|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
Grają coś fajnego w kinach teraz? Szukam guza na weekend
![]() Któraś była? Poleca coś gdzieś jakoś?
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Francuska - wysłałam Ci oficjalnego maila w sprawie SWAPu, nie dziw się tonem per Pani
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
1. Avengers - miazga, kisiel w majtkach i w ogóle. Jak nie widziałaś - koniecznie musisz to nadrobić. 2. Królewna Snieżka i Łowca - jeszcze nie widziałam, ale wybieram się w środę, bo ponoć daje kopa 3. Nietykalni - chyba padło tu już wszystko na ten temat. 4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada |
||
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34580882]Oczywiście, że tak:
1. Avengers - miazga, kisiel w majtkach i w ogóle. Jak nie widziałaś - koniecznie musisz to nadrobić. 2. Królewna Snieżka i Łowca - jeszcze nie widziałam, ale wybieram się w środę, bo ponoć daje kopa 3. Nietykalni - chyba padło tu już wszystko na ten temat. 4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada Byłam na Śnieżce - moim zdaniem badziewna .
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34580882]Ale synchronizacja
Oczywiście, że tak: 1. Avengers - miazga, kisiel w majtkach i w ogóle. Jak nie widziałaś - koniecznie musisz to nadrobić. 2. Królewna Snieżka i Łowca - jeszcze nie widziałam, ale wybieram się w środę, bo ponoć daje kopa 3. Nietykalni - chyba padło tu już wszystko na ten temat. 4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada ![]() ![]() ![]() 1. To już któraś pozytywna opinia, więc chyba trzeba zobaczyć. 2. Klimaty baśniowe 3. Oglądałam i uwielbiam! 4. Pattison i uwodziciel To jak ja i golonka ) itp itd. Z ciekawości jednak poczytam o tym filmie, może przełknę patinsona
|
|
#1866 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dziękuję
Podobno mam w Krakowie daleką kuzynkę, która jest instruktorką jogi. Ola jej na imię, nazwiska nie znam - nie kojarzę tej gałęzi rodziny ![]() Cytat:
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie spokojnie dziś przesiedzę w Meli ten obłęd i wyjdę jak już wszyscy padną
Bardzo mnie to cieszy. |
|
|
|
#1868 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie będzie wielkiego pojednania rodziny
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Tego akurat nigdy dość, więc tak czy inaczej na plus.
Lepiej, żeby Twój kotek tego nie przeczytał ![]() Poza tym, jak to tak? Na punkcie żadnego psa nie jesteś tak zakręcona, jak na punkcie kota, coś nie wierzę ![]() Kasia Tusk ma boskiego
|
|
#1871 | |
|
Konto usunięte
|
A ja idę w środę
Cytat:
ad. 2 Uwielbiam klimaty baśniowe. Czerwonego kapturka widziałam i mi się podobał, świetna oryginalna ekranizacja. Aczkolwiek zwiastun zapowiadał coś jeszcze lepszego... ad. 3 ![]() ad. 4 Też myślę tak jak Ty, bo Pattinson jest po prostu obleśny dla mnie, ale im wiecej go oglądam tym pokornej muszę przyznać, że jest świetny akturem. Podobna sytuacja jak z DiCaprio A porównanie --> |
|
|
|
|
#1872 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam wczoraj umówiona z TŻ, przyjeżdżam do niego, a on mówi, że jedziemy do Ojcowa. A ja ubrana w szorty, bluzkę bez rękawów i sandały na koturnie- w sam raz na wypad na luzie Jednak spontan to spontan Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, bo "damulka nawet na spacer musi się wystroić", ale nic sobie z tego nie robiłam Przynajmniej ładnie wyglądałam :PCytat:
Cytat:
Chciałabym coś zmienić, ale mój obecny fryzjer (facet) nie ma już pomysłów, które bym zaakceptowała (czyt. nie chcę krótkich włosów) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
reprezentacji Polski w nożną, ale zawsze oglądam wszystkie w trakcie MŚ i ME (każdej drużyny, zaczynając od grupowych na finałowym kończąc). Co jak co, ale mistrzostwa zawsze mnie kręcą.Z rozgłosem się zgodzę. Niestety siatkówka, piłka ręczna, żużel- sporty, w których odnosimy naprawdę duże sukcesy i jesteśmy w czołówce świata nie są tak popularne. Za to doping na siatkówce jest niesamowity, na pewno lepszy niż na piłce nożnej Zresztą kibiców to mamy chyba jednych z lepszych na świecie ![]() Teraz znikam, miłego dnia kobietki
|
|
|
#1873 |
|
maszyna, nie człowiek
|
PS. Kotki na 50% potrafią czytać, więc na miejscu Malli bym się bała. Chyba to nawet tu kiedyś pisałam - dawno temu oglądałam z bratem i kotką House'a z napisami i rzuciłam tekstem "ciekawe czy ona zna angielski czy po prostu czyta napisy", a kotka się odwróciła i wydała skrzekliwy odgłos oburzenia
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34581138]ad. 4 Też myślę tak jak Ty, bo Pattinson jest po prostu obleśny dla mnie, ale im wiecej go oglądam tym pokornej muszę przyznać, że jest świetny akturem. Podobna sytuacja jak z DiCaprio
A porównanie --> Dobra, dobra... widać, że podświadomość i tak każe Ci ironizować, że z niego żaden aktor tylko jakiś tam aktur ![]() I co chcesz od Leo z Tytanica? Słodziutki był O Patinsonie nie da się tego powiedzeć, niezależnie od filmu ;pCytat:
To i tak lepiej, niż gdybyś założyła adidasy, spodnie dresowe i bluzę a TŻ wziąłby Cię do eleganckiej restauracji ![]() 2. Może tam gdzie Malla, której ostatnie cięcie powala 3. ... bo piłka nożna nie ma takiej granatowej
|
|
|
#1875 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A, już wiem co ominęłam, dizęki Myszka
- zostawianie rzeczy na później, oszczędzanie... Mnie mama tez wpajała taką zasadę, sama ją wyniosła z domu, ale jednak w latach 60 czy 70, gdy dorastała było całkowicie inaczej. W temacie ubrań - ubieram się raczej na luzie, więc eleganckie rzeczy leżą w szafie, ale raczej nei zdarza mi się kupować "odświętnej bluzki" i założyć ją raz, np. tylko na 18stkę kuzyna/25-lecie ślubu rodziców czy inną okazję w ten deseń Na co dzien używam mgiełek zapachowych, perfum rzadziej i nie zbieram perfum, więc problem w tej materii rozwiązuje się sam Mam za to ogromne ilości kolczyków, których w większości nie noszę... Najczęściej nei dlatego, ze np. boję się zgubić, ale dlatego, ze ostatni nie mam czasu zastanaiwac się jakie kolczyki pasują mi do danej bluzki i zmieniać, noszę takie najbardziej uniwersalne Kosmetyki mam raczej niskopółkowe, więc też zużywam bez żalu.Niezbyt lubię takie totalne kurzołapy, rzeczy tak piękne, że nie do użytku (bo się nie da ich użyć albo szkoda ich używać, bo się zniszczą). Im więcej takich rzeczy widzę w otoczeniu, tym bardziej to otoczenie wydaje mi się pozbawione życia
|
#1876 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wybrałam kota, bo nie wymaga spacerów. Z charakteru ten kot jest jak pies. Jak głupiutki pieseczek.Cytat:
|
|
|
#1877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
).Dla przykładu: 2006 - Harry Potter - zagrał nieźle, aczkolwiek nikt nie zwrócił na niego żadnej szczególnej uwagi, bo nie był w stanie się wykazać, nie mniej jednak roli nie spierniczył 2008 - Zmierzch - choćby skały srały nijak nie da się zabłysnąć w tej roli, która jest totalnie płaska i bez wyrazu 2010 - Remember Me - Autentycznie zbierałam szczęke z podłogi po tym filmie nie mogąć się nadziwić, że tak beznajdziejny aktor zagrał tak dobrze. Jak się później okazało nie było to winą jego braku talentu, a po prostu kiepską fabułą Zmierzchu. 2011 - Wather for Elephants - Mój ulubiony film z nim w roli głównej, no po prostu świetny, budzący mnóstwo emocji, od płaczu po radość. Jest coraz lepiej... |
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Zachęciłaś mnie
![]() Nie mogę dzisiaj tu usiedzieć. Zrobiłam wszystko co najpilniejsze, jestem cacy. Może wyjdę wcześniej z pracy, to dotrę przed deklarowanym wcześniej czasem
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Nowa opcja - rezeracja przez Wizaz
![]() Cytat:
myślałam ze to taki regionalizm w stylu wyjścia na pole zamiast na podwórko.
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34572060]
Będę domawiać YR, ktoś chce się dołączyć?[/QUOTE] A domawiasz na jedną osobę? Ciekawe jak oni to traktują, jako jedno czy jako dwa zamówienia? ![]() ale milion przed zniżką czy po zniżce? ![]() Cytat:
![]() Jestem już w domu z Jacksonem. Całą drogę tak miałczał aż mi się serce kroiło ale już jest dobrze. Obwąchał wszystkie kąty a teraz śpi na kocyku. Ciekawe, co będzie w nocy robił
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Niby jako dzielnica powinna być traktowana jak Kurdwanów czy Ruczaj (na Kurdwanowie, na Ruczaju), ale ze względu na to, że była osobnym miastem - Nową Hutą, to tak samo jak w przypadku Bronowic, które były osobna wsią i pod taką nazwą zostały włączone do Krakowa, to mówi się w Bronowicach, w Nowej Hucie. Ma to właśnie podkreślać historyczną odrębność... To uzasadnienie jest według mnie przekonujące, szczególnie, ze z tego co czytałam prof. Miezian (historyk zajmujący się N. Hutą) tez używa z powodzeniem formy "w", tak samo jak i jego żona, która jest z wykształcenia polonistką
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-06-08 o 16:11 |
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Mój pierwszą noc spał grzecznie w łóżku, wstał o świcie i zaczął chodzić po mieszkaniu, ale był grzeczny i spokojny. Cytat:
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale oznajmiam Wam ze mnie pogielo i smaze konfitury ![]() Pierwszy raz w zyciu. I to z truskawek
|
|
|
#1885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34580882] 4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada zachęciłaś mnie Wracam do nauki a niedługo mecz ! |
||
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- przynajmniej zafundowalam Wam smieszne po poludnie .
|
|
|
#1887 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Malla, tak, bo tak rozrastało się miasto, ale w tym przypadku pozostało właśnie "w" a nie "na" i takie uzasadnienie podał jakiś miszcz języka polskiego z UW, przy czym zwrocił uwage, że najlepsza byłaby opinia kogoś z regionu
W przypadku Prądnika się tego nie używa, bo nie było słynnego wesela w Prądniku ani komunistycznego miasta Prądnik. O tych dwóch konkretnych miejscach słyszał z kolei praktycznie każdy, sądzę, że jeśli są tak traktowane przez historyków i polonistów i tak uzasadniane, to mnie, matematykowi, nie wypada się w to uzasadnienie bardziej wtrącać![]() Btw. o niektórych wsiach, ktore pomimo włączenia do Krakowa zachowały swój nieco wiejski charakter również mówi się "w", np. Grębałów - w Grębałowie, Mogiła - w Mogile (ani dzielnica ani, hm, osiedle), Czyżyny - w Czyżynach . Przy czym tutaj nie znalazłam takiego uzasadnienia.
|
#1888 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Ja płaczę nawet za rozbitym ulubionym kubkiem... ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- nicRu - nigdy nie słyszałam, aby ktoś mówił "w Czyżynach". Ostatnio było święto dzielnicy, więc akurat wiele ciekawostek historycznych mogę o niej opowiedzieć
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż w sumie dla znajomych granatowej, którzy byli na meczu, też jestem zielona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie średnio rusza ten cały euroszał, ale fajnie widzieć ludzi, którzy jakoś tam się jednoczą we wspólnej sprawie. Może rozumiem to dlatego, że sama kocham sport, ale akurat nie ten ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

To jak ja i golonka
) itp itd. Z ciekawości jednak poczytam o tym filmie, może przełknę patinsona
Do tej pory nie słyszałam o jej magicznych właściwościach. Jak to możliwe ;o

nie będzie wielkiego pojednania rodziny 
Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, bo "damulka nawet na spacer musi się wystroić", ale nic sobie z tego nie robiłam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pierwszy raz w zyciu. I to z truskawek