|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
My na pępkowe dostaliśmy dla Mikiego kupony lotto ale pech chciał że nie było ani jednej liczby! stwierdziliśmy z tż że to napewno znak że mały będzie miał w życiu szczęście![]() u nas noc znowu z męczącym katarkiem, dlatego nie czekałam i pojechałam do przychodni rano. babki miłe przyjęły mnie w części dla dzieci zdrowych, nawwet sama nie musiałam nic mówić. na szczęście to tylko katar, nic więcej się nie dzieje. więc dostaliśmy krople i jakiś syrop na wszelki wypadek i zalecenie psikania wody morskiej ok10 razy na dobę a po tym oczyszczanie noska fridą. także mam nadzieję że przejdzie szybko. pospacerowaliśmy trochę a teraz już się pochmurno zrobiło to siedzimy w domu. dziewczyny, może macie jakiś pomysł - tż kazał mi sobie coś kupić po urodzeniu dziecka, mam na to przeznaczone 500zł, jak myślicie co będzie fajną pamiątką?! sam nie kupował bo myślał o pierścionku ale że moje palce dalej większe niż przed ciążą to nie wiedział jaki rozmiar. ja się zastanawiam nad jakimśładnym kompletem biżuterii srebrnej ale sama nie wiem... chciałam kolczyki z białego zlota ale powariowali z cenami, takie mini kulki których prawie nie widać kosztują prawie 500zł, pomijam ze wygladaja jak srebrne.... także jak macie jakies pomysły to podrzućcie proszę zmykam jakąś zupkę ugotować bo do tej pory tylko rosół jadłam a dzisiaj spróbuje lekkąpomidorową w sumie po pomidorach małemu nic nie jest więc może po zupie też bedzie ok ![]() Natalia, pierwszy raz Ciebie widzę w takim bojowym nastroju... głowa do góry
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Wzruszają mnie takie rzeczy w skarbcach muzealnych zwykle leżą takie precjoza z podpisem: "po urodzeniu pierworodnego/pierworodnej" ![]() ![]() Lucy, w końcu coś sobie kupiłaś? Kolczyki - ekstra. Może jakaś zawieszka?
|
|
|
#2703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej jakby jeszcze zmieściła się tam grawerka z datą urodzin synka.
|
|
#2704 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja pewnie kolczyki kupiłabym bo w kolczykach najczęściej chodzę, z pierścionków czasami zaręczynowy zakładam, a łańcuszek cały czas ten sam noszę (z medalikiem), także pomyśl co TY będziesz najczęściej załadać
to tak jeśli chodzi o biżu bo więcej to nie mam pojęcia co można kupić![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- zzapomniałam powiedzieć!!! w poniedziałek było usg, gin powiedział że na owu nie zapowiada się, mierzę dziś temp rano a tu 37,2 dla mnie szok, raczej zapalenia nie mam, śluz jest biały bez zapachu, to jest możliwe żebym miała wyższą temperaturę bez owulacji?? mój błąd że nie mierzę temp regularnie ale poprawię się i w piątek kupuję termometr!
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko dać znać, że żyję, wróciłam znad morza i z wesela, a za tamten tydzień wolnego teraz nadrabiam zaległości, wypracowuję zaległe godziny i mam niezły zapiernicz, także czasu na net bardzo mało, ale może jak jutro będzie spokojnie w pracy to ponadrabiam zaległości wizażowe
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dziś nie miałam neta, ale właśnie udało mi się złapać od sąsiadów, ale ![]() ![]() Byłam na zakupach i kupiłam ponad 2 kg truskawek, od jakieś kobiety która ma domowy ogródek, sama ekologia. Już dwa razy jadłam ze śmietaną ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Myślałam, że złapałam grzybka![]()
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może różowy tym razem..---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ps. testowalam dzis rano i nic nie wyszło.. moj poprzedni test chyba jakis wadliwy byl ze kreske pokazal a robilam dwa te same.. czuje sie wstrętnie.. czekam na @.. |
|
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze właśnie wcześniej niby normalna była, znowu jak mierzyłam w poprzednich cyklach w drugiej fazie temp to wychodziła mi 36,9-37,1 No nic nieważne i tak będzie dupa blada jak w poprzednich cyklach Cytat:
![]() deli nie załamuj, kiedyś w końcu uda się, mówiłam ci że te testy mają to do siebie że jak uporczywie patrzy sięw nie to druga kreska pojawia się hehe
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Wiecie moze kiedy moge zrobic cytologie i posiew? Bo powinnam do 18dc ale nie wiem czy to nie za wczesnie 18 dni po lyzeczkowaniu? Nigdzie nie moge zdobyc tej informacji. I robila ktoras badanie na chlamydie? Bo chyba zrobie razem z posiewem ![]() Cytat:
A Ty Natalia miałaś łyżeczkowanie?Black Secret z tego co pamietam to też mialaś zabieg? Szybko sie postaraliście i bardzo mnie to pozytywnie nastawia
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-06 o 18:24 |
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno wycofali już termometry z rtęcią? Szlag mnie trafia bo kupiłam termometr elektroniczny juz który uporczywie pokazuje mi temp. 35 st.. ;/ Ps. ta kreska na poprzednim tescie naprawde byla, na tym juz nie.. |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Ratujcie.. Zjadłam kilogram truskawek i 300 gr czareśni..
Idę parzyć mięte ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- delilahinsomnia w małej aptece znajdziesz na pewno rtęciowy |
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze ruszyc dupsko do sklepu. Mam mega ochote na ser żółty
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Badanie na chlamydie ponoć lepiej zrobić z wymazu pochwy, też chciałam robić z krwi, ale mi powiedzieli w laboratorium że lepiej jak gin pobierze wymaz
Cytat:
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia przepraszam, ze się wtrącę po długiej przerwie
ale ja bym sobie na pamiątkę kupiła srebrny zamykany medalion i włożyła zdjęcie dziecka i grawer z data urodzin i imieniem. a tak w ogóle cześć wszystkim
|
#2716 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
LUNA ja robiłam badanie na chlamydie z wymazu w pochwie podobno tak jest najlepiej i najdokładniej. ALONKA niestety jeśli chodzi o temperaturę w czasie cyklu to nic nie pomogę
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
jestem i pomarudzę trochę mieliśmy bardzo ciężki okres, nieprzespane noce , ciężkie popołudnia , w między czasie charówka w pracy - oj nie łatwo ale jest efekt - wyszła dwójka na dole . a niby wg harmonogramu powinny wyjsc jedynki na górze teraz chyba idzie druga bo ciężkie chwile wciąż trwają buziaczki dziewczynki Sofcia - czyli to juz koniec ?? biedaku jak sobie sama dasz radę Aguusia - moze faktycznie jakaś zawieszka ? albo sesja zdjeciowa z maluchem ?? aa, chyba juz miałaś , Lucy - każdej włosy wypadają , u mnie juz sie skonczyło Natalia - juz wieczór , jak minął dzień ? przeżyłaś jakoś ? |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Smacznego!
![]() ![]() ![]() Wyniki OK. Choć te przecinki, %, mln, min, mln - przerażają lekarz dopiero w przyszły czwartek. dziękuję wszystkim za kciuki!
|
|
#2719 |
|
Konto usunięte
|
Mnie TŻ planował kupić bransoletkę w stylu Lilou z serduszkiem z grawerem i zawieszką-chłopczykiem, na granatowym paseczku.
Boże jak ja strasznie żałuję, że jej nie dostałam........ |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się bardzo
teraz byle do czwartkuJa właśnie wróciłam z 2 godzinnego spaceru, wzięłam pieska od sąsiadki i sobie chodziłam przynajmniej się dotleniłam trochę
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
bella co u Was? jak dziewczynki?
Nita u Nas też z harmonogramu nie rosną ząbki, najpierw jedynki na dole, później dwójki na górze, teraz jedynki na górze ![]() fiolusek pomogła mięta? pani cieszę się, że ok. Lekarz się im bardziej przypatrzy. Czyli czekamy do czwartku. |
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
anusia1808 - @ w piątek i tak sie troszke czuje ze przyjdzie.. dziwne to: mojej mamie sie snilo niedawno ze ja w ciazy jestem, mi tak samo sie snilo a moj TŻ jak Boga kocham tak samo. Śnilo mu sie ze sie dziecka spodziewamy.. A tu w piatek ehh bedzie. Czy to prawda ze kobietom w ciąży czesciej przychodza sny? Jak ja bylam w ciazy to nie bylo dnia ze mi sie cos nie snilo.. na okrąglo jak nigdy przedtem (???)
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
nadrobiłam ale mam ciążową sklerozę.... kupiliśmy wózek tako warrior w zupełnie innym kolorze niż chciałam ale wybór marny więc trzeba było brać co jest...w dodatku fotelika brak- ma dojść za kilka dni zamówione mamy w sklepie łóżeczko, materac i przewijak- odbiór końcem przyszłego tygodnia poza tym kupiliśmy zaległe prezenty na Dzień Dziecka dla czwórki dzieciaków niestety Tz przechodzi grypę żołądkową- to samo co ja kilka dni temu- i dzisiejsze bieganie po mieście to była udręka a nie radość jakiej oczekiwaliśmy gdy wybierzemy się na takie zakupy... dobrze, mimo wszystko, że wyzałatwialiśmy co trzeba Maga- cudnie Fioluś- ja też miałam w szafie awaryjną koszulę do szpitala ale życzę Ci aby nie była potrzebna pani- super, że wyniki ok agusia- nie doradzę, ja dzisiaj przechodząc obok kwiaciarni widziałam gloksynię w doniczce za 17zł i miałam pokazac Tz-owi, że taką chcę jak urodzę szczęśliwie , ucieszyłby mnie ładny zegarek na branzolecie![]() bacha- gratulacje, życzę aby następnym razem była 4 i tak krok po kroku do 6 ![]() BERBIE- wypocznij i wracaj do nas Natalia- natchnienia do nauki życzę NIta- dużo siły bo widzę, ze zwariowany czas
|
#2724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak remonty? Na jakim etapie jesteście? ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Dzień dobry, ja po kawce, chłopcy po śniadanku. Tż jeszcze odsypia, po 1 wrócił z pracy. |
|
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
hej.
My też po śniadaniu tylko TŻ jeszcze śpi, a co, od dzisiaj ma urlop Mela oglada bajkę a Daria zaraz zrobi drzemkę, na 11 do Kościółka ![]() Zeberko - dobrze, że wszystko kupione na czas ![]() Nita - dla Sylwuni za ząbki.
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od 3 godzin w pracy, już po 2 kawach
za to mąż śpi sobie smacznie w naszym łóżku bo do pracy idzie dopiero na popołudnie.
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie Wy pracujecie?My po jajecznicy (mama przywiozła super eko jaja z mojej wsi), po prysznicu, no i wiadomością dnia jest fakt, że pomidory (niziutkie!) mają kwiaty (dobra, jednego ale z tendencją, że wieczorem będzie kilka). Już został wykonany tel do moich rodziców. Usłyszeć: "A.! Kurdeeeee wygrali!!" bezcenne konkubent triumfuje ![]() Zaraz idziemy w miasto. Chyba na odpust dam się (łaskawie) zabrać
|
|
#2728 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, Monika, gdzie pracujesz? Masz takie dziwne godziny pracy... Pierwsze co mi się skojarzyło, to może pogotowie. Jak masz ochotę, to odpowiedz.
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34557135]No właśnie, Monika, gdzie pracujesz? Masz takie dziwne godziny pracy... Pierwsze co mi się skojarzyło, to może pogotowie. Jak masz ochotę, to odpowiedz.[/QUOTE]
ja w bursie, więc praca tu jest całą dobę, zamykają tylko na święta, ferie i wakacje, a takie święta jednodniowe jak dziś to za mało, żeby zamknąć placówkę, więc siedzę. Młodzieży niby mało, ale zawsze znajdą się tacy, którzy nie mogą pojechać do domu z różnych względów. Ale spokój przynajmniej jest dzisiaj. A mąż w banku na infolinii pracuje, więc też całą dobę ktoś tam musi pracować, nawet we wszystkie święta. |
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
wczoraj brzuch mnie o dziwo nie bolał, ale wydaje mi się, że za dużo zjadłam a rano po kościele pokłóciłam się z tżtem, jak on czasem potrafi mnie wkurzyć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

szkoda ze tak daleko mieszkasz
a co to za szarlotka sypana???
dla mnie szok, raczej zapalenia nie mam, śluz jest biały bez zapachu, to jest możliwe żebym miała wyższą temperaturę bez owulacji?? mój błąd że nie mierzę temp regularnie
ale poprawię się i w piątek kupuję termometr!

teraz byle do czwartku