|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
To super by bylo
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
, ma Dziewczyna poczucie humoru Śmieszka Malusia
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Filipek w wieku 6 i 7 m-cy
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() I wirowalam ale musialam przeprasowac potem.
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
bo jest broszurka ,że w 60 i że jest to na wszywkach na chuście, a gó...bo nie ma wszywek z instrukcją, to ja chyba wypiorę w 50
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno Nina bedzie zachwycona W poznaniu piekna pogoda, my tez dzisiaj planujemy spacerek! Do apteki po kremy ![]() Aguska, mam nadzieje ze jak zaczne jesc nabial to te plamy nie wroca! Byloby swietnie! Konia, nie pomyslalam, faktycznie u nas tez moze byc problem z pizza ![]() Ludziska beda mecz ogladac w chatach i zamawiac! A moze zrobimy domowa, bedzie zdrowsza! Straszne z tym chlopcem, boze jak ja wspolczuje rodzicom ![]() A no i Zenek - witaj wsrod nas Cytrynka - kciuki za szczepienie! Co do tematu dzieci " grubszych" po mm i naturalnym mleczku - ja sobie tym narazie glowy nie zaprzatam, uwazam ze w chwili obecnej nie mam na to wiekszego wplywu bo od ust Viki nie odejme i nie bede Jej glodzic, zje ile chce i tyle! A moim zdaniem wieksze znaczenie me pozniejszy pokarm, ktorym karmimy dziecko i prawidlowe nawyki zywieniowe! Oraz zapewnienie dziecku odpowiedniej ilosci ruchu i zachecanie do aktywnosci fizycznej - rower, hulajnoga, rolki itp! Napisalam ze piekna pogoda a tu sie chmurzy cos Dzieki Konia - no faktycznie lubi sie pousmiechac to moja mala! Najbardziej smiesza Ja sciany i sufit
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:09 |
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
LENA Kaja płakała przy zakrapianiu oczek ? Dominik strasznie się żalił . A jak przestał mnie widzieć to musiałam dać cyca żeby czuł że jestem blisko .
Mój maluch odrzucil smoka , potem zaczął ciumkac swoje palce , a ostatnio ssie rogi poduszki przy zasypianiu . Właśnie tak usnal . Przy wieczornym zasypianiu w lozeczku wasze dzieci też płaczą głośniej gdy je wyjmujecie do przytulenia i uspokojenia ?
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Mała
Dzień dobry ![]() Nocka nawet spoko karmienie o 19.30 potem do 20.30 leżał w łóżeczku aż zasnął następna pobudka o 1 i karmienie z przewijaniem był Oskar troche marudny bo zamiast do łóżeczka to wolał się przytulać w końcu o 2 zasnął i pobudka o 5 gdzie potem do 8.30 spał z mamą w łóżku ![]() I potem znów wielki płacz ale o 10 wyszłąm z nim na spacer gdzie zasnął i śpi do tej pory przed chwilą dopiero wrócilismy do domu i aby go nie budzić dałam wózek przy otwartym oknie i nadal śpi. Może już będzie mniej marudzenia, bo zamierzam spróbować wprowadzić ten Łatwy plan co Hogg proponuje. Może jak wszystko każdego dnia będzie podobnie mniej więcej godzinowo to się przyzwyczai i nie będzie płakał bo coś go zaskoczy zobaczymy czy Nam to wyjdzie
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-06 o 12:59 |
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii powodzenia w wdrażaniu łatwego planu
Jak dla mnie to on bardzo ok jest. Ja niby też się staram nim kierować ale czasem jest jakaś sytuacja wyjątkowa że np jesteśmy poza domem albo Gabi ma jakiś taki dzień bardzo do spania albo mało do spania :P i się nam wtedy plan sypie ale na takie zwykłe dni spędzane w większości w domku jest całkiem ok
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam na chwilę podzielić się sposobem na ciemieniuchę, może komuś się przyda/podziała.
Myję gąbeczką (zwykła, piankowa, ja miałam akurat dodaną do wkładki do wanienki, ale nieużywana do zmywania też powinna dać radę) delikatnie pocierając, ale tak, żeby skóra nie zrobiła się czerwona. Potem polewam wodą z emolientem (kupiłam na promocji w doz Emolium), osuszam, czeszę szczoteczką z włosia i jeżeli skóra wydaje się sucha nakładam troszkę kremu bambino/rossmanowskiego/olejku migdałowego. Jak na razie wszystkie zaczątki ciemieniuchy ładnie się wycofały. Wygląda na to, że najwięcej w tym zasługi tej gąbeczki. |
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas szczepoenie ok, maly wazy 5,800 gr
i ma 59cm a glowka 41cm ma ale mamy skierowanie do neurologa bo glowki nie dzwiga jak sie na pleckach za rece go podnosi ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś dzień kupy po 8 dniach
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to jeszcze pewnie nie bede jak miala mecza ogladac. Bedziecie mi relacjonowac na zywo ? ![]() Cytat:
U mnie dzis ladnie. Poszlam z Ania do parku i ladnie spala wiec matka na lawce czytala ksiazke Zyc nie umierac, uwielbiam jak jest ladna pogoda!
|
||
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
wiedzialam
Aguska, te nogi rzeczywiscie Filipek mial takie zbite, ale moim zdaniem to kwestia jego budowy, bo np na zdjeciach ktore zamiescilas na buzi nie jest wcale papusiaty. Wrzuce na maila zdjecie corki kolezanki jak miala 6-7 m-cy(cyc) i synka innej kolezanki (mm) Posprzatalam juz mieszkani, sypialnie ominelam i lazienke tez. Niunka mi strasznie plakala od 11 do 13 .... nie mam pojecia co jej bylo... najpierw marudzila, nie chciala jesc, z wielka laska wypila na raty moze z 60-70ml. Dalam jej krople na brzuszek mimo ze byl miekki, ale i to nic nie dalo, W koncu biedna usnela z wycienczenia placzem na moich lapkach.... naszczescie spi do teraz, czasami sie wybudza z placzem za jakas h musimy isc na spacer + zakupy, deszcz pada.. nie bardzo mi sie chce.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę
Dominik też zasypial sam. Do czasu... Teraz muszę go w dzień uczyć nie spać w lozeczku żeby łatwo zasypial na łóżku lub w wózku opiekunom . Co drugi tydzień będzie się nim zajmować moja mama jak będzie miała 2 zmianę. A resztę teść. Masakra . Najgorsze że każdy będzie go miał u siebie więc nie będzie tam jego lozeczka . Nie wiem jak Dominik zniesie takie zamieszanie + koniec z cycusiem + rozstanie z mamusią (pewnie gorzej zniesie to sama mamusia )
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Laseczki ile razy wasze dzieci spia w dzien? Tzn ile drzemek przecietnie sobie robia?
|
|
|
|
#1011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaz wtedy byl przeżarty i ja to wiem terazAle ja widze jak Szymon przybiera na cycu, zupelnie inaczej. I tez ma druga brodke, uda tez pulchne ale jakos inaczej niz Filip na mm, ktory przez to, ze byl taki pulchny zdobywal wszystkie umiejetnosci ruchowe pozniej bo go tluszczyk ograniczal
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska taka mam nadzieje ze to nic takiego chyba Lena miala podobny problem z tego co pamietam??
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, ja sie wlasnie boje zeby mala mi sie nie utuczyla, ale ona raczej niedojada nizeli mialaby jesc za duzo
dziecko w jej wieku powinno jesc ok 180 ml mleka a ona mi wypija gora 150, a najczesciej 120-100, bo zawsze w butli mi zostawia. Z jednej strony ok, a z drugiej nie wiem jak przybiera na wadze, bo nie mam jej jak zwazyc porzadnie, dopiero za 2 tyg u lekarza sie dowiemy.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itd. Więc nie było tak źle. Jak dziadkowie będą się nim zajmować to krzywda mu się nie stanie. Musisz być dzielna. Ja raczej z tych wyrodnych bo w pierwszy dzień nawet łezka mi nie popłynęła nawet nie dzwoniłam do teściowej. Ale będziemy trzymać kciuki![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
. Ale bez kąpieli nie ma mocnych żeby poszedł spać nawet w sylwestra o 1 w nocy brał kąpiel
|
|||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Dziś z Andreą już lepiej. Nie wisi cały dzień na cycu, ale ja jestem martwa. Niedość, że spuchłam od tego zęba co mnie wczoraj bolał to rano . Czułam się jak w ciąży. Pogoda całkiem do . Nie da się czym oddychać. Co do drzemek, to moja mała nie śpi chyba tylko po 2 karmieniach, a tak to śpiucha po 1-3h |
|
|
|
#1016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I w sumie to ładnie Ci Andrea śpi
|
||
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Po ciężkim zasypianiu nocka jak zawsze - pobudka co 3 godziny. Ale Ewelinka uśmiechała się ładnie i po jedzonku i odbiciu zasypiała od razu po odłożeniu do łóżeczka. Pospałyśmy do 9, nakarmiłam i przebrałam moją Gwiazdeczkę, pogadałam z nią godzinkę i zasnęła na kolejną godzinkę. Później jak zawsze - trochę marudzenia, ale na macie pobawiła się dobre pół godziny, potem szybkie karmienie i jechałam do miasta załatwić sprawę. Spała mi 2,5 godziny. Pierwszy raz tak mocno zasnęła w samochodzie, że nie obudziła się przy wyciąganiu fotelika ani nic. Oczywiście nie chwalę jej, jestem przygotowana na ciężki wieczór. Jak zawsze
|
#1018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
a my po szczepieniu,tym razem Hania plakala tylko przy wkluciu,a po chwili juz sie smiala do pani.mniej zachodu dzis bylo bo byla w sukience to nie musialam jej w ogole rozbierac.dalam juz paracetamol zapobiegawczo.
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
![]() Mój czasem jak je to sobie cmoknie głośno i zawsze wtedy az podskakuje przestraszony ![]() Mraveczka super że znalazłaś taką lekarkę kompetentną, miła i ile czasu wam poświęciła super! Poproszę o namiary ![]() Gosia sama piszesz że bez mamy odpoczywasz psychicznie..nie ma co się męczyć..ona jest dorosła więc moim zdaniem to wstyd żeby tak "żerowała" na córce z 2 dzieci..tym bardziej że piszesz że pracę bez problemu by znalazła skoro z ogłoszeń się odzywają..powodzenia w tej trudnej rozmowie Tikki ![]() Cytrynka super że na szczepieniu nie było źle...kciuki trzymam za wizytę u neurologa.. Mała brawa dla Tymusia za skończone 3 miesiące ![]() Mam nadzieje że maluszek po szczepieniu nie będzie się źle czuł.. Cytat:
A my po badaniach na ta żółtaczke...próby wątrobowe i jakieś ggtp podwyższone też ale to ponoć przy podwyższonej bilirubinie normalne..najważniejsze że bili spada |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

i zaczne pomalutku troche nabialu wprowadzac i Ja obserwowac.

ciekawe kogo zdjęcia wstawiała? co więcej , na fb miała konto i z dziewczynami rozważała problemy dnia codziennego 30 letniej matki z 4 dzieci 

) to jeszcze pewnie nie bede jak miala mecza ogladac. Bedziecie mi relacjonowac na zywo ?
za jakas h musimy isc na spacer + zakupy, deszcz pada.. nie bardzo mi sie chce.
. Czułam się jak w ciąży.
. Nie da się czym oddychać.