|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
No i podejmiemy oczywiście decyzje, czy wkładamy krążek czy szyjemy. Narazie leżenia ciąg dalszy się zapowiada, a mój ginek ma akurat dyżury w piątek i w niedziele. Ma mi porobić wszystkie badania. Najgorsze jest to, że będę słyszała rodzące kobitki i obawiam się o mój stan psychiczny po tych 3 dniowych wczasach
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
O jest Anusia Nasza
![]() kochana dobrze,że maly rosnie i ma sie dobrze ![]() pojdziesz na obserwacje,przynajmniej bedziesz pod kontrola lekarska i wazne,że dostaniesz te sterydy na rozwoj plucek. Tutaj kiedys pisala Maggie chyba,że oprocz tych powinni podac jeszcze na pozamykanie naczyn czy cos takiego,albo pokrecilam. kochana wszystko bedzie dobrze i oby Bartoszek sie jednak nie spieszyl .to jak juz wszystko wiem to moge isc spac. dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za niecałą godzine zaczniemy 29tydzień... i mi tak dziwnie się robi na serduchu, własnie na tym etapie-pierwszy dzień 29tygodnia trafiłam do szpitala i miałam zakładany pessar a w ostatnim jego dniu byłam już po cc. ehh niech już minie ten tydzień jak najszybciej a na piątkowym USG chyba wszystkie paznokcie zjem z nerwów ![]() Będzie dobrze Anusia!! ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- No nic koniec tego dobrego na dziś. Lecę pod prysznic a potem trzeba się TŻetem zająć bo po północy zaczyna się światowy dzień seksu
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja już wlasciwie mam proste,tylko z jednaj strony taka maciupenka szpareczka,ale dla laika niewidoczna,widzi ja oczzywiscie pani doktor;pKatee i inne dziewczynki dziekuje za pochwwale mojego skalniaka .Bardzo to mile.Martusia trzymamy kciuki za Ciebie caly czas .A gdzie Anusia? Nic nie dala znac? Pisze z telefonu-ale niewygodnie strasznie;p |
|
|
|
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja pierwsze słysze że są dziury porobione. Za czasów jak bawiłam chrześniaki a to było pieruńsko dawno to też bratowa robiła sama. Ja mam butelke z tommee tippee i jak chciałam w smoczek dmuchnąć to ni cholery - zero dziurki ![]() Cytat:
super że z małym wszystko w porządku, ale jak ja słysze że któraś idzie do szpitala to mnie sie ręce telepią. Nienawidze szpitaliiiiiii ![]() I trzymam kciuki żeby wszystko było oki i wracać z tych szpitali szybko Cytat:
Tym razem przełamiesz złą passe i wszystko będzie jak trzeba. Postaraj sie nie denerwować żeby tam w brzuszku też było spokojnie Dzień dobry Ja już wyspana jak zwykle ![]() Jakoś sie martwiłam troszke bo mały kopał od wczoraj choćby wcale aż do 10 minut temu ![]() Chyba sie odwrócił znowu tyłkiem w dół bo mój pęcherz obrywa niezłe kopy ![]() Mężuś w pracy a ja znów mam oczy jak ping-pongi. Zmuli spanie za dwie godziny jak znam życie
|
|||
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Sojka to teraz już rozumiem o co chodzi. no niestety to jest Nasza sluzba zdrowia. aa Ty sie nie martw napewno tym razem ladnie donosisz będzie dobrze kochanaJa wstalam i czas sie ubrac i leciec z Jurkiem na dworek ten piees to dba o moja forme
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie sie zaczyna jeść chcieć!!!
Burczy mi w brzuchu ![]() Jak tak będe wyspana chodzić od 5 rana to zaczne "pięknie" na wadze przybierać ![]() Chyba jogurt wsysne bo padne. Ej no baby, wstawać a nie spać
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() LASKI trzymam kciuki za bobaski niech siedzą w waszych brzuszkach jak najdłuzej kurde od rana sloneczko a teraz gdzies sie schowalo
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-06-07 o 06:59 |
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze słonko świeci - ciekawe na jak długo...
Z nudów oglądam beciki do chrztu ![]() O takie o http://allegro.pl/becik-rozek-art-ni...381718266.html |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
pisze z telefonu więc będzie krótko bo jak już któras pisała jest nie wygodnie :/Marta myślę że przyjmą Cię dziś w innym szpitalu . Ja na Twoim miejscu bym pojechała już wczoraj . Eh ta nasza służba zdrowia ... brak słów . Anusia 3mam kciuki . Myślę że dobrze że gin tak postanowił . Będziesz spokojniejsza ![]() A tak w ogóle to u mnie pogoda do dupci :/ a na 10 chce iść na procesję . Czytałam że któreś się podobał lumpkowy kombinezon faktycznie jest milusi ale na całą zimę nam nie wystarczy bo Jaś raz dwa z niego wyrośnie. Wstaje do później mamuski
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka to zjedz pożywne śniadanko jak jesteś glodna
![]() mi mąż codziennie rano robi ciepla cherbatke i kanapeczki z warzywami odkąd jest na urlopie ![]() ale jeszcze troche i skonczy sie dobre bo pojdzie do pracy ![]() Ja używam neta w tel,ale zle nie jest ![]() radze sobiie ![]() u Nas slonko pieknie swieci i cieplutko na dworku
|
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozpędziłyście się ze szpitalami.. Ech.. Ale ważne żeby z Dzidkami było wszystko dobrze . Cytat:
. ![]() Dzień doberek, moje Drogie ![]() Jakoś mi troszku przykro.. TŻ cały tydzień szarpie nadgodziny, zmęczony.. Dzisiaj już też leciał robić coś przy aucie.. ![]() A ja tak bardzo chciałam sobie z Nim pospać, poprzytulać
|
||
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia nie pomyślalam,że do chrztu potrzebny rozek,no przecieź zimno będzie w grudniu. To musze o tym pomyslec
![]() garniturek mam bo po synku nie sprzedalam a kupiilam nowiutki . Tylko synka chrzcilam w czerwcu to bylo cieplo![]() musze Wam wrzucic fotke w tym gajerku ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Właśnie wrzucam Wam zdjęcie synka z chrzcin na meil
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
anusia - slodziak w tym garniaczku
.my chcielismy chrzciny zrobic na roczek, ale coraz czesciej zastanawiamy sie nad wczesniejszym terminem.. |
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia Potem zobaczę Twojego małego przystojniaka jak włącze komputer
![]() Ja ostatnio oglądałam taki uroczy spiworek do chrztu i chyba go zakupimy 60 zł bodajze kosztował. My tak chrzest planujemy na listopad więc trzeba będzie dzidzie ciepło ubrać bo przecież do wiosny nie będziemy czekac ![]() Oto ten śpiworek do chrztu : http://allegro.pl/sliczny-spiwor-atl...386787086.html
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-06-07 o 08:11 |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam jogurcik na śniadanko i sie zapchałam
![]() Anusia cudny dzidzuń w tym garniaczku naprawde Rożek by tak wypadało mieć na chrzest jakiś w miare ciepełki bo niewiadomo co w tych miesiącach naszych przywieje za pogode ![]() Co do pisania na fonie to ja nie narzekam bo jak już wspominałam jest super programik na fon i nie ma cieżko, wręcz przeciwnie ![]() 90% postów u mnie leci z fonika
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia Ty już nie marudź z wagą bo nic nie przybrałaś a do końca zostało 13 tygodni heh ... no proszę ja Ciebie !!!! Aniu niech Ci zrobią badania, niech podadzą sterydy na płucka i będziesz spokojniejsza ... dobra decyzja ... Dobrze że Marta pojechała .. odzywała się do którejś ??? ja po śniadanku ... dzisiaj naleśniki robiłam - mniam !
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. U mnie ponuro.
Mam nadzieje, że Marte przyjeli do Szpitala i że wszystko dobrze. Sojka trzymamy kciuki, żeby dzidzia siedziała grzecznie w środku, a tydzień szybko minie. Ania dobrze, że podali sterydy. Ale mam nadzieje, że dzidzia będzie siedziała w Tobie do końca. U mnie dzisiaj połowa ciąży stawiam soczek
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Gda wyglądasz świetnie! nie rozumiem gdzie Ty schowałaś te 9 kg !
Anuś ślicznie maluszek do chrztu wyglądał zresztą śliczny z niego chłopczyk ![]() co do becików na chrzest to mi się one nie podobają nic a nic ... ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() a więc kochana teraz masz bliżej niż dalej pięknie !!!!!my jutro zaczynamy 27t .... i wkrótce 7 miesiąc będzie
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
![]() Tylko to na foniki z androidem i nazywa sie "tapatalk". On jest zdaje sie w markecie za free, a jak nie ma to ja mogę wysłać w razie co ![]() Cytat:
![]() Do mnie sie nie odzywała marusia ani inna ![]() Ale upał, kurde żeby sie ta pogoda nie popsuła ![]() Kraven za półmetek Oho, procesja idzie ![]() Miałam wspomnieć o beciku że ja tam nie szukam Bóg wie jakich pieknych bo są strasznie drogie. Te 50zł to troche za dużo. Tak aby coś było nienajgorszego
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha to teraz wiem czemu nic nie przytyłaś skoro Ty się dietujesz rygorystycznie .. po jogurcie byłabym głodna jak cholerka hehe .. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochaniutkie trochę Was dzisiaj ponadrabiałam
![]() niuńka musiała mnie oczywiscie dzisiaj obudzic, gdy miałam ambitny plan pospac sobie dłużej już po śniadanku dawno i spacerku z psem. Teraz się troszkę polenię i kończę pisac prace do szkoły. Tak mi się nie chce, że masakra![]() normalnie zazdroszcze Wam dziewczyny, które mieszkacie w domku ![]() ja strasznie bym chciała miec dom z ogródkiem ![]() maggie no zdenerwowali nas niesamowicie. Ja i tak trzymałam nerwy na wodzy, męzowi bardziej puszczały. Rozmawialiśmy o tej sytuacji z teściami to mówią, żeby odwołanie napisac i walczyc o te 155zł ale nie wiem czy jest sens sobie znów nerwy niszczyc, chociaz spróbowac nic nie zaszkodzi ![]() marta trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() nie ch Zuzia tam spokojnie siedzi w brzuszku to nie każdy szpital ma patologię ciąży, albo ginekologię? ja myslałam, że każdy ![]() lukrecja w moim można ale trzeba zapłacic przy wypisie za niego chyba 10 zł za tydzien pobytu ![]() konczita bardzo ładne ciuszki, śpiworek super ![]() I_K ![]() kate27 boskie te skarpeteczki i inne zdobycze także ![]() ja rzeczy do chrztu ostatnio oglądałam na all i nie które sukieneczki są boskie
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi Powiem Ci że po jogurcie mam na 2-3 godzinki spokój
![]() Ja do chudzielców nie należe od 7 lat bo mój chłop robił takie jedzenie jak do niego przed ślubem jezdziłam że nie szło sie oprzeć no i teraz mam
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
anulka ale przystojniak z tego Twojego synka
![]() gda 9 kilo?? w ogóle nie widac! ja utyłam 6, a czuję się jak orka lukrecja śliczny synuś ale widac ładnie buźkę ![]() weronika śliczny kombinezonik i kurteczka
|
#3807 | |
|
Konto usunięte
|
Czesc laseczki!!
Chyba pogoda sie rozkreca i coraz ładniej bedzie ![]() Cytat:
zmartwiłyscie mnie dziewczyny z tymi szpitalami.ja jutro mam wizyte i sie denerwuje czy wszystko jest aby ok przez to wszystko co sie dzieje na wątku naszym
|
|
|
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzisiaj na śniadanko była kawka zbożowa, jajeczko na miękko i grzaneczki do 15kg mogę przytyc, a jak się uzbiera więcej to trudno. W odchudzaniu wprawę mam, więc i po ciąży zrzucę teraz to nawet czasem mam ochotę sobie pojejsc ale w ogóle mało kiedy głodna jestem rano jak wilki, a później jem no, bo trzeba obiad i coś tam na kolację![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
żeby wszystko było w porządku---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- a czym różni się krążek od szycia? tzn co lepsze i kiedy się co stosuje? Bo o szyciu coś tam wiem ale krążek pierwsze słysze ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34556730] zmartwiłyscie mnie dziewczyny z tymi szpitalami.ja jutro mam wizyte i sie denerwuje czy wszystko jest aby ok przez to wszystko co sie dzieje na wątku naszym [/QUOTE]powiem Ci, że ja też się zmartwiłam troszku. Nie śledziłam na bieżaco was kilka dni, a tu takie wieści ja wizytę mam 20 czerwca dopiero, więc się nie martwię na zapas. Trzymam Choco kciuki za Twoją jutrzejsza
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero mdłości, rzygania i apetyt też miała niewielki. Zapomniałam ile przytyła z moim bratem - musze ją zapytać dzisiaj. No a ze mną w ciąży ponoć było ciut gorzej i pewnie będzie u mnie podobnie jak będzie druga ciąża
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Sojka przywołała mnie do porządku
Mały jest już duży, waży 960g i pan doktor powiedział, że po jego wadze może orzec, że leżałam uczciwie. Jednak szyjka poleciała delikatnie. Z 26mm zostało 25,6. Ide w piątek do szpitala na obserwacje na 3 dni. Maluszkowi podamy sterydy na rozwój płucek bo prawdopodobnie nie donosze do końca. Dopiero niedawno wróciłam, szukałam koszuli do szpitala, bo jutro wszystko pozamykane.

Jakiej to firmy? 

stawiam soczek