![]() |
#151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Cytat:
![]() ![]() Ja mam nadzieję, ze moje już jutro będzie! ![]() ![]() Tylko wczoraj robiłam turbo jam, L&B i mnie strasznie boczki właśnie bolą. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ile już hulasz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ale jestem padnięta. Byłam na 4 godzinnym spacerze, większość pod górkę, po skałkach. Musiałam odpokutować to folgowanie sobie cały tydzień.
![]() Też myślałam o hula hop, ale właśnie siniaki. Wystarczy, że się o coś mocniej otrę i już wyglądam jakby mnie ktoś pobił. Aktualnie mam jakieś 10 siniaków, głównie na nogach, jeden taki prawie na pół łydki, bo zahaczyłam o krzesło. ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Ja mam tak samo, wystarczy że się lekko uderzę i siniak mega powstaje. Dlatego pomimo chęci i wielu prób skończyłam z hula hoopem. Ćwiczyłam na nim sporo ale wystarczyło lekkie uderzenie (a te z wypustkami są twarde) i całe nogi w siniakach o brzuchu nie wspominam. Po prostu nie dla mnie ta forma sportu. Stawiam na inne bardziej mi odpowiadające.
Edytowane przez mikados Czas edycji: 2012-06-07 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Obawiam się, że to nie dla mnie. Mi naprawdę niewiele trzeba. Ale w gruncie rzeczy raczej nie jest mi potrzebne. Pierwsze co zaczyna mi chudnąć to właśnie brzuch i talia. Na ramiona bym coś chciała
![]()
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja próbowałam ten trening turbo fire i to jakaś masakra, a przynajmniej nie na moją formę ![]() ![]() natalkaa7522 jak będziesz tak intensywnie trenować to będziesz mega laska i do szkoły na bank wrócisz jako 70 ![]() a mój dzień dziś jedzeniowo wyglądał tak: śniadanie: płatki fitness+błonnik+mleko śniadanie 2: big ![]() obiad: jajecznica z 2 jaj+ jakieś 50g chudej szynki z kurczaka+ sałatka z 2 ogórków i pomidora przekąska: jabłko kolacja: 3 wafle ryżowe +150 g serka wiejskiego z kaloriami wyszło ok 1100 kcal z ćwiczeniami było tak: 2x po 20 min hula-hop bieganie 45 min Edytowane przez balam88 Czas edycji: 2012-06-07 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Obecnie ważę +/- 100 kg i mierzę 176 cm. Przytyłam tak strasznie po braniu tabletek anty, dodatkowo namieszałam w gospodarce hormonalnej i teraz mam skutki ![]() Odchudzałam się już wiele razy, teraz chcę ostatecznie rozprawić się z moją wagą ![]() Motywację mam świetną, mój ślub ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() załamałam się... weszłam na wagę i było 92 ![]() moim największym problemem jest to że nie moge obyc się bez pieczywa... powinnam jesc je raz dziennie a bywa wiecej... wczoraj przeszłam załamanie... miałam iść na Boże Ciało ale nie mogłam się ubrać... we wszystkim było STRASZNIE! ryczałam w aucie, nawet przyjechałam się przebrać... nikt w domu mnie nie rozumie... oni myślą że dla mnie to jakiś kaprys albo przesadne dbanie o wizerunek ![]() dziewczyny a co jadacie na kolację? tak żeby się zasycic i nie czuc głodu w nocy
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Sandra1985b jak dla mnie na zaparcia działa jedzenie dużej ilości warzyw i błonnika, no i bieganie tez mi bardzo pomaga
![]() ![]() karoline3ek witamy serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Jajeczniczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Tak tak sos z Torebki ![]() ![]() co do zaparć też je mam niestety...koleżanka mi mówiła ,że ona rano łyżkę oliwy pije nadczo i ładnie ją czyści ja nie próbowałam bo nie przeszło by mi przez gardło ![]() na wieczór także chce mi się jeść a wczoraj to już w ogóle masakra jakaś...miałam na coś chęć i tak jak pisała któraś z dziewczyn zrobiłam sobie koktajl 3połówki brzoskwiń z puszki zmiksowane z mlekiem pycha polecam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#162 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zaparć, to ja właśnie zaczęłam pić wodę z cytryną przed śniadaniem, dawniej mi pomogło. A oprócz tego to właśnie warzywa, owoce (także suszone śliwki i morele), otręby i przede wszystkim dużo ruchu. Oczywiście to nie zadziała od razu. Potrzeba trochę czasu, ale u mnie się sprawdza. Co do kolacji to ja najczęściej jem serek wiejski (100-200g) z warzywami/przyprawami. Za każdym razem inna mieszanka, żeby się nie znudziło. Sporadycznie pozwalam sobie na serek "na słodko" np. z śliwkami suszonymi, truskawkami, przyprawą do piernika (tylko, żeby w składzie nie było mąki ani cukru np. Kotanyi), cynamonem. Czasem zamiast wieśniaka ser biały chudy lub rybka. Trzymam się zasady białkowej kolacji plus warzywa. Spokojnie wytrzymuję potem te 3/4 godziny do snu. Budzę się głodna co u mnie jest plusem, bo nigdy nie jadałam śniadań). Jeżeli chodzi o kwestie wyglądu to ja też nie mogę na siebie patrzeć. Miałam etapy w których w ogóle nie oglądałam swojej sylwetki w lustrze. Unikam zdjęć. Nienawidzę kupować ubrań. Zresztą od kilku miesięcy nawet nie chodzę po sklepach. Strasznie źle się ze sobą czuję. Rozumiem Cię więc doskonale ![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-06-08 o 11:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba wypróbuje wodę z cytryną ![]() kochana pisz, pisz... dobrze że ktoś mnie rozumie ![]() ja lubię też sosy z jogurtu naturalnego, robię go ze wszystkim, jogurt+czosnek+zioła, a najlepszy do grilla starty ogórek+jogurt+papryka i przyprawy, pycha do mięsa i na kanapki
![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Twój nick od imienia? Jak masz na imię? ![]() Oj goście to najtrudniejsza sprawa... trzeba czymś poczęstować i jak tu się nie skusić... ja ostatnio ogórki gruntowe pokroiłam i postawiłam, żebym mogła sobie pochrupać i ciasteczka owsiane, niby dla gości, ale jakbym się nie mogła oprzeć to jakby mniejsze zło ![]() Ja wczoraj trochę pogrzeszyłam ![]() ![]() ![]() no właśnie... to hula hop! Moja Siostra ładnie brzuszek zgubiła po nim, ale... wstyd się przyznać, ale ja nie umiem nim kręcić ![]() ![]() ![]() Też myślałam o muzyczce i tańcu, ale jak dziewczyny śpią to już jestem padnięta i też się kładę... chyba, że z nimi spróbować potańczyć ![]() A z jakich miast jesteście? Może jest któraś z Was z Łodzi? Można byłoby się spotkać na jakiś spacerek czy bieganie po parku? ![]()
Nelka urodziła się 06.07.2008 Inia urodziła się 29.02.2012 Edytowane przez Nelkomama Czas edycji: 2012-06-08 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny. Czym innym niż mąką zagęszczacie zupy sosy itp? Zupy to wiem że kaszą manną można ... czymś jeszcze? A sosy?
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja jestem ze stolicy podkarpacia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
właśnie się zdecydowałam zakupić hula hop
![]() a tak na marginesie... http://www.youtube.com/watch?v=96pHdRFJvkQ
![]() |
#167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do hula hopu to nauczysz się bank na nowo ![]() ![]() ![]() Truskaweczek zazdroszczę ![]() ![]() ![]() Ja niestety z dolnegośląska więc za daleko troszkę na spacerki ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
-11kg było 94kg jest 83kg będzie 69kg a następnie 58kg a co! ![]() Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2012-06-08 o 17:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
ja robiłam z takimi zielonymi świeżymi... tylko po starciu trzeba odcisnąć sok...
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zrobiłam sobie z korniszonkiem do mięska bo na obiad robiłam pałki z kurczaka bez skóry w woreczku z pomysłu na soczystego kurczaka i jako dodatek ten sosik na kolacje to przyznam ,że bardzo dobry był ![]() ![]() Dziewczyny jakich jogurtów naturalnych używacie 0% czy zwykły?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
A co tu taka cisza?
![]() ![]() kurcze nie mam coś ostatnio weny do ćwiczenia...a i na noc mi się tak chce jeść....oszukałam dziś sama siebie granatem :P niby jest motywacja to wesele ale jakoś nie chce mi się, jestem zmęczona i ospała ostatnio... Dziewczyny a mam takie pytanie...jak się odchudzacie to macie normalnie okres? bo ja ostatnio to tak jakoś dziwnie (w drugim tyg odchudzania miałam okres) bo pierw nic tylko ból brzucha i piersi (już tydzień wcześniej) po tygodniu mocniejszy ból w dzień spodziewanego okresu ale nic nie było, na drugi dzień plamienie przez pół dnia, później nic tak jak by się skończył, potem robiłam brzuszki trochę wysiłku i wtedy zaczęło się i mocniej leciało ale na drugi dzien i kolejne tylko plamienia i ból łagodniejszy niż zwykle..i tak zaczęłam się zastanawiać czy to przez odchudzanie czy hormony wariują... ![]() ![]()
-11kg było 94kg jest 83kg będzie 69kg a następnie 58kg a co! ![]() Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2012-06-08 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do okresu to teraz jeszcze nie wiem, termin dopiero za tydzień, ale jak się odchudzałam te 2,5 roku temu to pamiętam, że był trochę bardziej skąpy i czasem trwał krócej. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Jogurtu i kefiru używam 0%, natomiast serek wiejski zwykły, nie light.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Hej Daktylku
![]() Ja jogurty różnie raz 0% raz noramalne kupuje...zamiast serków wiejskich kupuje twaróg chudy w kostkach i z jogurtem rozrabiam, jakąś rzodkiewkę wkroję,posolę trochu bo bez soli mi nie podchodzi...czasem mam dość tego odchudzania...zjadła bym chipsy cebulowe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak nawiasem mówiąc dzisiaj oglądając mecz naszych to dopiero człowiek spalił kalorie uff ale emocje ![]() Edytowane przez mikados Czas edycji: 2012-06-08 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No Nelka na pewno będzie miała radochę - uwielbia tańczyć i niezłe figury potrafi wykonywać w tańcu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja podczas meczu mało na zawał nie zeszłam hehe emocje takie ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Nela dużo ładniejsze od Natalki ![]() ![]() ![]() A co do tańczenia z Niunią na rękach to ładnie Ci się ramiona wyrobią także wszystko ma swoje plusy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Raczkowanie
|
ja używam normalnych jogurtów, a ostatnio posmakowała mi Activia naturalna, super do płatków albo musli... kupiłam w Biedronce takie (jak ja mówie na nie) glutki z błonnikiem, super z jogurtem
jedyne co kupuje light to jogurty zwykłe, są takie w Biedronce z musli, kubeczek ma tylko 88 kalorii ![]() Cytat:
![]() wczoraj jeżdziłam 30 minut na rowerku - 250 kalorii spalonych ![]() z okresem u mnie norma dzis mam dzień wolny od ćwiczeń ale jutro mam zamiar wyciągnąć męża nad jeziorko i do lasu na dłogi spacer ![]()
![]() |
![]() |
#178 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie wczoraj strasznie męczyło, żeby coś sobie w nocy zjeść, zasnąć nie mogłam, w końcu zrobiłam sobie sałatkę z sałaty, pomidora, rzodkiewki, ogórka i cebulki zielonej. Wybrałam najmniejsze zło. ![]() Ja staram się ograniczyć sól, solę już coraz mniej, a kocham mocno solone potrawy, ale to nie zdrowo ponoć ![]() Co do takich smaczków jak np. tosty, chipsy (mnie akurat nosi na słodycze, głównie lody i czekoladę), to ja mam listę rzeczy na które mam ochotę, ale nie są dietetyczne i raz w miesiącu sobie na nie pozwalam, ale tak, żeby nie zachwiać za bardzo bilansu, staram się zmieścić wtedy do 1500/1800 kalorii (moje zapotrzebowanie dzienne to niecałe 2000) i zjeść to tak do 15. W żaden sposób nie odbija mi się to na sylwetce, a lepsze to niż zapychanie się czymś innym, żeby tylko tego nie zjeść. Poza tym raz na jakiś czas w niedzielę zjem sobie rządek czekolady np. zamiast jednej przekąski. Na wizażu, w poradach do redukcji czytałam, żeby sobie zostawić te 10% na różne zachcianki. Robiłam już tak i schudłam, a i było mi łatwiej. Poza tym jest motywacja, bo myślimy sobie, że jeszcze tylko X dni i sobie coś zjem w nagrodę. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
ja mieszkam jakieś 60km od łodzi i od wczoraj u mnie strasznie duszno i parno, troszkę wczoraj padało ale tak to makabra
![]() dziś jako dawka ruchu muszę posprzątać oraz umyć i odkurzyć autko ![]() dziewczyny a mam takie pytanie troszkę z innej beczki... czy jeśli uda wam się schudnąć (a uda się!!!) to czy chciałybyście zmienić coś jeszcze w swoim wizerunku lub stylu? czy macie jakiś taki wzór? bo ja chciałabym zmienić na taki styl i marze o takim oryginalnym kolorze włosów ![]()
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-06-09 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.