Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 08:00   #2491
modnisia86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. O 20 wróciłam od gina Taka głodna byłam, że masakra.
No to już mówię co u mnie Szyjka baaardzo krótka, ale zamknięta. Te bolesne skurcze, to u mnie przepowiadające Mam się nie przejmować nimi póki co i je kontrolować. Przytyłam kilogram w tydzień
Synek został synkiem Łożysko ma II stopień, wód płodowych mam bardzo mało, mieszczą się w tej dolnej normie i gin powiedział że mogłabym już rodzić Maluszek ma malutką główkę, ale niby mieści się w normie, więc mam się nie martwić. No i wg usg najbliższy termin porodu to 26 czerwca
Aaaa i gin powiedział, że jak urodzę dziewczynkę to mi stawia wódkę, bo na 200% widzi chłopaka I powiedział, że jak będzie chłopak to ja mu za to wódkę kupuję Cwany

No, to się pochwaliłam, że mi niespodziewanie usg zrobili

Pisałam z Ciastkiem, miała się pojawić wieczorkiem
cieszę się że miałaś w końcu to usg na pewno miła to dla ciebie niespodzianka była. A poród już tuż tuż

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Skutki równoczesnego brania udziału w licytacjach podobnych przedmiotów:
http://allegro.pl/mata-dla-niemowlaka-i2370202331.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-niemowl...371963279.html
Jedno dostałam pocztą, a po drugie wysłałam dzisiaj tż. Już odebrał i oczywiście obejrzał tylko przez folię, ale uważa, że to dobry zakup, co mogę uznać za wielki sukces, bo jego zdaniem większość moich zakupów jest niepotrzebna.

Z tego typu gadżetów zamierzam jeszcze kupić leżaczek, ale najlepiej używany z odbiorem osobistym. Czy da się go spakować do małej paczki?
udało ci się a ceny naprawdę fajne
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!
Witamy z Jankiem w 34 tygodniu

Coś nie możemy już spać

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

agunia kciuki za wizyte!
gratuluje 34 tygodnia
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej laski, kurde ale sie steskniłam , a ile miałam nadrabiania

Dziekuje za kciuki za wizyte, i za wszystko inne
gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni!

Tak jak soleilka pisąła gin mowil ze za 3 tyg sie szykujemy juz

Jesli chodiz o wizyte to szyjka ok, wynik z posiewu z szyjki (ta cała biocenoza czy co to) przyszedł mi z bardzo licznymi bakteriami grzyba i gin mi dał antybiotyk. UWAGA przytyłam 3 kilo w 2 tyg!!!!!! masakra mam juz 17 na plusie
sprawdzal mi obrzeki i powiedział ze mam troche takie ciało obrzekniete wiec tez pewnie to woda. I ten moj zylak nie ładnie wyglada a do tego jak dotykam to mnie boli

Musze sie juz zaczac pakowac do szpitala i kupic reszte rzeczy bo tak blisko juz....

no i jeszcze jesli chodzi o pokoj to zrobiony jest ale zanim karnisz wstawie firanke kupie POSPRZATAm i w ogole to tez minie wiec zdj wstawie pozniej, narazie moge pwoeidziec ze mi sie bardzo pdooba i wkoncu jest taki weselszy!!!!!!! A na neta wczoraj nie weszłam bo kolo 22 dopiero pojechali chlopaki a potem tzreba bylo ogarnąc i bylam padnięta

woooow !!!!

naszego pokoju ale to tylko jedna sciana. reszta we fiolecie. Mialam do tej pory ponury pokoj chcialam go rozweselic

zostało ci jeszcze trzy tygodnie musisz się streszczać a infekcje wyleczysz szybko tym nie ma co się przejmować
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witam was w 37 tygodniu
jeszcze tydzień i możesz rodzić
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:07   #2492
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
za 2 tyg mam isc do niego i bede miala jakis posiew na GBS (to to co mówiliscie??) i wtedy pewnie dokladną date sobie wybierzemy.
Ciąze juz bede miala donoszona za 3 tygodnie dlatego gin mwoil bym te 3 jeszcze wytrzymała.

Luteine mi odstawił, i magnez tez, i przyznam ze tylko odstawiłam a wczoraj cąły dzien mialam boelsne skurcz ei byla lipa bo bolało czasem sie az wyprostowac niemogłam a tu niebylo sie gdzie polozyc i cały dzien spedziłam w kuchni chlopaki robili pokoj a pokoj drugi zwalony , z psem i wiadomo kim na czele i zamkniety.
Do tego musialam jeszcze chodzic do sklepu bo czegos wiecznie brakowało no i tak mi dzien zleciał masakra jakas. Pozniej sie okazało ze facet zamist dac nam panele na zas to dał 2 sztuki za mało!!!!!!!!i musielismy do innego miasta gnac z tztem po te 2 sztuki!!!!!!! nie poejchalismy tam gdzie kupowalismy tylko troche blizej ale dobralismy niemalze idealnie. Na szczescie to jest juz pod sciana po cienkim pasku tylko. A i tak sie nic a nic nie rozni

Jesli chodiz o wizyte to szyjka ok, wynik z posiewu z szyjki (ta cała biocenoza czy co to) przyszedł mi z bardzo licznymi bakteriami grzyba i gin mi dał antybiotyk. UWAGA przytyłam 3 kilo w 2 tyg!!!!!! masakra mam juz 17 na plusie
sprawdzal mi obrzeki i powiedział ze mam troche takie ciało obrzekniete wiec tez pewnie to woda. I ten moj zylak nie ładnie wyglada a do tego jak dotykam to mnie boli

Musze sie juz zaczac pakowac do szpitala i kupic reszte rzeczy bo tak blisko juz....
a kg się nie martw, szybko schudniesz a bakterie też szybko wytępisz

dziewczyny wy też miałyście i biocenozę pochwy (z posiewem) i GBS? w posiewie paciorkowce nie wyjdą?

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Witam was w 37 tygodniu

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
dziewcczyny pilyscie wode po wypiciu glukozy?
ja mogłam pic i piłam

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-06 o 08:13
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:19   #2493
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry
dzisiaj w nocy słyszałam to pstykanie w brzuszku o którym phdwao mówiła,dziwne uczucie
Cytat:
Hej!

Coś nie możemy już spać
gratulacje !!!
[QUOTE=pumas;34537328]
Witam was w 37 tygodniu
QUOTE]
gratuluje!
Cytat:
gratuluje 37 tyg!dziewcczyny pilyscie wode po wypiciu glukozy?
dosłownie trzy małe łyki wody tylko tyle mi położna pozwoliła.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć mamusie
pochwalę się kilkoma moimi zdobyczami w załączniku
1. leżaczek-bujaczek
2. karuzelę do łóżeczka
3. łóżeczko
4. fotelik samochodowy z bazą isofix
5. wózek - na żywo kolor jest o wiele ładniejszy, ale wstawię fotkę jak już będę go mieć w domu
świetne zakupykaruzela super,też się rozglądam nie mogę sie zdecydować którą wybrać
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

dziewczyny wy też miałyście i biocenozę pochwy (z posiewem) i GBS, w biocenozie paciorkowce nie wyjdą?
ja miałam nic nie wyszło.

prince ale masz przeboje,ale już niedługo Rozalka będzie z Wami
a kg olej to ja mam 16+ mało jem bo kiepsko z apetytem ale puchne i woda mi sie zatrzymuje,co zrobić
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:20   #2494
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
o to chyba mnie telepatycznie tutaj ściągnęłaś ale miło że ktoś o mnie myśli
z tego co mówisz to też masz już sporo... ja trzymam nogi na krzyż i czekam na sierpień w końcu mamy rodzić razem hihi

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:24   #2495
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja miałam nic nie wyszło.

czekaj czekaj a miałaś i posiew i GBS ? ( GBS to badanie tylko na obecność paciorkowca z pochwy i odbytu) czy tylko GBS? bo to są inne badania i teraz nie wiem czy wystarczy że zrobiłam sam posiew(w którym wychodzi cała flora bakt.pochwy) czy powinnam iść drugi raz na samo GBS

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-06 o 08:25
Stary 2012-06-06, 08:34   #2496
karolka110
Wtajemniczenie

ważne pytanie:
która z Was ma przewijak z Ikei???
wiem, że któraś kiedyś wklejała foto, ale już nie pamiętam która
a potrzebuję koniecznie wymiary wewnętrzne tej górnej części, bo nie wiem czy się przewijak taki na łóżeczko w to zmieści???
czekam na odpowiedź
Stary 2012-06-06, 08:34   #2497
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z zakupów
Jestem trochę spokojniejsza, bo kupiliśmy resztę wyposażenia apteczki Leonka (paracetamol w czopkach, octenisept, sól morską, kropelki na kolkę), pampki do szpitala no i przede wszystkim brykę
Jechaliśmy z zamiarem kupienia innego wózka, ale okazało się, że jest w kiepskim stanie Choć kolorki nam się bardzo podobały. I wybraliśmy ten, który jest na zdjęciach. 3 w 1. Fotelika nie potrzebujemy, ale uznaliśmy, ze posłuży jako nosidełko i będziemy go wozić z bagażniku i wpinać do stelaża, a zrezygnujemy z zakupu adapterów do Maxi Cosi. W zestawie jest jeszcze torba, pokrowce i śpiworek do spacerówki. Wolelibyśmy uniknąć tego wzoru w kółka, ale wózeczek jest na prawdę w dobrym stanie i to zdecydowało. Jest z 2010 r., ale widać, że był mało używany.
Ja nie mam jeszcze Patrysiowej apteczki przygotowanej . A wózeczek super wygląda,nie powiedziałabym że jest z 2010 r.

Cytat:
z dobrych wieści to zaczęłam dziś 36 tydz

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mamusie chciałam się Was poradzić jakie macie doświadczenie/ informacje od położnych/lekarzy/znajomych mam, które urodziły odnośnie przygotowania krocza do porodu.

Jestem w 34 tc i chciałabym zrobić wszystko żeby uelastycznić krocze. Mogę posłużyć się info z netu ale w zasadzie każdy pisze co innego a nie chciałabym sobie zaszkodzić. Położna mówiła mi jedynie o masażu krocza.

1. Ile tygodni przed planowanym tp można rozpocząć masaż krocza z użyciem oliwki? Czy mogę go rozpocząć już teraz czyli 1,5 miesiąca przed porodem?

2. Blue wspomniała o okładach z kawy. W jakim czasie można rozpocząć takie okłady? Pomyślałam o moczeniu podpaski w naparze z kawy (może być to kawa rozpuszczalna?)

3. Proszę jeszcze o informację dotyczące picia naparu z liści malin i przyjmowania wiesiołka, które to zabiegi mają przyspieszyć poród. Czy ich wzajemne stosowanie nie wyklucza się? W jakim czasie przed porodem należy to stosować?

Są na wątku mamusie na etapie 36 - 37 tc czy Wy stosujecie, którąś z ww metod?
Ja przyznam szczerze,że jeszcze nic nie robiłam w tym kierunku. Ale spróbuje pomysłu Pumci z kawą

Cytat:
Hej. O 20 wróciłam od gina Taka głodna byłam, że masakra.
No to już mówię co u mnie Szyjka baaardzo krótka, ale zamknięta. Te bolesne skurcze, to u mnie przepowiadające Mam się nie przejmować nimi póki co i je kontrolować. Przytyłam kilogram w tydzień
Synek został synkiem Łożysko ma II stopień, wód płodowych mam bardzo mało, mieszczą się w tej dolnej normie i gin powiedział że mogłabym już rodzić Maluszek ma malutką główkę, ale niby mieści się w normie, więc mam się nie martwić. No i wg usg najbliższy termin porodu to 26 czerwca
Aaaa i gin powiedział, że jak urodzę dziewczynkę to mi stawia wódkę, bo na 200% widzi chłopaka I powiedział, że jak będzie chłopak to ja mu za to wódkę kupuję Cwany

No, to się pochwaliłam, że mi niespodziewanie usg zrobili

Pisałam z Ciastkiem, miała się pojawić wieczorkiem
No to Karolina żeby nie było tak że urodzisz w czerwcu

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Trzeba by chyba pójść się ogolić, bo jutro wizyta u gina. Nie wiem czy jeszcze zajrzę więc proszę o kciuki
Aguś trzymam mocno kciuki

Cytat:
Hej!

Cytat:

Witam was w 37 tygodniu

Planuję w końcu wyjść na dłużej z domu, bo jeden dzień w 4 ścianach dał mi popalić.

Zdecydowałam, że rzeczy maluszka zabierze mój chłopak do szpitala, ja nie będę tego targać, bo naprawdę się nie pomieszczę. Szpital wprawdzie zapewnia prawie wszystko, ale jednak wolę mieć swoje ciuchy. Nie wiem tylko co z ręcznikiem i kosmetykami - macie jakieś doświadczenia ? Wiem, że muszę mieć chusteczki nawilżane, pampersy, ale nic więcej nie słyszałam.

Ja kosmetyków nie muszę mieć,tylko pampersy i chusteczki nawilżane. Ręcznik wezmę w razie "w" .

Cytat:
cześć mamusie

wróciłam

już się trochę lepiej czuję, w sumie to małż mnie postawił na nogi (kochany jest)

nastraszona w szpitalu wczesnym porodem który może się zacząc w kazdej chwili w tydzień z mężem zorganizowałam całą wyprawkę i nawet udało się większość rzeczy kupić w atrakcyjnych cenach, także mam już WSZYSTKO. Czekamy jeszcze na zamówiony wózek Tako Captiva w beżu. Boję się jak nie wiem

spróbuję was nadrobić ale mam ponad 80 str
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i anna za Twoją glukozę

1. leżaczek-bujaczek
2. karuzelę do łóżeczka
3. łóżeczko
5. wózek - na żywo kolor jest o wiele ładniejszy, ale wstawię fotkę jak już będę go mieć w domu
Captiva

Kamilka oby udało się szybko zwalczyć te wstrętne bakterie

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:37   #2498
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Spać mi nie dają od rana Ale głodna jestem wczoraj oprócz śniadania zjadłam tylko 2 naleśniki...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:41   #2499
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Hej!

Coś nie możemy już spać

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

agunia kciuki za wizyte!

Cytat:
hej laski, kurde ale sie steskniłam , a ile miałam nadrabiania

Dziekuje za kciuki za wizyte, i za wszystko inne
gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni!

za 2 tyg mam isc do niego i bede miala jakis posiew na GBS (to to co mówiliscie??) i wtedy pewnie dokladną date sobie wybierzemy.
Ciąze juz bede miala donoszona za 3 tygodnie dlatego gin mwoil bym te 3 jeszcze wytrzymała.

Luteine mi odstawił, i magnez tez, i przyznam ze tylko odstawiłam a wczoraj cąły dzien mialam boelsne skurcz ei byla lipa bo bolało czasem sie az wyprostowac niemogłam a tu niebylo sie gdzie polozyc i cały dzien spedziłam w kuchni chlopaki robili pokoj a pokoj drugi zwalony , z psem i wiadomo kim na czele i zamkniety.
Do tego musialam jeszcze chodzic do sklepu bo czegos wiecznie brakowało no i tak mi dzien zleciał masakra jakas. Pozniej sie okazało ze facet zamist dac nam panele na zas to dał 2 sztuki za mało!!!!!!!!i musielismy do innego miasta gnac z tztem po te 2 sztuki!!!!!!! nie poejchalismy tam gdzie kupowalismy tylko troche blizej ale dobralismy niemalze idealnie. Na szczescie to jest juz pod sciana po cienkim pasku tylko. A i tak sie nic a nic nie rozni

no i jeszcze jesli chodzi o pokoj to zrobiony jest ale zanim karnisz wstawie firanke kupie POSPRZATAm i w ogole to tez minie wiec zdj wstawie pozniej, narazie moge pwoeidziec ze mi sie bardzo pdooba i wkoncu jest taki weselszy!!!!!!! A na neta wczoraj nie weszłam bo kolo 22 dopiero pojechali chlopaki a potem tzreba bylo ogarnąc i bylam padnięta

woooow !!!!

naszego pokoju ale to tylko jedna sciana. reszta we fiolecie. Mialam do tej pory ponury pokoj chcialam go rozweselic

Zazdroszczę za 3 tygodnie będziesz już po wszystkim

Cytat:
Agunia, kciuki za wizytę ! Czekam na relację.
Prince, Ty to jak zwykle masz przeboje. Wynikami się nie przejmuj, wszystko jest do wyleczenia. Teraz skup się na przygotowaniu do porodu, do szpitala itd. GBS to ten wymaz z odbytu i pochwy. Ale on jest istotny przy porodzie SN, nie CC. A kilogramy szybko zlecą, no worries

Witam was w 37 tygodniu

Planuję w końcu wyjść na dłużej z domu, bo jeden dzień w 4 ścianach dał mi popalić.

Zdecydowałam, że rzeczy maluszka zabierze mój chłopak do szpitala, ja nie będę tego targać, bo naprawdę się nie pomieszczę. Szpital wprawdzie zapewnia prawie wszystko, ale jednak wolę mieć swoje ciuchy. Nie wiem tylko co z ręcznikiem i kosmetykami - macie jakieś doświadczenia ? Wiem, że muszę mieć chusteczki nawilżane, pampersy, ale nic więcej nie słyszałam.
Czyli możesz odliczać dni do porodu

Cytat:
mi było wolno tylko siedzieć i się nie ruszać

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
szybciutko ogarnęliście temat zakupów wyprawkowych

Cytat:
czekaj czekaj a miałaś i posiew i GBS ? ( GBS to badanie tylko na obecność paciorkowca z pochwy i odbytu) czy tylko GBS? bo to są inne badania i teraz nie wiem czy wystarczy że zrobiłam sam posiew(w którym wychodzi cała flora bakt.pochwy) czy powinnam iść drugi raz na samo GBS
Też nie wiem czy to są dwa odrębne badania. Za tydzień gin mi zrobi wymazy to popytam. Ale na logikę to materiał z pochwy i szyjki powinien być przebadany i na gbs i na inne bakterie/grzyby. Najwyżej w labie trza będzie za to wszystko zapłacić odrębnie. W karcie ciąży mam taką rubrykę jak czystość pochwy, nie ma wzmianki o gbs.

Edytowane przez cynamonowy_deser
Czas edycji: 2012-06-06 o 08:44
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:46   #2500
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Super ze jednak zrobili Ci USG. 26 to juz nie długo
Nie strasz
Cytat:

Witam was w 37 tygodniu

Cytat:
dziewcczyny pilyscie wode po wypiciu glukozy?
Mi pozwolili
Cytat:

1. leżaczek-bujaczek
2. karuzelę do łóżeczka
3. łóżeczko
Super zakupy
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
cieszę się że miałaś w końcu to usg na pewno miła to dla ciebie niespodzianka była. A poród już tuż tuż
Ja tam jeszcze nie chcę rodzić Boję się...
Cytat:
dziewczyny wy też miałyście i biocenozę pochwy (z posiewem) i GBS? w posiewie paciorkowce nie wyjdą?
Ja mam póki co tylko skierowanie na biocenozę
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
No to Karolina żeby nie było tak że urodzisz w czerwcu
, mam wrażenie że przenoszę

Ciastek
pomyśl sobie, że za 3 tygodnie przytulisz Rozalkę

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

Też nie wiem czy to są dwa odrębne badania. Za tydzień gin mi zrobi wymazy to popytam. Ale na logikę to materiał z pochwy i szyjki powinien być przebadany i na gbs i na inne bakterie/grzyby. Najwyżej w labie trza będzie za to wszystko zapłacić odrębnie. W karcie ciąży mam taką rubrykę jak czystość pochwy, nie ma wzmianki o gbs.
Ja nawet takiej rubryki nie mam

Bloguję
Stary 2012-06-06, 08:51   #2501
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
kremy do pupy stosuje sie gdy juz jest odparzenie, chyba to wam nie grozi w szpitalu a myc chyba beda polozne, bo tez nie wiadomo jakie maja zwyczaje, czy wogole myją

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

nie mozesz sie ruszac kochana, siedze!
siedze siedze nogi mam jak z waty
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:53   #2502
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nawet takiej rubryki nie mam
ja mam rożne rubryki i mało która wypełniona a badania takie miałam zresztą te które są wypełnione i tak są nieczytelne bez sensu takie wypełnianie
Stary 2012-06-06, 08:54   #2503
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

zaraz zbieram sie do poloznej, ale widze ze za oknem chlodno wiec musze sie jakos ubrac

trzymam kciuki za pozostałe wizyty

Cytat:
Hej!

Cytat:

obys szybko zwalczyła tego grzyba
ale Tobie zazdroszcze ze juz niedlugo bedziesz tuliła swoją córeczke

teraz to juz na bank nie przemęczaj sie ze sprzątaniem po remoncie, popros kogos do pomocy

Cytat:
Witam was w 37 tygodniu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 08:55   #2504
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja się popytam gin czy to wystarczy, zresztą zobaczymy co mi wyjdzie z tego posiewu tylko czeka się na to 7 dni roboczych więc nie będę mieć wyników na wizycie
Stary 2012-06-06, 08:55   #2505
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam rożne rubryki i mało która wypełniona a badania takie miałam zresztą te które są wypełnione i tak są nieczytelne bez sensu takie wypełnianie
Ja mam taką malusieńką rubryczkę Inne badania i tam mam 3 wpisane i już się nie mieści...

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 08:57   #2506
Linka25
Zakorzenienie

hej
wczoraj Was nadrabiałam i potem cytowałam i byłam w trakcie pisania ze 3 razy, i za każdym ktoś/ coś mi przeszkadzało

Karolina wgryzam się w temat pieluszek, czytam wątek na wizazu, ale nadal jestem ciemna Skomplikowane to wszystko. Chyba pokieruję się tym co napisała tu pewna dziewczyna:
http://chusty.opole.pl/?p=266
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:02   #2507
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde aż musiałam poszukać wyników bo się w tym zamotałam,w kacie mam wpisane crp-ujemny,nie wyh.Stept.agala, a na wynikachposiew tlenowy wymazu odbytu i posiew tlenowy wymazu z pochwy,na skierowaniu miałam zaznaczone w kierunku gbs.
Chyba nie wiele da Ci moja odpowiedż ja sie gubiue w tych wynikach
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:20   #2508
Linka25
Zakorzenienie

Prince czyli to już tuż tuż...

Soleilka a jak czujesz te skurcze przepowiadające? Jako ból brzucha taki jak na @? Czy bardziej jest to skurcz/ twardnienie? Fajnie, że zrobił Ci usg

Aga trzymam kciuki, już pewnie jesteś po

Cytat:
nie, nic a nic

Cytat:
u nas w szpitalu też dają ciuszki. Można mieć swoje ale właśnie bardzo często giną....
a co do zakupów to musiałam się zmobilizować bo byłam daleko w lesie, a ze mna teraz różnie może być, więc wolę żeby małż już przynajmniej zakupami się nie martwił. Zostało mi jeszcze tylko wszystko poprać
jak się trzymasz w ogóle?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Dzis śniła mi się moja córeczka. Miała czarne długie włosy, a niby była tuż po urodzeniu Była taka milutka w dotyku..... I mówiła! Głupi ten sen, ale nie powiem, uśmiałam się.
Stary 2012-06-06, 09:20   #2509
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Soleilka a jak czujesz te skurcze przepowiadające? Jako ból brzucha taki jak na @? Czy bardziej jest to skurcz/ twardnienie? Fajnie, że zrobił Ci usg
Połączenie bólu jak na @ ze skurczem i twardnieniem właśnie, boli mnie wtedy cały dół brzucha.
A wczoraj wieczorem znowu bolała mnie góra brzucha aż do pępka Sypie się czy coś?

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 09:28   #2510
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Połączenie bólu jak na @ ze skurczem i twardnieniem właśnie, boli mnie wtedy cały dół brzucha.
A wczoraj wieczorem znowu bolała mnie góra brzucha aż do pępka Sypie się czy coś?
Ja w poniedziałek powiedziałam ginowi że nie mam bóli jak na @ (bo nie miałam) a wczoraj miałam ze 3 razy taki ból Trwa parę minut i przechodzi. Ale nie ma przy tym żadnego twardnienia ani nic.
Sam ból jak na @ z bólem pachwin trwający chwilę, minutę, kilka. Ktoś wie co to?
Stary 2012-06-06, 09:29   #2511
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej. Spać mi nie dają od rana Ale głodna jestem wczoraj oprócz śniadania zjadłam tylko 2 naleśniki...
O o o naleśniki

Cytat:
Ja też mam bardzo mało wypełnionych rubryk

Jestem mamą

Stary 2012-06-06, 09:33   #2512
Soleilka
Zakorzenienie

Linka może szyjka Ci się skraca i dlatego tak boli

Bloguję
Stary 2012-06-06, 09:40   #2513
agunia82
Zakorzenienie

Heloł

Ja już po wizycie i teraz uwaga, bo będę szokować

Szyjka mi się znowu skróciła, na zewnątrz ma już tylko 1cm, z czego gin nie był do końca zadowolony. No ale jeszcze jest zamknięta. Te dziwne skrzepy śluzu co mi wylatywały to gin też stwierdził, że to najprawdopodobniej czop już się odrywa.
I jak to stwierdził - z jego doświadczenia wynika, że porodów przedwczesnych nie zawsze należy blokować na siłę, bo zwykle są ku temu powody, że dziecko chce wcześniej przyjść na świat. Zwykle też wtedy samo się broni przed komplikacjami szybciej dojrzewając, ale to musimy sprawdzić na USG.
Więc mam zaciskać nogi jeszcze do wtorku, wtedy gin zrobi mi USG, pomierzy wszystko dokładnie (łącznie z szyjką) i będzie wyrokował, co dalej. Jeśli mała będzie ważyła już minimum 2500g odstawia mi wszystko i być może już kładzie do szpitala, żebym czekała na akcję. Jak będzie inaczej, to będziemy myśleć, ale obawiam się, że tak czy inaczej szpital może mnie nie ominąć.
Gdyby mi wody odeszły przed wtorkiem mam natychmiast jechać do szpitala, i wtedy scenariusz będzie prawdopodobnie taki, że jeszcze nie urodzę, tylko ciążę będą jeszcze podtrzymywać 3-4 dni, podadzą mi steryd na rozwinięcie płucek małej i po tym czasie pewnie urodzę.
Tak podsumowując, jak to mój gin stwierdził, ja do terminu to raczej na pewno nie donoszę
Dzisiaj jeszcze wieczorem jadę KTG zrobić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:44   #2514
asia665
Wtajemniczenie

Dziewczyny pamiętacie jak Wam pisałam ,ze mam jakąś bakterie w moczu (po zrobieniu posiewu) teraz przeglądam mój wypis a tam jest napisane : "W warunkach tlenowych wyhodowano : Streptococcus agalactiae wrażliwe na : Penicylina,Erytromycyna,K lindamycyna,Nitrofurantoi na.

Czy to oznacza,że jestem nosicielką tego GBS? Czy może GBS z pochwy to coś innego?

Jestem mamą

Stary 2012-06-06, 09:45   #2515
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

Szyjka mi się znowu skróciła, na zewnątrz ma już tylko 1cm, z czego gin nie był do końca zadowolony. No ale jeszcze jest zamknięta. Te dziwne skrzepy śluzu co mi wylatywały to gin też stwierdził, że to najprawdopodobniej czop już się odrywa.
I jak to stwierdził - z jego doświadczenia wynika, że porodów przedwczesnych nie zawsze należy blokować na siłę, bo zwykle są ku temu powody, że dziecko chce wcześniej przyjść na świat. Zwykle też wtedy samo się broni przed komplikacjami szybciej dojrzewając, ale to musimy sprawdzić na USG.
Więc mam zaciskać nogi jeszcze do wtorku, wtedy gin zrobi mi USG, pomierzy wszystko dokładnie (łącznie z szyjką) i będzie wyrokował, co dalej. Jeśli mała będzie ważyła już minimum 2500g odstawia mi wszystko i być może już kładzie do szpitala, żebym czekała na akcję. Jak będzie inaczej, to będziemy myśleć, ale obawiam się, że tak czy inaczej szpital może mnie nie ominąć.
Gdyby mi wody odeszły przed wtorkiem mam natychmiast jechać do szpitala, i wtedy scenariusz będzie prawdopodobnie taki, że jeszcze nie urodzę, tylko ciążę będą jeszcze podtrzymywać 3-4 dni, podadzą mi steryd na rozwinięcie płucek małej i po tym czasie pewnie urodzę.
Tak podsumowując, jak to mój gin stwierdził, ja do terminu to raczej na pewno nie donoszę
Przyszłaś nas nastraszyć tymi nowinami

Bloguję
Stary 2012-06-06, 09:46   #2516
asia665
Wtajemniczenie

Aguś jestem w szoku

Jestem mamą

Stary 2012-06-06, 09:46   #2517
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
jak się trzymasz w ogóle?
staram się trzymać, żeby małej nie dostarczać niepotrzebnie stresów, ale codziennie mi się śni że idę do szpitala :kwaśny: i jestem taka zmieszana... bo dla szyjki lepiej było by leżeć, a dla nerek chodzić. Ze względu że mam jeszcze w szyjce 5 mm "zapasu" postanowiłam chodzić, bo kolejnej kolki nerkowej ona nie przetrzyma, więc robię wszystko żeby te zastoje stopnowo mi z tych nerek schodziły. Zaś już nie mogę patrzeć na wodę, od jej picia już mi się robi niedobrze i dolewam do niej różnych soków żeby oszukac umysł
na szczęście teraz czuję się dobrze i oby tak zostało
teraz mam obawę bo każda moja poważna wizyta w szpitalu (były juz 3) ma miejsce dzień przed dalszym wyjazdem mojego męża, a teraz w poniedziałek musi jechać na pogrzeb dziadka do Krakowa i ja już mam głupie myśli, że się coś będzie ze mną działo

staram się myśleć pozytywnie tylko nie zawsze mi się udaje

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:48   #2518
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Jeździłam dzisiaj tym wózkiem po sklepie http://allegro.pl/concord-intense-ne...368034685.html fajnie się prowadził
Cena zabójcza niezbyt mi sie podobaja takie wózki z "pajakowatym" podwoziem, choć na niektórych forach to prawdziwy hit
My na tych targach jeźziliśmy Teutonią i tez prowadził się, jak to określił mąż "jak mercedes" ale cena podobna i też niezbyt mi sie podobał
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ło! To super

Cytat:
Hej!
Gratulejszyn
Cytat:
ehh ja nie moge spac od 5:30...zaraz jadę na powtórzenie glukozy
Kciuki za winiki
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Agus specjalistko wożkowa ja mam pytanko o wózek bebetto Solaris
http://allegro.pl/3-w-1-solaris-bebe...397097299.html słyszalaś coś o nim?? Nam głównie zalezy na tym żeby był lekki i miał dużą spacerówke i bardzo nam sie spodobal tylko nie wiem czy nie ma "wad ukrytych"
Nie do mnie pytanie, ale powiem Ci że jak bylismy w sklepie wózkowym to facet odradzał te wózki, że zdarzają się im reklamacje, mówił, że Jedo ma zdecydowanie lepszą relację jakość-cena.
Cytat:

Super, ze już finiszujecie z remontem
kilogramy spadną po porodzie, nie martw się tym
Cytat:
Witam was w 37 tygodniu
gratulacje
Cytat:
nie mogłam nic pić
Cytat:
n szczescie moge spacerowac!o matko zaraz rzygne!
mi też zabronili chodzić, ruch spala cukier i wynik może wyjść fałszywy
Cytat:
cześć mamusie

wróciłam

już się trochę lepiej czuję, w sumie to małż mnie postawił na nogi (kochany jest)

nastraszona w szpitalu wczesnym porodem który może się zacząc w kazdej chwili w tydzień z mężem zorganizowałam całą wyprawkę i nawet udało się większość rzeczy kupić w atrakcyjnych cenach, także mam już WSZYSTKO. Czekamy jeszcze na zamówiony wózek Tako Captiva w beżu. Boję się jak nie wiem

spróbuję was nadrobić ale mam ponad 80 str
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i anna za Twoją glukozę

1. leżaczek-bujaczek
2. karuzelę do łóżeczka
3. łóżeczko
Ale pognaliście z przygotowaniami mam nadzieję, że w związku z tym będziesz teraz częściej z nami
zdobycze rewelacja piękny kolor wózka
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:48   #2519
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Heloł

no to pewnie pierwsza się rozpakujesz i to chyba juz nie dlugo. Dobrze że masz juz wszystko gotowe
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 09:49   #2520
luby957
Raczkowanie

Witam
Mieszkam juz u rodziców i niestety nie moge miec ciągłego internetu, ale będe do Was zaglądać.
U mnie jest ok. wczoraj byłam u lekarza, zmierzył mi szyjke-jest zamknięta i dluga , miałam też ktg ale wszytko pięknie wychodzi. Za 2 tyg mam kolejną wizyte.
Na uczelni tez jest w miare spoko, muszę napisac jeszcze tylko jedną pracę, zaliczyć jedno kolokwium i czekam jeszcze na wyniki z ostatniegio egzaminu ale jestem dobrej mysli.
Miałam w tym tyg prac ubranka dla maluszka ale jest taka brzydka pogoda że narazie sobie odpuściłam. Może w nast tyg będzie słonecznie to wtedy na dwór bym wywiesiła. \Lece zobaczyć co tam u Was i spadam bo juz mi neiwygodnie siedzie c przed kompem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości