![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Oj długo tu nie zaglądałam. Przyszłam zdać relację odnośnie mojej skóry.
No więc jak narazie jest całkiem OK, jakieś dwie pojedyncze, malutkie krostki i ślady po pryszczach, które dość ciężko znikają. Myślę, że zdecyduje się na jakis zabieg kosmetyczny, który zniweluje je (może kwasy). Jeśli chodzi o moją pielęgnacje to zmieniłam podkład na lepszy, lżejszy, mineralny i praktycznie niewidoczny. Włączyłam również maskę z zielonej glinki, w proszku do samodzielnego rozrobienia. Rozpoczęłam pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych NARAYA ![]() Visez - zazdroszczę, że już śmiało możesz pokazać się bez makijażu ![]() Oby tak już zawsze było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to mam wrażenie,że mnie złapały te paskudztwa od szkoły. Klimat tam mieliśmy straszny,grzyb etc... Zresztą jak to kiedyś powiedziała pewna dermatolog mojej koleżance,nie ma czegoś takiego jak kilka wyprysków,to jest trądzik i już... ![]() Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2012-06-05 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
A wiecie może od czego zalezy to, czy zostanie przebarwienie pozapalne czy nie?
Współlokatorka ma tak jak ja - raz na jakiś czas jakiś wysyp ropnych pryszczy, jednak mi zostają po nich paskudne długo schodzące plamy, a jej nie... nie wiem od czego to zależy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Proszę - zastanówcie się co piszecie, zorientujcie w temacie, a potem snujcie własne teorie. Potem ludzie natrafiają na przeróżne wypowiedzi w internecie i mają mętlik w głowie.
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się,zdaje sobie sprawę,że tetracyklina jest o wiele lżejsza,pewnie dlatego mi ją przepisano,aż tak nieogarnięta to ja nie jestem.Już dawno czytałam na necie dzienniki osób po Izoteku i wiem,że dla wielu osób to było coś strasznego ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() A czy bierze tabletki anty to nie wiem,przecież o tym mojemu tacie nie powie ![]() Aczkolwiek to jakaś brednia chyba,bo jak kiedyś z ciekawości czytałam dzienniki osób co biorą izo nikt takiego czegoś nie pisał Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2012-06-05 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Ostatnia moja wypowiedź w tej kwestii - naprawdę nie wiem jakie dzienniki czytałaś, ale lekarze zazwyczaj przepisują kobietom tabletki antykoncepcyjne (jeśli nie, to znaczy, że to d***, a nie lekarz), wymagają też podpisania dokumentu, że jest się świadomym tego, że nie wolno zajść w ciążę. Inna sprawa, że niektóre dziewczyny tych tabletek nie biorą, ale nie będę tego komentować (znam przypadek koleżanki, która zaszła w ciążę przy izoteku - nie brała sobie tabletek). Nie chce mi się już wyjaśniać kwestii wpływu hormonów na organizm przy braniu izoteku. Zresztą wszystkie odpowiedzi na pytania można znaleźć w odpowiednim wątku dotyczącym doustnych retinoidów. Ten nie jest od tego.
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą ja nie mam żadnego doświadczenia,więc tak tylko toczę luźną rozmowę,żeby nie było,że się wymądrzam i myślę,że mam wiedzę na owy temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
Gdzieś czytałam, ze nawet zakonnicom każą brać anty przy kuracji Izotekiem.
Co do Tetralysalu jeszcze:kiedys brałam, równiez tetracyklinę, a także Unidox (oczywiscie nie naraz ![]() Wśród moich koleżanek istny wysyp krost ![]() ![]()
#4963 |
Zakorzenienie
|
Ja mam narzeczonego, biorę izotek i nie przyjmuję anty bo nie mogę, moja derma o tym wie, wpisała w karcie że antykoncepcja we własnym zakresie. Częściowo miały "wspomagać" kurację ale głównym celem brania jednocześnie anty było uniemożliwienie zajścia w ciążę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak ktoś nie może brać hormonów to zupełnie inna sprawa, wiadomo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
ano właśnie jyyli brałaą izo i co sadzisz o tym leku,zadowolona byłaś /jesteś ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio czytałam wątek na metamorfozach, gdzie któreś z dziewczyn wypowiadały się, że" po ulicy chodzą zaniedbane laski z pryczami...
A to jest przecież okropność dla oglądających również i powinny to chociaż zatuszować, albo przynajmniej iść do lekarza." Wniosek: jak ktoś mówi, że przesadzamy i nie wyglądamy źle, to po prostu nie jest z nami szczery, bo nie chce nam robić przykrości. Pamiętam też filmik z youtube dość popularny, gdzie dziewczyna maskuje trądzik tak, że wygląda jak z okładki. Ale te komentarze..okropne niektóre ze strony facetów, w stylu "poznajesz modelkę, a budzisz się obok potwora" Mój facet też mnie wczoraj zdenerwował, bo skomentował mój makijaż i zrobiło mi się bardzo przykro. A wydawało mi się, że nieźle wyglądam, tym bardziej, że akurat mam tylko kilka grudek. No ale przebarwienia, nierówna cera i blizny po pryszczach są.
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2012-06-06 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
Kojarzę filmik z tą dziewczyną. Naprawdę efekt końcowy był świetny. Zastanawiam się tylko jak jej cera po kilku godzinach to wytrzymywała...To nie była 1 warstwa podkładu+korektor, ale spokojnie ze 3 warstwy różnych kosmetyków. Teoretycznie podkład/korektor zawsze trochę zakrywa te pryszcze, ale ostatnio zmieniłam taktykę i przestałam się malować. Niby nie mam na czole żadnych pryszczy, za to żuchwa bywa czasem kapryśna(czytałam,że to wina hormonów- co o tym myślicie?). Ale pomyślałam sobie: kij z tym, jest praktycznie lato, nie chcę męczyć buzi.Jak widać bycie leniem czasem się opłaca, bo cera już mi się trochę(odpukać żeby to się nie zmieniło) poprawiła.
A co do opinii na temat trądziku to nie wiem gdzie ludzie typu ,,masz trądzik-umyj twarz, idź do lekarza" mają rozum.Chyba w tak zwanej d*pie. A i jeszcze wyczytałam gdzieś, że nieprawdą jest ,jeśli ktoś ma tłustą cerę to na starość będzie mieć mniej zmarszczek(bądź później). A chociaż tym się pocieszałam, krętka blada! ![]()
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Ja mam głównie problem na polikach i linii żuchwy i najskuteczniej na mnie podziałały tabletki Diane. Ale jak teraz nie używam, to nawet na czole mam drobne syfki, chociaż miałam je raczej czyste.
Nie ma co się pocieszać, że coś będzie na starość, bo wtedy wygląd nie będzie miał już takiego znaczenia ![]() Masz rację z tymi warstawami kosmetyku, ciekawe jak to wyglądało "na żywo". Ja w świetle dziennym nawet nie patrzę w lusterko, bo to dla mnie zbyt trudne i źle robi z moją psychiką.
#4971 |
Zadomowienie
|
Na żywo od razu po zrobieniu tej tapety to może i dobrze wyglądało.
![]() ![]()
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym co do makijaży cer trądzikowych polecam wątek przed i po na forum mineralnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Pod makijązem niestety i tak wszystko widać, jedyne co dobre to koloryt wyrównany. Więc jeśli ona miała wystające pryszcze-a pamiętam, ze chyba miała- to moze z daleka wygladało to super, ale w świetle dziennym z bliska-tragedia.
Widziałam jej inny filmik, gdzie już miała prawie wyleczoną buzke-slicznie sobie wyleczyła.
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nierówna twarz i wybrzuszenia ukryte pod makijażem to nie jest jakieś wielkie halo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Rozeznanie
|
mnie nie groziła ciąża, bo nie współżyłam w czasie kuracji. derma nie chciała mi uwierzyć na słowo, że żaden facet nie chciał mnie tknąć nawet kijem, więc nakłamałam, że biorę anty. w dodatku co miesiąc przynosiłam test ciążowy do kontroli. ciekawe po co miałam dodatkowo obciążać wątrobę tym świństwem jak praktycznie stroniłam od ludzi do zakończenia kuracji.
#4976 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Nie robiłam. Teraz ginekolog mnie pytał czy takowe miałam, ale ostatecznie i tak mi nie dał skierowania, i przepisał jakieś nowe tabletki. Od Diane zaczęły mnie pobolewać żyły na nogach.
#4978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że to ma znaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na filmiku u niej nie widać tego, bo jest w pomieszczeniu. Ale na dworze, gdzie zewsząd pada światło, widać wszystko. A już zwłaszcza mocny makijaż.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.