![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy
kiedy?
wtedy, kiedy masz naftę w domu, trochę wolnego czasu i ochotę.
#1832 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
a więc
Cytat:
a więc - zastępujemy piwsko zieloną herbatką! ![]()
![]() |
#1834 |
Zadomowienie
|
A ja znalazłam kilka testów na sprawdzenie stanu włosków... może niektórym wydadzą się beznadziejne, ale mimo to , umieszczę je
![]() 1. Złap wyrwany włos u nasady. Chwyć go między paznokcie palca wskazującego i kciuka, a następnie przeciągnij do samej końcówki. Jeśli utworzy "ładna" regularna spiralkę oznacza to, że jest zdrowy. Im włos jest mniej zdrowy tym spirala będzie mniej regularna. W ekstremalnych przypadkach włos na pewnych odcinkach może pozostać całkiem prosty. Wysyp odrobinę mąki (około 30g) na talerz. Następnie przeciągnij przez nią wyrwany włos. Jeśli łuski Twoich włosów są otwarte (to niedobrze) na włosie osadzi się dużo maki. Jeśli włos będzie relatywnie czysty to znaczy, że jest gładki i zdrowy. 2. To samo możesz sprawdzić przeciągając włos między palcami od prawej do lewej, a następnie od lewej do prawej - jeśli wyczujesz różnicę w tarciu wtedy będzie to oznaczało, że włos ma otwarte łuski. Przeciągając palce zgodnie z kierunkiem ułożenia łusek tarcie jest mniejsze, z powrotem większe. Im większą różnicę wyczujesz tym bardziej powierzchnia włosa jest zniszczona. 3.Wyrwij jeden ze swoich włosów. Następnie złóż korzeń i końcówkę włosa razem, a następnie porównaj ich średnicę, kolor i blask. Średnica: Czy Twój włos jest cieńszy przy końcówce? Jeśli tak, jest to sygnał, że Stan zdrowia Twoich włosów ucierpiał w długim procesie ich wzrostu (stały się bardziej suche, słabsze, pozbawione puszystości) Kolor - Jeśli Twój włos jest przy końcach bledszy (mniej brązowy, mniej czarny) to znak, że utracił melaninę (lub inny pigment włosa) co było spowodowane zbytnim otwarciem lub nawet utratą łusek wierzchniej warstwy włosa. Takie włosy często rozdwajają się i są mało podatne na układanie. Blask - jeśli Twój włos przy końcu jest mniej lśniący niż przy korzeniu to znak, że jego powierzchnia już nie jest gładka ale szorstka I postrzępiona. W rezultacie włos (zwłaszcza przy końcu) nie odbija światła tak jak powinien i Twoje włosy nie lśnią. może się komuś przyda ![]() ... i uciekam do chemii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Raczkowanie
|
a tej zimy wlosy powinny nam wogole rosnac tak szybko jak na wisone skoro caly czas jest dodatnia temperatura baaa blisko ponbad 10stopni w dzien istnie wiosenny klimat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to z mąką darowałam, nie mam nastroju na taplanie głowy w mące :P) 2. też pozytywny 3. beznadziejny - wszystko inne. bądź tu mądrym ![]()
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
dobrze jest podciac po zimie i po lecie bo wlosy sa paskudne po tych porach roku;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez look_ahead Czas edycji: 2007-01-14 o 20:52 Powód: litrówkii :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Ja niby sie w miare ok odzywiam, tlyko pytanie czy cos to daje. Wiecie co? Szpinak ponoc jest bardzo zdrowy i nawet smaczny
![]()
#1841 |
Zakorzenienie
|
A mi nic nie wychodzi, cały włos prosty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
#1844 |
Wtajemniczenie
|
Mi jakoś się to nie widzi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1845 |
Wtajemniczenie
|
[quote=look_ahead;3456974]A ja znalazłam kilka testów na sprawdzenie stanu włosków... może niektórym wydadzą się beznadziejne, ale mimo to , umieszczę je
![]() 1. Złap wyrwany włos u nasady. Chwyć go między paznokcie palca wskazującego i kciuka, a następnie przeciągnij do samej końcówki. Jeśli utworzy "ładna" regularna spiralkę oznacza to, że jest zdrowy. Im włos jest mniej zdrowy tym spirala będzie mniej regularna. W ekstremalnych przypadkach włos na pewnych odcinkach może pozostać całkiem prosty. mi wyszla dziwna spiralka malo regularna hehe ![]() ![]()
#1846 |
Zakorzenienie
|
A jak radzicie sobie w przypadku pocieniowanych wloskow, gdzie czesc ma inna dlugosc a rozdwojonymi koncowkami? Koncowki podcina mi mama, nie chce pojsc do fryzjera bo boje sie starcic z 10 cm wlosow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
ja podcinam (z resztą w domu
![]() ![]() I wtedy też włoski powoli się zrównują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Zakładajac ze tacy istnieja
![]()
#1851 |
Zakorzenienie
|
Dobry fryzjer to pojęcie względne
![]() ![]() Chyba nie ma takiego coby wszystko dobrze robił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Wtajemniczenie
|
Mi wyszła ładna spręzynka
![]() przeciągając nic nie czułam ![]() porównanie koncówki z nasada mi nie wyszło, nie widziałam zadnych roznic... Pyra, a do czego mogłabys porownać smak szpinaku? |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie jadłam ale wygląda na dobry
![]() ![]() Zdaje sie, szpinak ma duzo zelaza? |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Przyczajenie
|
szpinak pyszny z czosnkiem, albo z fetą
![]() a co do testowania wlosa to mnie się zrobila nie spiralka, tylko jakiś bliżej nieokreślony klębek ;/ pozostale punkty ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Raczkowanie
|
N o porsoze watek o wlosach a kulinaria
![]() szpinak jest pyszny jako male dzicko nienaiwdzialam a teraz mniam mniam, tortilla ze szpinakiem, nalesniki ze szzinakiem, makaron ze szpinakie m to jest poptostu poezja smakow: podaje najlepsyz farsz na swiecie: -opakowanie szpinaku mrozonego /zmiazdzonego/ -2zabki czosnku -serek naturalny toska male opakowanie -olej -sol pieprz rozgrzewacie patelnie na oleju, oleju wlewamy na oko bo ja wiem pokjemnosc ze 4lyzek ![]() ![]() Edytowane przez malibu1984 Czas edycji: 2007-01-14 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
a co do tych fryzjerow ostatnio trafilam na taka z fryzura jak pekinczyk (wiecie u gory krotko na dole dlugo plus bialo czarne pasemka) i chcialam tylko uformowac wlosy troche i grzywke sciac (sciela jak chcialam grzywke, aczkolwiek potem okazala sie chybiona, za szybko mi rosnie i kiepsko sie ukladala) i sciela mi z koncowek maksymalnie 2 m (ale to naprawde maksymalnie, no poza tym gdzie chcialam miec lekko wycieniowane) - normalnie prawie nic mi z wlosow nie ubylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo ile literowek nie zrozumialam co drugiego wyrazu jak czytalam za pierwszym razem ;P tak tak czepiam sie ale mozna pisac uwazniej ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
No wiec dzieeewczeta wracajac do wloskoww, troszke zaluje ze podcielam bo jak widac na zalaczonych fotkach pierwsza jest z kwietnia a druga z listopada i moze niw widac dokaldnie ale obcieeelaaam niby te zakichane koncowki i poszlo za duzo ;///
wloski zapuszczam juz 3 lata i powiem Wam ze mam anielska cierpliwosc do nich ;D chociaz kilka krytycznych momentow juz byyyylo, oj bylo ![]() chcialabym miec wloski jeszcze z 15 cm dluzsze, zajmie mi to troche czasu ale coz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
ale dlugie :| tez chce. znajac zycie pewnie zapuszcze i zetne ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.