![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;34582131]Właśnie znalazłam w mojej książce kucharskiej ("Kuchnia włoska") przepis na "Zupa szpinakowa po florencku". Według jej autorów 1 porcja ma 206 kcal. Może uda mi się przetestować przepis w niedziele. Już się doczekać nie mogę
![]() wrzuc przepis jak zrobisz ![]()
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2013-04-13 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
|
Silvia - serem sie bardziej najem niż warzywami. A mięsa akurat nie miałam więc trzeba jeść to co jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zadomowienie
|
Soldus - To ja też poproszę przepis
![]() Olcia - Kiepsko z tym serem na obiadm, bo tego nawet posiłkiem nazwać nie można. Na obiad niekoniecznie musi być mięso. Skoro zdecydowałaś się już na ten ser to może do tego makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem albo z truskawkami i jogurtem? A warzywa jak dobrze wkomponujesz do posiłku to na pewno się najesz. Na kolację ja zazwyczaj jem serek wiejski albo jaja z chlebkiem chrupkim i jakieś warzywka.
#2074 |
Raczkowanie
|
Chcę też zauważyć, że jestem ze wszystkich Pań najmłodsza. Moje zapotrzebowanie jest mniejsze. Na kolacje zjem chyba kilka truskawek, bo nie lubię się opychać na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Konto usunięte
|
Silvia ostatnio kupiłam spodnie mies temu,które były na styk obcisłe) i już lecą mi strasznie z dupy , totalnie wiszą , w udach są ok a w kolanach też luz jest warstwy się robią
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Olcia Witaj ![]() Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-06-08 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zadomowienie
|
Olcia - Lepiej na noc nie jeść owoców, bo to są węglowodany, których na noc nie spalisz. Właśnie jesteś młodsza, więc potrzebujesz więcej kcal. Zjedzenie przykładowo serka wiejskiego na kolację nazywasz objadaniem?
Superkas - To masz tak jak ja. Wystarczy pasek i jest ok. Ja już musiałam chyba ze 4 dziurki dorabiać ![]()
#2077 |
Raczkowanie
|
Mój przykładowy jadłospis przed dietą :
śniadanie : Bułka z wędliną II śniadanie : to samo obiad: najczęściej tłusty schabowy z surówką i kolacji brak, bo jak pisalam wczesniej nie lubie sie na noc objadac. Ale przed południem podjadanie, słodycze mnie do tego stanu doprowadziły.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Rozeznanie
|
olcia witaj, co do jadłospisów to przykładowe są zamieszczone w załączniku na 1 stronie
![]() ![]() ![]() Silvia09 ja też mam duże łydy (40 cm) Mimo to ostatnio kupiłam sobie 2 spódniczki (moje pierwsze ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2012-06-08 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zadomowienie
|
Olcia - Nie rozumiesz Cię zbytnio. Przecież na kolację nie jesz bóg wie czego, że masz się objadać. Z reszta jak będziesz jadła 5 małych posiłków regularnie to kolację bez problemu zjesz. Nie będziesz się czuła syta ani głodna.
Dobra dziewuszki ja spadam na meczyk zobaczyć jak nasi dają dupy ![]() ![]()
#2080 |
Raczkowanie
|
Jak wybiorę 4 posiłki to nie będzie najgorzej ?
Sniadanie II śniadanie obiad i podwieczorek ? Z kolacji rezygnuje na 100% ![]() Idę za chwilkę robić 3 dzien a6w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Rozeznanie
|
Laski ehhh do obiadku dietetycznie ale po kupiłam 2kg truskawek, połowę zalałam galaretkę i jest w lodówce a drugą połówkę z mamą na pół zmiksowałam i wypiłam
![]() ![]() Olcia witaj ![]()
#2082 |
Zadomowienie
|
Olcia Witam! I z całym szacunkiem u nas obowiązują pewne zasady.Jemy 5 posiłków i przekraczamy minimum 1000kcal i nie możesz myśleć tak,że nie objadasz się na kolację bo to zamiast nie objadania się to głodzenie się.Zresztą wszystkie tutaj o wszystkim napisały.
Atram-a zastanawiałam się ostatnio gdzie ty zaginęłaś heee...ale patrzę wróciła już nasza gwiazdka najmłodsza ![]() ![]()
#2083 |
Raczkowanie
|
A Kalafior ? Ma być moim przyjacielem, czy raczej wrogiem ? W jakiej postaci najczęściej go jecie ? Zwykły, ugotowany, czy raczej z 'czymś' ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Wtajemniczenie
|
strawberry: niech się wstydzi ten, kto widzi
![]() olcia: pomidora mogłaś całego wtrąbić na śniadanie.. a poza tym za długa przerwa między śniadaniem i kolacją. I zjedz kolację. to, co tu napisałaś pewnie nawet nie stoi przy 1000kcal. o wiele za mało, to nie jest zdrowe odzywianie. gdzie białko? plaster wędliny ci tego nie zastąpi. do poprawki. odpowiadając na twoje pytanie: na pewno taka ilość, jaką ty zjadasz zdrowa nie jest. musisz rozbujać metabolizm, bo nie schudniesz. żeby schudnąć trzeba jeść. ogólnie myślę, że dziewczyny wyczerpały temat. odsyłam do początku wątku, szczególnie pierwszej strony. w całości. bo zadałaś pytanie o jadłospis, co wyraźnie pokazuje, że NIE zapoznałaś się z wątkiem i regulaminem i dopóki tego nie zrobisz to wybacz, ale jednak nie będziesz miło widziana, bo nie przepadam(y) tu za ignorant(k)ami. tykać kolację. nikt ci nie każe jeść od razu porcji jak na obiad, ale jakąś sałatę, pomidora, pół puszki tuńczyka, skoro ćwiczysz wieczorem. i nie upieraj się ![]() Silvia: nie masz nic z głową, też chodzę w długich spodniach cały czas (w domu legginsy ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-06-08 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Raczkowanie
|
Pomidorka sobie wciągnę, albo truskaweczki. Jem zazwyczaj 1000, tylko dzis nie mialam ' okazji' zjeść.
![]() Mało białka? A ser biały? Bo jeżeli chodzi o ser żółty, który ma 90 kcal i to tylko w 1 plaserku, to za duzo ![]() Wcześniej napisalam co jem w dniach normalnych, bo w weekendy śpię dłużej więc i mniej posiłków zjem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() poza tym biegasz z dzieckiem wiec spalisz na spokojnie ![]()
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2013-04-13 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Wtajemniczenie
|
ser biały jak najbardziej, tylko że chudy lub półtłusty
![]()
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
Akurat miałam 150 g półtłustego to na obiad zjadłam.
Ograniczyłam troche białko, bo miałam taki okres, kiedy zjadałam w tygodniu jakoś 7-8 jajek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Wtajemniczenie
|
no, to rzeczywiście sporo 8 jajek na tydzień.. w jednym jajku jest z 7-10g białka, więc nie wiem czy aż tak dużo :P.. o wiele więcej jest w tuńczyku, poza tym w jajku sporo tłuszczu też jest
![]()
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
soldus,
![]() Czarna, dokładnie... ludzie mówią, ja dziękuję, uśmiecham się, ale i tak wiem swoje. Jestem naprawdę wspaniałą aktorką. Śmiech, smutek, skrucha, zdezorientowanie, szczęście, łzy - na zawołanie. Często gram, tak jest łatwiej. Skutek uboczny nieudanej terapii u psychoanalityka. Czasami to się przydaje, ale przez większośc czasu jest po prostu maską. Taki ze mnie typ, że jak mam problem, to nie rozmawiam o tym, nawet z TŻtem. Mogę coś tam napisać, ale zazwyczaj to zaledwie 1/10 tego, co się we mnie dzieje. Martuszka, strawberry, ![]() Silvia, mama to na razie biega jak szalona i dzwoni wszędzie, żeby pozałatwiać mi wszystkie badania i dobrych specjalistów w krótkim czasie (czyt. po znajomości). Próbowałam z nią pogadać (chociaż na tyle, ile potrafię), ale ona ma zawsze jedną odpowiedź: "musisz przestać się odchudzać". Mam nadzieję, że w krótkim czasie dojdą do tego jak mnie leczyć i w końcu mój organizm zacznie prawidłowo funkcjonować=zejdą te kg. Trzymajcie się kochane! ![]()
#2091 |
Raczkowanie
|
Pytałam wcześniej o kalafior. Co sądzisz o nim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
olcia co do kalafiora to ma mało kcal (22kcal/100g) także myślę, że jest ok. i taka moja mała uwaga: na niektóre pytania znajdziesz również odpowiedzi w necie , także postaraj się działać coś sama a dopiero w razie wątpliwości pisz
![]() Bottega już kiedyś pisałaś o tych swoich dziwnych myślach itp. dlatego koniecznie skonsultuj się z jakimś dobrym psychologiem. Nie skupiaj się tak na kg. Sama dobrze wiesz, że waga nie odzwierciedla naszego wyglądu, skoro cm lecą tzn., że wszystko idzie w dobrym kierunku. Także głowa do góry słońce i zacznij myśleć o jakimś psychoterapeucie, bo nie możesz dłużej tak żyć ![]() este już bez przesady, nie popadaj ze skrajności w skrajność truskawy na wieczór to nie jest super opcja, ale przecież nie zjadłaś połowy tortu, ciasteczek i II obiadu... ![]() Czarna no jestem, jestem, przecież wiem jak za mną tęskniłaś, więc nie mogłam Cię ot tak zostawić ![]()
Edytowane przez atram00100 Czas edycji: 2012-06-08 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2013-04-13 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, własnie wróciłam na skrzydłach z zumby, czerwona na mordce jak nigdy przedtem, wypocona za wszystkie czasy, szczęśliwa, włączyłam kompa, podczytałam troche do przodu i juz nie jest mi wesoło. Kurcze, same problemy i smutasy widzę
![]() Este co do Twoich wrażeń z klubu, to mam mieszane uczucia, tzn z jednej strony troche rozumiem Twój zawód i rozczarowanie, bo jesli chciałas sie podbudować zobaczeniem bandy otyłych quasimodów, to sie ewidentnie nie powiodło ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
Puchatku stanowczo się nie rozumiemy, rozumiem jak ktoś narzeka na swoje ciało na początku diety ale po roku jak ewidentnie wygląda osoba ślicznie i napewno lepiej się czuje, dla innych wygląda jak patyk a ona dalej sobie wmawia, że jest gruba i dalej sobie wmawia, że dieta jest konieczna. To akurat nie jest normalne, rozumiem po roku diety narzekanie nad jędrnością czy rozstępy czy takie rzeczy a nie szczupła laska mówi, że jest gruba i dalej katuje się dietą. Wyobraź sobie, że zaczynasz diete razem z J.L. trwa ona rok ok. zgubiła z dupy i ud i jest mega laską i po roku dalej pisze, że jest gruba, ochydna i patrzeć na siebie nie może co sobie myślisz? Jak ona wogóle może tak mówić skoro tyle osiągnęła i wygląda super prawda? Niektóre z Was osiągnęły już swój cel, wyglądacie super a wmawiacie sobie coś innego. Strasznie sugerujecie się BMI ale nie każdy przy min. BMI wygląda super i nie każdy powinien do tego dążyć i to nie jest narzekanie jak Ty to odebrałaś. Poprostu myślałam, że skoro rozmawiamy o problemach, że nie podoba nam się brzuch czy fałdki to one naprawde są na ciele, u niektórych niestety w wyobraźni. Poprostu przekazuje spostrzeżenie osoby z boku. Wiele z Was mówi, że rodzina już zaczyna narzekaż że wystarczająco schudłyście itd. mają rację przekonałam się o tym. I JA NIE NARZEKAM NAPRAWDĘ. Może za długo jesteście w diecie i już się w tym pogubiłyście co? Co jest dobre a co złe?
#2096 |
Wtajemniczenie
|
puchatku ladne slowa i delikatnie napisane by nikt nie poczul sie urazony
![]() no i zostaje sama doslownie sama, jedna ma randke poznym wieczorem, a druga jakies problemy, zmeczona i godziny w sql jutro odrabia, bo brakuje jej do 50% ehhh co ja bede robic z psem ![]()
#2097 |
Rozeznanie
|
pysia biedactwo
![]() ![]() ![]()
#2098 |
Zadomowienie
|
Thenerdqueen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atram, słońce super, że już jesteś, goń WyrafinowanegoSmaka, bo nam się tu coś za bardzo rozpaskudziła z tymi spadkami ![]() CzarnaDamo ![]() ![]() ![]() Oj Bottega, niedobrze, że waga az tak wpływa na Twoją samoocenę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O rany, Suzzi, trzymaj sie bidulko ![]() Elganja, dzieki za rzetelną recenzje! Niestety, przeliczyłam sobie, że przy mojej wadze mogłabym dziennie spozyc 1,6 tabletki ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Wtajemniczenie
|
tez mi sie tak wydaje, ja to jestem anty meczowa takze zamula straszna i cisza.
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2013-04-13 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Wtajemniczenie
|
Puchatek: oui, oui, 100zł zostawione w tesco+lidl, warzyw od groma, jabłka, jogurty, wędlinka, woda
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.