|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Niestety, najem mieszkania ma swoje plusy i minusy. Ja w sumie jestem szczęśliwa że wszystko jest legalnie. Okres wypowiedzenia w razie czego - 3 miesiące. Więc nie może nas wyrzucić z dnia na dzień.
Największy minus jest taki, że dużo za wynajem bierze. Bo mamy 500zł czynszu (2 pokoje) plus 640zł za wynajem. A mieszkanie wcale nie było takie super jak tu przychodziliśmy... Dopiero my je odświeżyliśmy, została tylko kuchnia. no ale najważniejsze, że mamy dach nad głową, bo różnie to w życiu bywa...musso4 - nie, ja mam nadciśnienie w ciąży. ale leków brać nie mogę - po wszystkim mdleję, a jak dostałam relanium to wylądowałam w szpitalu jedyne lekarstwo to leżeć i się nie stresować
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-05 o 20:20 |
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- a nie powinnas za dobra jestes |
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zadomowienie
|
Pani Jasiowa,
Może sama dzieci nie ma czy co? Żeby tak na złość robic Martaj, Wspaniale ze wizyta udana
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
jutro w moim lumpeksie jest dostawa lece na łowy od rana
![]()
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że ja od momentu, kiedy zaszłam w ciążę nie mam ochoty na kupowanie ciuchów i szperanie w lumpkach? a kiedyś byłam uzależniona od tego
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam całą masę leków na nadciśnienie. ale nawet przy najmniejszej dawce mdlałam, więc nie mogłam ich brać. potem ginek wymyślił, żeby mi dać relanium (najsłabsze dawki) na uspokojenie, to dostałam paraliżu i wylądowałam w szpitalu
|
|
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na imprezę to dla mnie się on nie nadaje - śmierdzi po tym człowiek jakby jakiś spirytus 2 dni pił ![]() oczywiście to moja opinia i moich znajomych gorzką ludzie chwalą, o stocku też słyszałam dobre opinie Cytat:
|
||
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że nie mozna brać antydepresantów to mi to polecił bez recepty, mimo że na ulotce napisane, że nie stosować w ciąży to musiałam pic i pomogło a najlepsze to że ciąża była wyczekiwana, staraliśmy sie rok czasu, a potem deprecha teraz już inaczej do wszystkiego podchodzę i jestem bardziej spokojna
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na szczęście jak narazie w sumie nawet nie czuję psychicznie że pojawi się dziecko. Wyczekiwane, ale takie niesamowite to wszystko. Cud, nic więcej ![]() Oho, mój szkrabek domaga się słodyczy chyba zjem jednak czekoladę
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
ciąża nie przebiegała bezproblemowo, bałam się że coś się stanie, że nie donoszę, panicznie bałam się porodu (nie było czego
) a w pewnym momencie zaczełam się zastanawiać czy oby na pewno chcę mieć dziecko źle mi było że nie potrafiłam się cieszyć, non stop wyłam i takie tam...
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
No ja waham się czy dam sobie radę z dzieckiem, ale to jest raczej normalne
poza tym, jestem już 8 razy ciocią, w wieku 6 lat nauczyłam się siostrzeńcowi zmieniać pieluchy, więc mam małą wprawę ![]() No a porodu wogóle się nie boję przecież tego się ani nie zatrzyma, ani nie cofnie. A uważam, że choćby bolało jak cho*era, to warto dla takiego Maleństwa, praktycznie jedynej TWOJEJ rzeczy na świecie
|
|
|
|
#3705 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I to nie byle jaki, w 3D Już się nie mogę doczekać 15.06...Cytat:
![]() My dziś byliśmy oglądać autko, bo chcemy moje wymienić na 5drzwiowe...Niby fajne, wszystko gra, super zadbane. Znam właściciela i wiem, że bubla by mi nie wcisnął, ale cały czas była mowa "chcę za nie 20 tysięcy, a Tobie jeszcze spuszczę" (to daleka rodzina i mieszkają vis a vis rodziców, znają mnie od urodzenia). A dziś ja się napaliłam, pooglądałam, a facet mówi "no, to 21 tys. i jest Twoje" Już nie chodzi o ten tysiąc, ale o słowność jakąkolwiek. Zwłaszcza, że to ma być w ramach drugiego autka, tylko dla mnie i nie chciałabym na nie wydawać całych oszczędności, a z opłatami, to mnie wyjdzie ze 24 tysiące lekko
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, autko to jest droga sprawa, potem opłaty, paliwo, mechanik... coś o tym wiem bo my ostatnio też to przechodziliśmy. A z drugiej strony tysiąc piechotą nie chodzi
ale co zrobić, ludzie to czasem straszni egoiści
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi i w sumie źle nie poszło a teraz to bałam się panicznie- na razie oswajam się z tą myślą i mi przechodzi ale najlepsze w tym jest to, że to planowane dziecko kobiety są niemożliwe hihi
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problemów żołądkowych współczuję..
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny prosze Was o pomoc!
za tydzien mamy 2 rocznice slubu chcialam przygotowac cos takiego naprawde fajnego ale pomyslu nie mam;/ jak patrze na pogode dlugoterminowa to ma padac;/ macie jakies pomysly? pomozcie prosze |
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stąd też ta decyzja zmiany, zwłaszcza, że to trzydrzwiówka i z fotelikiem może być problem dla mnie samej, a nie zawsze mąż będzie w domu, żeby mnie przetransportować "swoim" (podział jest raczej na "rodzinny" i "mój grat na uczelnię" ) Najgorsze jest to, że auto nie podrożało przez ostatnie pół roku, tylko panu właścicielowi nie chcą dać promocji w salonie nissania i ciuła jak może Jego żona się wprost wygadała, że chcieli za tego citroena wziąć mniej, ale im braknie...Ostatecznie, to im zależy żeby sprzedać szybko, mi się nie spieszy. Jak rzeczywiście ich przypili, to sprzedadzą i za 20, a jak nie, to niech szukają innego kupca, bo to moja cena maksymalna. Skoro z ich strony nie ma, że rodzina, to z mojej tym bardziej - ja leżę głównie, więc mi dwa auta na JUŻ nie są potrzebne.
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, a moja siostra po pierwszym porodzie powiedziała że ona więcej porodów nie przeżyje. I rzeczywiście, chyba nie planuje więcej dzieci
![]() Ja mam takie podejście, że co ma być to będzie a dzieci chcę mieć więcej, ale to może dlatego że mam trójkę rodzeństwa i wychowywałam się przy duuużej rodzinie teraz w sumie jest nas 15 osób licząc z rodzinami rodzeństwa. I 16-te w drodze Moja mama na 25 rocznicę ślubu chciała stół na 12 osób i 12 krzeseł. Teraz zbliża się 35 rocznica, ale już zrezygnowała z tego marzenia, bo większego stołu nie będzie miała gdzie postawić ![]() A co do auta, to może poszukaj jeszcze jakiś ciekawych ofert i powiedz temu facetowi, że jak nie weźmie 20-tu, to kupujesz coś innego może pomoże, a jak nie to przecież aut na świecie jest duuużo ![]() a na wieczornego doła, przy takiej pogodzie: http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related !!!
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-05 o 21:13 |
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- idę za chwilę się rozłożyć w wannie a co :P
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
hej hej dziewczynki
![]() wlasnie wcinam ciasto galaretkowe z truskawkami i kuleczki czekoladowe ciastkowe ;D mniaaam ,a jakas godzinke temu zjadłam pół arbuza ![]() czy wy tez tak sikacie co chwile ?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie o to samo chciałam spytać, bo ja w ciągu godziny z 4 razy muszę iść
a w nocy to łapie mnie co do minuty: 2:48 i 4:31 zawsze tak samo wstaję, a o 7 jak się budzę to znowu sikanie
|
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Immortal - chcesz to się podziele !
![]() landi - no ja tak kolo 11 , potem wytrzymuje jakos do 5 , ale w dzień...co chwile !! masakra
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boje sie czy donosze, boje sie ze nagle cos sie stanie, no ja zawsze bylam panikara i wymyslalam rozne czarne scnariusze wiec to nic nowego ![]() chociaz na poczatku bylo gorzej teraz jestem duuużo spokojniejsza dzieki tzowi trzeba to przyznac bo jak pierwsze dwa meisiace ciagle ryczalam ze cos ise stanie to na mnie wrecz czasem krzyczal, żiez jest ok a wykrakam i dobrze.pomoglo.juz teraz ciesze sie tym co mam zawsze chcialam byc mama, jeszcze pare meisiecy temu przyjaciolce co urodzila zazdroscilam straszliwie ze ma dzidzie..no i zamist sie cieszyc jak zaszlam to wymyślałam problemy ..chociaz nie kryjmy-czasem cięzko nie wymyslac jak sie czyta na forach roznych co pisza dziewczyny(nie na naszym, bo u nas to wszystkie normalne i kochane)..dlatego ujuz nie czytam
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() ja dziś jestem padnięta może jutro dam radę Was nadrobić pleciugi ![]() dziś już drugi raz zdarzyło mi się prawie zemdleć, czy Wy tez tak czasem macie? pierwszy raz prawie-zemdlenia był na komunii, kiedy zrobiło mi się słabo w kościele mimo, że siedziałam i musiałam wyjść na dwór, ale i tak przesiedziałam całą mszę, bo co próbowałam wstać to miałam zawroty głowy. A dziś było jeszcze gorzej, bo nic nie wskazywało na to że będzie tak źle: byłam w banku, ale musiałam czekać na otwarcie 20 min i stałam w holu, fakt że było tam dosyć ciepło, ale nic mi tpo nie przeszakdzało, a jak tylko weszłam do banku i usiadłam to od razu ciemno przed oczami, dzwoni w uszach i zimny pot na ciele - naprawdę się przestraszyłam, że zaraz odpłynę i trzeba będzie karetkę wzywać czy cos, ale udało mi się jakoś zachować przytomność. Jak wyszłam z banku na świeże powietrze i posiedziałam trochę to od razu zrobiło mi się lepiej. Ale to juz drugi raz w ciąży coś takiego mi sie przydarzyło. Mam nadzieję, że to nie jest objaw czegoś złego... Wcześniej zdarzyło mi się 2 razy zemdleć, bo stałam w dusznym miejscu: raz w kościele i raz w autobusie, ale wtedy było naprawdę duszno i nie miałam czym oddychać, a teraz to tak nie wiadomo skąd i dlaczego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

no ale najważniejsze, że mamy dach nad głową, bo różnie to w życiu bywa...
jedyne lekarstwo to leżeć i się nie stresować 

ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

a że nie mozna brać antydepresantów to mi to polecił bez recepty, mimo że na ulotce napisane, że nie stosować w ciąży to musiałam pic i pomogło

I to nie byle jaki, w 3D
a co ja k***a wzięłam ją żeby trawe na balkonie kosić no wiecie co
a wieśniarze się dom utrzymywało i ogrzewało za free jeszcze za wynajem płaciliśmy jej AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!