Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 12:25   #2581
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja miałam inferix hexa to jest chyba 6w1

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

ja dawałam i posmakowało nic się nie działo a wczoraj jadł gulasz z krupami
infanrix hexa to ta 6w 1 więc już wiadomo dlaczego na żółtaczkę nie musiałaś już szczepić

ja dawałam brukselkę i było ok

choć generalnie z nowalijkami - typu młoda marchewka i kapustka byłabym ostrożna bo one są sztucznie pędzone na szybko żeby urosły więc sporo chemii i nawozów w nich więc lepiej uważać.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:25   #2582
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Beatko z lewej jest Lena a z prawej Lila

A co do mleka Lena potrafi dużo zjeśc a Lila po 80-100ml na raz i ze cztery na dobę po trochu
Stary 2012-06-08, 12:33   #2583
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
no to i ja dam, dzieki

a co to sa KRUPY ?
kasza perłowa

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
infanrix hexa to ta 6w 1 więc już wiadomo dlaczego na żółtaczkę nie musiałaś już szczepić

.
no właśnie tak mi się wydawało ale szwagierka mówiła że piguła przyniosła naszą kartę krzysiową przez pomyłkę i że znachor patrzył i kazał zaszczepić dziwne jak my się szczepiliśmy to po trzeciej kazał szczepić po roczku dziwne co on nie wie na co jest ta szczepionka i młody szwagierki dostał nie potrzebnie moim zdaniem
Stary 2012-06-08, 12:35   #2584
Oliweczka1985
Zakorzenienie

HEJ

Rano wysmarowałam odpowiedzi na posty , po czym nie chciało mi tego dodać, a potem pół dnia nie mogłam wejść na wizaż

Z tego co pamiętam: Carmela kupiłam jednak ten simply, mam nadzieję, że będzie fajny, ale w końcu to tylko zabawkaWłaśnie dzisiaj przyszedł, ale jestem narazie w pracy.

Patik-i co teraz zrobisz z tą pracą?

Marina ja byłam na takim roczku, gdzie był TYLKO tort i dwa, czy trzy rodzaje ciasta i u wcale nie biednych ludzi, więc wogóle się nie przejmuj takimi rzeczami- i tak najważniejsze są prezenty

Wzięłam/dostałam od rodziców kamerę i powiedzcie mi znawczynie jak się ,,tnie"taki filmik? w jakim programie, wogóle jak się do tego zabrać?

O matko, ja już jestem w 17 tygodniu!!!!!kiedy, no kiedy to zleciało???toż to przecież prawie połowa.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-06-08 o 12:37
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:48   #2585
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

2 x kaszka na 150ml MM i pół kubeczka jogurtu nat. to chyba za mało produktów mlecznych na dobę dla 11 miesięczniaka???
Ja bym chyba jeszcze coś mlecznego dodała.
Szymon wypija 5-6 rano 150 ml MM, później 150 ml jogurtu, o 18-19 150-180 ml kaszki i 22-23 150 ml MM.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Oto moje panny
Podwójne szczęście

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:56   #2586
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny dawalyscie zupke z mlodej kapustki? dzis gotuje i tak sie zastanawiam czy dac, czy nie za ciezkie na brzuszek bedzie?

Ja już dawałam i nic Sarence nie było, bardzo jej smakowała, bo taka słodkawa od kapusty była. Dziś zreszta też zupka z młodej kapustki na obiad

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:58   #2587
Madziulka_17
Wtajemniczenie

1. Dziewczyny ponawiam pytanie - co wasze dzieciaki przyjmowały na kaszel?
2. Która z Was ma kubek doidy? Polecacie?

http://www.ebay.co.uk/itm/Doidy-Cup-...item80170d99fd

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-06-08 o 13:01
Stary 2012-06-08, 13:11   #2588
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
1.Sara jeszcze kaszelku nie miała-wiec nie wiem
2. Mamy doida, pije, bez szału.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 13:51   #2589
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Madziulka jak Ala miała infekcje na kaszel dostawała syrop Stodol i Ambroksol. Stodol szybko odstawiłam bo mała po nim prawie wymiotowała więc byłśmy przy ambroksol.

Doidy mamy i się kurzy. Pije z niego tak samo jak z każdego innego kubka. Nie ma tego odruchu ssania po prostu robi łyczki. ogólnie uważam to za zbędny gadżet.

My szczepimy 6w1 więc żółtaczki osobno nie potrzeba szczepić.

Wspominałyście o miodzie- ja właśnie wsuwam od paru dni taki prosto z beczułki ze zbiorów tegorocznych, dziadek ejst pszczelarzem Sklepowe nie dorastają takiemu nawet do dna słoika

fajne te ośmiorniczki nigdy na nie nie trafiłam, chyba muszę je kupić

Co chcemy wyjść na dwór to zaczyna padać A chciałam małą wybiegać tak jak wczoraj, po czym przespała całą noc bez pobudki. Ale dzisiaj chyba nam się to nie uda!!!!

Patik współczuję naprawdę, promotorka Ci się trafiławierzę, że nie do śmiechu Ci w takiej sytuacji!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 13:57   #2590
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

1. mucosolvan ale dawkwania nie pamiętam. Agata miała szmery na oskrzelach.
2. miałam kupować, ale kupiłam kiedyś zwykły plastikowy kubek i ślicznie z niego pije. Teraz to i ze zwykłego kubka, grubszej szklanki napije sie, więc doidy odpuściłam (oczywiscie nie pije sama - wie o co chodzi, ale wylewa wszytsko)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:20   #2591
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Mam wolne Jeden dzień Dałam niani wolne i siedzę z Zochem, któremu kilka dni temu wyszedł 3 ząb, a 2 tygodnie temu ruszyła w świat z raczkowaniem (chyba się już tu tym chwalłam).
Zgóry, a może z dołu dziękuję za życzenia z okazji 10-cio miesięcznicy Zosi, wiem że nie zapomniałyscie, choć nie czytałam...
U na wszystko dobrze, Zosia cudna, niania daje radę, Tż w pracy, ja też i już myślę jak tu ją zmienić Ale nie narzekam, żeby nie było
Looknę co tam u Was, póki co klub tylko załatwiłam, ciężkie sprawy... Ale trzymam kciuki za potrzebujących!
Boże, już niedługo zacznie się konkretny wysyp imprez roczkowych u naszych dzieciaczków

Cytat:
1 - Stodal od lekarza i prawoślazowy na własną rękę, ale nie przed snem!
2 - my pijemy z niekapka pstrczka nuby, a ze zwykłego kubka też pociągnie, z doidy nie mam doświadczenia

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

2 x kaszka na 150ml MM i pół kubeczka jogurtu nat. to chyba za mało produktów mlecznych na dobę dla 11 miesięczniaka???
U nas jest 2x150 ml i 1x180 ml mm oraz kaszka na mm 150 ml. Moż jednak się przekona do mleka, może z niekapka pójdzie?

Patik, jak się obronisz, a wierzę, że nastapi to szybko, weź jej powiedz co o tym myślisz, bo nie wiem czy jest sens wcześniej się narażać. A ona wcześniej chyba Ci akceptowała te rozdziały...?
Współczuję!!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U mnie podobne kwiatki. Prof idzie do szpitala i trzeba m dowieść pracę do Krosna ( nie wiem gdzie to nawet!) które najpierw mają trafić do dziekanatu i odebrać to wraz z protokołami... I akurat do mnie dzwonił. Cholera mam małe dziecko, mam inne sprawy na głowie.
No to Ci się udało

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Może na wieczorny mecz pojedziemy do znajomych, a później TZ jedzie na wystawe z psem do Rosji Niby mamy blisko, ale tam sie tak wolno przez granice przejezdza
Przez Obw. Kaliningradzki będzie przejeżdżał?
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wczoraj mu wygarnelam, ze jego mamusia zamowila nam msze na rocznice, ze pewno sprosila cala jego rodzine i ze jesli mysli, ze ja bede stac przy garach i ich goscic i wodka sie bedzie lala to niech sobie wybije to z glowy. Oni to uwielbiaja imprezy i byle okazja jest to od razu impreza zarcia jak na wesele i wodka strumieniami. Ale oni w wiekszosci maja kasy w chol... bo maja swoje firmy i ich stac i mase wolnego czasu. A ja z malym zabkujacym dzieciem nie bede sie zażynac dla nich. !!!! tu szpital praca dom... ponadto zaplacilam tacie czynsz za 2 miechy, podatek za mieszkanie i swoje rachunki i kasy juz nie ma. I wez z czego.... mam taki wnerw. A co na to moj TZ, ze powiedzial mamusi, ze ja nie uznaje goszczenia sie i zeby sobie nie myslala, ze ja cos bede robic. Na co on, ze zaprosi ich od siebie....
A co to za uszczęśłiwianie na siłę !

Bellówny słodzkie i jakie duuuuże

Iustyna, będzie dobrze Ja po cc nawet nie poczułam, serio!

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dziś robię mufinki z szynką i serem żółtym
Masz sprawdzony przepis - jakoś się jeszcze nie odważyłam na wytrawne..

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-06-08 o 14:16
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:42   #2592
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
1.Sara jeszcze kaszelku nie miała-wiec nie wiem
2. Mamy doida, pije, bez szału.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Madziulka jak Ala miała infekcje na kaszel dostawała syrop Stodol i Ambroksol. Stodol szybko odstawiłam bo mała po nim prawie wymiotowała więc byłśmy przy ambroksol.

Doidy mamy i się kurzy. Pije z niego tak samo jak z każdego innego kubka. Nie ma tego odruchu ssania po prostu robi łyczki. ogólnie uważam to za zbędny gadżet.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
1. mucosolvan ale dawkwania nie pamiętam. Agata miała szmery na oskrzelach.
2. miałam kupować, ale kupiłam kiedyś zwykły plastikowy kubek i ślicznie z niego pije. Teraz to i ze zwykłego kubka, grubszej szklanki napije sie, więc doidy odpuściłam (oczywiscie nie pije sama - wie o co chodzi, ale wylewa wszytsko)

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1 - Stodal od lekarza i prawoślazowy na własną rękę, ale nie przed snem!
2 - my pijemy z niekapka pstrczka nuby, a ze zwykłego kubka też pociągnie, z doidy nie mam doświadczenia

A wiesz, że mam w domu syrop prawoślazowy. Pamiętasz dawkowanie? Pomógł Zosi?

Nie wiem co mam zrobić. Tutaj lekarz nie chce mi dać nic na kaszel dla małego, w aptece również nie niby nie mają syropku na kaszel dla dzieci do roczku. Szymon ma strasznie napady kaszlu, aż mu łzy z oczek lecą. Nie wiem, czy podać ten prawoślazowy na własną rękę, Stodal też w sumie mam Ew. mogę zamówić Mucosolvan w polskiej aptece. Eh...

Doidy chyba sobie odpuszczę skoro nie robi szału

Stary 2012-06-08, 14:44   #2593
mamad1
Zadomowienie

Ja tak na szybko, bo obiad zjedzony, a Mały jeszcze spi

Dziękujemy za życzenia z okazji kolejnej miesięcznicy Ale mam juz duże dziecko

Patryk od razu z pełzania przeszedł do raczkowania (wcześniej nauczył się sam siadać) bez bujania.

U was problem, bo dzieci niewiele piją mleka, a mój to własciwie tylko mleczkiem by się żywił Mlekoholik (cycoholik?) mi sie trafił

Patik ale masz z tą promotorka
Iustyna

U nas też szał na książeczki o zwierzatkach. Najlepiej, żeby siedzieć z nim i mówić mu jakie zwierzątko i jakie dźwięki wydaje
Pokazuje też, gdzie miś/mama/tata ma nos
A, i ostatnio tylko "mama mama" słyszę (wczesniej było przede wszystkim "tata", "baba", "lala", "dada"...)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:06   #2594
iustyna1
Wtajemniczenie

No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał ... A ja raczej nie z tych rozczulających się
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-06-08 o 15:21
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:12   #2595
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał :toba:... A ja raczej nie z tych rozczulających się
Moja Bidula

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:19   #2596
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że mam w domu syrop prawoślazowy. Pamiętasz dawkowanie? Pomógł Zosi?
W necie wyczytała, już nie pamiętam gdzie, żeby podawać po pół łyżeczki 2 razy dziennie - ja dawałam rano po pobódce i jedzeniu oraz około 17 dłuższy czas przed jedzeniem (o 19 idziemy spać) po 1 łyżeczce bo i tak wszystkiego nie wypiła... Czy pomógł? Rozwinęła się i tak infekcja, ale łatwiej jej się odkasływało. Jak skończył się termin podawania stodalu, to dałam jeszcze ze 2 dni prawoślzowy i już przeszło. Może spróbuj...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mlekoholik (cycoholik?) mi sie trafił
U mężczyzn to całkiem naturalne :P

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał :toba:... A ja raczej nie z tych rozczulających się
O matko, ale przynajmniej masz to juz za sobą Oby się więcej nie powtórzyło!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:30   #2597
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My z Dominikiem również TŻ idzie na mecz z kumplami do baru, więc będę oglądać z synkiem. A co!
My tak samo

wróciłam ze spaceru. O matko, ale upał! a teraz burza chyba będzie coś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:49   #2598
madzia1k1
Raczkowanie

Hej

U nas ok. Piersi i skrzydełka ale kfs się marynują, do tego frytki, piffko się chłodzi(moje reds cranberry) i czekamy na mecz. Bracia Karola do nas dzisiaj przyjdą, więc piłkarski wieczór przed nami. Oczywiście kibicujemy naszym

Buziaki

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Dominik drzemie 2h, żeby mieć siły do kibicownia

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:55   #2599
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My z Dominikiem również TŻ idzie na mecz z kumplami do baru, więc będę oglądać z synkiem. A co!
My też na meczu z Mają w domu same tżowi się pofarciło i będzie na żywo oglądał mecz na narodowym kumpel miał jeden wolny bilet i miał go komuś sprzedać, ale w końcu doszedł do wniosku, że z obcym nie będzie siedział i zaprosił G. na początku chciał go sprzedać nam, ale powiedzieliśmy szczerze, że nie mamy kasy i postanowił go mu sprezentować. Nie jestem wielkim kibicem, ale trochę mu zazdroszczę tej całej atmosfery

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

O matko, ja już jestem w 17 tygodniu!!!!!kiedy, no kiedy to zleciało???toż to przecież prawie połowa.
Niedługo będziemy wyczekiwać wieści z porodówki

Cytat:

1. Hedelix
2. my mamy doidy, ale już go nie używamy odkąd kupiłam to:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...wytami-lub-bez

Na doidy szału nie było, choć i tak sukces bo z żadnej butelki pić nie chciała, ale ten minus, że się wylewało po brodzie, bo brakowało Mai umiejętności, a ten lovi jest świetny - pije jak z kubka, ale nic się nie wylewa

Cytat:
No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał ... A ja raczej nie z tych rozczulających się
biedna Ty

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:03   #2600
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Przytulam
Stary 2012-06-08, 16:20   #2601
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Masz sprawdzony przepis - jakoś się jeszcze nie odważyłam na wytrawne..
hehe właśnie się sprawdził z gazety jakieś starej dorwałam:

podam ci wieczorem jak mały pójdzie spać właśnie wstał

Cytat:

Cytat:
Przytulam
Stary 2012-06-08, 16:37   #2602
iustyna1
Wtajemniczenie

Aleeeee po wyjęciu szwów jest lepiej! już prawie nie boli!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Do nas znajomi na mecz wpadają
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:49   #2603
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Aleeeee po wyjęciu szwów jest lepiej! już prawie nie boli!

Do nas znajomi na mecz wpadają
To dobrze, że ból wyjęcia szwów zostaje Ci zrekompensowany i przynajmniej teraz nie cierpisz.

fajnie towarzysko większośc z Was spędza dzisiejszy wieczór. Ja pewnie jak mecz będzie się zaczynał to będę kąpać małą. Także na drugą połowę co najwyżej zasiądę przed tv. Tż robi studio tvp.Ten cały duży ekran z logiem euro to praca męża {dumna}

alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:37   #2604
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
U mężczyzn to całkiem naturalne :P

o tak

KIBICUJEMY?

Mój łobuz na zdjęciach do dowodu (zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035635.jpg (23,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S4035631.jpg (14,5 KB, 39 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 18:10   #2605
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mój łobuz na zdjęciach do dowodu (zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)
Adaś wymiata Pokazałam go właśnie Dominikowi i mówię "Patrz Mini to Adaś" A co na to moje Dziecię? Powtórzyło "Adaś" Tak wyraźnie Teraz siedzi i powtarza "daś", "ada", "aś". Już mu nie wychodzi

Kibicujemy !!!!!

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-08, 18:38   #2606
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

o tak

KIBICUJEMY?

Genialny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 18:57   #2607
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

1:0 dla naszych yeeeeeeeeeeeeah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 19:04   #2608
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beata, ale nie sprasza gości do Eve a do siebie . Ona ich ugości i będzie świętować rocznicę syna i synowej
coś źle zrozumiałam...
Cytat:
no to i ja dam, dzieki

a co to sa KRUPY ?
kasza jęczmienna - u nas się też czasem tak mówi.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ale zleciało
Cytat:
Beatko z lewej jest Lena a z prawej Lila

A co do mleka Lena potrafi dużo zjeśc a Lila po 80-100ml na raz i ze cztery na dobę po trochu
urocze dziewczynki - jednak ich nie odróżniam

Cytat:
biedactwo.... ale teraz po zdjęciu pewnie zdecydowanie lepiej będzie - mnie po zdjęciu poporodowych szwów było o niebo lepiej.....
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U was problem, bo dzieci niewiele piją mleka, a mój to własciwie tylko mleczkiem by się żywił Mlekoholik (cycoholik?) mi sie trafił
Julka też pije dużo mleka - aż czasem myślę że za dużo... ale co ja jej zrobie jak ona lubi...

rano po przebudzeniu mleczko ok.6,30 ok 120ml potem w ciągu dnia kaszka na mleku ok. 150ml
na kolacje przed samym zaśnięciem mleczko 120ml - wcześniej dostanie kaszkę z czymś a mleko to tak na dojedzenie do pełna na noc.

plus jeszcze raz mleko w nocy około 1-2 w nocy - 130ml no i znów rano po obudzeniu mleko.

tyle że Julcia mało pije - nie chce bardzo ani soków ani herbatek - do picia woli mleko

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Także na drugą połowę co najwyżej zasiądę przed tv. Tż robi studio tvp.Ten cały duży ekran z logiem euro to praca męża {dumna}

ale ten Twój mąż to ma znajomości - zazdraszczam

pewnie co dzień to jakąś znaną osobę spotyka

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 19:09   #2609
jacieeeee
Wtajemniczenie

Fuck!!! Po jeden

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-06-08, 19:30   #2610
patik87
Zakorzenienie

Wiecie co? mi wisi ten mecz. Żadnych uczuć patriotycznych we mnie nie ma w tym momencie.

Oliweczka nie wiem co zrobię...na pewno poprawię, ale wątpię żeby udało mi się obronić w czerwcu, tym bardziej że 2 tyg przed terminem trzeba złożyć oprawioną pracę do dziekanatu. Terminu jeszcze nie wyznaczyła, ale marne szanse. Jestem taka zła, pracę napisałam już dawno a to ona nie wywiązała się ze swoich zobowiązań.
Szkoda gadać.

Byłam u gina. Wieści dobrych brak.

Do duszy to wszystko.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości