|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
Jeśli chodzi o poród rodzinny to u mnie niby takie zadupie, ale pozwalają bez żadnych opłat ![]() Jestem właśnie w trakcie egzaminów, dziś miałam z technologii informacyjnej, właśnie czekam na wyniki. I jeszcze jutro mam z legislacji i statystyki. I jeśli te jutrzejsze i ten sprzed tygodnia okaże się, że zaliczyłam to spokój do października ![]() Cytat:
. I tak się ostatnio zastanawiałam, czy by się może do wanny przenieść.. ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prałam w dzieciowym proszku, ale to był przypadek akurat. Zawsze piorę rzeczy nowo kupione, niewiadomo, kto to mierzył, albo nie daj boże nosił, a potem oddał :P
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
pumas pewnie że się kaftaniki produkuje:p ja do szpitala dla małej na sam pobyt biorę ok 5 szt. Bo mam przykaz wziąć tylko kaftaniki. I normalny zestaw jakiś na wyjście.
|
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poszukać tych informacji na stronie szpitala wybranego i na wszelki wypadek najbliższego, gdyby dzidzia postanowiła urodzić się w dniu meczu. Wizyta na porodówce niewiele wyjaśniła, bo po prostu było nas tam za dużo. Dzięki za przypomnienie porady dotyczącej aplikacji soli - postaram się o niej pamiętać kupując następne opakowanie. Cytat:
* Miałaś się nie przemęczać. Wyjazd dla przyjemności uważam za dopuszczalny. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-09 o 11:21 |
||
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jak są głębokie, raczej zostają, tyle że zmieniają kolor na cielisty i czasem nawet ich nie widać. Ja będę miała problem bo mam w każdym możliwym miejscu a na brzuchu najdłuższe rozstepy dochodzą nawet do 15cm
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-06-09 o 11:06 |
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() dokładnie, szlag trafia ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- byłam w mieście, chodziłam z brzuchem twardym jak kamień, chyba juz przestane wychodzic na tekie długie spacery
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ale sobie dzisiaj pospalam az niewiarygodne, polozylam sie po 22 zasnelam moze przed 23 w nocy obudzilam sie tylko raz! i obudzilam sie znowu o 8 zrobilam siku i jeszcze na 2 godzinki kima
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Nawet jeszcze zdążyliśmy spożywkę kupić.A po południu wpadną do nas na chwilę znajomi, ale fajnie ![]() właściwie to dzisiaj położna mi powiedziała, że już od skończonego 36 tygodnia nawet uznaje się ciążę za donoszoną więc w sumie to wg niej ja już jestem donoszona. A zobaczymy jeszcze co na USG we wtorek wyjdzie
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja budzę się jeszcze częściej. No i przy każdym obrocie pobudka gratis ![]()
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
hej,
TŻ wrócił wczoraj o 1.30 , ale już mu powiedziałam, że przy końcówce to koniec z meczami poza domem i piwem, bo kto mnie zawiezie na porodówkę?a on mówi, że wezwie się karetkę, no tak ,ale oni Cię zawiozą do najbliższego szpitala a nie do tego , w którym się planuje rodzić!
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale u nas paskudna pogoda ale czekam na małża i jedziemy na zakupy, może do Ikei pojedziemy bo szafki musimy do sypialni kupić aby rzeczy małej poupychać Wczoraj zmierzyłam się w obwodzie brzucha - 107cm na szczęście jeszcze nie mam na nim żadnych rozstępów
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam do teściów na obiad, dobrze ze nie musze nic dzis gotowac, bo mi sie nic nie chce
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam pojecia co dzis zrobic na obiad, przyjdzie tz kolega i beda razem tapetowac i mysle co tu dobrego im wymyslic do jedzenia...
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w domu znów mi duszno. Cytat:
Przynajmniej tak mi się wydaje. To, że tż może chcieć oglądać mecze poza domem jeszcze mogę zrozumieć, ale przecież nie wpuszczą go na porodówkę po alkoholu! Jeśli "musi" wychodzić, to niech przynajmniej zostawia samochód pod domem i nie pije. U mnie po meczu nie było źle. Może wszyscy zainteresowani byli w strafie kibica, bo słyszałam głównie trąbki gdzieś w oddali. W nocy była burza i co jakiś czas ulewa, więc pewnie większość wytrzeźwiała nawet wbrew własnej woli. Tylko ok. 4 sąsiad chyba z trudem wszedł na swoje 4 piętro. Też o tej porze nie spałam, ale to nie wina kibiców. Za to od rana jest festyn w przedszkolu na dole. Nawet byłoby ok, tylko ZA GŁOŚNO i już za długo. W dodatku mi niedobrze, więc staję się mniej tolerancyjna. ![]() *** Pan namawia do zakupu kiełbasek po niższej cenie... może to już końcówka imprezy.
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam rzeczy które mamy dla malucha i jestem w szoku-zapomniałam że mam ich AŻ TYLE
![]() Mniejsze, większe, różowe, niebieskie, uniwersalne ![]() Jutro jedziemy na carboot, ale do kupienia mam w sumie tylko coś na wyjście-jakąś bluzę czy kurteczkę bo nic takiego małego nie mogłam znaleźć (sporo też rzeczy oddałam koleżance-te które były jej). Jeszcze tylko jakąś komodę musimy kupić żeby mieć to gdzie ułożyć, bo na razie mam w kartonach i siatkach upchane w naszej szafie
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę zapomniałam że Dorotka była taka malutka I biorę rzeczy uniwersalne, na wypadek gdyby to jednak chłopak był
|
|
|
|
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() rano zawiozłam TZ do pracy aby miec autko na zakupy. Kurcze ciezko juz mi sie czasami chodzi po tych wiekiszych sklepach, zwlaszcza jak mysle ze niewiele kupie i chodze z napchanym koszykiem ![]() dzisiaj odebralam leki, ktore mi ost położna zapisała, okazalo sie, ze mam za mało żelaza i musze brac 2 tabletki dziennie ![]() zaraz wybieram sie do matalana i tk maxa, moze w koncu jakas koszule do karmienia uda mi sie kupic, a jak nie to zamowie na allegro i mi mama przysle.... Cytat:
![]() Cytat:
Agunia, zazdroszcze tego tygodnia juz
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie kompletnie zielona w tym temacie
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szpitalu jak będzie ciepło to wystarczy dziecko w samym body położyć i do tego skarpetki. Dwa lata temu udało mi się kupić w tesco takie bodziaki zapinane z przodu kopertowo-wtedy łatwiej ubrać dziecko, bo nie trzeba mu tego przez główkę wkładać. Mam takie z długim rękawem, ale z krótkim chyba też były-muszę podjechać i zobaczyć czy teraz też coś takiego mają. |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
byliśmy z rana na bazarku,ale nakupowaliśmy pyszności czereśnie,truskawki,arbuz a,morele,fasolkę szparagową,kalafiora,młod ą kapustkę i ziemniaczki,ogórki małosolne,kapustę kiszoną mniammmm,zaraz zabieram się za gotowanie bigosu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Pospałam dzisiaj do 10, potem śniadanko i małe zakupy spożywcze. I nawet nie wiem kiedy zrobiło się tak późno ![]() Małż demoluje mieszkanie - demontuje stare futryny drzwiowe. Póki co nie będzie ruszać sypialni, żebym miała się gdzie podziać A w poniedziałek będzie z wujkiem wstawiał nowe i mam nadzieję, że remont nabierze rozpędu. Ponieważ będą pracować tylko popołudniami to mam nadzieję, że wyrobią się do końca czerwca.Przepraszam Was kobietki, na razie nie nadrabiam wątku - jakoś nie mam weny. Nabrałam weny na fotoksiążkę i muszę to wykorzystać ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Poszalałaś Ja kupiłam tylko czereśnie, truskawki, kalarepę, szczypior i młode ziemniaczki - zapomniałam o koperku i przez Ciebie nabrałam strasznej ochoty na fasolkę szparagową
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ile już kosztuje fasolka?
|
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Jak mi jest dziwnie bez swojego laptopa. Musiałam się męża doprosić, żeby dał mi skorzystać z jego. On ma tego laptopa takiego małego i okropnie mi się go używa (strasznie niewygodnie się piszę). Mam nadzieję, że się szybko przestawię, bo nie zapowiada się że szybko będę miała jakiegoś swojego na własność ![]() Widzę, że już dużo z Was zakupiło liście malin i poważnie zaczyna się robić na wątku ![]() C do hałasujących kibiców i innych rannych pobudek, to ja nie miałam z tym problemów. Jedynie co, to dziecko się przekręciło i podejrzewam, że główką na dół, bo mam straszny ucisk tam na dole, a kopniaki odczuwam idealnie na żołądku i okolicach... My szykujemy się na wesele kuzynki. O 17 jest ślub i trzeba dojechać jeszcze. Niby niedaleko, ale i tak już zaraz trzeba się zbierać. Długo pewnie nie wysiedzę, ale mam nadzieję, że żarełko będzie dobre ostatnie dni wciągam wszystko co popadnie, taki mam atetyt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Jeśli chodzi o poród rodzinny to u mnie niby takie zadupie, ale pozwalają bez żadnych opłat 
A z rana obudzili mnie panowie tnący jakieś deski na pobliskiej budowie, oczywiście teraz juz jest cicho
. I tak się ostatnio zastanawiałam, czy by się może do wanny przenieść.. 

Muszę poszukać tych informacji na stronie szpitala wybranego i na wszelki wypadek najbliższego, gdyby dzidzia postanowiła urodzić się w dniu meczu.

a w domu znów mi duszno.
Przynajmniej tak mi się wydaje. 
czereśnie,truskawki,arbuz a,morele,fasolkę szparagową,kalafiora,młod ą kapustkę i ziemniaczki,ogórki małosolne,kapustę kiszoną mniammmm,zaraz zabieram się za gotowanie bigosu