Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 10:51   #991
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
My wczoraj po wizycie, wiec : alergolog stwierdzil ze na chwile obecna to on objawow skazy nie widzi
Wszystkie krostki, cieminuszka oraz rowniez saczenie sie za uszkami sa objawem wyprysku lojotokowego - calkowicie normalnego u dzieci
Dostalysmy masci i jedziemy do kontroli za 3 tygodnie.
A ja mam jesc nabial bo inaczej powiedzial ze sie wykoncze
Bardzo sie ciesze, ale gdzies tam jeszcze mam podejrzenia i obawy , dlatego ze on jej nie widzial podczas tych najgorszych problemow, kiedy miala te plamy!
Teraz praktycznie juz jej wszystkie zeszly i ma tylko krostki no i te ranki saczace za uszami.
Postanowilam ze poczekam az Jej sie troszke ta skorka wygoi i w piatek zaszaleje i zjem pizze i zaczne pomalutku troche nabialu wprowadzac i Ja obserwowac.
czyli moze to nie skaza?
To super by bylo
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:52   #992
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
No to GRATULACJE dla Tymka

Konia, ja tez nie zaszaleje specjalnie, bede sobie tylko jeden kieliszek saczyc bo wlasnie TZ tez na wyjsciu, wiec pewnie wroci na procentach!
Caly wieczor bedzie szwagier trzezwy i kumpela, a zanim sie zwina to po moich procentach po jednym kieliszku nie bedzie sladu!
No i siostry cory beda u Adasia spac bo nie ma co ich potem po nocy ciagac do domu!
Wiec wiesz -ze spokojem , ale i tak sie podelektuje troszke.
Co do alergii to bardzo sie ciesze, ale bede Viki bacznie obserwowac
A jeszcze chciałam dodać,że widziałam zdjęcia Viki jak się ślicznie śmiała , ma Dziewczyna poczucie humoru Śmieszka Malusia
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:55   #993
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska to Filipek czy Szymonek? bo zglupialam
Filipek w wieku 6 i 7 m-cy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a u mnie niby piszą żeby w 60 stopniach prać, a co z wirowaniem , normalnie można ?
jak tak pisza to na pewno mozna, ja zawsze profilaktycznie piore w 40 stopniach
I wirowalam ale musialam przeprasowac potem.
SZYMONEK

Stary 2012-06-06, 10:57   #994
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Filipek w wieku 6 i 7 m-cy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

jak tak pisza to na pewno mozna, ja zawsze profilaktycznie piore w 40 stopniach
I wirowalam ale musialam przeprasowac potem.
bo jest broszurka ,że w 60 i że jest to na wszywkach na chuście, a gó...bo nie ma wszywek z instrukcją, to ja chyba wypiorę w 50
Stary 2012-06-06, 11:07   #995
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
u nas też słonko, tak więc dzisiaj premiera Niny na dostawce

pranko trzeba zrobić i śmigamy naszym nowym wehikułem na spacer

i kupię sobie 2 kg truskawek

na innym forum, które kiedyś odwiedzałam namiętnie, wyszła sprawa ,że kobita która wstawiała zdjęcia swoje i swojej rodziny, miała dość ciekawy żywot itd. jest 13 letnią dziewczynką , tzn. tak mówi, ale śledztwo jeszcze trwa, tak bajerowała na kilku forach ciekawe kogo zdjęcia wstawiała? co więcej , na fb miała konto i z dziewczynami rozważała problemy dnia codziennego 30 letniej matki z 4 dzieci

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

my szczepić będziemy od 6 miesiąca, jeden raz się zbiegły dwie u Niny i też się wahałam, ale w końcu szczepiłam w jeden dzień, lekarka mówiła ,że to nie ma znaczenia, u nas nic się nie działo,
raz po jednym pojedynczym szczepieniu trochę spuchło miejsce wkłucia, ale moim zdaniem to była wina niewprawnego podania przez pielęgniarkę

I dla Przystojniaka : roza:
I powodzenia na spacerku!
Napewno Nina bedzie zachwycona

W poznaniu piekna pogoda, my tez dzisiaj planujemy spacerek!
Do apteki po kremy

Aguska, mam nadzieje ze jak zaczne jesc nabial to te plamy nie wroca!
Byloby swietnie!

Konia, nie pomyslalam, faktycznie u nas tez moze byc problem z pizza
Ludziska beda mecz ogladac w chatach i zamawiac!
A moze zrobimy domowa, bedzie zdrowsza!

Straszne z tym chlopcem, boze jak ja wspolczuje rodzicom

A no i Zenek - witaj wsrod nas

Cytrynka - kciuki za szczepienie!

Co do tematu dzieci " grubszych" po mm i naturalnym mleczku - ja sobie tym narazie glowy nie zaprzatam, uwazam ze w chwili obecnej nie mam na to wiekszego wplywu bo od ust Viki nie odejme i nie bede Jej glodzic, zje ile chce i tyle!
A moim zdaniem wieksze znaczenie me pozniejszy pokarm, ktorym karmimy dziecko i prawidlowe nawyki zywieniowe!
Oraz zapewnienie dziecku odpowiedniej ilosci ruchu i zachecanie do aktywnosci fizycznej - rower, hulajnoga, rolki itp!

Napisalam ze piekna pogoda a tu sie chmurzy cos

Dzieki Konia - no faktycznie lubi sie pousmiechac to moja mala!
Najbardziej smiesza Ja sciany i sufit

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-06-06 o 11:09
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:16   #996
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
I powodzenia na spacerku!
Napewno Nina bedzie zachwycona

W poznaniu piekna pogoda, my tez dzisiaj planujemy spacerek!
Do apteki po kremy

Aguska, mam nadzieje ze jak zaczne jesc nabial to te plamy nie wroca!
Byloby swietnie!

Konia, nie pomyslalam, faktycznie u nas tez moze byc problem z pizza
Ludziska beda mecz ogladac w chatach i zamawiac!
A moze zrobimy domowa, bedzie zdrowsza!

Straszne z tym chlopcem, boze jak ja wspolczuje rodzicom

A no i Zenek - witaj wsrod nas

Cytrynka - kciuki za szczepienie!

Co do tematu dzieci " grubszych" po mm i naturalnym mleczku - ja sobie tym narazie glowy nie zaprzatam, uwazam ze w chwili obecnej nie mam na to wiekszego wplywu bo od ust Viki nie odejme i nie bede Jej glodzic, zje ile chce i tyle!
A moim zdaniem wieksze znaczenie me pozniejszy pokarm, ktorym karmimy dziecko i prawidlowe nawyki zywieniowe!
Oraz zapewnienie dziecku odpowiedniej ilosci ruchu i zachecanie do aktywnosci fizycznej - rower, hulajnoga, rolki itp!

Napisalam ze piekna pogoda a tu sie chmurzy cos

Dzieki Konia - no faktycznie lubi sie pousmiechac to moja mala!
Najbardziej smiesza Ja sciany i sufit
hihi, bo cały świat taki pokręcony a te ściany i sufit to jakieś takie proste ,że aż śmieszne może prostaczki jedne
Stary 2012-06-06, 11:23   #997
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi, bo cały świat taki pokręcony a te ściany i sufit to jakieś takie proste ,że aż śmieszne może prostaczki jedne
Pokrecone poczucie humoru

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:31   #998
aaagga
Raczkowanie

LENA Kaja płakała przy zakrapianiu oczek ? Dominik strasznie się żalił . A jak przestał mnie widzieć to musiałam dać cyca żeby czuł że jestem blisko .

Mój maluch odrzucil smoka , potem zaczął ciumkac swoje palce , a ostatnio ssie rogi poduszki przy zasypianiu . Właśnie tak usnal .

Przy wieczornym zasypianiu w lozeczku wasze dzieci też płaczą głośniej gdy je wyjmujecie do przytulenia i uspokojenia ?

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:47   #999
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

NO DOBRA DZIEWCZYNY MAM NA IMIĘ ZENEK I MAM 63 LATA
jak zawsze w dobrym humorze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:54   #1000
Nikii89
Zakorzenienie

Mała z okazji 3 m-cy Tymusia

Dzień dobry
Nocka nawet spoko karmienie o 19.30 potem do 20.30 leżał w łóżeczku aż zasnął następna pobudka o 1 i karmienie z przewijaniem był Oskar troche marudny bo zamiast do łóżeczka to wolał się przytulać w końcu o 2 zasnął i pobudka o 5 gdzie potem do 8.30 spał z mamą w łóżku
I potem znów wielki płacz ale o 10 wyszłąm z nim na spacer gdzie zasnął i śpi do tej pory przed chwilą dopiero wrócilismy do domu i aby go nie budzić dałam wózek przy otwartym oknie i nadal śpi. Może już będzie mniej marudzenia, bo zamierzam spróbować wprowadzić ten Łatwy plan co Hogg proponuje. Może jak wszystko każdego dnia będzie podobnie mniej więcej godzinowo to się przyzwyczai i nie będzie płakał bo coś go zaskoczy zobaczymy czy Nam to wyjdzie

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:59
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:11   #1001
gosica502
Wtajemniczenie

Nikii powodzenia w wdrażaniu łatwego planu Jak dla mnie to on bardzo ok jest. Ja niby też się staram nim kierować ale czasem jest jakaś sytuacja wyjątkowa że np jesteśmy poza domem albo Gabi ma jakiś taki dzień bardzo do spania albo mało do spania :P i się nam wtedy plan sypie ale na takie zwykłe dni spędzane w większości w domku jest całkiem ok
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:26   #1002
cottonpuma
Rozeznanie

Wpadam na chwilę podzielić się sposobem na ciemieniuchę, może komuś się przyda/podziała.

Myję gąbeczką (zwykła, piankowa, ja miałam akurat dodaną do wkładki do wanienki, ale nieużywana do zmywania też powinna dać radę) delikatnie pocierając, ale tak, żeby skóra nie zrobiła się czerwona. Potem polewam wodą z emolientem (kupiłam na promocji w doz Emolium), osuszam, czeszę szczoteczką z włosia i jeżeli skóra wydaje się sucha nakładam troszkę kremu bambino/rossmanowskiego/olejku migdałowego.

Jak na razie wszystkie zaczątki ciemieniuchy ładnie się wycofały. Wygląda na to, że najwięcej w tym zasługi tej gąbeczki.
Stary 2012-06-06, 13:48   #1003
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Przy wieczornym zasypianiu w lozeczku wasze dzieci też płaczą głośniej gdy je wyjmujecie do przytulenia i uspokojenia ?
Moja wieczorem jak próbuję ją uspać na rękach to krzyczy jakbym jej krzywdę robiła
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:08   #1004
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u nas szczepoenie ok, maly wazy 5,800 gr i ma 59cm a glowka 41cm ma ale mamy skierowanie do neurologa bo glowki nie dzwiga jak sie na pleckach za rece go podnosi

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Moja wieczorem jak próbuję ją uspać na rękach to krzyczy jakbym jej krzywdę robiła
u nas to samo
Stary 2012-06-06, 14:11   #1005
joanaros
Zakorzenienie

U nas dziś dzień kupy po 8 dniach
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:13   #1006
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
bo moja zasypia sama

Stary 2012-06-06, 14:23   #1007
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
to widzę,że w piątek się melanż szykuje , fajno masz, ja będę na czuwaniu , no bo jak to stado będzie u nas w domku to trzeba dobrego , trzeźwego gospodarza, żeby mi chaty nie roznieśli, no i tż pije to ja mam dyżur
A ja nie dosc ze sama z Ania zostaje (TZ z ekipa polskich facetow idzie do pubu mecz ogladac) to jeszcze pewnie nie bede jak miala mecza ogladac. Bedziecie mi relacjonowac na zywo ?

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Mała z okazji 3 m-cy Tymusia

Dzień dobry
Nocka nawet spoko karmienie o 19.30 potem do 20.30 leżał w łóżeczku aż zasnął następna pobudka o 1 i karmienie z przewijaniem był Oskar troche marudny bo zamiast do łóżeczka to wolał się przytulać w końcu o 2 zasnął i pobudka o 5 gdzie potem do 8.30 spał z mamą w łóżku
I potem znów wielki płacz ale o 10 wyszłąm z nim na spacer gdzie zasnął i śpi do tej pory przed chwilą dopiero wrócilismy do domu i aby go nie budzić dałam wózek przy otwartym oknie i nadal śpi. Może już będzie mniej marudzenia, bo zamierzam spróbować wprowadzić ten Łatwy plan co Hogg proponuje. Może jak wszystko każdego dnia będzie podobnie mniej więcej godzinowo to się przyzwyczai i nie będzie płakał bo coś go zaskoczy zobaczymy czy Nam to wyjdzie
Tez trzymam kciuki za wprowadzanie rozkladu dnia! Wiadomo ze nie chodzi o trzymanie sie zegarka tylko o to ze dzieci luba wiedziec co je czeka w trakcie dnia mniej wiecej.

U mnie dzis ladnie. Poszlam z Ania do parku i ladnie spala wiec matka na lawce czytala ksiazke Zyc nie umierac, uwielbiam jak jest ladna pogoda!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:24   #1008
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
NO DOBRA DZIEWCZYNY MAM NA IMIĘ ZENEK I MAM 63 LATA
wiedzialam

Aguska, te nogi rzeczywiscie Filipek mial takie zbite, ale moim zdaniem to kwestia jego budowy, bo np na zdjeciach ktore zamiescilas na buzi nie jest wcale papusiaty. Wrzuce na maila zdjecie corki kolezanki jak miala 6-7 m-cy(cyc) i synka innej kolezanki (mm)

Posprzatalam juz mieszkani, sypialnie ominelam i lazienke tez. Niunka mi strasznie plakala od 11 do 13 .... nie mam pojecia co jej bylo... najpierw marudzila, nie chciala jesc, z wielka laska wypila na raty moze z 60-70ml. Dalam jej krople na brzuszek mimo ze byl miekki, ale i to nic nie dalo, W koncu biedna usnela z wycienczenia placzem na moich lapkach.... naszczescie spi do teraz, czasami sie wybudza z placzem za jakas h musimy isc na spacer + zakupy, deszcz pada.. nie bardzo mi sie chce.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:35   #1009
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
bo moja zasypia sama
Zazdroszczę
Dominik też zasypial sam. Do czasu... Teraz muszę go w dzień uczyć nie spać w lozeczku żeby łatwo zasypial na łóżku lub w wózku opiekunom . Co drugi tydzień będzie się nim zajmować moja mama jak będzie miała 2 zmianę. A resztę teść. Masakra . Najgorsze że każdy będzie go miał u siebie więc nie będzie tam jego lozeczka . Nie wiem jak Dominik zniesie takie zamieszanie + koniec z cycusiem + rozstanie z mamusią (pewnie gorzej zniesie to sama mamusia )

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:35   #1010
Zia_
Zadomowienie

Laseczki ile razy wasze dzieci spia w dzien? Tzn ile drzemek przecietnie sobie robia?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:49   #1011
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
bo zamierzam spróbować wprowadzić ten Łatwy plan co Hogg proponuje. Może jak wszystko każdego dnia będzie podobnie mniej więcej godzinowo to się przyzwyczai i nie będzie płakał bo coś go zaskoczy zobaczymy czy Nam to wyjdzie
Na pewno wyjdzie na dobre jak dziecko bedzie mialo stały rytm dnia, dzieci tak lubią czuja sie wtedy bezpiecznie i sa spokojniejsze
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u nas szczepoenie ok, maly wazy 5,800 gr i ma 59cm a glowka 41cm ma ale mamy skierowanie do neurologa bo glowki nie dzwiga jak sie na pleckach za rece go podnosi
Cytrynko nie martw sie, moze potrzeba troszke rehabilitacji i wszystko wroci do normy
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska, te nogi rzeczywiscie Filipek mial takie zbite, ale moim zdaniem to kwestia jego budowy, bo np na zdjeciach ktore zamiescilas na buzi nie jest wcale papusiaty. Wrzuce na maila zdjecie corki kolezanki jak miala 6-7 m-cy(cyc) i synka innej kolezanki (mm) .
Tak to prawda, on ogolnie uda ma i mial wypasneChociaz wtedy byl przeżarty i ja to wiem teraz
Ale ja widze jak Szymon przybiera na cycu, zupelnie inaczej. I tez ma druga brodke, uda tez pulchne ale jakos inaczej niz Filip na mm, ktory przez to, ze byl taki pulchny zdobywal wszystkie umiejetnosci ruchowe pozniej bo go tluszczyk ograniczal
SZYMONEK

Stary 2012-06-06, 15:02   #1012
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska taka mam nadzieje ze to nic takiego chyba Lena miala podobny problem z tego co pamietam??
Stary 2012-06-06, 15:05   #1013
emigra
Zakorzenienie

Aguska, ja sie wlasnie boje zeby mala mi sie nie utuczyla, ale ona raczej niedojada nizeli mialaby jesc za duzo dziecko w jej wieku powinno jesc ok 180 ml mleka a ona mi wypija gora 150, a najczesciej 120-100, bo zawsze w butli mi zostawia. Z jednej strony ok, a z drugiej nie wiem jak przybiera na wadze, bo nie mam jej jak zwazyc porzadnie, dopiero za 2 tyg u lekarza sie dowiemy.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 15:48   #1014
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Zazdroszczę
Dominik też zasypial sam. Do czasu... Teraz muszę go w dzień uczyć nie spać w lozeczku żeby łatwo zasypial na łóżku lub w wózku opiekunom . Co drugi tydzień będzie się nim zajmować moja mama jak będzie miała 2 zmianę. A resztę teść. Masakra . Najgorsze że każdy będzie go miał u siebie więc nie będzie tam jego lozeczka . Nie wiem jak Dominik zniesie takie zamieszanie + koniec z cycusiem + rozstanie z mamusią (pewnie gorzej zniesie to sama mamusia )
Nie wiem ale ja jak oddawałam Antka to tak zrobiliśmy że u teściowej Antek miał drugi zestaw czyli łóżeczko + pościel + wózek (żeby nie wozić tego z domu) + butelki + zestaw jedzenia itd. Więc nie było tak źle. Jak dziadkowie będą się nim zajmować to krzywda mu się nie stanie. Musisz być dzielna. Ja raczej z tych wyrodnych bo w pierwszy dzień nawet łezka mi nie popłynęła nawet nie dzwoniłam do teściowej. Ale będziemy trzymać kciuki

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Laseczki ile razy wasze dzieci spia w dzien? Tzn ile drzemek przecietnie sobie robia?
Moja Ania jeszcze przesypia większość dnia a szczególnie dzisiaj chyba jeszcze ja trzyma po szczepionkach

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Na pewno wyjdzie na dobre jak dziecko bedzie mialo stały rytm dnia, dzieci tak lubią czuja sie wtedy bezpiecznie i sa spokojniejsze
Taki stały rytm jak dla mnie jest ok Antek do dzisiaj ma stały rytm na szczęście udało mu się przesunąć chodzenie spać o pół godziny . Ale bez kąpieli nie ma mocnych żeby poszedł spać nawet w sylwestra o 1 w nocy brał kąpiel

Stary 2012-06-06, 15:55   #1015
tikki85
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!
Dziś z Andreą już lepiej. Nie wisi cały dzień na cycu, ale ja jestem martwa. Niedość, że spuchłam od tego zęba co mnie wczoraj bolał to rano . Czułam się jak w ciąży.
Pogoda całkiem do . Jest pochmurno, ale tak duszno, że można w powietrzu zawiesić siekierę . Nie da się czym oddychać.

Co do drzemek, to moja mała nie śpi chyba tylko po 2 karmieniach, a tak to śpiucha po 1-3h
Stary 2012-06-06, 17:01   #1016
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguska, ja sie wlasnie boje zeby mala mi sie nie utuczyla, ale ona raczej niedojada nizeli mialaby jesc za duzo dziecko w jej wieku powinno jesc ok 180 ml mleka a ona mi wypija gora 150, a najczesciej 120-100, bo zawsze w butli mi zostawia. Z jednej strony ok, a z drugiej nie wiem jak przybiera na wadze, bo nie mam jej jak zwazyc porzadnie, dopiero za 2 tyg u lekarza sie dowiemy.
Emigra ale jesteś pewna że aż tyle powinna Julka już jeść? Bo ja się trzymam tej tabelki http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...20modyfiko.pdf i według niej w trzecim miesiącu dzieci mają jeść 130 ml i moja tyle je, Twoja Jula to już bliżej tych 150 właśnie ale 180 to dopiero od piątego miesiąca no nie?

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Dziś z Andreą już lepiej. Nie wisi cały dzień na cycu, ale ja jestem martwa. Niedość, że spuchłam od tego zęba co mnie wczoraj bolał to rano . Czułam się jak w ciąży.
Pogoda całkiem do . Jest pochmurno, ale tak duszno, że można w powietrzu zawiesić siekierę . Nie da się czym oddychać.

Co do drzemek, to moja mała nie śpi chyba tylko po 2 karmieniach, a tak to śpiucha po 1-3h
Dobrze że już lepiej tikki
I w sumie to ładnie Ci Andrea śpi
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:11   #1017
karolca
Zakorzenienie

Hej.
Po ciężkim zasypianiu nocka jak zawsze - pobudka co 3 godziny. Ale Ewelinka uśmiechała się ładnie i po jedzonku i odbiciu zasypiała od razu po odłożeniu do łóżeczka. Pospałyśmy do 9, nakarmiłam i przebrałam moją Gwiazdeczkę, pogadałam z nią godzinkę i zasnęła na kolejną godzinkę.
Później jak zawsze - trochę marudzenia, ale na macie pobawiła się dobre pół godziny, potem szybkie karmienie i jechałam do miasta załatwić sprawę. Spała mi 2,5 godziny. Pierwszy raz tak mocno zasnęła w samochodzie, że nie obudziła się przy wyciąganiu fotelika ani nic.
Oczywiście nie chwalę jej, jestem przygotowana na ciężki wieczór. Jak zawsze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:28   #1018
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze tu tez pewnie ma znaczenie jaka przemiane materii ma dziecko bo to tez chyba dziedziczymy.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Taki stały rytm jak dla mnie jest ok Antek do dzisiaj ma stały rytm na szczęście udało mu się przesunąć chodzenie spać o pół godziny . Ale bez kąpieli nie ma mocnych żeby poszedł spać nawet w sylwestra o 1 w nocy brał kąpiel
Ja tylko Filipa nie kąpie jak jest bardzo chory, ma goraczke, a tak to codziennie, nie podaruje mu. Ale taki rytm wprowadzilam od poczatku i wydaje mi sie, ze dziecko wtedy wie ze kapiel to za chwile sen nocny ktory wiadomo jest dluzszy i inny od dziennego. Taki rytual bez ktorego u mnie rowniez sie nie obejdzie
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

SZYMONEK

Stary 2012-06-06, 17:43   #1019
MoniaHan
Wtajemniczenie

a my po szczepieniu,tym razem Hania plakala tylko przy wkluciu,a po chwili juz sie smiala do pani.mniej zachodu dzis bylo bo byla w sukience to nie musialam jej w ogole rozbierac.dalam juz paracetamol zapobiegawczo.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:52   #1020
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Wczoraj nawet sie przestraszyl swojego kichniecia (zabawne to wlasciwie bylo) i az mi sie Go szkoda zrobilo,bo taki radosny radosny i nagle "apsik"..po sekundzie buzia w podkowke i ryk. (slodki jest wtedy i wiem,ze to takie zawodzenie,a nie placz z bolu itp).

Mój czasem jak je to sobie cmoknie głośno i zawsze wtedy az podskakuje przestraszony

Mraveczka super że znalazłaś taką lekarkę kompetentną, miła i ile czasu wam poświęciła super! Poproszę o namiary

Gosia sama piszesz że bez mamy odpoczywasz psychicznie..nie ma co się męczyć..ona jest dorosła więc moim zdaniem to wstyd żeby tak "żerowała" na córce z 2 dzieci..tym bardziej że piszesz że pracę bez problemu by znalazła skoro z ogłoszeń się odzywają..powodzenia w tej trudnej rozmowie

Tikki na pocieszenie tylko powiem że wraz ze skokami przychodzą nowe umiejętności naszych dzieci a teraz musisz przeczekać te trudne chwile aż do następnego skoku

Cytrynka
super że na szczepieniu nie było źle...kciuki trzymam za wizytę u neurologa..

Mała brawa dla Tymusia za skończone 3 miesiące
Mam nadzieje że maluszek po szczepieniu nie będzie się źle czuł..

Cytat:
My wczoraj po wizycie, wiec : alergolog stwierdzil ze na chwile obecna to on objawow skazy nie widzi
Super

A my po badaniach na ta żółtaczke...próby wątrobowe i jakieś ggtp podwyższone też ale to ponoć przy podwyższonej bilirubinie normalne..najważniejsze że bili spada
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości