Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 11:17   #751
inwytka
Raczkowanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja bym bez zastanowienia się ogarnęła i wyszła do koleżanekI chyba tak zrobię ale za jakiś miesiąc i nie bardzo mam do kogo bo moja koleżanka od wypadów ma termin na sierpieńMuszę nowych znajomości poszukać
pewnie to zrobię, ale jak się skończy Euro, bo Tżowi najwyraźniej wtedy myślenie się wyłączaw większości moje koleżanki są bezdzietne i są teraz w rozjazdach, więc krążę po parku i szukam nowych znajomości wśród dzieciatych

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:18   #752
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Ale mi się nic nie chce... Tak ładnie dzisiaj. Mąż się krząta od rana, ja pospałam do 10. Wstałam i od razu kawka, śniadanko... Żyć nie umierać.

Wracając do paczek. Mi też przywozi do domu facet, ale to nie jest listonosz tylko paczkowy. Listonosz listy polecone zostawia na dole na poczcie, choć powinien do domu przynieść, zwłaszcza, że ostatnio jestem.
Stary 2012-06-09, 11:22   #753
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
pewnie to zrobię, ale jak się skończy Euro, bo Tżowi najwyraźniej wtedy myślenie się wyłączaw większości moje koleżanki są bezdzietne i są teraz w rozjazdach, więc krążę po parku i szukam nowych znajomości wśród dzieciatych
Ojjj tak tak poczekaj na zakończenie tego szaleństwa

My spadamy za godzinkę na grilla
Mogę jeść bez oporów,bez obaw że Szymona będzie bolał brzuszek

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:28   #754
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ale mi się nic nie chce... Tak ładnie dzisiaj. Mąż się krząta od rana, ja pospałam do 10. Wstałam i od razu kawka, śniadanko... Żyć nie umierać.

Wracając do paczek. Mi też przywozi do domu facet, ale to nie jest listonosz tylko paczkowy. Listonosz listy polecone zostawia na dole na poczcie, choć powinien do domu przynieść, zwłaszcza, że ostatnio jestem.
A może mi też przynosi ten "paczkowy", bo uniformu listonosza nie nosi, tylko dres jak pierwszy raz otworzyłam mu drzwi, to myślałam, że zapyta "za kim jesteś? Za Widzewem czy Łksem?" na szczęście okazał się sympatycznym chłopakiem

Zuzka
Stary 2012-06-09, 11:29   #755
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Idź na pocztę. Pewnie listonosz zapomniał nawet awiza wrzucić...
a pewnie, że bym poszła zwłaszcza że jestem w bojowym nastroju
ale poczta w soboty jest zamknięta
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:31   #756
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
A może mi też przynosi ten "paczkowy", bo uniformu listonosza nie nosi, tylko dres jak pierwszy raz otworzyłam mu drzwi, to myślałam, że zapyta "za kim jesteś? Za Widzewem czy Łksem?" na szczęście okazał się sympatycznym chłopakiem
Mój też w dresie...

Wcześniej jeździł fajniejszy, ale były jakieś redukcje zatrudnienia i niestety go zwolnili. Ten w sumie też jest spoko. Kiedyś chciał mi paczkę do mieszkania wnosić, bo wielka była....
Stary 2012-06-09, 11:32   #757
8ewus8
Zadomowienie

powyjmowałam z szafy wszystko, w co wydawało mi się, że się zmieszczę i porażka.
Myślałam, że wejdę w taką sukienkę jedną, taka na ślub akurat, ale gdzie tam, w cycach się nie mieszczę.

W końcu chyba założę tunikę i spódnicę do tego, bo sama tunika jest trochę przykrótka a w legginsach to chyba nie wypada?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:33   #758
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a pewnie, że bym poszła zwłaszcza że jestem w bojowym nastroju
ale poczta w soboty jest zamknięta
O... U mnie pracują. Trzeba im uwagę zwrócić. Może wrzucił awizo do innej skrzynki, też się czasem zdarza.
Stary 2012-06-09, 11:34   #759
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Mamy nowego dzieciaczka:

Hej tu asiula_n. Wczoraj o 16.40 urodziłam Gabrysie. 54 cm, 3800. 10 pkt. Nawet szybko poszło. Pozdrowienia dla wszystkich!

Gratulacjeeee!!!

Gratulację

Ja w szpitalu dla siebie nie zużyłam żadnego podkładu na łózko, szpital miała takie swoje. Podkładów używałam do przewijania małej, bo nasza malutka ma tendencje że jak wezdmiemy pieluszkę to wtedy dopiero sika i tak jest do tera Więc najpierw odpinamy pieluszkę musimy czekać chwilkę żeby siku zrobiła i później dopiero zabieramy się za przewijanie A podkładów poporodowych zużyłam 3 paczki.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:36   #760
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Siemano!!
Niestety nie miałam numeru telefonu do żadnej z Was i dlatego piszę dopiero teraz. Dwa dni temu tz 6 czerwca urodziłam Gabrysię.
Wszystko w najlepszym porządku i dziś wróciłyśmy do domu.
Jak się trochę ogarniemy to zajrzę na dłużej i napiszę więcej.
W ramach formalności napiszę jeszcze że córcia ma długość 55 cm i waży 3700 g
Gratuluję

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Hej tu asiula_n. Wczoraj o 16.40 urodziłam Gabrysie. 54 cm, 3800. 10 pkt. Nawet szybko poszło. Pozdrowienia dla wszystkich!

Gratulacjeeee!!!
Gratulacje

dziewczyny normalnie tęsknię za Wami

mamusie rozpakowane - jak znajdujecie czas na pisanie w wątku ...?

my nadal nie możemy się dopasować z Tosią co do karmienia... ona wisiałaby na cycu non stop. mam wrażenie, że w ogóle nie śpi tylko nocą - bo odciągam jej dużo mleka i ma w nocy jedną pobudkę, ciągnie z butelki tyle ile jest nie odbija jej się ... a potem połowę uleje ... co się dzieje? mam jej dawać mniej...czy ona nie wie ile potrzebuje?

boję się co będzie gdy mąż wróci do pracy
w domu syf
nie mam czasu żeby zjeść
dobrze, że teściowa obiad podrzuci, ale nie może być tak wiecznie przecież
nie wiem co robić...

super mamy kibiców

ktoś pytał o podkłady na łóżko- mi wystarczyły 2 czy 3

co do aspiratora Frida też się nie brzydzę

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:38   #761
Tacca
Zakorzenienie

Muszę chyba kupić te podkłady na łóżko. Myślałam, że je mam, ale nie mam.
Stary 2012-06-09, 11:40   #762
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe doobre

ja z pocztą wogóle miałam przeboje, bo w naszym mieszkaniu mieszkała (nie miała go wykupionego) wcześniej samotna starsza pani która umarła i nikt nie zauważył ale długo nie leżała wyważyli drzwi i ją wynieśli a mieszkanie przeszło na administrację
w każdym bądź razie nikt nie zgłosił jej śmierci i ciągle nam na skrzynkę i do drzwi pukali z rachunkami, upomnieniami, ci od długów z Kruka tez listy słali, jakies pisma przed procesowe od długów.
W skrzynce listy od lutego były (a my w czerwcu się wprowadziliśmy) i ja nie mogłam zgłosić na poczcie, że "ta pani juz tu nie mieszka" bo nie byłam nikim z rodziny...
raz w tygodniu systematycznie wyciągałam po 7 rachunków i upomnień na nią i wrzucałam to do skrzynki administracji, a administracja po jakiś 4 miesiącach łaskawie swoją skrzynkę opróżniła i poodsyłała chyba...

po pół roku naszego mieszkania (a gdzieś rok od śmierci tej babki) w końcu przestały listy przychodzić...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:42   #763
Tacca
Zakorzenienie

W ogóle, to chyba dziś trochę wyluzuję z pisaniem. Poprasuję co jest do prasowania i najwyżej kilka stronek naszargam. Prawda jest taka, że i tak nie skończę pisania w tym miesiącu, bo to i poprawki trzeba zrobić i w ogóle, więc obrona w czerwcu jest mało prawdopodobna. A jeszcze zaczęłam się zastanawiać nad zmianą tematu...
Stary 2012-06-09, 11:49   #764
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

ja np teraz piszę jedną ręką Kalina mam coraz dłuższe czasy czuwania bez płaczu, więc jest znośnie. Tyle, że chce być wtedy na rączkach ale rozumiem Cię, bo na początku też moje życie ograniczało się tylko do karmienia dziecka. Teraz mi już na więcej pozwala, aczkolwiek są dni, kiedy nic nie jestem w stanie zrobić
mi też nie przeszkadza ten aspirator, czerpię z niego sadystyczną przyjemność oczywiście żartuję

Zuzka
Stary 2012-06-09, 12:27   #765
Tacca
Zakorzenienie

Fajna sprawa" https://www.bebilon.pl/pomocne_narze...y#mwdpCalcLink
Stary 2012-06-09, 12:38   #766
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
U mnie nadal cisza. Wczoraj jak poszłam się położyć, bo bolały mnie plecy, to po jakimś czasie leżenia zrobiło mi się mega niedobrze. Tak mnie trzymało z pół godziny. Odbijało mi się, jakbym konia z kopytami zjadła. Masakra. Potem miałam skurcz...i teraz już wiem, że jak się zaczną skurcze, a będą takie jak ten wczorajszy to na pewno nie przeoczę ich, i dlatego bardzo bym chciała, żeby to tak wyglądało czyli skurcz a'la ból miesiączkowy w dole brzucha promieniujący lekko w górę brzucha i przechodzący na plecy.
Podczytywałam Was z łóżka, i z tego co pamiętam...

KISM i inne dziewczyny...
wtedy jak pisałam, że mam nr do osób które już urodziły i się nie udzielają
...
nie chciałam nikogo urazić chodziło mi o to, że nie chcę kogoś gonić do kompa, żeby pisał reszcie jakiego napisałam sms'a, jak możecie nie mieć na to czasu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też się cieszę, że tak to wszystko wygląda.
W naszym przypadku akurat jest tak, że fala miłości spłynęła na nas od razu Świadomość, że to Dziecko jest takie całe moje, dało mi od razu tyle siły i energii, że mogłabym góry przenosić. Mam nadzieję, że starczy mi na długo P mi bardzo dużo pomaga. Ma wolne i śmiejemy się, że gdyby miał cycuszki, to nawet by karmił ze mną na zmianę Poza tym robi wszystko i to od samego początku. Już w dniu narodzin przewijał Hanię

Planuję wziąć się za opis porodu, to sobie poczytacie jak to było Chociaż do 7cm rozwarcia byliście na bieżąco więc za dużo nie ma do dodania
No tak, w Twoim przypadku mieliśmy opis na żywo ale prosimy o resztę

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacjeeee!!!
Gratuluję

Cytat:

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
powyjmowałam z szafy wszystko, w co wydawało mi się, że się zmieszczę i porażka.
Myślałam, że wejdę w taką sukienkę jedną, taka na ślub akurat, ale gdzie tam, w cycach się nie mieszczę.

W końcu chyba założę tunikę i spódnicę do tego, bo sama tunika jest trochę przykrótka a w legginsach to chyba nie wypada?
Na wesele legginsy, to chyba nie najlepszy pomysł.

U nas leje, a po zakupy trzeba skoczyć. Wczoraj 30st dziś niecałe 20. Co za powa.lona pogoda.

Jedziemy dziś do mojego taty na urodziny, więc jakby mnie już nie było, to miłego dnia

Czyli mamy pierwsze dziecko euro 2012

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-09 o 12:42
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:53   #767
8ewus8
Zadomowienie

stokroteczka777 na ślub, na wesele nie idziemy.
No nic, założę w końcu spódniczkę czarną krótką i do tego tunikę taką bardziej elegancką z bufkami.
Ehh. czuję się jak wieloryb
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:55   #768
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacje!!!

Cytat:
Gratulacje! A co z resztą przeterminowanych?
Siedzimy i czekamy. Mam wrażenie że nigdy nie urodzę.
Cytat:
Dziś spałyśmy do 9 a teraz się szykujemy, bo dziadek po nas przyjeżdża i spadamy na tydzień na wieś
Udanego wypoczynku życzę.

Dalej nic się nie dzieje. Sprzątam, kręcę się po mieszkaniu i nie wiem co mam ze sobą zrobić.
Stary 2012-06-09, 13:04   #769
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Stokroteczko - ja też ostatni tydzień ledwo chodziłam z powodu bólu brzucha, a dzisiaj jakoś mi przeszło... Nic się nie dzieje i właśnie już od zaraz będę przeterminowana niech to szlag... jutro znów do szpitala...mam nadzieję, ze nie będą kazali mi się męczyć zbyt długo w tej ciąży jeszcze... normalnie mam deja vu...jak z Michałkiem...najpierw podtrzymanie a potem kijem bąbla nie wypędzisz...

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Masz do wyboru jeszcze wkładkę prócz tabsów
Znaczy się spirale? Co do spirali to mam mieszane odczucia bo ona jest zapisywana jeżeli ktoś nie chce mieć dzieci w najbliższym czasie, a my planujemy mieć tylko w trochę dłuższym odstępie,,, No ale jeszcze będę się dowiadywać na wizytę pójdę to dopytam .

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

z tym to jednak nie do konca prawda .. slyszalas o tej aktorce ktora zaszla w ciaze 6tyg po porodzie? a tez niby karmila piersia...

gratulacje!!
No z tego co czytałam to się zdarza, że owulacja wraca przed okresem jeszcze, wtedy nie wiadomo czy jest się płodnym już czy nie,,, ciężko to ocenić;/

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Bry
Wstawać śpiochy! czy ja codziennie muszę Was budzić?

super, mam identyczny przewijak

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Nie mogłam zasnąć dzisiaj, już prawie zasypiałam to nagle słyszę, że na dworze jakiś dzieciak się drze "pomocy ludzie! help!" no ale mecz był, więc myślalam, że to jaja jakieś, ale darł się strasznie głośno i biegl ulicą.
Wybiegliśmy z M na balkon, dzieciaka już nie było widać za to za chwilę kilka domów dalej przyjechala policja i stała do 2ej pod domem. Nie wiem co to za akcja.
Potem nie mogłam zasnąć a jak już mi się udało to co chwilę się budziłam, chyba ze 20 razy. No i w końcu o 6:30 pobudka całkowita, bo M do pracy jechal.

Dzisiaj jeszcze na ślub idziemy, nie mam się kompletnie w co ubrać
No właśnie ja też chciałam stosować ta metodę, ale czytałam, że jest absolutnie nie skuteczna w okresie po porodzie,,, bo cykle są rozregulowane przecież;/
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:06   #770
Tacca
Zakorzenienie

Wyszliśmy z mężem na balkon, żeby wreszcie zamocować skrzynki. Kupiłam nowe komplety uchwytów, bo poprzednie nie nadawały się na nasz balkon. I oczywiście te też są do niczego...
A takie piękne pelargonie mam... Pełne różowe i czerwone... Tak obficie kwitną.. Szlag by to trafił normalnie.
Stary 2012-06-09, 13:11   #771
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no i się wkurzyłam bo czekam na priorytet (podkłady, gacie siatkowe i takie tam) a dopiero teraz dostałam nr przesyłki.
wg śledzenia paczki na poczcie
4.06 - Awizo
taaa caały dzień byłam w domu, w dodatku sama otwierałam drzwi listonoszowi a ci mi mówią że mnie nie było i zostawili awizo
a mało tego wiedząc, że listonosze mają "zwyczaj" zostawiania awizo bo paczki nie chce się im tachać regularnie kursowałam do skrzynki, a tam pusto...
A ja się jeszcze nie doczekałam stanika, a paczka niby priorytetowa więc powinien być a ja już tydzień czekam;/Jak poczytałam negatywy tego sprzedawcy to się okazało, że on z wysyłką w kulki sobie leci i potrafią ludzie 4 tygodnie czekać... masakra ja urodzę do tego czasu;/

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacjeeee!!!
Gratulacje
Stary 2012-06-09, 13:20   #772
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Znaczy się spirale? Co do spirali to mam mieszane odczucia bo ona jest zapisywana jeżeli ktoś nie chce mieć dzieci w najbliższym czasie, a my planujemy mieć tylko w trochę dłuższym odstępie,,, No ale jeszcze będę się dowiadywać na wizytę pójdę to dopytam .

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Ależ nieprawda! ja miałam po synku spiralkę i byłam bardzo zadowolona. Potem lekarz wyjmuje, jak chcesz mieć drugie dziecko, czekasz dla bezpieczeństwa 2 cykle żeby ładnie się odnowiło endometrium i zachodzisz w ciążę mój starszy ma teraz 4,5 roku u mnie pigułki odpadają ze względu na tarczycę, więc nie bardzo mam inne wyjście a naturalne metody - ja akurat w ogóle w to nie wierzę, bez urazy, ale zwłaszcza jak wstajesz w nocy do dziecka, a wstawanie nie kończy się po pierwszych miesiącach ani nawet po roku, czy masz katar czy lekką temperaturę, to o kant d... można sobie pomiary temperatury i całą resztę potłuc. Pomiar temperatury nie jest środkiem antykoncepcyjnym z definicji, tylko pomaga w planowaniu poczęcia, a karmienie piersią w żadnym razie nie blokuje owulacji

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-09 o 13:25
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:28   #773
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ależ nieprawda! ja miałam po synku spiralkę i byłam bardzo zadowolona. Potem lekarz wyjmuje, jak chcesz mieć drugie dziecko, czekasz dla bezpieczeństwa 2 cykle żeby ładnie się odnowiło endometrium i zachodzisz w ciążę mój starszy ma teraz 4,5 roku u mnie pigułki odpadają ze względu na tarczycę, więc nie bardzo mam inne wyjście a naturalne metody - ja akurat w ogóle w to nie wierzę, bez urazy, ale zwłaszcza jak wstajesz w nocy do dziecka, a wstawanie nie kończy się po pierwszych miesiącach ani nawet po roku, czy masz katar czy lekką temperaturę, to o kant d... można sobie pomiary temperatury i całą resztę potłuc. Pomiar temperatury nie jest środkiem antykoncepcyjnym z definicji, tylko pomaga w planowaniu poczęcia, a karmienie piersią w żadnym razie nie blokuje owulacji
To prawda, dlatego odrzuciłam tę metodę...;( W takim razie zapytam ginekologa o spiralę.
Stary 2012-06-09, 13:32   #774
Gaabbi
Wtajemniczenie

asiula, gratuluję!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
My spadamy za godzinkę na grilla
Mogę jeść bez oporów,bez obaw że Szymona będzie bolał brzuszek
Ale co to oznacza, że nie karmisz piersią?
Ja też jem wszystko,a Hania na cycu

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

my nadal nie możemy się dopasować z Tosią co do karmienia... ona wisiałaby na cycu non stop. mam wrażenie, że w ogóle nie śpi tylko nocą - bo odciągam jej dużo mleka i ma w nocy jedną pobudkę, ciągnie z butelki tyle ile jest nie odbija jej się ... a potem połowę uleje ... co się dzieje? mam jej dawać mniej...czy ona nie wie ile potrzebuje?

boję się co będzie gdy mąż wróci do pracy
w domu syf
nie mam czasu żeby zjeść
dobrze, że teściowa obiad podrzuci, ale nie może być tak wiecznie przecież
nie wiem co robić...
Mam dużo czasu dla siebie, bo Hania jest bardzo grzeczna, a poza tym P mi dużo pomaga...teraz właśnie przewija małą

Dopasowaliśmy się od pierwszego dnia Nie wiem jak to się stało, ale nie było z tym żadnego problemu. Na początku Hania potrafiła doić nawet 2h Teraz ssie znacznie krócej i tak średnio co 2-3h. A dlaczego Ty odciągasz na noc mleko, a nie karmisz piersią?

W domu mamy taki porządek, że aż dziw bierze. Śmiejemy się, że jeszcze nigdy tak czysto u nas nie było Jakoś potrafimy się zorganizować i m.in. sprzątamy.
Ja teraz zrobiłam sernik, który obiecałam w niedzielę na deser Wtedy nie dałam rady spełnić obietnicy, to zrobiłam to teraz...lepiej późno niż wcale

Martwi mnie troszeczkę zachowanie Hani, bo momentami ciężko oddycha przez buźkę Wyczytałam, że noworodki nie potrafią oddychać buzią Nosek wyczyszczony Mam nadzieję, że to chwilowe i zaraz przejdzie.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:34   #775
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacje!!!

Cytat:
TRzymam kciuki, żeby się zaczęło!
Dziękuję!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:37   #776
Gaabbi
Wtajemniczenie

Zdjęcie z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hania08.06.2012.jpg (46,9 KB, 85 załadowań)
Stary 2012-06-09, 13:52   #777
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacjeeee!!!
Gratulacje!!!!

a ja zostawiłam moje Skarby na 2 godz i pojechałam z mamą na zakupy. tatuś czytał bajeczki, mała jeszcze śpi.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

idę szykować obiad, póki mała śpi.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:22   #778
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Zdjęcie z dzisiaj
Śliczna!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Pogoda się psuje... Mi jest jakoś tak niemrawo i smutno... Nie wiem czemu.
Stary 2012-06-09, 14:32   #779
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczna!

Pogoda się psuje... Mi jest jakoś tak niemrawo i smutno... Nie wiem czemu.
Dzięki
Może to przez tą pogodę masz taki humor? A może przez to, że pelaśki nie zawisły na balkonie? Przyjdzie dzidziuś na świat, to już nie będziesz się smuciła Ja mam non stop banana na twarzy i co jakiś czas płaczę ze wzruszenia
Stary 2012-06-09, 14:42   #780
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

witam wszystkie mamusie
jestesmy od wczoraj w domku, mialam problem z karmieniem i mala nie przybierala na wadze, ale w 3 dobie dostalam nawalu pokarmu i juz jest o.k

prosze o poprawke na 1szej stronie- kornelka ur sie 2 czerwca
przepraszam za brak pl znaków i w ogole ale siedze ze ssaczem

dziekuje wszystkim za gratulacje

opisze pokrotce cala akcje nie musieli mnie cewnikowac, samo sie zaczelo i poszlo ekpresem. rano dostalam nieregularnych skurczy, co 10, 20, czasem 6 min. jako ze pierworodka to kazali mi zjesc smialo obiad bo pewnie dopiero jutro urodze... a skurcze byly naprawde bolace, ale ktg nic nie wykrylo. gdy zrobily sie co 10 min poszlam do poloznej, ta wyslala mnie do lekarza ktory sie zdziwil ze rozwarcie jest na 6cm a po mnie tego nie widac..
wiec na porodowke.. tam troszke pochodzilam, skurcze szybko zrobily sie co 5 i zaraz co 3 i 1 min. ja im mowie ze czuje chyba skurcze parte a oni ze niemozliwe... i znowu ich zaskoczylam...
szybka akcja- przebili worek, wody wyplynely, kilka parc i nasz skarb przyszedl na swiat. myslalam ze juz nie dam rady, najtrudniej bylo mi wyprzec dziecko. lozysko urodzilam w sekunde. polozyli mala na piersiach a tatus przecial pepowine. w sumie akcja na porodowce trwala 1,5 godz i wszyscy orzekli ze jestem stworzona do rodzenia choc ja zaraz po mowilam ze juz nigdy wiecej.... ale teraz zmienilam zdanie

malutka rodzila sie z raczka przy glowce, lekarz szyl mnie z godzine... na zewnatrz tylko jeden szef ale w srodku chyba tysiace...
troche sie martwie bo usg wykazalo asymetrie w splotach naczyniowych.. to pewnie przez ta raczke... mam skontrolowac za miesiac... mam nadzieje ze wszystko bedzie o.k.

na razie nie wyspana jestem... ale jakze szczesliwa to az ciezko opisac
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości