![]() |
#2131 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też żałuję, że nie ma części starej ekipy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Wtajemniczenie
|
superkas: coś tam kręcę, ale ostatnio mniej, bo mnie strasznie siniory bolą, już sie krwiaki porobiły od tych wypustek..
![]() anusiawa: buziakiem mnie jednym nie przekonasz, jak będziesz mieć ładny tydzień to wtedy mnie udobruchasz ![]() ![]() martuszka: też widziałam szparagową, 17zł/kg o.O poszaleli. puchatek: mam na to jedną radę - NIE KUPUJ CHOLERO TYCH DESERKÓW I SŁODYCZY ŻADNYCH! ![]() jestem mistrzem omletów ![]()
![]() |
#2133 |
Raczkowanie
|
Cześć... wiem jędza ze mnie. Nie było mnie szmat czasu. Z dietką się posypało 62,6kg na wadze. Był moment słabości, słodycze,lody itp.... Ale juz tak nie będzie ! Zakupiłam sobie na move fitness i spinam poślady i lecim z koksem ! Na rowerku jeżdżę z wujkiem, wczoraj zrobiliśmy 34 km, jakoś tydzień temu też, będzie tak częściej
![]() Fast foodów nie jem choć tyle razy byłam kuszona. Z tym akurat mogę się pochawlic ![]() ![]() jeszcze raz przepraszam, na pewno częściej będę tu zaglądała i dziękuje Thenerd za wiadomość, miło mi że o mnie myślisz ![]()
#2134 |
Konto usunięte
|
Byłam wczoraj na bazarku i wiecie co widziałam ? Gość stał sobie z 2 królikami malutkimi na sprzedaż, trzymał je na pokrywce z pudełka od butów, stały nieruchomo .Każdy się zatrzymywał głaskał,niektóre babki zwróciły mu uwagę że je zamęczył . Jak wracałam dalej stał ale z 3 i dalej na tej samej pokrywce małej . Nie wiem skąd nagle miał tego trzeciego króliczka , zastanawiam się czy z tego worka co trzymał w ręku
![]() Thenerd myślałam,że przeoczyłaś pytanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Rozeznanie
|
Akasha to chyba zniknęły po tym wypadku co miała nie? jej
![]() Ja dzisiaj grzecznie i dietkowo, mnóstwo ruchu bo cały czas latam po domu a to z dzieckiem wygibasy a to odkurzanie, mycie okien, zaraz pranie potem jechać po mame do pracy i cały czas coś ![]() ![]()
#2136 |
Rozeznanie
|
Kobitki kobitki, aleście naskrobały....
![]() Martuszka: podaj normy do tsh,ft3 i ft4, bo mogą się trochę różnić zależnie od metody czy generacji. Plus daj znać jak będziesz miała aTPO, bo po nim widać stan zapalny. Czy masz jakieś objawy związane z tarczyca? Tzn czy wydaje Ci się że jesteś inna niż zwykle: np. rozdrażniona, nerwowa czy ospała? Czy masz jakieś objawy sercowe i kondycyjne? Ja dziś kupiłam w kauflandzie białą rzepę taką długą ![]() olcia: Jak dziewczyny pisały u nas na 1 miejscu zdrowie. Zasady 5 posiłków i ich kaloryczność nie wzięły się z nikąd. Poza tym jak jesz regularnie to nie bedziesz głodować czyli będziesz mniej podatna na podjadanie w tym słodyczy. Słodycze musisz odstawić! Wydaje się to na początku niemożliwe ja też kocham słodkie ale udało mi się. Chociaż pierwszy tydzień byłam jak na odwyku. Rozdrażniona ciągle mnie słodkie kusiło. Ja po prostu zabroniłam przynosić słodkie do domu. I silną wolą nie kupuję. A jak bardzo mi się chce to robię sobie galaretkę bez cukru (dr oetkera) i dosładzam słodzikiem lub stewią. I oczywiście owocowe serki (z serii menu B) i jogurtu owocowe typu light też pomagają. A posiłki trzeba jeść regularnie aby rozruszać metabolizm. Ja polecam na początek trzy rzeczy: 1. Zapoznaj się z pierwszym postem, wszystkie tutaj przestrzegamy tych samych zasad i się wspieramy w zdrowym odżywianiu. To ma być zmiana na całe życie a nie tymczasowo. 2. Polecam stronę http://www.tabele-kalorii.pl/ Tam przeliczysz automatycznie kalorie, białka, tłuszcze i cukry 3. Blog z opisu Bottegi, najlepszy moim zdaniem z przepisami http://www.smacznienadiecie.blox .pl co do pieczywa to zastąp je pełnoziarnistym lub chrupkim. Sonko orkiszowo dyniowe jest the best!!!! Są też inne zamienniki np. wafle ryżowe. Z kaloriami musisz mieć zakres w którym się poruszasz. Dla mnie ok 1100-1200 jest ok, ale jak mi wyjdzie 1250 to tez nie narzekam jesli mam ochotę na coś szczególnego. Oczywiście ćwiczenia też są zalecane ale podstawą jest tutaj zmiana nawyków żywieniowych.
#2137 |
Konto usunięte
|
Puchatku co to jest z tymi Twoimi deserkami . To chyba dobrze,że już ich nie ma w lodówce i się nie pojawią?
![]() Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-06-09 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]()
#2139 |
Rozeznanie
|
Uzupełniłam podpis o dane dietetyczne
![]() ![]() Jutro rano muszę się u mamy zważyć. Mam nadzieję że zejdzie poniżej 81... Dzisiaj idę do siostry na grilla. Wszyscy będą karczek wciskać a dla mnie pierś z kurczaka i cukinia. NA obiad zupa warzywna (co się zostało w lodówce to w niej wylądowało : trochę marchwi por pomidor, seler, brokuła i kalafior) plus trochę makaronu pelnoziarnistego świderki. Mój mąż mówi żartobliwie,że to zupa śmieciowa ![]() Na zakupach dziś uzupełniłam zapasy warzywne, do wtorku lub srody powinno starczyc.
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Elganja już podaję, nie wiedziałam, że to może się różnić
![]() normy: TSH 0,390 - 3,550 (mam 4,276) FT3 2,10-3,80 (mam 2,35) FT4 0,82-2,00 (mam 0,94) Także TSH mam przekroczone, a reszta w dolnych granicach. Ogólnie to czytałam, że osobom z niedoczynnością jest zimno, mi jest wiecznie zimno, ale nigdy tego nie wiązałam z żadną chorobą. Jestem raczej ospała, wstawanie rano to koszmar. Mam bardzo niskie ciśnienie. Wzorcowego 120/80 nie osiągam nigdy ![]() ![]() ![]() ![]() Charakteryzuje się spowolnieniem funkcji psychicznych i motorycznych, sennością, marznięciem, suchością skóry, wypadaniem włosów, zaparciami, przybywaniem na wadze, obrzękiem powiek i twarzy, chrypką, hipercholesterolemią a u dzieci powoduje zaburzenia rozwoju ogólnego. Wiecznie mi się nic nie chce. Na tą siłownię chodzę bo się uparłam, że schudnę. Ale ogólnie wracam z pracy i bym najchętniej leżała. No ja myślę że po prostu leń jestem ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-06-09 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
Martuszka: masz na pewno niedoczynność to widać po TSH, (ja przy normie do 4 miałam ponad 100.....) ale nie jakąś straszną,żeby to wygladało na duży stan zapalny , Musi być aTPO to bedzie wiadomo. Objawy faktycznie można powiązać z tarczycą.
Pamiętaj że z TSH jest "na odwrót" za dużo - niedoczynność, za mało - nadczynność. Ja miałam te objawy które pogrubiłaś plus paznokcie jak papierki i czasami mnie zakłuło w serduchu. No i plus 18 na wadze. ![]() Czekamy na aTPO.
#2143 |
Zadomowienie
|
Good Morning Dupencje
![]() Z wielkim bólem rosnącego nowego zęba pojawiam się i ja ![]() Tak się bałam dentysty,ale uwierzcie takie z niego ciatunio,że wszelkie strachy mi przeszły ![]() ![]() hmm mówicie o fasolce.. W kaufie,w którym pracuje mój tż laska od wprowadzania cen rypnęła się i rano fasolka była po nie całe 5 zeta.. Więc tż przytargał całą torbę ![]() ![]() U mnie dietkowo,powoli i spokojnie.. Moja kochana nowa wagusia ukazała dziś 73,8 więc jest git majonez ![]() Jest mi strasznie przykro,że nie ma Bottegi,bo była dla mnie takim natchnieniem i jej bałam się najbardziej,przez co pilnowałam warzyw i innych cudów.. trzymam za nią mocno kciuki i życzę z całego serca by uporała się ze wszystkim jak najszybciej ![]() A co do nowej koleżanki oli,myślę że zamiast się mądrzyć i udowadniać nam,że to ona ma rację powinna pokazać trochę więcej pokory to po 1,a po 2 skoro tak dobrze się zna i wie co ją gubi to czemu nie chudnie? Przecież sama wie najlepiej więc?? Skoro ja wiem,że gubią mnie słodycze i białe pieczywo to je po prostu eliminuje i już ![]()
#2144 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to trzymam kciuki by nie wyszlo tak, ze to on da ci wycisk ![]() Cytat:
![]() to zapraszam do mnie dzis znowu powtorka z rozrywki i lajtowy dzien ![]() thenderd no i to jeszcze jak, a moja bestyjka oki pstryk ![]() martuszka no masz nastepna ![]() ![]() ![]() ![]() puchatku na ciebie to nawet kupie nowy walek jak ten zlamie, a niech strace ![]() zeby nie bylo, ze taki gestapo dzis dla mnie to ![]() ![]() ![]() elganja tez robie rozne rzeczy z resztek lodowkowych i zawsze wychodzi cos nowego i zaje****. Super, ze bedzie cycek dla ciebie ![]() ![]() ![]() No dobra juz poludnie,a ja gotowa w polowie na maraton zakupowy trzeba tylek ruszyc ![]() ![]()
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2012-07-23 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Konto usunięte
|
Suzzi czyli jesteś cała i zdrowa ?
![]() ![]() Pysia ale się walnął ![]() ![]() Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-06-09 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Wtajemniczenie
|
Elganja TSH miałaś 100
![]() ![]() ![]() ![]() Suzzi no dzielna Ty ![]() ![]() ![]() Pysialku bij bo zasłużyłam. Dziś już będzie grzecznie oooobiecuję ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-06-09 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Pysia zamęczysz psinę
![]() Superkas Tak Kochanie wsio oki,tzn na upartego mogłabym znowu nosić aparat na zęby tylko tym razem stały,ale to względem zębów z tyłu a akurat na tych średnio mi zależy i tak ich nie widać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Martuszka Mordziaczku chętnie się z Tobą podzielę,chodź i bierz ![]()
#2148 |
Wtajemniczenie
|
feciuch: miło Cię widzieć na wątku
![]() ![]() superkas: nie przeoczyłam, zapomniałam odpowiedzieć ![]() ![]() Este: tylko pamiętaj, żadnych wpadek! ![]() marta: możliwe, jak najbardziej ![]() elganja: to bardzo dobrze o Tobie świadczy, że nie wyrzucasz i wykorzystujesz wszystko ![]() Martuszka: możesz mieć lekką niedoczynność, bez zapalenia. ja na początku miałam coś koło 6 jak zaczynałam leczenie, potem dobilam do ~19, teraz jak już mam ustabilizowane leki itd to mam dolną granicę w wynikach ![]() suzzi: o cholera, jaki farcik! to dobrze, że wam sprzedali po cenie, jaka była wyświetlona, nie wszystkie sklepy mają taką politykę ![]() Puchatek: zapamiętane? masz NIE kupować deserków, danio, słodyczy, i NIE podkradać małej. bo dorwę ![]() pysia: o jaka niunia kochana, psineczka śliczka ![]()
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
Ściujku wiesz on tam pracuje więc wie co jest grane..
![]() ![]() ![]() ![]()
#2150 |
Wtajemniczenie
|
nie zamecze, on tak codziennie spi u mnie i w nocy przychodzi spac na wolna polowe lozka, bo mam duze, a juz zwlaszcza jak mam swieza posciel
![]() no rzeczywiscie niunio i w dodatku mam go przypadkiem, bo go ktos zostawil u mnie pietro nizej na klatce 2dni po smierci papieza jak bylo zimno i w sumie byl pozny wieczor. Mial 6tyg tego dnia i zostac na noc albo gora 3dni jak mu domu nie znadziejmy no i juz sobie tak zostal. ![]() ![]() wiecie czy mozna film zalaczyc to wkleila kilka ![]()
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2013-04-13 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
Moje lumfry też uwielbiają się szlajać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Laski czy od czasu do czasu mogę sobie zjeść kanapkę z serkiem topionym hochlandu? Tak wiecie cieniutko do tego sałata i pomidorek z ogóraskiem.. hmm?:/
#2152 |
Raczkowanie
|
suzzi - myślę, że od czasu do czasu tak - ale to znaczy max 1raz w tygodniu
![]() aaa... zaraz jadę do decathlonu po nowe buty na aerobik ![]() ![]() ![]()
#2153 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupuję serki topione z Hochlanda mix fit. Akurat są te co lubię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Thender czyli przy leczeniu może jeszcze podskoczyć? Heh ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2012-06-09 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
kupiłam takie butki: http://www.decathlon.com.pl/PL/ekiden-200-207619347/ tylko, że o 50zł tańsze, bo była ostatnia para, więc przecenili
![]()
#2155 |
Wtajemniczenie
|
wyglądają na całkiem fajne
![]() ![]()
#2156 |
Rozeznanie
|
Martuszka: Nie chce cie straszyć ale przy tarczycy to się może szybko zmienić więc z lekarzem i tak nie czekaj. Nie wiedziałam że są Hochland fit, będę na nie polować.
suzzi: Jak Martuszka napisała są fit. Poza tym cieszę się jak czytam, że masz na coś ochotę, bo wszystkie pisałyśmy ci że za mało jesz ![]() pysia: zamiast soczku będę u siostry robić domową lemoniadę z wody mineralnej lemonek cytryny i cukru (dla mnie oczywiście słodzik lub stewia). A mąż z piwem idzie oczywiście. Powiem wam że mi w ogóle alko nie brakuje, nigdy nie byłam smakoszem, tyle co lampka wina raz/ dwa razy na tydzień wiec jak dla mnie ok. anusiawa: Mój mąż ma buty Kalenji i bardzo sobie chwali. Bo mój mąż biega. Regularnie. Co 2- 3 dni. A mnie nie chce ze sobą zabierać i w ogóle mi marudzi jak ja chcę biegać bo mówi że mi za dużo skacze z przodu. widzę,że od marca schudłaś ponad 12kg (gratuluję!). Możesz wrzucić jakieś swoje jadłospisy abyśmy mogły ściągnąć trochę? W ogóle to zrobiłam dziś porządki w zdjęciach i jak mnie zobaczył jakieś 10-8 lat temu to powiedział,że faktycznie nabrałam gdzie-niegdzie. Oczywiście to było złośliwe. Ścierą brudną dostał. a co! ![]()
Be Yourself. Always. Edytowane przez elganja Czas edycji: 2012-06-09 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Wtajemniczenie
|
No ja kupuję te serki w Kauflandzie. To jest ta wersja serków w trójkąciki:
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...-Hochland.html Elganja ścierą jak ścierą, ważne że brudną ![]() ![]()
#2158 |
Rozeznanie
|
Martuszka: Coś mi się wydaje że my bardzo podobne do siebie jesteśmy. Z charakteru. Choć z "dietetycznych opisów" też
![]()
#2159 |
Raczkowanie
|
elganja - cieszę się, że u Twojego męża się sprawdzają
![]() ![]() ![]() ![]() ....i bardzo dobrze, że Tż dostał ścierą ![]() a mam jeszcze takie pytanko, jak to jest z białkiem, węglami i tłuszczami - ile powinno się ich jeść na diecie? bo ja stosowałam zasadę 0,5-1g białka/ kg masy, a gdzieś na wizażu przeczytałam, że przy diecie redukcyjnej powinno to być aż 2g/kg - ale nie wyobrażam sobie nawet jak miałabym zjeść taką ilość białka - co o tym myślicie? ![]()
"Droga do sukcesu jest zawsze w budowie" Edytowane przez anusiawa Czas edycji: 2012-06-09 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
Elganja znaczy, że też lubisz sobie talerzem rzucić?
![]() ![]() Anusiawa no też czytałam że na redukcji je się po 2g. Ale nie wyobrażam sobie tyle zjeść.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.