|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
jesteście kochane, dziękuje za kciuki
![]() anciaa, klub niań, dobre ![]() danika, chyba trzeba w kalendarz wpisać mamoZo, super zakupy ![]() Małgosia1983, my mamy pchacz ten z biedronki drewniany i on jest jeszcze za mało stabilny za bardzo sie natalka na rączkach opiera, ale z pudełkiem na zabawki maszeruje śmiało wydaje mi sie że te pchacze z Fishera są bardziej stabilne, najlepiej chyba wybrać się do sklepu i sprawdzić ![]() dobra uciekam bo nie miało mnie tu dzisiaj być ![]() ale Was na mocno kocham wszystkie żeby tak nie zaglądać |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Kaileight, u nas chrupek jeden na tydzień wychodzi.
|
|
|
|
#274 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
poszłam sobie ambitnie z dziecięciem na spacerek, jak nie padało no i co?zmokłyśmy...ale na szczęście tym, razem folia na wózek była, kurtka na deszcz tez..młoda mi zasnęła w wózku ale na szczęście udało mi się ja jakoś przełożyc do łóżeczka w kurtce, i teraz mi tu zimno bo mam okna pouchylane,żeby się nie spociła hihi
no to sto latek, ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i problem z głowy![]() aa..ups..źle zrozumiałam, młoda sie karmi na krzesełku Babyono http://www.ceneo.pl/1171372?se=LE7Xl...FSghtAodIyZt5w Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobają mi się |
|
|
|
|
#276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
fajna
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w noym wątku po dłuuuuuuuuuugiej nieobecności.
I jakoś nie umiem się wbić do was...
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeej Karcia
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#281 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ancia bo zapomnę. Sprawdź w cybexie jak się siedzi Frankowi. Nam sprzedawca odradzil bo powiedział, że dziecko ma niewiele miejsca na nogi tam pod tym blatem. Może to się da regulować. Nie wiem. No i u nas Stefek lubi sie bawić podczas jazdy. Oglądać książeczki itp. więc ten blat by mu przeszkadzał. Ja Cię nie zniechęcam bo fotelik jest fajny tylko zwróc sobie na to uwagę
![]() Cytat:
![]() Baza jest lepsza o tyle, że wygodniej się wpina w to fotelik i nie trzeba się "umęczyć" z pasami. Z drugiej storny tak jak w naszym przypadku zupełnie by się nie przydała bo fotelik jeździ non stop w jednym aucie, a i tak go nie wypinasz żeby zabrać domu. Ja mam przymocowany fotelik pasami i ani drgnie ![]() A jesli chodzi o krzesełko, to my mamy TAKIE tylko w zielone kropki. Jestem zadowolona. Fajnie się czyści. Jest Stefkowi wygodnie. Stolik jest jakby podwójny więc po jedzeniu można ściągnać i umyć, czy odłożyć do mycia bez wyciągania dziecka. No i te wszystkie regulacje pozycji i wysokości. Fajne krzeselko w dobrej cenie. Normlanie ja bym kupiła takie zwykłe z ikei - służące tylko do jedzenia, ale przez fakt, że Stefek spędza w nim czas jak gotuję czy odkurzam, to takie jest wygodniejsze. Cytat:
![]() Cytat:
My jemy takie małe. I czasami 4, czasem 6 , a czasami wogóle. Traktujemy to jako czaso-umilacz ![]() Cytat:
Musze przemysleć sprawę tego pchacza bo Stefek to dzikus i tak myślę, że może lepiej jak poprsotu sam wstanie i pójdzie ![]() Cytat:
![]() Stef pije o 24-1 w nocy (max 180ml mleka lub mleka na noc bebiko), potem się budzi o 4-5 i przetrzymuję go herbatą do 6 i wtedy pije znowu mleko, tu już "czyste". Jaki kolor masz? Mnie się marzy rudy, ale z moją oprawą oczu, to du.pka Nie poszaleje z kolorem. Cytat:
Cytat:
|
|
#282 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Samo to jej przyszło, stopniowo wydłużały się przerwy między jedzeniami. Cytat:
A Ty nie bądź taka i powiedz w końcu za co? ![]() Nie wiem ![]() Wydaje mi się że to zależy od konkretnej osoby. Z jednej strony młoda to z reguły pełna pomysłów i energii do dziecka. A z drugiej strony starsza pani może mieć większe doświadczenie w opiece i może więceej cierpliwości Moje 2 siostry miały za opiekunkę właśnie starszą panią, która dodatkowo pomagała im w domu. Jak dziewczynki spały to a to obiad zrobiła, a to poprasowała.Czeeee Marcelitek ![]() Cytat:
Cytat:
A z czym były?Cytat:
![]() Kamilka jeszcze chrupek nie jadła. Fajne Dziękujemy wszystkim cioteczkom za buziaki ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Trzymajcie kciuki, licytuję Kamilce sukienkę na wesele mojego brata. I widzę że już sie jakieś 2 sępy podpięły
Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2012-06-05 o 20:53 |
|||||
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
hej
Dzięki dziewczyny za kciuki Nie było tak źle i szybko poszło ![]() A chwalę się wyszedł nam drugi ząbek, a kolejny już jest tuż tuż Widzę temat fotelików, my nie mamy tej bazy isofix, ale nam to nie potrzebne Lullka fajny Wasz ten fotelik MamoZo lew superowy i ciuchy na impre też fajne, a buty super, mam podobne kolorystycznie i bardzo je lubię ![]() U nas chrupki jakoś nie specjalnie cieszą cie uznaniem, ale czasami zje 2-3 dziennie a czasami przez parę dni żadnego A z pchaczem to też się zastanawiałam i chyba kupimy, tzn siorka moja chyba kupi Adaśkowi na 1 roczek i chyba z FR wybiorę A co do niani to chyba bym wybrała młodą. Ale to wiadomo na razie teoria a w praktyce to różnie bywa ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Zapomniałam ![]() Buziaki dla Kamilki za 7 m Acelinka kciuki zaciskam ![]() Madzialena dla Ciebie też trzymam ![]() My też mieliśmy iść na wesele do znajomych ale nie pójdziemy bo Adaś nadal w nocy tylko przy cycku uśnie, a budzi się 2-3 razy, więc musimy odpuścić. Ale tak szczerze to jakoś specjalnie nie mam ochoty iść i zostawić małego teściowej
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Chciałabym byc tu częściej, trochę bardziej się z Wami zżyc, ale ponieważ już wrociłam do pracy nie mam na to zbyt wiele czasu. Staram się jednak jak mogę .... Rozmawiałyście o opiekunkach: czy młoda czy stara, doświadczona. Otóż gdy my jesteśmy w pracy Maksiem opiekuje się moja "doświadczona" teściowa i powiem Was że to jej doświadczenie już mi bokiem wychodzi. Wszystko wie najlepiej bo przecież swoje dzieci już odchowała. Uważa że wszelkie nowości to głupie wymysły i właściwe są tylko jej metody wychowawcze. Z wdzięczności że opiekuje się nalym głupio mi ciągle zwracac jej uwagę, ale czasem ręce mi opadają. Wolalabym młodą dziewczynę nie skażoną jakimiś starodawnymi mądrościami, której płacę i od której wymagam, a tak to muszę zaciskac usta i godzic się z tym. Mam do Was prośbę: napiszcie jaki jest jadlospis Waszych dzieci bo ja ciągle nie potrafię ustalic kolejności podawanych posiłków. HELP !!!
upchać miłość tam w każdy kąt ... Edytowane przez klion78 Czas edycji: 2012-06-05 o 21:16 |
|
|
|
#286 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow.... extra zakupy... Buty szalowe.... Cytat:
za skonczone msce dla Lenki i Kamilki oraz Szymka i Leona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale smoczka nie chce ( sama sie odzwyczaila ) za fryzjera ... pewnie wygladasz super... ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Kochana taka kolej rzeczy.... nie da sie ogarnac wszystkiego naraz.... Badz wtedy kiedy masz czas ![]() Menu mojej malej : ok 5-6 - mm 10 - sniadanko (jogurt, owsianka, budyn ryzowy ) ok 13 obiadek ok 15 mm 17 deserek 18.30 kaszka i do snu ok 20 mleko
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Klion napiszę Ci aktualny jadłospis, zmieniony kilka dni temu przez to, że Kamilka zaczęła później wstawać na pierwsze jedzenie rano (wypadła nam jedna butla).
ok.7- mleko ok.11- mleko ok. 15- obiadek ok 17- deser z glutenem 19- kaszka albo kleik (tylko tak jak na opakowaniu napisane, czyli wychodzi dość gęste i jemy łyżeczką) Powiedzcie- nie wydaje Wam się że to za mało
|
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Klion Adaś co prawda piersiowy ale napiszę:
ok 5.30-6.30 pierś 9.00-9.30 kaszka manna lub pszenna na 100ml wody 13.00-13.30 obiadek 190 gr 17.00-17.30 owocki z jogurtem lub kleikiem kukurydzianym 20.00 kaszka ryżowa na 150 ml wody i często potem cycek do uśnięcia a w między czasie chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe, czasem biszkopcik, oczywiście soczki i w nocy cycek 2-3 razy Madzialena to to świnie , może jeszcze znajdziesz coś fajnego
|
#290 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mamo Zo butki pierwsza klasa, a sukienki nie mój styl zupełnie, chociaż ta szara nawet nawet
|
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zabki.... My mamy pchacza , poki co mala chodzi a ja staram sie ja asekurowac. Bardzo lubi przy nim stawac no i bawic sie przyciskami
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie
A dałam spory zapas ![]() No właśnie będę musiał znowu posiedzieć i czegoś poszukać. A taka fajna byłą, razem z mężem wybieraliśmy... (czytaj: ja wybrałam kilka, a on z tego dopiero )
|
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udane zakupy![]() Cytat:
![]() a jedzonko u nas wygląda tak, godziny różnie w zalezności o której wstanie) 7-8 mleko mm z 180 wody (mleka gdzieś 200 wychodzi) 11-12 kaszka ze 180 wody (czasem na gesto łyzko a czasem z butli) ok 15-16 obiadek ok 220 18 deserek po 19 mleko mm z kleikiem albo kaszką wychodzi tak z 220 |
||
|
|
|
#294 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Mój mleczko tylko w nocy je i rano.
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
a w tych godzinach 11-12 czasem jest jajeczniczka z chlebkiem albo kiełbaski cielęce albo coś innego
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka usypiając przy cycku zaczęła coś mówić i śmiesznie wychodziły jej z tego takie "dorosłe" w brzmieniu słowa
|
|
|
|
#298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
11-20 mleko z kaszką 14-15 obiad 17-18 owocki 20-21 mleko z kaszką ale jak wstanie później, czyli po 8 to trochę się zmienia kolejność drugiego mleczka z obiadkiem, ale tak myślę, żeby to drugie mleko zastąpić czymś innym... Cytat:
|
|||
|
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Dobra mamuśki, uciekam bo chciałam jeszcze kąpiel z bąbelkami i książką sobie zrobić. A co
Dobrej nocki. |
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez miałam wrazenie ze mało, ale doszłam do wniosku ze jakby był głodny to by si edarł albo co wiec mam nadzieje ze sie najada
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

. 
A z czym były?