|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() my tylko raz próbowaliśmy seksu w ciąży, no i nie skończylismy bo też wyschłam calkowicie. a myslałam że w ciąży nawilżenie jest super, bo te upławy i w ogóle...no i się zraziliśmy chyba oboje tą sytuacja i nie probowalismy więcej nie pomogę co do żelu nawilżającego,a jako płyn stosuję Ziaję zieloną profilaktyka infekcji przeznaczony szczególnie dla osób wrażliwych i dla kobiet w ciąży. dla mnie rewelacja. teraz myje nim także twarz i zniknęły wszystkie wypryski z czoła które miałam od poczatku ciązy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
boskie
![]() bardzo podoba mi się błękitny komplecik ![]() ![]() ![]() dziękuję, bardzo ![]() a nie ma przeciwwskazań w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziękujemy .. jeszcze 13 tygodni hmmm Cytat:
![]() oj nie mam pojęcia co z tym ktg .. hmmm moja ginkanic nie mówiła że to tak długo .. wiem że u niej na wizycie ono ma być
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nic więcej nie powiedział ![]() No i na wizytę na ktg jedziemy osobno. Fakt, do gabinetu Doktorka, ale wykonuje je położna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nam też się odechciało po pierwszym razie ale teraz pokombinuje z żelem, trzeba trochę pobrykać przed porodem ![]() ![]() dziękuję za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Almariel świetne zdobycze z lumpku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Wtajemniczenie
|
przed ciążą też miałam problemy z nawilżeniem ale ginekolog polecił mi Oeparol (wyciąg z wiesiołka) i witaminę B6. i bardzo pomogło
![]() można jeszcze pić siemie lniane, ale ja podziękuję za nie ![]() ale wiadomo, na czas ciąży tabletki trzeba było odstawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym tanie są body z długim lub krótkim rękawem, ostatnio kupowałam za 4,99 i 5,99. jeśli chcesz zerknąć to mogę wstawić fotkę byś zobaczyła jak wyglądają. chyba kiedyś już je pokazywałam ale nie jestem pewna... mam również cienki kocyk, polarowy za 10 zł. i dziewczyny polecały tu okrycie kąpielowe z kapturkiem, ale sama go nie kupowałam więc nie wiem jak z jakością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
aaa i mnie się tam strasznie podobaja pieluszki flanelowe. śliczne wzorki i takie milusie. Edytowane przez martusia26 Czas edycji: 2012-06-08 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To nie komplecik, to kurteczka i śpiochy. Osobno kupowane. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | ||
Konto usunięte
|
nadrobiłam,troche po łebkach ale wszystko mniej wiecej wiem
![]() Dziękuje kochane za kciuki ![]() Kupiłam dziś w pepco niedrabki i dwie słodkie czapeczki ![]() Cytat:
![]() dziękuje.duż jest.mam nadzieje ze go jakos przepcham we wrzesniu ![]() ja przed ciążą stosowałam durex play,fajny jest.mysle ze ciazy też go mozna stosowac Cytat:
![]() w ogóle dziewczyny jaka ta glukoza fujć jest,odbijało mi sie po niej okrutnie.jak któras ma to jeszcze przed soba to radze nie wąchać.myslałam ze sie pochewtam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34583650]nadrobiłam,troche po łebkach ale wszystko mniej wiecej wiem ![]() Dziękuje kochane za kciuki ![]() Kupiłam dziś w pepco niedrabki i dwie słodkie czapeczki ![]() te czapeczki po 4,99zł ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pieluszki Happy 1 mają wycięcie na brzuszek,zamierzam je kupić.Huggisy też używałam jak synuś był malutki,mi pasowały i te wzorki z Kubusiem Puchatkiem ![]() Almariel fajne cacka ![]() Dziś wydałam trochę kasy,kupiłam koszulę narazie jedną do szpitala,majtki siateczkowe,ciuszków w sh za 25zeta,trochę kosmetyków i jeszcze zaliczyłam fryzjera i ![]() Czy w Waszych miastach też tak trąbią??? ![]() ![]()
![]() |
#4007 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie pomyślałam że nie można. My używamy. Na opakowaniu nic nie pisze, że nie można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Konto usunięte
|
nie.po 2.99zł
![]() ![]() a na rynku to jest jakaś masakra.tłumy i wykrzykuja ciągle polskaaaaaa i takie takm ![]() a w ogóle to my dzisiaj wkraczamy w 27 tydzień ![]() i konczi widziałam że tez więc gratulejszyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34582397]Czesc kobitki! Byłam dziś u gina.Z małym wszystko ok,waży już prawie 1 kg ![]() Wypiłam glukoze ale wyniki mam dopiero w poniedziałek.Pisałam do Anusi,pisze że nie jest źle,robili jej ktg a szyjka twarda i zamknięta,choć krótka.Ide Was nadrobić[/QUOTE] To super, że z dzidzią wszystko w porząsiu ![]() ![]() ![]() A ja parę minut temu wygrałam aukcje: http://allegro.pl/show_item.php?item=2390908572 ![]() ![]()
![]() |
#4011 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wrócilam
![]() z malym wszystko wporządku ![]() ![]() dzisiaj ważyl pół kilo ![]() a mi przybyl 1 kg ![]() Na sto procent synek,ma jaja jak armaty ![]() ale zaslanial sie raczkami na zdjeciu. pozniej wrzuce zdj bo teraz siedze przed Tv na euro ![]() kibicujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |||||||
Raczkowanie
|
hej
![]() u nas dziś pogoda do niczego, siedzimy z Małą cały dzień w domu trochę poczytałam co pisałyście w międzyczasie ![]() ale widzę, że sytuacja w miarę opanowana, to dobrze ![]() Cytat:
a co do pampersów to masz w białym opakowaniu - premium care najdelikatniejsze z pampersów, dla wrażliwych maluchów ale mi osobiście nie odpowiadają bo są bardzo cienkie i szybko się zapełniają, potrafią też przepuścić i w zielonym opakowaniu - active baby wersja dla noworodków ma zielono-żółte opakowanie i nazywa się new born - 1 (od 2 do 5 kg) albo new baby - 2 (od 3 do 6 kg) chociaż widzę teraz w necie, że jedynki już też mają czasem nazwę new baby ja tych używałam od początku i lepszych pieluch nie znalazłam Cytat:
w sumie to nie wiem jak Twój lekarz z krwi to wnioskuje bo tam jest tylko zwykła glukoza na czczo więc może jemu wystarczy, że jak na czczo masz dobry wynik to nie ma cukrzycy ![]() Cytat:
a potem kupowałam już 2 a z pieluchami i innymi akcesoriami dla dzieci to zależy od szpitala ja musiałam mieć swoje pieluchy, chusteczki nawilżane i ciuszki Cytat:
to prawda, że taki maluch często robi siku, a na początku prawie w każdej pieluszce jest też inna niespodzianka ![]() no ale pieluchy typu pampers to na szczęście nie jednorazówki więc po każdym siku zmieniać nie trzeba ![]() Cytat:
z tego co kojarzę to wycięcie mają pieluszki happy ale dla mnie te wycięcia to taki chwyt tylko ja swoją córkę urodziłam z wagą 3700 więc kruszynką nie była a i tak to wycięcie wychodziło wyżej niż pępuszek więc nie spełniało swojej roli pieluszkę zawijałam żeby nie zahaczała o kikut pępuszka a w happy było to o tyle trudne, że te pieluszki były dość sztywne w pampersach spokojnie można było zawinąć pieluchę Cytat:
tak mi wszyscy mówili, że dzieciaki strasznie szybko rosną a okazało się, że moja Lusia w rozmiarze 56 chodziła do końca 3 miesiąca więc małe ciuszki nam się przydały jak się urodziła była dość spora a spokojnie na początku wchodziłaby w rozmiar 50, ale takich nie posiadałyśmy prawie wcale teraz ma 15 miesięcy i nosi rozmiar 74 czyli niby dla dzieci 6-9 miesięcy ![]() łatwiej jest jak się już ma dziecko bo można przewidzieć jak to z prawdopodobnie z kolejnym maluchem będzie ![]() a tak na marginesie dodam, że synek koleżanki - 8 miesięczny też nosi teraz rozmiar 74 ![]() gratulacje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
w zasadzie przy tym badaniu to leżysz i się nudzisz a pomiary się w tym czasie zapisują a o co chodzi w samym badaniu to bardzo ładnie Ci wytłumaczyła Tamlin ![]() właśnie lunęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kalpana, wstawiam zdjęcia półśpiochów i bodziaków. półśpiochy zielone i żółte po 9,99 a pozostałe za 7,99 body od 4,99 do 10 zł za szt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Wtajemniczenie
|
próbuję znowu bo coś nie wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |||||
Zadomowienie
|
Super! ja u nas śpiochów jeszcze nie wyczaiłam w sh a i ręczniczek jaki fajny,a powiedz nie jest szorstki?,bo ja kiedyś dostałam od szwagierki po jej dzieciach i był strasznie szorstki(taki materiał)Później dostaliśmy taki milusi od znajomych,ale gdzieś mi się zawieruszył i muszę zakupić.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choco i Konczi gratuluję 27tygodni ![]() Pokaże Wam moje flanelki ![]()
![]() |
#4018 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34582397]Czesc kobitki!
Byłam dziś u gina.Z małym wszystko ok,waży już prawie 1 kg ![]() Wypiłam glukoze ale wyniki mam dopiero w poniedziałek.Pisałam do Anusi,pisze że nie jest źle,robili jej ktg a szyjka twarda i zamknięta,choć krótka.Ide Was nadrobić[/QUOTE] no pięknie Leoś rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i to prawda, wiesiołek na nawilżania to super sprawa, ale w ciąży nie można ![]() dziewczyny super ciuszki, jak wy te lumpki znajdujecie!!! ja weszłam ostatnio do jednego to tylko same szmaty, body porozciągane wokół szyi i do tego 28zł za 1kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Wtajemniczenie
|
wow , faktycznie śliczne te półspiochy !!! musze sie wreszcie ruszyc do tego pepco.
piekne te flanelowe, ja tez zakupic musze kilka, bo nie mam ani jednej. skarpetusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.