Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 20:52   #64111
hahihehy
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

przywitajcie się z panem loczkiem, drugi zrobił się jakoś na wietrze, ale go nie uwieczniłam mam nadzieję, że coś widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04549v.jpg (87,6 KB, 51 załadowań)

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 20:57   #64112
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie psikacza i dzisiaj mija tydzień. Powinnam to wylać?
Bo nie dałam konserwantu, bo nie mam
Jest chyba taka regula, ze psikacze bez konserwantu mozna trzymac w lodowce 2 tygodnie, chyba ze sa z proteinami to wtedy tydzien.
Jesli jest z proteinami to na Twoim miejscu bym go sprobowala zuzyc dzis lub jutro.

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
przywitajcie się z panem loczkiem, drugi zrobił się jakoś na wietrze, ale go nie uwieczniłam mam nadzieję, że coś widać

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 21:43   #64113
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
dziewczyny używa któraś z was tych rosyjskich kosmetyków ze sklepu http://kalina-sklep.pl/
Ja przymierzam się do zakupu, tylko czekam na dostawę

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 22:02   #64114
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
robiłyście ombre farbą, czy rozjaśniaczem?
też mnie kusi, mam na te kłaki 1959294 pomysłów i żadnego nie mam odwagi zrealizować
Ja robiłam rozjaśniaczem, bo mam ciemne włosy i farba by mi chyba nie złapała tak jak tego chciałam. Przejścia ładnie wyszły, wszystko ok. Jestem ogromnie zadowolona i dostałam mnóstwo komplementów .

Cytat:
Dobry wieczór

Dziewczyny dlaczego zimą Isana z babassu mogła mi kompletnie nie odpowiadać jako samodzielna d/s, a teraz kłaczki ją uwielbiają - nie obciąża, nie prostuje, wygłądza itp.?
Stary 2012-06-07, 00:24   #64115
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
robiłyście ombre farbą, czy rozjaśniaczem?
też mnie kusi, mam na te kłaki 1959294 pomysłów i żadnego nie mam odwagi zrealizować
Bylam u fryzjera, ale prawdopodobnie w ruch poszedl rozjasniacz. Fajnie zrobila, bo czesc wlosow natapirowala ( slabo mi sie zrobilo wtedy ), by nie wszystkie koncowki zostaly rozjasnione i wygladaly naturalniej.

Cytat:
kończy mi się keratyna i B5, jak będę zamawiać znowu, to chyba zamówię jojobędobra jest dla wysokoporowatych?
Ja uwielbiam
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 00:36   #64116
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Jest przyciemnianie i wrażenie przyciemniania
Moje włosy są w kolorze taki myszowaty ciemny blond. Zawsze w lecie lekko jaśniały a raczej rozświetlały się w słońcu - a odkąd regularnie olejuję to już niezbyt. Są na tyle nasycone, że mniej przepuszczają światło
Tego typu przyciemnienie grozi Ci przy każdej intensywnej pielęgnacji włosów, która wniknie a nie tylko udaje że jest
Efekt nie jest trwały - wystarczy trochę sponiewierać włosy i od razu są jaśniejsze do słońca

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Unikałabym olejów które fizycznie i naocznie są ciemniejsze - one będą przyciemniać. Acz nie na wieki

U mnie rycyna rzęs nic nie przyciemniła niestety
dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
mi się takie ciągle robią, a nawet nie używam stylizatorów. czasem mnie denerwują
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 08:29   #64117
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
henna tez moze Ci rozprostowac loki
Tak sobie wlasnie myslalam, jak to jest z tym rozprostowaniem po hennie czy jest jakis zwiazek pomiedzy reakcja na henne a porowatoscia na przyklad. Bo moje po hennie kreca sie jak zwykle, nic sie nie rozprostowuja.
Rybiorek, twoje loki po hennie nie mialy wyprostu? Jestes wysokoporowata?
Male pytanie - szukalam ostatnio parafiny w w miare czystej postaci, zeby do masek dokapywac czasem. Znalazlam oliwke dla niemowlat o skladzie: Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate.
Co to za zwierze, ten Isopropyl Palmitate... sprawdzilam w google, pisza ze emolient i antystatyk, ale glownie do pielegnacji skory uzywany. Jak toto moze na wlosy zadzialac?
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 09:12   #64118
hahihehy
Rozeznanie

taki, jak na skórze natłuszcza i ułatwi rozczesywanie

naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
Stary 2012-06-07, 10:21   #64119
lulaluna
Rozeznanie

Dziewczyny czy jak keratyna wniknie we włosy, to jest jakaś szansa że one odzyskają jeszcze swój dawny wygląd i upodobania? Czy już tak przebudowany włos będzie zawsze inny z inną strukurą, innymi upodobaniami i tak trzeba będzie go paść nawilżaczami non stop żeby jakoś wyglądał. Bo ja straciłam nadzieję że moje włosy wrócą do siebie po tamtym żelu. Teraz mam przeproteinowane włosy, które wszystko piją, lubią wszystko czego kiedyś nie lubiły, nienawidzą tego co normalnie uwielbiały. Czy jest jakakolwiek szansa że odzyskam swoje dawne włosy?
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:55   #64120
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Ja robiłam rozjaśniaczem, bo mam ciemne włosy i farba by mi chyba nie złapała tak jak tego chciałam. Przejścia ładnie wyszły, wszystko ok. Jestem ogromnie zadowolona i dostałam mnóstwo komplementów .
też mam ciemne a jakim rozjaśniaczem? masz jakieś zdjęcia włosów? robiłaś to z jakiegoś tutorialu? bo ja się boję, że mi wyjdzie jak od linijki i będzie wyglądać jak mega odrost

mój brat 7 lipca się żeni, a ja nie mam żadnego pomysłu na fryzurę
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:24   #64121
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokasy
Wpadam z zaległościami, więc może już o tym było, ale jak nie, to mam cenne info dla Lokasków z Poznania i okolic. Wczoraj w Rossmannie w Pestce kupiłam BALSAM DO WŁOSÓW OLEJEK Z ŁOPIANEM GREEN PHARMACY Sprzedawany jest z gratisowym kremem do rąk i kosztuje 6,99. Poza tym są tam jeszcze szampony, ekstrakty w sprayu i mydła do rąk w płynie.
Pozdrawiam życząc cudnego weekendu

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 11:48   #64122
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak keratyna wniknie we włosy, to jest jakaś szansa że one odzyskają jeszcze swój dawny wygląd i upodobania? Czy już tak przebudowany włos będzie zawsze inny z inną strukurą, innymi upodobaniami i tak trzeba będzie go paść nawilżaczami non stop żeby jakoś wyglądał.
Ale keratyna nie zmienia struktury włosy.
Cytat:
Bo ja straciłam nadzieję że moje włosy wrócą do siebie po tamtym żelu. Teraz mam przeproteinowane włosy, które wszystko piją, lubią wszystko czego kiedyś nie lubiły, nienawidzą tego co normalnie uwielbiały. Czy jest jakakolwiek szansa że odzyskam swoje dawne włosy?
O przeproteinowaniu poczytaj tutaj: KLIK i KLIK

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:15   #64123
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Cześć Lokasy
Wpadam z zaległościami, więc może już o tym było, ale jak nie, to mam cenne info dla Lokasków z Poznania i okolic. Wczoraj w Rossmannie w Pestce kupiłam BALSAM DO WŁOSÓW OLEJEK Z ŁOPIANEM GREEN PHARMACY Sprzedawany jest z gratisowym kremem do rąk i kosztuje 6,99. Poza tym są tam jeszcze szampony, ekstrakty w sprayu i mydła do rąk w płynie.
w Poznaniu?
w takim razie się wybiorę
Stary 2012-06-07, 12:25   #64124
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Trochę może, bo nie ma grama tłuszczu.
Wystarczy dokapać i powinno być ok
że ja nie zauważyłam że to betainy nie ma?
Ok, dzięki Spróbuję umyć bez dodawania oleju, potem porównam z takim ulepszonym olejem

Mam tak miękkie włosy, że aż nie chcą trzymać skrętu. Myłam żelem BD, potem Isana z babassu, glut lniany i Joaśka lniana. Chyba zaryzykuję w sobotę i dam moją Romantic z olejem słonecznikowym, umyję żelem BD i dam potem coś z silikonami. Zobaczymy, może będą cięższe.
Z plusów ostatniej pielęgnacji mini to takie, że duże ilości gluta lnianego i żel BD wyleczyły i suchość skalpu i łuszczenie się skóry na skalpie. I pomysleć, ze myślałam, że to łupież i walnęłam head&shoudersa raz nawet

Dziewczyny pisałyście, ze używałyście rycyny na rzęsy. Ja chcę swoje pobudzić do wzrostu, bo od tuszu z Eveline mam rzęsową masakrę- krótkie, słabe i proste. Kupiłam sobie odzywkę do rzęs z Miss Sporty, ale na noc chcę pacnąć je rycyną. Działa toto? Ile i czym nakładacie? Nie podrażnia?
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:31   #64125
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ale keratyna nie zmienia struktury włosy.

O przeproteinowaniu poczytaj tutaj: KLIK i KLIK
Basiu te strony z linków które podałaś już czytałam. Nawilżam, nawilżam, ale to nic nie daje- włosy owszem wyglądają lepiej- ale to są zupełnie inne włosy, nie moje. To nie są zdrowe włosy! Moje w życiu by tego nie wypiły! To ta keratyna co mi je obsiadła, nadmuchała, zrobiła mi je w balona! Dla mnie to błędne koło, bez sterty nawilżaczy, które jeszcze tydzień temu by zrobiły mi totalny przyklap wyglądają jak spalone. Jak dam im nawilżającą odżywkę-której wcześniej nie lubiły, masło- którego wcześniej nie lubiły to teraz im daje kopa, powoduje że wyglądają, choć naprawdę są suche i spalone. To nienormalne, w moim odczuciu włosom zrobiłam mega krzywdę i nie wiem jak ją naprawić.
Stary 2012-06-07, 12:35   #64126
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ja przymierzam się do zakupu, tylko czekam na dostawę
ja tez już sobie upatrzyłam kilka produktów a w półce na kosmetyki włosowe nie mam juz miejsca i na wannie zaczęłam je stawiać
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 12:47   #64127
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Mam tak miękkie włosy, że aż nie chcą trzymać skrętu. Myłam żelem BD, potem Isana z babassu, glut lniany i Joaśka lniana. Chyba zaryzykuję w sobotę i dam moją Romantic z olejem słonecznikowym, umyję żelem BD i dam potem coś z silikonami. Zobaczymy, może będą cięższe.
Używasz czegoś proteinowego? Przydałoby się na rozmiękczone włosy

Cytat:
Dziewczyny pisałyście, ze używałyście rycyny na rzęsy. Ja chcę swoje pobudzić do wzrostu, bo od tuszu z Eveline mam rzęsową masakrę- krótkie, słabe i proste. Kupiłam sobie odzywkę do rzęs z Miss Sporty, ale na noc chcę pacnąć je rycyną. Działa toto? Ile i czym nakładacie? Nie podrażnia?
Działa,ale nie od razu U mnie po miesiącu-dwóch było widać dużą różnicę, rzęsy były dłuższe i gęstsze Nakładam starą szczoteczką po tuszu do rzęs albo patyczkiem do uszu. Tyle, żeby było widać a oczu nie zalało Mnie osobiście nie podrażnia, ale może się zdarzyć, musisz się sama przekonać...
Stary 2012-06-07, 12:48   #64128
natalcia250
sentimental animal

ja używałam rycyny na rzęsy, bo strasznie mi wypadają, ale ni widziałam żadnego efektu więc odstawiłam.
Stary 2012-06-07, 12:56   #64129
milena798
Rozeznanie

Cytat:
ja używałam rycyny na rzęsy, bo strasznie mi wypadają, ale ni widziałam żadnego efektu więc odstawiłam.
natalcia mi tez wypadały ja mam to do rzęs odzywka jest super rzęsy mi już nie wypadają i jest świetna jako baza pod tusz
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:11   #64130
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
też mam ciemne a jakim rozjaśniaczem? masz jakieś zdjęcia włosów? robiłaś to z jakiegoś tutorialu? bo ja się boję, że mi wyjdzie jak od linijki i będzie wyglądać jak mega odrost

mój brat 7 lipca się żeni, a ja nie mam żadnego pomysłu na fryzurę
Rozjaśniaczem z Joanny do pasemek, bo akurat taki miałam w domu. Zrobił ładny, złotawy kolorek. Nie jestem w stanie wykonać żadnego sensownego zdjęcia moją przestarzałą cyfrówką, bo albo nie widać dobrze przejść, albo kolor nie ten Postaram się dzisiaj albo w najbliższym czasie zwerbować koleżankę z lepszym aparatem

Zrobiłam przedziałek na środku i dzieliłam włosy na warstwy. Z każdej warstwy po kolei brałam pasemko, smarowałam dosłownie końcówkę rozjaśniaczem i zawijałam w folię. Po jakimś czasie ściągnęłam folię ze wszystkich pasemek, tak jakby je połączyłam i rozprowadziłam rozjaśniacz trochę wyżej. I znów po upływie jakiegoś tam czasu rozprowadziłam jeszcze wyżej. W sumie na końcach miałam rozjaśniacz godzinę - im wyżej pasemka, tym rozjaśniacz był krócej.
Nie wiem czy ktokolwiek coś z tego zrozumie
Stary 2012-06-07, 13:22   #64131
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Cześć Lokasy
kiedy ja tam będę...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 13:26   #64132
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

moja mama używa na rzęsy i jej pomaga wzięła sobie starą szczoteczkę od tuszu, umyła i macza w olejku, a potem nanosi na rzęsy
osobiście stosuję tylko na brwi i też widzę efekt
Stary 2012-06-07, 13:29   #64133
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Rozjaśniaczem z Joanny do pasemek, bo akurat taki miałam w domu. Zrobił ładny, złotawy kolorek. Nie jestem w stanie wykonać żadnego sensownego zdjęcia moją przestarzałą cyfrówką, bo albo nie widać dobrze przejść, albo kolor nie ten Postaram się dzisiaj albo w najbliższym czasie zwerbować koleżankę z lepszym aparatem

Zrobiłam przedziałek na środku i dzieliłam włosy na warstwy. Z każdej warstwy po kolei brałam pasemko, smarowałam dosłownie końcówkę rozjaśniaczem i zawijałam w folię. Po jakimś czasie ściągnęłam folię ze wszystkich pasemek, tak jakby je połączyłam i rozprowadziłam rozjaśniacz trochę wyżej. I znów po upływie jakiegoś tam czasu rozprowadziłam jeszcze wyżej. W sumie na końcach miałam rozjaśniacz godzinę - im wyżej pasemka, tym rozjaśniacz był krócej.
Nie wiem czy ktokolwiek coś z tego zrozumie
chyba rozumiem a ta folia jest konieczna? znając mnie, to nie dam rady jej założyć, będzie mi się zsuwać i szlag mnie trafi
Stary 2012-06-07, 13:30   #64134
hahihehy
Rozeznanie

Zastanawiam się, co nałożyć na włosy... Czy odżywkę d/s na dłużej (Garnier AiK) czy może tę nową maskę z Francji, czy Biovaxa, czy może coś innego...

Stary 2012-06-07, 13:38   #64135
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu te strony z linków które podałaś już czytałam. Nawilżam, nawilżam, ale to nic nie daje- włosy owszem wyglądają lepiej- ale to są zupełnie inne włosy, nie moje. To nie są zdrowe włosy! Moje w życiu by tego nie wypiły! To ta keratyna co mi je obsiadła, nadmuchała, zrobiła mi je w balona! Dla mnie to błędne koło, bez sterty nawilżaczy, które jeszcze tydzień temu by zrobiły mi totalny przyklap wyglądają jak spalone. Jak dam im nawilżającą odżywkę-której wcześniej nie lubiły, masło- którego wcześniej nie lubiły to teraz im daje kopa, powoduje że wyglądają, choć naprawdę są suche i spalone. To nienormalne, w moim odczuciu włosom zrobiłam mega krzywdę i nie wiem jak ją naprawić.
Co ty tak wlasciwie z nimi zrobilas, ze tak sie zachowuja? sorry, bo juz nie pamietam...
Keratyna sama z siebie nie obsiadzie, zwykly sles powinien ja zmyc. Powinien zmyc wszelkie nadbudowania. Chyba ze cos innego cie oblepilo....a wtedy trzeba poszukac ''rozpuszczalnika'' na to cos.
Przypomnij mi co z nimi zrobilas, tzn. co polozylas i jaki to mialo sklad. Rozbierzemy na czynniki pierwsze, moze cos wymyslimy...ja wprawdzie niezbyt madra glowa, ale moge sprobowac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:14   #64136
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Co ty tak wlasciwie z nimi zrobilas, ze tak sie zachowuja? sorry, bo juz nie pamietam...
Keratyna sama z siebie nie obsiadzie, zwykly sles powinien ja zmyc. Powinien zmyc wszelkie nadbudowania. Chyba ze cos innego cie oblepilo....a wtedy trzeba poszukac ''rozpuszczalnika'' na to cos.
Przypomnij mi co z nimi zrobilas, tzn. co polozylas i jaki to mialo sklad. Rozbierzemy na czynniki pierwsze, moze cos wymyslimy...ja wprawdzie niezbyt madra glowa, ale moge sprobowac.
Dzięki Ci że zauważyłaś moją rozpacz!

Water, polyquaternium-37, hydrolyzed keratin, cocomidoium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, aleurites moluccana seed oil, persea gratissima (avocado) seed oil, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polymide-1, sorbitol, propylene glycol, PPG-1 trideceth-6, VP/DMAPA acrylates copolymer iodopropynyl butylcarbamate, diazolidinyl urea, benzyl benzoate, butylphenyl methypropional, citronellol, limonene, linalool, hexyl cinnamal, fragrance/parfum

Oto skład mojej zguby, już go wklejałam w tym wątku- to żel/krem do loków firmy joico. Wiadomo to środek do stylizacji, nie użyłam go dużo, niestety to wystarczyło, aby przebudować mi włosy. Od tamtego razu myłam już je kilka razy w tym 2 razy barwą- już jej nie używam bo stwierdziłam że to działanie keratyny a nie pq i ona szkodzi mi na skalp. Tak czy inaczej zniszczyłam sobie włosy totalnie, zachowują się nienormalnie. Przed użyciem żelu moja pielęgnacja była bezsilikonowa, ekologiczna, naturalna- rozpaczałam że są cienkie- ale były zdrowe!!! Nie wypadały! Teraz są łamiącym się sianem, które spije wszystko co mu dam a irytuje się, elektryzuje i sianieje od wszystkiego co było dobre przed użyciem tego żelu. Kończą mi się odżywki i nie wiem co kupić??? One są jak nadmuchane, gdy je nawilże wyglądają na elastyczne, ale w dotyku są obrzydliwe, sztuczne, lalkowate, czuję że w środku pod tą powłoką skrzypią. Myślę że będę musiała je obciąć chyba że wcześniej same odpadną.

Edytowane przez lulaluna
Czas edycji: 2012-06-07 o 14:16
Stary 2012-06-07, 14:30   #64137
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
chyba rozumiem a ta folia jest konieczna? znając mnie, to nie dam rady jej założyć, będzie mi się zsuwać i szlag mnie trafi
Nie wiem czy folia ma jakiś wpływ na działanie rozjaśniacza i nie mam pojęcia czy jest konieczna. U mnie to był taki spontan - pierwszy raz ingerowałam w mój naturalny kolor włosów, wszystko robiłam na wyczucie
Stary 2012-06-07, 14:36   #64138
naven
Raczkowanie

Cytat:

Water, polyquaternium-37, hydrolyzed keratin, cocomidoium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, aleurites moluccana seed oil, persea gratissima (avocado) seed oil, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polymide-1, sorbitol, propylene glycol, PPG-1 trideceth-6, VP/DMAPA acrylates copolymer iodopropynyl butylcarbamate, diazolidinyl urea, benzyl benzoate, butylphenyl methypropional, citronellol, limonene, linalool, hexyl cinnamal, fragrance/parfum

Oto skład mojej zguby, już go wklejałam w tym wątku- to żel/krem do loków firmy joico. Wiadomo to środek do stylizacji, nie użyłam go dużo, niestety to wystarczyło, aby przebudować mi włosy. Od tamtego razu myłam już je kilka razy w tym 2 razy barwą- już jej nie używam bo stwierdziłam że to działanie keratyny a nie pq i ona szkodzi mi na skalp. Tak czy inaczej zniszczyłam sobie włosy totalnie, zachowują się nienormalnie. Przed użyciem żelu moja pielęgnacja była bezsilikonowa, ekologiczna, naturalna- rozpaczałam że są cienkie- ale były zdrowe!!! Nie wypadały! Teraz są łamiącym się sianem, które spije wszystko co mu dam a irytuje się, elektryzuje i sianieje od wszystkiego co było dobre przed użyciem tego żelu. Kończą mi się odżywki i nie wiem co kupić??? One są jak nadmuchane, gdy je nawilże wyglądają na elastyczne, ale w dotyku są obrzydliwe, sztuczne, lalkowate, czuję że w środku pod tą powłoką skrzypią. Myślę że będę musiała je obciąć chyba że wcześniej same odpadną.
współczuję
a gdybyś dodała do szamponu sodę, zwykłą kuchenną? gdzieś czytałam, że dobrze oczyszcza włosy
naven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:38   #64139
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

wiem ze moze pisalas ale ja nie zagladam tu czesto, mozesz napisac jakie zestawy mialas przed nalozeniem zelu a jakie po? (dokladnie: co do mycia, co jako ds, co jako bs i co jako slylizator i jak wlosy schly)

jestes przekonana ze to wina zelu ale niekoniecznie, nagle z dnia na dzien wlosy moga sie zmienic choc oczywiscie zel mogl sie przyczynic

pytanie - czy po nalozeniu zelu wlosy schly same czy uzylas suszarki?

poniewaz mialam kiedys podobny problem (Twoj opis pasuje do tego co mnie sie na glowie robilo) jedyne co moge polecic to zredukowanie komsetykow to minimum, schniecie naturalne i przeczekanie (plus zdrowe odzywianie)

odnosnie pq

polyquaternium-37 jest skladnikiem co do ktorego zaleca sie ostroznosc, stosowany jest w produktach slylizacyjnych poniewaz ma zdolnosci tworzenia silnego i twardego filmu co ulatwia utrzymanie fryzury, ponadto wg zrodel chemicznych ma tendencje do nadbudowywania i nawet sls nie zmyje go calego jesli jest duze stezenie

zrodlo

pq i q dzialaja bardzo podobnie do silikonow dlatego przy stosowaniu pielegnacji CG sa nie polecane (mowie o 100% CG)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:52   #64140
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez naven Pokaż wiadomość
współczuję
a gdybyś dodała do szamponu sodę, zwykłą kuchenną? gdzieś czytałam, że dobrze oczyszcza włosy
Już proponowałyśmy...koleżank a chyba nie zastosowała

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości