Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 06:59   #2371
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Dobry

Chyba będzie lepszy niż ostatnie 2 dni bo u nas słońce

Oliveira ja całe życie w krótkich śmigam, najdłuższe miałam przed ślubem - za łopatki to był mój rekord życiowy ale tydzień po ślubie już ściełam

Magdalena chciałam to samo napisać, u nas jak pojawiło się odparzenie, żadne maści apteczne nie pomogły, a mąka pupkę wygoiła w 2 dni i do tej pory jak jakieś zaczerwienienie to posmaruję mąką i na drugi dzień ani śladu czerwonego
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:03   #2372
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
dziewczyny tak niesamowicie pędzicie właśnie nadrobiłam.... tyle chciałam wam odpisać ale zapomniałam i w sumie nic w tym dziwnego, ostatnio krucho u mnie z zapamietywaniem

co do rozmiaru pieluch jesteśmy na etapie 4

Nie pamiętam czy pisałam wam że malutka ma tyłek odparzony już od 2 miesięcy mi się wydaje że to jest jakaś infekcja skóry a nie takie zwykłe odparzenie bo tak to przy wietrzeniu ciągłym, przy maści od pediatry chyba by juz przeszło nic pogadałam z babką w recepcji i wcisnęła nas do dermatologa na piatek mam nadziję że wszystko się wyjaśni i w końcu mała dostanie lek który pomoze a wczoraj miała jeszcze jakieś takie lekkie rozwolnienie absolutnie nie wiem od czego to sobie tego pupala doprawiła, cipuszka to jedna wielka rana aż mi sie płakać chce jak na to patrze jak zrobi kupala to płacze w niebogłosy zresztą nie ma się co dziwić a naprawdę dobrze dbam o higienę to nie pierwsze niemowle którym się zajmuje i nigdy czegoś takie nie widziałąm pomijając fakt że żaden dzieciaczek nie miał ze mna pupy odparzonej a moje własne ma
ojej mi tez pewnie chcialoby sie plakac na taki widok mam nadzieje, ze dermatolog bedzie kompetentny i uda sie w koncu malutka skutecznie wyleczyc z tego

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A może po prostu jest jeszcze za mały do niekapka ??

Mój jest od 9 mąca dopiero.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

A własnie na stronie było napisane że albo tel albo smsa odpisze/oddzwoni jak znajdzie czas...dlatego napisałam
aaa no chyba ze tak no to profesjonalistka z niej nie jest

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
własnie tez sie zastanawiam czy to nie jakaś podpucha ? ale ja to przewrazliwiona
jaka podpucha?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:04   #2373
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
łączę się w bólu, mój to samo
nie mam kompletnie na was czasu

ile wasze dzieciaki ważą, że jesteście na 4? mój miesiąc temu miał 8700, a jesteśmy wciąż na 3 i miejsca jeszcze sporo - zapinam tak, że widać tylko zwierzaka na brzuszku - mówię o Pampersach
My też jesteśmy już na 4 Pampersach, mały od 2 mcy w nich chodzi bo w 3 się przesikiwał, wystarczył jeden siurek i Piter był cały mokry. Dodam, że my raczej z wagi piórkowej - ok 7500g
Stary 2012-06-06, 07:04   #2374
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Mój 2 tyg temu ważył 8720, pampki 4 nosimy one od 7 kg niby ale mi się wydaję,ze to zależy od budowy maluszka.Mój ma bardzo masywne uda (po tż!!! ) takze 3 dawno juz go uciskały.Jak widziałam odciski to myk na większy rozmiar.
my tez 4 ze wzgledu na udziorki
Stary 2012-06-06, 07:06   #2375
princessskaa
Wtajemniczenie

Mała drzemie to i ja zamknę oko
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:06   #2376
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana

młoda od 7mej zasypia jak narazie ze skutkiem 0 nie wiem o ktorej wstala w nocy, bo z automatu jak zaczela plakac to hyc do wyra, cyc i spioch... ponowna pobudka - patrze ciemno, wiec lookam na zegarek a tam 3 wiec pewnie ok 1 ją do wyrka wziełam... potem jedzonko po 5, po 6 i teraz usypianko

u nas , jak u Oliv... slonko swieci, ale ziiimno

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:07   #2377
mol_aa
Zadomowienie

Wczoraj miałam dzień dobrych rad, obsiadła mnie babcia i 3 starsze siąsiadki. Oczywiście nie oby się bez pytań czemu mu nie dajesz tego czy owego, jak tłumaczyłam, że mały alergik to sąsiadki kwoki z pretensjami że głodzę dziecko (WTF co ma głodzenie do podawania pokarmów alergizujących???) ale muszę moją babiczkę pochwalić, bo stanęła za mną murem, że mam się nie śpieszyć z wprowadzaniem nowych rzeczy, bo szkoda męczyć małego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 07:09   #2378
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
hejka

dzisiaj przyjezdzaja moi rodzice, na chrzest - więc co najmniej do weekendu bedę tu zaglądać trochę rzadziej - nie wiem jak ja to przeżyję Goldi siostro na pewno uda Ci się mnie zdeklasować w rankingu Baha jestes trzecia, kolejna Princ

dzisiaj fryc, a ja dalej nie wiem co mam zrobić

u nas dzisiaj słonecznie, ale na razie zimno - w niedziele ma padać
ej no no dobra rodzicow to rozumiem, jakby to tescie byli to bym sie awanturowala dlaczego chcesz nas dla nich porzucic joke oczywiscie

wrzucisz fote potem z fryzurka?

u mnie od rana slonecznie i juz mam w cieniu 13st

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dobry

Chyba będzie lepszy niż ostatnie 2 dni bo u nas słońce

Oliveira ja całe życie w krótkich śmigam, najdłuższe miałam przed ślubem - za łopatki to był mój rekord życiowy ale tydzień po ślubie już ściełam

Magdalena chciałam to samo napisać, u nas jak pojawiło się odparzenie, żadne maści apteczne nie pomogły, a mąka pupkę wygoiła w 2 dni i do tej pory jak jakieś zaczerwienienie to posmaruję mąką i na drugi dzień ani śladu czerwonego
wyslalam Ci PW
Stary 2012-06-06, 07:10   #2379
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
my tez 4 ze wzgledu na udziorki

i my ze względu na udziorki... chociaz teraz tak mysle czy nadwrazliwa nie jestem, bo Wasze to ponad 8 kg ważą, a moja ponad 7 dowiem sie we wtorek dopiero, bo szczepienie nas wtedy czeka...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
jaka podpucha?

ze jakies fałszywe konto

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-06, 07:10   #2380
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj miałam dzień dobrych rad, obsiadła mnie babcia i 3 starsze siąsiadki. Oczywiście nie oby się bez pytań czemu mu nie dajesz tego czy owego, jak tłumaczyłam, że mały alergik to sąsiadki kwoki z pretensjami że głodzę dziecko (WTF co ma głodzenie do podawania pokarmów alergizujących???) ale muszę moją babiczkę pochwalić, bo stanęła za mną murem, że mam się nie śpieszyć z wprowadzaniem nowych rzeczy, bo szkoda męczyć małego
ooo to dobra babiczka, dobra
Stary 2012-06-06, 07:13   #2381
mol_aa
Zadomowienie

Mam pytanie czy któraś z Was ma maszynkę do lodów ???
Strasznie chce mi się jakiegoś sorbetu, ale dostępne w sklepach są przeważnie z produktów, które małego uczulają, więc postanowiłam kupić takową maszynkę. Możecie coś polecić??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 07:15   #2382
kasia_aa
Zadomowienie

witam sie ja juz po kawce
nie _wiem oby maluchowi szybko przeszło, trzymam kciuki!
u nas nocka ok, mały juz drzemie,bo wstal o 6.15, oczywiście obrócony na brzuchpewnie by pospał ale to mu przeszkadzało, obraca sie a potem krzyczy
u nas dzis tez świeci słonce, mam nadzieje ze bedzie jakoś ładniej dzis ale narazie zimno 12 st;/ w domu mi zimno nawet!
a tak apropo naszych zabiegów kosmetycznych to sie wam nie pochwaliłam jeszcze ze kupilam na gruponie kupon na depilcje laserową juz byłam na 2 zaiegach i powiem wam że noo widać juz róznice, sa placki że wloski wogole juz nie odrastają, a tak gdzie rosną jeszcze to zdecydowanie wolniej, puki co jestem zadowolona, zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Strasznie chce mi się jakiegoś sorbetu, ale dostępne w sklepach są przeważnie z produktów, które małego uczulają, więc postanowiłam kupić takową maszynkę. Możecie coś polecić??
hmm nic takiego nie posiadam ale musi byc fajne robic lody samemu w domu
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 07:16   #2383
goldika
Zakorzenienie

Dalia no co Ty Wariateczka przeciez sporo z nami pisala, dlaczego mialaby miec falszywe konto? i po co
Stary 2012-06-06, 07:19   #2384
ja_dalia
Wtajemniczenie

mol_aa klask i: dla babiczki

w ddtvn dzis- ćwiczenia dzięki którym wrócisz do wagi/sylwetki po ciąży

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Dalia no co Ty Wariateczka przeciez sporo z nami pisala, dlaczego mialaby miec falszywe konto? i po co

jak mowilam - ja juz mam psychoze

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-06, 07:19   #2385
mol_aa
Zadomowienie

Dalia moja bratowa jest w 38tygodniu, nie wiem na co jej lekarz czeka i tak miała mieć cc, więc 3 dni przed skończonym 39tyg nie powinny robić różnicy. Najgorsze jest podejście tego lekarza, bo jak stwierdził dziecko musi urodzić się duże dlatego on czeka do końca terminu
Stary 2012-06-06, 07:20   #2386
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
witam sie ja juz po kawce
nie _wiem oby maluchowi szybko przeszło, trzymam kciuki!
u nas nocka ok, mały juz drzemie,bo wstal o 6.15, oczywiście obrócony na brzuchpewnie by pospał ale to mu przeszkadzało, obraca sie a potem krzyczy
u nas dzis tez świeci słonce, mam nadzieje ze bedzie jakoś ładniej dzis ale narazie zimno 12 st;/ w domu mi zimno nawet!
a tak apropo naszych zabiegów kosmetycznych to sie wam nie pochwaliłam jeszcze ze kupilam na gruponie kupon na depilcje laserową juz byłam na 2 zaiegach i powiem wam że noo widać juz róznice, sa placki że wloski wogole juz nie odrastają, a tak gdzie rosną jeszcze to zdecydowanie wolniej, puki co jestem zadowolona, zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

hmm nic takiego nie posiadam ale musi byc fajne robic lody samemu w domu
ile taka przyjemnosc Cie kosztowala?
ja walcze z pasta cukrowo ale bezskutecznie

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
mol_aa klask i: dla babiczki

w ddtvn dzis- ćwiczenia dzięki którym wrócisz do wagi/sylwetki po ciąży

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

jak mowilam - ja juz mam psychoze
super, ale ja nie chce wrocic do wagi sprzed ciazy, ponad 70kg

haha mania przesladowania
Stary 2012-06-06, 07:23   #2387
mol_aa
Zadomowienie

Princ z tego co pamietam to Ty masz przedłużane rzęsy, jak często uzupełniasz??

Dalia ja to bym się cieszyła jakbym zatrzymała się na wadze sprzed ciązy, teraz mam 5 kg mniej niż przed ciążą i wyglądam jak "suchelec" (stwierdzenie mojego taty ) sama też się z tym źle czuję, bo poprostu czuję sie za chuda

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Goldi a pastę cukrową robisz sama czy kupujesz??
Stary 2012-06-06, 07:27   #2388
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Dalia moja bratowa jest w 38tygodniu, nie wiem na co jej lekarz czeka i tak miała mieć cc, więc 3 dni przed skończonym 39tyg nie powinny robić różnicy. Najgorsze jest podejście tego lekarza, bo jak stwierdził dziecko musi urodzić się duże dlatego on czeka do końca terminu
a nie moze zmienic lekarza? wiem, ze juz jest w szpitalu ale chodzi o dziecko.
Stary 2012-06-06, 07:29   #2389
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
ile taka przyjemnosc Cie kosztowala?
ja walcze z pasta cukrowo ale bezskutecznie
płaciłam 350 zł za jabky połroczny karnet, wazny do grudnia, a zabiegi co 4-6 tyg sie robi, na 2 partie ciala
bylam troche sceptycznie nastawiona;/ bo wiecie o tych gruponach to rozne rzeczy sie slyszy, a i gabinecik kosmetyczny taki sobie, ale ja juz od dłuższego czasu sie na to slinilam i stwierdzilam ze w takim wypadku jakby nie zadzialalo to niewiele strace

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 07:30   #2390
goldika
Zakorzenienie

Molaa paste kupilam :/ zamowilam paski fizelinowe moze z nimi pojdzie mi lepiej.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
płaciłam 350 zł za jabky połroczny karnet, wazny do grudnia, a zabiegi co 4-6 tyg sie robi, na 2 partie ciala
bylam troche sceptycznie nastawiona;/ bo wiecie o tych gruponach to rozne rzeczy sie slyszy, a i gabinecik kosmetyczny taki sobie, ale ja juz od dłuższego czasu sie na to slinilam i stwierdzilam ze w takim wypadku jakby nie zadzialalo to niewiele strace
to super
no ja raz kupilam bon do sklepu internetowego. I uzeralam sie z nim 1,5mca bo nie chcieli mi wyslac towaru. Musialam kilkakrotnie policja straszyc i dopiero wyslali.
Stary 2012-06-06, 07:40   #2391
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

dla mnie porazka- ja skontaktowałabym sie z innym lekarzem i opowiedziala sytuacje... nawet nie dopuszczam mysli ze ....esh... trzymam OGROMNE kciuki, by wszystko sie skonczylo dobrze.... a dziecko w 3 dni az tytle nie urosnie... co za lekarz

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Molaa paste kupilam :/ zamowilam paski fizelinowe moze z nimi pojdzie mi lepiej.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

to super
no ja raz kupilam bon do sklepu internetowego. I uzeralam sie z nim 1,5mca bo nie chcieli mi wyslac towaru. Musialam kilkakrotnie policja straszyc i dopiero wyslali.

ja klepie biede wiec czesto zamawiam na tego typu portalach i przyznam ze jedynie teraz, z tym tatuazem, jest problem... poza tym mialam np elektrosymulacje na uda, posladki i "boczki" za 44 zł zamiast 120 wziełam 2 zabiegi i teraz ide do tego samego studia na mikrodermabrazje i maseczke i masaz za 29 zł studio sprawdzone, polecane, wiec...

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-06, 08:01   #2392
mol_aa
Zadomowienie

Własnie dostalam esa od bratowej ze jest na porodówce przed cc w końcu

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Goldi pozniej Ci odp na pwbo mój brzydal sie obudzil i mleka sie domaga
Stary 2012-06-06, 08:01   #2393
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

nooooooooooo to trzymam kciuki !!!!! niechaj szybko z dzieciaczkiem do domku wracają

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-06-06, 08:05   #2394
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Goldi pozniej Ci odp na pwbo mój brzydal sie obudzil i mleka sie domaga
ufff jak dobrze, zaraz bedzie miec dzidziusia

ok poczekam cierpliwie
Stary 2012-06-06, 08:06   #2395
muffinka90
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Fifi rozwiazal jakis worek z dziecmi, kolejny maluch w drodze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:12   #2396
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
ja klepie biede wiec czesto zamawiam na tego typu portalach i przyznam ze jedynie teraz, z tym tatuazem, jest problem... poza tym mialam np elektrosymulacje na uda, posladki i "boczki" za 44 zł zamiast 120 wziełam 2 zabiegi i teraz ide do tego samego studia na mikrodermabrazje i maseczke i masaz za 29 zł studio sprawdzone, polecane, wiec...
nie zartuj te 3 rzeczy za 29 zł???? rewelacja!
Stary 2012-06-06, 08:14   #2397
ja_dalia
Wtajemniczenie

a gdzie reszta mam????

glam - zyjesz???

zmysłkobiety - a Wy jak tam ???

Basiula - jak młody ???

owieczko - jak samopoczucie????

i inne mamusie gdzie?????

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Fifi rozwiazal jakis worek z dziecmi, kolejny maluch w drodze

:Hej:

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
nie zartuj te 3 rzeczy za 29 zł???? rewelacja!

nom... a wszystko na twarz- zeby nie bylo sesesesessee

Daniel Fasolek w drodze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 08:22   #2398
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
maszynki nie mam, ale kupuje sorbety grycan, jadlam czarna porzeczke i mango
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:25   #2399
glamourous
Zakorzenienie

Dalia zyje aczkolwiek ledwo ledwo
Ja juz po prostu nie mam sily, od kilku dni w dzien ciqgle marudzenie na dwa glosy i fochy soni, w nocy pobudki co godzine jak nie lepiej
Wlasnie po raz pierwszy sie poryczalam przez te wstretne bachory... Do tej pory jakos dawalam rade ale kurcze 7 miesiecy bez ani chwilki odpoczynku, samotne wyjscia to moge policzyc na palcach 1 reki- raz do fryzjera, raz do gina na kontrole, raz do lekarza, raz na zakupy do biedronki
Nie radze sobie, chlopcy ostatnio nieznosni po prostu, zwlaszcza
Domi ik a mi sie juz cierpliwosc konczy
Stary 2012-06-06, 08:27   #2400
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
bdb sposób, ale akurat $$$ brak :/
ja bym takim sposobem musiała czasem kilka razy w tyg garnek kupować nowy
Namocz i spróbuj wyszorować, może ocet pomoże
Za firmę trzymam
A z Wariat. myślę podobnie jak Ty

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
moze sprobuj 36 B zazwsze mozesz odeslac jak bedzie zle
poszukam jeszcze w stacjonarnych sklepach, bo z tymi moimi mikro rodzynami może być ciężko zamawiać w ciemno

Oliveira79 udanej imprezki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości