|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
dziwne kolory włosów
Dziewczyny, pomóżcie! Moje włosy są.. dziwne. Nigdy nie farbowałam ani nic, a mam widoczne tak jakby odrosty na głowie, może od słońca[?]. W każdym bądź razie zacznijmy od tego, że mam bardzo ciemne włosy naturalnie prawie wpadające w granat(nie lubie!), a jakimś cudem końcówki już od jakiegoś roku czasu mam prawie rude :O zobaczcie http://oi46.tinypic.com/25yzm75.jpg Myślę nad tym, żeby chociażby na wakacje wziąć je lorealem castingiem, jakie kolory byście mi poleciły? i czy całkowicie mi się wypłucze? bo nie chcę odrostów.. I jaki kolor byście mi poleciły? Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dziwne kolory włosów
Może masz wysuszone końcówki?
Moim zdaniem pomaluj je Henną np. na czarny lub ciemny brąz. Wypłucze się ps. jaśniejsze końcówki, takie rudawe były ostatnio modne, więc można pomyśleć, że to specjalnie
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Całkowicie wypłucze Ci się szamponetka.
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
A mnie się bardzo podobają, masz naturalne ombre
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Mi tez sie podobaja
sa sliczne ale skoro Ci przeszkadzaja to tak jak dziewczyny pisza: henna badz szamponetka
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuję!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, na twoim miejscu, nie szłabym od razu w farbowanie.
Wcale nie jest takie pewne, że szamponetka wypłucze się w 100%, może trwale zostawić rudy/ czerwony "poblask", albo po prostu kolor, bo i takie zdarzały się przypadki, że szamponetka złapała trwalej niż chemiczna farba ![]() Zadbaj o włosy. Ich jaśnienie spowodowane jest nadmiernym rozchyleniem łusek włosa i utratą naturalnego barwnika, czyli po prostu tym, że włosy się niszczą, a końcówki na takie niszczenie są bardzo podatne - najdłużej "żyją" i są narażone na duużo uszkodzeń mechanicznych (szczególnie przy takiej długości, bardzo ładnej zresztą) Pamiętaj, że farba (jaka by nie była, czy naturalna, czy chemiczna) nie załatwi problemu, a tylko go zatuszuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

ale skoro Ci przeszkadzaja to tak jak dziewczyny pisza: henna badz szamponetka