Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 21:41   #3721
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja tez soe bojeporodu jak o nim pomysle to plakac mi sie chce nie wiem czemu
boje sie czy donosze, boje sie ze nagle cos sie stanie, no ja zawsze bylam panikara i wymyslalam rozne czarne scnariusze wiec to nic nowego
chociaz na poczatku bylo gorzej teraz jestem duuużo spokojniejsza dzieki tzowi trzeba to przyznac bo jak pierwsze dwa meisiace ciagle ryczalam ze cos ise stanie to na mnie wrecz czasem krzyczal, żiez jest ok a wykrakam i dobrze.pomoglo.juz teraz ciesze sie tym co mam zawsze chcialam byc mama, jeszcze pare meisiecy temu przyjaciolce co urodzila zazdroscilam straszliwie ze ma dzidzie..no i zamist sie cieszyc jak zaszlam to wymyślałam problemy ..chociaz nie kryjmy-czasem cięzko nie wymyslac jak sie czyta na forach roznych co pisza dziewczyny(nie na naszym, bo u nas to wszystkie normalne i kochane)..dlatego ujuz nie czytam
no ja na początku w pewnym momencie nawet myślałam, co zrobić, żeby poronić. Wstyd się przyznać, ale po prostu bałam się nowej sytuacji, mimo że tak strasznie jej pragnęliśmy. Ale w porę zrozumiałam, że mam w sobie nowe życie, które powinno być ważniejsze i LEPSZE od mojego to są chyba te słynne huśtawki nastrojów kobiet w ciąży i te czarne myśli chyba dotknęły każdą z nas

A dziewczyny z NASZEGO forum - kochane to mało powiedziane wszystkie nawzajem się wspieramy, doradzamy, i to jest najpiękniejsze. Nie znamy się, a ufamy sobie jak najlepszej przyjaciółce KOCHAM WAS Dziewuszki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:42   #3722
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
ja najgorzej jak napuszczam wodę do wanny, zmywam naczynia albo robię jedzenie latam co chwilę, trzy kropelki i potem zaś
haha ja też dlatego się nie kładę do wanny jak woda mi leci a rano budzi mnie siku
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:42   #3723
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
hej hej dziewczynki
wlasnie wcinam ciasto galaretkowe z truskawkami i kuleczki czekoladowe ciastkowe ;D mniaaam ,a jakas godzinke temu zjadłam pół arbuza

czy wy tez tak sikacie co chwile ?
ooo tak a tak mnie cisnie jakby nie wiem jakas fonatnna miala pojsc ide do lazienki a tam trzy krople, w nocy tez chodze w dzien to nie licze ale duuuuzo razy
agrafka ja nie mdleje, ale za to dzis mi tak slabo bylo popoludniu ze z placzem wybieglam na dwor bo myslalam ze padne, bylo mi duszno strasznie i slabo, nie wiem czmeu no pzreciez zimno dzis.ja mam niskie cisnienie moze od tego.nie sądze by to cos zlego bylo, moze cos z cisnieniem masz
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 21:52   #3724
ImmortalWoman
Zakorzenienie

daj troszkę
Cytat:
Immortal - chcesz to się podziele !

landi - no ja tak kolo 11 , potem wytrzymuje jakos do 5 , ale w dzień...co chwile !! masakra

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
hej mamusie

ja dziś jestem padnięta może jutro dam radę Was nadrobić pleciugi

dziś już drugi raz zdarzyło mi się prawie zemdleć, czy Wy tez tak czasem macie? pierwszy raz prawie-zemdlenia był na komunii, kiedy zrobiło mi się słabo w kościele mimo, że siedziałam i musiałam wyjść na dwór, ale i tak przesiedziałam całą mszę, bo co próbowałam wstać to miałam zawroty głowy. A dziś było jeszcze gorzej, bo nic nie wskazywało na to że będzie tak źle: byłam w banku, ale musiałam czekać na otwarcie 20 min i stałam w holu, fakt że było tam dosyć ciepło, ale nic mi tpo nie przeszakdzało, a jak tylko weszłam do banku i usiadłam to od razu ciemno przed oczami, dzwoni w uszach i zimny pot na ciele - naprawdę się przestraszyłam, że zaraz odpłynę i trzeba będzie karetkę wzywać czy cos, ale udało mi się jakoś zachować przytomność. Jak wyszłam z banku na świeże powietrze i posiedziałam trochę to od razu zrobiło mi się lepiej. Ale to juz drugi raz w ciąży coś takiego mi sie przydarzyło. Mam nadzieję, że to nie jest objaw czegoś złego...

Wcześniej zdarzyło mi się 2 razy zemdleć, bo stałam w dusznym miejscu: raz w kościele i raz w autobusie, ale wtedy było naprawdę duszno i nie miałam czym oddychać, a teraz to tak nie wiadomo skąd i dlaczego
hey kochana

a no dzisiaj to przerabiałam od samego rana i cały dzień przeleżałam w łóżkó bo co wstałam to ciemno mi się robiło przed oczami wiem co czujesz

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
no ja na początku w pewnym momencie nawet myślałam, co zrobić, żeby poronić. Wstyd się przyznać, ale po prostu bałam się nowej sytuacji, mimo że tak strasznie jej pragnęliśmy. Ale w porę zrozumiałam, że mam w sobie nowe życie, które powinno być ważniejsze i LEPSZE od mojego to są chyba te słynne huśtawki nastrojów kobiet w ciąży i te czarne myśli chyba dotknęły każdą z nas

A dziewczyny z NASZEGO forum - kochane to mało powiedziane wszystkie nawzajem się wspieramy, doradzamy, i to jest najpiękniejsze. Nie znamy się, a ufamy sobie jak najlepszej przyjaciółce KOCHAM WAS Dziewuszki
oj czarne myśli mam też za sobą... ale to przez sytuację z tż... niestety jestem pewna że tak jak i z pierwszym dzieckiem teraz też zostanę sama z wszystkim = dom i reszta... ale trudno! czekam na to maleństwo i wiem że da mi wiele miłości i wsparcia i wiem, że jeszcze nie raz sie będę z sieebie durnej śmiała co ja myślałam w ogóle hehe

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=VK665...eature=related

haha

http://www.youtube.com/watch?v=V0ys6...eature=related - nie mogę aż mnie brzuch boli

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-06-05 o 21:55
Stary 2012-06-05, 22:21   #3725
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
daj troszkę

a no dzisiaj to przerabiałam od samego rana i cały dzień przeleżałam w łóżkó bo co wstałam to ciemno mi się robiło przed oczami wiem co czujesz

oj czarne myśli mam też za sobą... ale to przez sytuację z tż... niestety jestem pewna że tak jak i z pierwszym dzieckiem teraz też zostanę sama z wszystkim = dom i reszta... ale trudno! czekam na to maleństwo i wiem że da mi wiele miłości i wsparcia i wiem, że jeszcze nie raz sie będę z sieebie durnej śmiała co ja myślałam w ogóle hehe

-
mi tez sie robi bardzo slabo w szczegolnosci w sklepach i gdziekolwiek wchodze z dworu !
a czarne mysle tez mialam.....i to bardzo !!

PS. ZDAŁAM JAK NARAZIE WSZYSTKO NA STUDIACH !!!!!!!!!!!!!!!!!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 22:29   #3726
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez sie robi bardzo slabo w szczegolnosci w sklepach i gdziekolwiek wchodze z dworu !
a czarne mysle tez mialam.....i to bardzo !!

Gratuluję

tymczasem ja się żegnam :papa: do jutra
Stary 2012-06-05, 23:41   #3727
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
Gratuluję

tymczasem ja się żegnam :papa: do jutra
ja tez sie zegnam dobranoc..remont jeszcze trwa pan zaraz ma wyjechac a ja marze zeby siku zrobic bo mi zaraz pecherz peknie
dobranoc wszystkim
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 06:19   #3728
aerien83
Zadomowienie

Czeeeść
Pierwsza na posterunku
Wczoraj jak poszłam, tak przepadłam, ale: a) Larsson wreszcie mnie wciąga (a jestem na 200 str), b) zabrali nam neta na kilka popołudniowych godzin . A wieczorkiem to już oglądaliśmy "I kto to mówi" na dvd (połowę, bo jak zobaczyłam niemowlę tak nie mogłam przestać płakać -ahh hormony, i mąż mnie zabrał do łóżka )

Gratuluję udanych wizyt i zdanych egzaminów dziewczynki

I trzymam kciuki za dzisiejsze, bo pamiętam, że też są

Piję sobie inkę, i idę budzić męża i synka, jak ich wyprawię do pracy / przedszkola to przyjdę znowu

Miłego dnia kochane
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 06:45   #3729
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień doberek

Ja już też na nogach,kawa już prawie wypita,śniadanko zjedzone...
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 06:58   #3730
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Ja już też na nogach,kawa już prawie wypita,śniadanko zjedzone...
Ty chwal się kochana jak tam po wizycie

A ja już odprawiłam mężczyzn i zrobiłam drugą kawkę, i zaraz śniadanko
Stary 2012-06-06, 07:03   #3731
landi0909
Zakorzenienie

Dzień dobry ja już też wstałam, ale to dlatego, że mam dziś misję specjalną muszę kupić telefon tacie, bo jutro ma 60-te urodziny
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:11   #3732
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ty chwal się kochana jak tam po wizycie

A ja już odprawiłam mężczyzn i zrobiłam drugą kawkę, i zaraz śniadanko
Ogólnie dobrze,nie ma żadnego zapalenia ani nic takiego.Jajnik,na którym jest cysta też jest w porządku.Lekarz pobrał wymazy,dziś odda do laboratoriumi około poniedziałku będziemy wiedzieć.

Druga płeć...hmmm.Powiedział,że nie widać siusiaka więc to pewnie dziewczynka ale do 20 tygodnia z tym "stwierdzeniem" czekamy bo chłopcom często jądra chowają się w brzuszku i dopiero właśnie po 20 tc można już stwierdzić.Lepiej jeszcze poczekać niż się później "rozczarować" .
Mnie osobiście się wydaje,że to będzie dziewczynka,i że będę miała parkę
Stary 2012-06-06, 07:16   #3733
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie dobrze,nie ma żadnego zapalenia ani nic takiego.Jajnik,na którym jest cysta też jest w porządku.Lekarz pobrał wymazy,dziś odda do laboratoriumi około poniedziałku będziemy wiedzieć.

Druga płeć...hmmm.Powiedział,że nie widać siusiaka więc to pewnie dziewczynka ale do 20 tygodnia z tym "stwierdzeniem" czekamy bo chłopcom często jądra chowają się w brzuszku i dopiero właśnie po 20 tc można już stwierdzić.Lepiej jeszcze poczekać niż się później "rozczarować" .
No to świetnie bardzo dobre wiadomości a parka to super sprawa

U nas dziś słonecznie od rana i momentalnie we mnie jakby większa wola życia, od 3 dni leniwiec jeden nie wychodziłam z domu, a dziś mam prawdziwą ochotę - i pójdę, na zakupki Przy słoneczku aż się chce
Stary 2012-06-06, 07:20   #3734
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cześć Dziewuszki, melduję się, męża odprawiłam do pracki, zrobię sobie kawkę i możemy gadulić
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:24   #3735
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
No to świetnie bardzo dobre wiadomości a parka to super sprawa

U nas dziś słonecznie od rana i momentalnie we mnie jakby większa wola życia, od 3 dni leniwiec jeden nie wychodziłam z domu, a dziś mam prawdziwą ochotę - i pójdę, na zakupki Przy słoneczku aż się chce
No właśnie,jeszcze tylko zakupy zostały niestety.A dziś muszę iść dosyć daleko .Ale tak jak mówisz dobrze,że pogoda się robi to całkiem inne życie w człowieku hehe.Zbiorę się może po 8 i pójdę
Stary 2012-06-06, 07:33   #3736
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Jak wasze brzuszki rosną ??
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-06-06, 07:36   #3737
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Oj rosną.Mój to wygląda jakbym była nie w czwartym miesiącu ale piątym conajmniej.Aż się boję pomyśleć co będzie w 7 czy 8 ...(jak dzieci tyle tam wytrzymają )
Stary 2012-06-06, 07:42   #3738
aerien83
Zadomowienie

Oj a ja zapomniałam się pochwalić: zaczęłam dziś 19 tydzień ciąży !!!

A brzuszek duży już mam, nie ukryję Ale cieszy mnie to bardzo
Stary 2012-06-06, 07:43   #3739
Lonia89
Raczkowanie

czesc dziewczyny, ja znowu was nadrabiam z ranca bylam wczoraj na miescie kupilam moje pierwsze ubranka dla bobaska w PEPCO polecam ten sklep, naprawde tanie i sliczne ubranka, kupiłam dwie czapeczki "i love mummy" "i love daddy" :P maz sie ucieszyl jak zobaczyl ta czapeczke:P i kupilam jeszcze bopdy, narazie wszystko w bialym i zielonym kolorze, nie znam jeszcze plci wiec narazie neutralne, chociaz malo jest ubranek neutralnych jakos tak chcialam zolte zielone a nie bylo wiele, raczej wszystkie sa ukierunkowane na chlopc ai dziewczynke czy kwiatki samoloty , samohcody takie typowe wzory pod plec, ale udalo mi sie kupic kilka slicznotek i naprawde tanio za te 4 rzeczy zaplacilam raptem 15 zł
No i bylam w Lidlu DZIEWCZYNY POLECAM!!! jesli macie jeszcze szanse zakupic dresy ciazowe to naprawde fajan sprawa ja wczoraj kupilam te spodnie i jak je zalozylam tak juz nie zdjelam wczoraj , odpiero do spania, sa takie wygodne;p i zgrabne;p naprawde warto je kupic i maja swietny material, co nie czesto sie zdarza w lidlu, i kupilam tez tunike ciazowa ze sznuereczkiem pod biustem taka rozowa , tez naprawde fajna wlasnie dzis w niej lece do pracy, szukalam jeszcze tych leginsow ciazowych ale njuz chyba nie bylo, w kazdym razie jesli jeszcze nie zakupilyscie to lecce kupic

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:44   #3740
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-06-06, 07:46   #3741
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

Jeszcze tydzień i połowa ciąży
Stary 2012-06-06, 07:48   #3742
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, ja znowu was nadrabiam z ranca bylam wczoraj na miescie kupilam moje pierwsze ubranka dla bobaska w PEPCO polecam ten sklep, naprawde tanie i sliczne ubranka, kupiłam dwie czapeczki "i love mummy" "i love daddy" :P maz sie ucieszyl jak zobaczyl ta czapeczke:P i kupilam jeszcze bopdy, narazie wszystko w bialym i zielonym kolorze, nie znam jeszcze plci wiec narazie neutralne, chociaz malo jest ubranek neutralnych jakos tak chcialam zolte zielone a nie bylo wiele, raczej wszystkie sa ukierunkowane na chlopc ai dziewczynke czy kwiatki samoloty , samohcody takie typowe wzory pod plec, ale udalo mi sie kupic kilka slicznotek i naprawde tanio za te 4 rzeczy zaplacilam raptem 15 zł
No i bylam w Lidlu DZIEWCZYNY POLECAM!!! jesli macie jeszcze szanse zakupic dresy ciazowe to naprawde fajan sprawa ja wczoraj kupilam te spodnie i jak je zalozylam tak juz nie zdjelam wczoraj , odpiero do spania, sa takie wygodne;p i zgrabne;p naprawde warto je kupic i maja swietny material, co nie czesto sie zdarza w lidlu, i kupilam tez tunike ciazowa ze sznuereczkiem pod biustem taka rozowa , tez naprawde fajna wlasnie dzis w niej lece do pracy, szukalam jeszcze tych leginsow ciazowych ale njuz chyba nie bylo, w kazdym razie jesli jeszcze nie zakupilyscie to lecce kupic
Mówisz o tych spodniach za 35zł?? Zastanawiałam się nad nimi i w końcu nie wzięłam leginsy czarne wzięłam i jestem z nich zadowolona, tuniki nie przypadły mi do gustu.

A co do Pepco, to się zgadzam, ja tam mnóstwo bodziaków 100% bawełna kupiłam, śliczności a 5zł sztuka (całe kosze mieli pełne bodziaków, nie wiem jak teraz) i niedrapki za 2 zł też polecam

Cytat:

Jeszcze tydzień i połowa ciąży
To samo napisałam właśnie w sms-ie do męża, bo do mnie dotarło właśnie, że już blisko połowa, masakra

Edytowane przez aerien83
Czas edycji: 2012-06-06 o 07:50
Stary 2012-06-06, 07:49   #3743
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
mój taki i 3kg na plusie jutro zaczynam 16 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01620.jpg (78,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-06-06, 07:53   #3744
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Zgrabniutki
Stary 2012-06-06, 07:56   #3745
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dobra,trzeba się zbierać.
Lecę do sklepu i zaraz do Was wracam
Stary 2012-06-06, 07:59   #3746
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Ja mam rano płaski brzuch a po południu robi mi się taki jakbym arbuza co najmniej połknęła. Ostatnio ważyłam się rano na czczo i przybyło mi nie cały 1 kg.
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-06-06, 08:04   #3747
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taki a w piątek kończę 13 tydzień

hej

Siusianie: ja też ciągle siusiam. Co najlepsze, w nocy budzę się punkt 4 rano i idę siku ;] oczywiście jeszcze pare razy w nocy sie zdarzy ale jednak zawsze o 4 wstaje

Omdlenia: miałam tak 2 razy jak było tak ciepło ... straszne uczucie... o sorry, pare dni temu co jechałam do szpitala sie umówić na wizyte to jak wracałam autobusem to już wogóle hardcore... stoje, stoje a tu nagle czuje jak mi sie słabo robi.... osunęłam się na rurce tej do trzymania, mroczki przed oczami, jakieś plamy, ciemno... siedziałam na podłodze i oddychałam. Wyobraźcie sobie NIKT nie zapytał czy nic mi nie jest, NIKT .. najważniejsze, że ☠☠☠☠a staruszki mają gdzie siedzieć a ☠☠☠☠a pod sklepem stoją godzine i ☠☠☠☠☠☠☠ą o dupie marynie a autobus stał w korku i nawet nie miałabym jak wyjść na powietrze ... to było straszne....

Wódka: my mamy Pana Tadeusza. Nemiroffa piłam i to chyba jedyna wódka jaką mogę przełknąć :P:P nie czuć jej praktycznie. Krupnik był na poprzednim weselu u mojej kuzynki i tak troszke narzekano..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:12   #3748
martaj9
Rozeznanie

Cytat:

To gratulacje! Opłacało się uczyc
Cytat:

To dobrze, że jest ok. Fajnie jak będziesz miec parkę
Cytat:

No no- gratulujęA brzuszek ma byc duży, a co!
Cytat:
No to gratulacje z dziennym wyprzedzeniem

Ja dziś zaczynam 16 tydzień
Jadę dzis do mojej stylistki brwi bo ostatnio strasznie się zapusciłam, ale mam grzywkę to nic nie było widac. Troche mam dziś rzeczy do załatwienia przed pracą więc pewnie na krótko sie z wami pożegnam

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:13   #3749
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Krupnik był na poprzednim weselu u mojej kuzynki i tak troszke narzekano..
A tam, wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi. My mieliśmy żołądkową gorzką de luxe.

Wczoraj wieczorem tak mnie naszło na pierogi, że mąż pobiegł do sklepu po takie z kapustą i grzybami (z mrożonek chyba tylko takie są bezpieczne, trudno trafić na dobre ruskie czy mięsne), i sobie na kolację z cebulką i smalczykiem zjedliśmy, mniam mniam Dzisiaj też kupię i niech leżą w zamrażarce

Co robicie na obiadek?
Ja wczoraj tylko rosół, to dziś kotlety drobiowe, ziemniaczki z koperkiem, mizeria

A teraz piję truskawkowy jogurt i myślę, że zaraz poogarniać w domku muszę.
Stary 2012-06-06, 08:16   #3750
madzius90
Zakorzenienie

Cześć Wszystkim

Pogoda śliczna od rana, a ja jestem nie do życia
Dobrze, że zaczyna się długi weekend, to może w końcu się wyśpie
Mam nadzieję, że dziś będzie spokojny dzień w biurze.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości