|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Ala, Radek i Sophie - sto lat
Cytat:
|
|
#2372 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Ale na pewno wszystko będzie dobrze skoro on tak tylko "czasem głuchy" ![]() Od 6 sierpnia. A co? Też jedziecie?Cytat:
Cytat:
No i z czego się cieszysz Stronczku, że Dziecię w krostkach ? Fajnie, że wiadomo co to.Cytat:
Super ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rośnie jak na drożdżach! No to jest winowajca ![]() Dobrze, że chociaż Ty zauważyłaś, że moje dziecko pierwszy raz w życiu nic w nocy nie jadło ![]() Z wyspaniem się troszkę gorzej, bo zapomniałam dodać, że Maja się budziła w nocy ale jak ja, albo tż pogłaskał ją po główce to szybko zasypiała, także mimo wszystko noc na plus Patik ta laska faktycznie śliczna, idzie kompleksów się nabawić
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie mi się jakoś ona nie podoba. Taki cukierek pudrowy jak dla mnie
![]() O: http://demotywatory.pl/3798423 |
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
Karoline ja widziałam, że Twe dziecię nie jadło, ale z zazdrości nic nie napisałam (normalnie fochem strzeliłam, że w kupie nie jesteś
Lili mi też ta dziewczyna nie wydaje się nadzwyczajna, ot zwykła laska z kasą (po ciuchach widać). Może po prostu nie mój gust, że mnie tak nie zachwyca .
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga reklama lidlowskiego namiotu
|
|
|
|
#2377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po co mam Wam przykrość robić ?
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym się zaraz sfoczyła ![]() Carmela po ile taki namiot? Fajny. On jest taki półokrągły? ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Wiecie co Radek robi od jakiegoś czasu? Bierze pilota od tv i naciska guziki, za każdym razem jak wciśnie to odwraca główkę do monitora i patrzy czy mu się przełączyło ![]() Karoline no ja nie zauważyłam, że w nocy nie karmiłaś Przyznaję się bez bicia Chyba czytam bez zrozumienia.Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że byłam w szoku ponieważ wygrałam główną nagrodę z Perfecty i na nic innego nie zwracałam uwagi ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Przyszedł mi wczoraj kocyk wygrany z bobovity. Fajny, taki milutki. |
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=iustyna1;34525723]Karoline ja widziałam, że Twe dziecię nie jadło, ale z zazdrości nic nie napisałam (normalnie fochem strzeliłam, że w kupie nie jesteś
No to mogłam od razu dodać, że mała nie jadła ale się bdzila i nie byłoby o co się foszyc ![]() Po takiej reklamie nawet można byłoby się skusić na ten namiot ![]() Lili83. Jesteś usprawiedliwiona
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś to dodała to nawet byśmy Ci współczuły ![]() Dziękuuję ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Dziewczyny a jak to jest z żółtkiem? Kiedy dajemy połówkę żółtka codziennie? Jak skończy 9 czy 10 miesięcy? |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek miałam wczoraj pytać co z pracą: czyli nie bierzesz zlecenia? czy jesteś na wychowawczym i na umowie zlecenie?
Kiedy zaczynacie S T A R A N K A ?
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak półokrągły i jeszcze z przodu dość dużo podłogi, można na spokojnie z ręcznikiem się położyć.
Kosztował 70zł. Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Oliweczka1985 doszły dziś stoliki edu. SIMPLY-na prezent i FISHERA dla Sarenki od dziadków. FP zdecydowanie lepszy i wykonsanie i dzwięk, teksty i wogle cały o niebo lepszy. Lepiej dołożyć moim zdaniem do FP, albo szukać używki na all. |
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pomalowania paznokci i depilacji, to jak to zrobie, to normalnie czuje sie jakbym byla w jakim spa :P glupio to zabrzmi ale gratuluje ![]() Cytat:
Patik ty sie na mnie gniewasz??
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 10 i troche daje całe jajko 3-4 razy w tygodniu
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool no co Tyyy, za co
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Na ulotce Hipp mam tak:
7-9 m-cy- 1/2 żółtka co drugi dzień 10m-c - 1/2 żółtka codziennie 11- 12m-c całe jajko 3-4 razy w tygodniu. Chciałam się dopytać jak Wy dajecie To jest schemat przy karmieniu UU. Na MM jest podobnie. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Zmalowana masz na powitanie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=P1yzl...eature=related
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja sie w ogóle schematów nie trzymam
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() no i Filip sie wyszalejeCytat:
![]() OliweczkaPiekna Ty w dwupaku! Brumekteż zrozumiałam,że Tymek sam chodzi!!!!! ![]() nadrabiam dalej... |
||
|
|
|
#2389 |
|
Raczkowanie
|
Hey! jestem
![]() gratuluje dziewczęta zwycięstw!! mocna ekipa wyjeżdza ktoś gdzieś na długi weekend? wlasnie się zastanawiam czy się jutro nie spakować... nie moge się oczywiście zdecydować ![]() ale chyba potrzebuje odpocząc-psychicznie ![]() Carmela my mamy podobny namiot z ikei też miałam wam zareklamować![]() jest fajny bo np wczesniej się zastanawialam czy nie kupić baseniku z takim zadaszeniem coś takiego http://allegro.pl/dla-maluszka-basen...373507341.html a wymyślilismy teraz w domu że zwykły basenik można wstawic do tego namiotu i jest świetnie pełni super funkcje! chyba głowny punkt pakowania na działke oprócz maty z lidlaOliweczka brzuś ślicznie! Karoline no to zycze Wam zeby dzisiaj byla powtórka z rozrywki i Maja znowu prześpi nocke! Dziubek Szymek super kibic! Stronczek cieszę się że Wiki dopadła wkońcu też "tylko" trzydniówka i ze pojawiła się wysypka Bella Brunetka fajnie ze wygrałyście dla mam Ania ale uchwycona mina ten nosek zmarszczony suuuuper! Alibany Natka gdzie wy????? ![]() a Sweet???? bo już tyle razy miałam pytać nie odnalazła się jeszcze ![]() a Carmela jeszcze twoi "kibice" no mega mega!!!
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-06-05 o 20:06 |
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie tż zdenerwował.
Pojechał w trasę do Rybnika i zapomniał reklamówki przygotowanej z prowiantem, kanapkami. Dzwoni do mnie z pretensją że mu nie dałam ![]() Pewnie, pod nos wszystko mu trzeba podstawić. I o wszystkim mam pamiętać. Ja dzisiaj też robię sobie domowa spa. Czekam aż dzieć uśnie snem głębokim
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam tu armagedon
Dominik spać nie może, drapie się po twarzy, po główce, jakby co najmniej mrówki go oblazły. Do szału doprowadza mnie to uczulenie. Widzę nieznaczną poprawę, ale krostek nadal pełno. Co ja mam robić? Czym go smarować? Emolium chyba tylko pogarsza sprawę, bo po balsamie bardziej się poci i bardziej go swędzi
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie przeglądam oferty pracy. Poszukują specjalisty ds. mody, tzn panią do sprzedawania w sklepie z ciuchami
![]() Poryczałam się http://www.youtube.com/watch?v=NScs_qX2Okk nic strasznego - wzrszające Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-06-05 o 20:30 |
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee próbowałaś kąpać w krochmalu?
Byłaś z tym u pediatry? może to skaza, azs? trzeba zmienić mleko? Nie wiem bidulko co Ci poradzić.
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W krochmalu kąpałam. Wszystko na nic. Jak do piątku nic się nie zmieni to muszę dermatologa szukać
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieee a moze sprobuj wapno dac ... moze przygasi
|
|
|
|
#2396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daję wapno i fenistil 3 x dziennie. Poprawa jest niewielka
|
|
#2397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sarcia sprzeda wszystko! Tż miął dzisiaj wolne, szybko skończyłam prace i wybraliśmy sie do teściów zrobiliśmy dzisiaj 300km i jednego jestem pewna...zmieniamy fotelik...Ewcia waży miedzy 9,5-9,8kg i spokojnie sie w nim miesci ale to co wyprawia zeby wyjżeć przez okno... dziadki przeszczesliwe,Ewcia pokazywała wszystkie sztuczki wiec pekałam z dumySzykuje obiadek na jutro i zmykam spac |
||
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
jak Filip dostał skazy to lekarka kazała kąpać w krochmalu, dała specjalną maść do smarowania i wyeliminowaliśmy wszystko co było potencjalnym alergenem (mleko- przeszliśmy na pepti, pomidory- w obiadkach, rumianek- w maści na ząbkowanie, w herbatkach i oliwce do ciała, banany- w kaszce) i wapno dostawał
piszę o skazie, bo wtedy dostał też mega wysypki dopiero jak na pepti wysypka zeszła znowu powoli wprowadzałam te składniki ale już reakcji alergicznej nie było EDIT zapomniałam- jeszcze krem specjalny Emolium stosowałam
|
#2399 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie daję mu jogurtów, chleba, jajek, paluszków, masła itp.Na razie ząbki nie idą, więc maść odpada, herbatkę pije rumiankową, ale kupiłam ją już po tym jak go wysypało, więc raczej to nie jest źródłem.Proszek zmieniłam i od przedwczoraj systematycznie piorę wszystkie ciuchy. Pościel też mam zamiar wyprać, ale to pewnie w czwartek jak będę miała wolne, żeby rano wyprać, a wieczorem założyć. Nie wiem już co mam robić...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

. Nie zabierajmy miejsca Brumkowi i Telikowi 
Ale na pewno wszystko będzie dobrze skoro on tak tylko "czasem głuchy" 

.
zębole