|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Ja tez mialam na poczatku z tym problem, nie jestes sama
|
#4472 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wiolcia3108 bardzo mi przykro kochana, trzymaj się
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wypijmy za Twoje świeto!!!Cytat:
![]() ja uwielbiam takie z dodatkiem akacji pyyycha Cytat:
to za przemeczanie sie, nie wolnoale z maluszkiem na pewno wszystko oki Cytat:
![]() ![]() i zycze udanej zabawy na weselichu!!!Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
a od którego tc nie mówi się już o zarodku tylko o płodzie?W mojej książce jest ze od 12, ale ostatnio gdzieś wyczytałam, ze od 16tc?
|
#4475 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Mi gin mówił, że od 10 tygodnia jest płód, choć wie, że niektórzy lekarze mówią o płodzie dopiero od 12tc. Podobno są dwie szkoły.
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dostałam ochoty na ten bób... i na brzoskwinki, a u mnie na osiedlu nigdzie nie ma
![]() A mi w niedzielę wg karty ciąży zaczyna się 16-ty tydzień, a wg wszelkich kalkulatorów 17-ty w każdym razie wolę liczyć tak jak mam w karcie, mniej zamieszania będzie ![]() Ja zaraz idę pod prysznic, a później wezmę się za pyszny obiadek dziś Matiemu robię spaghetti, a sobie trochę odłożę makaronu i poleję masełkiem i posypię cukrem ja spaghetti nie lubię, tzn nie lubię tego mięsa a na słodko, to jadłam przez miesiąc dzień w dzień na początku ciąży (oprócz zupek chińskich jarzynowych) za to deserem wynagrodzę szkrabowi tą bombę pustych kalorii mam zamiar zrobić sałatkę owocową, a na kolację jakieś warzywa na parze może ![]() Ja w dalszym ciągu nie przytyłam ani grama... 5 kilo na minusie, mimo że wpieprzam wszystko co zobaczę do jedzenia ale to dobrze, dzidzia ma z czego ściągać u mnie pewnie za 2-3tygodnie zacznę tyć, ale chciałabym tak max 8kg być na plusie, żeby potem łatwiej było zrzucić. A co do problemów skórnych typu rozstępy itp, to ja przed ciążą już miałam... Rozstępy zrobiły mi się okrooopne na brzuchu, jak w ciągu 2 miesięcy schudłam ponad 12kg. Skóra nie nadążała z regeneracją, a wszelkie kremy nie dawały efektów. W każdym razie kiedyś zafunduję sobie jakąś operację plastyczną na ten brzuch ![]() Moja siostra (ta druga, mieszka w Norwegii) miała już poprawiany biust, odsysanie tłuszczu, powiększanie ust i jeszcze kilka na twarz, a teraz po moim ślubie chce sobie zrobić mniejsze uszy... robi się powoli na laleczkę barbie ja oczywiście nie chcę wyglądać przesadnie pięknie, ale tego brzuchola to będzie trzeba się pozbyć
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-08 o 11:51 |
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak ten czas leci ![]() Powiem Wam, że jestem w 14 tygodniu ( z tym, że ja liczę tak jak lekarz, nie liczę nowego rozpoczętego tygodnia) i czuję już maluszka. To znaczy nie są to jeszcze kopnięcia, ale czasem czuję takie lekkie bąbelki, zwłaszcza jak leżę czy zmieniam pozycję. Fajne to uczucie
|
||
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
landiii zapraszam do mnie na brzoskwinki dzis kupione ja za 10 min bede miec 2 kartony lodow bo brat juz dzwonil
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a u mnie co chwilę popaduje jadę autobusem o 12.30 bo chcę jeszcze przymierzyć fajne rybaczki które ostatnio wpadły mi w oko |
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie właśnie "chórzyści" zaczęli wyśpiewywać za oknem "Polska Biało - Czerwoni". Szkoda tylko, że każdy w innej tonacji
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
ja od 3 tygodni czyli od 13 tygodnia czuję takie bąbelki, pływanie w brzuchu
delikatne, nie zawsze da się wyczuć, czasem cały dzień spokoju a wieczorem zaczyna się parada ale od kilku dni czuję też wyraźne kopniaki w banku brzuch sam mi drżał, a przedwczoraj wieczorem to aż czkawki dostałam, tak się wystraszyłam kopniaka jak leżałam uczucie niesamowite, znajome które tego jeszcze nie doświadczyły mówią, że one miałyby obrzydzenie do innego człowieka we własnym ciele najwyraźniej nie dojrzały do dzieci a ja to uczucie kocham, czekałam na to chyba wieki wreszcie mam świadomość że coś należy tylko i wyłącznie do mnie, że ktoś jest uzależniony tylko ode mnie my dla naszych dzieci jesteśmy jak narkotyk, bez nas nie dadzą sobie rady i po części my bez nich teraz też...
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem głodna ..
![]() A tu w pracy w lodowce same oliwki, serki plesniowe i inne swinstwa ![]() Chce do domu ..
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tez przyszlam sie przywitac, dzis wybieram sie na wieksze zakupy
![]() ![]() Agraffka gratuluje 20 tyg, jk ten czas leci, juz polmetek Ide rzucic na was okiem |
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
nioooo wszystkie zapraszam
zwlASZCZA na lody 2 szufaldy wypelnione
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Wtajemniczenie
|
Tai trzymam kcuki za wizyte
Landi oczywiscie jak Karolkowamama powiedziala, nadaje Ci tytul swintuszka nr 2 ale wy "zboczenia" macie, chociaz ja zapach benzyny tez lubie A my ostatecznie wybralismy wozek (obylo sie nawet bez wielkich kompromisow, bo TZ przyznal mi racje ktora oczywiscie zawsze jako matka i ciezarna mam) i ciesze sie bardzo, gdyz ja duzo uzywam tu wozka i bylo to dl mnie bardzo wazne i chyba najwiekszy wydatek bedzie |
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Oj zjadlabym lodzika, ale mecza mnie caly czas mdlosci.
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam jeden telefon i bedzie znow zapas
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- niooo wlasnie jaki my mamy po gabi i nie kupujemy juz |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaż co wybraliście? |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniamotylek, Sola, Tai
Ten Bugaboo XCamelon (ale jeszcze nad kolorem sie zastanwiam) http://www.bobowozki.com.pl/advanced...FSYhtAodmFOFpg |
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem właśnie po kąpieli
Ostatnio wlewam sobie oliwkę Happy do wody i jak wychodze mam rewelacyjnie nawilżone ciało. Tak więc polecam ![]() Dzisiaj się ważyłam no i stoję nadal w miejscu. Najważniejsze, że już nie chudnę Za tydzień w piątek mam wizytę ! Już nie mogę się doczekac !!!!!! Ja również jestem głodna, ale nie mam nic w lodówcę.. na szczęście o 16.00 rodzice po mnie przyjeżdżają a u nich nigdy nie czuje głodu
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, jest super, i taki leciutki
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie pije kawkę Inkę i jem białe Michałki Mój mąż nie interesuję się nogą (jest ręczniakiem dla ścisłości), ale Euro i to w Polsce trzeba obejrzeć Muszę się pochwalić, że takie "największe" rzeczy z wyprawki mam już wybrane (nie kupione), teraz zabieram się za drobiazgi. Mam listę wyprawkową z naszego wątku i tam będę zaznaczała co, gdzie i jakie będę kupować A tak poza tym to razem z mężem za dzidziusia dostaniemy około 7 tyś, więc większość się zwróci i może zostanie też na szczepienia i inne potrzeby. Przypomne, że ciuchów nie liczę, bo już mam i dla chłopca i dla dziewczynki I ostatnie: Co sądzicie o imieniu OLIWIER???
|
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
memory fajf
![]() Cytat:
Muszę się jeszcze zastanowić, bo pewnie nie będzie możliwości obejrzenia go w żadnym sklepie, a najtańsze produkty mają to do siebie, że niekoniecznie są dobrej jakości...ale jakoś tak ten przemawia do mnie póki co najbardziej, nawet bez spoglądania na cenę i żaden inny mi się już tak nie spodobał
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś średnio mi się podobało, ale moja koleżnaka dała tak na imię swojemu synkowi i zachochałam się w maluszku ! Od razu imię mi się spodobało. Teraz jestem jak najbardziej na tak
Ja już wcześniej pisałam, że mam na oku dwa typy wózków: Xlander xmovie i mutsy evo. Jeszcze obejrzę je w sklepie i wtedy podejmę ostateczną decyzję
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

4.9.10 Nasze malenstwo

bo chciałam się pochwalić że dziś zaczynamy
ależ ten czas zapiernicza 

to za przemeczanie sie, nie wolno
Ale dobre i to