|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Nadia- idz do innego lekarza- trzymam kciuki kochana!
Gocha- ja też mam mega apetyt, mdłości mnie odpiszczają, dopiero na wieczór lekko mnie muli ale tak to mam mega apetyt, odrabiam chyba te pierwsze 8 tygodni no i odpychają mnie pewne produkty- mięso nadal średnio, dziś miałam odruch wymiotny na widok pieczarek, które kocham ![]() głównie warzywka i owoce Black- a Ty tłuszczów unikasz bo boisz się przytyć, czy jak? bo jeśli tak to pocieszę Cię,że od tłuszczów się nie tyje, tylko od węgli no i też ważne jakie to są tłuszcze- bo nie wszystkie są zdrowe ale w ciąży są wskazane rzeczy bogate w omega 3,6 itp- powinnyśmy jeść dużo tłustych morskich ryb a także oliwę z oliwek itp- te produkty dobrze wpływają na rozwój układu nerwowego a nam świetnie na cerę, włosy i paznokcie a także stan nawilżenia skóry |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi11, mój dietetyk twierdził nieco inaczej i dzięki niemu schudłam 2 lata temu prawie 10kg bez efektu jojo.
Ale co osoba, to inne poglądy na ten temat, no i przede wszystkim każdy inaczej wszystko przyswaja. Aczkolwiek, nie lubię jedzenia bogatego w tłuszcz, bo mi z reguły nie podchodzi, to jest najważniejszy powód. A już tłuste ryby to w ogóle, nie tknę kijem nawet, bo ogólnie ryb nie lubię. Chyba, że łosoś, jedyny wyjątek (i ostatnio chwilowa ochota na śledzie, ale akurat nie miałam pod ręką i mi przeszło).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-09 o 15:41 |
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie leki mozna w ciazy? obudzilam sie z mega bolem gardla, zmierzylam temp. 38. Lekko pobolewa mnie tez brzuch, wzielam no spe ale nie wiem co mam robic. Jutro musze jechac na uczelnie, kurcze boje sie o to malenstwo...
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
SARAH witaj, i oczywiście zapraszamy
|
#1835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było i dziś was nadrabiam ale strasznie zapracowana jestem wczoraj musiałam jechac jeszcze w delegacje a cieszyłam się ze mam długi wekend noniestety
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wizyt ja płace 100 zł już z usg ale chodze do ordynatora mam nadzieje ze się mną zaopiekuje podczas porodu
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
DEBRAH głównie metody naturalne, napij się herbatki z lipy, syrop z cebuli, czosnku, miodu i cytryny. Z leków to na pewno Scorbolamid można bo jak w ciąży chora byłam to mi lekarka właśnie to przepisała.
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a na zbicie temp nic??
|
|
|
|
#1838 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tym bardziej, że obecnie nie jest niczym dziwnym np. operacja na płodzie. Cytat:
Cytat:
Apap, paracetamol. Absolutnie nie pochodne ibuprofenu. |
|||
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah - paracetamol na zbicie gorączki, na gardło tantum verde, do tego dużo wody z cytryną i czosnek
Zdrowiej !
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
jest jeszcze w aptekach specjalny syrop dla kobiet w ciązy
|
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Serdecznie Wam gratuluję, życzę szczęśliwych chwil z brzuszkiem Jestem mamusiom styczniową 2012 ![]() Pozdrawiam Was ze swoją 5miesięczną pociechą ![]() ps. jeżeli potrzebujecie jakieś linki na pierwszą stronę to śmiało możecie skorzystać z naszych(sa w 3 poście). My również zapożyczyłyśmy je od innych mamusiek ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=586853
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
sarah67 - Witaj! Ja tez mam termin na 6 stycznia
![]() Nadia, Kochana, pędź na IP!!!! kasikzaki - dziekujemy za link, bardzo nam się przyda A ja czekam na Mężusia, pojechał po kebab, mniam, mniam, mniam Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-06-09 o 17:47 |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam, ze apap może, ale znowu na sieci pisze, że kurdę tak, ale nie w 1 trymestrze..
A z uczelnią to chodzi o to,że jak nie pojadę to położę pracę całej grupy z którą mamy referat - dosłownie na 2 godziny muszę się ruszyć. |
|
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie sugeruję że tak jest w tym przypadku Cytat:
![]() Nadia trzymaj się. Podobno Prenatal GripCare jest dobry i dla kobiet w ciąży i karmiących Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-06-09 o 17:59 |
||
|
|
|
#1845 |
|
Konto usunięte
|
Apap na pewno można, nawet w trymestrze.
|
|
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja juz tydzien krwawie, na przemian z plamieniem do tego mam skurcze i nie mam mdlosci. Panikuje ale calz cyas jest ok codziennie chodze na usg i jest ok ... podobno taka uroda tej ciazy. wiec moze i u ciebie jest dobrze
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak znajdę wyślę Ci bardzo ciekawą pracę nt badań odnośnie spożywania tłuszczów na redukcji co do dietetykó, nie traktowałabym ich jako wyrocznie, na początku mojej kariery sportowej słyszałam takie brednie na temat żywienia,że na pewno nie osiągnęłabym takich wyników gdybym ich słuchała poza tym nie udałoby mi się pewnych efektów osiągnąć bez wysiłku fizycznego, dieta oczywiście jest podstawą, ale pamietajmy,że kulturysta nie zbuduje mięśni, jeśli tylko będzie jadł odżywki tak samo z redukcją- nie spali się tkankiu tłuszczowej bez ćwiczeń, po drodzę niestety gubimy wodę i palimy mięśnie- te, które są nam najbardziej potrzebne przy spalaniu fatu oczywiście bardzo Ci gratuluję,że osiągnęłaś wymarzony efekt ale niestety teoria Twojego dietetyka ma się nijak do rzeczywistości- tak jak mówiłam aby nie być gołosłowną, wkleję argumenty jak je odnajdę szkoda,że ryb nie lubisz, to w takim razie po tłuszcze sięgaj poprzez orzeszki, oliwę ewentualnie suplementy- uwierz mi,że ich brak prędzej czy później odbije się na jędroności skóry a także jej nawilżeniu |
|
|
|
|
#1848 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego mnie totalnie śmieszy dieta kapuściana
kobiety orgazm, że chudną, gdy tak naprawdę tracą samą wodę i tyle, a nie tłuszcz. ŻADNA dieta bez ruchu się nie sprawdzi.Dla mnie najlepszym przykładem jest moja mama, która gdy dowiedziała się, że ma cukrzycę i poważnie chore stawy kolanowe- w ciągu roku schudła 25kg. Zrobiła 2 rzeczy: odstawiła całkowicie słodycze i słodzenie (z owoców zostawiła grejpfruta, jabłko, jakieś takie mniej słodkie), przestała słodzić kawę i herbatę i codziennie robiła spacer 1h, ale intensywny. |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki
czy mogę dołączyć do waszego grona? moje maleństwo ma juz 7 tyg i 3 dni. 25 maja zrobilam test(pozytywny) a 30 maja bylam juz u ginekologa. Potwierdził ciążę.Szczerze mówiąc po teście nie bylam jeszcze w stu procentach pewna ze to napewno ciąża,kiedy lekarz potwierdził wynik... Nawet nie wiem co wtedy czułam. Bylam w szoku ze w końcu sie udalo. A ze byl to 6 tydzien ciąży zobaczyłam juz bicie serduszka... Bezcenne uczucie Ps. Dla przyszłych mam i ich pociech serdeczne uściski
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34601690]Dlatego mnie totalnie śmieszy dieta kapuściana
kobiety orgazm, że chudną, gdy tak naprawdę tracą samą wodę i tyle, a nie tłuszcz. ŻADNA dieta bez ruchu się nie sprawdzi.Dla mnie najlepszym przykładem jest moja mama, która gdy dowiedziała się, że ma cukrzycę i poważnie chore stawy kolanowe- w ciągu roku schudła 25kg. Zrobiła 2 rzeczy: odstawiła całkowicie słodycze i słodzenie (z owoców zostawiła grejpfruta, jabłko, jakieś takie mniej słodkie), przestała słodzić kawę i herbatę i codziennie robiła spacer 1h, ale intensywny.[/QUOTE] dokładnie, organizmowi trzeba dostarczyć wszystkich składników potrzebnych, a wyeliminować zbędne cukry proste inaczej nie ma mowy o dobry zdrowiu ja osobiście znam osoby, które po dukanie pięknie schudły nawet 30 kg i po roku dwóch nadal są szczupli, tyle,że nadmiar białka i brak tłuszczy spowodował spore ubytki na zdrowiu ![]() bo organizm potrzebuje wszystkich dobrze zbilansowanych składników |
|
|
|
#1851 |
|
Konto usunięte
|
Ja króko bawiłam się w south beach. Spodobało mi się tam jedno - że w efekcie, gdybym wytrzymała 3mce, zaczęłabym jeść rozsądniej, zdrowiej, no i konieczność przez pierwsze 2 tygodnie jedzenia wielu warzyw, a ja niestety - warzyw maleńko :/ chociaż dzisiaj jadłam szczypiorek
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza jej drugi etap. Węgle proste to zuooo :P
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Konto usunięte
|
Ja pamiętam, jaką radochę miałam gdy po 2 tygodniach mogłam wreszcie zjeść jabłko
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Szajajaba, a gdzie ja napisałam, że jestem na diecie?
To, że nie jem ryb, bo NIE LUBIĘ, nie znaczy, że jestem na diecie. Jem tyle, ile mój organizm wymaga - kiedy jestem głodna, idę do lodówki po to, na co akurat mam ochotę, więc nie osądzaj mnie po zdaniu wyjętym z kontekstu. Nie jestem kretynką, jestem odpowiedzialną osobą, młodą co prawda, ale to nie wyklucza się wzajemnie. ![]() Marsi11, nie musisz mi nic wysyłać, teraz to i tak nie ma znaczenia, bo w chwili obecnej aż tak na to nie uważam. Oczywisty jest fakt, że nie da się całkowicie wyeliminować żadnego składnika z diety, tak więc ja UNIKAM tłuszczowców, ale i tak je sobie dostarczam, w mniejszej ilości. Zgadzam się, że bez aktywności fizycznej nie ma efektów, ja ją lubię i żyję z nią w dobrych stosunkach, także nie ma czegoś takiego, jak dieta cud, to jest wiadome od dawien dawna.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-09 o 19:02 |
|
|
|
#1855 |
|
Konto usunięte
|
A gdzie ja napisałąm, że jesteś kretynką?
Ot, tak to zabrzmiało i tyle, w kontekście rozmów z dietetykiem. Ok, przyjęłam do wiadomości
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam, że schudłam 2 lata temu i dietetyk twierdziŁ. Ja do niego teraz nie chodzę.
Ja dietę (w sensie odchudzania się) w ciąży uważam za 100% kretynizm, stąd napisałam, że kretynką nie jestem. Można dbać o dietę, tzn jeść to, co jest zdrowe i nie jest przetworzone, ale odchudzanie się w ciąży to jakaś kompletna bzdura.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-09 o 19:06 |
|
|
|
#1857 |
|
Konto usunięte
|
Wątek mi się przypomniał, z rok temu dziewczyna zakładała, że jest w ciąży i szuka diety bo nie chce przytyć
|
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny niestety muszę was opuścić
![]() Dzisiaj koło południa dostałam krwawienia, jak ból był tak silny, że mdlałam i wykręcało mi ręce i stopy mąż zadzwonił po pogotowie, w szpitalu stwierdzili poronienie, na usg macica była pusta... jutro jadę na ewentualne czyszczenie ![]() Trzymajcie się cieplutko, donoście brzuszki szczęśliwie, rozwiążcie się gładko i sprawnie, a wasze bobaski niech rosną zdrowo PA |
|
|
|
#1859 |
|
Konto usunięte
|
Agnieszko, przykro mi bardzo
Trzymaj się!
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Droga Agnieszko, bardzo jest mi przykro
nawet nie wiadomo co w takiej chwili napisać I Ty doczekasz się w końcu Maleństwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Ale co osoba, to inne poglądy na ten temat, no i przede wszystkim każdy inaczej wszystko przyswaja. Aczkolwiek, nie lubię jedzenia bogatego w tłuszcz, bo mi z reguły nie podchodzi, to jest najważniejszy powód. 

Wyremontowaliśmy mieszkanko po ślubie i fajnie się mieszka. Chociaż teściowa marzy o tym, abyśmy tam jak najszybciej wrócili i mówi że w naszym mieszkaniu mieszkamy na próbę
Ja nie czułam się tam nigdy jak u siebie, mimo że było to osobne piętro. Ciągle by było, a po co tak robicie, po co to zmieniacie, przecież dobre jeszcze było (czytaj: nie rozsypywało się

Trzymaj się!
nawet nie wiadomo co w takiej chwili napisać