Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 10:30   #2461
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Dziś u Nas Środa targowa, kupiłam w lumpku sukienkę taką na Sylwester/Wesele. Góra gorset, na dole rozkloszowana, pod spodem ma halka aby była nastroszona, czarna, nie muszę dodawać, że mini za całe 20 zł
No i żakiet krótki do spodni za 25
swietne zakupki

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:30   #2462
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Taka kula-hula to chyba najlepiej się sprawdza jak maluch już siada? Moja potrafi pełzać do przodu, na rękach się podciąga jak w wojsku A do siadania jeszcze nie ma siły, ale co sek próbuje, nogi go góry i głowka w górę, tak trzyma i opada z braku siły. Ale za to jakie ma wyćwiczone mięśnie brzucha Matka powinna brać z niej przykład..ale mi się nie chce ćwiczyć..

u nas tak samo... nogi w góre, barki w góre... ale do siadu jeszcze troche... ostatnio sie bardzo rozleniwiła, ale pamietam jak jakis czas temu pisalyscie ze dzieciaczki Wasze zapomnialy na chwile umiejetnosci, wiec chyba u nas wlasnie to nadeszlo

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:39   #2463
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Chyba juz wiem,o co chodzi TZ'towi,jak mowi "zrozumiec babe..." .Mojej baby zaczynam nie rozumiec....

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Kochane jak możecie to powiedzcie na ile os chrzciny robiłyście. Bo moja mama teraz jak usłyszała ile osób to się wielce zdziwiła.. A i czy u Was był alk? Bo my mieliśmy bez % robić.
my robimy teraz w niedzielę - na 13 osób licząc z dziećmi (dziadkowie 4szt, chrzestni 2 szt + 1 os tow, moja sis z tż, dwojka dzieci no i my) - dla mnie to uroczystość kameralna, taka dla najbliższej rodziny ale wiem, że różnie się organizuje
w menu jest po jednej lampce wina, ale z niego zrezygnuję, o innym alk nie ma nawet mowy to jest święto dziecka, a nie okazja do napicia się dla dorosłych

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:42   #2464
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane jak możecie to powiedzcie na ile os chrzciny robiłyście. Bo moja mama teraz jak usłyszała ile osób to się wielce zdziwiła.. A i czy u Was był alk? Bo my mieliśmy bez % robić.
u nas 17osob bylo liczac nas bez %. wyszlo ok 1000zl.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:58   #2465
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
no wlasnie gdzie to kupic??? zlecialam 2 mieśna i ryneczek i żadnej cielęcinki, żadnego królika i nic z powyższych nie widziałam :/
No bo tych mięs nie ma w sklepach (jak są ciężko je dostać) dlatego sami zaczeliśmy te ptaszki trzymać.

Tzn perliczki ojciej mi załatwił (ale są też w LIDLU Michał już je jadł i były ok) przepiórki tż kupił na gieldzie, a;e 6 przygniutł zbożem, więc mam w zaamrażlace, ale są małe, drugie 6 miały być aby się rozmnożyły to lis wywlukł, więc na jego szczęście chociaż 6 jest

Cielęcine załatwia wujek, co pracuje w mięsie i tak jakoś sobie radzimy.

Ale już wymiotuje jak obieram z mięsa te małe ptaszki, więc dzisiaj zupa na szyjce z indyka.

Na skrzydełku z kurczaka spróbuj jak nie dostaniesz nnego mięsa.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Taka kula-hula to chyba najlepiej się sprawdza jak maluch już siada? Moja potrafi pełzać do przodu, na rękach się podciąga jak w wojsku A do siadania jeszcze nie ma siły, ale co sek próbuje, nogi go góry i głowka w górę, tak trzyma i opada z braku siły. Ale za to jakie ma wyćwiczone mięśnie brzucha Matka powinna brać z niej przykład..ale mi się nie chce ćwiczyć..
Michał sam jeszcze nie siada, jak go sama dam do siedzenia to ok, ale kule warto kupić, ja kupiłam na tablicu,pl za 29zł nic nie zniszczona
A szczeniaka do tej pory przeżyć nie mogę tża poniosło

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
U Nas było ok 24 (dokładnie nie pamiętam) robiliśmy w domu i alko był, gdybym robiła w Restauracji wątpie aby % był, bo wyszłoby na to że byłabym jedna nie pijąca a za szofera z małym dzieckiem nie robię

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

my robimy teraz w niedzielę - na 13 osób licząc z dziećmi (dziadkowie 4szt, chrzestni 2 szt + 1 os tow, moja sis z tż, dwojka dzieci no i my) - dla mnie to uroczystość kameralna, taka dla najbliższej rodziny ale wiem, że różnie się organizuje
w menu jest po jednej lampce wina, ale z niego zrezygnuję, o innym alk nie ma nawet mowy to jest święto dziecka, a nie okazja do napicia się dla dorosłych

Jestem tego samego zdania

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
u nas 17osob bylo liczac nas bez %. wyszlo ok 1000zl.

A my robiąc w domu na ok 24 osoby z alko wyszło ok. 600 zł

Wychodzi na to, że jestem małym niemcem ale jak się da zrobić taniej to korzystam, taka już jestem
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:06   #2466
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzięki za info o chrzcinach

Mierzyłam body - zmieściłam się hehe

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
A my robiąc w domu na ok 24 osoby z alko wyszło ok. 600 zł

Wychodzi na to, że jestem małym niemcem ale jak się da zrobić taniej to korzystam, taka już jestem
Ja bardzo chętnie w domu bym zrobiła, ale my mamy kawalerke, więc nici z tego.
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:16   #2467
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za info o chrzcinach

Mierzyłam body - zmieściłam się hehe

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ja bardzo chętnie w domu bym zrobiła, ale my mamy kawalerke, więc nici z tego.

Rozumieć

My jako s wcisnelismy wszystkich

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 11:20   #2468
muffinka90
Zakorzenienie

to sobie pospacerowalam... mlody po pol h zaczal sie wierzgac jak wsciekly w wozku (ostatnio ma tak czesto), potem sie zrzygal i caly do przebrania, przyszlam do domu, polozylam go na lozku, a on oczy zamyka... i pochodzone...

chcialam jutro na procesje isc, ale sie boje, bo on ostatnio odwala histerie w wozku, a na rekach go nosic nie bede przeciez

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
a jaki jogurt kupujesz? jakiś konkretny czy pierwszy lepszy nat z półki ściagasz?

pieczecie coś na jutro?
mam miseczkę truskawek...może znowu będzie biiszkopcik z tru i galaretką...
patrze zeby w skladzie bylo tylko mleko i zywe kult bakterii, mlody przezyl, nic mu nie jest, wiec bedzie wcinal

ja nic nie pieke, bo potem sama musze blache zjesc, a doopsko rosnie, poza tym tz w pracy jutro, wiec dla mnie dzien jak codzien...

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
dzia dalijko też

nie slyszałam o tym naprawdę takie dobre?

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

a my dzisiaj mamy półrocze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:20   #2469
kasia_aa
Zadomowienie

o matko dziewczyny 3 str??? skąd to sie wzielo, zaraz doczytam

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dalia zyje aczkolwiek ledwo ledwo
Ja juz po prostu nie mam sily, od kilku dni w dzien ciqgle marudzenie na dwa glosy i fochy soni, w nocy pobudki co godzine jak nie lepiej
Wlasnie po raz pierwszy sie poryczalam przez te wstretne bachory... Do tej pory jakos dawalam rade ale kurcze 7 miesiecy bez ani chwilki odpoczynku, samotne wyjscia to moge policzyc na palcach 1 reki- raz do fryzjera, raz do gina na kontrole, raz do lekarza, raz na zakupy do biedronki
Nie radze sobie, chlopcy ostatnio nieznosni po prostu, zwlaszcza
Domi ik a mi sie juz cierpliwosc konczy
wielkie dasz rade!!! jeszcze troche i bedzie tz wtedy bedzie lepiej, chocby któregos wzreszczącego weźmie na rece...a Ty wtedy... zamkniesz sie w wc i bediesz udawać rozwolnienie sesese sorki wyobraźnia mnie poniosła
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:39   #2470
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Hej
Tu wariateczka88
dzięki dziewczyny za wiarę we mnie po co miała bym mieć fałszywe konto?
pisze z konta koleżanki,dostałam bana tu cytuje "za oszustwo konkursowe"tylko nie mam pojęcia jak ich oszukałam,zablokowali mi konto na tydzień i żadnego wyjaśnienia,pisze maile do moderatora,do redakcji,od siebie,od innych i nic-zero odzewu ...
szkoda tylko ze pomyślałyście ze jestem jakąś oszustka,ale po części was rozumiem,wbija się taka na watek i nagle ja blokują ... eh...
jak odzyskam dostęp do konta to odezwę się za tydzień,jak na razie moje dziecko pozwoliło mi się wyrwać do znajomej i obejrzeć mieszkanie,ale na więcej atrakcji sie nie zapowiada
glam łącze się z Toba w bólu,ostatnie dwa dni przepłakane bo już nie wiem co mam robić,ciągle sama
i bodajże owieczka tez łapała dola bo ciągle sama,jak ja to niestety rozumiem ...
pozdrawiamy i do usłyszenia mam nadzieje
Wariateczko nie bierz tego do siebie, po prostu piszemy juz tu dosc dlugo i mielismy kilka takich sytuacji (nawet calkiem niedawno), wiec jestesmy przewrazliwione

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
No proszę jaka szczwana jesteś, extra

Michałowi przyszła wczoraj kula-hula, dziecka nie ma
Pokonała szczeniaczka uczniaczka

mi sie ten szczeniaczek nie podoba

Princ u nas mialo byc ponad 30, przyszlo troche mniej, robilismy w domu

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Baha na skrzydelku kurzym nie polecam najwiecej syfu z karmienia tam jest

dalia jak nic nie znajdziesz, to kup lepiej kawalek piersi indyczej, lepsza od kury jest

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2012-06-06 o 11:35
Stary 2012-06-06, 11:57   #2471
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
dalia jak nic nie znajdziesz, to kup lepiej kawalek piersi indyczej, lepsza od kury jest

oooo... indyka to widziałam... i teraz pytanie za 10000 dolców odkroic kawałek i poprostu zblendowac z marchewką i np ziemniaczkiem ??

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:03   #2472
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Wariateczko nie bierz tego do siebie, po prostu piszemy juz tu dosc dlugo i mielismy kilka takich sytuacji (nawet calkiem niedawno), wiec jestesmy przewrazliwione

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

mi sie ten szczeniaczek nie podoba

Baha na skrzydelku kurzym nie polecam najwiecej syfu z karmienia tam jest
Mi też nie mardzo - tża urzekł

Kurczaczek, pierwsze słyszę z tym skrzydekiem, zawsze sądziłam, że jest najmniejsze więc najmniej syfu w nim jest. A to Ci psikus, już nie kupię

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
oooo... indyka to widziałam... i teraz pytanie za 10000 dolców odkroic kawałek i poprostu zblendowac z marchewką i np ziemniaczkiem ??
Si

Wygrałam ... ;> ?

Póki młody śpi idę wywiesić pranie
Stary 2012-06-06, 12:08   #2473
muffinka90
Zakorzenienie

a gdzie elf?

spadlam, na 8 miejsce, niedobrze, niedobrze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-06, 12:10   #2474
ela3010
Zadomowienie

Hej

Muff oco chodzi z tym rozwiązanym workiem z dziećmi.

Coś mnie też dół dopada ostatnio.

A, idę do klubu.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:16   #2475
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Coś mnie też dół dopada ostatnio.

A, idę do klubu.
Idę zajrzeć
Stary 2012-06-06, 12:16   #2476
muffinka90
Zakorzenienie

elu od kiedy zaszlam w ciaze co chwile sie dowiaduje, ze ktos w rodzinie sie spodziewa, chyba zazdroszcza

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-06, 12:18   #2477
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
pieczecie coś na jutro?
mam miseczkę truskawek...może znowu będzie biiszkopcik z tru i galaretką...
ja bede robiła drożdżowe z rabarbarem to tz juz od 2 tyg marudzi ze chce to niech ma

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
witam.poddaje sie znowu zaparcie.mala od wczoraj siprezy a baki i nic.a nie jadla nic dziaieco.juz plakac mi sie chce
mii jeszcze gastrolog mowil zeby biogaje spróbowac bo ona tez jakas regulujaca jest, ale niestosowałam bo jako tako sie to u nas wyregukowało

u nas np po lactulosum byl bol brzuszka, na kazdego dziala inaczej

Cytat:
9 dorosłych i 3 dzieci - robilismy w domu były% ale w restauracji pewnie bym robiła bez albo wlsnie z symbolicznym winem

Cytat:
to sobie pospacerowalam... mlody po pol h zaczal sie wierzgac jak wsciekly w wozku (ostatnio ma tak czesto), potem sie zrzygal i caly do przebrania, przyszlam do domu, polozylam go na lozku, a on oczy zamyka... i pochodzone...

chcialam jutro na procesje isc, ale sie boje, bo on ostatnio odwala histerie w wozku, a na rekach go nosic nie bede przeciez

mozemy sobie reke podac, jak ja mam gdzies isc z wozkiem to cała w stresie jestem;/nosidło mt rozwiazuje sprawe szybkich zakupów, a spacery to loteria
Stary 2012-06-06, 12:20   #2478
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ja raz zamówiłam w ciemno. wiec od tamtej pory nie zamawiam takich rzeczy przez neta
dlatego się właśnie boję chyba

Cytat:
Napisane przez Oliveira79;34538887
[/COLOR
a my dzisiaj mamy półrocze

Cytat:
u nas na 50 osób, alko był

[QUOTE=muffinka90;34541997]Wariateczko nie bierz tego do siebie, po prostu piszemy juz tu dosc dlugo i mielismy kilka takich sytuacji (nawet calkiem niedawno), wiec jestesmy przewrazliwione[COLOR="Silver"]
/QUOTE]

Wariateczko - i ja się podłączam pod wypowiedź Muff

Cytat:
spadlam, na 8 miejsce, niedobrze, niedobrze
statystyki widzę mają wzięcie

Baha o tym skrzydełku i syfie w nim ja też słyszałam

Przyszło moje body - i na nieszczęście chłop odebrał

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:23   #2479
kasia_aa
Zadomowienie

pize z małym na reku wiec beda bledydzwonili do mnie dzis z pracy ze nie chca mi dac wychowawczego...mam specyficzna umowe na zastepstwo, szczena mi opadł, powiedziałam ze trudno beda mnie musieli zwolnic bonie moge wrocic przed listopadem. maja sie jeszcze zastanawiac. moze i dobrze, poszukam czegos sensowniejszego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 12:31   #2480
mol_aa
Zadomowienie

Trallalalallaa zostałam CIOCIĄ po raz drugi

Princesko my jak chciliśmy to było coś ok 27os z dziećmi, ale robiliiśmy w domu. Zbiegły się dwie imrezy w jednym czasie chrzciny Piotrusia i rodziców rocznica ślubu, więc alko był. Gdybyśmy robili w restauracji to raczej % by nie było

kasiaa u nas własnie biogaja pomogła rewelaccyjnie, bez bólu brzuszka szykciutko małemu uregulowały się koopki
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:44   #2481
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

My mieliśmy na 15 osób i był alkohol

Mała ma katarek co robić?

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:53
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:15   #2482
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
raju, mam nadzieję, ze to żart
a na piwo nie patrzy? na papierosy? a może patrzy przez okno i chce przez nie wyskoczyć?

tak na serio uważasz, że on patrzy ze zrozumieniem i konkretnie interesuje go to, co wy jecie/pijecie?
idę spać, chyba za stara jestem na to wszystko.....
nie rozumie twojego oburzenia.........boshe dałam dziecku sie napić ile on mógł sie z tego napić 2 łyki to kuźwa nie dwie litry pozatym rozmawiałam z połozną i mówiła, że moge już małmu powoli dawać to co my jemy jakis rosołek czy zupe pomidorową..........szcze rze zawiodłam sie.......takie oburzenie jakbym była najgorszą matka na świcie bo dałam dziecku 2 łyki kakaa zjechałyście mnie jakbym mu conajmniej cygara dała zapalić..........

Cytat:
elu od kiedy zaszlam w ciaze co chwile sie dowiaduje, ze ktos w rodzinie sie spodziewa, chyba zazdroszcza
u mnie w rodzinie tak samo: urodziłam Mikusia, miesiąc po mnie I bratowa urodziła później 2 miesiące po niej druga bratowa urodziła a teraz na październik ma termin moja siostra....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:28   #2483
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
nie rozumie twojego oburzenia.........boshe dałam dziecku sie napić ile on mógł sie z tego napić 2 łyki to kuźwa nie dwie litry pozatym rozmawiałam z połozną i mówiła, że moge już małmu powoli dawać to co my jemy jakis rosołek czy zupe pomidorową..........szcze rze zawiodłam sie.......takie oburzenie jakbym była najgorszą matka na świcie bo dałam dziecku 2 łyki kakaa zjechałyście mnie jakbym mu conajmniej cygara dała zapalić..........

małemu przecież nic się nie stanie po łyku
nie przesadzajcie mamuśki

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-06, 13:32   #2484
princessskaa
Wtajemniczenie

Basiula nie denerwuj się Moim zdaniem małemu nic się nie stało, przecież trucizny mu nie podałaś

Moja Roksanka też sie na mnie gapi jak coś jem, aż mnie stresuje

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-06 o 13:34
Stary 2012-06-06, 13:37   #2485
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
My mieliśmy na 15 osób i był alkohol

Mała ma katarek co robić?
ja daje odrazu wapno w syropie na mojego bardzo dobzre działa 2 razy dziennie po 2 lub 2,5 ml, maść majerankowa 3 razy dziennie pod nosek i ja jeszcze mam taki balsam z musteli na klatkę piersiową z olejkami, ale wystarczy mokra pielucha kolo łożeczka z kilokoma kropelkami olejków, ale to ja nie wiem jakich;/ ktos bardziej w temacie musialby dopowiedziec
u mnie takie zestawienie pomaga
Stary 2012-06-06, 13:39   #2486
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Basiula nie denerwuj się Moim zdaniem małemu nic się nie stało, przecież trucizny mu nie podałaś

Moja Roksanka też sie na mnie gapi jak coś jem, aż mnie stresuje

Ja mam to samo

Paulina wczoraj sięgnęła po parówkę i zagryzała haha a wtedy wzięła chlebek

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja daje odrazu wapno w syropie na mojego bardzo dobzre działa 2 razy dziennie po 2 lub 2,5 ml, maść majerankowa 3 razy dziennie pod nosek i ja jeszcze mam taki balsam z musteli na klatkę piersiową z olejkami, ale wystarczy mokra pielucha kolo łożeczka z kilokoma kropelkami olejków, ale to ja nie wiem jakich;/ ktos bardziej w temacie musialby dopowiedziec
u mnie takie zestawienie pomaga

Stary 2012-06-06, 13:41   #2487
princessskaa
Wtajemniczenie

Nettka smaruj małej pod noskiem zielone wąsy z maści majerankowej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 13:59   #2488
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Nettka smaruj małej pod noskiem zielone wąsy z maści majerankowej
już wysmarowane

Stary 2012-06-06, 14:01   #2489
kasia_aa
Zadomowienie

ale tu dzisiaj cisza jak na zlośc normalnie, a jak nie mam czas to piszecie i piszecie....no dobra to ja tez sie za coś wezme ide pociachać koperek do zupy
Stary 2012-06-06, 14:06   #2490
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ale tu dzisiaj cisza jak na zlośc normalnie, a jak nie mam czas to piszecie i piszecie....no dobra to ja tez sie za coś wezme ide pociachać koperek do zupy
ja wczoraj ugotowałam zupę na dwa dni więc dzisiaj obiad mam z głowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości