![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Tez szczerze mowiac tak pomyslalam tylko nie napiasalam
#2492 |
Zakorzenienie
|
ja się słowem nie odezwałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Glam jak na polu "wojny" z maluchami? |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
3 godz spaceru + suchary bez cukru/ soli+ ryzowe chrupaki hipp i soczek= swiety spokoj
Wrocilismy na obiadek a teraz baki chyba pojda spac Tzn dominik zasypia, adam gryzie laczki gumowe Mamy czwarty zab- tzn po dwa na lepka Poszlam do apteki po vibrucol ale okazalo sie ze to na recepte tylko ![]() Rozwalila mnie Sonia. Chlopcy maja faze lapania za wlosy, wczoraj znalazla gdzies czepek kapielowy, zalozyla i mowi "no to teraz moga mnie lapac" ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Dziewczyny te ktore robia rzeski- czy to nie obciaza bardzo wlasnych rzes? Mama ma jakas babeczke z polecenia ktora ladnie robi ale boje sie czy nie zwale sobie przez to wlasnych?
#2494 |
Wtajemniczenie
|
Sonia i czepek
![]() Przedłużanie rzęs na bank trochę osłabia naturalne. Ale jeżeli ma sie dobrze dobrane do swoich (nie za grube jeśli naturalne są cieniuteńkie) to można śmiało robić. No i po jakimś czasie dać im odpocząć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
Glam właśnie na temat viburcolu była dziś rozmowa z innymi mamami i część kupowała na receptę, a część bez, ja też dostałam bez recepty. Spróbuj może w innej aptece kupić
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sonia jak zwykle... na topie ![]() ![]() gratuluje zębolków ![]() ![]() ![]() ja własnie słyszałam, ze takie przedluzanie bardzo oslabia nasze rzesy... ale ile w tym prawdy... pewnie jak jakas bdb kosmetyczka, produkty itepe to ryzyko mniejsze, ale to pewnie tez zalezy od naszych "genów" i podatnosci rzes... ![]() ![]() mała od 14 szał ! poszłyśmy na spacer, właściwie cały na rekach... popłakiwanie... potem już mega ryk, bo chyba zasnąć nie mogła... wróciłyśmy do domu, 35 min drzemki, teraz marudzi... wszystko beee :/ esh.... uuuuuuuuuuuuuuussssaaaaaa aaa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glam trzymaj się, juz niedługo będzie tż to napewno Cię troszkę odciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Zakorzenienie
|
Princ a jak czesto dajesz odpoczac?
Cholercia troche mnie kusi ale sie boje wiec pewno znajac zycie zrezygnuje A jeszcze chcialam powiedziec odnosnie henny- bardzo odzywia wlosy, wzmacnia. W indiach baby pielegnuja wlosy henna i olejami i maja piekne geste lsniace goldi a moja tesciowa do henny dodaje troche kawy rozpuszczalnej- nadaje polysk i przyciemnia Aha tylko uwazaj jak bys pozniek chciala czyms innym farbowac ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Miala przepisana na to masc streydowa zdaje mi sie i maka ziemniaczana na pewno tez. Mowila ze malenka biedna, przy siku nawet placz ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Czy to tylko ja tak mam ze uwazam ze sie swoimi dziecmi najlepiej zajmuje??? Czy wy tez tak uwazacie? Tzt mi mowi ze moge wracac do pracy w dzien po jego przyjezdzie A ja se mysle ze on glupi nie wie co mowi- twierdzi ze sobie da rade.... Ciekawe jak ![]()
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
to ja
![]() ![]() ![]()
#2500 |
Raczkowanie
|
Glam liczę na to że ta dermatolog będzie jakaś ogarnięta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
Dalia krolik czasem w biedronie jest.Aha po co tak ostro reagujecie na swoje postepowanie z dziecmi co?kazdy robi tak jak uwaza.mozna wyrazac swoje zdanie ale nikogo nie ganic.
![]() |
#2502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matka-kwoka to ja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Wtajemniczenie
|
Glam ja uwazam ze moja mama by sie mala lepiej zajela niz ja ewentualnie moja najstarsza sis.dzis mnie mala 2h nie widziala i jak wrocilam to myslalam ze mnie udusi i zje i jak ja mam isc do pracy?
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
pokszyfka dokładnie czuję się jak "matak samotnie wychowująca"
muffinka90 Filipek dziękuje ![]() ![]() ![]() glamourous ja to Cię podziwiam jak Ty dajesz radę z trójką dzieci.... ja czasem z jednym nie mam siły... dygotka8 dziękuję bardzo za wsparcie ![]() kkkasikkk mój tż dokładnie tak myśli - leżę i pachnę. mój w weekendy grilluje ze znajomymi,ja też ale tylko do czasu kąpieli Filipka tż zostaje do końca imprezy w☠☠☠☠ia mnie to ale on niestety nie widzi w tym nic złego... kretyn mol_aa ![]() Bahamadia_25 liścik znalazł,czytał ale nic nie zrozumiał :/ zazdroszczę przespanych nocy.Ja ciągle się zbieram żeby na noc młodemu mm zapodać i jakoś codziennie cycek... basiula zdrówka dla synka ![]() nie _wiem biedactwo ![]() ja_dalia a dziękuję Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliveira79 ![]() ![]() ![]() wariateczka88 czekamy aż Cię odblokują ![]() nadrobiłam ale się przyznaję ... nie wszstko czytałam ![]() a co do statystyk to 17 miejsce moje ![]() pogoda ładna spacerowaliśmy,jutro planuje iść z Filipem do kościoła - oczywiście jak pogoda będzie ładna.a na popołudnie tż planuje robić grilla a ja sie kurde buntuje i ☠☠☠☠☠☠☠ę nic nie będe szykować chce robić to niech sobie naszykuje nic mu nei pomoge a co... taki mam wredny plan ![]() ![]() brat tżta przywiózł króliki tż ma chodować dla Filipka na obiadki ja się do nich nie dotykam bo będę później płakać jak przyjdzie na jakiegoś "pora".... lecę pranie zebrać i nowe powiesić ![]()
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-06-06 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Wtajemniczenie
|
dalia w Piotrze i Pawle,almie lub delimie czasem takie mieska mozna zamowic.slyszalam ze teraz cieleciny dla dzieci nie zalecaja bo o bialko mleka krowiego chodzi jakos tak.ugotowalam Z. zupe i az milo bylo patrzrc jak pochlania.
![]()
#2507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
no ciekawe ciekawe ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() na razie mam problem bo henna nie chce chwytac moich odrostow ![]() ![]() Tz powinnas na tydzien samego zostawic z dziecmi!!!! ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- bylam z mlodym na spacerze przed 14.1,5spacerowalismy z czego polowe czasu darl sie jakbym mu oko wydlubywala tepym nozem ![]() chcialam wrocic do domu ale nie moglam bo on chcial byc na rekach. A do pokonania gigantyczna gora... nie dalam rady niesc go i pchac wozek jednoczesniej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolejne pytanie z serii głupio-głupich ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
czyzby nam sie telepatycznie dzieciaczki zgrały ??? moj spacer IDENTIKO ![]() ![]() 1wszy raz patrzyli sie na mnie jakbym dziecko ze skory obdzierała... taki koncert dała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
Dalia moj tez sie uspokoil przy fontannie. Patrzyl na nia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
moze wyczuł co go czeka(-ć może) ![]() ![]() ![]() ![]() moja jak usłyszała ze "JULIA" sie zaczyna- spokoj... siedzi teraz i opowiada krabowi co sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cielecine kupilismy ostatnio w kauflandzie, lopatka po 29,99 wiec dobra cena Fatal ma racje- kazda robi ze swoim dzieciem co uwaza. Ja bym np na tym etapie w zyciu parowki nie dala- no chyba ze taka gerberowa ale one tez sa od 10 mcy chyba. Zwyklej nawet roczniakowi bym nie dala. Ale to moja opinia Ja z kolei od okolo roku bede dawac zwykle mleko a nie mm. To tez jest kwestia indywidualna, sa mamy co faktycznie do 3 lat podaja
![]() |
#2514 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za info o mięsku ![]() ja mleczko tez chce wprowadzic juz po roku... najchetniej ominełabym mm szerokim łukiem... no ale zobaczymy co na to cycochy ![]() parówki to myśle ze u starszego dziecka niż rok... jak juz ok 3 lat, ale wiadomo , zycie zweryfikuje ![]() ![]() a kalarepki u nas jak rodzynki a 2,5 za szt, wiec czekam az stanieja troszke... bo na zupke to bym ze 2 szt musiała kupic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Dalia, zupy robię raczej papkowate, bo rzadszej konsystencji raczej bym nie podała łyżeczką
![]() Owieczko, a daj Filipkowi syte podwieczorki. Michał jak zaczął najadać się za dnia to nie ma już potrzeby jeść w nocy. Wiadomo, że się budzi, bo to kwiestia przyzwyczajenia, ale jak daje się uśpić smoczkiem tzn że głodny nie jest. Dzisiaj przespał całą noc, ale na podwieczorek wrąbał miseczkę budyniu. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Przypomnijcie mi jak się sprawdza aktywność na wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kalarepy to nie musisz robic zupy z samej kalarepy tylko dodac 1 do innych warzyw np. dzis podalam jej surowe, dojrzale, awokado, ale rozgniotlam lyzeczka i jej nie pasowalo, trzymala w buzi i plakala i nie wiedziala co z tym zrobic chyba. Reszte zblendowalam na drobno z gotowana marchewka i ziemniakiem i jutro podam jej papke. Ona nawet nie lubi jak papka jest gesta, musi rzadki mus byc niestety. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo, ze w koncu nasze dzieci beda z nami jesc, wiec kazdy produkty podaje w taki sposob zeby mu pasowalo. Np parowek to ja sama nie jadam, wiec nie widze potrzeby dawania ich dziecku. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 |
Zadomowienie
|
dalia na początku blenderowałam zupkę na "gładko" a teraz je z grudkami i jej pasuje
![]() ![]() Jutro do pracy a tak mi się nie chcę ![]() Na tvn7 leci Duma i uprzedzenie ![]() ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Wtajemniczenie
|
papke ale nie b gesta bo moze od tego te zaparcia.mocno blederuje bo sie boje zadlawienia.ja mam kolezanke ktora po 6mcu robila manne na zwyklym mleku i dziecko zyje.sasiadka 25lat temu urodzila wczesniaka maly wszystko zwracal nie dawali mu juz szans przezycia i ta zaryzykowala dala mleko prosto od krowy i cud.chlop jak dab.
#2520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie którzy gadają głupoty i tyle ![]() Moja mama mówiła ,że dawała mi po 6msc dojedzenia wszystko to samo co reszta rodzinki i żyje i mam się dobrze ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.