|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
I przypomniałaś mi, że po 10-tym koniecznie do fryzjera muszę, bo wstyd ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no bezsens, siedzę tutaj wpatrzona w ten monitor a w domu bałagan aż się prosi o posprzątanie.
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Rośnie mój brzusio
Z dnia na dzień jest chyba większy i już nie da się go nie zauważyć Choc koleżanka mi powiedziała, że jak na końcówkę 4tego miesiąca mam mały brzuszek, bo ona w tym samym okresie miała dwa razy większy. No dobra, ale przecież każda ciąża jest inna ![]() Cytat:
![]() Super brzusio ![]()
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co zjeść
wczoraj cały dzień wymiotowałam co zjadłam, tylko jabłko sie przyjeło i dzisiaj mam wstręt do wszystkiego, a już mnie ssie...
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2012-06-06 o 08:22 |
|
|
|
#3755 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam zjeść śniadanko i troszkę mieszkanko ogarnąć, będę później
![]()
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole czesc dziewczynki!!!u mnie od rana kolowrotek bo sie okazalo ze wymieniamy kaloryfer wczoraj w nocy pekla rura jak ma jster konczyl prace wiec ogolnie byla akcja i psozlam spac chyba po 2eja po 7ej pobudka |
|
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym 5tym tygodniem to przesadziły trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się właśnie woda gotuje na Inkę
|
|||
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
No... przyczołgałam się jakoś z powrotem.Coraz wolniej chodzę a zawsze ze mnie taki choleryk był,że nawet jak szłam to biegłam
![]() Fajnie cieplutko się zrobiło na dworze,ludzie w krótkich rękawach a ja się naubierałam jak na zimę |
|
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja na sniadanie jem kaszke owocowa z babydream z rossmana-bardzo dobra a tansza o polowe od tych innych z bobovity i tez pelno witamin
![]() teraz zalecialo reklamą ale neistety od rana ostatnio jem tylko kaszke bo np na jajkla na twardo to mam odruch wymiotny od razu dziewczyny swedzi tez was brzuch bo mnie od dwoch dni to normalnie bardzo po bokach, na srodku wszedzie caly brzuszek na dole wiec chyba sie rozciaga---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
ja wczoraj zjadlam z wielkim apetyttem obiad a dzis jak na neigo spojrzalam w lodowce to od razu kierunek wc wiec juz go chyba dzis nie zjem a troch zostalo..czasem zaluje ze psa nie mamy bo sie tyle dobrego jedzenia i mieska marnuje ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() u nas narazie pogoda srednia zla jestem bo do lumpka nie pojade bo msuze siedziec w domu i czekac na hydraulika a nie wiadomo kiedy bedzie a mialam taki plan no
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-06-06 o 08:54 |
||
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
czesc koffane
u nas szaro buro i ponuro a mamy isc na zakupy pewnie autkiem pojedziemy pozatym od rana boli mnie glowa i musze kafke wypic ale pierwsze zakupy bo pewnie nie dojechalabym do sklepu wogole najadlam sie frytek na noc sosu czosnkowego opilam wody i doslownie co 1,5 h latalam na siusiu my dzis mamy rocznice slubu wiec trzeba kolacje przygotowac dla tz ktoras dala zdjecie brzusia slicznosci i jaki zgrbniutki
|
|
|
|
#3764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ja na swoim weselu miałam postawioną przed sobą butelkę po wódce z wodą mineralną, bo jak byśmy mieli tak z każdym wypić po kielichu to byśmy padli jako pierwsi. A głupio wciąż odmawiać swoim gościom. Tym bardziej, że ja nie lubię wódki, a jak piję alkohol to w małych ilościach, a mój TŻ w ogóle nie przepada za alkoholem. Niektórzy dziwili się, że tyle pijemy a nic nas nie rusza ![]() A jeśli chodzi o wódkę dla gości to my mieliśmy Finlandię. Chodząc po innych weselach zauważyłam, że niektórzy robią tak, że na początek dają lepszą wódkę, a potem jak już goście są podchmieleni to gorszą. W sumie wtedy to chyba i tak jest im wszystko jedno co piją, ważne żeby miało procenty, a dla pary młodej jakaś oszczędność. Cytat:
Cytat:
Oczywiście pewnie będę później jęczeć z bólu i zdychać przez jakiś czas, ale nie ja pierwsza. Powiem Wam, że bardziej obawiam się tego co będzie po porodzie, że będę taka padnięta, a tu trzeba będzie zająć się maluchem. Dziewczyny jak to jest malucha samemu się przewija czy robią to położne? Jak z myciem dzieciaczka? Cytat:
![]() Ja z kolei jak idę szybciej to czasem brakuje mi tchu i muszę zwolnić. A jeśli chodzi o załatwianie się to kilka razy w nocy - nie wiem może ma to być takie naturalne przystosowanie do późniejszego wstawania w nocy do malucha A w dzień to już nawet nie liczę.
|
||||
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
To ja córka marnotrawna ![]() Stęskniłam się za Wami jednak Jestem na 5 tomie sagi i chyba czas zrobić krótka przerwę w końcu. Nie obiecuję, że Was nadrobię,bo przez te parę dni to jednak duuużo napisałyście Ale chyba mnie jeszcze pamiętacie i moją sexy kicię?
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!
Mnie wczoraj wieczorem tak bolała głowa, że aż było mi niedobrze ![]() A do 22 musiałam siedzieć przy kompie, żeby pozamawiać jakieś duperele ![]() Póki się wykąpałam i ogarnęłam to położyłam się do łóżka prawie o 23, a zawsze o tej porze przekręcam się już na drugi boczek
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie doczekac urodzin nie moge (12 czerwca) tzn nie zebym chcaila miec juz trojke z przodu tak bardzo ale jestem ciekawa czy tz nie zapomni i czy dostane prezent
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
czarna
Sola1 w szpitalu położne kąpią dziecko i ubierają pierwszy raz po porodzie, potem już sama ubierasz i przewijasz |
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak jest gorąco to tylko piję i sikam, piję i sikam ![]() ![]() rano nie mam wcale, wieczorem po całym dniu za to jakiś wielki Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cześć dziewczyny wstałam wcześniej bo muszę zajść do pracy na chwilę |
||||
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
tej kapieli to ja sie najb boje.bo ubierac i przewijac to umiem raczej bo to robilam ale kapieli sie boje ze cos zrobie nie tak
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Gdzie Wy macie to słońce? U mnie nadal ponuro.Cytat:
I po cichu gratuluję parki ![]() Cytat:
![]() Spory ![]()
|
|
#3776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja mam już wytłumaczenie, dlaczego nie będę pić alkoholu w ogóle także luzik będę nadrabiać soczkami z resztą wszyscy goście wiedzą, że jestem w ciąży także chyba nikt namawiać mnie nie będzie ![]() Cytat:
Cytat:
za to, że się nie odzywasz |
|||
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej robić to na poczatku z TŻ, chociaz my mamy taki rytuał, że do tej pory obydwoje kapiemy małego ![]() aerien83 ja kocham pochłaniać książki, ale na studiach jakoś nie było czasu, bo się czytało rzeczy na zajęcia, a jak się maly urodził to do magisterki, a potem czasu nie miałam i tak naprawdę zaczytałam się pierwszy raz od 2 lat na szczęście TŻ zajął się troszkę małym
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
musso piekny brzuszek
mam podobny jak zaloze obcisle rzeczy to faktycznie widac juz spory ale jak luzn iejsze to nci nei widac ale coi tam jeszcze sie nachodze z wielkim brzusiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

I przypomniałaś mi, że po 10-tym koniecznie do fryzjera muszę, bo wstyd 

i już nie da się go nie zauważyć 
wczoraj cały dzień wymiotowałam co zjadłam, tylko jabłko sie przyjeło i dzisiaj mam wstręt do wszystkiego, a już mnie ssie...
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

i podetnę, bo już przydługie są. I może poczuję się wreszcie jak człowiek 

a wieśniarze się dom utrzymywało i ogrzewało za free jeszcze za wynajem płaciliśmy jej AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!

za to, że się nie odzywasz