|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
Super I zazdroszczę![]() Moja Cascada i Agnes będą na mnie czekać w środę za tydzień
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
U nas skromnie, po słoiku od każdego, ewentualnie kilka butelek, ale jeśli chodzi o czas to też siedzą do późna.Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-05 o 16:23 |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() Cytat:
Ty to akurat chyba już wiesz co nieco z innych wątków ale już mówię ![]() Poznaliśmy się z TŻ na I roku studiów, w 2006 roku. Drugi semestr odbywaliśmy już jako para jesteśmy razem od marca 2007. Obecnie oboje mamy po 25 lat (on jest aż 6 tygodni starszy ). Od początku widziałam w nim materiał na męża Fajny, wesoły, otwarty, ambitny, rozsądny... (ośli upór wyszedł dopiero później )Oświadczył mi się we wrześniu 2011 r. w Egipcie. Wiedziałam, że ta chwila kiedyś nadejdzie (choć nigdy nie padła jasna deklaracja w stylu "kiedyś się pobierzemy", po prostu to czułam) ale wtedy to było totalne zaskoczenie Był wieczór, siedzieliśmy na balkonie, słuchaliśmy morza, obserwowaliśmy ludzi - pełen relaks. Stwierdził, że pokaże mi muszelki, które złowił w morzu kilka godzin wcześniej. Wysypał mi je na dłoń. Pomiędzy muszelkami zobaczyłam pierścionek... on uklęknął... a mnie totalnie zamurowało a kiedy już mnie odmurowało to rzuciłam mu się na szyję krzycząc coś w stylu "no jasne!" Wszystko było tak jak w moich marzeniach - sceneria, zaskoczenie, pierścionek (idealnie taki o jakim marzyłam, a trzeba dodać że jestem wybredna Jeszcze w dniu zaręczyn ustaliliśmy, że pobierzemy się po dwóch latach - najpierw chcieliśmy na spokojnie skończyć studia (właśnie je kończymy, z czego TŻ dzienne), znaleźć pracę (ja rok byłam na stażu i zleceniach, a w zeszłym tygodniu zaczepiłam się na umowę o pracę TŻ dopiero zaczyna poszukiwania ) itp. Gdybyśmy mieli pobrać się w tym roku, to byłoby nam ciężej pod względem finansowym - chcemy móc liczyć tylko na siebie zamiast na wsparcie rodziców, mimo że mamy ich kochanych i chętnych do pomocy Ustaliliśmy, że robimy wesele na ok. 100 osób (najbliższa rodzina + duża grupa dobrych znajomych ). W listopadzie 2011 zaklepaliśmy salę, orkiestrę (tę po długich poszukiwaniach ) i fotografa (dla mnie zdjęcia są mega-ważne, dlatego w tej kwestii zaszalałam ). Właśnie jesteśmy na etapie wyboru i rezerwacji kościoła (nie jest to takie oczywiste, bo ja jestem z miejscowości A, TŻ z miejscowości B a wesele jest w miejscowości C ). Zaliczyliśmy już weekendowe nauki przedmałżeńskie (z dwoma innymi parami z naszej paczki) - polecam Kurs na Miłość w Krakowie było super. W okolicach października tego roku planuję wybrać się na pierwszy (i może ostatni?) rajd po salonach sukien ślubnych Chciałabym jakąś klasyczną, gładką, lekko rozkloszowaną "księżniczkę" z wyraźnie zaznaczoną talią (coś w stylu Pronovias Jilguero / Delta), zobaczymy czy przymiarki zweryfikują moje wyobrażenia choć w to akurat wątpię, zazwyczaj nie mylę się w kwestii tego w czym będzie mi dobrze.Uffff, się rozgadałam na początek! Wybaczcie Mam nadzieję, że zaspokoiłam Waszą ciekawość i choć trochę dałam się poznać
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-06-05 o 16:32 |
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ale macie tempo!!! masakra, już widzę nadrabianie po dniu nieobecności
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet87 witaj
![]() Kupiłam sobie dzisiaj takie bluzeczki, przy czym jedn była za grosik ![]() http://sklep.moodo.pl/bluzki/bluzka,798 http://sklep.moodo.pl/bluzki/bluzka,844 http://sklep.moodo.pl/bluzki/bluzka,845tą w granatowym kolorze
|
|
|
|
#1086 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja we wrześniu zamierzam się dopiero rozejrzeć za sukienkami w salonach, zapytać kiedy muszę zamówić itd. Dla mnie również ważniejsze były zdjęcia, w tej kwestii też zaszaleliśmy Mój TŻ ma od roku pracę, szukał może tydzień po skończeniu studiów więc naprawdę mu się udało. Ja dopiero zaczynam poszukiwania stałej pracy Trzymam kciuki za Twojego TŻ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-05 o 16:37 |
|||
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny opis To trochę nas łączy poza podobnym gustem w kwestii sukien![]() A jakiego macie fotografa
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że pójdą dla pary młodej, ale czasem pan młody się nieźle napłaci zanim wykupi młodą
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne zakupy, zwłaszcza nr 2 i 3 ![]() Cytat:
![]() z doświadczenia koleżanek wiem, że (przynajmniej w Krakowie) powinno się zamawiać nie później niż pół roku przed ślubem. Oczywiście da się wszystko zrobić w krótszym czasie, ale ja wolę wcześniej bo a) chcę mieć spokojną głowę, b) nie mogę się doczekać Myślę, że jesienią tego roku wybiorę i zamówię jakiś konkretny model Kciuki za pracę!Jakiego macie fotografa? ![]() A po 2 tygodniach to na bank bym się nie podjęła nadrabiania, to musiały być ze trzy części wątku Cytat:
) na Marcina Orzołka KLIK. Bardzo odpowiada mi jego poczucie estetyki. Wszystkie zdjęcia są fajnie wykadrowane, ostre i kontrastowe - to dla mnie wyznacznik dobrej fotki. No i ogólnie facet jest fajny (sądząc z naszych rozmów telefonicznych).
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-06-05 o 16:47 |
|||
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zamówiliśmy sobie u niego sesję narzeczeńską i zrobi nam mini fotoksiążkę na życzenia ze zdjęciami z tej sesji. Bardzo nam się to spodobało, zazwyczaj książki na wpisy pamiątkowe są bardzo tradycyjne, a u nas goście podpiszą się obok naszych zdjęć
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny pomysł z tą książka...
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety bardzo dużo
3900 zł za full pakiet: reportaż w skórzanym albumie na który składa się 100 obrobionych zdjęć w formacie 15x21, zdjęcia na płytce (100 obrobionych + 200 tzw. dokumentalnych), galeria internetowa, prezentacja multimedialna i plener w innym dniu Zastanawiamy się jeszcze nad wykupieniem albumów dla rodziców (600 zł za dwa, oba po 100 zdjęć formatu 15x21). Prawdopodobnie weźmiemy.Kupa kasy, wiem, ale nie mam wyrzutów, mam świra na punkcie zdjęć i od dawna wiedziałam że na fotografa pieniędzy nie pożałuję (nawet kosztem rezygnacji z innych elementów wesela typu kamera, wiejski stół itp.), a fotki tego konkretnego są właśnie tym czego szukałam Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-06-05 o 17:05 |
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogóle dużo dostaniecie, my płacimy 3000 zł i dostaniemy tylko około 250 obrobionych zdjęć z przygotowań, ślubu, wesela i pleneru w innym dniu i mamy jeszcze w cenie ich przyjazd Też mam świra na punkcie zdjęć![]() Ten plener jest boski |
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fakt dużo bierze, bo my zmieścilibyśmy się jeszcze w tej cenie z Video (i jeszcze by zostało), ale dobry w swym fachu ![]() http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Bht9xqY00kM
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2012-06-05 o 17:17 |
||
|
|
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Plener w Tatrach boski
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porównywałam mnóstwo ofert, nie bez powodu zdecydowałam się właśnie na niego Jego przyjazd do Krakowa (z Katowic) w dniu ślubu i w dniu pleneru też mamy w cenie A fotografuje nas tak jak mówisz - od porannych przygotowań do 1:00.Daj link do swojego fotografa, chętnie pooglądam, uwielbiam to ![]() Littlemary, dobra cena od Ciebie też chcę linka a plenery nad morzem bywają równie boskie jak te w górach! W ogóle plener z wodą w tle to coś pięknego
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-06-05 o 17:12 |
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uwielbiam oglądać zdjęcia, szukanie fotografa wspominam bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też będziemy mieli fotografowane od przygotowań do 1.00-2.00 w nocy. |
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę przyznać, że niektórzy bardzo się cenią, a fotki robią takie hmm...artystyczne. Byliśmy na jednym spotkaniu i facet powiedział, że on najlepiej wie co nam się spodoba. Od razu go odrzuciliśmy
Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-05 o 17:32 |
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
http://foto-eve.pl/pl/ to i ja pokaże nasze foto
|
|
|
|
#1104 |
|
Rozeznanie
|
Ok dziewczynki, uciekam szykować się na imprezę
Miłych pogaduszek i do jutra!Fantastka - mam nadzieję, że grzecznie dzisiaj piszesz!
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo grzecznie
Byłam dziś u promotora Mam termin do czwartku/piątku żeby skończyć te kilkanaście stron także no stress, dam radę Dzisiaj już mi o wiele lżej, zaraz uciekam, żeby dalej się pastwić nad klawiaturą. Littlemary twoje wsparcie mnie uskrzydla Wygląda na to, że będę jednak bronić się dzień po tobie ![]() No to na razie |
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Viollet87 witaj
![]() Świetny fotograf, myśmy za to poszaleli z kamerzystą stwierdziłam że albo bardzo dobry albo wcale. No i po dłuugich poszukiwaniach znalazłam
|
#1109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak coś czułam, że jak wrócę późnym popołudniem, to będę miała mnóstwo do nadrobienia
Cytat:
Ważne było tylko, żeby dogadać się z recenzentem i mu oddać pracę osobiście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Strasznie mi się podoba! Mierzyłaś już? W ogóle sukienki 7/8 bardzo do mnie przemawiają
|
||||
|
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

Super

U nas skromnie, po słoiku od każdego, ewentualnie kilka butelek, ale jeśli chodzi o czas to też siedzą do późna.

) itp. Gdybyśmy mieli pobrać się w tym roku, to byłoby nam ciężej pod względem finansowym - chcemy móc liczyć tylko na siebie zamiast na wsparcie rodziców, mimo że mamy ich kochanych i chętnych do pomocy
klik!

Nasz najpiękniejszy dzień
3900 zł za full pakiet: reportaż w skórzanym albumie na który składa się 100 obrobionych zdjęć w formacie 15x21, zdjęcia na płytce (100 obrobionych + 200 tzw. dokumentalnych), galeria internetowa, prezentacja multimedialna i plener w innym dniu