprzyjemność znać kilka egzemplarzy. Oni naprawdę są święcie przekonani, że oni są wspaniali, a to z całym światem jest coś nie tak. Po prostu już taki charakter, że sam jedzie pod prąd na autostradzie, ale jest święcie przekonany, że to wszyscy inni jadą źle.
![]() |
#115 | |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja piszę o tym konkretnym przypadku. Autorka tego wątku jest moim prywatnym zdaniem sztucznym tworem,pozlepianym trochę na chybił trafił z róznych sensacyjnych kawałków z różnych gorętszych wątków.
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
W przypadku tego wątku może i tak, ktoś się zabawia, w końcu nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie.
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Jak autorkę ( lub autora
![]() ![]() Nic na siłę. Nie lubią, to niech nie lubią, widocznie nie docenili szansy, która mogła ich spotkać poznając autorkę lub zadziałał ich instynkt samozachowawczy. Każda potwora znajdzie swojego amatora.
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musze sobie to gdzies zapisac ![]()
![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie się wydaje, że skoro Autorka jest osobą niepełnosprawną, to z pewnością doświadczyła w życiu sporo nieprzyjemności z tego tytułu ze strony innych. Trudno się dziwić, że jest w związku z tym zgorzkniała i zniechęcona wobec relacji z ludźmi. Stąd takie jej podejście do sprawy. Myślę, że ta lawina krytyki jaka ją tutaj spotkała niewiele pomoże. No bo jeśli ktoś wciąż doświadcza negatywnego traktowania, to skąd ma czerpać tą pozytywną energię, która sprawiłaby, że ludzie życzliwiej by się do niej odnieśli? Sorry, ale z pustego to i Salomon nie naleje.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.