|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jeszcze tydzień i możesz rodzić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny wy też miałyście i biocenozę pochwy (z posiewem) i GBS? w posiewie paciorkowce nie wyjdą? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ja mogłam pic i piłam Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-06 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj w nocy słyszałam to pstykanie w brzuszku o którym phdwao mówiła,dziwne uczucie ![]() ![]() ![]() [QUOTE=pumas;34537328] Witam was w 37 tygodniu ![]() QUOTE] ![]() ![]() dosłownie trzy małe łyki wody tylko tyle mi położna pozwoliła. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() prince ale masz przeboje,ale już niedługo Rozalka będzie z Wami ![]() a kg olej to ja mam 16+ mało jem bo kiepsko z apetytem ale puchne i woda mi sie zatrzymuje,co zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zadomowienie
|
o to chyba mnie telepatycznie tutaj ściągnęłaś
![]() ![]() z tego co mówisz to też masz już sporo... ja trzymam nogi na krzyż i czekam na sierpień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Wtajemniczenie
|
czekaj czekaj ![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-06 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Wtajemniczenie
|
ważne pytanie:
która z Was ma przewijak z Ikei??? wiem, że któraś kiedyś wklejała foto, ale już nie pamiętam która ![]() a potrzebuję koniecznie wymiary wewnętrzne tej górnej części, bo nie wiem czy się przewijak taki na łóżeczko w to zmieści??? czekam na odpowiedź ![]() ![]()
#2497 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja kosmetyków nie muszę mieć,tylko pampersy i chusteczki nawilżane. Ręcznik wezmę w razie "w" . Cytat:
![]() ![]() Kamilka oby udało się szybko zwalczyć te wstrętne bakterie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Hej. Spać mi nie dają od rana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mi było wolno tylko siedzieć i się nie ruszać ![]() szybciutko ogarnęliście temat zakupów wyprawkowych ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez cynamonowy_deser Czas edycji: 2012-06-06 o 08:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Nie strasz ![]() ![]() Mi pozwolili Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciastek pomyśl sobie, że za 3 tygodnie przytulisz Rozalkę ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() zaraz zbieram sie do poloznej, ale widze ze za oknem chlodno wiec musze sie jakos ubrac ![]() trzymam kciuki za pozostałe wizyty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale Tobie zazdroszcze ze juz niedlugo bedziesz tuliła swoją córeczke ![]() teraz to juz na bank nie przemęczaj sie ze sprzątaniem po remoncie, popros kogos do pomocy ![]() ![]()
![]() |
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taką malusieńką rubryczkę Inne badania i tam mam 3 wpisane i już się nie mieści...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj Was nadrabiałam i potem cytowałam i byłam w trakcie pisania ze 3 razy, i za każdym ktoś/ coś mi przeszkadzało ![]() Karolina wgryzam się w temat pieluszek, czytam wątek na wizazu, ale nadal jestem ciemna ![]() http://chusty.opole.pl/?p=266 |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nie wiele da Ci moja odpowiedż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Prince czyli to już tuż tuż...
![]() Soleilka a jak czujesz te skurcze przepowiadające? Jako ból brzucha taki jak na @? Czy bardziej jest to skurcz/ twardnienie? Fajnie, że zrobił Ci usg ![]() Aga trzymam kciuki, już pewnie jesteś po ![]() nie, nic a nic ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Dzis śniła mi się moja córeczka. Miała czarne długie włosy, a niby była tuż po urodzeniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj wieczorem znowu bolała mnie góra brzucha aż do pępka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam ból jak na @ z bólem pachwin trwający chwilę, minutę, kilka. Ktoś wie co to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Linka może szyjka Ci się skraca i dlatego tak boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja już po wizycie i teraz uwaga, bo będę szokować ![]() Szyjka mi się znowu skróciła, na zewnątrz ma już tylko 1cm, z czego gin nie był do końca zadowolony. No ale jeszcze jest zamknięta. Te dziwne skrzepy śluzu co mi wylatywały to gin też stwierdził, że to najprawdopodobniej czop już się odrywa. I jak to stwierdził - z jego doświadczenia wynika, że porodów przedwczesnych nie zawsze należy blokować na siłę, bo zwykle są ku temu powody, że dziecko chce wcześniej przyjść na świat. Zwykle też wtedy samo się broni przed komplikacjami szybciej dojrzewając, ale to musimy sprawdzić na USG. Więc mam zaciskać nogi jeszcze do wtorku, wtedy gin zrobi mi USG, pomierzy wszystko dokładnie (łącznie z szyjką) i będzie wyrokował, co dalej. Jeśli mała będzie ważyła już minimum 2500g odstawia mi wszystko i być może już kładzie do szpitala, żebym czekała na akcję. Jak będzie inaczej, to będziemy myśleć, ale obawiam się, że tak czy inaczej szpital może mnie nie ominąć. Gdyby mi wody odeszły przed wtorkiem mam natychmiast jechać do szpitala, i wtedy scenariusz będzie prawdopodobnie taki, że jeszcze nie urodzę, tylko ciążę będą jeszcze podtrzymywać 3-4 dni, podadzą mi steryd na rozwinięcie płucek małej i po tym czasie pewnie urodzę. Tak podsumowując, jak to mój gin stwierdził, ja do terminu to raczej na pewno nie donoszę ![]() Dzisiaj jeszcze wieczorem jadę KTG zrobić
#2514 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pamiętacie jak Wam pisałam ,ze mam jakąś bakterie w moczu (po zrobieniu posiewu) teraz przeglądam mój wypis a tam jest napisane : "W warunkach tlenowych wyhodowano : Streptococcus agalactiae wrażliwe na : Penicylina,Erytromycyna,K lindamycyna,Nitrofurantoi na.
Czy to oznacza,że jestem nosicielką tego GBS? Czy może GBS z pochwy to coś innego?
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Wtajemniczenie
|
Aguś jestem w szoku
![]()
#2517 |
Zadomowienie
|
staram się trzymać, żeby małej nie dostarczać niepotrzebnie stresów, ale codziennie mi się śni że idę do szpitala :kwaśny: i jestem taka zmieszana... bo dla szyjki lepiej było by leżeć, a dla nerek chodzić. Ze względu że mam jeszcze w szyjce 5 mm "zapasu" postanowiłam chodzić, bo kolejnej kolki nerkowej ona nie przetrzyma, więc robię wszystko żeby te zastoje stopnowo mi z tych nerek schodziły. Zaś już nie mogę patrzeć na wodę, od jej picia już mi się robi niedobrze i dolewam do niej różnych soków żeby oszukac umysł
![]() na szczęście teraz czuję się dobrze i oby tak zostało teraz mam obawę bo każda moja poważna wizyta w szpitalu (były juz 3) ma miejsce dzień przed dalszym wyjazdem mojego męża, a teraz w poniedziałek musi jechać na pogrzeb dziadka do Krakowa i ja już mam głupie myśli, że się coś będzie ze mną działo ![]() staram się myśleć pozytywnie tylko nie zawsze mi się udaje |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My na tych targach jeźziliśmy Teutonią i tez prowadził się, jak to określił mąż "jak mercedes" ale cena podobna i też niezbyt mi sie podobał ![]() ![]() Gratulejszyn ![]() Kciuki za winiki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kilogramy spadną po porodzie, nie martw się tym ![]() gratulacje ![]() nie mogłam nic pić ![]() mi też zabronili chodzić, ruch spala cukier i wynik może wyjść fałszywy Cytat:
![]() ![]() zdobycze rewelacja ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mieszkam juz u rodziców i niestety nie moge miec ciągłego internetu, ale będe do Was zaglądać. U mnie jest ok. wczoraj byłam u lekarza, zmierzył mi szyjke-jest zamknięta i dluga ![]() Na uczelni tez jest w miare spoko, muszę napisac jeszcze tylko jedną pracę, zaliczyć jedno kolokwium i czekam jeszcze na wyniki z ostatniegio egzaminu ale jestem dobrej mysli. Miałam w tym tyg prac ubranka dla maluszka ale jest taka brzydka pogoda że narazie sobie odpuściłam. Może w nast tyg będzie słonecznie to wtedy na dwór bym wywiesiła. \Lece zobaczyć co tam u Was i spadam bo juz mi neiwygodnie siedzie c przed kompem
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.