Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 14:38   #1861
Lenkapuma
Zakorzenienie

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

Grają coś fajnego w kinach teraz? Szukam guza na weekend
Któraś była? Poleca coś gdzieś jakoś?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:39   #1862
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Francuska - wysłałam Ci oficjalnego maila w sprawie SWAPu, nie dziw się tonem per Pani
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:43   #1863
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość

Sama będziesz mogła mnie dzisiaj podpalić, bo będę na tą 17:00!! Tylko coś baterię mam słabą w telu. Oby mi nie padła zanim do Ciebie dotrę
Ale synchronizacja

Cytat:
Oczywiście, że tak:
1. Avengers - miazga, kisiel w majtkach i w ogóle. Jak nie widziałaś - koniecznie musisz to nadrobić.
2. Królewna Snieżka i Łowca - jeszcze nie widziałam, ale wybieram się w środę, bo ponoć daje kopa
3. Nietykalni - chyba padło tu już wszystko na ten temat.
4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:46   #1864
SdC
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34580882]Oczywiście, że tak:
1. Avengers - miazga, kisiel w majtkach i w ogóle. Jak nie widziałaś - koniecznie musisz to nadrobić.
2. Królewna Snieżka i Łowca - jeszcze nie widziałam, ale wybieram się w środę, bo ponoć daje kopa
4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada [/QUOTE]

Byłam na Śnieżce - moim zdaniem badziewna .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:49   #1865
Lenkapuma
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34580882]Ale synchronizacja

Oczywiście, że tak:
4. Uwodziciel - Pattinson ponoć wymiata i jest świetny w tej roli. No i ta obsada [/QUOTE]

1. To już któraś pozytywna opinia, więc chyba trzeba zobaczyć.
2. Klimaty baśniowe Jakiś czas temu była ekranizacja bajki o czerwonym kapturku. Widziałaś tamten film? Zwiastun był taki... mroczny.
3. Oglądałam i uwielbiam!
4. Pattison i uwodziciel To jak ja i golonka Emilka i spodnie. Ty i oszczędzanie, Malla i pies, SdC i dzielenie posiłków na oko, Ineso i opalenizna (wróć, teraz to już prawda ) itp itd. Z ciekawości jednak poczytam o tym filmie, może przełknę patinsona

Stary 2012-06-08, 14:49   #1866
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
wpisałam
Dziękuję

Podobno mam w Krakowie daleką kuzynkę, która jest instruktorką jogi. Ola jej na imię, nazwiska nie znam - nie kojarzę tej gałęzi rodziny
Cytat:
Do tej pory nie słyszałam o jej magicznych właściwościach. Jak to możliwe ;o
A mnie nie wycisza, tylko dodaje mi pozytywnej energii
Stary 2012-06-08, 14:49   #1867
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

A ja sobie spokojnie dziś przesiedzę w Meli ten obłęd i wyjdę jak już wszyscy padną
Bardzo mnie to cieszy.
Stary 2012-06-08, 14:51   #1868
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
4. Pattison i uwodziciel To jak ja i golonka Emilka i spodnie. Ty i oszczędzanie, Malla i pies, SdC i dzielenie posiłków na oko, Ineso i opalenizna (wróć, teraz to już prawda ) itp itd. Z ciekawości jednak poczytam o tym filmie, może przełknę patinsona
Wolę psy od kotów
Stary 2012-06-08, 14:53   #1869
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Dziękuję

Podobno mam w Krakowie daleką kuzynkę, która jest instruktorką jogi. Ola jej na imię, nazwiska nie znam - nie kojarzę tej gałęzi rodziny
Nasza to Kasia nie będzie wielkiego pojednania rodziny
Stary 2012-06-08, 14:54   #1870
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
DA mnie nie wycisza, tylko dodaje mi pozytywnej energii
Tego akurat nigdy dość, więc tak czy inaczej na plus.
Cytat:
Wolę psy od kotów
Lepiej, żeby Twój kotek tego nie przeczytał
Poza tym, jak to tak? Na punkcie żadnego psa nie jesteś tak zakręcona, jak na punkcie kota, coś nie wierzę
Kasia Tusk ma boskiego

Stary 2012-06-08, 14:59   #1871
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Byłam na Śnieżce - moim zdaniem badziewna .
A ja idę w środę

Cytat:

1. To już któraś pozytywna opinia, więc chyba trzeba zobaczyć.
2. Klimaty baśniowe Jakiś czas temu była ekranizacja bajki o czerwonym kapturku. Widziałaś tamten film? Zwiastun był taki... mroczny.
3. Oglądałam i uwielbiam!
ad. 1 Koniecznie
ad. 2 Uwielbiam klimaty baśniowe. Czerwonego kapturka widziałam i mi się podobał, świetna oryginalna ekranizacja. Aczkolwiek zwiastun zapowiadał coś jeszcze lepszego...
ad. 3
ad. 4 Też myślę tak jak Ty, bo Pattinson jest po prostu obleśny dla mnie, ale im wiecej go oglądam tym pokornej muszę przyznać, że jest świetny akturem. Podobna sytuacja jak z DiCaprio Miał chlopak potencjał, ale zaczynał od Titanica...
A porównanie -->
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:01   #1872
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Hej
Byłam wczoraj umówiona z TŻ, przyjeżdżam do niego, a on mówi, że jedziemy do Ojcowa. A ja ubrana w szorty, bluzkę bez rękawów i sandały na koturnie- w sam raz na wypad na luzie Jednak spontan to spontan Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, bo "damulka nawet na spacer musi się wystroić", ale nic sobie z tego nie robiłam Przynajmniej ładnie wyglądałam :P

Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić moją sprawdzona fryzjerke, tylko że w Hucie, która wie ile to jest 1 cm i nie uszczęśliwia mnie cieniowaniem jak niechce, także zawsze jestem zadowolona. I płace 20 zł ostatnio właśnie byłam podciac końcówki, i znowu jestem 2 cm do tyłu z zapuszczaniem ;D

I święto dziś a ja w pracy siedzę, jutro też i powinnam się uczyć na egzamin a mi się nie chce nic.
Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona
Agnieszka Krysa, ul. Klasztorna 3, nie wiem czy mają jakąś stronę, ale mogę podać nr telefonu potem
A powiedz mi czy fryzjerka ma taki "zmysł"? Chodzi mi o to czy potrafi dobrać fryzurę do twarzy
Chciałabym coś zmienić, ale mój obecny fryzjer (facet) nie ma już pomysłów, które bym zaakceptowała (czyt. nie chcę krótkich włosów)

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
A propos ostatniej rozmowy o swieczkach. Czy macie tak, ze jest Wam "szkoda" czegos uzywac? Ja juz sie tego oduczylam ale np jak bylam mlodsza to jak mialam jakies super perfumyto uzywalam ich od wielkiego swieta. Albo jakies super kosmetyki. W domu pamietam zastawe, ktora wyciagalo sie raz w roku - na swieta. Albo jak bylam mala to nowe ubranie - najpierw "na niedziele". Tez tak macie czy niezaleznie ile to kosztowalo to uzywacie tego bez ograniczen?
Miałam tak kiedyś z ubraniami i perfumami (tymi oryginalnymi). Teraz się z tego wyleczyłam. Mama mnie nauczyła takiej zasady "nowe, ładne ubrania zostawiaj na niedzielę, do kościoła". Tylko to bez sensu, bo potem się z tego wyrasta/przestaje się podobać/moda się zmienia, a jakiś ciuch był ubrany kilka razy raptem. Szkoda, żeby leżał w szafie

Cytat:
Napisane przez torbydka Pokaż wiadomość
To będzie z kim chodzić, chociaż jak patrzyłam, to w Krakowie rzadko organizowane są jakieś ćwierć/półfinały MP czy coś. Ale blisko do Pragi na Grand Prix
Po co do Pragi na Grand Prix? Jak mamy zazwyczaj 2-3 w Polsce?

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Mowie :
-Dzien dobry.
a jakas pani do mnie dzien dobry
To ja ze tu francuski pocalunek
kobieta: jaki pocalunek?
Wiec sie przedstawilam z imienia i nazwiska
Kobieta :
w jakiej sprawie? a ja w sprawie swapa i mowie czy rozmawiam z noicojamatuwpisac? Jeszcze toz aakcentowalam w sposob w ktory sama siebie zadziwilam
kobieta :
znaczy gdzie pani chce cos wpisywac?
A ja --- yyy nie wiem jak ta kolezanka ma na imie ale mialam dac znac w sprawie swapa koniec koncow sie jakos dogadlysmy ale ja myslalam ze to Noica odbierze

PS. kobieta chyba nie mogla pojac jak ja moge nie znac imienia kolezanki i cala rozmowa byla nader dziwna , pewnie pomyslala sobie ze ja jakas niespelna rozumu
A moglam jak cywilizowany czlowiek maila wyslac
Hahaha

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie mam skrętu mózgu z okazji Euro? Na cholerę ludziom trąbki (tylko bezmyślnie hałasują, jeszcze w czasie meczu - ogarniam, ale trąbić TERAZ!?), flagi (na 3 maja, święto flagi i 11 listopada widziałam ich... mniej) !? To tylko piłka nożna, tlyko sport, w dodatku taki, w którym nasza drużyna nie jest "zbyt dobra"... O siatkówce mówi się o wiele mniej, a sukcesy są większe...
Zazwyczaj nie oglądam meczy/meczów reprezentacji Polski w nożną, ale zawsze oglądam wszystkie w trakcie MŚ i ME (każdej drużyny, zaczynając od grupowych na finałowym kończąc). Co jak co, ale mistrzostwa zawsze mnie kręcą.
Z rozgłosem się zgodzę. Niestety siatkówka, piłka ręczna, żużel- sporty, w których odnosimy naprawdę duże sukcesy i jesteśmy w czołówce świata nie są tak popularne. Za to doping na siatkówce jest niesamowity, na pewno lepszy niż na piłce nożnej Zresztą kibiców to mamy chyba jednych z lepszych na świecie

Teraz znikam, miłego dnia kobietki Idę się pouczyć, a potem EURO czas zacząć

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:08   #1873
nicRu
maszyna, nie człowiek

PS. Kotki na 50% potrafią czytać, więc na miejscu Malli bym się bała. Chyba to nawet tu kiedyś pisałam - dawno temu oglądałam z bratem i kotką House'a z napisami i rzuciłam tekstem "ciekawe czy ona zna angielski czy po prostu czyta napisy", a kotka się odwróciła i wydała skrzekliwy odgłos oburzenia
Stary 2012-06-08, 15:09   #1874
Lenkapuma
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34581138]ad. 4 Też myślę tak jak Ty, bo Pattinson jest po prostu obleśny dla mnie, ale im wiecej go oglądam tym pokornej muszę przyznać, że jest świetny akturem. Podobna sytuacja jak z DiCaprio Miał chlopak potencjał, ale zaczynał od Titanica...
A porównanie --> [/QUOTE]
Dobra, dobra... widać, że podświadomość i tak każe Ci ironizować, że z niego żaden aktor tylko jakiś tam aktur
I co chcesz od Leo z Tytanica? Słodziutki był O Patinsonie nie da się tego powiedzeć, niezależnie od filmu ;p
Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Hej
1. Byłam wczoraj umówiona z TŻ, przyjeżdżam do niego, a on mówi, że jedziemy do Ojcowa. A ja ubrana w szorty, bluzkę bez rękawów i sandały na koturnie- w sam raz na wypad na luzie Jednak spontan to spontan Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, bo "damulka nawet na spacer musi się wystroić", ale nic sobie z tego nie robiłam Przynajmniej ładnie wyglądałam :P

2. A powiedz mi czy fryzjerka ma taki "zmysł"? Chodzi mi o to czy potrafi dobrać fryzurę do twarzy
Chciałabym coś zmienić, ale mój obecny fryzjer (facet) nie ma już pomysłów, które bym zaakceptowała (czyt. nie chcę krótkich włosów)

3. Z rozgłosem się zgodzę. Niestety siatkówka, piłka ręczna, żużel- sporty, w których odnosimy naprawdę duże sukcesy i jesteśmy w czołówce świata nie są tak popularne. Za to doping na siatkówce jest niesamowity, na pewno lepszy niż na piłce nożnej Zresztą kibiców to mamy chyba jednych z lepszych na świecie
1. Ty damulko! To i tak lepiej, niż gdybyś założyła adidasy, spodnie dresowe i bluzę a TŻ wziąłby Cię do eleganckiej restauracji
2. Może tam gdzie Malla, której ostatnie cięcie powala Btw. kiedy jakieś spotkanie? Chciałabym Cię Malla zobaczyć na żywo, zanim włosy odrosną. Twoje rzecz jasna.
3. ... bo piłka nożna nie ma takiej granatowej

Stary 2012-06-08, 15:15   #1875
nicRu
maszyna, nie człowiek

A, już wiem co ominęłam, dizęki Myszka - zostawianie rzeczy na później, oszczędzanie... Mnie mama tez wpajała taką zasadę, sama ją wyniosła z domu, ale jednak w latach 60 czy 70, gdy dorastała było całkowicie inaczej. W temacie ubrań - ubieram się raczej na luzie, więc eleganckie rzeczy leżą w szafie, ale raczej nei zdarza mi się kupować "odświętnej bluzki" i założyć ją raz, np. tylko na 18stkę kuzyna/25-lecie ślubu rodziców czy inną okazję w ten deseń Na co dzien używam mgiełek zapachowych, perfum rzadziej i nie zbieram perfum, więc problem w tej materii rozwiązuje się sam Mam za to ogromne ilości kolczyków, których w większości nie noszę... Najczęściej nei dlatego, ze np. boję się zgubić, ale dlatego, ze ostatni nie mam czasu zastanaiwac się jakie kolczyki pasują mi do danej bluzki i zmieniać, noszę takie najbardziej uniwersalne Kosmetyki mam raczej niskopółkowe, więc też zużywam bez żalu.

Niezbyt lubię takie totalne kurzołapy, rzeczy tak piękne, że nie do użytku (bo się nie da ich użyć albo szkoda ich używać, bo się zniszczą). Im więcej takich rzeczy widzę w otoczeniu, tym bardziej to otoczenie wydaje mi się pozbawione życia
Stary 2012-06-08, 15:15   #1876
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Lepiej, żeby Twój kotek tego nie przeczytał
Poza tym, jak to tak? Na punkcie żadnego psa nie jesteś tak zakręcona, jak na punkcie kota, coś nie wierzę
Kasia Tusk ma boskiego
Bo żadnego psa nie mam Wybrałam kota, bo nie wymaga spacerów. Z charakteru ten kot jest jak pies. Jak głupiutki pieseczek.
Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj umówiona z TŻ, przyjeżdżam do niego, a on mówi, że jedziemy do Ojcowa. A ja ubrana w szorty, bluzkę bez rękawów i sandały na koturnie- w sam raz na wypad na luzie Jednak spontan to spontan Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, bo "damulka nawet na spacer musi się wystroić", ale nic sobie z tego nie robiłam Przynajmniej ładnie wyglądałam :P
Spokojnie, Ojców to nie Orla Perć, można tam i w szpileczkach pójść.
Stary 2012-06-08, 15:19   #1877
Konto usunięte

Cytat:
Dobra, dobra... widać, że podświadomość i tak każe Ci ironizować, że z niego żaden aktor tylko jakiś tam aktur
I co chcesz od Leo z Tytanica? Słodziutki był O Patinsonie nie da się tego powiedzeć, niezależnie od filmu ;p
Bardziej miałam na myśli, że podobnie jak DiCaprio zaczynał od mało ambitnych ról. A im więcej oglądam tego cholernego Roberta tym wydaje się coraz lepszym aktorem (nie akturem ).
Dla przykładu:
2006 - Harry Potter - zagrał nieźle, aczkolwiek nikt nie zwrócił na niego żadnej szczególnej uwagi, bo nie był w stanie się wykazać, nie mniej jednak roli nie spierniczył
2008 - Zmierzch - choćby skały srały nijak nie da się zabłysnąć w tej roli, która jest totalnie płaska i bez wyrazu
2010 - Remember Me - Autentycznie zbierałam szczęke z podłogi po tym filmie nie mogąć się nadziwić, że tak beznajdziejny aktor zagrał tak dobrze. Jak się później okazało nie było to winą jego braku talentu, a po prostu kiepską fabułą Zmierzchu.
2011 - Wather for Elephants - Mój ulubiony film z nim w roli głównej, no po prostu świetny, budzący mnóstwo emocji, od płaczu po radość.
Jest coraz lepiej...
Stary 2012-06-08, 15:30   #1878
Lenkapuma
Zakorzenienie

Zachęciłaś mnie

Nie mogę dzisiaj tu usiedzieć. Zrobiłam wszystko co najpilniejsze, jestem cacy.
Może wyjdę wcześniej z pracy, to dotrę przed deklarowanym wcześniej czasem

Stary 2012-06-08, 15:31   #1879
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Czy mogę prosić o zapisanie na poniedziałek?
Nowa opcja - rezeracja przez Wizaz

Cytat:
Szyrek, w Hucie (tak samo jak w Bronowicach), swoją drogą wynika to z kontekstu historycznego. Przepraszam, że tak poprawiam, ale zawsze mnie to wyrażenie drażni (tak samo jak bynajmniej w roli przynajmniej i inne takie)

Czy tylko ja nie mam skrętu mózgu z okazji Euro? Na cholerę ludziom trąbki (tylko bezmyślnie hałasują, jeszcze w czasie meczu - ogarniam, ale trąbić TERAZ!?), flagi (na 3 maja, święto flagi i 11 listopada widziałam ich... mniej) !? To tylko piłka nożna, tlyko sport, w dodatku taki, w którym nasza drużyna nie jest "zbyt dobra"... O siatkówce mówi się o wiele mniej, a sukcesy są większe...
myślałam ze to taki regionalizm w stylu wyjścia na pole zamiast na podwórko.

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:37   #1880
Konto usunięte

Cytat:
Zachęciłaś mnie

Nie mogę dzisiaj tu usiedzieć. Zrobiłam wszystko co najpilniejsze, jestem cacy.
Może wyjdę wcześniej z pracy, to dotrę przed deklarowanym wcześniej czasem
No to zbieraj dupcię i przyjeżdzaj
Stary 2012-06-08, 16:08   #1881
201608010929
Konto usunięte

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34572060]
Będę domawiać YR, ktoś chce się dołączyć?[/QUOTE]

A domawiasz na jedną osobę? Ciekawe jak oni to traktują, jako jedno czy jako dwa zamówienia?

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Kupiłam iwroszera za jakiś milion złotych
ale milion przed zniżką czy po zniżce?

Cytat:
Mowie :
-Dzien dobry.
Kobieta :
w jakiej sprawie? a ja w sprawie swapa i mowie czy rozmawiam z noicojamatuwpisac? Jeszcze toz aakcentowalam w sposob w ktory sama siebie zadziwilam
kobieta :
A ja --- yyy nie wiem jak ta kolezanka ma na imie ale mialam dac znac w sprawie swapa koniec koncow sie jakos dogadlysmy ale ja myslalam ze to Noica odbierze

PS. kobieta chyba nie mogla pojac jak ja moge nie znac imienia kolezanki i cala rozmowa byla nader dziwna , pewnie pomyslala sobie ze ja jakas niespelna rozumu
Właśnie dlatego zawsze ostrzegam jak ktoś odbiera ode mnie z pracy

Jestem już w domu z Jacksonem. Całą drogę tak miałczał aż mi się serce kroiło ale już jest dobrze. Obwąchał wszystkie kąty a teraz śpi na kocyku. Ciekawe, co będzie w nocy robił
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:09   #1882
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
myślałam ze to taki regionalizm w stylu wyjścia na pole zamiast na podwórko.
No właśnie nie Niby jako dzielnica powinna być traktowana jak Kurdwanów czy Ruczaj (na Kurdwanowie, na Ruczaju), ale ze względu na to, że była osobnym miastem - Nową Hutą, to tak samo jak w przypadku Bronowic, które były osobna wsią i pod taką nazwą zostały włączone do Krakowa, to mówi się w Bronowicach, w Nowej Hucie. Ma to właśnie podkreślać historyczną odrębność... To uzasadnienie jest według mnie przekonujące, szczególnie, ze z tego co czytałam prof. Miezian (historyk zajmujący się N. Hutą) tez używa z powodzeniem formy "w", tak samo jak i jego żona, która jest z wykształcenia polonistką

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-06-08 o 16:11
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:21   #1883
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jestem już w domu z Jacksonem. Całą drogę tak miałczał aż mi się serce kroiło ale już jest dobrze. Obwąchał wszystkie kąty a teraz śpi na kocyku. Ciekawe, co będzie w nocy robił
Ucałuj kotka w nosek
Mój pierwszą noc spał grzecznie w łóżku, wstał o świcie i zaczął chodzić po mieszkaniu, ale był grzeczny i spokojny.
Cytat:
No właśnie nie Niby jako dzielnica powinna być traktowana jak Kurdwanów czy Ruczaj (na Kurdwanowie, na Ruczaju), ale ze względu na to, że była osobnym miastem - Nową Hutą, to tak samo jak w przypadku Bronowic, które były osobna wsią i pod taką nazwą zostały włączone do Krakowa, to mówi się w Bronowicach, w Nowej Hucie. Ma to właśnie podkreślać historyczną odrębność... To uzasadnienie jest według mnie przekonujące, szczególnie, ze z tego co czytałam prof. Miezian (historyk zajmujący się N. Hutą) tez używa z powodzeniem formy "w", tak samo jak i jego żona, która jest z wykształcenia polonistką
Przecież większość nazw dzielnic powstała z zaadaptowania podkrakowskich wsi. Równie dobrze mogę powiedzieć, że mieszkam W Prądniku Czerwonym.
Stary 2012-06-08, 16:23   #1884
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Francuska - wysłałam Ci oficjalnego maila w sprawie SWAPu, nie dziw się tonem per Pani
Dziekuje dzis mnie juz nic nie zadziwi po mojej rozmowie telefonicznej

Ale oznajmiam Wam ze mnie pogielo i smaze konfitury Pierwszy raz w zyciu. I to z truskawek

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:30   #1885
Tindomerel
Zadomowienie

Cytat:
Mowie :
-Dzien dobry.
Kobieta :
kobieta :

haha jesteś genialna !

Cytat:
the avengers koniecznie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34580882]

zachęciłaś mnie też słyszałam wiele pozytywnych opinii

Wracam do nauki a niedługo mecz !
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:34   #1886
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
A domawiasz na jedną osobę? Ciekawe jak oni to traktują, jako jedno czy jako dwa zamówienia?

ale milion przed zniżką czy po zniżce?

Właśnie dlatego zawsze ostrzegam jak ktoś odbiera ode mnie z pracy

Tez mysle nad wzieciem zwierzaczka do domu tylko nie wiem jeszcze jakiego.Najgorsze ze jak mi umrze to bede dwa tygodnie plakac

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Tindomerel Pokaż wiadomość
haha jesteś genialna !

przynajmniej zafundowalam Wam smieszne po poludnie .

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

KLIK
Stary 2012-06-08, 16:37   #1887
nicRu
maszyna, nie człowiek

Malla, tak, bo tak rozrastało się miasto, ale w tym przypadku pozostało właśnie "w" a nie "na" i takie uzasadnienie podał jakiś miszcz języka polskiego z UW, przy czym zwrocił uwage, że najlepsza byłaby opinia kogoś z regionu W przypadku Prądnika się tego nie używa, bo nie było słynnego wesela w Prądniku ani komunistycznego miasta Prądnik. O tych dwóch konkretnych miejscach słyszał z kolei praktycznie każdy, sądzę, że jeśli są tak traktowane przez historyków i polonistów i tak uzasadniane, to mnie, matematykowi, nie wypada się w to uzasadnienie bardziej wtrącać

Btw. o niektórych wsiach, ktore pomimo włączenia do Krakowa zachowały swój nieco wiejski charakter również mówi się "w", np. Grębałów - w Grębałowie, Mogiła - w Mogile (ani dzielnica ani, hm, osiedle), Czyżyny - w Czyżynach. Przy czym tutaj nie znalazłam takiego uzasadnienia.
Stary 2012-06-08, 16:38   #1888
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Tez mysle nad wzieciem zwierzaczka do domu tylko nie wiem jeszcze jakiego.Najgorsze ze jak mi umrze to bede dwa tygodnie plakac
I tylko to Cię wstrzymuje?

Ja płaczę nawet za rozbitym ulubionym kubkiem...

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

nicRu - nigdy nie słyszałam, aby ktoś mówił "w Czyżynach".
Ostatnio było święto dzielnicy, więc akurat wiele ciekawostek historycznych mogę o niej opowiedzieć
Stary 2012-06-08, 16:41   #1889
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
I tylko to Cię wstrzymuje?

Ja płaczę nawet za rozbitym ulubionym kubkiem...

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

nicRu - nigdy nie słyszałam, aby ktoś mówił "w Czyżynach".
Ostatnio było święto dzielnicy, więc akurat wiele ciekawostek historycznych mogę o niej opowiedzieć
Nie, nie tylko , my malo w domu jestesmy tzn jak pracuje to malo w domu jestem.Bo wtedy mam szkole, prace i dom i zazwyczaj sie konczy ze w domu jestem kolo 17, 18 i weekendy zajete przez szkole . I zwierzak bylby sam praktycznie ciagle.

KLIK
Stary 2012-06-08, 16:43   #1890
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Mowie :
-Dzien dobry.
Kobieta :
kobieta :

Jesteś moim mistrzem
Chociaż w sumie dla znajomych granatowej, którzy byli na meczu, też jestem zielona

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
EURO CZAS ZACZĄĆ!!!!!!!!!!!

dziewczyny co to się dzieje!!!! jedna wielka impreza!
po prostu czyste szaleństwo!

masa ludzi, pełno gadżetów, koncertów, browarów, jedna wielka feta!
wszyscy bawią się ze wszystkimi jakby każdy się znał.
jestem w swoim żywiole

a wczoraj....UWAGA! UWAGA! BYŁAM NA STADIONIE, DOTYKAŁAM MURAWY, SIEDZIAŁAM NA KRZESEŁKACH!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
przeżycie bezcenne. to jest niesamowite jak się wchodzi przez szeroki, niski kamienny korytarz i z każdym krokiem wyłania się obraz stadionu- tych milionów biało- czerwonych krzesełek, reflektory i telebimy, a na końcu piękna zielona murawa widok i przeżycie nie do opisania!
i nie ma to jak Sis bo to dzięki niej tam weszłam. przegadałyśmy ochroniarzy, udałam wolontariusza UEFA i taaa dam, marzenie się spełniło

a teraz kibicujemy!
Jestem w stanie Cię zrozumieć

Cytat:

Mnie średnio rusza ten cały euroszał, ale fajnie widzieć ludzi, którzy jakoś tam się jednoczą we wspólnej sprawie. Może rozumiem to dlatego, że sama kocham sport, ale akurat nie ten

Cytat:

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości