|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Po zabiegu encanto
Witam was dziewczyny.
2 dni temu, we wtorek w zaciszu mego domu wyprostowałam sobie włosy metodą encanto Efekt naprawdę powalający, Moje włosy, kręcone, podatne, cieniutkie pod wpływem regularnego codziennego prostowania od 4 lat były w opłakanym stanie choć i tak tragedii nie było zważając na to ile je katowałam (inwestowałam majątek w odżywki, maski, mgiełki, szampony, pigułki, olejki, ampułki żeby neutralizować działanie nagrzanej do 230 stopni prostownicy co trochę je ratowało). Końce były tak wysuszone że po 20 minutach od prostowania wykręcały się niemiłosiernie .. Ogólnie stawiały opór gorącym płytkom prostownicy, pusząc się, wykręcając szybko.. o suszarce mogłam zapomnieć.. Włosy po jej użyciu wyglądały jak słomiana miotła więc musiałam ujarzmiać je prostownicą której też się to nie udawało (suszenie naprawdę źle wpływało na moją strzechę). O metodzie encanto dowiedziałam się tu, na wizażu. Od razu przekopałam allegro w poszukiwaniu zestawu 50 ml do jednorazowego zabiegu. Takowy też znalazłam, zakupiłam i po tygodniu zawitał w moim domu. Tyle się naczytałam o tym, naoglądałam się zdjęc "przed i po" że z potwornym zniecierpliwieniem oczekiwałam listonosza, ale jednak nie chciało mi się wierzyć że moje siano może stać się proste, lśniące.. Okazało się że to naprawdę działa ! Mam lśniące, gładkie, zdrowe, sypkie, proste włosy ! Stosuje teraz szampon babydream z rossmana oraz odżywkę poleconą w zestawie ale mam kilka pytań do wizażystek doświadczonych w tej kwestii, które także prostowały włosy metodą encanto ![]() 1. Jak długo utrzymywał wam się efekt ? Po jakim czasie wasze włosy zaczęły "sprowadzać was na ziemię", do szarej rzeczywistości ? 2. Czy po tym zabiegu można stosować na włosy jedwab czy też inne tego typu olejki ? 3. Czy jest jakiś limit czasu po którym mogę udać się do fryzjera na ścięcie grzywki ? Minęły 2 dni a mi już się to marzy ponieważ dotąd grzywę zapuszczałam i jakoś zawsze jej niesforność w układaniu się ujarzmiałam dużą ilością lakieru, teraz jednak lakier poszedł w odstawkę a ja nie mogę jej ułożyć, przydałoby się ją ściąć. Kiedy mogę to zrobić ? 4. Stosowałyście po zabiegu jakieś mocno keratynowe specyfiki dla podtrzymania jego efektów ? jeśli tak to jakie ? ( proszę o nazwę, przybliżoną cenę oraz informacje na temat miejsc w których można takowy produkt zakupić )Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po zabiegu encanto
To moze Ja Ci odpowiem
klientki wracaja na prostowanie roznie-te z prostszymi wloskami i mniej zniszczonymi nawet do 5 miesiecy a te ktore maja bardziej zniszczone wlosy i niestety bardziej krecone musza zabieg powtarzac co 2-3 miesiace,po tym czasie niestety wlosy powracaja do normalnosci powinnas udac sie do salonu fryzjerskiego lub znalezc sobie na necie szampony i odzywki oraz specjalne kosmetyki keratynowe ktore przedluzaja zywotnosc keratynowego prostowania i pamietaj ,ze czeste mycie niestety skraca dlugosc prostych wloskow ponieaz stopniowo wyplukuje sie keratyna z lusek wlosowych.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Niestety moje włosy trzeba myć codziennie.. Ale myje je chłodną wodą żeby łuski się nie rozchylały. A czy mogłabyś poradzić jakieś kosmetyki które przedłużają efekt zabiegu ?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlodna woda tutaj nie ma raczej znaczenia bo ta keratyn jest we i na wlosie wiec ja bym kupila sobie suchy szampon w sprayu i oszukiwala wloski mi pomagalo przy dluzszych wloskach.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co, swoją drogą, polecam osobom nie tylko po zabiegu Encanto. A tak w ogóle, naprawdę, w wątku dotyczącym Encanto jest dużo różnych porad. A odżywka do Encanto teoretycznie nie zawiera formaldehydu (nie ma go w INCI), ale ja go od razu wyczułam- na pewno jest go mniej, niż w preparacie do prostowania, ale jest. No i sama odżywka ma działanie wygładzające (czyli, właściwie, oblepiające). |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Witam
mam pytanie czy po Encanto można olejować włosy ? Czy nie zniweluje to efektu ?I drugie czy można stosować Joico K-pack hydrator ? Podaje skład : Skład: Water (Deionized)/Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Cetyl Esters, Lanolin, Hydrolyzed Human Hair Keratin, Hydrolyzed Keratin PG-Propyl Methylsilanediol, Thioctic Acid, Psidium Guajava (Guava) Fruit Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Aleurites Moluccana Seed Oil, Glycolipids, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Wheat Protein, Benzophenone 4, Amodimethicone, Ceteareth 20, Cetrimonium Chloride, Trideceth 12, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Methylparaben, DMDM Hydantoin, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Fragrance/Parfum (09.05.2008) Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po Encanto nie można stosować produktów z solą, widzisz w składzie hydratora sól? No naprawdę, wystarczyłoby przeczytać pierwszy post wątku o Encanto i trochę bieżących dyskusji, żeby samemu wiedzieć, co można stosować. Nie stosujemy wyłącznie produktów z sodium chloride. Silikony i inne tego typu substancje to kwestia opcjonalna, one nie szkodzą na preparat, po prostu niezmywane mogą się nawarstwiać no i na początku mogą być zbędne, bo włosy po zabiegu łatwo obciążyć.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Również chciałam wypowiedzieć się o swoim doświadczeniu z encanto , robiłam z pomocą znajomej w domu produktami zakupionymi na allegro oryginalnie zapakowane , smród i łzawienie oczu pierwszy raz robiłam równy rok temu , efekt z puszących się i suchych włosów doczekałam się prościutkich włosów , używałam szamponu biovax efekt trzymał się do ok czerwca , tylko w lipcu zrobiłam błąd i po raz drugi zrobiłam zabieg na moich zmęczonych życiem rozjaśnianie itp włosach włosy do tej pory mam proste jak druty ale mam ich dwa razy mniej po każdym myciu gubię garściami włosy i do tego zaczynam powoli tęsknić za bujną i puszystą fryzurką
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

2 dni temu, we wtorek w zaciszu mego domu wyprostowałam sobie włosy metodą encanto
więc musiałam ujarzmiać je prostownicą której też się to nie udawało (suszenie naprawdę źle wpływało na moją strzechę). O metodzie encanto dowiedziałam się tu, na wizażu. Od razu przekopałam allegro w poszukiwaniu zestawu 50 ml do jednorazowego zabiegu. Takowy też znalazłam, zakupiłam i po tygodniu zawitał w moim domu. Tyle się naczytałam o tym, naoglądałam się zdjęc "przed i po" że z potwornym zniecierpliwieniem oczekiwałam listonosza, ale jednak nie chciało mi się wierzyć że moje siano może stać się proste, lśniące.. Okazało się że to naprawdę działa !
Mam lśniące, gładkie, zdrowe, sypkie, proste włosy !
Stosuje teraz szampon babydream z rossmana oraz odżywkę poleconą w zestawie ale mam kilka pytań do wizażystek doświadczonych w tej kwestii, które także prostowały włosy metodą encanto
)

powinnas udac sie do salonu fryzjerskiego lub znalezc sobie na necie szampony i odzywki oraz specjalne kosmetyki keratynowe ktore przedluzaja zywotnosc keratynowego prostowania i pamietaj ,ze czeste mycie niestety skraca dlugosc prostych wloskow ponieaz stopniowo wyplukuje sie keratyna z lusek wlosowych.