|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
a ja sobie robię zdjęcie rozkładu telefonem i mam zawsze kiedy mi trzeba
![]()
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Moj dzisiejszy zbawny rozwalacz,
Przed sklepem stoi rower z riksza, a w srodku pies ![]() Potem wracajac do domu wyminal mnie koles z tym psem w srodku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Konto usunięte
|
hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mnie dzisiaj wkurzył mój sąsiad. Ma chyba z 70 lat i jedzie rano autobusem. Zna ogólnie moją rodzinę. Idę z siostrą a ogólnie to jesteśmy bardzo podobne. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
No to byś tutaj dostała szału, bo obcy ludzie potrafią zagadać na przystanku o pogodę, albo co innego. Nie ważne o co, byleby porozmawiać. Mnie tam tacy ludzie cieszą bo udowadniają mi, że nie trzeba wiele, żeby z kimś normalnie porozmawiać. Lubię taką otwartość. Nie wiem, co w tym może rozwalać. Bardziej rozwala mnie gburstwo ludzi, jak do kogoś się uśmiechnę na ulicy, a ten ktoś zrobi minę, jakbym była nienormalna albo zabiła mu psa
![]() ![]() A co do rowerku z psem w budce... mnie to nie rozwala. Przynajmniej budka jest przewiewna a pies jak się zmęczy bieganiem, może sobie pojeździć z właścicielem w dalsze trasy. Dobrze, że są ludzie, którzy dbają o swoich pupili. Jeśli Cię to rozwala, to nie wiem, jak byś zareagowała na widok kobitki na rowerze z przyczepionym do niego... konikiem szetlandzkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
A nie pomyślałaś, że on może jest samotny, nie ma z kim w domu porozmawiać i łapie każą okazję do pogadania z ludźmi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie ogólnie mało co rozwala, wręcz rozwala mnie, że ludzi tyle rzeczy rozwala ![]()
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś, jak jeszcze jeździłam często busami miałam szczęście do takich zagadujących osób. O ile jeszcze neutralne rozmowy o pogodzie zrozumiem, tak wypytywanie przez starsze, wścibskie kobitki bardzo mnie wkurzało.
Raz jedna zaczęła jednym tchem wypytywać mnie, skąd jadę, dokąd, gdzie pracuję itp. Dodam że kobietka kompletnie mi obca, nawet z widzenia nie znałam jej. Jak jej odpowiedziałam, że nie rozmawiam z obcymi na temat moich prywatnych spraw z obcymi ludźmi (taa zwłaszcza w maleńkim busie gdzie jest więcej takich ciekawskich uszu) to się wielce oburzyła, stwierdziła że jestem niekulturalna, coś tam jeszcze poburczała pod nosem i zarzuciła fochem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
jejku ... aż mi przypomniałaś..
nie rozumiem ludzi którzy jadą autokarem ok 36h i sobie nie myją pach na postojach albo nie przecierają ich chusteczkami nawilżanymi.. ![]() jechałam godzinę obok takiego chłopaka (jechał ze swoją dziewczyną) który wpierdzielał czipsy i za każdym razem jak sięgał do paczki to mu tak waliło potem spod pachy że ![]() po tej godzinie poprosiłam panią hostessę aby mnie przesadziła na moje wcześniejsze miejsce.. na szczęście mogłam wrócić do siebie na początek autokaru.. no myślałam że tam zwymiotuję .. nie dość że telepało na końcu to jeszcze ten smród.. (a choroby lokomocyjnej nie mam) nie rozumiem zarówno tego chłopaka ani jego dziewczyny .. mieli chusteczki nawilżane bo ona mu dawała taką chusteczkę aby sobie dłonie po czipsach wytarł.. ale że mu nie zwróciła uwagi że mu capi spod skrzydła to ![]() na pierwszym lepszym postoju.. ![]()
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Ja tam bym operowała ogólnikami. Mnie tutaj też często pytali dokąd jadę itd. to mówiłam, że do szpitala bo badania. Nikt nie wymagał ode mnie całego sprawozdania. Może po prostu mam inne podejście do ludzi. Mi takie luźne rozmowy nie przeszkadzają.
Jak już wcześniej pisałam, rozwala mnie czyjeś gburstwo. Miałam taką sytuację np. w Tesco w PL. Podchodzę uśmiechnięta do kasy i mówię ładnie dzień dobry i w ogóle a kobitka zrobiła tylko minę a'la burza gradowa i coś tam burknęła. Nie były to godziny szczytu, bo nawet kolejki do kasy nie było. Wiele starszych osób, mimo, że mają rodzinę, czują się samotnie. Często jest tak, że nikt ich nie odwiedza, a jak już, to dlatego, żeby wyciągnąć kasę z renty czy coś. Dlatego jest ich tyle w przychodniach, albo zagadują w komunikacji miejskiej. Żeby zabić to poczucie osamotnienia. Jeśli pan czy pani miło do mnie zagaduje, to czemu mam ją zbyć? Poza tym, czasem mam wrażenie, że tacy ludzie są ciekawi tego, co robią młodzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
zaczyna mnie wkurzać Euro. Obiecałam sobie, ze nie będzie mnie wkurzać, bo to ostatecznie promocja naszego kraju i bla bla,. można przezyć te pare dni. Ale kurde mam dosyć Euro wyskakującego z lodówki. I bardzo mnie zakoczyło PKP, które na czerwiec podniosło cenę biletów, nawet się nie szczykając i nie kamuflując, że to tylko po to, żeby zarobić na turystach. Z tym, że ja nie jestem turystą, a za bilety w tym miesiącu zapłacę o 50 złotych więcej niż zazwyczaj i szlag jasny mnie trafia
#408 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Suvia - mnie też denerwuje Euro. Mam do zorganizowania spotkanie, nawet nie w dniu kiedy grają Polacy, a i tak gdzie coś chce zarezerwować to niestety mają komplet. Nie mówiąc już o tym, że spotkanie miało być raczej bez meczu w tle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() najgorsze jest to, że jak coś zdrożeje, to potem nawet jak Euro się skończy, to przecież nie stanieje... czytałam gdzieś, że jeszcze niedawno w Krakowie bilet na pociąg na lotnisko kosztował 10zł, potem zdrożał do 12 a kilka tygodni temu... do 19 ![]()
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
jeżdżę interregio i TLK. I "wybrane połączenia" (co w moim przypadku okazało się absolutnie każdym połączeniem jakim jechałam, a jechałam 5 razy różnymi pociągami, trasa Kraków-stolica i na odwrót) kosztują 5 złotych drożej, bo teraz jest obowiązkowe wykupienie miejscówki.
I absurd polega na tym, że po pierwsze w interregio NIE MA miejscówek, człowiek po prostu siada na pierwszym miejscu, które jest wolne. A w TLK miejsca na bilecie niby są, ale nawet jak ludzie wsiadali na późniejszych stacjach i stali na korytarzu, to jak kupowali bilet u konduktora to i tak płacili te dodatkowe 5 złotych za "miejscówkę". Więc to jest pic na wodę fotomontaż- normalna podwyżka odpowiednio zakamuflowana.
#411 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Chatul ta "miejscówka" jest od razu wliczona w bilet, nie wiem czy wykłócanie się pomoże, raczej nie. PKP ma pewnie rzesze swoich prawników, jak się zaczniesz zagłębiać w temat to się zapewne dowiesz, że to nie miejscówka-miejscówka, a oplata za powietrze czy inny pierun, i tak musisz płacić. A regulamin jest już pewnie odpowiednio zmieniony na czerwiec
#413 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
Ludzie są nienormalni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dziwi mnie, że ludzie nie mają ani grama pomyślunku czy wyobraźni i nie są w stanie dojść do wniosku, że przed dłuższym wolnym czy świętami są baardzo długie kolejki do kasy na dworcu. Oczywiście dodajmy do tego czynne zazwyczaj tylko jedno okienko i mamy murowane pół godziny stania w kolejce przy dobrych wiatrach. A ludzie przychodzą, mamroczą pod nosem, usiłują się wepchać w kolejkę z tłumaczeniem, że mają za 10 min pociąg. Ewentulnie stoją w tej kolejce i sapią do osób właśnie kupujących bilety, żeby się i pośpieszyli i że 'to nie informacja, niech pan kupuje ten bilet, a nie sobie pogaduszki urządza (facet spytał o peron, z którego odjeżdza pociąg).
Oraz dziwią mnie ludzi którzy nie umieją się opanować i przy ludziach robią awanturę osobie z którą są. Przykłady: 1. pani która objechała swoją córkę od góry do dołu wyzywając ją od 'głupich dziewuch' i zwracając na siebie uwagę wszystkich stojących w pobliżu osób. 2. para, która stojąc przy kasie nie zwracała uwagi na to, że wokół są inni ludzie i kasjerka, tylko jechała po sobie równo z przekleństwami; pan się nie hamował, a pani na koniec strzeliła focha. Pogratulować kultury. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Niech sobie w cztery litery wstrzyknie to na pewno efekt opalenizny rodem z Lazurowego Wybrzeża murowany. Gdyby głupota niektórych miała skrzydła to fruwaliby już ponad chmurami jak gołębice.
![]() |
#415 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
W sumie wiadomo, że sprawdzić można samemu. Ludzie są zby wygodni jednak żeby tak zrobić i wolą pytać w kasie. Ale chodzi mi o sam fakt, że ktoś koniecznie musi się drzeć z pretensjami od razu. Zawsze się taka osoba znajdzie.
Jeżeli chodzi Ci o kasy na Dworcu Zachodnim w stolicy o ja jakoś nie zauważyłam tam mniejszego ruchu, jest tak jak zawsze.
#417 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
#419 |
Wtajemniczenie
|
ja z tego co pamiętam jak jechałam pociągiem kiedyś to miałam na bilecie napisany numer peronu.. więc nie wiem po co o to pytać w kasie..
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pamiętam kiedy miałam napisany numer peronu na bilecie, chyba z 2 lata temu. A jeżdżę dwa razy w tygodniu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.