Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 21:30   #2551
nettka_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
No ba!Mój tż od 2 m-ca życia dostawał w butli kaszę manną bo sie "nie najadał"
My z tż np jemy raczej na ostro także narazie oddzielna kuchnia
A na noc dawała wodę do picia żebym odzwyczaiła się nocnego karmienia i podziałało hheeh co te nasze mamuśki z nami wyrabiały

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:30   #2552
goldika
Zakorzenienie

zabierzcie mi karte platnicza ledwo mi $ wplynely a ja juz szaleje

Agulan my mielismy jakies z allegro, widac bylo ze babka drukowala na atramentowce ale i tak byly super bo ze djeciem mlodego
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:39   #2553
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mnie od jutra bedzie mniej.Jade do ludziczyt. do mamy juz mi sie buzka cieszy)))
Miłego dzionka

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a potem moj tz sie dziwi, ze ja potrzeb nie mam, a to Domi nas przelatuje i potem zadna juz nie ma ochoty na tiru riru

: hahaha:

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

nettko pomidorki swieze czy z puszki? Musze poszukac takich zeby bylo 100% pomidorow w puszce, bez kwaskow cytr itd... tylko ze ostatnio nawet na zakupy spoz nie moge wyskoczyc, przez tego malego histeryka

ja dałam koncentrat pomidorowy ale tylko jedną łyżeczkę nie chciało mi się pójść do sklepu po pomidory

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''

Edytowane przez nettka_
Czas edycji: 2012-06-06 o 21:42
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:56   #2554
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
A na noc dawała wodę do picia żebym odzwyczaiła się nocnego karmienia i podziałało hheeh co te nasze mamuśki z nami wyrabiały
Ja wam powiem, że to nie jest zły pomysł, tzn. ja stosowałam tak, jak JUlkę odstwiłam od piersi i wiedziałam, że w nocy budzi mi się z przyzwyczajenia więc właśnie w te nocne pobudki dawałam jej wodę no i przestała się budzić - pewnie doszła do wniosku, że na wodę nie warto
Stary 2012-06-06, 22:01   #2555
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

moze za malo jablek czy cus? ja robie na silikonowej formie i dosyc fajne wychodzi- kroi sie i trzyma. robisz 3 warstwy sychego i 2 mokrego?
.
Chyba 6 jablek dalam i warstwy,jak piszesz .Dziwne,ze tak mi wyszlo.Musze kupic te silikonowe formy itp,juz nie raz mialam je w reku,ale rezygnowalam .

Moje dziecko gardzi cyckami,a lewym to juz w ogole .W nocy owszem,chetnie.Przez to nawet mniej mi dzisiaj leci.Wode z butelki chetnie zlopie...

Apropo kakauka-w pazdzierniku bylam na roczku u znajomych i byl tam chlopiec,ktory mial 6,5 miesiaca i zostal nakarmiony 3 kawalkami tortu!To juz bylo przegiecie palki uwazam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:33   #2556
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Czy to tylko ja tak mam ze uwazam ze sie swoimi dziecmi najlepiej zajmuje??? Czy wy tez tak uwazacie?
Tzt mi mowi ze moge wracac do pracy w dzien po jego przyjezdzie
A ja se mysle ze on glupi nie wie co mowi- twierdzi ze sobie da rade.... Ciekawe jak
no niestety ja tez tak mam...a Twoj Tz to chyba jeszcze nieswiadomy sytuacji, moj by sie wielce zdziwił a mamy tylko 1

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kolejne pytanie z serii głupio-głupich czy Wy podajecie dzieciaczkom zupke w rozumieniu zupka- czyli bardzo rozcieńczona papka???? czy jak bo ja robie nadal paki, chociaz juz nie miksuje tak baaaaaaaaaaardzo dokladnie... ale to bardziej "budyniowa" konsystencja niz zupa...
dokladnie tak

ok padam, dobranoc

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Apropo kakauka-w pazdzierniku bylam na roczku u znajomych i byl tam chlopiec,ktory mial 6,5 miesiaca i zostal nakarmiony 3 kawalkami tortu!To juz bylo przegiecie palki uwazam
moja znajoma ostatnio nakarmiła jablecznikiem i zupą z makaronem. kazdy robi jak uwaza. jestem pewna że niedługo zapoda mu frytki
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:53   #2557
tuszka
Raczkowanie

Hej Mamuśki,

Nie mam weny do pisania i czytania.

U nas bez zmian, poza tym, ze Franek nie chce jeść zupek. Kompletnie. Nie da sobie wepchnąć nawet

Gratuluję kolejnych miesięcy
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 00:15   #2558
Oliveira79
Zadomowienie

jestem pierwsza dzisiaj

tż piwkuje z moimi rodzicami, to ja mam chwilke na wizaz

byłam u fryca zrobiłam kolor i... nie ścięłam pani jak zobaczyła moje wlosy, to powiedziała ze mi nie zetnie, bo.... szkoda - takie ładne, długie i była w szoku, że ani jednej rozdwojonej końcówki (szczerze to ja tez byłam w szoku, bo u fryca nie byłam od 10 mies. myslałam że moje włosy są w kiepskim stanie, a okazalo się, że są w naprawdę niezłej kondycji ) tak więc nadal mam kłaki do łopatek poza tym babka powiedziała, że na to wypadanie w ciązy i po ciąży (które może trwać do roku) nic się raczej nie poradzi odżywkami i zabiegami na włosy, trzeba to przetrzymać i wzmacniać organizm od środka (jakieś witaminy) i nie ma co się przejmować - to na pewno minie więc czekam

jutro znowu rzadko będę zaglądać bo family day 2

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Trallalalallaa zostałam CIOCIĄ po raz drugi

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:

Wrocilismy na obiadek a teraz baki chyba pojda spac
Tzn dominik zasypia, adam gryzie laczki gumowe
Mamy czwarty zab- tzn po dwa na lepka
Poszlam do apteki po vibrucol ale okazalo sie ze to na recepte tylko

Rozwalila mnie Sonia. Chlopcy maja faze lapania za wlosy, wczoraj znalazla gdzies czepek kapielowy, zalozyla i mowi "no to teraz moga mnie lapac"
gratki za zębole a Sonia jest the best

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:

Czy to tylko ja tak mam ze uwazam ze sie swoimi dziecmi najlepiej zajmuje??? Czy wy tez tak uwazacie?
Tzt mi mowi ze moge wracac do pracy w dzien po jego przyjezdzie
A ja se mysle ze on glupi nie wie co mowi- twierdzi ze sobie da rade.... Ciekawe jak
no ba JA i TYLKO JA

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
poproszę przepis na ciasto budyniowe

mojej pani przebija się drugi ząbek
ale to fajnie wygląda, jak gada to tak świeci tym jednyma ślini się ze ho... ależ ona urosła
oj u nas zębole jeszcze chyba daleko bo ślinienia jak nie było tak nie ma

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:

Fatal ma racje- kazda robi ze swoim dzieciem co uwaza. Ja bym np na tym etapie w zyciu parowki nie dala- no chyba ze taka gerberowa ale one tez sa od 10 mcy chyba. Zwyklej nawet roczniakowi bym nie dala. Ale to moja opinia
Ja z kolei od okolo roku bede dawac zwykle mleko a nie mm. To tez jest kwestia indywidualna, sa mamy co faktycznie do 3 lat podaja
z parówkami ma tak jak Ty, a z mlekiem to ja z tych co po 3 rż

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Ciekawe jaką Oli trzasnęła sobię fryzurkę...
jak juz pisałam - bez większych zmian, ale kolorek mi się podobuje, a po wyprostowaniu jeszcze - sliczne i błyszczące wiem, że tylko do pierwszego mycia, więc się napawam
aha, no i zapłaciłam jak za zboże - 170zł gdybym wiedziała, to chyba bym odpuscila babka trochę się tłumaczyła, że naprawdę dużo farby zużyła (to akurat prawda, bo ja mam dużo tych włosów i gęste - no teraz trochę mniej) - ale dostałam gratis szampon wzmacniający wart 29 zl poza tym licząc od lipca to miesięcznie koszt 17zl, więc żadna kasa

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 00:19   #2559
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja takie pytanie z innej beczki. Czy zamawiałyście zaproszenia na chrzest jeśli tak i na allegro to mogę prosić o jakieś linki??? Normalnie zatrzęsienie tego jest nie wiem zupełnie co wybrać
ja brałam podziękowania dla gości i chrzestnych od tego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolona - jak sie nauczę wrzucać fotki do klubu to zapodam

http://allegro.pl/podziekowania-dla-...327469028.html

Stary 2012-06-07, 05:45   #2560
OlusiaS
Wtajemniczenie

aha,piszac 3 kawalki mialam na mysle 3 cale porcje(trojkaciki),nie kawalki na widelczyku...
Stary 2012-06-07, 06:36   #2561
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:

obejrzałam własnie film "Nietykalni" - genialny !!!!! uśmiałam się i spłakałam ... no ... aż z zachwytu brak mi słów

tez mi sie bardzo podobał film byłam na nik w kinie pierwszt raz od 2 lat;P

PÓL ROKU ZA NAMI
z tej okazji nie spimy oid 5heh

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:30   #2562
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecko gardzi cyckami,a lewym to juz w ogole .W nocy owszem,chetnie.Przez to nawet mniej mi dzisiaj leci.Wode z butelki chetnie zlopie...

W nocy podobno jest najbardziej wartosciowy pokarm także Malutka wie co robi!
Ja byłam w niedziele na Komunii i cioteczki były trochę oburzone,ze ja Hubkowi nie daję nic ze stołu i komentarz między sobą ,że pewnie mu daję to specjalne jedzenie a dziecko raz w tyg musi jeśc ze stołu od rodziców to samo co oni...
Witamy sie z rana, pochmurno znowu
Zmysł
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 07:34   #2563
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczynki my już śniadankujemy
Nocka nie najgorsza ale bywały lepsze a bardziej od wczesnego wstawania Leny denerwuje mnie, że JUlia (starsza) wstaje bardzo wcześnie a później około 16 padnięta i zasypia nA 2 godziny po czym jak ją obudzę to jets wielki płacz o nic i baraszkuje do 22
Dzisiaj też wstała po 6 chwilę

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

oj u nas zębole jeszcze chyba daleko bo ślinienia jak nie było tak nie ma [COLOR="Silver"]
01:00 ----------[/SIZE]
Pocieszę cię moja Julia nie śliniła się wcale a zębolki wychodziły - nie miałam żadnego śliniaka dla niej, a przy Lenie teraz to normalnie powódź, bez śliniaka nie zaczynamy dnia
Stary 2012-06-07, 07:38   #2564
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam sie i ja .Z racji swieta pewnie pustki tu dzisiaj beda.
Mala zasnela wczoraj kolo 21 i spala do 6 (bez zadnych pobudek),wstala lewa noga,marudzila.Zabralam ja na przejazdzke do apteki (przyplatalo mi sie jakies grzybisko ),zasnela po drodze i teraz spi w lozeczku
Stary 2012-06-07, 07:48   #2565
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana

u nas nocka wzglednie OK- wracamy do "normalnosci" ... juz nie mam siły na te zęby.... tak wczoraj myślałam, że jak każdy będzie tak po 2 tygodnie wychodzic.... to oszaleje.... jutro minie 14 dni odkąd mała zaczęła narzekać na 2go zęba, a ten podły oszust jeszcze się nie przebił.... 24/7 musi byc cos w paszczy, bo inaczej wielki lament... ale jak dobrze pamietam przy ostatnim razie tez bylo lepiej i 2-3 dni i zębol wyskoczyl...

my dzis mamy troche załatwiania wiec pewnie jak ok 12 wyjdziemy to wrocimy ok 17, wiec oszczednie prosze chociaz czescwyjechała, czesc ma jakies inne plany, to mam cichą nadzieje ze wiecej niz 5 str nie bedzie

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-06-07 o 08:50
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 08:18   #2566
nie _wiem
Raczkowanie

Witam
ja dziś pospałam do 8:30, tż zajmował się malutką od 6 ale niech się wprawia, któraś pisała że przydałby się każdej z nas wyjazd i tż'ci zobaczyliby jak to jest z dzieckiem ja właśnie tak robię w poniedziałek jadę z mamą w góry świętokrzyskie a tż zostaje sam z malutką mam nadzieję że da mu w kość troszkę się martwię jak sobie poradzi ale da radę najwyżej położy małą troszkę później spać albo zrobi jej inne małe zmiany w planie dnia....
ja też z tych mamusiedk co to przy dzieckju wszytko zrobi sama nbajlepiej ale naprawdę potrezbny mi odpoczynek

tort dla tak małego dziecka? ja też uiważam że to już przesada co do mm to ja z tych co do 3 rż
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:01   #2567
muffinka90
Zakorzenienie

glowa mlodego uratowana, zaczyna kucac

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki,

Nie mam weny do pisania i czytania.

U nas bez zmian, poza tym, ze Franek nie chce jeść zupek. Kompletnie. Nie da sobie wepchnąć nawet

Gratuluję kolejnych miesięcy
to nasze dzieci moga sobie reke podac robilam mu kilka dni przerwy z nadzieja ze sie przekona, nic nie dalo, znowu przerwa, dzis probuje znowu... mi sie wydaje, ze on sie zrazil, przez te plesniawki na wargach, zupa ciepla i pewnie go bolalo...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość

PÓL ROKU ZA NAMI

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Ja byłam w niedziele na Komunii i cioteczki były trochę oburzone,ze ja Hubkowi nie daję nic ze stołu i komentarz między sobą ,że pewnie mu daję to specjalne jedzenie a dziecko raz w tyg musi jeśc ze stołu od rodziców to samo co oni...
Witamy sie z rana, pochmurno znowu
Zmysł
swietna teoria, tylko pogratulowac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:01   #2568
glamourous
Zakorzenienie

Hej wam
Odpukac odpukac chlopcy od rana grzecznie sie bawia nie marudza szczegolnie
Sonia jedzie z rodzicami moimi do lasu i ma rajzefiber od 9 biega i sie pakuje, mieli jechac. Po obiedzie ale nie da rady
Stary 2012-06-07, 10:02   #2569
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
witamy z rana

u nas nocka wzglednie OK- wracamy do "normalnosci" ... juz nie mam siły na te zęby.... tak wczoraj myślałam, że jak każdy będzie tak po 2 tygodnie wychodzic.... to oszaleje.... jutro minie 14 dni odkąd mała zaczęła narzekać na 2go zęba, a ten podły oszust jeszcze się nie przebił.... 24/7 musi byc cos w paszczy, bo inaczej wielki lament... ale jak dobrze pamietam przy ostatnim razie tez bylo lepiej i 2-3 dni i zębol wyskoczyl...

my dzis mamy troche załatwiania wiec pewnie jak ok 12 wyjdziemy to wrocimy ok 17, wiec oszczednie prosze chociaz czescwyjechała, czesc ma jakies inne plany, to mam cichą nadzieje ze wiecej niz 5 str nie bedzie
to ja cie pociesze, ze przy trojkach, to jest dopiero jazda

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 10:16   #2570
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja wam powiem, że to nie jest zły pomysł, tzn. ja stosowałam tak, jak JUlkę odstwiłam od piersi i wiedziałam, że w nocy budzi mi się z przyzwyczajenia więc właśnie w te nocne pobudki dawałam jej wodę no i przestała się budzić - pewnie doszła do wniosku, że na wodę nie warto

Tą wodę to mi lekarka doradzała jakieś 3 miesiące temu, bo niby Michał już wtecy powinien przesypiać nocki

Nettko, tą pomidorówkę zrobiłaś jak jarzynową, tzn wszystkie warzywa + łyżeczka koncentratu, tak ?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:

to ja mimo szybkiego rozszerzania diety, bym się nie odważyła dać tortu, tam są masy ciężkie dla dorosłego, no ale każdy robi jak uważa
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:16   #2571
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
chore teorie ludzie mają...czasy sie zmieniły,zywność też...ręce mi opadaja jak słysze takie słowa.dobrze,że u mnie nikt jeszcze tak nie powiedziała bo bym zgasiła od razu

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:20   #2572
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
jestem pierwsza dzisiaj

tż piwkuje z moimi rodzicami, to ja mam chwilke na wizaz

byłam u fryca zrobiłam kolor i... nie ścięłam pani jak zobaczyła moje wlosy, to powiedziała ze mi nie zetnie, bo.... szkoda - takie ładne, długie i była w szoku, że ani jednej rozdwojonej końcówki (szczerze to ja tez byłam w szoku, bo u fryca nie byłam od 10 mies. myslałam że moje włosy są w kiepskim stanie, a okazalo się, że są w naprawdę niezłej kondycji ) tak więc nadal mam kłaki do łopatek poza tym babka powiedziała, że na to wypadanie w ciązy i po ciąży (które może trwać do roku) nic się raczej nie poradzi odżywkami i zabiegami na włosy, trzeba to przetrzymać i wzmacniać organizm od środka (jakieś witaminy) i nie ma co się przejmować - to na pewno minie więc czekam

jutro znowu rzadko będę zaglądać bo family day 2

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

gratki za zębole a Sonia jest the best

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

no ba JA i TYLKO JA

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

oj u nas zębole jeszcze chyba daleko bo ślinienia jak nie było tak nie ma

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

z parówkami ma tak jak Ty, a z mlekiem to ja z tych co po 3 rż

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

jak juz pisałam - bez większych zmian, ale kolorek mi się podobuje, a po wyprostowaniu jeszcze - sliczne i błyszczące wiem, że tylko do pierwszego mycia, więc się napawam
aha, no i zapłaciłam jak za zboże - 170zł gdybym wiedziała, to chyba bym odpuscila babka trochę się tłumaczyła, że naprawdę dużo farby zużyła (to akurat prawda, bo ja mam dużo tych włosów i gęste - no teraz trochę mniej) - ale dostałam gratis szampon wzmacniający wart 29 zl poza tym licząc od lipca to miesięcznie koszt 17zl, więc żadna kasa

Tak nie stetyjednorazowo wyjście kobitki do fryzjera kosztuje, ale po zapłaceniu mam dokładnie taki sam przelicznik jak Ty i od razu robi mi się lżej
A jaki masz kolorek, no pochwal się nooooooo
A gratisik - swietny prezent rozpieszcza Cię ta, Teoja fryzjerka
Stary 2012-06-07, 10:22   #2573
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość

PÓL ROKU ZA NAMI

W taka rocznicę nie ma czasu na spanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 10:26   #2574
glamourous
Zakorzenienie

Ja klade chlopcow spac i lece zrobic porzadek z jezem na nogach
Choc oczywiscie znajac zycie to srule nie beda chcialy spac jednoczesnie
Stary 2012-06-07, 10:39   #2575
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja klade chlopcow spac i lece zrobic porzadek z jezem na nogach
Choc oczywiscie znajac zycie to srule nie beda chcialy spac jednoczesnie

Właśnie zrobiłam ze sobą porządek

Cała tubka kremu poszła
Stary 2012-06-07, 11:06   #2576
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zrobiłam ze sobą porządek

Cała tubka kremu poszła
ja wczoraj walczylam z nogami
myslalam, ze depilator przepale
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:23   #2577
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Chyba 6 jablek dalam i warstwy,jak piszesz .Dziwne,ze tak mi wyszlo.Musze kupic te silikonowe formy itp,juz nie raz mialam je w reku,ale rezygnowalam .

....ja dałam kupnego kakauka 2 łyczki.......położna mowiła, że moge mu np gotować juz budyź pół na pół woda z mlekiem więc strsznie mnie zdziwiło wasze oburzenie..........i tak jak któras mamuska mówiła to jest indywidualna sprawa każdej z nas czy daje cos do spróbowania dziecku i kiedy.........Miko dostał jabłko pierwszy raz jak miał 3 miesiące i 2 tygodnie teraz chłop ma 7 miesięcy i je naprade dużo różności ale wiadomo dać gryza czy polizać to nie znaczy " do pełna".............Olusia z tortem faktycznie masakra ja sama zjem 1 kawałek i nie dam razy a małemu pewnie bym dała spróbować ale 3 łyżeczki a nie porcje......

....za godzinke przychodzi kuzynka z chłopakiem na grilka...mięsko sie marynuje tż kupił moją ulubioną kiełbaske z serem a ja sie ojadłam tak obiadu, że miejsca brak.......a po procesji ( 3 godziny) taka do domu głodna wróciłam że szok....a Mikuś był grzyeczny połowe przespał heheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 15:26   #2578
glamourous
Zakorzenienie

Basiula kazdemu wg potrzeb.
Predzie bym chlopakom dala kakao niz parowke a ostatnio przylapalam Sonie na czestowaniu chlopcow lizakiem skore chleba rabia jak starzy

Wlasnie kiedy sie podaje jigurt i jaki dajecie? Bo te z nestle- 10 zl za 4 sztuki to sorry ale przy apetytach chlopcow
Zbankrutuje
Stary 2012-06-07, 15:41   #2579
Oliveira79
Zadomowienie

hejo

ale puchy tu dzisiaj ale to super - mniej nadrabiania

u nas dzisiaj piekna pogoda, sloneczko świeci...

młody z dziadkiem na spacerze, mala sie balkonuje, a reszta - ze mną na czele - leniuchuje

Cytat:

Tak nie stetyjednorazowo wyjście kobitki do fryzjera kosztuje, ale po zapłaceniu mam dokładnie taki sam przelicznik jak Ty i od razu robi mi się lżej
A jaki masz kolorek, no pochwal się nooooooo
A gratisik - swietny prezent rozpieszcza Cię ta, Teoja fryzjerka
kolor jakiś średniociemny brąz naturalny, ale nazwy nie powiem bo to jakiś numer farby fryzjerskiej - babka ma fajne farby ekologiczne bez amoniaku nie wiem jakiej firmy
fotkę wrzucę w klubie jak się nauczę

Stary 2012-06-07, 16:02   #2580
dygotka8
Zakorzenienie

Basiula każdy robi jak chce-ja nie dam dziecku kakao,a tym bardziej takiego instant,gdzie sam cuekier cukrem popędza...
ja nadal jestem w szoku,ale to Twoje dziecko przecież.i kążdy ma swoje zdanie .
oczywiście babcie,mama,teściowa to by juz dały małej coenieco pojeść,ale ja mam inne zdanie,inne są teraz normy odnośnie żywienia dzieci niż były kilkanaście/kilkadziesiat lat temu...oczywiście się naslucałam o dziecku karmionym od 3 miesiąca,a u mnie będzie od 6 i dobrze mi z tym.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Goldika-widziałaś w nowej gazetce,że Enfamil 2 i 3 ma być po 14,99zł w czwartek 21 czerwca??w rossmanie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości