|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Dziękujemy za komplementy
![]() ja musze poogladac te rozki jak one wygladaja,czy ladne sa jakies ![]() ![]() ciekawe co u Marty sie dzieje ...moglaby dac znac.. ja sie dieta nie katuje,a na razie nie mam nic na plusie,ale pewnie sie ruszy ![]() zobaczymy na jutrzejszej wizycie ![]() ![]() miesiąc czasu nie ogladalam skarbka mojego ![]() Iwoncia Ty mi kiedys pisalas o tym programie,zaraz zobacze czy mam w markecie. Bo mi fajnie bo necie tel smiga ![]() Choco widze,że razem jutro na wizyte śmigamy ![]() ja mam jutro usg polowkowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Witam.
![]() Ja dzisiaj razem z kraven ( gratulacje !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kochana zaciskam za Was kciuki! Najważniejsze, że lekarze reagują i zrobią wszystko, abyście byli jak najdłużej w dwupaku. ![]()
![]() |
#3813 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. W nocy popadało a teraz chyba pogoda się robi, mogłaby bo na działkę chciałam podjechać.
A w piątek chyba ruszymy po katalogi farb, żeby wiedzieć na jakie malować pokoje na nowym mieszkanku. Paula na pewno chce różowo-fioletowy, a ja w salonie chcę jedną ścianę taką ostrą, niewiem bordo lub taki turkus mocny, czy fiolet, reszta jasna z namalowanymi w tym ostrym kolorze jakimiś wzorami, a sypialnia niewiem jaka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi też nie ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Acha w Pepco od jutra będą bardzo ładne śpiochy: http://www.pepco.pl/gazetka strona 3 i w Textilu półśpiochy i body http://www.textilmarket.pl/promocje-...81CZ&x=22&y=24 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() u nas pada ale widzę, że słonko powoli przeciera się zza chmur ![]() siedzę sama z psem bo tż pojechał na rybki. miałam jechać z nim ale pogoda do du... i jak sobie pomyślałam, że mam goły tyłek wystawiać po krzakach by zrobić siku, to mi się odechciało... od kilku dni mam straszne parcie na pęcherz, chyba mała go z każdej pokopuje. najgorzej jest rano ![]() przeważnie przesypiam całą noc a rano budzę się z takim bólem brzucha, że ledwo doczłapię do łazienki. parę minut po zrobieniu siku przechodzi więc pewnie, tak pęcherz napiera. kurczę, chyba będę musiała nastawiać sobie budzik w nocy by iść do łazienki, bo rano ten ból jest nie do wytrzymania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję półmetku ![]() ![]() Cytat:
![]() w lumpku jeszcze nie trafiłam na żadne śpioszki, a szkoda bo sporo ich potrzeba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde dlaczego u mnie pepco nie ma... ![]() Konczi gdzie w Zabrzu jest pepco bo ja sie tam pofatyguje w końcu bo i tak teściów chyba przypadnie "zaliczyć" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
kraven, dearlie gratuluję
![]() ![]() ![]() textilu nie ma w moim miesice ale jest pepco ![]() ![]() ![]() co do chrzcin to my zastanawiamy się nad Bożym Narodzeniem. Wtedy braliśmy ślub i to dla nas magiczny czas ale to będzie chyba za wcześnie, bo będzie miała dopiero trzy miesiące ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a tak w ogóle to skończyłam pisac częśc pracy, którą mam oddac w niedzilę. Ufff... byleby zaliczyc seminarium, pierwszy rok mgr i dostac dziekankę ![]()
#3818 |
Wtajemniczenie
|
czesc kobitki
![]() po lebkach nadrobilam tylko, wybaczcie ![]() doczytalam ze Marta do szpitala pojechala ![]() ![]() ![]() Sojka napewno Zoska teraz poslucha mamusi i wytrzyma chocby do 36 tyg ![]() Anusia479 ale masz przystojniaka ![]() anusiaaniaanusia doczytalam ze do szpitala idziesz, w takim razie niech sie tam Toba dobrze opiekuja i wracaj do nas szybciutko,a maly ale juz duzy ulala ![]() ja Wam musze powiedziec ze wkoncu zaczelam kompletowac wyprawke i mam juz sporo ![]() lece robic obiadek kalafiorka dzis gotuje mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Wtajemniczenie
|
haaaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() No to welcome 29 tc............ Angel pytałaś o różnicę między szwem okrężnym a krążkiem (pessarem) a więc- szew okrężny zakłada się w znieczuleniu jest to taka tasiemka, którą po założeniu na szyjke zaciska się (zawiązuje) dzięki czemu szyjka jest zamknięta. Jest to dość hm.. "niebezpieczne" często występują zakażenia, może zdażyć się pęknięcie pęcherza płodowego. Trzeba bardzo o szef "bdać" przyjmując regularnie antybiotyki, które zapobiegną powstawaniu bardzo groźnych w tym wypadku infekcji. Pessar to tak plastikowy krążek, który założony na szyjke blokuje jej dalsze skracanie i rozwieranie. zakładany bez znieczulenia, można go zdjać w każdej chwili trwa to kilka sekund, mniejsze ryzyko zakażenia (chociaż mnie dopadło niestety przy pessarze) Przy tym rodzaju zabezpieczenia pojawiają się większe upławy, ale nie mają żadnego znaczenia dla przebiegu ciążu.
#3821 |
Zakorzenienie
|
dzięki sójka za wyjaśnienie. To wynika z tego co napisałaś, że krążek lepszy od szwu
![]() a tak w ogóle to gratuluję 29 tygodnia ![]()
#3822 |
Konto usunięte
|
dziewczyny czy rano przed krywa można sie chociaż wody mineralnej napić?bo mnie rano to tak suszy że 1,5 litra czasem wypijam
sojka gratulejszyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i u mnie jest dziurka, nie widać jej ale jak nalałam wody w smoczek to ładnie powoli kapało. sprawdziłam też inne smoczki, bo kupiłam 2 sztuki dla niemowlaka powyżej 3 miesiąca i z nich kapie znacznie szybciej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dlatego zostałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
My Gracjanka chrzciliśmy jak mial dwa miesiące i malego też ochrzciimy w tym wieku
![]() ![]() aa teraz zmykamy do mamci na serniczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
ja chrzcilam jak mial 4 miesiace.Teraz to jeszcze nad tym nie mysle. Wszystko wyjdzie w praniu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Zadomowienie
|
ja piłam wodę przed krzywą.
Angel może nie tyle lepszy co bezpieczniejszy. w moim przypadku krążek nie zdał egzaminu i nie zatrzymał rozwarcia.
#3827 |
Wtajemniczenie
|
co do chrzcin - my bysmy chcieli ochrzic mala na Boze Narodzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Rozeznanie
|
angel166 widze, że przeboje niezłe z gazownią. Mnie ostatnio przyszło, że mam niedopłaty za 2011 rok około 40zł. Oczywiście zapłaciłam, ale skąd mi się ta zaległość wzięła to ja naprawdę nie mam zielonego pojęcia. A kiedyś doświadczyłam odcięcia prądu, nie polecam...
maggie123 dobrze, że mi przypomniałaś, do 10 czerwca miałam umowe OC wypowiedzieć, muszę jutro męża wysłać. Chociaż MTU to chyba jedna z gorszych firm i umowe rozwiązać to nie łatwa sprawa. Colds jeśli chce może być naszą prowadzącą ![]() marta1986222 wszystko będzie dobrze ![]() Konczi ładniusie zdobycze, cieszę się, że u Ciebie wsio ok po wizycie ![]() ![]() Lukrecja wate cukrowa jadłam w niedziele (mężuś kupił mi na odpuście), opchałam się - a pytałam się ostatnio gdzie koleżanka będzie rodziła??? W jakim szpitalu w Kielcach ![]() Katee27 ja z tą glukozą podobne przeboje miałam, wsypałam do szklanki a tu cała się zapełniła i przesypałam ją do większego garnuszka chyba 400 ml. A później weź to wypij... na dwa razy ![]() Ubranka słodkie, u mnie w sh nie ma takich pięknych rzeczy ![]() Nadrabiam teraz i bardzo Was przepraszam, że nie dałam znać odrazu. Wy się tak zamartwiałyście o mnie. A to wszystko przez tą piżamę, bo musiałam kupić i szlafrok, a sklepy do 21 i musieliśmy do Kielc gnać, żeby zdążyć. Później musiałam oczywiście zjeść coś niezdrowego i tak zleciało... A tak poza tym to bronię się cały czas przed 7 z przodu z wagą. Nie można mi przytyć więcej niż 4 kg do końca w ciąży, bo waga się unormowała i nie skacze już jak oszalała, a to lepiej dla małego i dla mnie. No i doktorek powiedział, że muszę być przygotowana na wcześniejsze rozwiązanie. Ma tylko nadzieje, że po36 tygodniu. Sex w moim przypadku wzbroniony do końca ![]()
#3829 |
Zakorzenienie
|
w sumie chrzcic na Boze Narodzenie jest chyba ok,ale to juz impreza musi sie odbyc w domu bo wszystko zamkniete,a ja niewiem czy mi sie wszyscy zmieszcza w domu i czy dorobie sie do tego czasu stołu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Wtajemniczenie
|
A ja podjęłam dosyć kontrowersyjną decyzję i nie będę chrzcić dziecka. Stwierdziłam, że skoro na co dzień w ogóle nie jestem wierząca, nie chodzę do kościoła itp., to byłaby z mojej strony hipokryzja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak bym miała w ziemie to kupiłabym tak jak tamlin jakies grubsze białe wdzianko co pózniej ubierze jeszcze ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34557270]to powodzenia na połówkowym.ja mam jutro wizyte+krzywą ![]() Choco trzymam za Ciebie jutro!!!! ja ide 18 ![]() i też jestem ciekawa czy można sie napic wody wcześniej i np wziąsc ze soba i pic w trakcie tych 2 godzin czy nie ? ![]() a i podziwiam was dziewczyny za te ogródki, warzywa , przetwory, ja sie do tego kompletnie nie nadaje ![]() ![]() ![]() troszke dzisiaj slonko wyszło od razu lepiej ![]() ![]() Gda wyglądasz pięknie !!!! nie widac tych 9 kg ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-06-07 o 11:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |||
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34556730]Czesc laseczki!!
Chyba pogoda sie rozkreca i coraz ładniej bedzie ![]() jej anusia trzymam kciuki.oby z Bartusiem wszystko było dobrze ![]() zmartwiłyscie mnie dziewczyny z tymi szpitalami.ja jutro mam wizyte i sie denerwuje czy wszystko jest aby ok przez to wszystko co sie dzieje na wątku naszym ![]() Nie denerwuj się kochanie. Ja wczoraj poszłam na wizyte jakaś taka wyluzowana, że aż lekarz się dziwił ![]() ![]() Daj znać smskiem jak po wizycie i ile twój szkrab waży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34557270]to powodzenia na połówkowym.ja mam jutro wizyte+krzywą ![]() Krzywa nie jest taka straszna, dasz sobie radę, zatkaj nos jak będziesz piła i heja... Cytat:
Teraz Sojeczko wszystko będzie dobrze, oszczędzaj się, dużo leż a zobaczysz że malutka przybierze ostro na wadze. Tak jak mój klocek ![]() W sumie te wyjaśnienia mnie też się przydało, bo bardzo się w to nie wgłębiałam Podałam swój numer więc proszę do mnie napisać jak po wizytach, bo ja już się od Was uzależniłam i muszę wiedzieć co się dzieje. Mam nadzieję, że u Marty będzie ok... Spiszę w telefonik numerki do Was i będę was zalewała smskami ![]() Odezwe się jak wróce w poniedziałek ze szpitala. Będę Was informowała co mi tam robią ![]()
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Marta trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. i maleństwo siedziało w brzuszku jak najdłużej.
Super te śpioszki w pepco. ale u mnie oczywiście nie ma tego sklepu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Iwonci ściągnęłam ten programik, ale coś mi zamula telefon :/ jest jeszcze płatna wersja za 4 zł może ona byłaby lepsza
![]() ![]() Dziewczyny gratuluję półmetków! ![]()
#3835 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34558652]dziewczyny czy rano przed krywa można sie chociaż wody mineralnej napić?bo mnie rano to tak suszy że 1,5 litra czasem wypijam
sojka gratulejszyn ![]() ja zawsze pije wode przewd kazdym pobraniem bo inaczej krew mam gęstą ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() zaraz sobie spisze Twój numer i napisze oczywiscie ![]() trzymaja sie tam i tłumacz małęmu że ma tam siedzieć w brzuszku jeszcze i powiedz mu że aż tak fajnie tu nie jest żeby sie tak śpieszyć ![]() jutro 27 tydzień zaczynamy,zleci nam,oby tylko bez niespodzianek ![]() Cytat:
![]() Wy tu o chrzcinach a ja nawet nie wiem kogo weźniemy na rodzców chrzesnych ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34560178]
Wy tu o chrzcinach a ja nawet nie wiem kogo weźniemy na rodzców chrzesnych ![]() [/QUOTE] ja niestety też zachodzę w głowę kogo wziąć ![]() ![]() a zmieniając na chwilę temat, możecie polecić jakiś żel intymny, który można używać w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34558652]dziewczyny czy rano przed krywa można sie chociaż wody mineralnej napić?bo mnie rano to tak suszy że 1,5 litra czasem wypij [/QUOTE]
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze że ja nie mam takiego dylematu ![]() ![]()
![]() |
#3839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ide nalać wody i spróbuje z wodą bo może dmuchanie nie działa ![]() A co do krzaczorów to padłam ![]() Cytat:
Może masz wersje jakąś nie teges bo ja ściągłam z forum. Bez tego programu to na fonie bym nie potrafiła po ludzku funkcjonować na forach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie półmetkowe gratulacje!
![]() A ja mam dzisiaj znowu dzień lenia. ![]() ![]() Drogie mamy, a przypomnijcie mi proszę, które to Pampersy polecałyście na te pierwsze tygodnie? New Baby czy NewBorn? Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.