Razem schudniemy 20kg! - część II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 09:13   #2131
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
a właśnie, że nie bo ja się pięknie pilnuję i zamierzam się tego trzymać. o.
a dziewczyny.. no cóż, szkoda że tak bez słowa niektóre odchodzą, nic na to nie poradzimy
Thenerdqueen, wyciągaj baciora z za pazuchyDziś znów u mnie +0,2, bo wczoraj znów pojadłam deserków Ja pierdzielę, nie wiem co się dzieje, tzn wiem, ale jakoś oklapłam strasznie i nie chce mi się walczyć. Rozpaskudziłam sie, rozleniwiłam, zdemotywowałam BO PRZECIEŻ JEST JUŻ OKDziś pierwszy raz zakładam tunikę (do połowy uda) do leginsów i uważam, że wyglądam spoko, więc czemu by tego nie zepsuc? Jasne, nie ma to jak pół roku ostrej harówy, a potem konsekwentnie to niszczyć..ehhDziś jest nowy dzień, ja juz po ćwiczeniach, deserków juz brak w lodówce, bo wszystko wyżarłam więc może będzie lepiej..ale jeszcze urodziny chrzesnicy przede mną
Też żałuję, że nie ma części starej ekipy Sosha teraz zabiegana, ale mam nadzieje, że sie trzyma lepiej niz ja i że wkrótce do nas zajrzy kocur jeden
że sie tak pięknie trzymasz! Ja tez tak chcęęęęę
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:19   #2132
thenerdqueen
Wtajemniczenie

superkas: coś tam kręcę, ale ostatnio mniej, bo mnie strasznie siniory bolą, już sie krwiaki porobiły od tych wypustek..
anusiawa: buziakiem mnie jednym nie przekonasz, jak będziesz mieć ładny tydzień to wtedy mnie udobruchasz ładny jadłospis
martuszka: też widziałam szparagową, 17zł/kg o.O poszaleli.
puchatek: mam na to jedną radę - NIE KUPUJ CHOLERO TYCH DESERKÓW I SŁODYCZY ŻADNYCH!

jestem mistrzem omletów
Stary 2012-06-09, 10:02   #2133
feciuch
Raczkowanie

Cześć... wiem jędza ze mnie. Nie było mnie szmat czasu. Z dietką się posypało 62,6kg na wadze. Był moment słabości, słodycze,lody itp.... Ale juz tak nie będzie ! Zakupiłam sobie na move fitness i spinam poślady i lecim z koksem ! Na rowerku jeżdżę z wujkiem, wczoraj zrobiliśmy 34 km, jakoś tydzień temu też, będzie tak częściej Od wakacji zaczynam biegać, wcześniej nie za bardzo mogę z tą nóżką. Teraz odbywam rehalibitacje, po 2 zabiegi przez 10 dni. Już 3 mam za sobą ^^
Fast foodów nie jem choć tyle razy byłam kuszona. Z tym akurat mogę się pochawlic Np. wczoraj na pizze,kebaba,McDonalda, hot doga, jakiegos burgera ale ja nieee !
jeszcze raz przepraszam, na pewno częściej będę tu zaglądała i dziękuje Thenerd za wiadomość, miło mi że o mnie myślisz

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:03   #2134
201606210914
Konto usunięte

Byłam wczoraj na bazarku i wiecie co widziałam ? Gość stał sobie z 2 królikami malutkimi na sprzedaż, trzymał je na pokrywce z pudełka od butów, stały nieruchomo .Każdy się zatrzymywał głaskał,niektóre babki zwróciły mu uwagę że je zamęczył . Jak wracałam dalej stał ale z 3 i dalej na tej samej pokrywce małej . Nie wiem skąd nagle miał tego trzeciego króliczka , zastanawiam się czy z tego worka co trzymał w ręku Ludzie są podli.

Thenerd myślałam,że przeoczyłaś pytanko ale patrze jest a jest jakiś efekt ?
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:05   #2135
estecorazon
Rozeznanie

Akasha to chyba zniknęły po tym wypadku co miała nie? jej

Ja dzisiaj grzecznie i dietkowo, mnóstwo ruchu bo cały czas latam po domu a to z dzieckiem wygibasy a to odkurzanie, mycie okien, zaraz pranie potem jechać po mame do pracy i cały czas coś Muszę się wziąść w garść, najbardziej chyba motywuje mnie to, że mąż jednak chyba w sierpniu dopiero przyjedzie, już widzi, że schudłam bo po twarzy widać i po tyłku hehehe ale jak za te 3 miesiące hmmm mogłaby być jeszcze 10 mniej.... oj kuszące

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:10   #2136
elganja
Rozeznanie

Kobitki kobitki, aleście naskrobały....
Martuszka: podaj normy do tsh,ft3 i ft4, bo mogą się trochę różnić zależnie od metody czy generacji. Plus daj znać jak będziesz miała aTPO, bo po nim widać stan zapalny.
Czy masz jakieś objawy związane z tarczyca? Tzn czy wydaje Ci się że jesteś inna niż zwykle: np. rozdrażniona, nerwowa czy ospała? Czy masz jakieś objawy sercowe i kondycyjne?
Ja dziś kupiłam w kauflandzie białą rzepę taką długą i chrupię. uwielbiam!
olcia: Jak dziewczyny pisały u nas na 1 miejscu zdrowie. Zasady 5 posiłków i ich kaloryczność nie wzięły się z nikąd. Poza tym jak jesz regularnie to nie bedziesz głodować czyli będziesz mniej podatna na podjadanie w tym słodyczy. Słodycze musisz odstawić! Wydaje się to na początku niemożliwe ja też kocham słodkie ale udało mi się. Chociaż pierwszy tydzień byłam jak na odwyku. Rozdrażniona ciągle mnie słodkie kusiło. Ja po prostu zabroniłam przynosić słodkie do domu. I silną wolą nie kupuję. A jak bardzo mi się chce to robię sobie galaretkę bez cukru (dr oetkera) i dosładzam słodzikiem lub stewią. I oczywiście owocowe serki (z serii menu B) i jogurtu owocowe typu light też pomagają.
A posiłki trzeba jeść regularnie aby rozruszać metabolizm. Ja polecam na początek trzy rzeczy:
1. Zapoznaj się z pierwszym postem, wszystkie tutaj przestrzegamy tych samych zasad i się wspieramy w zdrowym odżywianiu. To ma być zmiana na całe życie a nie tymczasowo.
2. Polecam stronę http://www.tabele-kalorii.pl/ Tam przeliczysz automatycznie kalorie, białka, tłuszcze i cukry
3. Blog z opisu Bottegi, najlepszy moim zdaniem z przepisami
http://www.smacznienadiecie.blox .pl
co do pieczywa to zastąp je pełnoziarnistym lub chrupkim. Sonko orkiszowo dyniowe jest the best!!!! Są też inne zamienniki np. wafle ryżowe.
Z kaloriami musisz mieć zakres w którym się poruszasz. Dla mnie ok 1100-1200 jest ok, ale jak mi wyjdzie 1250 to tez nie narzekam jesli mam ochotę na coś szczególnego.
Oczywiście ćwiczenia też są zalecane ale podstawą jest tutaj zmiana nawyków żywieniowych.
Stary 2012-06-09, 10:10   #2137
201606210914
Konto usunięte

Puchatku co to jest z tymi Twoimi deserkami . To chyba dobrze,że już ich nie ma w lodówce i się nie pojawią?

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 10:12   #2138
martaaaa92
Raczkowanie

hej dziewczyny regularnie Was podczytuje, ale sie nie odzywam mam pytanko: strasznie szybko chudnę, codziennie wchodzę na wagę i widzę 0,3-0,5 mniej. Myślicie, że to możliwe? Czy waga się zepsuła i powinnam pomyśleć o nowej? ;P

Odchudka!

165 cm

58-57-56-55-54,2-54-53-52-51-50
martaaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:34   #2139
elganja
Rozeznanie

Uzupełniłam podpis o dane dietetyczne Trochę mi to zajęło od 16.05
Jutro rano muszę się u mamy zważyć. Mam nadzieję że zejdzie poniżej 81...
Dzisiaj idę do siostry na grilla. Wszyscy będą karczek wciskać a dla mnie pierś z kurczaka i cukinia.
NA obiad zupa warzywna (co się zostało w lodówce to w niej wylądowało : trochę marchwi por pomidor, seler, brokuła i kalafior) plus trochę makaronu pelnoziarnistego świderki. Mój mąż mówi żartobliwie,że to zupa śmieciowa , bo z lodówkowych resztek. Takie coś mam w głowie, że bardzo się staram jedzenia nie wyrzucać.
Na zakupach dziś uzupełniłam zapasy warzywne, do wtorku lub srody powinno starczyc.
Stary 2012-06-09, 10:34   #2140
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Elganja już podaję, nie wiedziałam, że to może się różnić
normy: TSH 0,390 - 3,550 (mam 4,276)
FT3 2,10-3,80 (mam 2,35)
FT4 0,82-2,00 (mam 0,94)
Także TSH mam przekroczone, a reszta w dolnych granicach.
Ogólnie to czytałam, że osobom z niedoczynnością jest zimno, mi jest wiecznie zimno, ale nigdy tego nie wiązałam z żadną chorobą. Jestem raczej ospała, wstawanie rano to koszmar. Mam bardzo niskie ciśnienie. Wzorcowego 120/80 nie osiągam nigdy W ciągu dnia ratuję się kawą i daje radę A nerwowa to jestem z natury Jak mnie ktoś wku.. to walnę talerzem o kafelki i od razu mi lepiej Weszłam na przykładową stronkę i czytam:

Charakteryzuje się spowolnieniem funkcji psychicznych i motorycznych, sennością, marznięciem, suchością skóry, wypadaniem włosów, zaparciami, przybywaniem na wadze, obrzękiem powiek i twarzy, chrypką, hipercholesterolemią a u dzieci powoduje zaburzenia rozwoju ogólnego.

Wiecznie mi się nic nie chce. Na tą siłownię chodzę bo się uparłam, że schudnę. Ale ogólnie wracam z pracy i bym najchętniej leżała. No ja myślę że po prostu leń jestem A to pogrubione to mam na pewno.

Zdrowa dieta + spora dawka ruchu

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:36
Martuszka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:38   #2141
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martaaaa92 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny regularnie Was podczytuje, ale sie nie odzywam mam pytanko: strasznie szybko chudnę, codziennie wchodzę na wagę i widzę 0,3-0,5 mniej. Myślicie, że to możliwe? Czy waga się zepsuła i powinnam pomyśleć o nowej? ;P
My nie wiemy czy waga się zepsuła To zależy jaką dietę stosujesz , od kiedy się odchudzasz , na początku odchudzania waga szybko leci .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 10:50   #2142
elganja
Rozeznanie

Martuszka: masz na pewno niedoczynność to widać po TSH, (ja przy normie do 4 miałam ponad 100.....) ale nie jakąś straszną,żeby to wygladało na duży stan zapalny , Musi być aTPO to bedzie wiadomo. Objawy faktycznie można powiązać z tarczycą.
Pamiętaj że z TSH jest "na odwrót" za dużo - niedoczynność, za mało - nadczynność.
Ja miałam te objawy które pogrubiłaś plus paznokcie jak papierki i czasami mnie zakłuło w serduchu. No i plus 18 na wadze.
Czekamy na aTPO.
Stary 2012-06-09, 11:04   #2143
suzzi891
Zadomowienie

GG do suzzi891

Good Morning Dupencje
Z wielkim bólem rosnącego nowego zęba pojawiam się i ja
Tak się bałam dentysty,ale uwierzcie takie z niego ciatunio,że wszelkie strachy mi przeszły

hmm mówicie o fasolce.. W kaufie,w którym pracuje mój tż laska od wprowadzania cen rypnęła się i rano fasolka była po nie całe 5 zeta.. Więc tż przytargał całą torbę ,jak tylko kupił cena skoczyła,że ooooo

U mnie dietkowo,powoli i spokojnie.. Moja kochana nowa wagusia ukazała dziś 73,8 więc jest git majonez

Jest mi strasznie przykro,że nie ma Bottegi,bo była dla mnie takim natchnieniem i jej bałam się najbardziej,przez co pilnowałam warzyw i innych cudów.. trzymam za nią mocno kciuki i życzę z całego serca by uporała się ze wszystkim jak najszybciej

A co do nowej koleżanki oli,myślę że zamiast się mądrzyć i udowadniać nam,że to ona ma rację powinna pokazać trochę więcej pokory to po 1,a po 2 skoro tak dobrze się zna i wie co ją gubi to czemu nie chudnie? Przecież sama wie najlepiej więc?? Skoro ja wiem,że gubią mnie słodycze i białe pieczywo to je po prostu eliminuje i już
Stary 2012-06-09, 11:13   #2144
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosahszta Pokaż wiadomość

Ech ja dzisiaj poszalałam jeśli o dietę, totalnie proszę o baty i grzecznie nadstawiam pupę
Jutro idę z TŻ biegać, obiecałam mu, że będzie dobry wycisk

ja to trzymam kciuki by nie wyszlo tak, ze to on da ci wycisk

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
no to i ja się przyznam ze wczoraj przyszalałam przy meczu
Pysia jak ja Ci zazdroszcze takiego lajtowego dnia, z obijaniem, malowaniem paznokci, maseczkami i serialami<3 marzy mi sie ostatnio coś takiego
no nastepna
to zapraszam do mnie dzis znowu powtorka z rozrywki i lajtowy dzien (nie liczac pojscia na zakupy do dwoch marketow duzysz)

thenderd no i to jeszcze jak, a moja bestyjka oki pstryk

martuszka no masz nastepna zlamie przez was wszystkie mj jedyny walek

puchatku na ciebie to nawet kupie nowy walek jak ten zlamie, a niech strace
zeby nie bylo, ze taki gestapo dzis dla mnie to za brak deserkow i mi sie nie waz kupowac nowych (koniec chwili dobroci)

elganja tez robie rozne rzeczy z resztek lodowkowych i zawsze wychodzi cos nowego i zaje****. Super, ze bedzie cycek dla ciebie tylko nie mysl o rzadnych blee przekaskach, piwsku itp. zakup sobie lepiej na wszelki wypadek karton soku

No dobra juz poludnie,a ja gotowa w polowie na maraton zakupowy trzeba tylek ruszyc bo te pyszne miesko, kurczaczek, warzywka, nabial same nie przyjda. W sumie to by przyszly ale w moim sklepie, w ktorym moge robic online zakupy nie ma dobrej oferty jesli chodzi o mieso, a ja glownie to musze kupic

Edytowane przez pysia1711
Czas edycji: 2012-07-23 o 18:01
pysia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:14   #2145
201606210914
Konto usunięte

Suzzi czyli jesteś cała i zdrowa ? Widzisz a tak się bałaś

Pysia ale się walnął widać,że już ma dość tych spacerów

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-06-09 o 11:17
Stary 2012-06-09, 11:20   #2146
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Elganja TSH miałaś 100 no to mój wynik to mizerny przy Tobie . No to teraz mam jakieś porównanie. Czyli tragedii u mnie nie ma. No czekam na ostatnie wyniki i idę do lekarza. Lepiej leczyć zanim się problem pogłębi Paznokcie też mam łamliwe, nie jak papierki, ale zapuścić długich się nie da. Może w końcu będę mogła wyrzucić moje kapcie-miśki

Suzzi no dzielna Ty A z tą fasolką to masz farta Też bym całą torbę wzięła

Pysialku bij bo zasłużyłam. Dziś już będzie grzecznie oooobiecuję

Czas edycji: 2012-06-09 o 11:23
Stary 2012-06-09, 11:23   #2147
suzzi891
Zadomowienie

GG do suzzi891

Pysia zamęczysz psinę

Superkas Tak Kochanie wsio oki,tzn na upartego mogłabym znowu nosić aparat na zęby tylko tym razem stały,ale to względem zębów z tyłu a akurat na tych średnio mi zależy i tak ich nie widać Pan ciasteczko powiedział,że wyrwie mi 6 żeby nowa 5 wyszła i że będzie gicior

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Martuszka Mordziaczku chętnie się z Tobą podzielę,chodź i bierz
Stary 2012-06-09, 11:32   #2148
thenerdqueen
Wtajemniczenie

feciuch: miło Cię widzieć na wątku dobrze, że się nie dałaś fast foodom, teraz już tylko będzie lepiej
superkas: nie przeoczyłam, zapomniałam odpowiedzieć powiem ci, że może delikatnie się mięśnie zarysowują, ale jak już mówiłam - robię przerwy jak mam te straszne krwiaki, bo najzwyczajniej w świecie nie chcę sobie gorszych narobić.. ostatnio 2 tygodnie nie kręciłam, żeby mi te siniole poschodziły, bo wyglądałam jak ofiara przemocy w rodzinie
Este: tylko pamiętaj, żadnych wpadek!
marta: możliwe, jak najbardziej na początku zawsze tak jest, potem zwalnia.
elganja: to bardzo dobrze o Tobie świadczy, że nie wyrzucasz i wykorzystujesz wszystko
Martuszka: możesz mieć lekką niedoczynność, bez zapalenia. ja na początku miałam coś koło 6 jak zaczynałam leczenie, potem dobilam do ~19, teraz jak już mam ustabilizowane leki itd to mam dolną granicę w wynikach
suzzi: o cholera, jaki farcik! to dobrze, że wam sprzedali po cenie, jaka była wyświetlona, nie wszystkie sklepy mają taką politykę
Puchatek: zapamiętane? masz NIE kupować deserków, danio, słodyczy, i NIE podkradać małej. bo dorwę .
pysia: o jaka niunia kochana, psineczka śliczka
Stary 2012-06-09, 11:39   #2149
suzzi891
Zadomowienie

GG do suzzi891

Ściujku wiesz on tam pracuje więc wie co jest grane.. W kasie głównej tak nabili więc przez kasę przeszło,to był naprawdę mega fart Wiecie co mi się marzy? Żebyśmy się tak wszystkie spotkały ahhh ale by było superowo.. Ja dziś muszę opić samochód,bo tata wczoraj mi kupił własny żebym była niezależna od tżta Więc muszę dziś coś postawić co by się nie psuł:p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 11:48   #2150
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
Pysia ale się walnął widać,że już ma dość tych spacerów
Cytat:
Napisane przez suzzi891 Pokaż wiadomość
Pysia zamęczysz psinę
Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
pysia: o jaka niunia kochana, psineczka śliczka
nie zamecze, on tak codziennie spi u mnie i w nocy przychodzi spac na wolna polowe lozka, bo mam duze, a juz zwlaszcza jak mam swieza posciel
no rzeczywiscie niunio i w dodatku mam go przypadkiem, bo go ktos zostawil u mnie pietro nizej na klatce 2dni po smierci papieza jak bylo zimno i w sumie byl pozny wieczor. Mial 6tyg tego dnia i zostac na noc albo gora 3dni jak mu domu nie znadziejmy no i juz sobie tak zostal.

wiecie czy mozna film zalaczyc to wkleila kilka

Edytowane przez pysia1711
Czas edycji: 2013-04-13 o 22:32
pysia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:53   #2151
suzzi891
Zadomowienie

GG do suzzi891

Moje lumfry też uwielbiają się szlajać Tylko moje to małe,bo jeden to pekińczyk,a drugi york.. I też uwielbiają spać w pościeli z czego ja niekoniecznie jestem zadowolona

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Laski czy od czasu do czasu mogę sobie zjeść kanapkę z serkiem topionym hochlandu? Tak wiecie cieniutko do tego sałata i pomidorek z ogóraskiem.. hmm?:/
Stary 2012-06-09, 12:23   #2152
anusiawa
Raczkowanie

suzzi - myślę, że od czasu do czasu tak - ale to znaczy max 1raz w tygodniu i tylko troszeczkę

aaa... zaraz jadę do decathlonu po nowe buty na aerobik, bo obecne strasznie mi się ślizgają i są raczej takie "pod dom" czasami aż mi wstyd że w takich chodzę na siłkę, a teraz podobno są jakieś przeceny i jeszcze jak się uda to inwestuję w nową skakankę, bo dzisiaj moja psina przegryzła rączkę, odezwę się jak wrócę
Stary 2012-06-09, 12:25   #2153
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Ja kupuję serki topione z Hochlanda mix fit. Akurat są te co lubię zwykły, zioła i papryka . Smakowo świetnie łączą się z warzywami no i nie musisz już używać innego smarowidła Serek topiony plus sałata Ostatnio polubiłam warzywa, ale właśnie muszą być z czymś

Thender czyli przy leczeniu może jeszcze podskoczyć? Heh No nurtuje mnie jeszcze jedno, jak długo się to leczy? Czy jak to się ma, to już na zawsze bierze się leki, bo bez tego jest dupa?

Czas edycji: 2012-06-09 o 12:27
Stary 2012-06-09, 14:19   #2154
anusiawa
Raczkowanie

kupiłam takie butki: http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-200-207619347/ tylko, że o 50zł tańsze, bo była ostatnia para, więc przecenili
Stary 2012-06-09, 14:27   #2155
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

wyglądają na całkiem fajne Kolorystycznie też lubię takie połączenia

Stary 2012-06-09, 14:41   #2156
elganja
Rozeznanie

Martuszka: Nie chce cie straszyć ale przy tarczycy to się może szybko zmienić więc z lekarzem i tak nie czekaj. Nie wiedziałam że są Hochland fit, będę na nie polować.

suzzi: Jak Martuszka napisała są fit. Poza tym cieszę się jak czytam, że masz na coś ochotę, bo wszystkie pisałyśmy ci że za mało jesz

pysia: zamiast soczku będę u siostry robić domową lemoniadę z wody mineralnej lemonek cytryny i cukru (dla mnie oczywiście słodzik lub stewia). A mąż z piwem idzie oczywiście.

Powiem wam że mi w ogóle alko nie brakuje, nigdy nie byłam smakoszem, tyle co lampka wina raz/ dwa razy na tydzień wiec jak dla mnie ok.

anusiawa: Mój mąż ma buty Kalenji i bardzo sobie chwali.
Bo mój mąż biega. Regularnie. Co 2- 3 dni. A mnie nie chce ze sobą zabierać i w ogóle mi marudzi jak ja chcę biegać bo mówi że mi za dużo skacze z przodu.
widzę,że od marca schudłaś ponad 12kg (gratuluję!). Możesz wrzucić jakieś swoje jadłospisy abyśmy mogły ściągnąć trochę?

W ogóle to zrobiłam dziś porządki w zdjęciach i jak mnie zobaczył jakieś 10-8 lat temu to powiedział,że faktycznie nabrałam gdzie-niegdzie. Oczywiście to było złośliwe. Ścierą brudną dostał. a co!

Edytowane przez elganja
Czas edycji: 2012-06-09 o 14:43
elganja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:54   #2157
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

No ja kupuję te serki w Kauflandzie. To jest ta wersja serków w trójkąciki:
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...-Hochland.html

Elganja ścierą jak ścierą, ważne że brudną zasłużył

Stary 2012-06-09, 14:57   #2158
elganja
Rozeznanie

Martuszka: Coś mi się wydaje że my bardzo podobne do siebie jesteśmy. Z charakteru. Choć z "dietetycznych opisów" też
Stary 2012-06-09, 15:19   #2159
anusiawa
Raczkowanie

elganja - cieszę się, że u Twojego męża się sprawdzają kupiłam je częściowo dlatego, że tj. pisałam moje poprzednie wyglądały już tak źle, że wstyd było mi w nich gdzieś wychodzić a po 2 żeby zmotywować się do biegania, bo w ten sposób schudlam ok. 9kg - jak zaczynałam w marcu to pracowałam jeszcze na statku i tam mieliśmy darmową siłownię, więc robiłam plan 10tyg i z tego co pamiętam doszłam chyba do 7tyg, potem wróciłam do domu i bieganie poszło w odstawkę ale czas już wrócić na dobre tory, po wczorajszym grzeszeniu dzisiaj mam motywację na 1000% jadłospisy wstawię może wieczorkiem a na skakanie z przodu polecam ten biustonosz: http://www.skapiec.pl/site/cat/2500/...FUVc3wodbCA4pQ - drogi w porównaniu z biustonoszami sportowymi, które można dostać np.w decathlonie ale, kupiłam go w grudniu i nie żałuję, jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w moim życiu, ogólnie polecam zaoszczędzić sobie kaskę i właśnie kupować bieliznę panache lub freya, bo są naprawdę warte swoich pieniędzy ( szczególnie dla mocno biuściastych - bardzo dobrze trzymają)
....i bardzo dobrze, że Tż dostał ścierą

a mam jeszcze takie pytanko, jak to jest z białkiem, węglami i tłuszczami - ile powinno się ich jeść na diecie? bo ja stosowałam zasadę 0,5-1g białka/ kg masy, a gdzieś na wizażu przeczytałam, że przy diecie redukcyjnej powinno to być aż 2g/kg - ale nie wyobrażam sobie nawet jak miałabym zjeść taką ilość białka - co o tym myślicie?

Edytowane przez anusiawa
Czas edycji: 2012-06-09 o 15:25
anusiawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:33   #2160
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Elganja znaczy, że też lubisz sobie talerzem rzucić? no tak na poważnie, to też widzę dużo podobieństw no i w tym samym wieku jesteśmy

Anusiawa no też czytałam że na redukcji je się po 2g. Ale nie wyobrażam sobie tyle zjeść.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości