Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 13:23   #601
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

takie te pojemniczki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80098583/
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 13:29   #602
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Kurcze, ona takie ma. Identyczne. Dzięki. Ale i tak nici z Ikea w moim przypadku. Jadę do castoramy zobaczyć.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 13:32   #603
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Wow, chcę żeby i moja była w gazecie. A jak to się odbywa? Przychodzą do szpitala zdjęcia zrobić czy samemu się wysyła??

Oj za mało, za mało
kiedys przychodzili z gazety do szpitala, teraz sie samemu wysyła

Cytat:
Dzień dobry.

U nas wszystko w najlepszym porządku
Nie wiem kiedy znajdę chwilę, żeby Was doczytać i opisać nasz poród.
Na pocieszenie wspomnę tylko, że nie było tak źle Ja już jestem zdecydowana na następny poród (to szczególnie info dla Ewy Nie bój się Kochana )
Mam do Was tyyyyyyle pytań
Pierwsze to, jaki laktator kupić???? Moje piersi eksplodują
ja mam najzwyklejszy reczny z apteki za 36zl

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 13:39   #604
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wychodzę na zewnątrz prawie 30st a ja się cały czas zastanawiam, czemu mi jakoś tak duszno

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-08, 13:56   #605
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
HEj

Gratulacje dla wszystkich mam rozpakowanych

za opisy wszystkich mam porodów

Troszkę cięzko mi z Wami pisać ale czytam Was cały czas.

U nas w porządku. Malutka walczy z kupą a mianowicie jej brakiem cały czas ciśnie i nie może nic wycisnąć..... Bączki robi ale kupi nie.... Podajem herbatkę z kopru ale kupi ani widu od dwóch dni.
I nie wiem już sama co robić czy jechać do lekarza?
Chyba ze macie jakie sposoby? A Wasze maluchy też tak rzadko robią kupki??

Pozdrawiam
Dzieciaczki karmione mieszankami robią kupki rzadziej ,ja karmię tylko mieszanką i mały robi kupkę raz dziennie a czasami dwa ,połozna mi mówiła że nawet jesli dzieciaczek nie zrobi kupy przez dwa dni to nie ma się czym martwić ,jak mój miał problemy to dawałam mu do przepajania koperek lub wodę teraz też przepajam ze dwa razy dziennie i pomogło oczywiście nie od razu .Pomaga jeszcze dociskanie nóżek do brzuszka
Cytat:
Dzień dobry.

Na pocieszenie wspomnę tylko, że nie było tak źle Ja już jestem zdecydowana na następny poród (to szczególnie info dla Ewy Nie bój się Kochana )
Ja używałam tego najzwyklejszego z apteki i jak dla mnie się sprawdzał
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:19   #606
ania_85
Rozeznanie

Gabi ja mam Timmee Tippee, bylam bardzo zadowolona, dobrze ze u Was wszystko ok niezle,ze nadal masz ochote na drugie dziecko, bo ja na razie nie,chyba,ze bede miala gosposie i opiekunke do pierwszego dziecka
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:30   #607
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ale pospałam dziś szok, ale co tam, póki mogę będę spać
No i u mnie dalej cisza. Nic się nie dzieje, żadnych skurczy. Chyba mała da obejrzeć tacie pierwszy mecz. Chociaż teściowa mówi, że córka jej się urodziła jak Polska grała mecz i wygrała syn jej się urodził też jak Polska grała i wygrała i że ja pewnie też urodzę w czasie meczu i Polska wygra no ciekawa przepowiednia czyli rodzę dziś lub 12

Oj za mało, za mało
Już napisałam mężowi, żeby jak będzie wracał dokupił...
Ja się nie nastawiam, no może tyle, że jak wytrzymamy w dwupaku do poniedziałku, to może uda mi się pracę skończyć i wysłać promotorce. Ciekawe czy mój synuś będzie współpracował czy nie. Mam wrażenie, że urosło mu się...
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Dziękuję w szpitalu raczej nie bo mój lekarz tam nie pracuje, więc pewnie mnie oleją. zrobią ktg skurczy nie ma i tyle.

Obyś urodziła jak najszybciej zaklinaj przepowiednię
Tak moja ginka jest pracoholiczką nie ma znaczenia czy święto czy nie.
Cały czas mam brunatny śluz po tym masażu myślicie że mam się martwić? Aha czopa nie ma już od 2 tyg około.
Nie każda dziewczyna chodzi do gina ze szpitala, a przecież przyjmować muszą. Bądź dobrej myśli, może akurat będą bardziej pomocni.
Cytat:
Ja też po grzebaniu gina przy szyjce (masaż to chyba nie był) miałam brązowy ślub. Gin mówił że mogę plamić, więc się nie martwiłam. Potem na drugi dzień już odrywał się czop. Przez dwa dni mi odpadał, no i nie mam go już od 31maja. Dalej nic się nie dzieje oprócz obniżenia brzucha.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ty jeszcze sobie poczekaj na chociaż tydzień przed porodem nie ma wciskania się w kolejkę
Ja się już nawet nie zastanawiam czy to czop mi odchodzi czy nie. Jest dużo śluzu, może być równie dobrze przez tą nieszczęsną nadżerkę. Czasu trochę mam jeszcze, w środę idę do gina. Co mam być to będzie. Oczywiście ma być dobrze...
Cytat:
A to czemu nie 14?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Byłam u koleżanki i na szafce obok przewijaka miała takie plastikowe pojemniczki łatwo otwierane jedną ręką, a w nich płatki kosmetyczne, gaziki, patyczki. Fajnie to wyglądało. Czy Wy też macie taką organizację czy wyciągacie z oryginalnych opakowań na bieżąco?
Ja przez mężowskie próżnowanie nie mam jeszcze nic zorganizowanego. Będzie cierpiał katusze, bo będę mu dokuczać. A co. Denerwować już się tym nie denerwuję. Będzie cierp ciało kiedyś chciało. W sumie ile można mówić jak do ściany.
Cytat:
Fajne. U mnie Ikei nie ma, ale wyślę linka do siostry, może mi kupi.
Stary 2012-06-08, 14:31   #608
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Gabi ja mam Timmee Tippee, bylam bardzo zadowolona, dobrze ze u Was wszystko ok niezle,ze nadal masz ochote na drugie dziecko, bo ja na razie nie,chyba,ze bede miala gosposie i opiekunke do pierwszego dziecka
ja mam ten sam i był świetny - a musiałam ściągać mleko przez dwa tygodni - bo Adas był w szpitalu

co do dzieci ja chciałabym mieć drugie - nawet zaraz, ale finanse na to nie pozwolą
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:32   #609
centipede
Zadomowienie

Cześć
Co do laktatorów to ja mam ręczny z Aventu i jest w porządku
A co do kupek to podobno po mm mogą być rzadziej, a po mleku mamy może być ich tyle co karmień tak mówiła babeczka w szpitalu
Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Co do ubioru pozwolę sobie odpowiedzieć ja swojego malucha dziś ubrałam tak: body z krótkim rękawkiem na to kaftanik i półśpiochy bądź śpiochy zwykłe i na to jeszcze półśpioszki welurowe i kaftanik welurowy i czapeczka okryłam go kocykiem i było mu akurat nie zaq zimno i nie za gorąco przespał na świezym powietrzu 5 godzin a był to jego drugi spacer mały we wtorek skończy 3 tygodnie pierwszy spacer był późno bo jak mały miał 2 tygonie ale to tylko dlatego że czekaliśmy na wózek ,zaś moja koleżanka mieszka w Norwegi a wiadomo jak tam z pogodą jest i na 1 spacer małego zabrała w ten sam dzień kiedy wyszła ze szpitala czyli w 3 dobie
Kurczę, to ja chyba ubieram zbyt cienko naszą Dominikę muszę zrobić jeszcze raz przegląd naszej szafy i wyszukać coś cieplejszego.

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! przyszłam się pochwalić, że 5 czerwca o 9.35 urodziła się nasza córeczka Helenka <jupi> ważyła 3130g i mierzyła 56 cm. Poród trwał 28 godzin :/ ale dałam rade siłami natury bez znieczulenia (tylko gaz) chyba daruje sobie Wam opis bo była masakra ale najważniejsze, że jesteśmy całe i zdrowe od dziś w domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowanie!!
Gratulacje Dzielna Mamo!!!

Kapukat świetnie dajesz sobie radę! Mam nadzieję, że Adasiowi szybko przejdą te kolki to jest właśnie coś, czego najbardziej się boję do kiedy mogą trwać kolki?

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Kapukat - trzymaj się, biedactwo! Z każdym dniem będzie lepiej większość problemów z brzuszkiem przechodzi, jak maluch zaczyna być coraz bardziej pionowo - nawet jak przebywa troszkę w bujaczku-leżaczku czy chociaż w foteliku samochodowym, ogólnie, jak jest troszkę uniesiony, to jakoś lepiej mu się wszystko w tym brzusiu układa. Jeszcze troszkę wytrzymajcie
Właśnie! Chcemy kupić leżaczek-bujaczek, tylko zastanawiam się od kiedy można Maluszka w nim sadzać?
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
W ogóle to miałam dzisiaj beznadziejny sen. śnilo mi się,że przyniosłam do domu synka, był rozmiarów może jajka no i położyłam go w łóżeczku, ale potem płakał, więc wzięliśmy go do siebie do łóżka. Rano nie mogłam go znaleźć, bo nie dość, że był mały to miał jeszcze przezroczystą skórę. po poszukiwaniach okazało się, że przykleił mi się do piżamy. Odłozyłam go do łóżeczka, było mu zimno, więc włączyłam mu taką jakby matę podgrzewającą i poszłam na dół.
Po kilku godzinach mi się o nim przypomniało, przyszłam na górę a on ugotowany...masakryczny ten sen, płakałam, ze tyle miesięcy go nosilam, że co ja powiem mężowi, horror normalnie.
O matko

Nasteczko skoro masz już 4 cm to super! Później pójdzie szybciej Masażu bardzo współczuję, miałam podczas porodu z 10 razy i myślałam, że zejdę

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Orientujecie się może w którym tygodniu powinno się iśc do neurologa i neonatologa?
Do neurologa trzeba iść? my byliśmy u pediatry jak malutka miała 6 dni, następna wizyta przy okazji szczepienia

Stokroteczka jak miałabyś rodzić jak Polska wygra to mogłoby to nigdy nie nastąpić
Stary 2012-06-08, 14:32   #610
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w nocy panikowałam, że to już, bo jeszcze więcej mi tego czopa odeszło i miałam skurcze, ale wszystko do rana przeszło...
Ją miałam takie skurcze przez dwa tygodnie. Nawet dzień przed porodem miałam regularne ale przeszły w nocy jak zawsze
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
A co my z dwójka dzieci mamy powiedzieć :-D

Padnieta jestem, nie moge siedzieć, cycki mnie bolą a Tz musiał wyjechać. chyba mam depresję :-(

MAXIMILIAN

Edytowane przez cate_
Czas edycji: 2012-06-08 o 14:33
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:38   #611
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
A to czemu nie 14?
Bo mąż ma egzamin na pilota i leci do Warszawy więc go nie będzie...

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Ją miałam takie skurcze przez dwa tygodnie. Nawet dzień przed porodem miałam regularne ale przeszły w nocy jak zawsze
ech
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:39   #612
Gaabbi
Wtajemniczenie

A to moja kochana Haneczka jeszcze w szpitalu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hania.jpg (71,8 KB, 99 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:44   #613
ania_85
Rozeznanie

Zobaczymy co powiem jak hormony mi odpuszcza... Ale nie wyobrazam sobie przelezec nastepnej ciazy majac male dziecko:/ Przez to,ze bralam tyle hormonow przez cala ciaze plakalam, jak organizm sie przyzwyczail to urodzilam- pozbylam sie hormonow i zabawa od poczatku:/
Kapukat ciesze sie,ze mimo kolek Adasia jestes taka silna a kasa ehhh odwieczny problem:/
Cate no to szacun

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Sliczna, nastepna z bujna czupryna moj maly to chyba najchudszy z calego towarzystwa
Stary 2012-06-08, 14:45   #614
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
CUDNA
Stary 2012-06-08, 14:46   #615
kapukat
Zakorzenienie

Centipede - teoretycznie do 3 miesiąca, a w praktyce zależy od dziecka
Gaabbi - widac że dziewczyna już zaczyna ćwiczyć nogi kształtuje uda od najwcześniejszych dni swojego życia

Ania_85 dzięki, nie jestem aż tak ślina, ale moja wymarzona rodzina to minimum 2+2....może kiedyś się spełni
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:55   #616
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

Ania_85 dzięki, nie jestem aż tak ślina, ale moja wymarzona rodzina to minimum 2+2....może kiedyś się spełni
u mnie tez...jezeli szybko uporam sie z depresja to moze na 2014 sie zdecydujemy,a jezeli chodzi o kase to bedziemy musieli zacisnac pasa i to mocno. A jezeli mi nie minie ehh nawet nie chce myslec o tym,ze Mario mialby nie miec rodzenstwa przez moja niemoc:/ jestem do du.py

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Blueelektron a ile placilas za te witaminy? bo wiesz,jakbym Ci oddala te K,to tylko dokupisz jak Ci sie skoncza za 20zl D3,bo i tak musisz podawac do konca 3 miesiaca..a jak nie chcesz to juz wiecej nie proponuje
Stary 2012-06-08, 14:55   #617
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
w ogóle nie ogarniam tej sprawy z karmieniem, mała wisi 2 godz na cyckach i przysypia, jak widzę, że już nie ciągnie, to wyciągam cyca a ona wrzask i dalej ciągnie, czy ona się nie najada przez te 2 godz czy ten pokarm jest jakiś nie taki? jak damy jej mm to śpi jak suseł parę godzin, jak odciągnę moje mleko to ma lekki sen...

nie wiem co mam robić, żeby to jakoś ustabilizować ...? bardzo chcę karmić piersią bo widzę, że mam pokarm...

a i jeszcze mam pytanko, bo zapomniałam wczoraj zapytać położnej...- czy mogłabym już wyjść z małą na spacer? jutro minie tydzień od jej narodzin
aaa i tak chyba nie pójdziemy bo ja chodzę jak inwalida ale jeśli znacie odp to doradźcie
Odnośnie karmienia to u nas od wczoraj jest to samo Godzina na cycu i przysypianie. Próbowałam oszukiwać smoczkiem, ale Seba chyba wyczuł podstęp i już się nie nabiera. Jak poczuje smoczek to jest wrzask od razu. Dziś od rana prawie nic nie robię tylko walczę ze ssakiem Widziałam się dziś z tą moją panią od laktacji i powiedziała, żeby nie pozwalać dziecku przysypiać przy cycu. Że albo go budzić i ma jeść, albo odstawiać. Tylko zapomniałam się spytać co zrobić jak odstawię a on dalej wrzeszczy Acha i mówiła, żeby chodzić też na spacery jak najczęściej, że dziecko na powietrzu lepiej śpi i ma trochę przerwy od cyca.

W dodatku Seba ma wzdęcia i od rana marudzi, popłakuje albo wręcz wrzeszczy. Spał może godzinę, teraz też zasnął. Przed chwilą była położna i kazała dawać mu Espumisan 3x3. Na razie dałam jedną dawkę, ale połowa mi się wylała jak próbowałam wlać mu do dziuba z łyżeczki Tak że coś czuję, że będziemy miec problem...

Dobrze chociaż, że przybiera na wadze

Odnośnie spacerów to ja byłam w 9 dniu, a poszłabym pewnie wcześniej, tylko chciałam poczekać co lekarka powie na temat oczka Seby (ropiało mu w szpitalu). A ubieram go tak, że jest w tych ciuchach co w domu (czyli np. pajacyk albo kaftanik+półśpiochy), zawijam w rożek i wsadzam do wózka. Jak jest chłodniej to jeszcze przykrywam kocykiem. No i czapeczka.

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! przyszłam się pochwalić, że 5 czerwca o 9.35 urodziła się nasza córeczka Helenka <jupi> ważyła 3130g i mierzyła 56 cm. Poród trwał 28 godzin :/ ale dałam rade siłami natury bez znieczulenia (tylko gaz) chyba daruje sobie Wam opis bo była masakra ale najważniejsze, że jesteśmy całe i zdrowe od dziś w domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowanie!!
Gratulacje!!!

Cytat:
Ja mam taki najzwyklejszy, Lakta Plus. Jak nie masz zamiaru za dużo odciągać to starczy, w przeciwnym razie polecam jakiś lepszy.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:04   #618
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Sliczna

Dzwoniła do mnie kolezanka i umowiłysmy sie na cos dobrego Mam ochote na pizze albo kebaba

Dzisiaj juz 2 os. dzwoniły czy ur. Na szczescie takie które lubie, wiec mnie nie wkurzyły
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:21   #619
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Jaką ma fajna czuprynke

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:23   #620
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam. W castoramie nie ma takich pojemników
Kupiłam w delikatesach pojemniczki kuchenne, a co tam. W domu okazało się że dwa z zestawie są takiej samej wysokości a jeden jest wyższy Do tego w delikatesach koszyczki plastikowe są tańsze niż w Castoramie.
Chciałam kupić truskawki ale były tak paskudne, że zrezygnowałam.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja przez mężowskie próżnowanie nie mam jeszcze nic zorganizowanego. Będzie cierpiał katusze, bo będę mu dokuczać. A co. Denerwować już się tym nie denerwuję. Będzie cierp ciało kiedyś chciało. W sumie ile można mówić jak do ściany.
Ja, jakbym miała liczyć na męża, to nie mam nicccc. Prawie wszystko sama zorganizowałam !! I jeszcze usłyszałam, że dużo kasy wydałam Własnie teść przyniósł mi szafkę

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Stokroteczka jak miałabyś rodzić jak Polska wygra to mogłoby to nigdy nie nastąpić
I właśnie tego się obawiam

Cytat:
Bo mąż ma egzamin na pilota i leci do Warszawy więc go nie będzie...[COLOR="Silver"]]
Oo, na pilota? Ładnie?? Ale samolotu? Czy pilota wycieczek?

Cytat:
Śliczna, i chyba będzie gimnastyczką

Ja kończę obiadek i jem. Paluszki rybne, ziemniaczki i kalafior...czy kalafior do tego pasuje...zaraz się okaże

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-08, 15:28   #621
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam. W castoramie nie ma takich pojemników
Kupiłam w delikatesach pojemniczki kuchenne, a co tam. W domu okazało się że dwa z zestawie są takiej samej wysokości a jeden jest wyższy Do tego w delikatesach koszyczki plastikowe są tańsze niż w Castoramie.
Chciałam kupić truskawki ale były tak paskudne, że zrezygnowałam.

Ja, jakbym miała liczyć na męża, to nie mam nicccc. Prawie wszystko sama zorganizowałam !! I jeszcze usłyszałam, że dużo kasy wydałam Własnie teść przyniósł mi szafkę

I właśnie tego się obawiam

Oo, na pilota? Ładnie?? Ale samolotu? Czy pilota wycieczek?

Śliczna, i chyba będzie gimnastyczką

Ja kończę obiadek i jem. Paluszki rybne, ziemniaczki i kalafior...czy kalafior do tego pasuje...zaraz się okaże
Samolotu i szybowca.
Stary 2012-06-08, 15:28   #622
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry.

Twoje info trzyma mnie przy życiu
Hania śliczna, malutka chyba jest, bo rękawiczka taka wielka
Ale Ci zazdroszczę, że masz to wszystko za sobą.

centipede a nie ściąga się cieżko tym aventem ręcznym? Ja się nastawiałam, że jak coś to kupię medela mini elektric, ale trochę mi szkoda kasy, bo on chyba jakoś ponad 250zł kosztuje, może takim aventem bym sobie radziła jak coś...

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-06-08 o 15:37
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:31   #623
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Twoje info trzyma mnie przy życiu
Hania śliczna, malutka chyba jest, bo rękawiczka taka wielka
Ale Ci zazdroszczę, że masz to wszystko za sobą.

centipede a nie ściąga się cieżko tym aventem ręcznym? Ja się nastawiałam, że jak coś to kupię madela mini elektric, ale trochę mi szkoda kasy, bo on chyba jakoś ponad 250zł kosztuje, może takim aventem bym sobie radziła jak coś...
Mnie dziewczyny w szpitalu nastraszyły, żeby nie kupować ręcznego bo, że jak się zassa to straszliwie boli i że one już nigdy więcej nie kupią ręcznego, i miały elektryczne, ja od teraz też chce elektryczny
Stary 2012-06-08, 15:33   #624
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Samolotu i szybowca.
Wow, super

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-08, 15:35   #625
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
HEj

Gratulacje dla wszystkich mam rozpakowanych

za opisy wszystkich mam porodów

Troszkę cięzko mi z Wami pisać ale czytam Was cały czas.

U nas w porządku. Malutka walczy z kupą a mianowicie jej brakiem cały czas ciśnie i nie może nic wycisnąć..... Bączki robi ale kupi nie.... Podajem herbatkę z kopru ale kupi ani widu od dwóch dni.
I nie wiem już sama co robić czy jechać do lekarza?
Chyba ze macie jakie sposoby? A Wasze maluchy też tak rzadko robią kupki??

Pozdrawiam
Wiesz co a karmisz mieszanka czy swoim, bo ponoć po mm może być kupa nawet raz na 3-4dni i to jest ok. Przy mleku z cyca może być nawet po każdym jedzeniu.

Cytat:
Dzień dobry.

Ja mam elektryczny medeli, ale u mnie się nie sprawdza, tzn. ja mam ogólnie malo pokarmu.
A Hania cudna.

P.s. Wy swoim dzieciom peruki zalatwiłyscie czy jak???
Stary 2012-06-08, 15:36   #626
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna!!! Jakie ma nóżki...

Mąż zaraz przyjdzie a ja w lesie z obiadem... Utknęłam pod koniec I rozdziału... Kryzys twórczy...
Stary 2012-06-08, 15:39   #627
8ewus8
Zadomowienie

No to ja już nie wiem, z tego co się zagłębiałam w temat to medela ma bardzo dobre opinie, o tych ręcznych to na dwoje babka wróżyła, jedne piszą tak, inne inaczej.
Nastawiłam się, ze nie kupuję przed porodem, ale z tego co widzę to prawie każda jednak kupuje potem.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:41   #628
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Śliczna!!! Jakie ma nóżki...

Mąż zaraz przyjdzie a ja w lesie z obiadem... Utknęłam pod koniec I rozdziału... Kryzys twórczy...
Powiedz mu że dziś nie ma obiadu, bo skoro Ty możesz tyle czasu czekać na jego pomoc przy organizowaniu wszystkiego dla dziecka, to niech on sobie poczeka na obiad albo że piszesz pracę i nie ma obiadu Ja mam taką znajomą która np jak myje okna to obiadu nie gotuje. U mnie czegoś takiego nie ma bo jak ja mogę nie zjeść obiadu

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-08, 15:41   #629
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Wow, super
he he to tak brzmi super, a ja jak na razie to samolotem tylko po trawniku jechałam XD hi hi No ale może jak zrobi ta licencję to mnie zabierze XD
Stary 2012-06-08, 15:42   #630
ladybird_1987
Rozeznanie

Gaabi, Hania jest przeurocza! Jak ja już bym chciała swoją zobaczyć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości