|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
![]() ale w sumie jako konserwant mozna dodac witamine E. ostatnio uczylam sie w szkole kosmetycznej, ze to bardzo dobry konserwant, naturalny. musze tylko dopytac sie w jakim stezeniu bedzie idealny
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
No własnie wiem i żałuję że jej nie wziełam...;/ za to mam FEOG, który i tak był potrzebny do kremu...więc dodam go od razu do psikadeł
Tylko zastanawiam się czy dodać go do tego drugiego psikacza przed dodaniem oleju... no i nie wiem czy potrzebny ten emulgator...
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do konserwantów to ja wolę robić bez niego, robię porcję 50ml i stoi u mnie 2-3 dni więc nie trzeba konserwować ![]() co do wit E jako konserwantu, to na zsk piszą o konserwowaniu olei: "W przypadku mniej trwałych olei naturalnych polecamy dodać ok. 2% witaminy E, która jest naturalnym konserwantem fazy olejowej."
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2012-06-06 o 20:13 |
|
|
|
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A o płkance z l-cysteiną jako odżywce w spreju już było na blogu http://blondhaircare.blogspot.com/. Jeśli Ci służy, to nie ma chyba przeciwskazań, by była pod olej. No a co do drugiej mieszanki- tak, olej makadamia nie rozpuści się w wodzie Ale ja się nigdy nie bawiłam w emulgatory |
||
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Po pierwsze czy można olejować wlosy po Encanto ? Czy nie spowoduje to że szybciej stracę efekt i drugie pytanie czy oliwka dla dzieci Ziajka nadaje się na włosy ?
Zamówiłam Vatike kokos, ale nie przyszła jeszcze i pewnie bedzie dopiero p weekendzie, a juz chciałabym zacząć przygodę z olejem I tak się zastanawiam właśnie czy Ziajka by była dobra, bo akurat mam w domu
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wlasnie testowałam olejek sport- pomaranczowy,pachnie delikatnie, cytrusowo, z nutą kwiatów. dodatkowo olejek na kocnowki arganowy i maska z morelą ![]() pominę fakt, ze kupilam dzisiaj maskę pilomax kamille i joannę rzepę - kurację. i że czekam na 2 szampony suche batiste
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo przepisów na mazidłach, m.in. serum z wit.C, które robię na dłuższą metę wymaga innego konserwantu
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
dziś noc z amlą
|
|
|
|
#1391 | |
|
maskott
|
Cytat:
![]() U mnie dziś bez oleju, może maścią z wit A końcówki posmaruję
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przesadziłam z olejkiem na koncówki w ramach zabezpieczenia
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-06-06 o 23:20 |
|
|
|
|
#1393 | |
|
maskott
|
Cytat:
o dozie zapominam, bo jantar udaje mi się stacjonarnie kupować i tam niczego szukam tylko takie wielkie opakowanie to na wieki mi starczy (no i co jak się nie sprawdzi?...)jutro pierwszy raz zastosuję kombo na końcówki - kokos+jedwab
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
skład oliwki : Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Ethyl Linoleate, Ethyl Linolenate, Ethyl Oleate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Parfum (Fragrance), Coumarin, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Cinnamyl Alcohol, Limonene, Citronellol.
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
ja tez uzywam olejkow do wlosow i kosmetykow vatika. dwa lata temu bylam prawie calkiem lysa bo wlosy mi powypadaly przez chorobe i stres dzis mam calkiem spora czupryne uzywam kokosowych olejkow vatika, mogdalowych vatika rycynowy z jajkiem ( ale to czasme bo to tluste okropnie) odżywka vatika hot mask co dziwne wlosy wyleczylam sobie angielska firma naked - do zniszczonych wlosow. 97% naturalnych skladnikow bez silikonow. wczesniej nie moglam nawet myc wlosow zwyczajnie bo robil mi sie sztywny helm na glowie ( z calej reszty wlosow ktora nie wypadla, albo zanim wypadla). uzywalam metody OMO, albo nakladalam ogromne ilosci odyzwek po szamponie zeby jakos je zmiekczyc i w ogole dac rade uczesac. (bo palcami nawet nie moglam sie przez helm poplatanych sztywnych wlosow przebic) uzywam tez szamponu caffeine alpecin na porost wlosow. tabletek inneov (z przerwami) na wzmocnienie i porost co do olejow to nie mam jeszcze wprawy tak zeby nalozyc wieczorem i rano zwyczajnie umyc.nie umiem zmywac olejow tak zeby mi sie wlosy przy tym nie niszczyly. ostanio nalozylam kokosowy, ale tylko na wlosy nie wcieralam w skalp i pieknie mi sie umyly nastepnego dnia. nie wiem tylko czy tylko takie ograniczone nakladanie ma sens???? druga sprawa- to dzis farbuje wloski i zastanawiam sie czy nie nalozyc po tym oleju na noc. czy to moze pomoc, czy lepiej odczekac dzien dwa zanim napackac oleju? kolejne pytanie: mozecie mnie nakierowac na artykuly o olejkach- te najbardziej obfite w rady? ktos tu pisal np.: o p.Basi? sporo juz czytalam, ale na wizazu jest tyle infromacji ze czasem trudno znalezc ta najbardzeij wartosciowa dziekuje bardzo |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ona tez na szczescie nie kusi;D
|
|
|
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
ale się opuściłam w olejowaniu.... ale dziś noc z Sesą, chyba ostatnia bo się kończy ;/
|
#1401 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1402 |
|
maskott
|
A-ha, prawie jak yeti: wszyscy mówią, że istnieje, a nikt (czyt. ja) go nie widział.
![]() No właśnie podobno skład nie zachwyca, ale w działaniu jest ok, ja nie zachęcam, bo jeszcze ( ) nie miałam
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czy w ogole maja male opakowania tej maski, mimo, ze inne maja swoje mniejsze odpowiedniki ![]() a ja Wam powiem, ze do maski w ogole nie byłam przekonana. Po przejsciach z okropnym biovaxem do włosów suchych, który oblepiał, obiążał mi włosy używałam samych odżywek, czasem czegoś treściwszego. testery (maski 60 g bodajze) dostałam najpierw od Anwen, a pozniej w ramach wspołpracy. I byłam zdziwiona, ze produkt o stosunkowo słabym składzie potrafi robic takie cuda z włosów koleżanki dostały próbki 20 g i też były zadowolone, wlasnie z jedną kupiłam na spółkę. A inna, rozjaśniana, kupiła całe opakowanie od razu, ale jeszcze jej nie używała. ![]() Sasabino, popytaj w zaprzyjaźnionej aptece, skoro mi wysłali probki 20g- ktore wystarczaja na ok 3 uzycia, to może mają na stanie. O ile w ogole w aptekach pracują fajne babki i są łaskawe podzielić się.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-06-07 o 14:30 |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co to za polityka firmy, niewiele osob lekka ręką kupi w ciemno wielką maskę za 30 zl. zwłaszcza, ze takie przypadki jak my, mają sporo kosmetyków do włosów ![]()
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nadal mnie ta maska nie kręci
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
dobra dzisiaj zaszalałam... noc z winogronowym, truskawkowym i rycyną na końcach, rano po zmyciu gloria+słodkie migdały+gliceryna+keratyn a+pantenol+hialuronowy ciekawe co z tego będzie
trzymam pod folią i czapką hyhy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

no i nie wiem czy potrzebny ten emulgator...

tylko takie wielkie opakowanie to na wieki mi starczy (no i co jak się nie sprawdzi?...)
) nie miałam