|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Hej
Nie oddzywam się za bardzo bo nie za specjalnie się czuję. Byłam u swojego ginka bo miałam znowu delikatne barwienie. Wybadał mnie i...* dzidziuś ma 2,27 cm * serduszko ślicznie bije * zaczyna być widać rączki i nóżki * niestety ale w jednym miejscu mam ablację łożyska (odklejenie) które nie zagraża dziecku, pod warunkiem zażywania leków i leżenia aż się unormuje * dostałam duphaston i luteinę na podtrzymanie * i schudłam ![]() Tak więc leżę i boje się wstawać - kolejna wizyta 14.05 bo musi mi wypisać L4
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Wow!! ale mam pytanko, czy zrobienie takiego tunelu b.boli? jak to wygląda od strony hmm technicznej? wkłada się coraz większy ten tunel i większy aż się rozciągnie to wszystko czy jakoś chirurgicznie tę dziurkę się poserza?
ja to mam tylko kolczyki w uszach kiedyś chciałam w brwi ale jakoś mi się odwidziało
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
e_vel, 3mamy kciuki, wszystko będzie dobrze. Najważniejsze ze szybko lekarz zadziałał, teraz odpoczniesz, troszkę się wzmocnisz i będzie O.K.
A w którym tyg jesteś? Delicjanka, mamy prawie ten sam termin porodu. Jak się czujesz kobieto? Masz mdłości, wymioty? Ja mam mdłości, w sumie to jeszcze tak naprawdę nie wymiotowałam, ale nie powiem-często mnie muli, szczególnie rano, jak mam myć zęby. w ogóle ciężko reaguję na łazienkę, kuchnia mnie nie odstrasza Ile już miałaś wizyt? Ja miałam 1, badanie usg dopochwowe. teraz kolejną wizytę (drugą) mam 15.06 i ciekawa jestem czy będę mieć już "normalne " usg...
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-06-08 o 13:01 |
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy od dnia, raz się czuje dobrze, np dziś ok, ale np cały poniedziałek wymiotowałam, muli mnie nie mam ochoty na jedzenie, co do zębów to to samo mam, najgorsze jest to że nie moge się niczym balsamować , nawet zapach oliwki tak na mnie działa że mi się niedobrze robi;/ pierwsza wizyte miałam 18 maja usg dopochwowe miałam, a następna wizyta dopiero 29 czerwca, pani doktor powiedziała że wtedy zrobi mi badania genetyczne bo akurat 13 tydzień będzie mam nadzieje ze wtedy tez będę miała już normalne usg bo idzie ze mną mój tż no i w pon sobie już zrobie wszystkie badania![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
No to teraz leżanko ) dobrze będzie
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Delicjanka;34568178][QUOTE=nadia7;34567464]
Cytat:
![]() A ja dzis jestem załamana ![]() Juz sie balam najgorszego ale lekarka zrobila usg i powiedziala ze wszystko ok,ale nie powinno byc uplaawow przepisala mi duphaston na podtrzymanie ciazy. Ale po tej wizycie (moze po tym usg?!)zaczelam bardziej plamic nie wiem co mam myslec juz wszystkie lzy wyplakalam.Dhupaston juz polkniety,ach trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nadia7;34579606][QUOTE=Delicjanka;34568178]
Cytat:
Cholera;/ nie mam pojęcia czemu tak;/ ja też jakąś infekcje mam co prawda mija mi i tylko smaruje clotrimazolem i przechodzi TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE ! ;*** Nie płakusiaj
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem dziewczyny jestem załamana chyba to uz krew
nic juz nie zrobie wizyta kontrolna za tydzien...teraz moge tylko czekac i modlic sie
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja przy Wojtku to bym nie poleżała :/ ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- będzie dobrze, na pewno. Może to tylko taka reakcja po badaniu?
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jest to bezkrwawy proces, bo dziurka musi być zagojona, wtedy się bezproblemowo rozciąga i nic się z nią nie dzieje. Chirurgicznie też można - nacina się wtedy ucho, ale ja nie znam nikogo, kto miał taki zabieg robiony i raczej jest bardziej bolesny, chociaż na pewno szybszy. Ja w chwili obecnej mam 5mm, ale chciałabym 10mm, nawet mam już kupione tunele w takim rozmiarze.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-08 o 15:01 |
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nie zamierzam na siłe brać kościelnego mimo że już miałam o to jedna sprzeczke z rodzicami to naprawde się cieszę, jestem pewna tego faceta i jestem szczęśliwa a to jest przecież najważniejsze i to że on chce ze mna być a ja z nim i bedziemy mieć dziecko to jest najwazniejsze w niczym nam nie umniejsza brak ślubu. Także nie martw się bedzie dobrze, musisz mieć teraz swoje zdanie bo wszyscy wejdą CI na głowe!Cytat:
CO do tatuaży też mam jeden planowałam więcej ale na razie mi przeszło, mój tż też ma długie włosy :P nie czuje żeby umniejszało nam to na przyszłość jako rodzicom, szczerze już nie moge się doczekać jak już bedzie coś więcej wiadomo wiecie płeć dziecka, czy zdrowie ! tego jak zmienimy mieszkanie itp ![]()
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ nie chce chrzcić dziecka w żadnej konkretnej wierze, stwierdził, że da mu wybór. Moi rodzice niestety też naciskają na ślub w kościele, a my nie mamy nawet bierzmowania, a to jest kolejny głupi wydatek, bo ofkors trzeba dać "co łaska" za papierek...
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, czyli nie jest najgorzej ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
nadia7 - mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze
A tak swoją drogą to już kolejna z nas która ma jakieś kłopoty (biedna kooocur |
|
|
|
#1755 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i co, z jednym do kościoła pójdziecie, a z drugim do meczetu? W sensie, że w dwóch wiarach róznych wychowacie? Cytat:
Cytat:
) i aby obudzić do badania lekarka musiała zrobić usg TV.Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek uważam, że KK powinien być opodatkowany i wówczas mogą sobie normalne cenniki robić i tyle. |
|||||
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34581564]A tego to nie rozumiem
i co, z jednym do kościoła pójdziecie, a z drugim do meczetu? W sensie, że w dwóch wiarach róznych wychowacie? [/QUOTE] Dokładnie ![]() Wsumie to do kościoła nie chodzimy z młodą ani sami..ten chrzest to chyba tak był z presji rodziców.. Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-06-08 o 15:51 |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
mnie najbardziej wkurza, fakt że w bibli jest napisane zeby nie wznosić pomników bożkom i na moje bóga raczej nie urządza że kościół ma złoty ołtarz i niewiadomo jaki dzwon a ksiądz siedzi na diamentowym fotelu, to mnie denerwuje właśnie... a ja jako wątpiąca idąc do koscioła nie zostane w żadne sposób skłoniona do uwierzenia, kiedy 5 razy pod nos tace podkładaja... ale to tak poza tematem bo o tym można dyskutować wieki niestety.... W każdym bądź razie na razie chyba cywilny
ciekawe czy mój tż będzie prosił mnie o ręke jeśli nie to też dobrze, nie jestem dziewczyną która łapie faceta na dziecko ale miło by było zostać żoną Chociaż z drugiej strony sie zastnanawiam przecież samotne matki dostają coś od panstwa nie?
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szału nie ma ![]() Ja krwawie na przemian z plamieniem od niedzieli, i to tak sporo że leci ciurkiem. Dzisiaj byłam u gina i podobno wszytko ok więc już nie czaje co się dzieje... Pozdrawiam i trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
My tu gadu-gadu o naszych babies
a nasi Panowie w stanie najwyższej gotowości już przed TV będziecie oglądać? ja TAK stawiam na 2:1 dla Polski
|
|
|
|
#1760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
młoda dostała flagę i woła golaaaa..tzn wołała bo zasnęła 5 min temu hehee
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŁAAAAAAAA ja tak samo 2;1 dla Polski naszej pięknej mlekiem i miodem płynącej hahaha ja też oglądam, tzn chwile nie będę oglądac bo musze jechac po mojego TŻ zaraz no ale szybko przyjade i tv KOKO KOKO EURO SPOKO ![]()
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Mikrofala odpalona - popcorn już strzela
Do zobaczenia za 45 minut POLSKA, BIAŁO - CZERWONI!!! |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam nie oglądać, ale ten jeden mecz jednak włączę :P tzn już leci
![]() choć nie wiem jak długo bo synek krzyczy MIni MIni
|
#1764 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A, żeby nie było, nie jestem zagorzałą katoliczką ot, jak to się mówi, wierząca niepraktykująca ale staram się też obiektywnie na to patrzeć.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedzę i przed laptopem i przed tv..
![]() odebrałam wyniki badań. Hemoglobina nieco niska (jak zawsze) więc pewnie podwójną dawkę żelaza mi da w poniedziałek . NAtomiast w moczu wyszły mi liczne bakterie... Na razie to mi urinal zostaje - bezpieczny? |
|
|
|
#1766 |
|
Konto usunięte
|
Urinal bezpieczny, Urosept też, to homeopatyki są bodajże. Bez recepty. Pij dużo, np. żurawinowej herbaty, mocząpędna i antyseptyczna.
Djerba, a jak Sh ci usnęła teraz to o któej na noc idzie? A ja odebrałam wyniki tsh, ft3 i ft 4 i chyba w norie nie znam się kompletnie na tym, peirwszy raz robiłam ot, tak, z głupia frant z ciekawości.
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34584699]Urinal bezpieczny, Urosept też, to homeopatyki są bodajże. Bez recepty. Pij dużo, np. żurawinowej herbaty, mocząpędna i antyseptyczna.
Djerba, a jak Sh ci usnęła teraz to o któej na noc idzie? A ja odebrałam wyniki tsh, ft3 i ft 4 i chyba w norie nie znam się kompletnie na tym, peirwszy raz robiłam ot, tak, z głupia frant z ciekawości.[/QUOTE]to Urinal mam w apteczce, ale podobno takie wyniki moczu w ciąży są częste? Szaja jak chcesz to podaj wyniki może ja mam klarowniej normę rozpisaną, jak chcesz to Ci podam
|
|
|
|
#1768 |
|
Konto usunięte
|
Nie, no ja mam jasno rozpisaną tylko nie mam pojęcia, czy to jest dobrze, tzn teoretycznie tak
ale już znalazłam takie dziwne info w necie, że szok, lekarz o ile mnie przyjmie to za tydzień lub za 2 najwcześniej :/
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34584883]Nie, no ja mam jasno rozpisaną tylko nie mam pojęcia, czy to jest dobrze, tzn teoretycznie tak
ale już znalazłam takie dziwne info w necie, że szok, lekarz o ile mnie przyjmie to za tydzień lub za 2 najwcześniej :/[/QUOTE]no ja oczywiście też w internet od razu i już się naczytałam, że takie infekcje bakteryjne są bardzo groźne w ciąży itp., a w sumie nic mi się nie dzieje i gdyby nie badanie to bym nie wiedziała. w poniedziałek się przekonam co mi Pani doktor na ten temat powie
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Polskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!! No i mamy pięknego gola!
![]() ![]() klaski: Brawo Chłopcy! oby tak dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Nie oddzywam się za bardzo bo nie za specjalnie się czuję. Byłam u swojego ginka bo miałam znowu delikatne barwienie. Wybadał mnie i...

usg dopochwowe miałam, a następna wizyta dopiero 29 czerwca, pani doktor powiedziała że wtedy zrobi mi badania genetyczne bo akurat 13 tydzień będzie

nie wiem co mam myslec juz wszystkie lzy wyplakalam.

stawiam na 2:1 dla Polski
Do zobaczenia za 45 minut