Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 13:19   #1381
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Dziewczyny potrzebuję długiego i pięknego wiersza o miłości. Tylko takiej szczęśliwiej miłości i żeby to nie był erotykm szukałam w necie ale nic mi w oko nie wpadło
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:19   #1382
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
U nas też termin był uzależniony od sali chcieliśmy wrzesień, ale było już pozajmowane, dlatego stanęło na 31.08. Będzie wrzesień tak jak chcieliśmy, tyle że po północy
u nas odwrotnie bylo, bo termin zalezny byl od zesolu, a pod zespol wybralismy sale teraz boimy sie o termin fotografa i calej reszty
Stary 2012-06-06, 13:19   #1383
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację ale nie uwierzę, żeby ktoś zalał się łzami od kilku róż
no pewnie pisze tylko że to że Ty o czymś nie wiesz to nie znaczy że tego nie ma - tym przypadku alergia

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
NIC. Jesteśmy umówieni z różnymi potencjalnymi miejscami na wesele na przyszły tydzień. No i po przejrzeniu wstępnych ofert ograniczyliśmy ich liczbę do 4, w tym jedno umiarkowanie nam się podoba, a jedno musi nam się baardzo spodobac, zebyśmy byli skłonni zapłacić tyle ile chcą.

Mamy wstępną listę gości, ale to oczywistość.
I umówionych świadków. I wybranego fotografa, ale to znajomy znajomych, wybór był szybki - ładne zdjęcia robi, więcej nam nie trzeba

Poza tym aktywnie szukamy dja (zespół sobie darowaliśmy), ale z tym jakiś kanał jest.

No i "pierdoły", oglądanie sukieniek, mierzenie obrączek, wybieranie zaproszeń A, stanik do sukienki sobie kupiłam, bez ramiączek, przyda się na lato

Więc widzicie, że wszystko jeszcze przed nami.
Ale ja też nie mam nic z tych ważnych rzeczy - ani sali, ani zespołu ani foto/video - mamy wybrane ale żadnych zaliczke ciągle nie zapłaciliśmy
mam suknię i termin w kosciele
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:23   #1384
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też termin był uzależniony od sali chcieliśmy wrzesień, ale było już pozajmowane, dlatego stanęło na 31.08. Będzie wrzesień tak jak chcieliśmy, tyle że po północy
Ja się cieszę, że to jednak sierpień, bo to dodatkowe 2 miesiące na odkładanie pieniążków

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:29   #1385
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Tego zazdroszczę. Już widzę, jak będę się stresować, że wszystko będzie umówione, a potem nie uda nam się "złapać" terminu w USC.... Ale na razie pocieszam się, że w razie czego jeszcze zawsze zostaje ślub humanistyczny
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:34   #1386
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Tego zazdroszczę. Już widzę, jak będę się stresować, że wszystko będzie umówione, a potem nie uda nam się "złapać" terminu w USC.... Ale na razie pocieszam się, że w razie czego jeszcze zawsze zostaje ślub humanistyczny
Ja się dowiadywałam o terminu w USC w przypadku ślubu plenerowego. Pół roku wcześniej trzeba sie zgłosić. Nie wcześniej
Stary 2012-06-06, 13:34   #1387
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie pisze tylko że to że Ty o czymś nie wiesz to nie znaczy że tego nie ma - tym przypadku alergia

Ale ja też nie mam nic z tych ważnych rzeczy - ani sali, ani zespołu ani foto/video - mamy wybrane ale żadnych zaliczke ciągle nie zapłaciliśmy
Tak sobie własnie pomyślałam, że to jest chyba najważniejsze w kolejności Tż, kościół i suknia Z tym, że suknia opcjonalna Bez całej reszty można wziąć ślub Bez tż i kościoła nie

Ale też sobie tak pomyślałam, że my to mamy już praktycznie wszystko
sala, foto+video, catering, zespół, ja mam suknię, tż garnitur (ale nie wiem czy w nim pójdzie, chociaż on się upiera, że tak bo ładny faktycznie ładny no i nie miał go jeszcze nigdy na sobie ), mamy zaproszenia, termin w kościele, nauki i poradnię zrobione

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:38   #1388
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Ja się dowiadywałam o terminu w USC w przypadku ślubu plenerowego. Pół roku wcześniej trzeba sie zgłosić. Nie wcześniej
No wiem. Ale w mojej głowie już powstają obrazki ludzi koczujących pod urzędem od 5 nad ranem i zabierających mój termin czy coś

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Tak sobie własnie pomyślałam, że to jest chyba najważniejsze w kolejności Tż, kościół i suknia Z tym, że suknia opcjonalna Bez całej reszty można wziąć ślub Bez tż i kościoła nie

Ale też sobie tak pomyślałam, że my to mamy już praktycznie wszystko
sala, foto+video, catering, zespół, ja mam suknię, tż garnitur (ale nie wiem czy w nim pójdzie, chociaż on się upiera, że tak bo ładny faktycznie ładny no i nie miał go jeszcze nigdy na sobie ), mamy zaproszenia, termin w kościele, nauki i poradnię zrobione
Jak nie można, jak można? Bez kościola oczywiście, nie TŻ
Stary 2012-06-06, 13:39   #1389
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem. Ale w mojej głowie już powstają obrazki ludzi koczujących pod urzędem od 5 nad ranem i zabierających mój termin czy coś

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Jak nie można, jak można? Bez kościola oczywiście, nie TŻ
hah nie martw się o termin niewiele par w ogóle myśli o plenerze
Stary 2012-06-06, 13:42   #1390
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Ja sobie humanistyczny trzymam jako koło ratunkowe ale licze na to, że jednak załatwie z urzędnikiem.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:44   #1391
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
hah nie martw się o termin niewiele par w ogóle myśli o plenerze
To był akurat obrazek w przypadku ślubu w urzędzie Bo niby w warszawie sal ślubów mnostwo, ale tylko 2 sensowne...

Jesli zdecydujemy się na plener, to w ogóle będzie trudniejsze, bo trzeba będzie wszystko załatwiać nie w warszawie, tylko z lokalnymi urzędnikami.
Stary 2012-06-06, 13:46   #1392
melleczka
Zakorzenienie

A ja siedzę nad tą strategią rozwoju Szczecina
Stary 2012-06-06, 13:50   #1393
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
A ja siedzę nad tą strategią rozwoju Szczecina
I co? Fascynująca?
Stary 2012-06-06, 14:02   #1394
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Eee, to akurat pestka. Mieszkania mamy wyremontowane, mieszkamy razem, wiemy co chcemy od przyszłości Najwyżej będziemy chcieli sprzedać nasze 2 mieszkania i kupić jedno większe, ale to i tak pewnie najwcześniej rok-półtora po ślubie, dla naszej dwójki to w którym mieszkamy jest wystarczające spokojnie
No to macie luzik U nas wygląda to trochę inaczej - bezpośrednio po ślubie będziemy mieszkali w moim domu rodzinnym, gdzie obecnie sama zajmuję duże, dwupoziomowe poddasze (80 m2). Przed ślubem chcemy sobie je odmalować na świeżo, zmienić meble, w jednym z pomieszczeń zrobić kuchnię (obecnie mam tu salon ) którą muszę najpierw zaprojektować uwzględniając skosy... A tuż po ślubie (rok, dwa) będziemy się starać a) o dziecko , b) o kredyt na budowę własnego domu To dopiero są decyzje, co tam kwiaty na weselnych stołach Tzn. sama sobie to tak tłumaczę, żeby nie dać się zwariować

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
u nas odwrotnie bylo, bo termin zalezny byl od zesolu, a pod zespol wybralismy sale teraz boimy sie o termin fotografa i calej reszty
O ile niewiele jest rzeczowych i fajnych sal / zespółów, o tyle fotografów dość sporo Jestem pewna, że wybierzecie świetnych fachowców

Cytat:
No tak, to się zgadza ale mimo to sądzę, że o ostrych alergiach raczej bym wiedziała, na weselu będą wyłącznie osoby z którymi mam stały i dobry kontakt. Nie zapraszam np. najbliższych kuzynek (córek jednego z braci mojego taty), bo zwyczajnie nie utrzymujemy stałego kontaktu. Chcę mieć osoby które znam i które znają mnie, które będą się cieszyć razem z nami zamiast (tak jak rodzina proszona "bo wypada") przyjść, zjeść, obgadać nasze wybory (suknię, muzykę) i wyjść ze świadomością, że następnym razem spotkamy się może za pół roku... Ale to tak abstrahując od alergii zeszłam z tematu... Po prostu to aktualny temat u mnie i jestem cięta na porady w stylu "trzeba zaprosić, bo to rodzina, nie wypada inaczej". Gwiżdżę na to Na szczęście rodzice nas popierają i mówią, żebyśmy na miejsce tych wszystkich ciotek / kuzynek z którymi nie czujemy związku zaprosili sobie więcej znajomych

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:06   #1395
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
I co? Fascynująca?
Niesamowicie Podzieliłam się z koleżanką. Reszta należy do niej. Ja już do tego nie siadam, bo nie mogę już patrzeć na to.

W ogóle nie wiem jak ja ten semestr zaliczę, właściwie my, bo moja przyjaciółka ma to samo Olałam trochę wykłady przez pracę i zaległą matmę i teraz są tego skutki, bo jesteśmy zielone we wszystkim.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
No to macie luzik U nas wygląda to trochę inaczej - bezpośrednio po ślubie będziemy mieszkali w moim domu rodzinnym, gdzie obecnie sama zajmuję duże, dwupoziomowe poddasze (80 m2). Przed ślubem chcemy sobie je odmalować na świeżo, zmienić meble, w jednym z pomieszczeń zrobić kuchnię (obecnie mam tu salon ) którą muszę najpierw zaprojektować uwzględniając skosy... A tuż po ślubie (rok, dwa) będziemy się starać a) o dziecko , b) o kredyt na budowę własnego domu To dopiero są decyzje, co tam kwiaty na weselnych stołach Tzn. sama sobie to tak tłumaczę, żeby nie dać się zwariować
Mogę zadać kilka pytań? Nas być może też czeka taki scenariusz
Czy macie swoją działkę? Czy u rodziców będziecie mieli osobne wejście? I wreszcie... Co na to rodzice? Nie ma gadania, że taki wielki dom, całe poddasze dla Was, a Wy wybrzydzacie?
Stary 2012-06-06, 14:08   #1396
dahna1990
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jutro sobie pośpię do 12 jak za starych dobrych czasów
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:13   #1397
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Mój termin ślubu był zależny od sali weselnej, a wolne terminy jakie były to w okresie majowo -wrześniowym to : 4 maja, 1 czerwca i później aż październik Reszte idzie jakoś dograć - uff...
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:13   #1398
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę zadać kilka pytań? Nas być może też czeka taki scenariusz
Czy macie swoją działkę? Czy u rodziców będziecie mieli osobne wejście? I wreszcie... Co na to rodzice? Nie ma gadania, że taki wielki dom, całe poddasze dla Was, a Wy wybrzydzacie?
Jasne, że możesz

1. Teoretycznie mamy działkę Formalnie należy do moich rodziców, ale zostało mi oficjalnie obiecane, że będzie moja (nasza).
2. Nie będziemy mieli osobnego wejścia, to se ne da Ale na szczęście poddasze tworzy osobne piętro, przed schodami prowadzącymi z niższego półpiętra są drzwi zamykane na klucz, tak jakby osobne mieszkanie wewnątrz domu. Z rodzicami (przynajmniej narazie - odpukać) żyjemy na dobrej stopie więc fakt, że przechodzimy przez "ich" dom nie powinien stanowić problemu. Ale kuchnię już wolimy mieć swoją - wspólne obiadki obiadkami, ale przecież nie będziemy biegać na dół po każdą łyżeczkę czy szklankę herbaty. Śniadania i kolacje będziemy sobie jedli u siebie, a obiady będziemy z mamą gotowały na zmianę dla wszystkich w jej kuchni
3. Nie ma gadania, bo mam jeszcze o 4 lata młodszego brata, który na 99% kiedyś ze swoją żoną przejmie to poddasze po nas (pracuje w firmie taty, która mieści się tuż obok domu, bez sensu żeby wyprowadzał się gdzieś dalej i dojeżdżał)

No zobaczymy, takie są plany, a co z tego wyjdzie... życie pokaże

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-06-06 o 14:15
Stary 2012-06-06, 14:14   #1399
melleczka
Zakorzenienie

Ale cuuuudo
Justin Alexander 8613
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_1333046030.jpg (53,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JAR_8613_C_0037.jpg (33,0 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-06-06, 14:16   #1400
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że możesz

1. Teoretycznie mamy działkę Formalnie należy do moich rodziców, ale zostało mi oficjalnie obiecane, że będzie moja (nasza).
2. Nie będziemy mieli osobnego wejścia, to se ne da Ale na szczęście poddasze tworzy osobne piętro, przed schodami prowadzącymi z niższego półpiętra są drzwi zamykane na klucz, tak jakby osobne mieszkanie wewnątrz domu.
3. Nie ma gadania, bo mam jeszcze o 4 lata młodszego brata, który na 99% kiedyś ze swoją żoną przejmie to poddasze po nas (pracuje w firmie taty, która mieści się tuż obok domu, bez sensu żeby wyprowadzał się gdzieś dalej i dojeżdżał)

Kurczę ale Wam zazdroszczę własna działka i możecie budować dom. My musimy czekać ze się brzydko wyrażę aż dziadkowie odejdą i dopiero możemy sprzedać dom i budować. Nie chcemy denerwować dziadków, niech mają spokojną starośc.
Stary 2012-06-06, 14:17   #1401
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cuuuudo
Justin Alexander 8613
śliczna
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:17   #1402
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cuuuudo
Justin Alexander 8613
Dół ładny, ale w gorsecie mi się te róże nie podobają
Stary 2012-06-06, 14:18   #1403
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że możesz

2. Nie będziemy mieli osobnego wejścia, to se ne da Ale na szczęście poddasze tworzy osobne piętro, przed schodami prowadzącymi z niższego półpiętra są drzwi zamykane na klucz, tak jakby osobne mieszkanie wewnątrz domu.

Mój tż też ma dostać działkę, ale lokalizacja nie jest zbyt fajna... Tzn działka idealna pod względem ukształtowania terenu, ale we wsi, jakieś 10km od miasta. Jestem jedynaczką, też mamy mieć poddasze dla siebie - 3 pokoje, łazienka i garderoba, ale wejścia osobnego nie będzie, schody idą z salonu, kuchni też nie. W ostateczności mogłabym tam zrobić kuchnię i mały salon, ale jaki w tym sens skoro wejście zostaje tak jak jest. Zaczęliśmy myśleć o budowie, bo ostatnio moja mama nas wkurza, aż się boję co będzie jak zaczniemy z nimi mieszkać. Decyzja nie jest podjęta, rodzice nie wiedzą o naszych planach, ale nie wykluczamy takiej opcji.
Stary 2012-06-06, 14:19   #1404
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cuuuudo
Justin Alexander 8613
Piękna, chociaż nie dla mnie - lubię symetrię

Cytat:
Kurczę ale Wam zazdroszczę własna działka i możecie budować dom. My musimy czekać ze się brzydko wyrażę aż dziadkowie odejdą i dopiero możemy sprzedać dom i budować. Nie chcemy denerwować dziadków, niech mają spokojną starośc.
Rozumiem Cię TŻ prawdopodobnie kiedyś dostanie niewielkie mieszkanie po babci (która obecnie tam mieszka), liczymy na to że wtedy będziemy mogli je wynająć = część kredytu na dom sama się spłaci. Ale i bez tego jesteśmy w komfortowej sytuacji, to prawda. Nawet gdyby budowa nie wypaliła to mamy duże poddasze z własną kuchnią i łazienką...

310813
Stary 2012-06-06, 14:19   #1405
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dół ładny, ale w gorsecie mi się te róże nie podobają
Mi się właśnie te róże podobają Bo przez to ta suknia jest inna niż wszystkie A ja takie lubię

sayuri Ty masz model 8615
Stary 2012-06-06, 14:20   #1406
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż też ma dostać działkę, ale lokalizacja nie jest zbyt fajna... Tzn działka idealna pod względem ukształtowania terenu, ale we wsi, jakieś 10km od miasta. Jestem jedynaczką, też mamy mieć poddasze dla siebie - 3 pokoje, łazienka i garderoba, ale wejścia osobnego nie będzie, schody idą z salonu, kuchni też nie. W ostateczności mogłabym tam zrobić kuchnię i mały salon, ale jaki w tym sens skoro wejście zostaje tak jak jest. Zaczęliśmy myśleć o budowie, bo ostatnio moja mama nas wkurza, aż się boję co będzie jak zaczniemy z nimi mieszkać. Decyzja nie jest podjęta, rodzice nie wiedzą o naszych planach, ale nie wykluczamy takiej opcji.
Edytowałam post który zacytowałaś, dopisałam coś właśnie o kuchni, przeczytaj

310813
Stary 2012-06-06, 14:21   #1407
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna, chociaż nie dla mnie - lubię symetrię

Rozumiem Cię TŻ prawdopodobnie kiedyś dostanie niewielkie mieszkanie po babci (która obecnie tam mieszka), liczymy na to że wtedy będziemy mogli je wynająć = część kredytu na dom sama się spłaci. Ale i bez tego jesteśmy w komfortowej sytuacji, to prawda. Nawet gdyby budowa nie wypaliła to mamy duże poddasze z własną kuchnią i łazienką...

No my w najgorszej też nie jesteśmy. Wszyscy mieszkamy w jednym domu ale każdy ma swoją kuchnię i pokój. A no i dom jest TŻta i dziadka sa współwłaścicielami. Także zgrzytów o to nie ma. Wiadomo ze wolałabym mieszkać sama, samiusieńka

Edytowane przez myszka 1234567
Czas edycji: 2012-06-06 o 14:23
Stary 2012-06-06, 14:24   #1408
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cuuuudo
Justin Alexander 8613
Zupełnie nie dla mnie, ale na kimś może być bardzo ładna
Stary 2012-06-06, 14:27   #1409
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Edytowałam post który zacytowałaś, dopisałam coś właśnie o kuchni, przeczytaj
Dziękuję U mnie jest ten problem, że wszędzie wszystko słychać. Rodzice obecnie mają sypialnię na poddaszu, a ja na dole. Po ślubie ma być zamiana. Tylko u mnie w pokoju wszystko słychać - wiem kiedy kto idzie do łazienki, kiedy kto wstaje, nawet jak się po cichu tv w salonie ogląda. Więc nieraz spać nie mogę. A co dopiero jak dojdzie tż i dzieci. Moja mama ma taki sen, że ją podmuch wiatru budzi. Poza tym jest dość trudnym człowiekiem - jak sobie coś ubzdura to koniec. Raz też powiedziała mi coś, co dało mi do myślenia bardzo. Boimy się, że będzie się we wszystko wtrącać, w wychowanie dzieci, w to co mam robić, a czego nie, w to kiedy zapraszamy gości, boimy się, że będzie kłopot o to, że jest za głośno, że nie będziemy mogli sobie urządzić po swojemu. Kredytu też się boimy. Bo mieszkając to żylibyśmy wygodnie - stać by nas było na nowy samochód i zagraniczne wczasy co roku. A tak to będzie kredyt. Ale jeżeli będzie problem, to nie będziemy się długo zastanawiać, bo najważniejsze, żeby między nami się układało Proszę nie cytować.
Macie super sytuację, bo macie to prawie osobne wejście i kuchnię. To naprawdę dużo zmienia
Stary 2012-06-06, 14:32   #1410
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
No my w najgorszej też nie jesteśmy. Wszyscy mieszkamy w jednym domu ale każdy ma swoją kuchnię i pokój. A no i dom jest TŻta i dziadka sa współwłaścicielami. Także zgrzytów o to nie ma. Wiadomo ze wolałabym mieszkać sama, samiusieńka
Wiadomo, ja też, ale Twoja sytuacja też jest bardzo komfortowa

Melleczko, rozumiem Twoje obawy sami musicie ocenić na czym Wam najbardziej zależy...

310813
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości