Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 08:29   #3811
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Dziękujemy za komplementy

ja musze poogladac te rozki jak one wygladaja,czy ladne sa jakies ja za garnitur dla malego 150 zl dalam,to tyle dobrze,że lezy zapakowany i bedzie dla drugiego.

ciekawe co u Marty sie dzieje ...moglaby dac znac..

ja sie dieta nie katuje,a na razie nie mam nic na plusie,ale pewnie sie ruszy
zobaczymy na jutrzejszej wizyciejuz sie doczekac nie moge.
miesiąc czasu nie ogladalam skarbka mojego

Iwoncia Ty mi kiedys pisalas o tym programie,zaraz zobacze czy mam w markecie. Bo mi fajnie bo necie tel smiga

Choco widze,że razem jutro na wizyte śmigamy
ja mam jutro usg polowkowe to sobie obejrzymy dzidzie z kazdej strony

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:30   #3812
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Witam.

Ja dzisiaj razem z kraven ( gratulacje !!!! ) świętuję połowę ciąży. Jak tak czytam, że Wy zaczynacie 27 tygodnie czy III trymestr, to czasami mam wrażenie, że moja ciąża też już jest znacznie dalej, ale to dopiero połowa. Teraz to już chyba jednak z górki, mam nadzieję, że druga część zleci równie szybko jak pierwsza, a nawet szybciej jak nam się tutaj mamcie zaczną rozpakowywać na całego.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Już jestem Sojka przywołała mnie do porządku Mały jest już duży, waży 960g i pan doktor powiedział, że po jego wadze może orzec, że leżałam uczciwie. Jednak szyjka poleciała delikatnie. Z 26mm zostało 25,6. Ide w piątek do szpitala na obserwacje na 3 dni. Maluszkowi podamy sterydy na rozwój płucek bo prawdopodobnie nie donosze do końca. Dopiero niedawno wróciłam, szukałam koszuli do szpitala, bo jutro wszystko pozamykane.

Kochana zaciskam za Was kciuki! Najważniejsze, że lekarze reagują i zrobią wszystko, abyście byli jak najdłużej w dwupaku. Serduchem jestem z Wami!
Stary 2012-06-07, 09:01   #3813
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry. W nocy popadało a teraz chyba pogoda się robi, mogłaby bo na działkę chciałam podjechać.
A w piątek chyba ruszymy po katalogi farb, żeby wiedzieć na jakie malować pokoje na nowym mieszkanku. Paula na pewno chce różowo-fioletowy, a ja w salonie chcę jedną ścianę taką ostrą, niewiem bordo lub taki turkus mocny, czy fiolet, reszta jasna z namalowanymi w tym ostrym kolorze jakimiś wzorami, a sypialnia niewiem jaka.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Anusia479 uroczy Twój niunio a piesek Jurek?o matko!!!!chce goooo!!!!Będę mieć dwóch Jurków,a nawet trzech,bo teściu też Jerzy
Mój tatuś to Jurek, a synek na pewno na drugie będzie Jerzy

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
specjalne smoczki do kaszek ma AVENT trojprzeplywowe-w zaleznosci od ustawienia butelki szybkosc przeplywy sie zmienia.
Mialam i sprawdzilo sie
http://www.strefalekow.pl/product/de...zeplywowy.html
Ja też je bardzo lubiałam, może dlatego tak Aventa lubię bo i butle i smoczki super. Idealnie się sprawowały.

Cytat:
Już jestem Sojka przywołała mnie do porządku Mały jest już duży, waży 960g i pan doktor powiedział, że po jego wadze może orzec, że leżałam uczciwie. Jednak szyjka poleciała delikatnie. Z 26mm zostało 25,6. Ide w piątek do szpitala na obserwacje na 3 dni. Maluszkowi podamy sterydy na rozwój płucek bo prawdopodobnie nie donosze do końca. Dopiero niedawno wróciłam, szukałam koszuli do szpitala, bo jutro wszystko pozamykane.
No kochana tak się nie robi No ale ze względu na szyjkę odpuszczam baty. Poleżysz trochę i będzie dobrze, już i tak bliżej do celu niż dalej, a szyjka bardzo mało się skróciła, więc postępy są. A synek, no no no, kawał chłopa

Cytat:
No i podejmiemy oczywiście decyzje, czy wkładamy krążek czy szyjemy. Narazie leżenia ciąg dalszy się zapowiada, a mój ginek ma akurat dyżury w piątek i w niedziele. Ma mi porobić wszystkie badania. Najgorsze jest to, że będę słyszała rodzące kobitki i obawiam się o mój stan psychiczny po tych 3 dniowych wczasach
Patologia razem z porodówką, matko jak tak można, biedne pacjentki.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990;34555248[COLOR=Silver
[/COLOR]
Lecę pod prysznic a potem trzeba się TŻetem zająć bo po północy zaczyna się światowy dzień seksu
O matko, byleby mój się nie dowiedział, bo erotoman z niego straszny się zrobił. A tak, może uda mi się wykręcić

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

co do becików na chrzest to mi się one nie podobają nic a nic ...
Mi też nie Małego pewnie będziemy w Boże Narodzenie chrzcić, Paula też tak była chrzczona i miała taki komplet z polaru gruby biały. Później jeszcze korzystała ze spodni czy kurtki. Teraz dla synka tak samo ubiorę.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Acha w Pepco od jutra będą bardzo ładne śpiochy:
http://www.pepco.pl/gazetka strona 3
i w Textilu półśpiochy i body
http://www.textilmarket.pl/promocje-...81CZ&x=22&y=24
Stary 2012-06-07, 09:02   #3814
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

to powodzenia na połówkowym.ja mam jutro wizyte+krzywą
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:47   #3815
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

u nas pada ale widzę, że słonko powoli przeciera się zza chmur
siedzę sama z psem bo tż pojechał na rybki. miałam jechać z nim ale pogoda do du... i jak sobie pomyślałam, że mam goły tyłek wystawiać po krzakach by zrobić siku, to mi się odechciało...

od kilku dni mam straszne parcie na pęcherz, chyba mała go z każdej pokopuje. najgorzej jest rano
przeważnie przesypiam całą noc a rano budzę się z takim bólem brzucha, że ledwo doczłapię do łazienki. parę minut po zrobieniu siku przechodzi więc pewnie, tak pęcherz napiera. kurczę, chyba będę musiała nastawiać sobie budzik w nocy by iść do łazienki, bo rano ten ból jest nie do wytrzymania

Cytat:
trzymam za Was kciuki, kochana

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
anusia - slodziak w tym garniaczku .

my chcielismy chrzciny zrobic na roczek, ale coraz czesciej zastanawiamy sie nad wczesniejszym terminem..
my chrzest planujemy dopiero na wiosnę, wcześniej na pewno nie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj połowa ciąży stawiam soczek
gratuluję półmetku a zamiast soczku, colę poproszę

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Acha w Pepco od jutra będą bardzo ładne śpiochy:
http://www.pepco.pl/gazetka strona 3
i w Textilu półśpiochy i body
http://www.textilmarket.pl/promocje-...81CZ&x=22&y=24
trzeba do pepco uderzyć, bo śpiochy mam tylko jedne
w lumpku jeszcze nie trafiłam na żadne śpioszki, a szkoda bo sporo ich potrzeba
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:54   #3816
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

u nas pada ale widzę, że słonko powoli przeciera się zza chmur
siedzę sama z psem bo tż pojechał na rybki. miałam jechać z nim ale pogoda do du... i jak sobie pomyślałam, że mam goły tyłek wystawiać po krzakach by zrobić siku, to mi się odechciało...

od kilku dni mam straszne parcie na pęcherz, chyba mała go z każdej pokopuje. najgorzej jest rano
przeważnie przesypiam całą noc a rano budzę się z takim bólem brzucha, że ledwo doczłapię do łazienki. parę minut po zrobieniu siku przechodzi więc pewnie, tak pęcherz napiera. kurczę, chyba będę musiała nastawiać sobie budzik w nocy by iść do łazienki, bo rano ten ból jest nie do wytrzymania

trzeba do pepco uderzyć, bo śpiochy mam tylko jedne
w lumpku jeszcze nie trafiłam na żadne śpioszki, a szkoda bo sporo ich potrzeba
A to Ty umiesz jeszcze w krzaki siku zrobić ??? matko ja nie dałabym rady bo brzuch przeszkadza i by mnie przechyliło pewnie i zostałabym leżeć w tych krzakach do porodu

Kurde dlaczego u mnie pepco nie ma...

Konczi gdzie w Zabrzu jest pepco bo ja sie tam pofatyguje w końcu bo i tak teściów chyba przypadnie "zaliczyć" ????
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:04   #3817
angel166
Zakorzenienie

kraven, dearlie gratuluję ja już połowę dawno za sobą, teraz czekam na świętowanie III trymestru a to już 16 czerwca, ale też czas leci

textilu nie ma w moim miesice ale jest pepco i chyba w poniedziałek się do niego wybiorę ta gazetką bardzo mnie zachęciła bo jutro jadę do teściów drukowac pracę do szkoły więc nie będę miała czasu.

co do chrzcin to my zastanawiamy się nad Bożym Narodzeniem. Wtedy braliśmy ślub i to dla nas magiczny czas ale to będzie chyba za wcześnie, bo będzie miała dopiero trzy miesiące nie wiem sama, jeszcze trochę czasu jest na myślenie. Teraz to żyję tylko myślą by urodziła się zdrowiutka i w terminie

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

a tak w ogóle to skończyłam pisac częśc pracy, którą mam oddac w niedzilę. Ufff... byleby zaliczyc seminarium, pierwszy rok mgr i dostac dziekankę

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 10:11   #3818
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

czesc kobitki
po lebkach nadrobilam tylko, wybaczcie
doczytalam ze Marta do szpitala pojechala oby wszystko bylo dobrze i Zuzia w brzuszku chciala posiedziec dluzej 3mam kciuki
Sojka napewno Zoska teraz poslucha mamusi i wytrzyma chocby do 36 tyg bedzie dobrze
Anusia479 ale masz przystojniaka sliczny chlopczyk
anusiaaniaanusia doczytalam ze do szpitala idziesz, w takim razie niech sie tam Toba dobrze opiekuja i wracaj do nas szybciutko,a maly ale juz duzy ulala

ja Wam musze powiedziec ze wkoncu zaczelam kompletowac wyprawke i mam juz sporo

lece robic obiadek kalafiorka dzis gotuje mniam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:17   #3819
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaj wstalismy juz oglądalismy seriale dol 5 rano ja i mój syn.. On jeszcze spi

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:22   #3820
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień dobry
No to welcome 29 tc............

Angel pytałaś o różnicę między szwem okrężnym a krążkiem (pessarem)
a więc- szew okrężny zakłada się w znieczuleniu jest to taka tasiemka, którą po założeniu na szyjke zaciska się (zawiązuje) dzięki czemu szyjka jest zamknięta. Jest to dość hm.. "niebezpieczne" często występują zakażenia, może zdażyć się pęknięcie pęcherza płodowego. Trzeba bardzo o szef "bdać" przyjmując regularnie antybiotyki, które zapobiegną powstawaniu bardzo groźnych w tym wypadku infekcji.

Pessar to tak plastikowy krążek, który założony na szyjke blokuje jej dalsze skracanie i rozwieranie. zakładany bez znieczulenia, można go zdjać w każdej chwili trwa to kilka sekund, mniejsze ryzyko zakażenia (chociaż mnie dopadło niestety przy pessarze) Przy tym rodzaju zabezpieczenia pojawiają się większe upławy, ale nie mają żadnego znaczenia dla przebiegu ciążu.
Stary 2012-06-07, 10:25   #3821
angel166
Zakorzenienie

dzięki sójka za wyjaśnienie. To wynika z tego co napisałaś, że krążek lepszy od szwu

a tak w ogóle to gratuluję 29 tygodnia

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 10:26   #3822
Konto usunięte

dziewczyny czy rano przed krywa można sie chociaż wody mineralnej napić?bo mnie rano to tak suszy że 1,5 litra czasem wypijam

sojka gratulejszyn
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:33   #3823
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi hemoroid wyszedł od noszenia synka,choć wcale dużo go nie nosiłam i od kilku lat nie mogę go wyleczyć tylko zaleczam.Teraz gin mi polecił jakieś czopki,które można w ciąży ok.30zł,muszę zakupić...A od wczoraj miewam też jakieś biegunki,myślałam,że to po tescowych pomidorach,ale dziś też coś mnie brzuch pobolewa jak tylko coś zjem,ale jeszcze nie latałam,ale nie wiem...
Katee, na te biegunki pobierz sobie przez kilka dni Lakcid lub Lacidofil. ładnie Ci ureguluje układ pokarmowy w ciąży nie ma przeciwwskazań do brania, pytałam ginekologa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
a ja pierwsze słysze że są dziury porobione.
Za czasów jak bawiłam chrześniaki a to było pieruńsko dawno to też bratowa robiła sama.
Ja mam butelke z tommee tippee i jak chciałam w smoczek dmuchnąć to ni cholery - zero dziurki
Iwoncia, jak tylko to przeczytałam to poleciałam z ciekawości sprawdzić swoją butelkę, bo mam tej samej firmy co Twoja, bo prawdę mówiąc wcześniej jej nie sprawdzałam
i u mnie jest dziurka, nie widać jej ale jak nalałam wody w smoczek to ładnie powoli kapało. sprawdziłam też inne smoczki, bo kupiłam 2 sztuki dla niemowlaka powyżej 3 miesiąca i z nich kapie znacznie szybciej.

Cytat:
Iwoncia nie pomyślalam,że do chrztu potrzebny rozek,no przecieź zimno będzie w grudniu. To musze o tym pomyslec
garniturek mam bo po synku nie sprzedalam a kupiilam nowiutki. Tylko synka chrzcilam w czerwcu to bylo cieplo
musze Wam wrzucic fotke w tym gajerku

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Właśnie wrzucam Wam zdjęcie synka z chrzcinna meil
Twój synek wyglądał bosko w tym gajerku

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witam.

Ja dzisiaj razem z kraven ( gratulacje !!!! ) świętuję połowę ciąży. Jak tak czytam, że Wy zaczynacie 27 tygodnie czy III trymestr, to czasami mam wrażenie, że moja ciąża też już jest znacznie dalej, ale to dopiero połowa. Teraz to już chyba jednak z górki, mam nadzieję, że druga część zleci równie szybko jak pierwsza, a nawet szybciej jak nam się tutaj mamcie zaczną rozpakowywać na całego.
gratuluję półmetku

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A to Ty umiesz jeszcze w krzaki siku zrobić ??? matko ja nie dałabym rady bo brzuch przeszkadza i by mnie przechyliło pewnie i zostałabym leżeć w tych krzakach do porodu
Iwoncia, jeszcze parę tygodni temu umiałam a teraz miałam podobne obawy do Twoich, że dupą wpadnę w krzaczory i tż będzie ciągnik sprowadzał by mnie postawić do pionu

dlatego zostałam
Stary 2012-06-07, 10:41   #3824
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

My Gracjanka chrzciliśmy jak mial dwa miesiące i malego też ochrzciimy w tym wiekuczyli na Świeta

aa teraz zmykamy do mamci na serniczekdo pozniej

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:42   #3825
zielona1911
Zakorzenienie

ja chrzcilam jak mial 4 miesiace.Teraz to jeszcze nad tym nie mysle. Wszystko wyjdzie w praniu
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 10:42   #3826
Sojka1990
Zadomowienie

ja piłam wodę przed krzywą.

Angel może nie tyle lepszy co bezpieczniejszy. w moim przypadku krążek nie zdał egzaminu i nie zatrzymał rozwarcia.
Stary 2012-06-07, 10:44   #3827
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

co do chrzcin - my bysmy chcieli ochrzic mala na Boze Narodzenie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:54   #3828
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

angel166 widze, że przeboje niezłe z gazownią. Mnie ostatnio przyszło, że mam niedopłaty za 2011 rok około 40zł. Oczywiście zapłaciłam, ale skąd mi się ta zaległość wzięła to ja naprawdę nie mam zielonego pojęcia. A kiedyś doświadczyłam odcięcia prądu, nie polecam...

maggie123 dobrze, że mi przypomniałaś, do 10 czerwca miałam umowe OC wypowiedzieć, muszę jutro męża wysłać. Chociaż MTU to chyba jedna z gorszych firm i umowe rozwiązać to nie łatwa sprawa.

Colds jeśli chce może być naszą prowadzącą

marta1986222 wszystko będzie dobrze trzymaj nóżki ściśnięte. Powinni Cie odrazu odesłać do innego szpitala a nie do domu. Co za patologia z tymi szpitalami.

Konczi ładniusie zdobycze, cieszę się, że u Ciebie wsio ok po wizycie

Lukrecja wate cukrowa jadłam w niedziele (mężuś kupił mi na odpuście), opchałam się - a pytałam się ostatnio gdzie koleżanka będzie rodziła??? W jakim szpitalu w Kielcach

Katee27 ja z tą glukozą podobne przeboje miałam, wsypałam do szklanki a tu cała się zapełniła i przesypałam ją do większego garnuszka chyba 400 ml. A później weź to wypij... na dwa razy Później się położyłam złapałam drzemeczkę i pojechałam do laboratorium...
Ubranka słodkie, u mnie w sh nie ma takich pięknych rzeczy

Nadrabiam teraz i bardzo Was przepraszam, że nie dałam znać odrazu. Wy się tak zamartwiałyście o mnie. A to wszystko przez tą piżamę, bo musiałam kupić i szlafrok, a sklepy do 21 i musieliśmy do Kielc gnać, żeby zdążyć. Później musiałam oczywiście zjeść coś niezdrowego i tak zleciało...
A tak poza tym to bronię się cały czas przed 7 z przodu z wagą. Nie można mi przytyć więcej niż 4 kg do końca w ciąży, bo waga się unormowała i nie skacze już jak oszalała, a to lepiej dla małego i dla mnie. No i doktorek powiedział, że muszę być przygotowana na wcześniejsze rozwiązanie. Ma tylko nadzieje, że po36 tygodniu. Sex w moim przypadku wzbroniony do końca
Stary 2012-06-07, 10:57   #3829
zielona1911
Zakorzenienie

w sumie chrzcic na Boze Narodzenie jest chyba ok,ale to juz impreza musi sie odbyc w domu bo wszystko zamkniete,a ja niewiem czy mi sie wszyscy zmieszcza w domu i czy dorobie sie do tego czasu stołu
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 10:57   #3830
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
co do chrzcin - my bysmy chcieli ochrzic mala na Boze Narodzenie
A ja podjęłam dosyć kontrowersyjną decyzję i nie będę chrzcić dziecka. Stwierdziłam, że skoro na co dzień w ogóle nie jestem wierząca, nie chodzę do kościoła itp., to byłaby z mojej strony hipokryzja.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:10   #3831
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no ja oczywiście jestem ZA tym zeby to COLDS została prowadzącą bo spisuje sie znakomicie
ja tez

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
kochane jade do szpitala ,byłam u lekarza mała tak napiera główką że mam wysokie zagrozenie porodem przedwczesnym,,szyjka jest rozwarta.

Trzymajcie kciuki
kochana trzymam kciuki musi byc dobrze niej sie malenstwu tak nie spieszy

Cytat:

na 1 foci śpiworek taki grubszy ale bardzo fajny ... i spodenki ale one na 3-6 miesięcy są ...
a na drugiej rampersik, śpiochy i pajacyk z kaftanikiem ...
śliczne zakupy

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Mnie to sie chce ciagle innej sałatki
ostatnio nawet zjadłam w sałatce oliwki ze smakiem których nigdy nie lubiłam
u Was tez takie drogie truskawki? przy mojej 4 osobowej rodzince kilogram nic, jakosnie tanieja wcale.
podobno nie stanieją, bo dużo krzewów umarzło tej zimy

Cytat:

Pochwale się Wam,co wyhaczyłam w sh,najbardziej to jestem zadowolona z tych skarpeteczekza 2zł.
macie talent dziewczyny do tych polowań w lumpku pieknie!!

Cytat:
dbaj o siebie, leż, będzie dobrze, my tutaj jestesmy z Tobą

Cytat:

co do becików na chrzest to mi się one nie podobają nic a nic ...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

mi tez nie my jak już zrobimy chrzciny to w przyszłym roku, na wiosnę lub w lecie, wiec malutke w jakąs sukienke wystroje
jak bym miała w ziemie to kupiłabym tak jak tamlin jakies grubsze białe wdzianko co pózniej ubierze jeszcze

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34557270]to powodzenia na połówkowym.ja mam jutro wizyte+krzywą[/QUOTE]

Choco trzymam za Ciebie jutro!!!! ja ide 18
i też jestem ciekawa czy można sie napic wody wcześniej i np wziąsc ze soba i pic w trakcie tych 2 godzin czy nie ?

a i podziwiam was dziewczyny za te ogródki, warzywa , przetwory, ja sie do tego kompletnie nie nadaje moja mama to taka włąsnie gospodyni, pomimo, że pracuje to ma ogródeczek, warzywa, kurki, robi soki, dżemy, kiszone ogórki, sałatki wszystko w słoikach na zime, podziwiam ja na razie korzystamy z jej zapasów

troszke dzisiaj slonko wyszło od razu lepiej zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i zabieram sie za conchiglie z ricotta i szpinakiem

Gda
wyglądasz pięknie !!!! nie widac tych 9 kg

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-06-07 o 11:19
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:19   #3832
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34556730]Czesc laseczki!!
Chyba pogoda sie rozkreca i coraz ładniej bedzie
jej anusia trzymam kciuki.oby z Bartusiem wszystko było dobrze
zmartwiłyscie mnie dziewczyny z tymi szpitalami.ja jutro mam wizyte i sie denerwuje czy wszystko jest aby ok przez to wszystko co sie dzieje na wątku naszym[/QUOTE]

Nie denerwuj się kochanie. Ja wczoraj poszłam na wizyte jakaś taka wyluzowana, że aż lekarz się dziwił ale uspokoił mnie, wiem że nie będzie źle, dzidzia ma dobrą opiekę
Daj znać smskiem jak po wizycie i ile twój szkrab waży

Cytat:
Dziękujemy za komplementy

ja musze poogladac te rozki jak one wygladaja,czy ladne sa jakies ja za garnitur dla malego 150 zl dalam,to tyle dobrze,że lezy zapakowany i bedzie dla drugiego.

ciekawe co u Marty sie dzieje ...moglaby dac znac..

ja sie dieta nie katuje,a na razie nie mam nic na plusie,ale pewnie sie ruszy
zobaczymy na jutrzejszej wizyciejuz sie doczekac nie moge.
miesiąc czasu nie ogladalam skarbka mojego

Iwoncia Ty mi kiedys pisalas o tym programie,zaraz zobacze czy mam w markecie. Bo mi fajnie bo necie tel smiga

To trzymam kciuki. Jak ja bez was wytrzymam 3 dni???

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No kochana tak się nie robi No ale ze względu na szyjkę odpuszczam baty. Poleżysz trochę i będzie dobrze, już i tak bliżej do celu niż dalej, a szyjka bardzo mało się skróciła, więc postępy są. A synek, no no no, kawał chłopa
Patologia razem z porodówką, matko jak tak można, biedne pacjentki.
Pomieszałam, patologia i porodówka jest osobno, koleżanka mnie przed chwilą oświeciła słychać tylko płacz dzidziusiów od czasu do czasu.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34557270]to powodzenia na połówkowym.ja mam jutro wizyte+krzywą[/QUOTE]

Krzywa nie jest taka straszna, dasz sobie radę, zatkaj nos jak będziesz piła i heja...

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
No to welcome 29 tc............

Angel pytałaś o różnicę między szwem okrężnym a krążkiem (pessarem)
a więc- szew okrężny zakłada się w znieczuleniu jest to taka tasiemka, którą po założeniu na szyjke zaciska się (zawiązuje) dzięki czemu szyjka jest zamknięta. Jest to dość hm.. "niebezpieczne" często występują zakażenia, może zdażyć się pęknięcie pęcherza płodowego. Trzeba bardzo o szef "bdać" przyjmując regularnie antybiotyki, które zapobiegną powstawaniu bardzo groźnych w tym wypadku infekcji.

Pessar to tak plastikowy krążek, który założony na szyjke blokuje jej dalsze skracanie i rozwieranie. zakładany bez znieczulenia, można go zdjać w każdej chwili trwa to kilka sekund, mniejsze ryzyko zakażenia (chociaż mnie dopadło niestety przy pessarze) Przy tym rodzaju zabezpieczenia pojawiają się większe upławy, ale nie mają żadnego znaczenia dla przebiegu ciążu.
Jej, ja już bym chciała mieć 29 tydzień, a u mnie jutro dopiero 27.
Teraz Sojeczko wszystko będzie dobrze, oszczędzaj się, dużo leż a zobaczysz że malutka przybierze ostro na wadze. Tak jak mój klocek
W sumie te wyjaśnienia mnie też się przydało, bo bardzo się w to nie wgłębiałam

Podałam swój numer więc proszę do mnie napisać jak po wizytach, bo ja już się od Was uzależniłam i muszę wiedzieć co się dzieje.
Mam nadzieję, że u Marty będzie ok...
Spiszę w telefonik numerki do Was i będę was zalewała smskami
Odezwe się jak wróce w poniedziałek ze szpitala. Będę Was informowała co mi tam robią
Stary 2012-06-07, 11:34   #3833
Kalpana
Zakorzenienie

Marta trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. i maleństwo siedziało w brzuszku jak najdłużej.

Super te śpioszki w pepco. ale u mnie oczywiście nie ma tego sklepu chyba że wyślę kogoś ze znajomych znajdujących się aktualnie w krk

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:35   #3834
weronika_91
Zakorzenienie

Iwonci ściągnęłam ten programik, ale coś mi zamula telefon :/ jest jeszcze płatna wersja za 4 zł może ona byłaby lepsza z opinii zresztą wszystko na to wskazuje

Dziewczyny gratuluję półmetków!
Stary 2012-06-07, 11:39   #3835
lukrecja_25
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34558652]dziewczyny czy rano przed krywa można sie chociaż wody mineralnej napić?bo mnie rano to tak suszy że 1,5 litra czasem wypijam

sojka gratulejszyn[/QUOTE]
ja zawsze pije wode przewd kazdym pobraniem bo inaczej krew mam gęstą
Cytat:
angel166 widze, że przeboje niezłe z gazownią. Mnie ostatnio przyszło, że mam niedopłaty za 2011 rok około 40zł. Oczywiście zapłaciłam, ale skąd mi się ta zaległość wzięła to ja naprawdę nie mam zielonego pojęcia. A kiedyś doświadczyłam odcięcia prądu, nie polecam...

maggie123 dobrze, że mi przypomniałaś, do 10 czerwca miałam umowe OC wypowiedzieć, muszę jutro męża wysłać. Chociaż MTU to chyba jedna z gorszych firm i umowe rozwiązać to nie łatwa sprawa.

Colds jeśli chce może być naszą prowadzącą

marta1986222 wszystko będzie dobrze trzymaj nóżki ściśnięte. Powinni Cie odrazu odesłać do innego szpitala a nie do domu. Co za patologia z tymi szpitalami.

Konczi ładniusie zdobycze, cieszę się, że u Ciebie wsio ok po wizycie

Lukrecja wate cukrowa jadłam w niedziele (mężuś kupił mi na odpuście), opchałam się - a pytałam się ostatnio gdzie koleżanka będzie rodziła??? W jakim szpitalu w Kielcach

Katee27 ja z tą glukozą podobne przeboje miałam, wsypałam do szklanki a tu cała się zapełniła i przesypałam ją do większego garnuszka chyba 400 ml. A później weź to wypij... na dwa razy Później się położyłam złapałam drzemeczkę i pojechałam do laboratorium...
Ubranka słodkie, u mnie w sh nie ma takich pięknych rzeczy

Nadrabiam teraz i bardzo Was przepraszam, że nie dałam znać odrazu. Wy się tak zamartwiałyście o mnie. A to wszystko przez tą piżamę, bo musiałam kupić i szlafrok, a sklepy do 21 i musieliśmy do Kielc gnać, żeby zdążyć. Później musiałam oczywiście zjeść coś niezdrowego i tak zleciało...
A tak poza tym to bronię się cały czas przed 7 z przodu z wagą. Nie można mi przytyć więcej niż 4 kg do końca w ciąży, bo waga się unormowała i nie skacze już jak oszalała, a to lepiej dla małego i dla mnie. No i doktorek powiedział, że muszę być przygotowana na wcześniejsze rozwiązanie. Ma tylko nadzieje, że po36 tygodniu. Sex w moim przypadku wzbroniony do końca
rodzic bede na Prostej

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:49   #3836
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Nie denerwuj się kochanie. Ja wczoraj poszłam na wizyte jakaś taka wyluzowana, że aż lekarz się dziwił ale uspokoił mnie, wiem że nie będzie źle, dzidzia ma dobrą opiekę
Daj znać smskiem jak po wizycie i ile twój szkrab waży

dzięki kochana
zaraz sobie spisze Twój numer i napisze oczywiscie
trzymaja sie tam i tłumacz małęmu że ma tam siedzieć w brzuszku jeszcze i powiedz mu że aż tak fajnie tu nie jest żeby sie tak śpieszyć
jutro 27 tydzień zaczynamy,zleci nam,oby tylko bez niespodzianek
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Choco trzymam za Ciebie jutro!!!! ja ide 18
i też jestem ciekawa czy można sie napic wody wcześniej i np wziąsc ze soba i pic w trakcie tych 2 godzin czy nie ?
dzięki kochana.wydaje mi sie ze przed troszke tak ale w trakcie to juz na pewno nie

Wy tu o chrzcinach a ja nawet nie wiem kogo weźniemy na rodzców chrzesnych

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja zawsze pije wode przewd kazdym pobraniem bo inaczej krew mam gęstą
przy zwykłym pobieraniu krwi to ja też ale przy tej glukozie...?moze jak sie szklanke wody napije to sie nic nie stanie
Stary 2012-06-07, 11:58   #3837
aga_ton
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34560178]

Wy tu o chrzcinach a ja nawet nie wiem kogo weźniemy na rodzców chrzesnych
[/QUOTE]

ja niestety też zachodzę w głowę kogo wziąć na chwilę obecną tylko chrzestnego mamy pewnego... a chrzestną to nie wiem skąd wytrzasnę

a zmieniając na chwilę temat, możecie polecić jakiś żel intymny, który można używać w ciąży od cholery tego jest ale nie wiem czy nie ma przeciwwskazań w ciąży
Stary 2012-06-07, 12:02   #3838
weronika_91
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34558652]dziewczyny czy rano przed krywa można sie chociaż wody mineralnej napić?bo mnie rano to tak suszy że 1,5 litra czasem wypij [/QUOTE]
można

Cytat:
ja niestety też zachodzę w głowę kogo wziąć na chwilę obecną tylko chrzestnego mamy pewnego... a chrzestną to nie wiem skąd wytrzasnę
Dobrze że chociaż chrzestny już jest
Dobrze że ja nie mam takiego dylematu Będzie mój brat i Tżta siostra
Stary 2012-06-07, 12:02   #3839
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Iwoncia, jak tylko to przeczytałam to poleciałam z ciekawości sprawdzić swoją butelkę, bo mam tej samej firmy co Twoja, bo prawdę mówiąc wcześniej jej nie sprawdzałam
i u mnie jest dziurka, nie widać jej ale jak nalałam wody w smoczek to ładnie powoli kapało. sprawdziłam też inne smoczki, bo kupiłam 2 sztuki dla niemowlaka powyżej 3 miesiąca i z nich kapie znacznie szybciej.

Iwoncia, jeszcze parę tygodni temu umiałam a teraz miałam podobne obawy do Twoich, że dupą wpadnę w krzaczory i tż będzie ciągnik sprowadzał by mnie postawić do pionu

dlatego zostałam

kurcze ide nalać wody i spróbuje z wodą bo może dmuchanie nie działa

A co do krzaczorów to padłam

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Iwonci ściągnęłam ten programik, ale coś mi zamula telefon :/ jest jeszcze płatna wersja za 4 zł może ona byłaby lepsza z opinii zresztą wszystko na to wskazuje
Mi nic nie zamula kompletnie.
Może masz wersje jakąś nie teges bo ja ściągłam z forum.
Bez tego programu to na fonie bym nie potrafiła po ludzku funkcjonować na forach
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:07   #3840
Dearlie
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie półmetkowe gratulacje!

A ja mam dzisiaj znowu dzień lenia. TŻ o 8 wrócił z trasy, a od 9 śpi jak zabity. Poszłam nawet przed chwilą trochę się w niego pozaczynać, ale tylko wymamrotał przez sen "Ja Ciebie też" i odwrócił się do ściany i tyle go miałam.

Drogie mamy, a przypomnijcie mi proszę, które to Pampersy polecałyście na te pierwsze tygodnie? New Baby czy NewBorn?

Cytat:
Ja mam identyczny problem! Na chrzestnego bierzemy brata TŻ, a chrzestną to nie wiem skąd wyczaruję. Żadne z nas nie ma siostry, ani bliskiej kuzynki, z którą utrzymywalibyśmy stały kontakt. Myśleliśmy o mojej bliskiej przyjaciółce, ale ona mieszka w Łodzi, czyli dobre ponad 100km od nas i widzę się z nią raz na tzw. ruski rok. Nie wiem co zrobimy.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości