|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
chyba w koncu robi sie cieplej w weekend mamy dni morza wiec mam nadzieje, ze pogoda dopisze a dzis na 11 ide na tatuaz
|
|
#4802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jeszcze nie, dalej brzydko :/ co i gdzie robisz? ja się w końcu nigdy nie wybiorę, może za mało chcę ![]() *** a my dzis na śniadanko miałyśmy gofry ![]() zostało jeszcze to zapraszam
|
|
#4803 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maya robie taki wzorek ala z henny na stopie
a w planach mam jeszcze druga
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dalej zimno , a mam nadzieje ze jutro bedzie cieplej bo chcialam z Werką iść na uroczystość Bożego Ciała ![]() Maju ciekawe kto mieszka w brzuszku ![]() a co Zuzka mowi jak ja pytasz -chce brata czy siostrę? Svi pokaz potem efekt- podobaja mi sie tatuaze na stopie a Karo gdzie wcielo
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
czeko ja tez wybieram sie z Oli na procesję, jak bedzie ładna pogoda
pytalam wczoraj czemu nie ma Karo, i sylki tez nie ma, w ogóle jakos pusto. |
|
|
|
#4806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi sie nad kostką marzy ![]() Cytat:
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się nie ubrałam , ale zaraz wychodzimyKota w worku i Guzik z pętelką. Cytat:
Oj tak.To dziwne, że nic nie zobaczył, mi wykrył jak byłam w 3 tygodniu. *** Nie wyspałam się dzisiaj, bo Zosia niespokojnie spała i chciała do nas. Nie wysypiam sie wtedy w ogóle Idę się w końcu ubrać i idziemy na zakupy. Robię dzisiaj sernikobrownie ![]() Aaa-robiłam wczoraj ryż zapiekany w kokosie i polałam musem truskawkowym Truskawki w postaci musu Zosia jadła![]() Robi się łatwo, a jest naprawde pyszne Pół szkl. ryżu arborio (do risotto) zalewa się w naczyniu do zapiekania mlekiem kokosowym (500 ml) zmieszanym z 500 ml mleka zwykłego. Do tego wrzuca się laskę wanilii (otworzoną), wspuje 4 łyżki cukru (ja dałam brązowy), przykrywa folią i zapieka godzinę. Potem trzeba odkryć, zamieszać i piec kolejne 30 minut. Potem juz tylko posypać jeszcze 1 łyżką cukru, parę wiórków masła, 10 minut i gotowe
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-06-06 o 11:08 |
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny, Maja, angy, Wy liczycie od daty ostatniej @ ciążę? Bo wtedy wyszłoby, że u angy USG pokazałoby coś tydzień po zapłodnieniu ![]() Cytat:
![]() E, ja tych nie polecałam ![]() Wrzuć do klubu ![]() *** Kuba ma regres sikaniowy , parę dni temu raz popuścił, ale pobiegł i resztę zrobił gdzie trzeba. Wczoraj w majtki raz, dzisiaj rano do łóżka i znów w majtki - obok nocnika, bo niby poszedł zrobić
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do nocniczka może nie zdążył A u nas z kolei skonczyły się pieluchomajtki i narazie nie kupujemy nowych. Oliwka nie sika w nocy już, tzn sika nad ranem, ale to sama wstaje z łóżka idzie do nas i mówi "chcę siusiu i majcie" (zeby juz zdjąć pieluszkę i zwykłe majtki założyć) i tak codziennie ok 3-4 w nocy info o promocji w marionnaud http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...44051246_n.jpg |
|
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem, o co chodzi, bo zrobił tuż obok nocnika , jestem prawie zdruzgotana ![]() To też wesoło ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Wojtusiu, a twoja Oli bawi się tą grą Dzień i noc?
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawi się tak 2-3 razy w tygodniu, częściej raczej nie. Ale lubi to, ostatnio układa noc nawet tylko zgubiłysmy jeden klocek tą głowę okrągłą i nam brakuje zawsze, musze poszukać pod łożkiem gdzies musi leżeć.
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba miał przerwę, teraz znów wrócił, choć zapał mniejszy , on dla odmiany teraz dzień układa, bo zaczął od nocy
|
|
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale gin jak liczył pierwszy termin to od @ pojęcia nie mam czemu tak, może jakiś stres ![]() a może na przekór ![]() Zuza cały czas dzień układa, noc kilka razy tylko układała
|
|
#4814 |
|
Ola-Unhola
|
angy, wysłałam rano baze.
Buziaki,do później
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy a co ty taka zabiegana?
|
|
|
|
#4816 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola kiedy bedziesz wplacac mi kase?
jestem na kresce troche
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
Przerobiłam wielką michę truskawek i w lodowce siedzi koktajl, w zamrazarce lody a w piekarniku tarta z francuskiego z budyniem i truskawkami oczywiscie
![]() chcialam zrobic ten ryż co Angy ale u nas w sklepie nie ma mleka kokosowego
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy kawałeczek, ale jeszcze zielone Daj przepis na tartę
|
|
|
|
|
#4819 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, właśnie dotarł zasiłek. Policz mi ile za buty, jak dolicze sd i zaraz Ci przeleję
|
#4820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieszę się, ze u laryngologa ok może Kuba chciał pokazać kto tu rządzi ![]() Cytat:
i teraz wszystko idzie z wypłaty małża ... dobrze, że są jeszcze zwroty z US właśnie dostałam przelew za VZM Długo nam to schodzi bo małż wszystko robi po pracy ... a jeszcze teraz pomaga kumplowi w budowie ![]() Widzę, ze u Was przeprowadzka coraz bliżej hehe skuś się skuś ![]() Cytat:
może to jakieś przejściowe ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Już chyba 3 tyg śpi bez pieluchy, ale ostatnio budzi się ok 2 i chce siku ... wysika się i dalej idzie spać ![]() Cytat:
daj trochę ................... dobry wieczór Kupiłam farby do sypialni i nie do końća jestem zadowolona Cass - tez myślałam nad Duluxem ale skusiłam się na Śnieżkę, bo kolor (czerwony) mi odpowiadał bardziej ... a beż chyba muszę wymienić na Duluxa właśnie
|
|||||
|
|
|
#4821 |
|
Ola-Unhola
|
Ja Duluxa nie lubię
Kolory fajne, ale jakośc kiepska. Jak się czyści ściane -zmywa się kolor - co wkurza przy ciemnych. Ja mam chyba Nobilesa teraz i sa super Jolu, ciesze się, ze u lekarza ok. A z tym sikaniem, zagadkowe ![]() Wojtusiu, a zabiegana, bo wczoraj klienta pokrzyzowała mi plany. Dzisiaj z Mamą załatwiałam kilka spraw, a potem jej mani i pedi robiłam, bo jutro jedzie do Babci na dwa dni i chciała jakoś wyglądać, bo ręce czarne od prac w ogródku
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najprostsza na swiecie :wysmarowac formę maslem, wylozyc ciastem ,dać budyń(wczesniej ugotowany w 350ml wody i wystudzony)i na wierzch poukladac truskawki - piec 30 minut w 180st., posypac cukrem pudrem Cytat:
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz powiem ![]() ![]() Dobra ![]() Zdarza się ![]() *** Więc tak: jak dla mnie-szału nie ma, ale pani doktor powiedziała, że rewelacyjne.... Mówiła, że podawane normy są zawsze dla dorosłych, nie sprawdzałam w necie co piszą mądrego, bo nie chcę sobie mącić w głowie W każdym razie-wyniki są w dolnej granicy, ale ponad normę Podjęłam decyzję, że będę robić badania co 3 miesiące i tyle - jak będzie się coś działo to to wyłapiemy.Poza tym-widziałam listy i oficjalnie mogę ogłosić, że Zosia jest przedszkolakiem od września Jest w grupie mieszanej-3 i 4 latków. Nie wiem na razie czy to dobrze, ale druga grupa jest mieszana z 2,5 latkami, więc chyba lepiej, że jest ze starszymi
|
|
#4824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potrzebuję jakiś beż do czerwonego ... myslałam nad białą czekoladą z Duluxa bo ten co kupiłam wpada mi w pomarańcz ![]() Cytat:
![]() wrrrrrrrrrrrr mąż mnie wkurzył ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
i
|
|||
|
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() O stresie nic mi nie wiadomo, ale nie twierdzę, że go nie ma, bo kto wie, co w tej małej główce siedzi , o to, że na przekór go nie podejrzewam, bo zrobił też przez sen.Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję ![]() Cytat:
Super Gratulacje ![]()
|
|
|
#4826 |
|
Ola-Unhola
|
Dzisiaj słono wygląda,więc może będzie w miarę ładnie. Planujemy grill u moich Rodziców - jadą do mojej Babci na dwa dni, to chata wolna ![]() Zobaczymy jak z pogodą. No i wózek czas wystawić, żeby się sprzedał przed wakacjami ![]() Muszę go tam u nich wymyć i pocykać Miłego dnia
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
i ![]() Cytat:
, nawet na spacerze się zdarzyło, też myślałam, że może przeziębiona, ale już następnego dnia było ok![]() No właśnie ![]()
|
|
#4828 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny poledwiczki wieprzowe wziąc na grilla, czy upiec jutro w cieście francuskim? Mam dylemata
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4830 |
|
Ola-Unhola
|
O dobry pomysł
![]() Tylko oprócz cebuli nic innego nie mam do nadziania
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

, daj znać
, a jakie kupiłaś?
Truskawki w postaci musu Zosia jadła

, parę dni temu raz popuścił, ale pobiegł i resztę zrobił gdzie trzeba. Wczoraj w majtki raz, dzisiaj rano do łóżka i znów w majtki - obok nocnika, bo niby poszedł zrobić 

ale cieszę się, ze u laryngologa ok