Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 16:22   #241
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Witam
urodziłem się o godz. 6.02 4czerwca. Waze 3790 i mam 51 cm
gratulacje

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Która chce dziś rodzić?? albo jutro?? osoby z tych dwóch dni są bardzo pracowite dziś urodziny ma mój tatuś, świetny przykład pracowitości, ale moja mała chyba dziś nie wyjdzie a jutro ma urodziny szwagierka, która będzie chrzestną naszej córki, też pracowita osóbka dodatkowo jutro jest Pauliny
ja sie urodzilam w srode .. a leniuszek ze mnie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
melduję sie i ja w nowej części juz rozpakowana , nie wziełam ze sobą numeru tel do żadnej z Was i nawet nie miałam jak napisać.

Agatka urodziła się 31.05.2012 o godz 15:23, 57cm, 3840gram , poród sn, 10pkt/1opkt
wczoraj wrócilismy do domu, jak sie ogarnę to pewnie opiszę cos więcej- narazie moge tylko napisać że poród był wywoływany żelem i to nie było zbyt przyjemne ale ogólnie trwał niecałe 7h. ból masakryczny, nie oszukujmy się - nie wiem ale zawsze myślałam że mam wysoki próg bólu a tu 2 razy straciłam przytomnośc ale dałam rade, położna mówiła że to mogło byc skutkiem tego że od początku miałam silne bóle z krzyża a szyjka była twarda....ale szybko sie zapomina.... położna średnia szczerze powiedziawszy- prosiłam o gaz znieczulający -najpierw twierdziła że za wcześnie a potem że za późno... no i powiedziała że bedziemy obserwowac krocze jak coś to bedzie nacinac gdy trzeba ale chyba srednio jej to wyszło bo popekałam i w środku i po bokach i na zewnątrz- byłam szyta gdzinę co wydawało mi się wiecznością... poza tym dużo siedziałam na płce, pod prysznicem , na klęczkach... i dziekuję Bogu za taką możliwośc bo nie wyleżałabym tych godzin na łózku...
jedno co mnie zaskoczyło to to że mówi się tyle o porodzie ale dla mnie masakra jest karmienie piersią- przez 2 doby nie miałam mleka a dostawiałam małą żeby sie pojawiło więc moje brodawki ociekały krwią, ja wyłam z bólu a mała była dokarmiana butlą a teraz kiedy już mam pokarm to ona woli butlę więc muszę odciągać i dawać jej z butli... mam nadzieje że jakoś ją jeszcze przekonam do cyca...

oczywiście gratuluje też wszytskim NOWYM MAMUSIOM!!!!!!

nawet nie staram sie nadrabiac teraz bo mam 44 strony
gratulacje!!!
moj maz jest z 31 maja - dobry czlowiek z Niego

Cytat:
Smacznego
U nas niecałe 20st. Ja chodzę w japonkach

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

O wilku mowa a wilk tuż tuż

TARAM TARAM SMS OD MALOKI

"Hej, dziewczyny urodziły się wczoraj. Mniejsza 1,8kg i 47cm, większa 2,2kg i 55cm, o 22:42 i 22:44 przez cc. Opiszę wszystko jak wrócimy do domu."
aaa gratulacje!!

Witajcie
Ja dzisiaj mam wizyte .. ciekawe jak tam moje rozwarcie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:25   #242
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Od wczoraj biorę te tabletki na zatrzymanie laktacji po pół tabletki co 12 godzin przez dwa dni nazwa dostinex.Ale mam pytanie bo boję się że moje cycki nie wytrzymają tego,pokarm mi się zbiera co prawda nie dużo ale od rana mam pełno mleka i już mnie bolą cycki.I nie wiem czy mam im troszkę ulżyć i spuścić trochę mlekaBoję się że zrobi mi się jeszcze coś gorszego a i ściąganie będzie pobudzało laktacjeJestem w kropce i chce jutro i chcę mieć to już za sobą
nie mam pojęcia. Może zadzwoń do kogoś kompetentnego, nie wiem, lekarza czy chociażby położnej.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:27   #243
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
melduję sie i ja w nowej części juz rozpakowana , nie wziełam ze sobą numeru tel do żadnej z Was i nawet nie miałam jak napisać.

Agatka urodziła się 31.05.2012 o godz 15:23, 57cm, 3840gram , poród sn, 10pkt/1opkt
wczoraj wrócilismy do domu, jak sie ogarnę to pewnie opiszę cos więcej- narazie moge tylko napisać że poród był wywoływany żelem i to nie było zbyt przyjemne ale ogólnie trwał niecałe 7h. ból masakryczny, nie oszukujmy się - nie wiem ale zawsze myślałam że mam wysoki próg bólu a tu 2 razy straciłam przytomnośc ale dałam rade, położna mówiła że to mogło byc skutkiem tego że od początku miałam silne bóle z krzyża a szyjka była twarda....ale szybko sie zapomina.... położna średnia szczerze powiedziawszy- prosiłam o gaz znieczulający -najpierw twierdziła że za wcześnie a potem że za późno... no i powiedziała że bedziemy obserwowac krocze jak coś to bedzie nacinac gdy trzeba ale chyba srednio jej to wyszło bo popekałam i w środku i po bokach i na zewnątrz- byłam szyta gdzinę co wydawało mi się wiecznością... poza tym dużo siedziałam na płce, pod prysznicem , na klęczkach... i dziekuję Bogu za taką możliwośc bo nie wyleżałabym tych godzin na łózku...
jedno co mnie zaskoczyło to to że mówi się tyle o porodzie ale dla mnie masakra jest karmienie piersią- przez 2 doby nie miałam mleka a dostawiałam małą żeby sie pojawiło więc moje brodawki ociekały krwią, ja wyłam z bólu a mała była dokarmiana butlą a teraz kiedy już mam pokarm to ona woli butlę więc muszę odciągać i dawać jej z butli... mam nadzieje że jakoś ją jeszcze przekonam do cyca...

oczywiście gratuluje też wszytskim NOWYM MAMUSIOM!!!!!!

nawet nie staram sie nadrabiac teraz bo mam 44 strony
Cytat:
Smacznego
U nas niecałe 20st. Ja chodzę w japonkach

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

"Hej, dziewczyny urodziły się wczoraj. Mniejsza 1,8kg i 47cm, większa 2,2kg i 55cm, o 22:42 i 22:44 przez cc. Opiszę wszystko jak wrócimy do domu."
Dziewczyny, gratulacje!!!

Onething - Szymuś słodki!

Anulka - ja jak kończyłam karmić, to ściągałam tylko odrobinkę, do uczucia ulgi. Nie ma wtedy większej produkcji mleka. I możesz wypijać sobie kilka filiżanek szałwii dziennie - świetnie jeszcze dodatkowo hamuje laktację a swoją drogą jakoś dziwnie masz zalecony ten dostinex, bo normalnie na zakończenie laktacji podaje się 3 tabletki w serii co 24 godziny, tzn. 1 tabletka co 24 godziny przez 3 doby

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-05 o 16:28
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:32   #244
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Anulka - ja jak kończyłam karmić, to ściągałam tylko odrobinkę, do uczucia ulgi. Nie ma wtedy większej produkcji mleka. I możesz wypijać sobie kilka filiżanek szałwii dziennie - świetnie jeszcze dodatkowo hamuje laktację a swoją drogą jakoś dziwnie masz zalecony ten dostinex, bo normalnie na zakończenie laktacji podaje się 3 tabletki w serii co 24 godziny, tzn. 1 tabletka co 24 godziny przez 3 doby
Dziekuje kochana idę ulżyć moim cyckom Na ulotce też piszę ze tak można brać te tabletki.
szałwie też sobie walne bo mam w domu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-05 o 16:36
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:35   #245
aga_bre
Rozeznanie

Kurczę a może zadzwoń do swojego gina??
Stary 2012-06-05, 16:36   #246
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Kurczę a może zadzwoń do swojego gina??
mam 70gr na kącie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:45   #247
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja się melduję w dwupaku. Termin mam na jutro. Dzisiaj wysprzątałam mieszkanie i zaliczyłam dwie kolejki po schodach na dół i do góry. Majce to za wiele nie dało... pokręciła się i poszła chyba spać . Termin mam... na jutro, ale pewnie ona wyjdzie o wiele później.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:00   #248
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Słodki!!!
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
no właśnie to jest najgorsza opcja dla mnie, że siedziałabym po terminie a porodu ani widu...trzymam kciuki żeby coś się ruszyło!

Tacca z tymi skurczami i bólem jak na @ to mnie nie załamuj, u mnie oczywiście nic, mały buszuje, rozpycha się, ale zero objawów jakiegoś porodu.

mój ma 103, ale wydaje mi się ogromny, teraz jak opadł to moze trochę mniej, ale o ile ja byłam zawsze szczupła przed ciążą tak w pasie miałam zawsze koło 80cm, nikt oczywiście nie wierzył, więc niejednokrotnie udowadniałam to biorac do ręki miarkę. Brzuch nie był widoczny, nie zwisał, ale poprostu taką mam budowę, klocka

Pospałam prawie 2 godzinki, śnilo mi się, że mi czopek odszedł, może to jakiś sen proroczy, proroczy na pewno, tylko ciekawe jak z umiejscowieniem tego w czasie
Ja się załamałam - mąż wrócił z pracy z pretensją kiedy urodzę, bo on mam już dość tego czekania w napięciu... Bo tylko ciągle słyszy, że skurcze, że coś boli i nic się nie dzieje... No a co ja na to poradzę...
Potem zadzwonił facet od mebli, które miały być w ubiegłym tygodniu a będa może w przyszłym. I oczywiście usłyszałam, że mam nie rodzić, bo bym się przydała, coś bym poradziła, podpowiedziała... No to już sama nie wiem.
Jutro wyciągam i skłądam łóżeczko, bo się ostanę z ręką w nocniku jak tak dalej pójdzie...
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Witajcie
Ja dzisiaj mam wizyte .. ciekawe jak tam moje rozwarcie
Czekamy na wiadomości!!!
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja się melduję w dwupaku. Termin mam na jutro. Dzisiaj wysprzątałam mieszkanie i zaliczyłam dwie kolejki po schodach na dół i do góry. Majce to za wiele nie dało... pokręciła się i poszła chyba spać . Termin mam... na jutro, ale pewnie ona wyjdzie o wiele później.
TRzymam kciuki, żebyś nie musiała długo czekać!
Stary 2012-06-05, 17:03   #249
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Słodki!!!

Ja się załamałam - mąż wrócił z pracy z pretensją kiedy urodzę, bo on mam już dość tego czekania w napięciu... Bo tylko ciągle słyszy, że skurcze, że coś boli i nic się nie dzieje... No a co ja na to poradzę...
Potem zadzwonił facet od mebli, które miały być w ubiegłym tygodniu a będa może w przyszłym. I oczywiście usłyszałam, że mam nie rodzić, bo bym się przydała, coś bym poradziła, podpowiedziała... No to już sama nie wiem.
Jutro wyciągam i skłądam łóżeczko, bo się ostanę z ręką w nocniku jak tak dalej pójdzie...

Czekamy na wiadomości!!!

TRzymam kciuki, żebyś nie musiała długo czekać!
Dzięki

Mąż do mnie już jedzie. Mówi: KUPIŁEM CI MALINY haah, może coś dadzą . Najwyżej Majka będzie miała smaka w brzusiu i tyle.
Stary 2012-06-05, 17:04   #250
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Też tęsknimy!!! Co u Was???
Jakoś leci wczoraj moja mama wyjechała a raczej odleciała bo zaczęły latać samoloty od nas do Katowic dzięki niej załatwiłam sprawy urzędowe (macierzyński, becikowe) dzisiaj idziemy do ortopedy na 18.45

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:04   #251
Tacca
Zakorzenienie

U Was już malinki są??? Mmmm, ale mi smaka narobiłaś...
Stary 2012-06-05, 17:10   #252
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
U Was już malinki są??? Mmmm, ale mi smaka narobiłaś...
Są i mega słodkie truskawki w różnych wielkościach a także jeżyny. I tak to wszystko szklarniowe, ale co mnie to, wcinać można .
Stary 2012-06-05, 17:12   #253
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
słodki

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
i jeszcze ta anemia, a propo na drugi dzień po porodzie hemoglobina spadła mi do 4, a po tym przetoczeniu wypuścili mnie z poziomem 6, także muszę ja podnieść, przepisali mi jakiś preparat żelazowe, ale jeszcze w pożywieniu muszę dostarczać
ja miałam żelazo w tabletkach - hemofer

Cytat:
Dzięki

Mąż do mnie już jedzie. Mówi: KUPIŁEM CI MALINY haah, może coś dadzą . Najwyżej Majka będzie miała smaka w brzusiu i tyle.
maliny

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:13   #254
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
słodki

ja miałam żelazo w tabletkach - hemofer

maliny
Szymon
Stary 2012-06-05, 17:17   #255
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Jakoś leci wczoraj moja mama wyjechała a raczej odleciała bo zaczęły latać samoloty od nas do Katowic dzięki niej załatwiłam sprawy urzędowe (macierzyński, becikowe) dzisiaj idziemy do ortopedy na 18.45
Pomoc mamy to dużo, szkoda, że nie mogła z Wami dłużej zostać... I jej pewnie było przyjemnie, że spędziła z Wami ten czas.
Moja mama bardzo ubolewa, że nie może pomóc ani mi, ani siostrze. Widzę, że jest jej przykro, ale też nie okazuję, że sobie z czymś nie radzę... Bo pewnie czułaby się jeszcze gorzej.

Mąż dziś jakiś znerwicowany i zestresowany... Może się coś w pracy nieprzyjemnego wydarzyło. Nigdy mi nie mówi o takich rzeczach, choć pewnie jakby się wygadał to by mu było lżej... Położył się na chwilę po obiadku i zasnął...

A ja pójdę się wykąpię i obgolę na jutrzejszą wizytę. Normalnie coś bym porobiła... Prania mi nie pozwolił nastawić, ale chyba nie wytrzymam. W sumie dla dziecka do szpitala naszykowałam więcej rzeczy letnich, ale jeśli taka pogoda się dłużej utrzyma to chyba za chłodny wychów będzie.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Są i mega słodkie truskawki w różnych wielkościach a także jeżyny. I tak to wszystko szklarniowe, ale co mnie to, wcinać można .
Pycha... Ja truskawki mogę bez przerwy... Jak jeździłam do rodziców tata mi kupował... Teraz już powoli nasze się zaczynają.. Znaczy się moje jak to tata mówi..
Stary 2012-06-05, 17:19   #256
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:

GRATULACJE!!!
Powodzenia w karmieniu!

Maloka podwójne GRATULACJE!!!

Cytat:
Słodki! Urocza minka!
Stary 2012-06-05, 17:23   #257
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
a to uparciuch z Majki

Cytat:
Czekamy na wiadomości!!!
dam znac jak bede po

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:25   #258
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

uparta po mamie a leniwa po tacie (tato się urodził po terminie, bo mu się też nie spieszyło)
Stary 2012-06-05, 17:31   #259
8ewus8
Zadomowienie

Wypiłam sobie koktail truskawkowy mniamm.
tacca, to niech mąż sam rodzi, wtedy zobaczy jak można sobie tym perfekcyjnie sterować.
Stary 2012-06-05, 17:33   #260
Tacca
Zakorzenienie

Tak zimno w mieszkaniu, że nie mogę się zmobilizować na pójście do wanny...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Wypiłam sobie koktail truskawkowy mniamm.
tacca, to niech mąż sam rodzi, wtedy zobaczy jak można sobie tym perfekcyjnie sterować.
No szkoda, że nie można na naszych panów przenieść tego przywileju...
Stary 2012-06-05, 17:35   #261
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zimno w mieszkaniu, że nie mogę się zmobilizować na pójście do wanny...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Szkoda, że nie można rodzić na zamówienie. Mnie co chwilę się pytają, czy już rodzę? Może ktoś z rodziny chciałby mnie w tym wyręczyć? Szczerze wątpię .
Stary 2012-06-05, 17:36   #262
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że nie można rodzić na zamówienie. Mnie co chwilę się pytają, czy już rodzę? Może ktoś z rodziny chciałby mnie w tym wyręczyć? Szczerze wątpię .
Do mnie też wydzwaniają z pretensjami, że się nie odzywam i pytaniem czy wszystko dobrze...
Stary 2012-06-05, 17:39   #263
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie też wydzwaniają z pretensjami, że się nie odzywam i pytaniem czy wszystko dobrze...
Mnie co chwila ktoś na fb pyta. No jaaa
Stary 2012-06-05, 17:42   #264
Tacca
Zakorzenienie

Normalnie nagonka...

Idę do wanny... Może nie umarznę jak się szybko uwinę... ŁOOOOJJJJ...
Stary 2012-06-05, 17:47   #265
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

no to ród męski by chyba wyginął całkowicie, bo większość by pomarła przy porodzie.
Stary 2012-06-05, 18:22   #266
niunia32
Zakorzenienie

Ale mam smaki. Sama nie wiem na co. Na pizze, , różne ciasta,. Eh.. Dalej mi zimno. Siedze pod kocem i pije herbatę z cytryną.
Tatuś uspal core i śpi teraz w swoim wielkim łóżku

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:24   #267
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
n

o ludu, jak Wy go woziliście w przyczepce? Ja to bym się bała o ciemiączko.
ale że co z ciemiączkiem?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:47   #268
Tacca
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy wspominać mężowi, żeby mi doniczki na balkonie powiesił... W niedzielę kupiliśmy uchwyty pod skrzynki, mam nadzieję, że dobre... Takie ładne te moje pelargonie... Miałam oko albo raczej facet mi ładne sprzedał...
Stary 2012-06-05, 18:49   #269
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje podwójne!!!

Cytat:
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:57   #270
cate_
Zadomowienie

Witam
dziękujemy wszystkim za gratulacje

Maloka Doris GRATULUJE

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości