Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 17:22   #1021
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a my po szczepieniu,tym razem Hania plakala tylko przy wkluciu,a po chwili juz sie smiala do pani.mniej zachodu dzis bylo bo byla w sukience to nie musialam jej w ogole rozbierac.dalam juz paracetamol zapobiegawczo.
Brawa dla Hani za to że była dzielna

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:49   #1022
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Dzieki a teraz ja czekam w przychodni na aplikacje srebra,Hania w domu z Tz

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:00   #1023
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

I ja planuje zakonczyc karmienie we wrzesniu, pojade wtedy najprawdopodobniej na tydzien na wakacje tylko z Adasiem.

Dasz rade bez Viki?

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Nie wiem ale ja jak oddawałam Antka to tak zrobiliśmy że u teściowej Antek miał drugi zestaw czyli łóżeczko + pościel + wózek (żeby nie wozić tego z domu) + butelki + zestaw jedzenia itd. Więc nie było tak źle. Jak dziadkowie będą się nim zajmować to krzywda mu się nie stanie. Musisz być dzielna. Ja raczej z tych wyrodnych bo w pierwszy dzień nawet łezka mi nie popłynęła nawet nie dzwoniłam do teściowej. Ale będziemy trzymać kciuki

To ja odwrotnie,zamykalam sie w lazience w pracy i ryczalam jak bobr za moja Wiktoria
Stary 2012-06-06, 18:16   #1024
Mravka
Zadomowienie

Witajcie
Ja na chwile przelotem, bo czuje sie jakby mnie tramwaj przejechal.

Cytrynka nie martw sie ta glowka, my bylismy u neurologa ostatnio i Rob tez nie ciagnie glowy. Dr powiedzial,ze nie ma sie czym martwic...ma na to czas jeszcze. Po drugie On i z tego co widze Twoj Wiktorek tez..duzo spi na brzuchu, wiec inaczej te miesnie pracuja...a po trzecie..sa dzieci ktore maja ciezsze glowki i naprawde nie nalezy sie tym martwic. Mam nadzieje,ze Cie uspokoilam, bo to informacje od lekarza i rehabilitantki wiec mysle,ze zrodlo pewne.

Flower zaraz Ci podesle info na maila

T. zabral Malego terroryste na spacer i mam GODZINE wolnego.
Swoja droga to jezdzi w spacerowce i o dziwo nie drze paszczy...oczywiscie T z Nim chodzi. Juz nawet ochroniarz na osiedlu sie pytal czemu taka dluga przerwa była, bo my jedyni poki co z takim rozdarciuchem mieszkamy(reszta ma dzieci,ktore maja glos w normalnej skali decybeli)
Matko jak mi tego bylo potrzeba. My dalej mamy skok i dzis to juz naprawde sie czulam jak hydrant strazacki z wiecznie przyczepionym wezem do wody. Ilekroc proba odstawienia od cyca to placz i szukanie jakby rok nie jadl. Zasypianie to jakas masakra..3 h walki i w koncu i tak przy cycu zasnal. Naprawde niech wroci moje dziecko,bo .. . Tamte dwie slicznie przespane nocki to bylo cos..a teraz od kilku dni w nocy wstaje nawet co godzine..dzis byla 23, 1,2...potem o 4:30-5:30 meczyly biedaka gazy..strzelal bąkami na prawo i lewo. Myslalam,ze Mu ..pupe rozerwie ale potem spal do 7.

Konia wez Ty prosze przemow mojemy synowi,zeby bral przyklad z Twojej cory

No nic kobietki..ide zbierac sily ,bo zaraz wroca ,kapiel i znowu dojenie , a nie wiadomo jaka nocka bedzie.

ps.niech mnie ktos usciska...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:31   #1025
rybka13
Zakorzenienie

hej kobietki
Mezus mial 3 dni wolnego i jakos nie mialam czasu siasc przed kompem, ale nadrabialam was z telefonu przy usypianiu malej na nocke.
Ostatnio sporo mi to zajmuje, corci sie cos poprzestawialo i zasypia mi o polnocy, ale walcze z nia juz od 21 Jest spiaca i marudna, ale ciezko jej zasnac. Na dodatek przewaznie w dzien nie robi kupy i tak wieczorem ja to meczy.
Ale musze pochwalic meza, bo od kiedy corcia skonczyla 2msc to ja nosi na rekach i wiecej sie nia zajmuje, juz tak nie panikuje i ogolnie jest lepiej Bardzo sie cieszy jak malutka sie do niego usmiecha i gaworzy do niego przy zabawie to go chyba zacheca do spedzania z nia czasu.

Dzis bylismy na wazeniu, przez ostatnie 2tyg przybrala 440g, a wiec 220/tydz, jestesmy bardzo zadowoleni Ja myslalam ze mala mniej je, a ona po prostu szybciej sie najada.

Ide poczytac co dzis naskrobalyscie, widzialam ze konia o jakiejs aferze pisala...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 18:38   #1026
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:12   #1027
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

I lacze sie w bolu, u nas wprawdzie nie az tak hardcorowo ale skok 6 tyg tez daje sie we znaki, usypianie po 2h to ostatnio norma, Ania gorzej drzemkuje, budzi sie jakby glodna a potem sie przy cycku wscieka, troche sie czasem gubie a wiadomo ze jej zachowanie i moje samopoczucie najgorsze wieczorami, eh. No coz, kazdy skok keidys mija, tym sie pocieszam.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:32   #1028
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A my po badaniach na ta żółtaczke...próby wątrobowe i jakieś ggtp podwyższone też ale to ponoć przy podwyższonej bilirubinie normalne..najważniejsze że bili spada
to super wiesci!
Cytat:
W
Matko jak mi tego bylo potrzeba. My dalej mamy skok i dzis to juz naprawde sie czulam jak hydrant strazacki z wiecznie przyczepionym wezem do wody. Ilekroc proba odstawienia od cyca to placz i szukanie jakby rok nie jadl. Zasypianie to jakas masakra..3 h walki i w koncu i tak przy cycu zasnal. Naprawde niech wroci moje dziecko,bo .. . Tamte dwie slicznie przespane nocki to bylo cos..a teraz od kilku dni w nocy wstaje nawet co godzine..dzis byla 23, 1,2...potem o 4:30-5:30 meczyly biedaka gazy..strzelal bąkami na prawo i lewo. Myslalam,ze Mu ..pupe rozerwie ale potem spal do 7.

skad ja to znam

wspolczuje tych problemow z gazami...

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej kobietki
Mezus mial 3 dni wolnego i jakos nie mialam czasu siasc przed kompem, ale nadrabialam was z telefonu przy usypianiu malej na nocke.
Ostatnio sporo mi to zajmuje, corci sie cos poprzestawialo i zasypia mi o polnocy, ale walcze z nia juz od 21 Jest spiaca i marudna, ale ciezko jej zasnac. Na dodatek przewaznie w dzien nie robi kupy i tak wieczorem ja to meczy.
Ale musze pochwalic meza, bo od kiedy corcia skonczyla 2msc to ja nosi na rekach i wiecej sie nia zajmuje, juz tak nie panikuje i ogolnie jest lepiej Bardzo sie cieszy jak malutka sie do niego usmiecha i gaworzy do niego przy zabawie to go chyba zacheca do spedzania z nia czasu.

Dzis bylismy na wazeniu, przez ostatnie 2tyg przybrala 440g, a wiec 220/tydz, jestesmy bardzo zadowoleni Ja myslalam ze mala mniej je, a ona po prostu szybciej sie najada.

Ide poczytac co dzis naskrobalyscie, widzialam ze konia o jakiejs aferze pisala...
No to pieknie Mała przybiera
Moj Szymon tez teraz szybciej zjada z cyca (ok. 5-7 minut)

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

MoniaHan piekne zdjecia na mailu A jakie Hania ma długie stópkiSłodzinka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:46   #1029
rybka13
Zakorzenienie

koniakonia a jak sie to wydalo z ta kobieta/dziewczynka?

desia super, ze to nie skaza bialkowa, kciuki zeby na pewno nie byla chyba nie ma na naszym watku dzieci ze skaza?

MoniaHan fajnie ze Hania tak dobrze zniosla szczepienie, nas tez nie dlugo czeka, juz sie boje tego placzu i tych smutnych oczek...

Cytrynka a jak Twoj Wiktorek zniosl szczepienie, bo chyba nie pisalas.
Glowka sie nie martw, na pewno wszystko bedzie dobrze
To jest wlasnie minus tego forum, ze porownujemy swoje dzieci i sie niepotrzebnie czasem martwimy

Zia u nas drzemki przy odkurzaczu - do godziny, czasem tylko 15min- 2-3 razy na dzien, przy piersi moze spac i 2h, kwestia tego czy ja trzymam czy odkladam. Ogolnie bardzo malo spi w dzien, na szczescie odsypia w nocy.

Mala gratulacje 3 miesiaca

Mravka powodzenia

Moze i my mamy skok 12tyg skoro mala nie spi do polnocy, ale poza tym nic nie zauwazylam, je tak samo czesto jak wczesniej

I musze sie pochwalic, ze jak malutka lezy na pleckach i dam jej palce to sie podnosi praktycznie do siadu az sie tego boje, a jaka ma przy tym radoche i lubi jak ja sie chwali moja smieszka kochana.
Stary 2012-06-06, 19:52   #1030
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dasz rade bez Viki?

To ja odwrotnie,zamykalam sie w lazience w pracy i ryczalam jak bobr za moja Wiktoria
Nie wiem czy dam rade
Tz wpadl na taki pomysl bo on jedzie z Adasiem w lipcu, a ja z Viki nie chcialam bo za cieplo! A Ona nie przyzwyczajona! No i lot 3 godziny i to jeszcze z Wroclawia bo z Poznania juz nie lataja, wiec sobie odpuscilam.
No i On wymyslil zebym z siora i jej corka lecialy we wrzesniu. Najpierw powiedzialam ze chyba oszalal, ale jak mnie siora zaczela namawiac, Adas by strasznie chcial no i moja mama powiedziala ze moga zamelinowac sie na tydzien u Niej ( Tz z Viki) to ona pomoze. Wiec jestem przeglosowana, ale jeszcze nie zdecydowalam na 100%, jeszcze zobacze

Mravka
Przypomnial mi sie osiol ze Shreka, on mial taki tekst

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:55   #1031
rybka13
Zakorzenienie

Jejku ja na mailu juz chyba miesiac nie bylam musze tam zajrzec i popodziwiac

Aguska Twoj syncio to rekordzista

A i przypomnialo mi sie, ze Gosica niedawno dodala opis porodu
Brawo za opis i za mobilizacje Wzruszylam sie.
Powiem wam, ze przezywalam te porody dopoki sama nie urodzilam, potem mi przeszlo, a teraz na nowo sie wzruszam Jak mysle o tych emocjach, oczekiwaniu... magiczny czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 20:11   #1032
Mała!
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za gratulacje dla Tymcia i jego 3 m-cy

szczepienie przeszło ok! był bardzo dzielny płakał kilka sekund przy wpuszczaniu płynu przy wkłuciu nie zapłakał mam nadzieję, że teraz czuje się dobrze,,,śpi sobie ale chyba ma lekki sen bo ciągle kwękał...no i był marudny cały dzień nie spał w sumie od 14 do 19...
Cieszę się, ze dzisiejsze szczepienia Wam też dobrze poszły!

*Mój maluszek Waży 6630 głowa 41cm klatka 42cm...dł. sama zmierzyłam ok 65/66cm
Lekarz powiedział, że dziecko powinno podwoić masę urodzeniową w pół roku! no to Tymcio się pośpieszyl troszkę i zrobił to w 3 m-ce! bo ważył 3200 mój głodomorek !

* No i znowu mam mega zator w prawej piersi ja to się z nią mam! cholera ciągle coś! Zrobił mi się wielki guzek u góry jeszcze bardzo nie boli...pomasowałam pod prysznicem ale nic to nie dało czekam aż mały ściągnie rano było ok a po spacerze taki zonk! jadł dziś tylko z tej piersi ale na razie twarda część nada jest!

JEstem spiąca ide spać! Bużka dla Was i maluszków od ciotki!

PS: co dziennie myjecie dzieciom główki ? i czym myjecie włoski?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:05   #1033
lena_mi
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
hehe niemozliwe! zgadali sie czy jak. Jeszcze powiedz,ze dostalas białą Elixe z zawijanym dluzszym paskiem
też biały, ale Pierre Lannier, drogo jak pieron., ale piękny. No to mamy podobnych mężów bo mój też przekochany i nie wyobrażam sobie już niczego bez Niego

Co do chrztu, ślubu i wymogów kościelnych to mnie trochę czasem trzęsie jak o tym myślę, ja do końca nie jestem przekonana do wszystkich dogmatów, przekonań i wymagań.. Moja wiara jest trochę "zmodyfikowana" i na pewno nie opiera się na kościele, ale to długa historia..
W każdym razie tez mamy problem ze chrztem, bo chrzestny nie ma bierzmowania, a bez tego podobno ani rusz.. Noi co tu zrobić? mam wziąć kogos z obcego, z ulicy, bo kiedyś tam w podstawówce zrobił bierzmowanie i jest "uprawniony"?

Gosia jeszcze nie doczytałam, czy rozmawiałas z Mamą, ale uważam że rozmowa i wytłuszczenie tego o czym pisałaś jest najlepszą rzeczą którą możesz zrobić. Szczera rozmowa jest dużo lepsza niż ciągłe tłumienie w sobie emocji.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
To ja tez spozniona, ale GRATULUJE rocznicy
Tobie LENKA rowniez!

Fajowo ze znalezliscie taka lekarke
Wazne jest zeby miec zaufanie do pediatry!
A dla meza

My wczoraj po wizycie, wiec : alergolog stwierdzil ze na chwile obecna to on objawow skazy nie widzi
Wszystkie krostki, cieminuszka oraz rowniez saczenie sie za uszkami sa objawem wyprysku lojotokowego - calkowicie normalnego u dzieci
Dostalysmy masci i jedziemy do kontroli za 3 tygodnie.
A ja mam jesc nabial bo inaczej powiedzial ze sie wykoncze
Bardzo sie ciesze, ale gdzies tam jeszcze mam podejrzenia i obawy , dlatego ze on jej nie widzial podczas tych najgorszych problemow, kiedy miala te plamy!
Teraz praktycznie juz jej wszystkie zeszly i ma tylko krostki no i te ranki saczace za uszami.
Postanowilam ze poczekam az Jej sie troszke ta skorka wygoi i w piatek zaszaleje i zjem pizze i zaczne pomalutku troche nabialu wprowadzac i Ja obserwowac.
Dzięki Desiu

no i strasznie się cieszę, że alegrolog stwierdził że to jednak nie skaza! Oby się sprawdziła ta diagnoza!
No i smacznej pizzy!
Ja też chyba jutro zjem

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
NO DOBRA DZIEWCZYNY MAM NA IMIĘ ZENEK I MAM 63 LATA
oj Zenuś miałeś się nie ujawniać!

Niezła ta historia o której pisałaś..

Aguśka, ale Filipek słodki na tych zdjęciach!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Koniakonia piję własnie Bavarię pszeniczą, w końcu dostałam! pojechałam specjalnie do Reala, mieliśmy kupić piwo i proszek do prania, a wróciliśmy z pełnymi siatami..
Ale superowo smakuje!

Julliczka Ty chyba pisałaś że Twoja Jula mało sie jeszce uśmiecha, moja Kaja tez bardzo skromnie, ale zdarza się Jej, a ja wtedy jestem w siódmym niebie.. Mam nadzieję, że wkrótce będzie robiła to częściej!

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
LENA Kaja płakała przy zakrapianiu oczek ? Dominik strasznie się żalił . A jak przestał mnie widzieć to musiałam dać cyca żeby czuł że jestem blisko .
Jak pojechaliśmy do okulisty to Kaja zasnęła, lekarka zakraplała Jej oczka na śpiocha i nie płakusiała wcale. Troszkę pomarudziła, jak Jej badała lekarka dno oka, ale potem znów poszła w kimkę
Ale Dominiś może płakał dlatego że to kropelki szczypią. Moja akurat to przespała.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Aaggaa a co do zasypiania, to Kai coraz częściej udaje się zasnąć samej, i jestem z Niej mega dumna ale też zdarzało się i czasem jeszcze zdarza się Jej czasem popłakać przed snem..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aguska taka mam nadzieje ze to nic takiego chyba Lena miala podobny problem z tego co pamietam??
tak, moja też ma obniżone napięcie, ale coraz lepiej Jej idzie..
Choć tak jak pisałam - rehabilitant i jeszcze jeden znajomy lekarz dziwił sie że na takim wcześnym etapie (Kaja miała wtedy koło 6 tygodni) coś takiego stwierdzono.
Ale cały czas jestesmy "pod opieką" neurologa, więc zobaczymy co dalej na kolejnej wizycie.
Trzymam kciuki żeby u Was wszystko ok było, ćwiczonka pewnie jakies zaleca i one na pewno pomogą!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Mój czasem jak je to sobie cmoknie głośno i zawsze wtedy az podskakuje przestraszony
Haha! Moja ma to samo, strasznie mnie to rozśmiesza zawsze!

Super, że bilirubina spada!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

MoniaHan, trzymam kciuki żeby ten azotan pomógł jak najszybciej!
No i super, że Hania tak dzielnie zniosła kłucie!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Mravka ściskam mocno, mocno, mam nadzieję, że Robcio będzie grzeczny i spokojny! Oby Go bączki nie męczyły i oby ładnie spał

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Kaja też jakoś krócej ostatnio je..

A dziś prawie cały dzien przespała.. Próbowałam Ją pobudzić, ale nie dało rady..
Teraz tez ładnie zasnęła (sama!), ale aż się boję co będzie w nocy...
Mam nadzieję, że po nocnym karmieniu uśnie szybciutko! (choc czasem ma tak, że rozbudza się wnocy jak w dzien dużo śpi)
Jutro przyjeżdzają moi Rodzice!i chciałabym by Kajcia była grzeczniutka, by się Nią nacieszyli

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-06-06 o 21:07
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:32   #1034
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Emigra ale jesteś pewna że aż tyle powinna Julka już jeść? Bo ja się trzymam tej tabelki http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...20modyfiko.pdf i według niej w trzecim miesiącu dzieci mają jeść 130 ml i moja tyle je, Twoja Jula to już bliżej tych 150 właśnie ale 180 to dopiero od piątego miesiąca no nie?

Dobrze że już lepiej tikki
I w sumie to ładnie Ci Andrea śpi
Ja sie trzymam sciagi z opakowania mleka i tego co mi lekarz mowil, no i moje dziecko je juz czesciej tylko 5 posilkow, nie 6.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:48   #1035
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

I my mamy podobnie niestety.W nocy cycek co godzine,w dzien tez czesto i ostatnie dni moje zwykle radosne dziecko jest maruda

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

PS: co dziennie myjecie dzieciom główki ? i czym myjecie włoski?
Ja myje codziennie przy kapieli,ale Eryk nie ma prawie wlosow,wiec nie uzywam niczego specjalnego.

Rozmawialam z mama.Powiedzialam,ze chcemy mieszkac sami.Byla zaskoczona i ma focha teraz.Poiedziala,ze pomysli czy wyprowadzi sie do tego swojego faceta.Jest mi zle z tym,ale wiem,ze odetchne z ulga gdy zostaniemy sami.Chce zyc po swojemu i nie czuc sie skrepowana we wlasnym domu.
Stary 2012-06-07, 07:52   #1036
Zia_
Zadomowienie

Hej co tu taka cisza z rana? Nie ma nawet Nowaken anszego rannego ptaszka? Ania dzis od rana w dobrym humorku i nawet nie spiaca A pogoda okrutna - ciemno i leje...

Gosia, brawo ze sie w koncu zdobylas na rozmowe. Tzrymam kciuki zeby mamie szybko minal foch!

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja sie trzymam sciagi z opakowania mleka i tego co mi lekarz mowil, no i moje dziecko je juz czesciej tylko 5 posilkow, nie 6.
Razem z tymi w nocy? Bo moja cycowa Ania razem z nocnymi ma ok 7 karmien, a ja myslalam ze to nieduzo

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2012-06-07 o 07:51
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:09   #1037
Mała!
Zakorzenienie

Dzieńdobry

U Nas nocka całkiem fajna Tymuś spał od 19 do 1:30 potem wstał o 5:30 na karmienie i już się chciał bawić padł o 7:00 i śpi! jest troszkę rozpalony po tej szczepionce... miał 37,5 no i jest bardziej marudny ale co tam...
Muszę policzyć ile my mamy karmień na dobę bo nawet nie wiem???

* Co do mojej twardej piersi to w nocy chyba się kanaliki odblokowały! zalało mi koszulę...i guzek zniknął...oby się już nie pojawił!

* pogoda w kratkę...było słonko teraz chmurzyska...i tak w kółko...

* dziewczyny ile wy macie stopni w domu? i jak ubieracie maluszki w dzień a jak w nocy?

Gosia brawo za odwagę i przeprowadzoną już rozmowę

Oki lecę bo moja maruda ...coś gada, pewnie się budzi i dobrze bo zabiorę go na spacer ale udało mi się umyć i wysuszyć głowę, zrobić makijaż i pomalować paznokcie Miłego dnia mamusie...[COLOR="Silver"]

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:10
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:24   #1038
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Razem z tymi w nocy? Bo moja cycowa Ania razem z nocnymi ma ok 7 karmien, a ja myslalam ze to nieduzo
Eryk ma ok 8-10 karmien i ja tez sie cieszylam,ze juz "tylko" tyle

A wlasnie jak to jest z mm?Bo wtedy karmi sie wedlug schematu,tak?A co jak np dziecko czesciej domaga sie jedzenia?I placze?To sie przetrzymuje do tej pory karmienia?Czy dzieciom na mm nie chce sie czesciej jesc?Mamy karmiace mm odpowiecie,bo sie zaciekawilam?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

U Nas nocka całkiem fajna Tymuś spał od 19 do 1:30 potem wstał o 5:30 na karmienie i już się chciał bawić padł o 7:00 i śpi! jest troszkę rozpalony po tej szczepionce... miał 37,5 no i jest bardziej marudny ale co tam...
Muszę policzyć ile my mamy karmień na dobę bo nawet nie wiem???

* Co do mojej twardej piersi to w nocy chyba się kanaliki odblokowały! zalało mi koszulę...i guzek zniknął...oby się już nie pojawił!

* pogoda w kratkę...było słonko teraz chmurzyska...i tak w kółko...

* dziewczyny ile wy macie stopni w domu? i jak ubieracie maluszki w dzień a jak w nocy?

Gosia brawo za odwagę i przeprowadzoną już rozmowę

Oki lecę bo moja maruda ...coś gada, pewnie się budzi i dobrze bo zabiorę go na spacer ale udało mi się umyć i wysuszyć głowę, zrobić makijaż i pomalować paznokcie Miłego dnia mamusie...[COLOR="Silver"]

Fajnie,ze nie masz juz guzka!

Ja mam w domu jak jest chlodniej na dworze 20 st,Eryk jest w body z dlugim i polspiochu albo w pajacyku samym,a na noc jest przykryty kocem zlozonym na pol,czyli w sumie tak jakby dwoma,ale raczej cienszy jest.Jak bylo goraco to mielismy w domu 24 st,to byl w body z krotkim,a w nocy przykryty cieniutkim kocykiem.
Stary 2012-06-07, 09:33   #1039
tikki85
Zakorzenienie

Gosia za rozmowę .
Flower to prawda, Andrea już tyle nowego umie . za spadek bilirubiny!
Mała! Myję Andrei włoski szamponem Johnson's Baby , a później smaruję oliwką, żeby miała gęste i ładne .

U nas nocka tragedia . Andrea nie spała w ogóle. Ja trochę przysypiałam, bo Mała nie płakała tylko kręciła się i cmokała swoją dłoń . Sprawdzałam co jakiś czas czy nie wsadziła sobie palców do buzi i nie puściła pawia. Jadła co 2h . Ja się pochlastam
Stary 2012-06-07, 09:39   #1040
aaagga
Raczkowanie

Dziś wiadomo tz w domu i od rana kłótnie . Wiecie że przed ciążą nie klocilismy się ani razu a teraz codziennie . A byliśmy razem 10 lat. Albo ja zwariowalam albo on. Chyba że obydwoje razem. Mamy teraz niestabilne sytuację finansową a on chce wziąć kredyt na nowe auto. A nie wiem z czego splacimy .

Dominika kapiemy w zelu nivea do ciała i włosów i jest super. Na początku uzywalismy balneum ale trochę śmierdzi i chyba uczulal małego.

W domu mamy teraz 22 stopnie i oprócz body z długim rekawem , spodni i skarpetek zakładam jeszcze kaftanik jak ma zimne ręce i rajtuzki ewentualnie. Na noc tylko body, spodnie i skarpetki , choć skarpetki.i tak gubi jak się rzuca na łóżku.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:49   #1041
hagar1
Rozeznanie

witam tegoroczne mamy ,

jestem z wątku Mamusie IX-X 2010, ale piszę do Was bo szukam kontaktu z mamami, które niedawno rodziły.

Piszę tekst na temat tego ile tak naprawdę trzeba zapłacić za godny poród w Polsce, że mimo to, że niby opieka w szpitalu jest za darmo, to za niektóre rzeczy trzeba zapłacić, jak np. lepsza, jednoosobowa sala, znieczulenie, poród rodzinny itp.

Czy możecie mi pomóc i na priv, albo tu na farum, napisać w jakim mieście rodziłyście i czy za coś płaciłyście, ile co kosztowało i w jaki sposób szpital brał kasę. Niektóre placówki biorą pieniądze w formie darowizny dla szpitala.

No i jeszcze jedno pytanie czy byłyście zadowolone z opieki lekarskiej, czy można powiedzieć, że w Polskich szpitalach rodzi się godnie?

Z góry Wam dziękuję za pomoc

Edytowane przez hagar1
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:51
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:49   #1042
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
jula potrafi czasami dwa karmienia w ciagu dnia sobie odpuscic lub zjesc np 30 ml i koniec. Wiec mamy albo 5 wiekszych posilkow albo 6 mniejszych,zalezy od dnia.
Cytat:
A wlasnie jak to jest z mm?Bo wtedy karmi sie wedlug schematu,tak?A co jak np dziecko czesciej domaga sie jedzenia?I placze?To sie przetrzymuje do tej pory karmienia?Czy dzieciom na mm nie chce sie czesciej jesc?Mamy karmiace mm odpowiecie,bo sie zaciekawilam?
Julka domaga sie od poczatku co 3-4 h jedzenia, ostatnio czesto nawet w dzien robi przerwy 5-6h. MM jest dluzej trawione wiec dziecko powinno dluzej czuc sie syte. Ja Jule od poczatku karmie na zadanie, nie ze schematow polozna twierdzila ze Jula za malo je (jak miala 4-5tyg niby powinna 120-130 ml jesc a jadla o wiele mniej) ale nie dalo sie w nia wciskac jedzenia bo jak nie byla glodna to zaciskala usta i koniec

teraz np o 7 zjadla 70 ml i powinna jesc o 10 a nie chciala, zasnela mi na rekach .. w nocy o 1:00 zjadla za to 180 ml. Ja tez czasami jem za 5 a pozniej jak ptaszek
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:53   #1043
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
W domu mamy teraz 22 stopnie i oprócz body z długim rekawem , spodni i skarpetek zakładam jeszcze kaftanik jak ma zimne ręce i rajtuzki ewentualnie. Na noc tylko body, spodnie i skarpetki , choć skarpetki.i tak gubi jak się rzuca na łóżku.
U mnie jest podobna temperatura i zakłądam albo pajacyka i skarpetki albo body z długim rękawem i półśpiochy (lub kaftanik i śpioszki).
Skarpetki ubieram aby stópki nie uciekały w spodenkach.
Jak na dworze jest ciepło to ma krótki rękaw

Ja mam kolejną migrenę. Taka mnie nad ranem złapała, że nie mogłam wstać z łóżka. Mam już ich dość. Jak będą długie kolejki do neurologów, idę prywatnie, nawet jakbym miała fortunę wydać na leczenie, ale zdrowie jest najważniejsze.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:28   #1044
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Eryk ma ok 8-10 karmien i ja tez sie cieszylam,ze juz "tylko" tyle

Fajnie,ze nie masz juz guzka!

Ja mam w domu jak jest chlodniej na dworze 20 st,Eryk jest w body z dlugim i polspiochu albo w pajacyku samym,a na noc jest przykryty kocem zlozonym na pol,czyli w sumie tak jakby dwoma,ale raczej cienszy jest.Jak bylo goraco to mielismy w domu 24 st,to byl w body z krotkim,a w nocy przykryty cieniutkim kocykiem.
Ja karmie mieszanie, ale zawsze na zadanie, jesli chce 180 z butli to Jej dam, sama wie moim zdaniem ile potrzebuje (zdaneim pediatry tez)
Jadla strasznie dzuo 3 tygodnie temu, teraz mniej, wiec mysle ze jak intesnywniej rosnie to po prostu domaga sie wiecej!
A jak juz jest najedzona to wypluwa smoka i glosno krzyczy jak wkladam butle do buzi, wiec swietnie wie kiedy jest najedzona!

Na moim mleku podaja , ze dziecie 6 tygodniowe powinno zjadac 170 ml i powinno byc 5-6 karmien w ciagu doby. Nie wiem czy tyle zjada bo nie wiem dokladnie ile wyciagnie z piersi
A nie chce mi sie Jej wazyc przed i po kazdym karmieniu
Najwazniejsze ze ladnie przybiera i tyle.
Gosiu odwazna bardzo jestes
Nie martw sie, minie troche czasu i mama zaakceptuje Wasz decyzje, a moze nawet nabierze szacunku do Ciebie , ze powtrafisz byc stanowcza!

Tikki, matko, jak Ja Ci wspolczuje, Viki budzi sie raz w nocy i potem wczesnie nad ranem na karmienie i najczesciej jeszcze zasypia, dzisiaj spalysmy razem w moim lozku do 9.15

Mala, ja mam teraz 21,5 stopnia, Viki ma na sobie body z krotkim i polspioszek. Ale jak spi to jest otulona w rozku nadal bo bardzo to lubi!
A jak Ja nosimy to Jej tez od naszego ciala cieplutko.
Czasami ma raczki zimne , ale kark cieplutki wiec mysle ze ok!

Glowke myje co drugi dzien jakos, ale teraz jak jest ciemieniuszka to codziennie!
Uzywam szamponu oillatum bezzapachowy, raz uzylam bambino, ale niestety glowka sie zaczerwienila po nim

Emigra z ciekawosci sprawdzilam co podaja na moim mleczku odnosnie 3 miesiecznego dziecka - 5 karmien po 200 ml, czyli z tego co piszesz to Julka tyle nawet nie zjada! Tak wiec nie musisz sie martwic ze zjada za duzo!
A , no i kochana - GRATULACJE dla Julki z okazji ukonczenia 3 miesiecy

Lena - zycze udanej wizyty rodzicow!
To pierwszy raz jak zobacza wnusie?
Bo chyba daleko od Was mieszkaja o ile dobrze pamietam?
I moja wiara jest troszke " zmodyfikowana"
A jutra i mojej pizzy nie moge sie juz doczekac
Apropo pizzy, pamietacie jak w ciazy bylysmy to byl ciagle temat jedzenia
A teraz mogloby dla nas nie istniec (no prawie)

Dzien Dobry!
My dzisiaj w dobrym humorku, skorka Viki nadal sie poprawia, za uszkami juz zagojone! Buzka prawie dobrze a plecki i dekolt jeszcze dosyc wysypane, no ale smarujemy i czekamy.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U mnie jest podobna temperatura i zakłądam albo pajacyka i skarpetki albo body z długim rękawem i półśpiochy (lub kaftanik i śpioszki).
Skarpetki ubieram aby stópki nie uciekały w spodenkach.
Jak na dworze jest ciepło to ma krótki rękaw

Ja mam kolejną migrenę. Taka mnie nad ranem złapała, że nie mogłam wstać z łóżka. Mam już ich dość. Jak będą długie kolejki do neurologów, idę prywatnie, nawet jakbym miała fortunę wydać na leczenie, ale zdrowie jest najważniejsze.
Kurcze, to wspolczuje samopoczucia!
Masz racje - zdrowie mamy tylko jedno!
Obys sie szybko poczula lepiej!

Aaaga, czesto po urodzeniu dziecka dochodzi do spiec, jest wiecej obowiazkow domowych, wielu facetow mysli ze to taka sielanka z malym dzieckiem a niestety czasami to czysty meksyk i niektorych to przerasta!
No i do tego u Was problemy finansowe! Wspolczuje! Mam nadzieje ze niedlugo bedzie lepiej!

Hagar - ja rodzilam w szpitalu Sw Rodziny w Poznaniu, za nic nie placilam - sala do rodzinnego za darmo, znieczulenie jest za darmo, ja niestety nie mialam bo gdy chcialam to mialam juz 6 czy 7 cm i bylo za pozno!
W szpitalu spedzilam 10 dni i jestem super zadowolona z opieki i wogole ze wszystkiego!
Co do poloznych to wiadomo - zdarzaja sie rozne, pomimo to przewazaja super babki
Bardzo pomocne i sympatyczne!
Oddzial noworodkow gdzie zostawiasz dzieci kiedy tylko czujesz ze chcesz odpoczac czy masz odwiedziny!
Podpadl mi tylko jeden lekarz, ktory byl przy moim porodzie - zwrocil mi dosc ostro uwage ze donosny glos mam, krzyczalam przy wypieraniu dziecka
Ale lecial do mojego porodu z izby przyjec bo bylo wtedy duzo porodow i nie bylo wolnych lekarzy na porodowce, moze pil tam sobie akurat kawke albo cos i byl zly ze musi isc, nie wiem!
Ale oprocz tego incydentu jestem MEGA Zadowolona i z punktu widzenia mojego pobytu tam nie potrafie zrozumiec dlaczego ludzie tak sie bronia przed szpitalami
Nie no, wiem ze roznie to moze byc z naszymi szpitalami!
Pozatym badania ,ktore dziecku wykonali!
Cos pieknego-usg brzuszka (bo miala wodonercze w ciazy), usg glowy, echokardiografia, Rtg klatki piersiowej, badanie crp, gdzie wykryto podwyzszony poziom ( to chyba wszytskie noworodki maja robione) , badnie moczu, morfologia klika razy.
Mialam oplacona polozna, ale jakbym nie miala to pewnie tez mialabym super opieke podczas porodu!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 10:35   #1045
tikki85
Zakorzenienie

U mnie w mieszkaniu 26st . Andrea ma body i skarpetki.
Stary 2012-06-07, 10:37   #1046
karolca
Zakorzenienie

Powoli wchodzę w rozmiar 68 rośnie mała jak na drożdżach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:11   #1047
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Powoli wchodzę w rozmiar 68 rośnie mała jak na drożdżach.
Mala z Ciebie dziewczynka Karloca

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 11:14   #1048
tikki85
Zakorzenienie

Karolka to krasnoludek . U nas jeszcze 56 za duże
Stary 2012-06-07, 11:23   #1049
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolka to krasnoludek . U nas jeszcze 56 za duże
A Viki z 62 wyrasta pomalu

Viki 28.04.2012
Stary 2012-06-07, 11:40   #1050
tikki85
Zakorzenienie

Nono...Viki najmłodsza dziewczyneczka, ale nadrabia zaległości

Aguśka...jaki Szymuś jest słodki .
Monia Haneczka jak zwykle ma cudowny fryz
Natkulec, ale masz ciekawe ściany Takie absorbujące
Tynka Mateuszek ma super kaftanik z sową
Madziara słodki Dominiś
Gosica piękna dziewczynka z Gabrysi

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Idę po pieluchy . Będę testować kolejne Pampki, bo te Activity trochę mnie denerwują. Są lepsze od tych newbornów, bo siateczka nie przykleja się do pupki, ale kupsztalki wychodzą plecami

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości