Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 14:19   #3901
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez Testarosa Pokaż wiadomość
Jest mniej więcej mojego wzrostu, a ja mam 1,62m
Każdy ma swoją figurę i nie chcę tego komentować w żaden sposób, chodzi mi tylko o jej wmawianie całemu światu, że nosi inny rozmiar niż w rzeczywistości. Coś podobnego zaobserwowałam też u mojej cioci - kupuje ubrania nie mierząc ich, a potem podrzuca masę tego mojej mamie, bo było za małe, "jakaś zaniżona rozmiarówka"
No ja też nie komentuję czyjejś figury. Tylko np. jeśliby mi przeszkadzał taki a nie inny rozmiar, to zamiast oszukiwać siebie i otoczenie, wolałabym coś w sobie zmienić ten deklarowany wszem i wobec, tylko "sieciówki się uwzięły".
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 14:59   #3902
Testarosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
No ja też nie komentuję czyjejś figury. Tylko np. jeśliby mi przeszkadzał taki a nie inny rozmiar, to zamiast oszukiwać siebie i otoczenie, wolałabym coś w sobie zmienić ten deklarowany wszem i wobec, tylko "sieciówki się uwzięły".
Dokładnie Kiedy okazuje się, że w żadnym sklepie nie mieścisz się w swój rozmiar, tzn., że coś się dzieje :P
Testarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:03   #3903
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Testarosa Pokaż wiadomość
Dokładnie Kiedy okazuje się, że w żadnym sklepie nie mieścisz się w swój rozmiar, tzn., że coś się dzieje :P
Haha, dokładnie .
Stary 2012-06-05, 15:05   #3904
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=568229 w tym się zaczytałam (sorry za ciągnięcie off-topa). Jakby mnie ktoś zaprosił na ślub bez chociażby poczęstunku, to by mi było przykro. Chodzi mi o to, że człowiek się specjalnie szykuje, inwestuje w jakiś prezent a młodzi co? Dzięki, biorą od gości podarki i spier... wszyscy, nawet głupiej kawy Wam nie zaproponujemy. Nie chodzi o to, że jestem interesowna, no ale głupio by mi było, gdyby ktoś dla mnie poświęcił czas a ja bym po ceremonii zaślubin wzieła prezent i narazie wszystkim.
no ale ja nie oczekuję prezentów... przecież zapraszam ludzi żeby byli z nami blisko a nie żeby kasę wykładali. nie rozumiem o co Ci chodzi. tak samo jak o tym, że branie ślubu kościelnego za x lat nie ma magii. dla mnie nie ma ono żadnej magii, bo całe szczęście czasy się zmieniły i można brać ślub cywilny...
chodzisz w tej swojej Holandii do kościoła co tydzień? spowiadasz się? rozwala mnie ta moda na śluby kościelne dla tradycji, dla sukni, dla klimatu...

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:23   #3905
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
no ale ja nie oczekuję prezentów... przecież zapraszam ludzi żeby byli z nami blisko a nie żeby kasę wykładali. nie rozumiem o co Ci chodzi. tak samo jak o tym, że branie ślubu kościelnego za x lat nie ma magii. dla mnie nie ma ono żadnej magii, bo całe szczęście czasy się zmieniły i można brać ślub cywilny...
chodzisz w tej swojej Holandii do kościoła co tydzień? spowiadasz się? rozwala mnie ta moda na śluby kościelne dla tradycji, dla sukni, dla klimatu...
Ludzie i tak coś kupują, to odczuwają, że tak wypada . Napisałam, jakie jest moje odczucie i tyle. Nie zakazuję Ci brać ślubu cywilnego a za milion lat kościelnego (z resztą wcale nie musisz brać kościelnego, jak nie chcesz, to nie przymus).
W tej mojej Holandii () nie chodzę co tydzień, bo obecnie się źle czuję w tłumie ludzi. Normalnie, to chodzę. Rozwalać Cię to może, w końcu to temat o rozwalaczach. Mnie może rozwalać np. walka z tradycją. Każdy ma prawo do posiadania swojego rozwalacza.
Stary 2012-06-05, 15:54   #3906
natuso
Wtajemniczenie

Rozwalacz z dziś: kobieta ok 40lat na zakupach w Auchanie. Jej ubiór: japonki na obcasie, szorty, które nie zasłaniały pośladków i top wiązany na szyi i na plecach. Nie było osoby, która nie obejrzałaby się za nią. Dodam tylko, że temp. wynosi ok 13 stopni i wszyscy chodzą w swetrach, kurtkach.
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:56   #3907
Shinn
Zakorzenienie

Rozwala mnie noszenie skarpetek do baletek
Mam taką jedną na zajęciach. Upał 40 stopni, a ona w białych skarpetkach i czarnych baletkach pomyka po mieście

I odbiegając od mody, a może i nie... Rozwala mnie bardzo blog Kamili. Jeszcze kiedyś to zaglądałam, żeby w zasadzie trochę się pośmiać z jej ałtfitów. Teraz nie chce mi się wcale wchodzić, bo w każdym poście jest reklama sklepu, zachwalanie produktów czy jakieś denne konkursiki

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 16:06   #3908
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
Rozwalacz z dziś: kobieta ok 40lat na zakupach w Auchanie. Jej ubiór: japonki na obcasie, szorty, które nie zasłaniały pośladków i top wiązany na szyi i na plecach. Nie było osoby, która nie obejrzałaby się za nią. Dodam tylko, że temp. wynosi ok 13 stopni i wszyscy chodzą w swetrach, kurtkach.
Wszyscy się oglądali....no właśnie to mnie najbardziej rozwala.
Jak ktoś się ubierze za lekko - wszyscy się oglądają, jak ktoś założy kurtkę latem - też, jak ktoś założy kapelusz - wszyscy się oglądają. Jak ktoś sie "wystroi" wszyscy się oglądają. Litości....
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:14   #3909
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Wszyscy się oglądali....no właśnie to mnie najbardziej rozwala.
Jak ktoś się ubierze za lekko - wszyscy się oglądają, jak ktoś założy kurtkę latem - też, jak ktoś założy kapelusz - wszyscy się oglądają. Jak ktoś sie "wystroi" wszyscy się oglądają. Litości....
Tylko wiesz, jakby na dworze pogoda była w okolicach 30 stopni, to nikt by nie zwrócił na nią uwagi, a skoro jest zimno i każdy jest ubrany cieplej, a ona wyglądała jakby właśnie wróciła z plaży, to trudno, żeby ludzie się nie oglądali.
25/2015

Stary 2012-06-05, 17:31   #3910
nicRu
maszyna, nie człowiek

Widzę, ze wojna ślubna trwa Mnie byłoby głupio puścić gości całkowicie bez poczęstunku, ale opcjonuję raczej za obiadem (u mnie po pogrzebach robi się stypy w formie obiadu - dawno niewidziana rodzina może ze sobą pogadać, a Ci, którzy musieli przebyć kawałek drogi chociaż rosół zjedzą i kawałek ciasta). I do tego obiadu chyba obojętne jest, czy się weźmie ślub cywilny, czy kościelny
I teraz tak myślę, że spontaniczna myśl "niebieskie buty" też nie byłaby zła, bo w końcu musi być coś niebieskiego, pożyczonego, coś starego (np. nadziany dziad, za którego się wychodzi*)...

*żart, gdyby ktoś nie czaił
Stary 2012-06-05, 17:59   #3911
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 18:15   #3912
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
rozwala mnie ta moda na śluby kościelne dla tradycji, dla sukni, dla klimatu...
Mnie tak samo
Ostatnio w TV nawet jeden ksiadz sie wypowiedzial na ten temat i stwierdzil,ze teraz slub koscielny to nie kwestia duchowa, a kwestia pokazania sie z najlepszej strony..czyli super suknia, super auto, cala otoczka musi byc wow. No i u coniektorych to wstyd brac cywilny, bo przeciez co ludzie powiedza,ze bez koscielnego

Ja zyje w wolnym zwiazku 10 lat, jest nam dobrze (choc moj juz na slub naciska) i totalnie nie mam ochoty na ten caly cyrk. No ale to tylko moje zdanie, szanuje opinie innych i ich wybory
Stary 2012-06-05, 18:21   #3913
agneshelene
Raczkowanie

To ja widziałam dzisiaj panią 40+, całkiem nieźle ubraną, dopóki nie doszło się do butów. Miała na sobie żarówiasto niemal żółte kozaki z grubego zamszu na słomianym koturnie; dodam, że te kozaki były na nią za duże i wyglądała, jakby miała na sobie kalosze...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:22   #3914
dzolls
Zakorzenienie

Widzę, że nadszedł bliski mi temat :d Jak kiedyś (o ile) zostanie mi zadane pytanie z odpowiedzią na tak, to też jestem z tych co to wola małą uroczystość i obiad dla rodziców i świadków (i nawet nie będę walczyć o kościelny, bo mi on nie robi różnicy).
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle obrzydza fakt, że 80% ludzi biorących ślub kościelny bierze go tylko dla scenerii i ładnej ceremonii, a Boga, przeżycia duchowe mają za przeproszeniem głęboko. Moim zdaniem trzeba się wykazać krztyną szczerości do siebie i innych i skoro się nie wierzy, to trzeba brać ślub cywilny.
A co do księży to oni sobie wymyślili jakieś własne prawa; wierzy się w Boga a nie Kościół i prawo kanoniczne - czy jest gdziekolwiek w Biblii napisane "musisz mieć wszystkie sakramenty żeby wziąć ślub kościelny/być śwadkiem" czy coś w tym rodzaju?
Zgadzam się.
Mam koleżankę, która neichcący zaczęła się spotykać z oim bliskim kolegą, rozwodnikiem. Rozstali się (mimo poważnych deklaracji itp.) Dlaczego? Bo ona marzy o białej sukni i ślubie w kościele, a z nim nie ma na to szans (Serio, przykro było na niego patrzeć, jak mu ona złamała serce ).
Cytat:
Dzięki dziewczyny jeszcze raz za kciuki... może moja leniuszka się ruszy. Mieszkanie wysprzątałam na błysk, ale to tylko ją obudziło i wywala mi nogi przez prawy bok .

Co mnie przed chwilą rozwaliło... daszek, który pewnie niedługo będzie na każdym feszyn blogu. Masakra jakaś.
Ja też trzymam kciuki

A taki daszek przez chwilę miałam, jakieś ponad 15 lat temu
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Widzę, ze wojna ślubna trwa Mnie byłoby głupio puścić gości całkowicie bez poczęstunku, ale opcjonuję raczej za obiadem (u mnie po pogrzebach robi się stypy w formie obiadu - dawno niewidziana rodzina może ze sobą pogadać, a Ci, którzy musieli przebyć kawałek drogi chociaż rosół zjedzą i kawałek ciasta). I do tego obiadu chyba obojętne jest, czy się weźmie ślub cywilny, czy kościelny
I teraz tak myślę, że spontaniczna myśl "niebieskie buty" też nie byłaby zła, bo w końcu musi być coś niebieskiego, pożyczonego, coś starego (np. nadziany dziad, za którego się wychodzi*)...

*żart, gdyby ktoś nie czaił
U mnie też tak jest i to jest dobre
A komentarz do pogrubionego:
Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Mnie tak samo
Ostatnio w TV nawet jeden ksiadz sie wypowiedzial na ten temat i stwierdzil,ze teraz slub koscielny to nie kwestia duchowa, a kwestia pokazania sie z najlepszej strony..czyli super suknia, super auto, cala otoczka musi byc wow. No i u coniektorych to wstyd brac cywilny, bo przeciez co ludzie powiedza,ze bez koscielnego

Ja zyje w wolnym zwiazku 10 lat, jest nam dobrze (choc moj juz na slub naciska) i totalnie nie mam ochoty na ten caly cyrk. No ale to tylko moje zdanie, szanuje opinie innych i ich wybory
Niestety żyjemy w tak zakłamanym społeczeństwie, że każdy, kto się w jakikolwiek sposób wyłamuje, mimo iż jest bardziej szczery i uczciwy, to od razu ląduje na językach. To samo jest np. z odstąpieniem od wiary, gdyby nie to, że się krzywo patrzy na ateistów czy agnostyków, to pewnie ich procent byłby wyższy.
Ale to Polska - kraj religia płynący

curl it, baby!

Edytowane przez dzolls
Czas edycji: 2012-06-05 o 18:25
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:33   #3915
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Niestety żyjemy w tak zakłamanym społeczeństwie, że każdy, kto się w jakikolwiek sposób wyłamuje, mimo iż jest bardziej szczery i uczciwy, to od razu ląduje na językach. To samo jest np. z odstąpieniem od wiary, gdyby nie to, że się krzywo patrzy na ateistów czy agnostyków, to pewnie ich procent byłby wyższy.
Ale to Polska - kraj religia płynący
Oj, zgadzam się. Miałam kiedyś znajomą, która zawarła z rodzicami zadziwiający pakt - jak pójdzie do bierzmowania, to pozwolą jej pofarbować końcówki na niebiesko

Najlepsze jest to, że głównym motywem przystępowania do tego sakramentu jest "żeby później nie było problemów przy ślubie". Nie ogarniam tego, zwłaszcza, że jest przepis w Kościele Katolickim, który dopuszcza zawarcie małżeństwa z osobą niewierzącą...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 18:41   #3916
foxy123
Zakorzenienie

Takie przezroczyste daszki sa juz dostepne w H&M i to w neonowych kolorach takze spodziewajmy sie takich niebawem u szafiarek
Stary 2012-06-05, 18:42   #3917
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Takie przezroczyste daszki sa juz dostepne w H&M i to w neonowych kolorach takze spodziewajmy sie takich niebawem u szafiarek
Takie nosiły dzieci, jak ja chodziłam do przedszkola. To było... z 20 lat temu spokojnie
Stary 2012-06-05, 18:45   #3918
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Oj, zgadzam się. Miałam kiedyś znajomą, która zawarła z rodzicami zadziwiający pakt - jak pójdzie do bierzmowania, to pozwolą jej pofarbować końcówki na niebiesko

Najlepsze jest to, że głównym motywem przystępowania do tego sakramentu jest "żeby później nie było problemów przy ślubie". Nie ogarniam tego, zwłaszcza, że jest przepis w Kościele Katolickim, który dopuszcza zawarcie małżeństwa z osobą niewierzącą...
Ja też po to robiłam bierzmowanie, bo już i tak mam sakramenty, więc ten też. Ale to było raczej dlatego, że wszyscy szli, więc ja też. A ze ślubem, to nie będę nalegać, bo i po co
Cytat:
Takie nosiły dzieci, jak ja chodziłam do przedszkola. To było... z 20 lat temu spokojnie
No właśnie. Miałaś taki?

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:46   #3919
Mn1s1ek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, jakby na dworze pogoda była w okolicach 30 stopni, to nikt by nie zwrócił na nią uwagi, a skoro jest zimno i każdy jest ubrany cieplej, a ona wyglądała jakby właśnie wróciła z plaży, to trudno, żeby ludzie się nie oglądali.
Widac cieplo kobiecie bylo...
Mn1s1ek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 18:46   #3920
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Ja też po to robiłam bierzmowanie, bo już i tak mam sakramenty, więc ten też. Ale to było raczej dlatego, że wszyscy szli, więc ja też. A ze ślubem, to nie będę nalegać, bo i po co

No właśnie. Miałaś taki?
Właśnie nie pamiętam . Możliwe, że tak.
Stary 2012-06-05, 19:21   #3921
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mn1s1ek Pokaż wiadomość
Widac cieplo kobiecie bylo...
Taaa, zresztą skoro niektórzy noszą sandałki w marcu, to nie dziwne, że inni japonki w czerwcu
25/2015

Stary 2012-06-05, 19:33   #3922
meflina
Zadomowienie

dzisiejsi rozwalacze:
chłopcy w za długich luźnych jeansach ..poszarpanych w nogawkach
koleżanka w luźnych czarnych dresach i czerwonej dużo za dużej bluzie z widzewa.

Tak się patrzę na niektórych z mojego otoczenia , i kłębi mi się w głowie jedno pytanie: czy to moda na ubiór 'menelski'?

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 19:35   #3923
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
dzisiejsi rozwalacze:
chłopcy w za długich luźnych jeansach ..poszarpanych w nogawkach
koleżanka w luźnych czarnych dresach i czerwonej dużo za dużej bluzie z widzewa.

Tak się patrzę na niektórych z mojego otoczenia , i kłębi mi się w głowie jedno pytanie: czy to moda na ubiór 'menelski'?
a to pewnie bluza misiaczka, nie znasz się : D

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 10:01   #3924
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Znam wiele takich przypadków osobiście, to spora inwestycja śluby z niewierzącymi nie dla biedaków

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:11   #3925
tenebra
Zakorzenienie

tzn? możesz nas wtajemniczyć? Bo ja serio nie wiem jak to działa...

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:12   #3926
Leila:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość

I odbiegając od mody, a może i nie... Rozwala mnie bardzo blog Kamili. Jeszcze kiedyś to zaglądałam, żeby w zasadzie trochę się pośmiać z jej ałtfitów. Teraz nie chce mi się wcale wchodzić, bo w każdym poście jest reklama sklepu, zachwalanie produktów czy jakieś denne konkursiki

no mnie tez ten blogo marketing rozwala...nie mowiac o nowym poscie z bialymi kozakami do szpica ...
Stary 2012-06-06, 10:35   #3927
aiwlys88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Leila:) Pokaż wiadomość
no mnie tez ten blogo marketing rozwala...nie mowiac o nowym poscie z bialymi kozakami do szpica ...
dramat

aiwlys88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:44   #3928
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Znam wiele takich przypadków osobiście, to spora inwestycja śluby z niewierzącymi nie dla biedaków
true, inwestycja i sporo szukania

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:20   #3929
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej śmieszy to, że ci reklamodawcy patrzą tylko na ilość odwiedzin jej bloga. A fakt jest taki, że jak ona coś założy to działa jak antyreklama, bo większość ludzi wchodzi na jej bloga dla beki.

Edit: rozwaliła mnie "sceneria" do tego zdjęcia
http://2.bp.blogspot.com/-BifJmkSbMr...0/DSC04251.JPG
Cytat:
Mnie tak samo
Ja brałam cywilny i jestem nim szczerze mówiąc trochę zdegustowana - cała "ceremonia" trwa mniej niż 10 minut, za puszczenie z taśmy muzyki płaci się 100 zł (!), nie ma żadnej otoczki wyjątkowości, a raczej taka taśmowa produkcja, nie ma nawet chwili na gratulacje, życzenia bo wyganiają na zasadzie "następny proszę". W takiej sytuacji nie dziwię się, że ktoś może nawet obłudnie przysiąc kilka rzeczy w kościele, ale przynajmniej ma to jakąś doniosłą atmosferę a nie jak w kasie w tesco.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:38
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:28   #3930
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Nie chcę być wredna, ale w ogóle blog Kamili działa na mnie anty wszystko. Nawet jakby zaczęła reklamować serię kakaową z Ziaji, to by mi się odechciało jej kupna, a te kosmetyki uwielbiam i żałuję, że nie ma ich tutaj .

Te kozaczki po prostu mnie rozwaliły totalnie. Nie wiem, jak za coś takiego można dać 300zł. Szkoda mi zwierzęcia, które zginęło, żeby stać się czymś tak ohydnym.

http://allegro.pl/steve-morris-hit-2...394946430.html

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-06-06 o 13:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości