SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 14:07   #4141
Patryka
Wtajemniczenie

Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Jak chcesz rudy to lepiej spróbuj szamponetką Venity

Ja dzisiaj kupiłam 2 spraye z Mariona (z olejkiem arganowym i malinowy) i rozjaśniacz Joanny
Venita... A gdzie to dostanę? Bo w Rossmanie widziałam hmm, Delię?? Natura, czy trzeba polować?

I daj znać jak sprej Joanny, jestem ciekawa

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:11   #4142
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
Venita... A gdzie to dostanę? Bo w Rossmanie widziałam hmm, Delię?? Natura, czy trzeba polować?

I daj znać jak sprej Joanny, jestem ciekawa
Polować Venita ma dużo rudych odcieni, ale lepiej kupić szamponetkę w tubce, a nie tą w proszku, bo ona się nie domywa podobno. W każdym razie mi ciemny brąz Venity zmył się do zera, ale rudego nie próbowałam, więc nie wiem Do tego nie przesuszyła mi włosów w przeciwieństwie do szamponetki Joanny.

Dam znać Dzisiaj byłam u fryzjera, więc trochę mi szkoda od razu nakładać go na włosy

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 14:34   #4143
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Dziś siódmy dzień miesiąca więc sobie zaktualizuję włosy. Nareszcie zaczyna się przebijać mój naturalny kolor (ten niebiesko-czarny ), w sobotę podcinam parę cm
bardzo ładny kolor

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Dzisiaj testowałam Waxa Kamille. Włosy są świetne Nie wiem jak to możliwe, że maska z niezbyt ciekawym składem działa tak dobrze. Jestem zadowolona
w działaniu kosmetyków nie tylko sam skład jest ważny, ale też stężenie każdego składnika, a tego przecież nie znamy widząc tylko wypisane składniki poza tym, składniki na pewno w jakiś sposób ze sobą oddziałują, występują jakieś interakcje, dzięki czemu coś działa lepiej, coś lepiej nawilża, mniej wysusza itp.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No to super, że już lepiej
I bądź systematyczna, pamiętaj
myślisz, żeby używać aloesu przy każdym myciu (myję codziennie), czy co jakiś czas sobie odpuścić na jedno mycie, czy co dwa, czy w ogóle inaczej

Cytat:
Dzięki
Żeby pozbyć się tego okropnego cieniowania.. Co miesiąc obcinam cały przyrost
nie jest okropne włosy wyglądają ok z takim cieniowaniem, nie widać, żeby były bardziej zniszczone, czy coś takiego. a cieniowanie to jednocześnie zawsze trochę lekkości i (u mnie) objętości wbrew pozorom

Cytat:
No racja, pisałaś o tym podcinaniu

Ja mam ciemną karnację, więc mi to pasowało Chociaż po kuracji kwasami zrobiłam się strasznie blada, ale to tylko chwilowe.
Teraz i tak mam sesję na solarium, bo idę na wesele
Tylko nie krzyczcie na mnie, że niszczę sobie cerę, bo na solarium chodzę tylko przed wielkim wydarzeniem, czyli gdzieś raz do roku
nikt krzyczał nie będzie, każdy ma swoją głowę, a i ustępstwa uznane za niezdrowe po kilku razach nikogo nie zabiją (chyba )
ja nie używam filtra, mimo kwasów/retinoidów, za SPF robi mi mineralny podkład i tez się tym nie przejmuję filtra uzywam, gdy wychodze na słońce latem szczególnie. wtedy 50+ i już.
a na solarium bym pochodziła, gdyby dało się tylko na nogi

Cytat:
No dokładnie, w końcu nie możemy być "niewolnicami" pielęgnacji
Czasami tego typu rzeczy poprawiają samopoczucie, bo czujemy się piękniejsze
Nikt nie mówi o ciągłym chodzeniu na solarium, czy notorycznym rozjaśnianiu włosów, ale raz na jakiś czas przecież, to nie zaszkodzi
solarium to pewnie i raz zaszkodzi, włosy po rozjaśnianiu można ściąć, skóry już nie, ale co tu porównywać zniszczenia raz na jakiś czas, z typowymi solarami ?

Cytat:
Taki kolor jest bardzo ładny jak w załączniku

Cytat:
Kiedyś kupiłam farbę ciemny blond, bo myślałam, że może mi wyjdzie fajny jasny brąz, ale niestety były mimo wszystko strasznie ciemne, tak jakbym użyła ciemnego brązu
ja to samo, casting ciemny blond, a tu przyciemnił się mój jasny brąz

a co do Twoich refleksów rudych, są chyba płukanki maskujące rudy

Cytat:
ach, no i zdjęcie aktualnych włosków, w dlugości w ogóle nie ma różnicy w porównaniu do tych sprzed kilku miesięcy
ładny błysk nie masz grzywki, żeby ocenić, czy ona rośnie? może wytnij sobie od spodu kosmyk włosów, tzn. skróć i po nim sprawdzaj, czy rośnie ?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:24   #4144
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Polować Venita ma dużo rudych odcieni, ale lepiej kupić szamponetkę w tubce, a nie tą w proszku, bo ona się nie domywa podobno. W każdym razie mi ciemny brąz Venity zmył się do zera, ale rudego nie próbowałam, więc nie wiem Do tego nie przesuszyła mi włosów w przeciwieństwie do szamponetki Joanny.

Dam znać Dzisiaj byłam u fryzjera, więc trochę mi szkoda od razu nakładać go na włosy
w takim razie będę polować, dzięki za cynk

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
ładny błysk nie masz grzywki, żeby ocenić, czy ona rośnie? może wytnij sobie od spodu kosmyk włosów, tzn. skróć i po nim sprawdzaj, czy rośnie ?
dobry flesz nie jest zły
grzywkę mam, i to krótką, podcinam ok centymetra mniej więcej co trzy tygodnie. i chyba tylko grzywka mi rośnie, bo naprawdę na włosach na długości nie widzę różnicy

Stary 2012-06-08, 18:36   #4145
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
No dokładnie, w końcu nie możemy być "niewolnicami" pielęgnacji
Czasami tego typu rzeczy poprawiają samopoczucie, bo czujemy się piękniejsze
Nikt nie mówi o ciągłym chodzeniu na solarium, czy notorycznym rozjaśnianiu włosów, ale raz na jakiś czas przecież, to nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

No i to mi się podoba, obie mnie nie skrzyczałyście

Ja też nienawidzę się opalać
Nie umiem tak wyleżeć, nudzi mi się, ale ja czasami się śmieję, że jestem nadpobudliwa i moja córeczka chyba, to odziedzicza po mnie

Co innego spędzanie czasu na słońcu w ciągłym ruchu, na spacerach, graniu w piłkę na plaży itp.

Na szczęście moja skóra szybko się opala i to od razu na brązowo, wystarczy jeden dzień na słońcu, albo 3 wizyty na solarium i jest pięknie
Ja tam niewolnicą nie jestem Oprócz włosów hehhee, ale fakt, trzeba mieć zdrowe podejście do wszystkiego.

A ja UWIELBIAM się opalać, ładuję wtedy baterię. Jedna niedziela na słońcu nad Wartą na rybach z TŻem i cały tydzień czuję kopa do życia

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
bardzo ładny kolor

nie jest okropne włosy wyglądają ok z takim cieniowaniem, nie widać, żeby były bardziej zniszczone, czy coś takiego. a cieniowanie to jednocześnie zawsze trochę lekkości i (u mnie) objętości wbrew pozorom

nikt krzyczał nie będzie, każdy ma swoją głowę, a i ustępstwa uznane za niezdrowe po kilku razach nikogo nie zabiją (chyba )
ja nie używam filtra, mimo kwasów/retinoidów, za SPF robi mi mineralny podkład i tez się tym nie przejmuję filtra uzywam, gdy wychodze na słońce latem szczególnie. wtedy 50+ i już.
Dziękuję

Na zdjęciu akurat nie widać, ale generalnie mam wierzchnią warstwę ok. 10 cm krótszą i bardziej sianowatą niż reszta włosów. Nie mogę ich ujarzmić, pod spodem mam gładkie, proste, w miarę nawet błyszczące włosy, natomiast wierzch jest jaśniejszy, lekko się faluje od zniszczeń i jeszcze wyróżnia się długością (krótkością?)

Hardcore, powiedziałyby filtromaniaczki. Ja zrezygnowałam z mojego ukochanego toniku aspirynowego, bo boję się opalać skórę nim potraktowaną. Może niepotrzebnie...:rolleyes :

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Naturalnie byłoby ciężko, ale gdyby znaleźć farbę o odpowiedni odcieniu brązu to może by chwyciło

Nie chcę Cię namawiać, bo moje włosy nie mają tendencji do rudości, ale z drugiej strony przyciemnić zawsze łatwiej niż rozjaśnić

Racja Przy sprayu zawsze jest ten plus, ze można stopniować efekt
Niby tak, ale przyciemnić we właściwym kolorze bez rudości to też sztuka. Ja tam działam teraz z czarnym bzem, ale też nie do końca jestem przekonana do odcienia...

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 19:30   #4146
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj kupiłam 2 spraye z Mariona (z olejkiem arganowym i malinowy) i rozjaśniacz Joanny
po ile spraye? ja widziałam dziś po 7,90 chyba. Miałam wziąć, ale...
co w ogóle lepsze, ta kąpiel czy spray a jesli spray to który?
w sumie te składy chyba nie takie złe, mogłam wziąć

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 20:19   #4147
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo
Szkoda, że do tego potrzebna NATURALNA ciemniejsza karnacja, a ja taka bledzizna
niekoniecznie, blada karnacja czesto idealnie komponuje się z czarnymi włosami, ale wiadomo ze nie kazdemu pasuje i wszytsko zalezy od typu urody

Cytat:
No i to mi się podoba, obie mnie nie skrzyczałyście

Ja też nienawidzę się opalać
Nie umiem tak wyleżeć, nudzi mi się, ale ja czasami się śmieję, że jestem nadpobudliwa i moja córeczka chyba, to odziedzicza po mnie
ale ja będe niedobra i skrzyczę
poprosty sama unikm solarium jak ognia, no ale kazdy robi co lubi i dla was jest pewnie dziwne to za ja wogóle tam nie chodze
ale uzywam filtra tonujacego, wiec moja cera na codzien wyglada na wiele ciemniejszą niż jest, bo tak to serio jestem blada jak ściana, az sie przeraziłam ostatnio

oo mam to samo tez mam adha i nie umiem wysiedziec, lezenie plackiem na kocu ni dla mnie

Cytat:
A rumianek jaki u Ciebie daje efekt?
Mi jasny brąz nie przeszkadza (choć latem wygląda dziwnie - ciemna karnacja i ciemna oprawa oczu), ale ten popielaty odcień już tak
Poza tym ostatnio trafiłam na opinie o tym rozjaśniaczu w spray Joanny i kusi mnie bardzo żeby zrobić sobie refleksy jak od słońca, ale wiem, że zaryzykuję stanem włosów
ja juz miałam nigdy nie sięgac po ten spray, ale ostatnio znów mnie kusi

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 21:29   #4148
aniaamelia
Zadomowienie

Jigoku uważaj na spray Joanny. Czytałam, że on może zniszczyć włosy.

Wczoraj piekłam muffiny i użyłam oleju kokosowego. Mój TŻ gdy to zobaczył to powiedział, że pewnie mi się znudził do włosów i teraz używam do ciasta. Poza tym powiedział, że ja chyba już wszystko nakładałam na włosy
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:14   #4149
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
niekoniecznie, blada karnacja czesto idealnie komponuje się z czarnymi włosami, ale wiadomo ze nie kazdemu pasuje i wszytsko zalezy od typu urody
Wiem, wiem... ideał Śnieżki. Też by mi się podobał, ale w życiu nie spotkałam bladolicej z czarnymi włosami, która wyglądałaby zdrowo

Stary 2012-06-08, 23:24   #4150
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
to dobrze moje też od kilku myć lepsze używałam bingo keratynowej z dodatkiem gliceryny (po zmyciu OzO ) i się sprawdziło kilkukrotnie
Shauma też na razie póki co ok psikam na suche, bałam się że może bedzie jakoś negatywnie wpływac na wygląd włosów, ale na razie nic takiego nie zauważyłam
No, to chyba zaczną się po kolei dla Nas wszystkich good hair day, a może i nawet year
Ja musze w końcu gdzieś dorwać, to Bingo, chciałabym z shea i to z glinką
Co do Schaumy, to u mnie się świetnie sprawuje, nie obciąża, a włoski mięciutkie

Cytat:
A propos farbowania Mnie korci, żeby sobie rudy machnąć. Planuję w wakacje spróbować szamponem, takim do 5 myć. Boję się, bo jednak te włosy zapuszczam i zapuszczam po ścięciu na chłopaka przez czarną farbę ale żywię nadzieję, że szampon ich za bardzo nie zniszczy, i sprawdzę sobie jak się czuję w takim kolorze. W końcu, np. Czarna Orchidea farbuje na rudy własnie, i ma piękne zadbane włoski

ach, no i zdjęcie aktualnych włosków, w dlugości w ogóle nie ma różnicy w porównaniu do tych sprzed kilku miesięcy
Masz bardzo ładne włoski i kolor również
Ja bym nic nie kombinowała, ale wiadomo, że kobiety lubią się zmieniać

Cytat:
O, jednak kupiłaś wszystko
Daj znac jak się będzie wszystko spisywać
No i gdzie dorwałaś w Poznaniu Mariona? Były może te maski w saszetkach do ciemnych włosków?

Cytat:
myślisz, żeby używać aloesu przy każdym myciu (myję codziennie), czy co jakiś czas sobie odpuścić na jedno mycie, czy co dwa, czy w ogóle inaczej

a co do Twoich refleksów rudych, są chyba płukanki maskujące rudy
Jak myjesz codziennie włoski, to ja bym dawała aloes co drugie mycie
A jak łupież się uspokoi, to już bardziej sporadycznie.

A jaką ochronę ma taki podkład mineralny? Nie boisz się, że za mało chroni?

No i co do płukanek to zabieram się za nie od dawna i coś nie mogę się zabrać

Cytat:
Hardcore, powiedziałyby filtromaniaczki. Ja zrezygnowałam z mojego ukochanego toniku aspirynowego, bo boję się opalać skórę nim potraktowaną. Może niepotrzebnie...:rolleyes :
A kiedy zrezygnowałaś? Skóra nawet po jakimś czasie jest podatna na przebarwienia

Cytat:
ale ja będe niedobra i skrzyczę
poprosty sama unikm solarium jak ognia, no ale kazdy robi co lubi i dla was jest pewnie dziwne to za ja wogóle tam nie chodze
ale uzywam filtra tonujacego, wiec moja cera na codzien wyglada na wiele ciemniejszą niż jest, bo tak to serio jestem blada jak ściana, az sie przeraziłam ostatnio

oo mam to samo tez mam adha i nie umiem wysiedziec, lezenie plackiem na kocu ni dla mnie
Wiedziałam, że ktoś się znajdzie i mnie skrzyczy

Ja się baaardzo rzadko maluję, a na solarium idę tylko przed jakąś wielką okazją typu wesele, które akurat jest tak jak teraz w czerwcu, kiedy słoneczko nie zdążyło mnie jeszcze dobrze złapać
Uważam, że pójście raz na rok, albo rzadziej nie jest takie złe

Co do adhd, to mój mąż się śmieje, że zachowuje się czasami jak Nasz dwuletnia córka, biegam, skacze, krzyczę itp.
Ja nawet jak byłam w 9 miesiącu ciąży nie potrafiłam usiedzieć, a w dzień kiedy rodziłam, to sprzątałam cały dom i pewnie dzięki temu moja córeczka się w końcu urodziła 3 dni po terminie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 01:02   #4151
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
dobry flesz nie jest zły
grzywkę mam, i to krótką, podcinam ok centymetra mniej więcej co trzy tygodnie. i chyba tylko grzywka mi rośnie, bo naprawdę na włosach na długości nie widzę różnicy

kurcze, jest szansa, że zdjęcia są z troszkę innej perspektywy i przez to nie widać przyrostu?
a może się wykruszają (to co urośnie) przez np. jakieś zniszczenia?

Cytat:
Na zdjęciu akurat nie widać, ale generalnie mam wierzchnią warstwę ok. 10 cm krótszą i bardziej sianowatą niż reszta włosów. Nie mogę ich ujarzmić, pod spodem mam gładkie, proste, w miarę nawet błyszczące włosy, natomiast wierzch jest jaśniejszy, lekko się faluje od zniszczeń i jeszcze wyróżnia się długością (krótkością?)

no Ty sama na pewno najlepiej widzisz co i jak wygląda, ale każda z nas jednocześnie widzi wszystko gorzej

no specjalnie opalać skórę po aspirynowym też bym nie ryzykowała

Cytat:
... włosomaniaczka ?

Cytat:
Wczoraj piekłam muffiny i użyłam oleju kokosowego. Mój TŻ gdy to zobaczył to powiedział, że pewnie mi się znudził do włosów i teraz używam do ciasta. Poza tym powiedział, że ja chyba już wszystko nakładałam na włosy
hah, u mnie było to samo.

- czym tak śmierdzą Ci włosy
- hm, olejem.
- OLEJEM?

kolejnym razem:
- o nie, znowu śmierdzisz olejem!

...
- błagam, tylko nie używaj tego oleju

Cytat:
No, to chyba zaczną się po kolei dla Nas wszystkich good hair day, a może i nawet year
Co do Schaumy, to u mnie się świetnie sprawuje, nie obciąża, a włoski mięciutkie

Jak myjesz codziennie włoski, to ja bym dawała aloes co drugie mycie
A jak łupież się uspokoi, to już bardziej sporadycznie.

A jaką ochronę ma taki podkład mineralny? Nie boisz się, że za mało chroni?

No i co do płukanek to zabieram się za nie od dawna i coś nie mogę się zabrać
moje dziś też miały good i nie wiem, czy od aloesu, czy HA, czy dlatego, że wycielam prawie wszystkie rozdwojenia prawie się nie plątały i nie strąkowały! (zauwazyłam, że mam strąki, gdy poplączą mi się włosy )

ja jakoś Shaumę na bok odstawiłam, skoro mam CHI, które niby miałam wrażenie, że obciąża, a dziś i wczoraj już nie miałam tego wrażenia. chyba muszę na bardziej mokre włosy brać.
ale gdy Shaumy nie używam, to jakos mi tak brakuje czegoś, mimo, że w sumie... nie zauwazyłam, żeby cokolwiek robiła

dzięki na razie nie widzę różnicy, ale poczekam spokojnie ok. 2 tygodnie. jak nie będzie zupełnie róznicy, to poszukam jakiegoś innego sposobu.

ma taką, że nie da się w nim opalić mając go nałożonego ale nie wiem dokładnie, nie piszą o tym raczej malutką, a UVA tym bardziej.
czy za mało chroni, hm, nie boję, bo kwas, to tonik migdałowy, który fotouczulający nie jest, a że skóra się łuszczy i łatwiej ją uszkodzić, bo bardziej jest narażona na zniszczenia itd. - podchodzę do tego sceptycznie. raz jeden moja dermatolog kazała używać mi filtra, latem. nigdy nie wspomniała o filtrowani inną porą roku, o szaleńczym uciekaniu przed słońcem, o filtrowaniu w pochmurne dni. ktoś powie, że lekarze to robią, bo potem zarabiają na leczeniu przebarwień. tak, wszyscy dermatolodzy z tego powodu to robią, szkodzą pacjentowi??
a może głupi są i nie wiedzą?
mam wrażenie, że filtromaniactwo wzięło się z krajów, w których słońca jest dużo przez cały rok i w których problem jest z większą dziurą ozonową. ale to jest moje zdanie i jeśli ktoś się filtruje, to super, ja nie czuję potrzeby paciania się filtrem dzień w dzień.
a przecież są badania mówiące o szkodliwości filtrów chemicznych...
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:32   #4152
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy zrezygnowałaś? Skóra nawet po jakimś czasie jest podatna na przebarwienia
Spokojnie, zrezygnowałam jakoś w kwietniu i chciałam zastąpić go tonikiem migdałowym, ale on w ogóle nie działa i szybko mnie z powrotem wysypało. A tak pięknie zaleczyłam i wybarwiłam wszystko tą aspiryną...

Cytat:
no specjalnie opalać skórę po aspirynowym też bym nie ryzykowała
Dlatego zrezygnowałam. Boję się

Stary 2012-06-09, 08:57   #4153
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
oj na year to się nie łudzę
lubię Bingo, ale nie mam wow po nich.. w sumie zależy z czym daję. Terazta keratynowa z gliceryną mi coś przypasowała.

Cytat:

... włosomaniaczka ?
wydało się, kurczeee

Stary 2012-06-09, 09:29   #4154
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

Wiedziałam, że ktoś się znajdzie i mnie skrzyczy

Ja się baaardzo rzadko maluję, a na solarium idę tylko przed jakąś wielką okazją typu wesele, które akurat jest tak jak teraz w czerwcu, kiedy słoneczko nie zdążyło mnie jeszcze dobrze złapać
Uważam, że pójście raz na rok, albo rzadziej nie jest takie złe

Co do adhd, to mój mąż się śmieje, że zachowuje się czasami jak Nasz dwuletnia córka, biegam, skacze, krzyczę itp.
Ja nawet jak byłam w 9 miesiącu ciąży nie potrafiłam usiedzieć, a w dzień kiedy rodziłam, to sprzątałam cały dom i pewnie dzięki temu moja córeczka się w końcu urodziła 3 dni po terminie

oo to nieźle
ale taka ruchliwosc jest o wiele zdrowsza od siedzenia
no i super dla twojej córeczki ze sie z nia bawisz

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-06-09, 10:37   #4155
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
a to akurat jeden z objawów porodu. Wiele dziewczyn tak ma.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:54   #4156
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
No i gdzie dorwałaś w Poznaniu Mariona? Były może te maski w saszetkach do ciemnych włosków?
Pytanie nie jest do mnie ale się udzielę Mam maskę do ciemnych około 50ml (przelaną do pojemnika). Gdybyś chciała to mogę się z Tobą podzielić albo wymienić. Kiedyś trommelka mi kupiła i wysłała pocztą.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:24   #4157
kuleczkka
Rozeznanie

dziś zrobiłam peeling kawowy z olejem orzechowym, oczyściłam barwą na to spryskałam mgiełką keratynową na to bingo z shea z 3 kropelkami oleju awokado na krótko - może z 15-20 min, na to schauma - efekt całkiem ok.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:49   #4158
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:

O, jednak kupiłaś wszystko
Daj znac jak się będzie wszystko spisywać
Zawsze tak jest jak już wejdę do sklepu Mariona kupuję u rodziców w Szczecinie, tak jest taka drogeria, gdzie zawsze wszystkie niedostępne produkty są, tylko czekam aż mogę tam zajść Ale jak Ci na czymś bardzo zależy to mogę Ci kupić i przekazać w Poznaniu

Cytat:
Jigoku uważaj na spray Joanny. Czytałam, że on może zniszczyć włosy.
Może, to rozjaśniacz, ma nadtlenek wodoru Ale jak coś się zacznie dziać przestanę używać

Cytat:
Jakoś też w tej cenie mw Nie wiem dokładnie, bo płaciłam razem z innymi rzeczami
Ja kąpieli nie kupiłam, stwierdziłam, że pewnie użyłabym raz i na tym by się skończyło Co do sprayów to one mają bardzo podobne składy, różną się tym, że malinowy ma ekstrakty owocowe, a arganowy (trzeba wstrząsnąć przez co widać ile go jest i powiem Ci, że nie tak mało )ma właśnie olej arganowy i coś tam jeszcze Na razie używałam tego drugiego, super pachnie, migdałowo Na włosach na razie nic nie widzę, bo jeszcze mam na nich pełno fryzjerskich kosmetyków, ale mam nadzieję, że te spraye mi chociaż trochę ochronią włosy przed słońcem

Cytat:

Niby tak, ale przyciemnić we właściwym kolorze bez rudości to też sztuka. Ja tam działam teraz z czarnym bzem, ale też nie do końca jestem przekonana do odcienia...
A jaki odcień?

książki
Stary 2012-06-09, 14:33   #4159
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz bardzo ładne włoski i kolor również
Ja bym nic nie kombinowała, ale wiadomo, że kobiety lubią się zmieniać
Dziękuję
No właśnie o te zmiany chodzi, kombinuję różnie z grzywką, ale to nie to samo :P A taka szamponetka teoretycznie szybko się spłucze jak kolor nie będzie mi odpowiadał

Cytat:

kurcze, jest szansa, że zdjęcia są z troszkę innej perspektywy i przez to nie widać przyrostu?
a może się wykruszają (to co urośnie) przez np. jakieś zniszczenia?
nie wiem zdjęcia są w sumie różne, może to faktycznie kwestia perspektywy...
wydaje mi się, że nie kruszą się, nie mam problemu z rozdwajającymi końcówkami, wystarczało mi podcięcie raz na pół roku zawsze... sama już nie wiem...

Olejuję regularnie włosy od lutego w sumie, i faktycznie efekty wychodzą po dłuższym czasie, teraz włosy mam o wiele gładsze, i nawet jak się pofalują trochę, to i tak lepiej wyglądają niż wcześniej. Poza tym myjąc raz na jakiś czas zwykłym szamponem, i nie nakładając odżywki (zdarza się sporadycznie), włosy wcale nie wyglądają gorzej, tak jakby te wszystkie wizażowe zabiegi trwale poprawiały ich kondycję. To tak w ramach podsumowania i podziękowania za wizaż

Edytowane przez Patryka
Czas edycji: 2012-06-09 o 14:36
Stary 2012-06-09, 21:57   #4160
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
A jaki odcień?
Właśnie taki nijaki, obojętny Na moich naturalnych o zimnym odcieniu daje lekkie ocieplenie, ale minimalne. Natomiast zniszczone i wyblakłe o rudawym odcieniu lekko ochładza

Stary 2012-06-10, 09:52   #4161
karmazynka99
Zakorzenienie

Jig - jeszcze jak cos to moja rada do tego rozjaśniacza z joann: psikaj na pjedyncze pasma a nie na całe włosy, wtedy będziesz wiedziec czy ci wyusza i kiedy przestac go używac

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-06-10 o 09:54
Stary 2012-06-10, 12:43   #4162
blackmarta
Raczkowanie

oooo, wątek dla mnie, przyłączam się z moimi drucikamii

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 12:48   #4163
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Jig - jeszcze jak cos to moja rada do tego rozjaśniacza z joann: psikaj na pjedyncze pasma a nie na całe włosy, wtedy będziesz wiedziec czy ci wyusza i kiedy przestac go używac

Właśnie planuję najpierw spróbować na pasemku od dołu, żeby zobaczyć jaki w ogóle efekt u mnie daje i jak szybko Bo myślałam, żeby całość włosów psiknąć ze 2 razy, żeby delikatnie tylko zmienić odcień, a potem psikać już tylko końcówki i pasemka, żeby wyglądało jak od słońca
Tylko się wiem czy po prostu psikać czy na grzebień lepiej

książki
Stary 2012-06-10, 16:22   #4164
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie planuję najpierw spróbować na pasemku od dołu, żeby zobaczyć jaki w ogóle efekt u mnie daje i jak szybko Bo myślałam, żeby całość włosów psiknąć ze 2 razy, żeby delikatnie tylko zmienić odcień, a potem psikać już tylko końcówki i pasemka, żeby wyglądało jak od słońca
Tylko się wiem czy po prostu psikać czy na grzebień lepiej
ja robiłam tak że oddzielałam sobie pasemko, dawałam pod nie papierowy ręcznik, i przy okazji zsłaniałam tez twarz no i reszte włosów i psikałam bezpośrednio na ten kawałek włosów

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-06-10, 16:45   #4165
MadlenK
Rozeznanie

W piątek dotarła do mnie szczotka TT Jestem bardzo zadowolona, jak najbardziej polecam. Wzór w panterkę też całkiem, całkiem
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:03   #4166
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MadlenK Pokaż wiadomość
W piątek dotarła do mnie szczotka TT Jestem bardzo zadowolona, jak najbardziej polecam. Wzór w panterkę też całkiem, całkiem
A u mnie na razie cisza w tej sprawie. Nawet status wysyłki na stronie nie zmienia się

Stary 2012-06-10, 19:14   #4167
Nataalie
Raczkowanie

Wiem,że zadawałam już podobne pytanie na innym wątku, ale wiecie może czy efekt '' zafarbowania '' włosów maseczką kalpi tone zmywa się, czy zostaje na stałe? bo zrobiły mi się rude refleksy i nie wiem co mam z tym zrobić
Nataalie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 22:01   #4168
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam tak że oddzielałam sobie pasemko, dawałam pod nie papierowy ręcznik, i przy okazji zsłaniałam tez twarz no i reszte włosów i psikałam bezpośrednio na ten kawałek włosów
I jak Twoje włosy po nim?

Ja dzisiaj próbowałam z grzebieniem, ale na razie nie ma różnicy

Za to na noc olejowałam włosy masłem shea, już zapomniałam jak je lubią

książki
Stary 2012-06-10, 23:02   #4169
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:

Jakoś też w tej cenie mw Nie wiem dokładnie, bo płaciłam razem z innymi rzeczami
Ja kąpieli nie kupiłam, stwierdziłam, że pewnie użyłabym raz i na tym by się skończyło Co do sprayów to one mają bardzo podobne składy, różną się tym, że malinowy ma ekstrakty owocowe, a arganowy (trzeba wstrząsnąć przez co widać ile go jest i powiem Ci, że nie tak mało )ma właśnie olej arganowy i coś tam jeszcze Na razie używałam tego drugiego, super pachnie, migdałowo Na włosach na razie nic nie widzę, bo jeszcze mam na nich pełno fryzjerskich kosmetyków, ale mam nadzieję, że te spraye mi chociaż trochę ochronią włosy przed słońcem
no własnie, też się bardziej ku psikaczom skłaniam, ale jeszcze nie wiem który wybrać jakby co czekam na jakieś kolejne wrazenia

Moje po papilotach po rozwinięciu i spryskaniu lakierem ciut się rozprostowały, ale potem przez jakieś 2h było ok, aż nie zmokłam trochę wtedy siadły chyba trochę, ale jeszcze jako takie były, a potem prawie proste. Z trwalością szału nie ma.. I te bejbiki
http://www.voila.pl/140/uaqnj/index.php?get=1&f=1

Stary 2012-06-10, 23:05   #4170
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie, też się bardziej ku psikaczom skłaniam, ale jeszcze nie wiem który wybrać jakby co czekam na jakieś kolejne wrazenia

Moje po papilotach po rozwinięciu i spryskaniu lakierem ciut się rozprostowały, ale potem przez jakieś 2h było ok, aż nie zmokłam trochę wtedy siadły chyba trochę, ale jeszcze jako takie były, a potem prawie proste. Z trwalością szału nie ma.. I te bejbiki
http://www.voila.pl/140/uaqnj/index.php?get=1&f=1
Dzisiaj używałam malinowego i chyba bardziej nabłyszcza, ale też obciąża mi nieco włosy

Super, ładny kolor i loki

książki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości