|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Cytat:
I daj znać jak sprej Joanny, jestem ciekawa
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Venita ma dużo rudych odcieni, ale lepiej kupić szamponetkę w tubce, a nie tą w proszku, bo ona się nie domywa podobno. W każdym razie mi ciemny brąz Venity zmył się do zera, ale rudego nie próbowałam, więc nie wiem Do tego nie przesuszyła mi włosów w przeciwieństwie do szamponetki Joanny.Dam znać Dzisiaj byłam u fryzjera, więc trochę mi szkoda od razu nakładać go na włosy
|
|
|
|
|
#4143 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myślisz, żeby używać aloesu przy każdym myciu (myję codziennie), czy co jakiś czas sobie odpuścić na jedno mycie, czy co dwa, czy w ogóle inaczej ![]() Cytat:
włosy wyglądają ok z takim cieniowaniem, nie widać, żeby były bardziej zniszczone, czy coś takiego. a cieniowanie to jednocześnie zawsze trochę lekkości i (u mnie) objętości wbrew pozorom ![]() Cytat:
(chyba )ja nie używam filtra, mimo kwasów/retinoidów, za SPF robi mi mineralny podkład i tez się tym nie przejmuję filtra uzywam, gdy wychodze na słońce latem szczególnie. wtedy 50+ i już.a na solarium bym pochodziła, gdyby dało się tylko na nogi ![]() Cytat:
?Cytat:
![]() a co do Twoich refleksów rudych, są chyba płukanki maskujące rudy ![]() Cytat:
?
|
|||||||
|
|
|
#4144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() grzywkę mam, i to krótką, podcinam ok centymetra mniej więcej co trzy tygodnie. i chyba tylko grzywka mi rośnie, bo naprawdę na włosach na długości nie widzę różnicy
|
|
#4145 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprócz włosów hehhee, ale fakt, trzeba mieć zdrowe podejście do wszystkiego.A ja UWIELBIAM się opalać, ładuję wtedy baterię. Jedna niedziela na słońcu nad Wartą na rybach z TŻem i cały tydzień czuję kopa do życia ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() Na zdjęciu akurat nie widać, ale generalnie mam wierzchnią warstwę ok. 10 cm krótszą i bardziej sianowatą niż reszta włosów. Nie mogę ich ujarzmić, pod spodem mam gładkie, proste, w miarę nawet błyszczące włosy, natomiast wierzch jest jaśniejszy, lekko się faluje od zniszczeń i jeszcze wyróżnia się długością (krótkością?) ![]() Hardcore, powiedziałyby filtromaniaczki. Ja zrezygnowałam z mojego ukochanego toniku aspirynowego, bo boję się opalać skórę nim potraktowaną. Może niepotrzebnie...:rolleyes : ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co w ogóle lepsze, ta kąpiel czy spray a jesli spray to który? ![]() w sumie te składy chyba nie takie złe, mogłam wziąć
|
|
|
|
|
#4147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() poprosty sama unikm solarium jak ognia, no ale kazdy robi co lubi i dla was jest pewnie dziwne to za ja wogóle tam nie chodze ![]() ale uzywam filtra tonujacego, wiec moja cera na codzien wyglada na wiele ciemniejszą niż jest, bo tak to serio jestem blada jak ściana, az sie przeraziłam ostatnio oo mam to samo tez mam adha i nie umiem wysiedziec, lezenie plackiem na kocu ni dla mnie ![]() Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Jigoku uważaj na spray Joanny. Czytałam, że on może zniszczyć włosy.
Wczoraj piekłam muffiny i użyłam oleju kokosowego. Mój TŻ gdy to zobaczył to powiedział, że pewnie mi się znudził do włosów i teraz używam do ciasta. Poza tym powiedział, że ja chyba już wszystko nakładałam na włosy
|
|
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja musze w końcu gdzieś dorwać, to Bingo, chciałabym z shea i to z glinką ![]() Co do Schaumy, to u mnie się świetnie sprawuje, nie obciąża, a włoski mięciutkie Cytat:
Ja bym nic nie kombinowała, ale wiadomo, że kobiety lubią się zmieniać ![]() Cytat:
![]() Daj znac jak się będzie wszystko spisywać ![]() No i gdzie dorwałaś w Poznaniu Mariona? Były może te maski w saszetkach do ciemnych włosków? Cytat:
![]() A jak łupież się uspokoi, to już bardziej sporadycznie. A jaką ochronę ma taki podkład mineralny? Nie boisz się, że za mało chroni? No i co do płukanek to zabieram się za nie od dawna i coś nie mogę się zabrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się baaardzo rzadko maluję, a na solarium idę tylko przed jakąś wielką okazją typu wesele, które akurat jest tak jak teraz w czerwcu, kiedy słoneczko nie zdążyło mnie jeszcze dobrze złapać ![]() Uważam, że pójście raz na rok, albo rzadziej nie jest takie złe ![]() Co do adhd, to mój mąż się śmieje, że zachowuje się czasami jak Nasz dwuletnia córka, biegam, skacze, krzyczę itp. Ja nawet jak byłam w 9 miesiącu ciąży nie potrafiłam usiedzieć, a w dzień kiedy rodziłam, to sprzątałam cały dom i pewnie dzięki temu moja córeczka się w końcu urodziła 3 dni po terminie
|
|
#4151 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, jest szansa, że zdjęcia są z troszkę innej perspektywy i przez to nie widać przyrostu? a może się wykruszają (to co urośnie) przez np. jakieś zniszczenia? Cytat:
no specjalnie opalać skórę po aspirynowym też bym nie ryzykowała Cytat:
?Cytat:
- czym tak śmierdzą Ci włosy ![]() - hm, olejem. - OLEJEM? kolejnym razem: - o nie, znowu śmierdzisz olejem! ... - błagam, tylko nie używaj tego oleju ![]() Cytat:
i nie wiem, czy od aloesu, czy HA, czy dlatego, że wycielam prawie wszystkie rozdwojenia prawie się nie plątały i nie strąkowały! (zauwazyłam, że mam strąki, gdy poplączą mi się włosy )ja jakoś Shaumę na bok odstawiłam, skoro mam CHI, które niby miałam wrażenie, że obciąża, a dziś i wczoraj już nie miałam tego wrażenia. chyba muszę na bardziej mokre włosy brać. ale gdy Shaumy nie używam, to jakos mi tak brakuje czegoś, mimo, że w sumie... nie zauwazyłam, żeby cokolwiek robiła ![]() dzięki ma taką, że nie da się w nim opalić mając go nałożonego ale nie wiem dokładnie, nie piszą o tym czy za mało chroni, hm, nie boję, bo kwas, to tonik migdałowy, który fotouczulający nie jest, a że skóra się łuszczy i łatwiej ją uszkodzić, bo bardziej jest narażona na zniszczenia itd. - podchodzę do tego sceptycznie. raz jeden moja dermatolog kazała używać mi filtra, latem. nigdy nie wspomniała o filtrowani inną porą roku, o szaleńczym uciekaniu przed słońcem, o filtrowaniu w pochmurne dni. ktoś powie, że lekarze to robią, bo potem zarabiają na leczeniu przebarwień. tak, wszyscy dermatolodzy z tego powodu to robią, szkodzą pacjentowi?? a może głupi są i nie wiedzą? mam wrażenie, że filtromaniactwo wzięło się z krajów, w których słońca jest dużo przez cały rok i w których problem jest z większą dziurą ozonową. ale to jest moje zdanie i jeśli ktoś się filtruje, to super, ja nie czuję potrzeby paciania się filtrem dzień w dzień. a przecież są badania mówiące o szkodliwości filtrów chemicznych... |
|||||
|
|
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego zrezygnowałam. Boję się
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubię Bingo, ale nie mam wow po nich.. w sumie zależy z czym daję. Terazta keratynowa z gliceryną mi coś przypasowała. wydało się, kurczeee |
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to nieźle ![]() ale taka ruchliwosc jest o wiele zdrowsza od siedzenia ![]() no i super dla twojej córeczki ze sie z nia bawisz
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
a to akurat jeden z objawów porodu. Wiele dziewczyn tak ma.
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam maskę do ciemnych około 50ml (przelaną do pojemnika). Gdybyś chciała to mogę się z Tobą podzielić albo wymienić. Kiedyś trommelka mi kupiła i wysłała pocztą.
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
dziś zrobiłam peeling kawowy z olejem orzechowym, oczyściłam barwą na to spryskałam mgiełką keratynową na to bingo z shea z 3 kropelkami oleju awokado na krótko - może z 15-20 min, na to schauma - efekt całkiem ok.
|
#4158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariona kupuję u rodziców w Szczecinie, tak jest taka drogeria, gdzie zawsze wszystkie niedostępne produkty są, tylko czekam aż mogę tam zajść Ale jak Ci na czymś bardzo zależy to mogę Ci kupić i przekazać w Poznaniu ![]() Cytat:
Ale jak coś się zacznie dziać przestanę używać ![]() Cytat:
Nie wiem dokładnie, bo płaciłam razem z innymi rzeczami ![]() Ja kąpieli nie kupiłam, stwierdziłam, że pewnie użyłabym raz i na tym by się skończyło Co do sprayów to one mają bardzo podobne składy, różną się tym, że malinowy ma ekstrakty owocowe, a arganowy (trzeba wstrząsnąć przez co widać ile go jest i powiem Ci, że nie tak mało )ma właśnie olej arganowy i coś tam jeszcze Na razie używałam tego drugiego, super pachnie, migdałowo Na włosach na razie nic nie widzę, bo jeszcze mam na nich pełno fryzjerskich kosmetyków, ale mam nadzieję, że te spraye mi chociaż trochę ochronią włosy przed słońcem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie o te zmiany chodzi, kombinuję różnie z grzywką, ale to nie to samo :P A taka szamponetka teoretycznie szybko się spłucze jak kolor nie będzie mi odpowiadał Cytat:
zdjęcia są w sumie różne, może to faktycznie kwestia perspektywy...wydaje mi się, że nie kruszą się, nie mam problemu z rozdwajającymi końcówkami, wystarczało mi podcięcie raz na pół roku zawsze... sama już nie wiem... Olejuję regularnie włosy od lutego w sumie, i faktycznie efekty wychodzą po dłuższym czasie, teraz włosy mam o wiele gładsze, i nawet jak się pofalują trochę, to i tak lepiej wyglądają niż wcześniej. Poza tym myjąc raz na jakiś czas zwykłym szamponem, i nie nakładając odżywki (zdarza się sporadycznie), włosy wcale nie wyglądają gorzej, tak jakby te wszystkie wizażowe zabiegi trwale poprawiały ich kondycję. To tak w ramach podsumowania i podziękowania za wizaż
Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2012-06-09 o 14:36 |
||
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie taki nijaki, obojętny
Na moich naturalnych o zimnym odcieniu daje lekkie ocieplenie, ale minimalne. Natomiast zniszczone i wyblakłe o rudawym odcieniu lekko ochładza
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Jig - jeszcze jak cos to moja rada do tego rozjaśniacza z joann: psikaj na pjedyncze pasma a nie na całe włosy, wtedy będziesz wiedziec czy ci wyusza i kiedy przestac go używac
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-06-10 o 09:54 |
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
oooo, wątek dla mnie, przyłączam się z moimi drucikamii
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie planuję najpierw spróbować na pasemku od dołu, żeby zobaczyć jaki w ogóle efekt u mnie daje i jak szybko Bo myślałam, żeby całość włosów psiknąć ze 2 razy, żeby delikatnie tylko zmienić odcień, a potem psikać już tylko końcówki i pasemka, żeby wyglądało jak od słońca ![]() Tylko się wiem czy po prostu psikać czy na grzebień lepiej
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
W piątek dotarła do mnie szczotka TT
Jestem bardzo zadowolona, jak najbardziej polecam. Wzór w panterkę też całkiem, całkiem
|
|
|
|
#4166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Wiem,że zadawałam już podobne pytanie na innym wątku, ale wiecie może czy efekt '' zafarbowania '' włosów maseczką kalpi tone zmywa się, czy zostaje na stałe?
bo zrobiły mi się rude refleksy i nie wiem co mam z tym zrobić |
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj próbowałam z grzebieniem, ale na razie nie ma różnicy ![]() Za to na noc olejowałam włosy masłem shea, już zapomniałam jak je lubią |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby co czekam na jakieś kolejne wrazenia ![]() Moje po papilotach po rozwinięciu i spryskaniu lakierem ciut się rozprostowały, ale potem przez jakieś 2h było ok, aż nie zmokłam trochę wtedy siadły chyba trochę, ale jeszcze jako takie były, a potem prawie proste. Z trwalością szału nie ma.. I te bejbiki http://www.voila.pl/140/uaqnj/index.php?get=1&f=1 |
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ładny kolor i loki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

?

i nie wiem, czy od aloesu, czy HA, czy dlatego, że wycielam prawie wszystkie rozdwojenia